Page 1

Sztárinterjú (Nagy Róbert riportja)

Elmira: Idősebb férfival is megtalálta a boldogságot Névjegy Elmira 1633-ban született francia polgári származású modell, 2 éve él boldog házasságban 55 éves párjával, Orgonnal, és férje két nagykorú gyermekével, Mariannal és Damisszal Párizsban. Érdeklődési köre: kéjsóvár férfiak leleplezése, valamint a divat. Decemberben hírbe hozták Tartuffe-fel, a híres/hírhedt párizsi pappal. Elmira nem szívesen nyilatkozik az ügyben.

Hónapok óta egyeztetjük az időpontot Elmirával, hogy beszélhessünk az életéről, házasságáról, terveiről, álmairól. Elmira minden alkalommal nagyon kedves volt, amikor felhívtam, de a találkozó mégis csak 3 hónap után jött létre. Március elején, a tavaszi napsütésben ültem egy párizsi kávézó teraszán, és vártam rá… Nagyon vártam... Próbáltam elképzelni, milyen is lehet ő valójában. Gondoltam, hogy szép, kedves, hiszen képen már láttam korábban. A Saint Germain utca felé néztem, mikor megjelent előttem Párizs egyik legszebb asszonya, Elmira. A márciusi nap átsütött gyönyörű fehér rizsporos parókáján mintegy glóriát képezve üde, fiatal arca köré.

Mondja, maga mindig ilyen gyönyörű ? Ő erre fejét enyhén hátravetve elneveti magát, arca kipirul. Dehogyis. Otthon általában kisebb paróka van rajtam, és a házi toalettem is sokkal egyszerűbb. Mivel telik egy átlagos napja? Általában tíz óra körül felkelek, majd a szolgálólány segít megmosdani, kifésüli a hajam, illetve a parókám. Ezek után az öltöztető kisasszonnyal megbeszélem, hogy aznap melyik ruhához van kedvem, ő kikészíti, azután rám adja. Ez persze függ attól, hogy aznap mi a programom, milyen


az idő, kimegyek-e a parkba sétálni vagy csak a templomig megyek. Ebédig Dorinenal és Mariannal beszélgetek a kék szalonban divatról, családi eseményekről. A férjemmel és Damisszal délelőtt általában nem találkozom, viszont legtöbbször együtt ebédelünk. Délután sokszor a közeli városi parkba megyünk sétálni vagy csak kikocsikázunk a környékre. Jaj, azt nagyon szeretem. Imádok kocsikázni. Esténként pedig rendszerint az anyósom vagy a bátyám átjönnek hozzánk vacsorára, és éjfélig együtt vagyunk a társalkodó szalonban.

Hogy van most a történtek után a férje? (3 hónapja Elmira leleplezte Tartuffe hátsó szándékainak egyikét, miszerint el szeretné elcsábítani, majd kiderült az is, hogy emellett Orgont ki akarta forgatni vagyonából. a szerk.)

És hogy illett ebbe a képbe Tartuffe?

Eléggé megviselték az események. Először alig bírt az indulataival, párbajra akarta hívni Tartuffe-öt, de szerencsére a bátyám, Clèante meggyőzte, hogy nem érdemes kockáztatni az életét és családja boldogságát. Szerinte nem jó, ha hagyjuk, hogy az érzelmeink elragadjanak, inkább a higgadtság a fontos, és hogy hallgassunk a józan eszünkre.

Nem értem a kérdést.

Milyen most a kapcsolata férjével?

Elmira ismét elpirul, zavartság látszik rajta, ám hangja határozott.

Tökéletes. A Tartuffe által okozott lelki és anyagi károk már rendeződtek, azt hiszem. Mindig is az idősebb férfiakhoz vonzódtam, azt hiszem azért, mert mellettük találom meg azt a fajta nyugalmat és békét, amire szükségem van a boldogsághoz. Orgon csodálatos apa és férj, minden napot szeretetben töltünk el egymás mellett, és hálásak vagyunk az életnek, hogy egymásra találtunk.

Én mindig hű voltam a férjemhez, az pedig, hogy ki mit híresztel, nem az én gondom, egyszerűen nem foglalkozom velük. Igaz az, hogy Tartuffe inkább a férje fejét csavarta el, mintsem az Önét? Azt hiszem, igaz. Tartuffe rám soha semmilyen pozitív hatást nem gyakorolt, a férjem viszont rajongott érte. Itta a szavait, mindent úgy tett, ahogy azt Tartuffe tanácsolta vagy elvárta tőle. Nehéz időszak volt ez a kapcsolatunkban, hiszen akkor még csak másfél éve voltunk házasok. Mariannal és Damisszal épp elkezdett kialakulni a jó viszony, békében éltünk párizsi házunkban, amikor ez a férfi feldúlta otthonunkat képmutató viselkedésével.

Milyen jövőbeli tervei lehetnek egy ilyen tökéletes család mellett manapság egy párizsi asszonynak? Nagyon szeretem a divatot és a színházakat. Szívesen járok előkelő szalonokba szebbnél szebb ruhákban, gyönyörű parókákban, arcfestékekben. Talán az a jövőbeli célom, hogy ezeket a szépségeket Mariannal is megismertethessem. Emellett nemsokára lesz Valérral az esküvőjük, amire nagy lelkesedéssel készülök. Ez egy igazán szép


napja lesz a családunknak. Végre újra együtt lehetünk békében, egyetértésben, boldogságban…

+1 szócikk elkészítése, editre kattintva, szakirodalom alapján, hivatkozni kell, átírni, saját gondolat is legyen bene 50%. és 2-höz kommentet írni Szerda 12 óráig(dél) lehet tőlük kérdezni, küldeni az anyagokat

Sztárinterjú Elmirával  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you