Page 1

Schindler 5300 Professioneel in het gebruik. Eenvoudig in het ontwerp. Met onze personenlift voor kleinere bedrijfsgebouwen komt u goed voor de dag.

Schindler Personenliften


Ruimte De Schindler 5300 is zeer ruim. De kooi is namelijk op slimme wijze vergroot zodat u meer ruimte hebt. ProďŹ teer ook van dit nieuwe gevoel van ruimtelijkheid.

2

Schindler 5300


Schindler 5300

3


4

Schindler 5300


Rust De Schindler 5300 brengt rust. Bij de constructie en werking van de lift is speciaal gelet op de stilte van de beweging. Zowel het verplaatsen als het stoppen worden op niet-storende wijze uitgevoerd. Geniet van deze stilte.

Schindler 5300

5


Design

De Schindler 5300 heeft karakter. Wij hebben veel aandacht besteed aan een hoogwaardig, modern design en een aantal fraaie uitvoeringsvormen gecreĂŤerd. Met deze lift maakt u een zeer professionele indruk. Iets waarmee u best mag pronken.

6

Schindler 5300


Schindler 5300

7


8

Schindler 5300


De uitwendige kenmerken kloppen, de inwendige al helemaal.

Precies goed Zoekt u een lift voor een kleiner bedrijfsgebouw? Met de Schindler 5300 maakt u een uitstekende keuze. De lift biedt een geniaal eenvoudige constructie, sterke standaardisatie en flexibele inbouw. Kortom, een buitengewoon aantrekkelijke oplossing. Groter dan groot De kooi van de Schindler 5300 is zeer ruim. De lift is zodanig geconstrueerd dat de technische voorzieningen zo min mogelijk ruimte innemen. Dankzij onze innovatieve tractiemiddelen kunnen in gestandaardiseerde liftschachten maximaal 47 cm bredere kooien worden ondergebracht dan tot nog toe mogelijk was. Zo kunnen in conventionele schachten een tot vijf personen extra worden vervoerd. Een groot voordeel, vooral bij kooien met hefvermogens van 800 kg en 1000 kg en centraal openende deuren, dat met een simpele rekensom kan worden aangetoond: HefvermoSchachtafmetingen* gen tot Nieuw breedte x diepte nu toe: Personen personen

Hefvermogen

1500 x 1600 mm

450 kg

6

+

7

535 kg

1500 x 1650 mm

450 kg

6

+

7

535 kg

1600 x 1600 mm

450 kg

6

+

8

625 kg

1600 x 1650 mm

450 kg

6

+

8

625 kg

1600 x 1750 mm

630 kg

8

+

9

675 kg

1800 x 1700 mm

630 kg

8

+

10

800 kg

8

+

13 1000 kg

1000 kg 13

+

15 1125 kg

2000 x 1700 mm 1650 x 2450 mm

630 kg

Ongeëvenaard slim Een ander voordeel van de Schindler 5300 is zijn lage schachtkophoogte. Deze kan tot 2900 mm worden gereduceerd. Hierdoor kan worden afgezien van storende dakopbouwen. Dit biedt weer meer vrijheid bij de vormgeving van het gebouw. De lift vereist ook geen machinekamer. De besturing wordt rechtstreeks in het deurkozijn ingebouwd, zodat een afzonderlijke besturingskast overbodig is. De lift getuigt over de gehele linie van een ruimte- en arbeidsbesparende aanpak. Aangenaam zuinig met energie De milieuvriendelijke Schindler 5300 is zeer energiezuinig. Dit draagt bij tot lagere exploitatiekosten. Hiervan zijn de effecten direct merkbaar. Kwalitatief hoogstaand Voor onze kooiafwerking worden uitsluitend hoogwaardige materialen gebruikt. U kunt kiezen uit vijf uitvoeringsvormen. Naast roestvaststalen varianten staan u diverse robuuste kleurschakeringen ter beschikking. Hieronder bevindt zich er ongetwijfeld een die u zal aanspreken. Zo wordt de keuze niet moeilijk. Simpelweg meer standaard Schindler bepaalt de nieuwe norm. Schindler heeft standaard een automatische evacuatiefunctie in het liftsysteem geïntegreerd. De Schindler 5300 brengt u ook bij stroomuitval op veilige wijze naar de volgende verdieping.

* Geldt voor een kooi met toegang aan één zijde en snelheid van 1 m/s

Opvallend stil De Schindler 5300 is de rust zelve. Dankzij de tractiemiddelen beweegt de kooi bijzonder stil op en neer. Dit komt het gehele bedrijfsgebouw ten goede.

Basisgegevens Hefvermogen

535–1125 kg, 7–15 personen

Hefhoogte

max. 60 m, max. 20 stopplaatsen

Toegang aan één zijde*

535 kg, 625 kg, 675 kg, 800 kg, 1000 kg, 1125 kg

Toegang aan twee zijden* 535 kg, 625 kg, 675 kg, 1125 kg Let op Wijzigingen in de specificaties, opties en kleuren zijn voorbehouden. Alle kooien en opties die in deze brochure zijn afgebeeld, dienen slechts ter illustratie. De weergegeven kleuren en materialen kunnen afwijken van de werkelijkheid.

Deurbreedte* Deurhoogte*

800 mm, 900 mm 2000 mm, 2100 mm 2300 mm (voor het hefvermogen van 675 en 1125 kg)

Aandrijving

Direct aangedreven/frequentiegeregeld

Snelheid

1,0 / 1,6 m/s

Besturing

Pick-up, neerwaarts verzamelende en

Uitvoering

Vijf uitvoeringsvormen

collectief-selectief verzamelende besturing Kooiafwerking Uitvoering Wall Street Roestvaststaal brushed

* Mogelijke combinaties zijn te vinden in de ontwerpgegevens op pagina 30. Schindler 5300

9


Duurzaamheid is een kwestie van de juiste zakenpartners. Ook bij liften.

Duurzaamheid. Voldoen aan de wensen van uw klanten, ook op lange termijn. Dit geldt niet enkel bij de ontwikkeling van sanitair materiaal maar evenzeer in de mobiliteitssector. Dat is ook de reden waarom de eigenaars van een douchefabrikant in Aesch, Zwitserland voor de Schindler 5300 hebben gekozen. De personenlift gaat efficiënt om met energie, is bedrijfszeker en voldoet aan de hoge vereisten van een drukke zaak. Een oplossing waarop u kan vertrouwen, zowel vandaag als morgen.

Onze oplossingen moeten zowel economisch als ecologisch efficiënt zijn. Werking en design moeten hierbij hand in hand gaan.

10

Schindler 5300


Duurzame performance Laat ons ook ùw gebouw duurzamer maken. Wij hebben de Schindler 5300 ontworpen om in elk opzicht uiterste efficiënt te zijn: in prestaties, plaats of energiebruik. Ieder detail telt mee voor ons. Verantwoordelijkheid voor het milieu Het dagelijkse bedrijf in een gebouw is van grote invloed op het milieu – hetzelfde geldt voor liften. Daarom zorgen wij ervoor dat de 5300 efficiënt met energie omgaat tijdens het gebruik. Door minder energie te gebruiken behouden wij onze natuurlijke energiebronnen en verlagen wij de bouwkosten.

Efficiënt systeem De Schindler 5300 volgt een efficiënte systeemaanpak. Het is een slimme, volledig zelf opgebouwd product waarin alle onderdelen perfect worden aangepast aan elkaar. Van de aandrijving, de besturing, de deuren tot de kooi – ieder onderdeel draagt bij tot de efficiëntie van deze lift. Overtuigend groen Hoe weet u nu dat deze lift efficiënt met energie omgaat? Dit meten wij. Uit waarderingstests die door Schindler en derden zijn gehouden, blijkt dat de Schindler 5300 voldoet aan een energie-efficiëntie indeling in het “groene” bereik. Het is altijd goed om te vertrouwen op feiten.

Totale milieu-effect per productfase

Energie-efficiëntie indeling

| Ontwikkeling

2%

| Productie

8%

| Materialen

15 %

| Werking

75 %

A B

B

C D E F G

De energie die wordt voortgebracht wanneer de lift in werking is (werkingsfase) maakt 75 % uit van de totale impact die de lift heeft op het milieu.

De meetstandaard van de energie-efficiëntie is de VDI 4707. Deze werd in maart 2009 vastgelegd door de Duitse Ingenieursliga.

Schindler 5300

11


Nobody is perfect. Maar deze technologie wel.

Aandrijving De Schindler 5300 maakt gebruik van een kleine aandrijving, hierdoor wordt de machinekamer overbodig en kan een uitzonderlijk lage schachtkop worden gemonteerd. Dankzij de aandrijving stopt de kooi precies op de juiste plaats. De kooi- en verdiepingsvloer liggen precies gelijk, zodat de passagiers veilig in en uit kunnen stappen. De frequentiegeregelde, gearless aandrijving maakt een directe vermogensoverdracht mogelijk, waardoor het energieverbruik en de bouwkosten kunnen worden gereduceerd. Dankzij het materiaal van de tractiemiddelen produceert deze bovendien weinig lawaai voor de passagiers in de kooi en de huurders in het gebouw. Echt rustig, een waar comfort. Tractiemiddelen De tractiemiddelen vervangen de traditionele staalkabels, wegen minder, vergen minder ruimte en werken stiller. Dankzij de tractiemiddelen komt in de liftschacht ruimte vrij voor de aandrijving en voor een grotere kooi. Besturing De onderhoudstoegang voor de compacte besturing wordt bij de Schindler 3300 direct in het standaard deurkozijn van de bovenste stopplaats ingebouwd. Dit vereenvoudigt de montage van de lift, zorgt voor een praktische bediening en is plaatsbesparend. Het besturingssysteem schakelt de kooilichten en ventilatie in de standby-modus, als deze niet in gebruik is. Door de multi-bus-opbouw is minder bedrading nodig, zodat materiaal en afval worden bespaard. Een slimme en ecologisch verantwoordelijke technologie. Deuren De deuren zijn uitgerust met een frequentiegeregelde aandrijving. Hierdoor werken de deuren snel en betrouwbaar. De telescopische schuifdeuren zijn links en rechtsopenend leverbaar. De kooien van 800 kg en 1000 kg zijn uitgerust met centraal openende deur. Een efficiënt systeem. Kooi Bij de Schindler 5300 neemt de techniek weinig ruimte in beslag. Dat is een echt voordeel, omdat hierdoor een grotere kooi met meer bewegingsvrijheid kan worden geboden. Het centrale geleide systeem reduceert de mechanische wrijving, waardoor het energieverbruik aanzienlijk kan worden verminderd. De tegengewichten zijn loodvrij en laagvoltager LED’s verlichten het kooibedieningspaneel. Een opvallend voordeel voor passagiers en het milieu.

12

Schindler 5300


Tot nu toe: staalkabels Staalkabels zijn relatief onelastisch. Bij de kabeldiameter die de liften vereisen, is een tractieschijfdiameter van minstens 320 mm vereist. De gehele conventionele motor en tractieschijf moeten in een dienovereenkomstig formaat worden uitgevoerd. Een ruimte- en energieverslindende installatie. Nieuw: tractiemiddelen Tractiemiddelen zijn exibel. Bovendien kan hierbij met een aanzienlijk kleinere tractieschijfdiameter dan bij staalkabels worden volstaan. Een diameter van 85 mm volstaat. Hierdoor is een veel kleinere motor mogelijk. Een ruimtebesparende constructie.

Besparing dankzij de nieuwe tractiemiddelen

Schindler 5300

13


Wanden

Laminaat in Bilbao Brown

Laminaat in Bologna Orange

Laminaat in Toulouse Green

Laminaat in Cadiz Blue

Laminaat in Avignon Violet

Laminaat in Marseille Gray

Laminaat in Nuuk White

Laminaat in Santorini Blue

Achterwand laminaat in Marseille Gray

Roestvaststaal brushed

Roestvaststaal linen

Vloer in zwartgespikkeld rubber

Kooideur/-front in roestvaststaal brushed

Kooideur/-front Roestvaststaal linen

Plafond Vloer Deur Hoeken Plinten

Hoeken in grijs kunststof

14

Schindler 5300

Plafond in grijs laminaat

Plinten in grijs geanodiseerd aluminium


Sunset. Kleuren en contrasten wekken een spannende frisheid op.

Bilbao Brown

Bologna Orange

Toulouse Green

Cadiz Blue

Avignon Violet

Marseille Gray

Nuuk White

Santorini Blue

Met de Sunset liftkooi trekt u de aandacht door de aantrekkelijke kleuren en contrasten. Wij bieden u keuze uit levende kleuren zoals Bologna Orange, Toulouse Green en Nuuk White. Tevens bieden wij u de keuze aan uit rustigere kleuren zoals Bilbao Brown of Cadiz Blue. Ook al zijn deze kleuren gevarieerd en verschillend zijn, toch hebben ze ĂŠĂŠn ding gemeen: ze geven de liftkooi een spannende, frisse, zeer vriendelijke en aangename atmosfeer. Het effect wordt verscherpt door het lichte grijs van de achtermuur en het plafond: dit haalt het beste in de kleur naar boven. De donkere rubberen vloer zorgt voor een goed contrast. De twee lichtelementen, aan de rechter- en linkerzijde van de liftkooi, zorgen voor een gelijkmatige lichtverdeling. De kooideur en het kooifront zijn vervaardigd van roestvaststaal en de deur is beveiligd door middel van een lichtgordijn. Roestvaststaal brushed

Roestvaststaal linen

Met de Sunset decoratie-uitvoering bieden wij u een keuze uit twee roestvaststalen afwerkingen: een brushed variant of linen variant. Een lift waarmee u iedere keer hoge ogen gooit. Schindler 5300

15


Wanden

Plafond Vloer Deur Hoeken Plinten

Hoeken in aluminium

16

Schindler 5300

Roestvaststaal brushed

Roestvaststaal linen

Roestvaststaal rhombus

Plafond in licht spiegelend roestvaststaal

Vloer in zwart kunstgraniet

Kooideur/-front in roestvaststaal brushed

Plinten in grijs geanodiseerd aluminium

Kooideur/-front Roestvaststaal linen


Wall Street. Roestvaststaal heeft een technische, moderne en functionele uitstraling.

Roestvaststaal brushed

Roestvaststaal linen

Roestvaststaal rhombus

Roestvaststaal maakt een stijlvolle indruk en de kooien van de uitvoering Wall Street eveneens. Wij bieden u een keuze uit drie verschillende roestvaststalen varianten: een brushed variant, een linen variant en een rhombus variant. Beiden stralen een verďŹ jnde functionaliteit uit. Het concept is over de gehele linie doorgevoerd: de kooideur en het kooifront zijn vervaardigd van roestvaststaal en de deur is beveiligd door middel van een lichtgordijn. Het plafond is ook in roestvaststaal uitgevoerd en is licht spiegelend. De zwarte granietvloer geeft de liftkooi een hoge kwalitatieve uitstraling en kan optioneel worden uitgevoerd met een plafondhoge spiegel en een leuning. De verlichting in de voor- en achterzijde van het plafond zorgt voor een aangenaam licht. Het resultaat van dit alles is een bijzonder aantrekkelijke lift. Schindler 5300

17


Wanden

Laminaat metallic Siena Brown

Laminaat metallic Naples Yellow

Laminaat metallic Udine Green

Laminaat metallic Palermo Yellow

Plafond in licht spiegelend roestvaststaal

Vloer in bruin kunstgraniet

Kooideur/-front in roestvaststaal brushed

Kooideur/-front Roestvaststaal linen

Laminaat metallic Madrid Brown

Plafond Vloer Deur Hoeken Plinten

Hoeken in bruin geanodiseerd aluminium

18

Schindler 5300

Plinten in bruin geanodiseerd aluminium


Aurelio. Warme kleurschakeringen zorgen voor een uitgesproken exclusiviteit.

Siena Brown

Madrid Brown

Naples Yellow

Udine Green

Palermo Yellow

De kooi van de uitvoering Aurelio maakt een voorname indruk, voornamelijk door de zorgvuldig geselecteerde kleurschakeringen en het glanseffect op het laminaat. Siena Brown, Neapel Yellow, Udine Green, Palermo Yellow en Madrid Brown bieden een enigszins exclusieve uitstraling, die door het plafond uit licht spiegelend roestvaststaal en de hoogwaardige goudbruine granietvloer nog extra wordt versterkt. De liftkooi kan ook uitgevoerd worden met een plafondhoge spiegel en een op kleur afgestemde leuning. De verlichting in de voor- en achterzijde van de liftkooi versterkt de uitnodigende, warm aandoende atmosfeer. De kooideur en het kooifront zijn vervaardigd van roestvaststaal en de deur is beveiligd door middel van een lichtgordijn. Het resultaat: een lift die veel in zijn mars heeft. Schindler 5300

19


Wanden

Laminaat metallic Nancy Violet

Laminaat metallic Calais Blue

Laminaat metallic Vals Green

Laminaat metallic Lille Brown

Plafond in licht spiegelend roestvaststaal

Vloer in grijs kunstgraniet

Kooideur/-front in roestvaststaal brushed

Kooideur/-front Roestvaststaal linen

Laminaat metallic Dover Gray

Plafond Vloer Deur Hoeken Plinten

Hoeken in grijs geanodiseerd aluminium

20

Schindler 5300

Plinten in grijs geanodiseerd aluminium


Concorde. De koele kleurschakeringen zorgen voor een bijzonder fraaie uitstraling.

Nancy Violet

Dover Gray

Calais Blue

Vals Green

Lille Brown

De kleuren van de uitvoering Concorde maken de kooi tot iets bijzonders. Nancy Violet, Calais Blue, Vals Green, Lille Brown en Dover Gray zijn spannende, koel gehouden kleurschakeringen die allesbehalve koud aandoen. Van het laminaat gaat een schittering uit die ervoor zorgt dat de kleuren nog intenser en fraaier tot uitdrukking komen. Het plafond is vervaardigd van licht spiegelend roestvaststaal. In combinatie met de optionele plafondhoge spiegel maakt dit de ruimte met glanzende zilvergrijze granietvloer optisch groter. Qua verlichting werden er lampen of spotjes voorzien in de voor- en achterzijde van de liftkooi. De kooideur en het kooifront zijn vervaardigd van roestvaststaal en de deur is beveiligd door middel van een lichtgordijn. Een lift uit het topsegment.

Schindler 5300

21


Wanden

Plafond Vloer Deur Hoeken Plinten

Hoeken in aluminium

22

Schindler 5300

Laminaat in Davos Beech

Laminaat in Leeds Walnut

Laminaat in Vittel Cherry

Laminaat in Narvik Teak

Plafond in licht spiegelend roestvaststaal

Vloer in zwart kunstgraniet

Kooideur/-front in roestvaststaal brushed

Kooideur/-front Roestvaststaal linen

Plinten in grijs geanodiseerd aluminium


Westminster. Hout voor een natuurlijk modern uiterlijk.

Davos Beech

Leeds Walnut

Vittel Cherry

Narvik Teak

Hout is de trend, ook in liften. Daarom bieden wij u de keuze uit vier verschillende houtlaminaten aan: Davos Beech tot Vittel Cherry en Leeds Walnut tot Narvik Teak. Dit zijn heldere structuren, kleuren en afwerkingen die een warme atmosfeer in uw lift creÍren. Het plafond van licht reecterend roestvaststaal en de donkere granietvloer geven de liftkooi een hoogwaardige uitstraling en complementeren het geheel uitstekend. De liftkooi kan ook uitgevoerd worden met een plafondhoge spiegel en een op kleur afgestemde leuning. Voor de verlichting bieden wij u de keuze uit lampen of spotjes. De kooideur en het kooifront zijn vervaardigd van roestvaststaal en de deur is beveiligd door middel van een lichtgordijn. Een lift waaraan u veel plezier beleeft. Schindler 5300

23


In de zakenwereld is het belangrijk om alles duidelijk te zien. In liften geldt dit ook.

De Schindler 3500 zal ruimschoots voldoen aan uw zakelijke verwachtingen, welke stijl u ook kiest voor de inrichting. De achterwand is optioneel verkrijgbaar in glas in alle vijf designlijnen. Of u nu kiest voor een glazen wand op volledige of halve hoogte, het zicht is altijd helder.

Glas volledige hoogte

Glas halve hoogte

Opmerking: Een leuning is steeds vereist voor glazen achterwanden. Voor achterwanden met glas op halve hoogte zal het onderste deel van de wand in dezelfde kleur zijn als de zijwanden.

24

Schindler 5300


Kooi-interieur: Toulouse Green, achterwand met glas op volledige hoogte Schindler 5300

25


Er is sprake van communicatie als een actie een gevolg heeft. Dit geldt ook voor onze liften. Tableaus De kooitableaus zijn met verschillende knoppen leverbaar. Het tableau heeft tien cijferknoppen, ongeacht het aantal verdiepingen. Dit in tegenstelling tot conventionele tableaus die evenveel cijferknoppen als verdiepingen hebben. Het voordeel van een tableau met tien cijferknoppen is dat de cijfers voor de verdiepingen zich altijd op dezelfde positie bevinden, net als bij een telefoontoestel. Daar staat tegenover dat de conventionele plaatsing vooral geschikt is bij kleinere bedrijfsgebouwen met weinig verdiepingen. De tableaus uit wit bedrukt glas geven de lift een modern uiterlijk. De tableaus zijn leverbaar met tasttoetsen of drukknoppen. Kooitableaus Standaard: – Kooitableau uit gehard glas met tasttoetsen, tableau met 10 knoppen in telefoonstijl – Knoppen voor het openen en sluiten van de deur en alarmknop – Brailleschrift – Visuele en akoestische bevestiging van de oproep – Standaanwijzer – Richtingssignalering – Richtingspijlen voor verzamelbesturing

Leuning wit gelakt aluminium Optioneel: aluminium brushed (Wall Street/Aurelio/Concorde/Westminster) Optioneel: gepolijst aluminium (Wall Street/Aurelio/Concorde/Westminster)

26

Schindler 5300

Opties: – Kooitableau met tasttoetsen en conventionele plaatsing – Kooitableau met 10 druknoppen (conform EN 81-70) – Kooitableau met drukknoppen en conventionele plaatsing – Weergave van bestemmingsverdieping voor collectief-selectieve besturing – Extra horizontaal tableau voor mindervaliden – Tweede verticale kooitableau tegenover het hoofdtableau – Gesproken melding van de verdiepingen in de kooi – Interface voor kaartlezer Etagetableaus Standaard: – Stijlvol etagetableau uit gehard glas met tasttoetsen – Visuele bevestiging van de oproep Opties: – Stijlvol etagetableau uit gehard glas met drukknoppen – Knoppen omhoog en omlaag op hoofdstopplaats voor collectieve neerwaartse besturing – Knoppen omhoog en omlaag voor collectief-selectieve besturing – Brailleschrift – Sleutelschakelaar voor verdieping met gecontroleerde toegang – Weergave van kooipositie op elke verdieping – Weergave van doorgang op elke verdieping (akoestische aankomstmelder eveneens leverbaar) Plafondverlichting Sunset Plafondverlichting Wall Street/Aurelio/Concorde/Westminster Optioneel: spotjes (Wall Street/Aurelio/Concorde/Westminster)


Naamplaat

Kooitableaus tasttoetsen

Kooitableaus drukknoppen

Sleutelschakelaar

Etagetableaus tasttoetsen, zonder en met positie-indicatie Sleutelschakelaar

Etagetableaus met drukknoppen

Standaanwijzer

Kooitableau met drukknoppen

Schindler 5300

27


Spiegel Een van de zijwanden of de achterwand is van een plafondhoge spiegel van veiligheidsglas voorzien. Desgewenst kan deze worden weggelaten.* Leuning De leuning uit gelakt aluminium is geheel afgestemd op de kleur en vormgeving van de overige interieurelementen. Ook voor de decoratie-uitvoeringen Wall Street, Aurelio, Concorde en Westminster, is de leuning brushed of gepolijst optioneel beschikbaar. De leuning is aan de zij- of achterwand gemonteerd. Naamplaten De naamplaat biedt de mogelijkheid namen en andere informatie weer te geven en verdiepingen toe te wijzen. Sleutelschakelaar Desgewenst kunnen wij sleutelschakelaars inbouwen: reserveringsschakelaar en schakelaars voor toegang tot verdiepingen. Schachtdeuren Standaard: – Grondlak Opties: – Roestvaststaal – Front in schachtbreedte Penthouse Opties: – Toegangscontrole – Pick-up besturing voor gasten

Besturing De besturing bestaat uit een energiezuinig systeem met multiprocessortechniek. De compacte hoofdbesturingseenheid van het decentrale systeem is in het deurkozijn geïntegreerd. Drukknopbesturing en collectief dalende en collectief-selectieve besturing zijn beschikbaar voor groepen tot drie liften. Besturingsfuncties Standaard: – Functies voor zelfdiagnose en -controle – Lichtlijst – Overbelastingscontrole – Geïntegreerde spraakverbinding met alarmcentrale (24 uur bereikbaar) – Automatisch dimmende kooiverlichting – Automatische evacuatie naar de volgende verdieping Opties: – Automatische rit naar hoofdstopplaats vanaf alle verdiepingen – Controleerbare toegang tot verdiepingen (toegang via een pincode, een key card op het kooitableau of een sleutelschakelaar) – Interne communicatie tussen de kooi en de besturing in de deurstijl – Dubbele ingang – Vroegtijdige opening van de deuren – Selectief openen van deuren – Aansturing van de halverlichting – Voorkeursrit met behulp van sleutelschakeling – Opties voor vervoer van mindervaliden – EN81-70 voor EU – Claxon op de kooi of in de schacht – Interface voor beheer van het gebouw – Noodstroomwerking – Groepen van 2 of 3 liften Speciale opties voor parkeerverdiepingen – Kooioproep met sleutelschakelaar – Automatische rit naar hoofdstopplaats Tegengewichtsopties – Vanginrichting aan tegengewicht voor 1 m/s

Neem rechtstreeks contact op met onze Verkoopafdeling voor mogelijke combinaties en details over de opties. * In de kooien met een hefvermogen van 1000 kg is er altijd een spiegel in de achterwand gemonteerd.

28

Schindler 5300


Simpelweg geraffineerd. Hoe geraffineerd simpel het kan zijn.

Ontwerp De Schindler 5300 vereist geen machinekamer. Dat betekent dat er minder ontwerpactiviteiten nodig zijn. Er hoeft slechts één enkele ruimte te worden getekend, namelijk de liftschacht. Dit proces wordt nog eens vereenvoudigd door gestandaardiseerde ontwerpschema‘s. Een snelle en efficiënte procedure.

Bestelling De Schindler 5300 heeft een geraffineerd eenvoudige constructie. De benodigde gegevens voor de besluitvorming liggen snel op tafel. Uitgebreide specificaties zijn niet meer nodig. Dit vereenvoudigt ook de bestelling. Het benodigde product is snel geselecteerd. Kinderlijk eenvoudig.

Levering Zodra de bouwlocatie gereed is voor montage, wordt de Schindler 5300 in één keer in zijn geheel geleverd.

Installatie Dankzij de eenvoudige, rechtstreeks in de verdiepingsvloer aan te brengen bevestigingen, kan de lift snel worden ingebouwd. Kraanwagens of steigers zijn niet meer nodig. In circa twee weken kan de installatie gereed zijn. Een goed doordachte zaak.

Schindler 5300

29


Men kan de dingen nemen zoals komen. Als men ze eerst goed gepland heeft.

GQ kg 535

625

675

7

8

9

800

10

1000

13

1125

15

GQ VKN HQ ZE HE

VKN m/s

HQ m

ZE

1.0

45

15

1.6

60

1.0

Sc ha ch t

De ur

He fv er m og en Pe rs on en m Sn ax el . he id He fh oo gt e Aa m nt ax al . st M og op p el ijk laa ts e Li en to ft eg m ko ax an oi ge . n m ax .

Tractiellift met frequentiegeregelde aandrijving, zonder machinekamer 535 –1125 kg hefvermogen, 7–15 personen

BK mm

TK mm

HK mm

Type

BT mm

HT mm

BS mm

*1 TS mm

*2 TS mm

HSG mm

2

1050

2135

T2

800

2000/2100

1500

2900

1050

2135

T2

800

2000/2100

1500

1250

3600

45

15

2

1200

2135

T2

900

2000/2100

1600

1060

3400

2900

1.6

60

20

2

1200

2135

T2

900

2000/2100

1650

1250

3600

1.0

45

15

2

1200

2135

T2

1060

60

20

2

1200

1400

2335 2135

T2

1650

1750

1950

1250

3400 3400 3600 3600

2900 2900 3100 –

1.0 1.6 1.0 1.6 1.0

45 60 45 60 45

15 20 15 20 15

1 1 1 1 2

1375 1375 1575 1575 1200

1400 1400 1400 1400 2100

C2 C2 C2 C2 T2

1800 1800 2000 2000 1650

1700 1700 1700 1700 2450

– – – – 2650

1060 1250 1060 1250 1060

1.6

60

20

2

1200

2100

T2

900

2000/2100 2000/2100 2300 2000/2100 2000/2100 2000/2100 2000/2100 2000/2100 2000/2100 2000/2100 2300 2000/2100

1600

1.6

800 900 900 800 900 800 800 900 900 900

1800 1850 1800 1850 1800 1850 1800 1850 1950

3400

2

1600 1650 1600 1650 1600 1650 1600 1650 1750

1060

20

1250 1300 1250 1300 1250 1300 1250 1300 1400

1650

2450

2650

1250

3400 3850 3400 3850 3400 3600 3600

2900 – 2900 – 2900 3100 –

Hefvermogen Snelheid Hefhoogte Stopplaatsen Verdiepingsafstand

BK TK HK

2135 2135 2135 2135 2135 2335 2135

Kooibreedte Kooidiepte Kooihoogte

T2 C2

BT HT

Tweedelige telescopisch openende deuren Tweedelige centraal openende deuren

BS TS *1 *2

Schachtbreedte Schachtdiepte 1 toegang 2 toegangen

Deurbreedte Deurhoogte

HSG HSK

Schachtputdiepte Schachtkophoogte met een vanginrichting op het tegengewicht HSK min. + 70 mm Optioneel indien de kooideur een positief slot heeft, HSK min. + 70 mm

De verdiepingsafstand (HE) bedraagt: min. 2400 mm voor deurhoogte 2000 mm min. 2500 mm voor deurhoogte 2100 mm min. 2700 mm voor deurhoogte 2300 mm De HE voor installaties met twee stopplaatsen bedraagt minimaal 2600 mm voor deurhoogte 2000 mm en 2100 mm. Deurhoogte 2300 mm is niet leverbaar voor de Sunset uitvoering. De kleinste verdiepingsafstand (HE min.) voor tegenover elkaar liggende toegangen bedraagt 300 mm. Certificaat van EG-typeonderzoek conform liftenrichtlijn 95/16/EG

30

Schindler 5300

HSK *3 HSK mm mm

*3


HSK

HK HE

HQ

HT HT

HSK

HK HE

TK

TS

BT

BT

BK

BK

BS

BS

Telescopische deur voor toegang aan één zijde

TS

Toegang aan twee zijden

TK

Toegang aan één zijde

HSG

HSG

HE min.

HQ

HT HT

Plattegronden en doorsneden

TS

TK

Telescopische deuren voor toegang aan twee zijden

Voor meer informatie, zoals offertes, constructietekeningen en prijzen, verwijzen wij u graag naar onze verkoopafdeling.

BT BK BS

Toegang aan één zijde via centraal openende deur

Schindler 5300

31


Waarom zou u het ver zoeken? U vindt ons dichterbij dan u denkt.

Voor meer informatie verwijzen wij u naar onze website:

S.A. Schindler N.V. Bronstraat 15 B - 1060 Brussel

Schindler Liften B.V. Verheeskade 4 Postbus 28501 NL - 2502 KM Den Haag

Tel.: +32 2 535 82 11 Fax: +32 2 535 82 82

Tel.: +31 70 38 43 700 Fax: +31 70 38 03 032

BNL.5300.NL.07.10

www.schindler.nl www.schindler.be

/bnl.5300.nl.07.10__38472  

Schindler5300 Professioneelinhetgebruik. Eenvoudiginhetontwerp.Metonze personenliftvoorkleinerebedrijfsgebouwen komtugoedvoordedag. Schindle...

Advertisement