Page 1

Schelde press Nummer 5

4 februari 2019

Editie Oost

Uw wekelijkse Zeeuws-Vlaamse krant

4

5

7

8-11

14-15

DE RECHTER ADVOCATEN

ROBERT JAN CALON VAN POELIER ZEEVLA

BEDRIJFSPODIUM: HANDEL & WANDEL

WINKELCENTRUM SCHUTTERSHOF: VOOR JE DAGELIJKSE BOODSCHAPPEN

DUURZAAM: MOET IK AAN EEN WARMTEPOMP?

Column

Brei- of haakliefhebber? Hier moet je zijn! Tekst & fotografie: Kim de Booij

HULST – Jaren geleden ging Chantal Thüringer op zoek naar mooie garen. Ze is namelijk fervent brei- en haak-fan en werkt het liefst met goede kwaliteit materialen. Maar waar moest ze zijn, internet? Nee, want dan kon ze het materiaal niet eerst goed bekijken en voelen. Het bleek een flinke zoektocht. Haar man Volker kwam toen met een goed idee. “Als zij zoveel moeite had met het vinden van goede garen, dan hadden anderen dat waarschijnlijk ook. Dus waarom zoek je geen leveranciers en ga je het zelf verkopen?”, legt Volker uit. Dat zag Chantal wel zitten. “Maar is er ook echt vraag naar? Dat wilde ik eerst ervaren. Ik ben daarom gestart met een kraampje op braderieën en jaarmarkten.” Al gauw merkte Chantal dat er veel brei- en haakliefhebbers rondliepen, jong en oud, op zoek naar de juiste garen en fournituren. “Én naar tips en adviezen”, zegt Chantal. “Ze vonden het erg fijn dat ze hun vragen aan mij konden stellen en waren blij met de adviezen die ik ze gaf. Ze vonden het bovendien, net als ik, fijn om de garen ter plekke te kunnen voelen.”

Eigen marktkraam: Crea-Lana Het liep zo goed dat Chantal besloot

“Het mooie van de markt is dat je een groter publiek hebt. Zij moeten niet van ver naar jou komen, maar jij komt naar hen.” om haar activiteiten uit te breiden naar de weekmarkten in Hulst, Sas van Gent, Terneuzen en Axel. “Ik begon met Crea-Lana (lana is Latijn voor wol) met een tentje van drie op drie en heb nu een kraam van tien meter.”

En dit alles speelt zich niet af in de afgelopen tien of twintig jaar, maar in slechts drie jaar tijd. “Sommigen dachten bij mijn start drie jaar geleden ‘die overleeft de winter niet’, maar dat pakte gelukkig anders uit.”

Waarom eigenlijk de markt?

“Brom! biedt een geweldige vorm van mobiliteit voor iedereen vanaf 16 jaar.

boidin

verzekeringen www.boidin.nl

dit is mijn brom!

Abonnement v.a. E 199,00 p.m. Autohuis Terneuzen | Productiestraat 8, 4538 BX www.mijnbrom.nl

Terneuzen

T (0114) 31 22 20 F (0114) 31 26 76 E info@boidin.nl Postbus 232 • 4560 AE Hulst • Europaplein 18 • 4561 KT Hulst

Leer het zelf

- Particulieren: papiervisjes, wespen, vliegen, knaagdieren enz. - IPM integrated pest management - Elektrische vliegendoders UV - HACCP en Bedrijfshygiëne

Waarom koos Chantal eigenlijk voor een marktkraam en niet voor een vaste winkel? “Het mooie van de markt is dat je een groter publiek hebt. Zij moeten niet van ver naar jou komen, maar jij komt naar hen.” Chantal heeft het ontzettend naar haar zin. “De eerste dag dat ik tegen mijn zin naar de markt ga, moet nog komen. Weer of geen weer, ik ben er altijd! En de contacten met de andere marktkramers zijn ook heel fijn.”

Begin onbezorgd aan het voorjaar, regel nu het winteronderhoud voor al uw tuinmachinens! Neem contact op voor uw afspraak: 0115-481710 of tuinenpark@vervaet.nl

Voor diegenen die nog niet (zo goed) kunnen haken en/of breien heeft Chantal ook een oplossing. Ze geeft namelijk lessen. En is dat niks voor jou, dan kun je ook een trui of vest op maat door haar laten maken.


2

4 februari 2019 |

V

Uitvaartverzorging

de Voogt

Verzorging van begrafenis/crematie volgens persoonlijke wens. Dag en nacht voor u beschikbaar. Kokkeldreef 1 4533DD Terneuzen

Tel.0115-612937 Gsm.0621837273 info@uitvaartverzorgingdevoogt.nl

www.uitvaartverzorgingdevoogt.nl

DE ANDERE KIJK OP RUGKLACHTEN Praktijk voor rug- en nekklachten

S.O. Lindroos, MSK-arts, Destombestraat 3, Oostburg www.rugzorgzeeland.nl 06- 33729119

Corien Nortier tweede geworden bij verkiezing beste reisadviseur van Zeeland! Utrecht - Tijdens de borrel na afloop van de Vakantiebeurs Vakdag zijn op dinsdag 8 januari de namen bekend gemaakt van de Zelfstandig Reisadviseurs (ZRA) die zich een jaar lang de beste ZRA van hun provincie mogen noemen. Corien Nortier uit Oostburg eindigde op de tweede plaats van de verkiezing voor provincie Zeeland. Verkiezing Beste Zelfstandig Reisadviseur Corien Nortier werkt ruim een jaar als zelfstandig reisadviseur voor The Travel Club. Ze schreef zich vorig jaar in voor verkiezing voor Beste Zelfstandig Reisadviseur van provincie Zeeland en scoorde hoog tijdens de voorrondes. Wat was het spannend toen ze hoorde dat ze in de finale zat! De tweede plaats is voor haar een mooie kroon op haar werk.

Samen sta je sterk Het was een leerzame ervaring, vertelt Corien: “De titel ZRA is dé grote prijs binnen de Nederlandse reisbranche en is in september 2018 van start gegaan onder het motto: ‘’Samen sta je sterk’’. Een kennistest, het maken van offerte, marketingcase, de battle en presentatie voor de vakjury waren onderdelen van de verkiezing. Tijdens de verkiezing werd ik op verschillende momenten getriggerd

om kritisch naar mezelf te kijken. Hoe zit het bijvoorbeeld met mijn positionering op de markt, hoe scoor ik als ondernemer en wat weet ik van mijn klanten? De verkiezing is een mooi middel om je kennis uit te breiden en stil te staan bij alles waar ik mee bezig ben als zelfstandig ondernemer.”

Donaties Zwin College voor St. Zwerfkat Oostburg - Vrijdag 18 januari j.l. overhandigden leerlingen Kaato en Michelle van het Zwin College een bedrag van €888,37 aan de Stichting Zwerfkat West-Zeeuws-Vlaanderen. Dit was de opbrengst van de succesvolle lasergameavond die in de school werd gehouden, en van de verkoop van zelfgebakken stroopwafels door de leerlingen. Dit alles in het kader van goede doelenacties rondom Kerstmis. Daarnaast kwamen er nog donaties binnen.

De Scheldeprijs wordt alom ervaren als een ‘godsgeschenk’ De 107e editie van De Scheldeprijs, verreden op woensdag 10 april, gaat dit jaar 20 kilometer langer over Zeeuwse bodem. Het gevolg is dat er in de Belgische aankomstplaats Schoten een ronde minder gereden wordt: twee in plaats van drie. De Vlaamse wielerklassieker telt in totaal 203 kilometer en start in Terneuzen. Voorzitter Jack Vissers van het organiserende comité noemde bij de perspresentatie in het Terneuzense stadhuis startplaats Terneuzen een ‘godsgeschenk’. De Scheldeprijs krijgt daarmee een kwaliteitsimpuls. Sportwethouder Jack Begijn had vorig jaar ook al uitgesproken dat de komst van De Scheldeprijs naar Terneuzen gezien werd als een ‘godsgeschenk’. “Daarmee vullen we elkaar goed aan”, zei Begijn. “Terneuzen ademt sport en wil zich profileren als sportstad. Naast een goede sportinfrastructuur met je ook aansprekende evenementen binnenhalen zoals De Scheldeprijs.”

Wethouder Jack Begijn met ronde miss Maja Leye voor de foto van wielrenner Fabio Jacobsen, de winnaar van vorig jaar.

Vorig jaar, toen Terneuzen voor het eerst startplaats was, gleed de Nederlander Fabio Jacobsen als eerste over de finish. Naast twaalf Professional Continental Teams

verschijnen ook tien Worldtour Teams aan de start: Bora Hansgrohe, Deceuninck Quick-Step, Ef Education First, Lotto Soudal, Team Dimension Data, Team Katusha Alpecin, Team Sky, Team Sunweb, Trek Segafredo en UAE Team Emirates. Welke renners de ploegen afvaardigen is nog niet bekend. Vissers wist wel te melden dat Greipel een van de renners is die straks aan de start verschijnt.

24/7 FITNESS CENTER UNIEK UNIEK 24

/7 GEOPE

ND

INCL: Spinning, volledig nieuwe inrichting krachttoestellen Circuittraining & Persoonlijke Begeleiding


| 4 februari 2019

3

‘We willen graag iedereen bij Koewacht betrekken’ Koewacht - “Koewacht telt maar liefst acht WhatsApp groepen. Die hangen als een paraplu boven het dorp. Dat zegt wel iets over de saamhorigheid hier.” We spreken Guust de Waele, secretaris van de Dorpsraad Koewacht en, sinds het afscheid van de voorzitter, ook plaatsvervangend voorzitter. “We hebben een internationale dorpsraad”, vertelt hij. “Naast zeven Nederlandse bestuursleden, hebben we ook drie bestuursleden uit Moerbeke en Stekene.”

Scharnierfunctie De Waele zelf is inmiddels al tien jaar secretaris. De verwachting is dat hij de voorzittershamer medio maart kan overdragen aan nieuwe voorzitter. “Ik ben zelf destijds gevraagd om zitting te nemen in de Dorpsraad. Het was toen echt erop of eronder. Voor mij is het belangrijk dat wij een fantastische wijkcoördinator hebben. Als Samantha Strooband er niet was, was ik al lang gestopt.” Over de samenwerking met de gemeente Terneuzen is De Waele sowieso enthousiast. “Er wordt altijd snel gereageerd op onze opmerkingen, dat werkt prettig.” Hij ziet daarin ook de belangrijkste rol van de Dorpsraad: een scharnier tussen de inwoners en de gemeente.

Wonen De Dorpsraad heeft voor het komende jaar een aantal belangrijke aandachtspunten. Zo hoopt de raad

COLOFON Schelde

“Ik zou graag een oproep doen aan de jeugd en aan de Vlamingen die in Nederlands Koewacht wonen, om actief bij te dragen aan de Dorpsraad en het dorp.” dat er snel een besluit komt rond Ouderenzorglocatie De Lange Akkers. “Dit loopt al sinds 2016 en het is nog steeds niet duidelijk hoe de nieuwe huisvestingsplannen eruit gaan zien.” Verder werkt de Dorpsraad actief mee aan het initiatief om met subsidie de Luchtwachttoren te restaureren. Er zijn zelfs plannen om dit combineren met de aanleg van een dorpsboomgaard.

Nieuwkomers Alle nieuwkomers op het dorp kunnen in de loop van het jaar een uitnodiging verwachten voor een bijeenkomst in De Vlaschaard. Dorpshistoricus Willy

press

BEZORGKLACHTEN? Mail naar: info@scheldexpress.nl COLOFON - Scheldexpress is een wekelijkse uitgave van Scheldexpress Media B.V. en verschijnt gratis huis aan huis in Zeeuws-Vlaanderen.

Verschraegen geeft een presentatie over het dorp en de verenigingen worden uitgenodigd hun verhaal te doen. “Wij vinden het belangrijk om

COPYRIGHT Niets uit deze uitgave mag worden geproduceerd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, film of op welke andere wijze

ORGANISATIE

dan ook, zonder voorafgaande

Ronny Rammeloo, ronny@scheldexpress.nl, tel. 06-20419082 Redactie en advertentieverkoop

schriftelijke toestemming van de uitgever. Deze ScheldeXpress

inwoners te betrekken bij het sociale leven. Zo vlak op de grens moeten we ervoor waken dat Koewacht geen forensendorp wordt.”

Schelde press RUS CA FE LAZA NU ARI VR. 12 JA

BACKTO

Eindejaarsfolders Mangnu

Uw vertrouwde leverancier voor print- en drukwerk

2017

Die samenstelling is volgens De Waele erg prettig. Logisch, een dorp zo vlak aan de grens kan niet anders dan zijn buren erbij betrekken. Toch is De Waele niet helemaal tevreden. “Ik zou graag een oproep doen aan de jeugd en aan de Vlamingen die in Nederlands Koewacht wonen, om actief bij te dragen aan de Dorpsraad en het dorp.”

Pour Elle meesterlijk uit ! PAKT

RY MYSE.TE D.M.

ons

“MASTERPIECE”

EINDEJA ARSPRO

J RIC DANCE MUSIC D THE BEST ELECT HAPPY

HOUR

TOEGANG 16+

GRAMM A

MASTERPIECE BEHANDEL LIMITED EDITION INGEN; ! (van 1 t/m 30 december)

Relax & Radiance:

Uw speciale december behandeling met op ontspanning focus & een sprankelende teint! Uw huid wordt

‘geboost’ met een intensieve zuurstofbehand eling voor een extra effect. ondertussen stralend uur. Heb 7.30 totu18.00 heerlijk van kunt n uur. genieten van een en met vrijdag totzelfverwarmend Openingstijde uur en tot 18.30 geopend. Maandag op verzoek vanaf 6.30e kleipakking voor uw rug. buitenschoolse We zijn 52 weken nodig, dan kan dat Tevens ontvangt en van de je langer opvang openingstijden van de peuterspeelzalen u na afloop een de voor een gratis voucher cadeau Uiteraard zijn hand- of foot-experience aan de schooltijden. besteden bij uw eerstvolgende opvang aangepast t.w.v. €12,50 te en lunch) afspraak. eten (ontbijt Deze aanbieding is inclusief boekt De prijs en en natuurlijk u voor €99,Tarieven op onze website. luiers, verzorgingsartikel / min. om een75warme het actuele tarief

IS TOEGANG GRAT

S.NL WWW.CAFELAZARU

Kijk voor is het mogelijk gezonde versnaperingen, kleine meerprijs en drinken, fruit, . Tegen een alle knutselmaterialen Uw speciale decemberbehan je kind te bestellen. maaltijd voor

Lifting & Radiance

deling met verstevigen, glad Wij focus op van je keuze. maken locatie en altijd mogelijk stralenveel je graag op de Ervaar activiteiten en van uw huid… ontvangen het effect naar van structuur, medewerkers het krachtige verzorging, gevoel weer Onze pedagogischje vragen wat DFP peptide complex over veiligheid, met onze En ga met een goed al vrijblijvend. geavanceerde apparatuur beantwoorden

Rondleiding

geheel langs, ingesluisd. uit zee, de huid wordt meer. Kom gerust maken is niet nodig.Collageen opbouwend Schatten en rimpels verzachtend. huis! Een afspraak Hierbij ontvangt gzvl.nl en vul u www.kinderopvan een kortingsvoucher k veelzijdig! een en alle NFL onze website: verleidelij van 10% op Contact de wijzigingen of bezoekmassage behandeling gratis de aanvraag, (= bindweefsel 0115-61 23 68

lijke De meest ambachte slager in uw buurt!

te leverenwijgedurende Bel ons op in. Ook verzorgen lag. de maanden januari/massage) in het contactformulier de Zo kinderopvangtoes kunt u het effect februari. rondom extra verlengen! communicatie van dienst. arrangement kunt Dit bijzondere Wij zijn je graag u boeken voor €95,-

Hohoho… Happy supermarkt Mangnus

/ 70 min.

Glow !

eren voor Zeeuws-Vlaand Dé kinderopvang 4530 AD Terneuzen ngzvl.nl Postbus 172 www.kinderopva angzvl.nl - w: Bezoekadres: 0115 612368 Wij ontvangen Terneuzen. t: 28 - 4532 CP u

e: info@kinderopv

deren

Zeeuws-Vlaan

Crsenaetlief, en voordelig

Rob Vermoet, rob@scheldexpress.nl, tel. 06-51851704 Planning en advertentieverkoop

is met de grootst mogelijke

Ad van Langevelde, ad@scheldexpress.nl, tel. 06-23372015 Advertentieverkoop

De uitgever is niet aansprakelijk

Briefpapier | enveloppen | naamkaartjes | folders | brochures | enz...

voor fouten en/of omissies in

KANTOORADRES Mr. F.J. Haarmanweg 59D, 4538 AN Terneuzen, tel 0115-700525

deze krant.

Vrijblijvend advies en offerte? Mr. F.J. Haarmanweg 59D Terneuzen | Tel. 0115 - 700525 | info@scheldexpress.nl

zorgvuldigheid samengesteld.

graag Natuurlijk toastenin onze sfeervolle salon. wij dan al graag met een heerlijk glas bubbels en feestelijk lekkers!

Bellamystraat

SKIN STUDIO POUR

ELLE • STATIONSWEG 82 • 4561 GB HULST 0114 320313 • WWW.POURELLE .EU

Kinderopvang

www.scheldexpress.nl


r

hn n eet n in

e t nnk ng ee te k -n g e de nij k. e g e nij en ne enn je nt n nr -e net epr n e pnek eps t.rke eg.s e. pe g. k s

e .

Axelsestraat 171 4537 AT Terneuzen Terneuzen 4537 AT 0115-694659 0118-634411 HET LEUKSTE NIEUWS UIT JOUW REGIO! 0115-694659 4 februari 2019 | www.chrisroelse.nl 4 Axelsestraat 171 171 www.chrisroelse.nl Axelsestraat 4537 AT AT Terneuzen Terneuzen 4537 Stel uw vraag online,Tel:gratis inloopspreekuur: 0115-694659 0118-634411 0114 319571 0115-694659 www.chrisroelse.nl Hulst/Terneuzen www.chrisroelse.nl Axelsestraat 171 171 Axelsestraat maandag tot en met vrijdag 08.30 - 4537 09.30 uur AT Terneuzen Terneuzen 4537 AT Tel: 0114 319571 0115-694659 0118-634411 Middelburg 0115-694659 www.chrisroelse.nl Axelsestraat 171 maandag, woensdag en vrijdag 13.00www.chrisroelse.nl - 16.00 uur Axelsestraat 171 4537 AT AT Terneuzen Terneuzen 4537 Stel uw vraag online,Tel:gratis inloopspreekuur: 0115-694659 0118-634411 0114 319571 www.derechteradvocaten.nl 0115-694659 www.chrisroelse.nl Hulst/Terneuzen www.chrisroelse.nl

EEN LICHTPUNT IN DE ZORGPLICHT VAN GEMEENTEN OP GROND VAN FRAAIE DE WMO (WET MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING) NAJAARSCOLLECTIE VAKANTIE INFRAAIE ZICHT! MIDDENSTANDSEEN LICHTPUNT IN DE ZORGPLICHT AAN ALLES GEDACHT? EN VEEL KEUS VAN GEMEENTEN OP GROND VAN BEDRIJFSRUIMTE: NAJAARSCOLLECTIE maandag tot en met vrijdag 08.30 - 09.30 uur Tel: 0114 319571 FRAAIE DESLUIT WMO MAATSCHAPPELIJKE Middelburg BIJ(WET OUTLET CAPRICE EENVEEL KORTDURENDE EN KEUS maandag, woensdag en vrijdag 13.00 - 16.00 uur ONDERSTEUNING) Gentsestraat 15 B in Hulst. NAJAARSCOLLECTIE HUUROVEREENKOMST!

De snelste FRAAIE BIJ OUTLET CAPRICE De snelste www.derechteradvocaten.nl Wij hebben o.a. de volgende merken; weg naar je EN VEEL KEUS Gentsestraat 15 B in Hulst. NAJAARSCOLLECTIE Rabe Giovane Atmos Sandwich Senso Amania-Mo weg naar je De snelste De snelste Stills Green-Ice Ribkoff Marie Mero Terre Bleu rijbewijs Wij hebben o.a. de volgende merken; BIJ OUTLET CAPRICE rijbewijs Brax EN Frank-Walder Intuitions Trussardi Ana-Alcazar weg naar je VEEL KEUS Rabe Giovane AtmosXandress. Sandwich Senso Amania-Mo weg naar je weg naar je Gentsestraat 15 B in Hulst. Stills Green-Ice Ribkoff Marie Mero Terre Bleu De snelste rijbewijs BIJ OUTLET CAPRICE De snelste rijbewijs Brax Frank-Walder Intuitions Trussardi Ana-Alcazar Deze en nog AUTO veel meer merken aan de zeer MOTOR Wij hebben o.a. de volgende merken; AUTO MOTOR Xandress. weg naar je AUTO MOTOR THEORIE AUTO - MOTOR -bij THEORIE Gentsestraat 15 B in Hulst. lageGiovane prijzen die uSandwich ons gewend bent. Rabe Atmos Senso Amania-Mo weg naar je De snelste AANHANGER- BROMFIETS BROMFIETS AANHANGERDe snelste Stills Ribkoff Marie Mero Terrede Bleu AANHANGERBROMFIETS rijbewijs Deze enGreen-Ice nog AUTO veel meer merken aan zeer MOTOR Wij hebben o.a. de volgende merken; AUTO MOTOR rijbewijs Brax Frank-Walder Intuitions Trussardi Ana-Alcazar AUTO MOTOR THEORIE weg naar je Tot binnenkort. AUTO - MOTOR -bij THEORIE lageGiovane prijzen die uSandwich onsSenso gewend bent. Rabe Atmos Amania-Mo weg naar je Xandress. AANHANGERBROMFIETS AANHANGERBROMFIETS AANHANGERBROMFIETS Stills Green-Ice Ribkoff Marie Mero Terre Bleu rijbewijs Team Outlet Caprice. rijbewijs Brax Frank-Walder Trussardi Ana-Alcazar TotIntuitions binnenkort. Deze en nog AUTO veel meer merken aan de zeer - MOTOR

Het komt meer en meer voor: winkel- eindigt, u de huurovereenkomst wel vóór of horecapanden die leeg staan. In het verstrijken van de overeengekomen sommige gevallen zal de huur zijn tijd, opzegt. Dit kan door middel van opgezegd door de huurder vanwege een simpel briefje of zelfs per e-mail. een slechte omzet door bijvoorbeeld Als u dit niet doet dan wordt de concurrentie van online- webwinkels huurovereenkomst van rechtswege of teruglopende bezoekersaantallen. omgezet in een huurovereenkomst van Maar het komt ook wel voor dat de 5+5 jaar (te rekenen vanaf het moment verhuurder niet weet wat hij/zij met van aanvang) en dan zijn alle wettelijke het pand verder wil. De verhuurder/ opzeggingsgronden dus wel weer van eigenaar is bijvoorbeeld aan het toepassing! Ook kunt u dan dus niet overwegen om het pand te verkopen. op korte termijn zelf weer over uw Wat nu als u eigenaar bent van een winkel-/horecapand en nog niet eigen pand beschikken. Het is wel aan weet of u het pand wilt verkopen of te raden om in de huurovereenkomst nogmaals wilt verhuren. U ziet het uitdrukkelijk op te nemen dat partijen echter niet zitten om voor de duur een kortdurende huurovereenkomst ex art. 7:301 BW aangaan zodat dit voor van 5 + 5 jaar (10 jaar) aan een huurder Xandress. lage prijzen die u bij gewend van partijen helderbent. is. Als u de vast te zitten waarbij u ook niet iederons kortdurende huurovereenkomst nog Team Outlet Caprice. gebonden wilt zijn aan de beperkte Deze en nog veel meer merken aan de zeer wettelijke opzeggingsgronden. Welke niet wilt opzeggen maar de termijn van Tot de overeenkomst komt bent. in zicht, dan mogelijkheid heeftprijzen u dan? lage die binnenkort. u bij ons gewend kunt u aan de kantonrechter vragen U kunt er als eigenaar/verhuurder van om de kortdurende huurovereenkomst Outlet Caprice. te verlengen. een winkel- of horecapandTeam voor kiezen Tot binnenkort. om op grond van artikel 7:301 BW een kortdurende huurovereenkomst met Wilt u meer tips ontvangen over Wij tezijn al jaren de grootste rijschool het Caprice. sluiten vanvan eenZeeuwskortdurende Team Outlet uw huurder sluiten. Bijvoorbeeld voor de duur van 2 jaar of korter. In dat huurovereenkomst of wilt u een Vlaanderen Wij werken met 13 vakbekwame en dergelijkeis door overeenkomst door te ons geval komtErvaar de huurder volledige zelfniet hoedeleuk leuk motorrijden een proefles Ervaar hoe motorrijden is door eenZeeuwsproefles kantoor laten opstellen? Neem te dan enthousiaste instructeurs. Wij halen ook mensen huurbescherming zoals opgenomen Wij zijnzelf al jaren de grootste rijschool van nemen bij zijn onze rijschool. Al jaren jaren zijn wij de de grootste grootste geheel vrijblijvend contact op is in de nemen wet toe en eenrijschool. aantal gerust bij onze Al zijn wij op in de gemeente Hulst. Goes. Vlaanderen Wij werken met 13 vakbekwame en belangrijke huurbeschermingsregels met een van onze kantoren in Hulst rijopleider voor het motorrijbewijs in de regio. Ook Ervaar zelf hoe leuk motorrijden is door een proefles te rijopleider voor het motorrijbewijs inook de regio. Ook Ervaar zelf leuk motorrijden door een proefles te (0114-312090), Terneuzen (0115-617200) niet van toepassing. Dithoe betekent dat: enthousiaste instructeurs. Wij ishalen mensen (0118-370670), of mailt hebbenbij wijonze een slagingspercentage van maar liefst 90 u nemen bij onze rijschool. AlMiddelburg jaren zijn zijn wijmaar de grootste grootste • de huurovereenkomst niet auto- ofAl hebben een slagingspercentage van liefst 90 nemen rijschool. wij op in gemeente Hulst. Goes.naarjaren zijnde alwij jaren de grootste rijschool vande Zeeuwsinfo@derechteradvocaten.nl. Ook matischWij wordt aangegaan voor een Maak kennis met één van hun tijdens het volgen procent ! Onze instructeurs, , hebben een jarenlange rijopleider voor het motorrijbewijs in de regio. Ook rijopleider voor het motorrijbewijs in de regio. Ook procent ! Onze instructeurs, , hebben een jarenlange u onze gratis inloopspreekuren van periodeVlaanderen van (5+5=) 10 jaar; Wij werkenkunt met 13 vakbekwame en 08:30 tot 09:30 uur bezoeken Hulst • de opzeggingsgronden van artikel van een gratis proefles. hebben wij een slagingspercentage van maar liefstinOok 90 ervaring in het opleiden voor het motorrijbewijs. Ook Ervaar zelf hoe leuk motorrijden is door een proefles te hebben wij een slagingspercentage van maar liefst 90 ervaring in het opleiden voor het motorrijbewijs. Ervaar zelf hoeinstructeurs. leuk motorrijden ishalen door een proefles te enthousiaste Wij ook mensen (Havenfort 2), Terneuzen (Herengracht Wij zijn al jaren de grootste rijschool van Zeeuws7:296 BW niet gelden en u dus - Wij een van de grootste rijscholen in Zeeland zijn Maak kennis met één van hun tijdens het volgen procent ! Onze instructeurs, , hebben een jarenlange geven we opfrislessen en cursussen verhoogde rijvaarnemen bij onze rijschool. Alenjaren jaren zijn wij de grootste Middelburg (Noordpoortplein 3). procent ! gemeente Onze , hebben een jarenlange zonder nemen dat er we aan een instructeurs, bepaalde geven opfrislessen en10) cursussen verhoogde rijvaarbij onze rijschool. Al zijn wij de grootste op in dezeer Hulst. Goes. Vlaanderen Wij werken met 13 vakbekwame en Wij een hoog slagingspercentage hebben Wij zijn uhet graag dienst. voorwaarde moet zijn voldaan, dekans van een gratis proefles. ervaring in het opleiden voor het motorrijbewijs. Ook Bovendien maak jemotorrijbewijs ophet winnen van Ook rijopleider voor hetmotorrijden motorrijbewijs invan de regio. Ook Ervaar zelfin hoe leuk motorrijden is door een proefles te ervaring het opleiden voor motorrijbewijs. rijopleider voor het in de regio. Ervaar zelf hoe leuk door een proefles te (www.cbr.nl) huurovereenkomst op kunt zeggen; enthousiaste instructeurs. Wij ishalen ook mensen geven we opfrislessen en cursussen verhoogde rijvaareen rijopleiding twv 2000 euro! hebben wijopfrislessen een slagingspercentage van maar liefst 90 nemen bij onze rijschool. Al jaren jaren zijn wij de grootste grootste • partijen ook kunnen afspreken dat deen geven we cursussen verhoogde rijvaar- Onze klanten ons belonen met een 8,8! hebben wij een slagingspercentage van maar liefst 90 nemen bij onze rijschool. Al zijn wij de op in de gemeente Hulst. Goes. huurovereenkomst van rechtswege, Bovendien maak jemotorrijbewijs kans het winnen van Maak kennis met van op hun tijdens volgen procent Onze instructeurs, hebben een jarenlange rijopleider voor hetéén in een dehet regio. Ook (klanten vertellen) voor het motorrijbewijs in de regio. Ook procent !! Onze instructeurs, ,, hebben jarenlange en dus rijopleider zonder opzegging, eindigt; een rijopleiding twv - Wij een modern theorielokaal hebben waarin wij • er geen minimale opzegtermijn van 12000 van een gratis proefles. Enthousiast na jeeuro! proefles? Danliefst kan hebben wij een slagingspercentage van maar maar liefst 90 ervaring in hetgeworden opleiden voor het motorrijbewijs. Ook hebben wij een slagingspercentage van 90 ervaring in het opleiden voor het motorrijbewijs. Ook jaar- geldt. Wij een vanverzorgen de grootste rijscholen in Zeeland zijn theorieles

AUTO-- -THEORIE MOTOR AUTO -- MOTOR MOTOR THEORIE AUTO AANHANGER- BROMFIETS BROMFIETS AANHANGERAANHANGERBROMFIETS AUTO- --THEORIE MOTOR AUTO MOTOR AUTO -- MOTOR MOTOR AUTO - THEORIE AANHANGER- BROMFIETS BROMFIETS AANHANGERAANHANGERBROMFIETS

Welkom Deze zomer bij Chris Roelse Rijopleiding Welkom lekker motorrijden?? Deze Wij zijn eenzomer van de grootste bij Chris Roelse Rijopleiding rijscholen van Zeeland lekker motorrijden?? Wij zijn een van de grootste Welkom met een zeer hoog slagingsDeze zomer rijscholen ZeelandRijopleiding bij Chrisvan Roelse percentage. met een zeermotorrijden?? hoog slagingsWelkom lekker Deze zomer Wij zijn een van de grootste bij Chris Rijopleiding percentage. Wist u dat Roelse : rijscholen van Zeeland lekker motorrijden?? Wij van de grootste metzijn eeneen zeer hoog slagings-

rijscholen van Zeeland percentage. met een zeer hoog slagingspercentage. Wist u dat :

Maak kennis met één van hun tijdens hetjarenlange volgen procent Onze instructeurs, hebben een jarenlange geven we opfrislessen en cursussen verhoogde rijvaarje gebruik maken van onze actieaanbieding: procent !! Onze instructeurs, ,, hebben een geven we opfrislessen en cursussen verhoogde rijvaarWij een zeer hoog slagingspercentage hebben Wij ook opleiden voor het traktorrijbewijs U moet ervaring er als verhuurder weljeop Enthousiast geworden na op jehet proefles? Danvan kanOok van een gratis proefles. in het opleiden voor het motorrijbewijs. Ook Bovendien maak kans het winnen ervaring in het opleiden voor motorrijbewijs. Naast auto ook motor, aanhangwagen en brommerletten- (www.cbr.nl) dat de overige verplichtingen je gebruik maken van onze actieaanbieding: geven we uit opfrislessen en cursussen verhoogde rijvaarrijvaareen rijopleiding 2000 euro! voor-de verhuurder de wet,twv zoals geven we opfrislessen en cursussen verhoogde Onze klanten ons belonen met een 8,8! rijlessen verzorgen de verplichting om maak gebrekenje te Bovendien kans op heteswinnen van 20 lessen (à 60 min.) + examen €auto 945kunt (klanten vertellen) U op onze site een gratis proefl voor de herstellen, ook gewoon gelden als u een rijopleiding twv 2000 Wij een modern theorielokaal hebbentoets waarin wij boeken Enthousiast jeeuro! proefles? Dan€kan een -kortdurende huurovereenkomst 20 lessen +geworden examen + na tussentijdse 1055 sluit. - theorieles verzorgen Gebruik kan van onze aantrekkelijk 20gebruik lessen (àmaken 60 min.) +onze examen € geprijs945 je maken van actieaanbieding: Ook moet u erop letten dat in - Wij ook opleiden voor het traktorrijbewijs de pakketten 20 examen tussentijdse toets 1055 Enthousiast je proefles? Dan€kan het geval u lessen niet met+geworden de huurder+ na auto ook motor, bent- Naast overeengekomen dat de aanhangwagen en brommerReserveer direct je proefles opDuerink-Bottinga je gebruikvanmaken van onze actieaanbieding: Reserveer direct jeniet gratis opgeheel huurovereenkomst rechtswege Mr. Annelies rijlessen verzorgen Kortom aarzel enproefles boek een www.chrisroelse.nl bel 0115-611413 lessen (à 60 min.) +of 945kunt www.chrisroelse.nl ofexamen bel 0115-611413 0118-634411 - U 20 op onze site een gratis proefl es voor de€auto vrijblijvende proefl es op www.chrisroelse.nl Reserveer direct je proefles op Reserveer je gratis proefles op Stelboeken uw vraag+direct online, gratis inloopspreekuur: 20 lessen examen tussentijdse Wij halen u in+de hele gemeentetoets Goes op€ 1055 www.chrisroelse.nl bel 0115-611413 - Gebruik kan(àmaken van onze aantrekkelijk www.chrisroelse.nl ofexamen bel 0115-611413 0118-634411 20 lessen 60 min.) +of € geprijs945 Hulst/Terneuzen de20 pakketten Hulst/Terneuzen/Middelburg lessen +tot examen tussentijdse toets € 1055 Wij halen u in+vrijdag de hele gemeente Goes op maandag en met 08.30 - 09.30 uur Maandag tot en met vrijdag 08.30 – 09.30 uur Reserveer direct je proefles op Reserveer jeniet gratis op Middelburg Kortomdirect aarzel enproefles boek een geheel www.chrisroelse.nl of bel 0115-611413 www.chrisroelse.nl ofvrijdag bel www.chrisroelse.nl 0115-611413 0118-634411 maandag, woensdag 13.00 - 16.00 uur vrijblijvende proeflen es op Reserveer direct je proefles op Reserveer je gratis proefles op Stel uw vraag direct online, gratis inloopspreekuur: Wij halen u in de hele gemeente Goes op

VOOR SLECHTS 15 EURO !! VOOR SLECHTS 15 EURO !!

VOOR SLECHTS 15 EURO !! VOOR SLECHTS 15 EURO !!

Wat doet een Hippisch sportoefentherapeut?

Heef Lekkerder in je vel zitten? Bij iform Hulst kunt u terecht voor:

- Ov Wat doet een Hippisch sportoefentherapeut? •Endermologie / Bindweefselmassage - Ce •Afslanken / Proteïnedieet •Huidverbeteringsproduten

Kijk voor meer informatie op iform-hulst.com Interesse? Neem contact op: 0114-317153 info@iform-hulst.com Poorterslaan 2a, 4561 ZN Hulst

- Pl bu - zw - ve - vo - ve

Neem voor advi

Iform Lange 4542 0115 hoek@

www.iform-ze FOUT

T E R N E U Z E N

GOED

E L A S L A N I F The following products has been designed to ensure comfort for modern fashion. Attention to detail and outstanding quality of fabrics combine to provide you with stylish comfort. This trademark label is your guarantee of authenticity.

FOUT

GOED

Pantone 281 en 121

DE MOOISTE COLLECTIE MET DE GROOTSTE VERSCHEIDENHEID RUITERFIT TRAINING KOM KIJKEN, PASSEN & KIEZEN BIJ

T E R N E U Z E N

RUITERFIT TRAINING

Noordstraat 65, Terneuzen Tel. 0(031) 115 - 62 10 17

Wij willen graag uw stem, helpt u ons? Voor de vierde keer organiseert het ING Nederland fonds de campagne Help Nederland vooruit. De campagne waarbij de buurtverbeteraar kans maakt op een donatie van het ING Nederland fonds. Nadat een aantal doelen zijn geselecteerd, volgt de stemperiode. weken lang en is van 21-01PantoneDeze 281duurt en drie 121 2019 tot10-02-19. In die tijd kan heel Nederland stemmen op een lokaal initiatief in de buurt. Iedere genomineerde moet dus zoveel mogelijk stemmen werven. De Halle en Het Gregorius- centrum zijn genomineerd. ”De Stichting Beheer Welzijnsaccomodaties Axel is opgericht om huisvesting en een eigen ‘home’aan te bieden aan verenigingen, clubs en organisaties. Onder ons dak bevinden zich ouderen-, jeugd- en gehamdicaptenorganisaties en Terneuzen: Van Steenberglaan 33een tevens muziekverenigingen en hobbyclubs. Met de donatie willen we in 2019 aantal activiteiten en festiviteiten organiseren die bedoeld zijn om als cement 06-34654010 in onze samenleving te dienen. We willen verschillende organisaties met elkaar www.oefentherapiezvl.nl verbinden zodat de cohesie tussen onze participanten groter wordt”.

: Karin Vercammen Hippische sportoefentherapie

Ga naar de stempagina: https://www.helpnederlandvooruit.nl/doel/ stichting-beheer-welzijnsaccomodaties-axel

Terneuzen: Van Steenberglaan 33


LEKKER VERS

| 4 februari 2019

Fruitteeltbedrijf Vereecken slaat nieuwe weg in Herman en Magda Vereecken hebben besloten met hun bedrijf een nieuwe weg in te slaan. Daarbij gaan zij zich concentreren op de lokale markt. Hun bedrijfsvoering zal gericht zijn op de verkoop van appels, peren en hun Zeeuws Appelsap aan lokale supermarkten en aan de klanten die in de winkel en aan de fruitkar komen. Een zware beslissing, want het bedrijf bestaat al 75 jaar. De familie heeft al deze jaren met hart en ziel fruit geteeld. De ontwikkelingen van de laatste jaren hebben hun echter doen besluiten een andere koers te gaan varen. Dit betekent stoppen met de verkoop aan de groothandel en juist de lokale verkoop met extra kracht voort te zetten. Magda en Herman hebben altijd met veel plezier gewerkt met mensen uit de omgeving en dat willen ze ook graag blijven doen. Voor de klanten verandert eer weinig. Ze gaan door met de teelt van appels

peren en pruimen. Ook het schillen van appels voor de bakkers blijven ze doen, net als de verkoop van Zeeuws Appelsap, fruitmandjes en mandjes met streekproducten. Door deze ommezwaai hebben zij minder fruit nodig en daarom wordt een deel van de boomgaard gerooid. Wie interesse heeft in een jonge sterke fruitboom kan bij Vereecken terecht voor €15,per stuk. En wil je er in de koude dagen warmpjes bijzitten, dan kun je gratis hout voor je kachel of haard komen zagen. Voor de aanschaf van een boompje of stookhout vooraf wel even bellen: 0114-671287 of 06-12623210 Fruitteeltbedrijf Vereecken is te vinden aan de Provincialeweg 6 in Vogelwaarde.

Provincialeweg 6, 4581 RN Vogelwaarde Telefoon: 0114-671287, GSM: 06-12623210

ALLE HANDPEREN CONFERENCE OF DOYENNE DU COMICE

2 KG VOOR € 1,00

ALLE HANDAPPELS

2 KG VOOR € 1,50 Meer gegevens op onze site

www.vereecken-fruit.nl

De markt beleef je samen Tekst: Odile de Pooter

Op de Zeeuws-Vlaamse markten kun je iedere week terecht voor je boodschappen. In deze rubriek brengen we regelmatig een bezoek aan de markten. De markt heeft het in veel Nederlandse gemeenten lastig. Dit stelt de Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel (CVAH) op basis van onderzoek naar de toekomst van de markt. Om te overleven moet het karakter van de markt drastisch veranderen. De markt moet een plek worden van proeven en ontmoeten. Alleen dan kan de markt zich staande houden en zich blijven onderscheiden van concurrenten als supermarkten en discountformules. Waarom gaan we eigenlijk nog steeds naar de markt? Ligt dat aan de kwaliteit van de spullen? De lage prijzen? Het unieke aanbod? Of zit het dieper en bevredigt de markt een sociale behoefte? En hoe ziet men de toekomst? We vragen het de marktkooplui en hun klanten.

5

BAKKERIJ VAN DE VELDE

5 JARIG BESTAAN GEHELE MAAND FEBRUARI

Zuid Zuidlandstraat 24landstraat 24 Zuid land straat Zuid 24n land stra at 24 2n 4532 CG Tern453 CG Tern euze euze 2nCG Terneuzen 4532 CG Tern453 euze T 0115 612 456 T 0115 612 456 T 011 5ijvan 612deve 456 lde.nl T 011 5 612 456 info@ba info@bakkerijvan kker deve lde.n l Z Z u i d l ldiulde.n a a n n d d s s t t r r info@ba taa ijvan taa ijvan 42 kker 42 kker info@ba deve l deve lde.n l 4nreT GC 2354 5e 3 Cn2 G T e r n e u u z z e e n .bakde.n www.bakkerijwww kerijlvandevelde.nl vandevel www .bakde.n kerijlvandevelde.nl www.bakkerijvandevel T4 216 5110 T 654 216 511065 u i ftn ora dir.ne @ @ofni bZ a2vbe an a klk ta tZ ead 4 vsijdirneaklkdaiu danratvsljn d le2ve lde ln.ed4 *uitsluitend van toepassing 4nreT GC 2354 5e zu e3 nezuenreT GCn2 op het zelfde product waw kkleavbe.w ed vjirekkab.www dn ln.edlevednavljnir.e T4 216 5110 T 654 216 511065 Zuidlandstraat 24 ofni ivu ftn ora @ @ dir.ne be bZ klk klkdaiu a ead ta tZ vsijdirnea 4 danratvsljn dan le2ve ldea2 ln.ed4 4532 CG Terneuzen 4nreT GCT 0115 4 5e 236125456 zu e3 nezuenreT GCn2 waw kkleavbe.w ed rekkab.www vjiinfo@bakkerijvandevelde.nl dn ln.edlevednavljnir.e www.bakkerijvandevelde.nl TZ TZ 0 2r1t6 2r1t6 5 iu d62 diu sd5n1a1l4 sd5n1a1l0 t4aa 4625t4aa fni oa b5 kkl2ea3 eCd dnn e@ 4 4 ofni .e ln.ed ljnirG revTjirGeCkk2a3b5@ e nleezvueednnraevT nezvu

GEHELE ASSORTIMENT 4+1 GRATIS*

ww ir1e1 b.w b.www kleavT kaT k0 k0 e1 ir.1e ev d ln.edl6 5 4d2n1a6vljn 4d2n1a6vj5 5e 65e fn o @ofni avbTerneuzen, ab456 k32kle ed Zuidlandstraat CG rekk612 ir.45 viji0115dn e@ levednav24, Zuidlandstraat 24a e ln.ed ljn

Alvarezlaan 2 Terneuzen 0115-630350 (winkelcentrum Zuidpolder) 4532 CG Terneuzen info@bakkerijvandevelde.nl

waw kkleavbe.w ed vjirekkab.www dn ln.edlevednavljnir.e

T 0115 612 456 Zuidlandstraat: Dinsdag tot en met donderdag 6.00 tot 13.00 uur Vrijdag 6.00 tot 17.00 uur, Zaterdag 2.00 tot 17.00 uur info@bakkerijvandevelde.nl Winkelcentrum Zuidpolder, Dinsdag tot en met zaterdag van 8.00 tot 17.00 uur

www.bakkerijvandevelde.nl

Robert Jan Calon van Poelier Zeevla en Fijne Vleeswaren Roland & Annie “De beste kip, de beste eieren, het beste wild én dan nog het liefste uit onze eigen polders.
Dáár gaan we voor. Tel daar onze persoonlijke benadering, onze kennis en goed advies bij op. Dan heb je precies die beleving die wij zo belangrijk vinden!” mee is, probeert ze toch zelf naar de markt te gaan. Ze komt dan ook bij de poelier, meestal voor een hele kip. Een keer iets anders en leuke gerechten uitproberen, daar houdt ze ook van. “Toen ik pulled chicken wilde maken, kreeg ik het advies om kippenborst te kopen. Dat trekt namelijk makkelijker uit elkaar. Kijk, daar heb ik wat aan. Ik heb ook al online besteld, heel makkelijk!”

Aangepaste tijden Op de markt, maar ook online Robert Jan Calon kan zich helemaal vinden in het idee dat de weekmarkt een plek is waar mensen komen om te beleven, proeven en ontmoeten. Hij kijkt ook verder naar wat zijn klanten willen. De webshop die hij onlangs is gestart, voldoet aan een behoefte. “Momenteel sluiten de tijden van de weekmarkt niet goed aan bij klanten zoals tweeverdieners. Overdag als zij aan het werk zijn, kunnen ze niet naar de markt komen. Of de hobbykok die

‘s avonds rustig alle benodigdheden voor een lekkere maaltijd wil bestellen. De webshop springt daarop in. We bezorgen bestellingen ook thuis, op vaste dagen in heel ZeeuwsVlaanderen en op Walcheren. Dat doen we voor particulieren en de horeca.”

Goed advies Evelien Drumont uit Kloosterzande is zo’n tweeverdiener én hobbykok., Ondanks haar bedrijf waar ze druk

Wat Robert Jan het liefste zou willen? “Dat de tijden van de weekmarkt aangepast worden. ‘s Morgens wat later beginnen en ‘s avonds wat langer door, zodat we onze doelgroepen beter bereiken. Dan kunnen ook de mensen die overdag werken, die beleving van de markt ervaren. Want dat blijf ik het leukste van mijn werk vinden: contact met de klanten. Het is zo divers. Het geven van advies hoe je iets klaarmaakt. Ook is het altijd weer fijn om de wekelijkse terugkerende klant te zien die om de boodschappen komt.”


6

AUTO’S

4 februari 2019 |

gaten & krassen gaten & krassen in je autobekleding inof je dashboard? autobekleding

- Personenauto’s - Personenbussen - Bestelauto’s - Bestelbussen - Aanhangwagens - Rolstoelbussen - Autotrailers - Verhuiswagens - Personenauto’s

- Aanhangwagens

- Personenbussen

- Rolstoelbussen

- Bestelauto’s

- Autotrailers

- Bestelbussen

- Verhuiswagens

of dashboard? gaten & krassen

0115 – 622 722

in je autobekleding of dashboard?

Reserveren: www.rida.nl/verhuur of 0115-622722 Terneuzen: Mr. F.J. Haarmanweg 4, IJzendijke: Oranjestraat 40

jammer dat ons werk onzichtbaar is..

autoschadeteam.nl

jammer dat ons werk onzichtbaar is..

autoschadeteam.nl

jammer dat ons werk onzichtbaar is..

toschadeteam.nl

HOC Zeeland

Verrijn Stuartweg 4 - Goes tel.: 0113 - 253569 - Naast het pand van Mercedes-Benz-dealer Van Oeveren

Audi A1 Sportback 1.4 TFSI Pro Line S Automaat | S-Line 21-03-2012 - 82,702 km € 16.945

Audi A1 1.2 TFSI Admired | S-Line | Navi | Bluetooth 05-04-2013 - 136,714 km € 11.445

Audi A6 Avant 3.0 TDI QUATTRO PRO LINE PLUS | Bi Xenon | Bose | Pano 17-01-2012 - 192,420 km € 19.945

Audi Q3 2.0 TFSI Quattro Pro Line S | Automaat | Pano | 07-03-2015 - 24,942 km € 37.945

Volkswagen Beetle 1.2 TSI DESIGN Excecutive | Navi 11-09-2012 - 104,745 km € 11.945

BMW 3 Serie Coupe M3

BMW 5 Serie M5 | Org. NL | SMG automaat | 20” Hartge 05-08-2006 - 194,334 km € 22.945

BMW 5 Serie M5 Competition Package | 575PK | B&O | Keramische Remmen 14-04-2014 - 70,072 km € 64.900

BMW 4 Serie Gran Coupé 418D EXECUTIVE Automaat | 15-10-2014 - 114,552 km € 24.945

BMW 6 Serie 645ci | Org. NL | 102.606km 04-05-2005 - 102,606 km € 15.945

26-01-2008 - 194,670 km € 24.945

Wat zit er in jouw kraanwater?

Wij zijn o.a. onderdeel van: Mercedes-Benz-dealer Van Oeveren. Onze hele voorraad op: WWW.HOCZEELAND.NL

Wat zit er in jouw kraanwater?

Wat zit er in jouw kraanwater?

e water is helder en je merkt niets vreemds... maar tochJe is water er meer is helder en je met je water aan de vreemds... merkt niets e water helder en je is er meer maar toch handisdan je denkt! met je water aan de merkt niets vreemds... hand dan je denkt! maar toch meer Veel kalkis in er je water? met water aan de Stel je je voor... altijd helder Veel kalk in je water? hand dan je denkt! glasservies, nooit meer je

Stel je voor... altijd helder apparaten ontkalken ofnooit meer je glasservies, Veel kalk water? ontkalken of apparaten aanslag inin je je douche? Stel je voor... altijdaanslag helderin je douche?

th ard je watmeer er!je glasservies, nooit

th

Onthard je water!

apparaten ontkalken of aanslag in je douche?

Wist je dat ons kraanwater naast kalk ook andere bestanddelen zoals Wist je datbevat ons kraanwater naast kalk ook andere pesticiden, hormonen bestanddelen bevat zoals Wist je dat ons kraanwater en medicijnresten? pesticiden, hormonen naast anderehè? Klinkt kalk niet ook erg lekker en medicijnresten? bestanddelen bevat zoals Klinkt niet erg lekker hè? pesticiden, hormonen Zuiver je water! en medicijnresten? Aan de met je water? Klinkt nietslag erg lekker hè? Aan de slag met je water? Kijk op water-specialist.nl Kijk op -water-specialist.nl of bel 085 30 30 961 of bel 085 - 30 30 961

Zuiver je water! Zuiver je water!

Aan de slag met je water? Kijk op water-specialist.nl

water water specialist specialist water


BEDRIJFSPODIUM

| 4 februari 2019

7

Handel & Wandel Je wilt als particulier bijvoorbeeld je auto, tuinornament of fietsenrek verkopen of als bedrijf een restpartij spullen of een machine kwijt. Hoe pak je dat het beste aan? Ga je naar Marktplaats of Zeelandnet Prikbord of is er een andere manier om jouw spullen aan de man te brengen? Het antwoord: Handel & Wandel. Handel & Wandel is de plek waar je je spullen af kunt geven voor verkoop via veiling. “Het grote voordeel”, zo legt bedrijfsleider Michiel Borm uit, “is dat je er verder geen omkijken meer naar hebt. Geen kopers die vragen stellen. Geen kijkers die je moet ontvangen. Geen twijfelaars, die je een hele tijd aan het lijntje houden en vervolgens toch afhaken. Bij ons lever je je spullen af, wij zetten deze op de veiling en proberen jouw kavels, zoals ze dat bij veilingen noemen, voor je te verkopen.”

Hoe werkt het? “Het is heel eenvoudig. Je levert datgene wat je wilt verkopen bij ons aan. Wij stellen een contract op waarin wordt vastgelegd wat je hebt afgegeven en wat het beginbod is. Vervolgens zetten we jouw spullen op de eerstvolgende online veiling. Afhankelijk van het aanbod vinden die maandelijks of tweemaandelijks plaats. Wordt jouw kavel verkocht? Dan maken we het verkoopbedrag minus onze commissie naar je over. Wordt het niet verkocht, dan gaat jouw kavel bij de eerstvolgende veiling nog een tweede keer mee.”

Handel & Wandel is de plek waar je je spullen af kunt geven voor verkoop via veiling. gerust of kom langs. Dan kijken we samen naar jouw inbreng!”

Wat kost het? Dat Handel & Wandel commissie rekent over het verkoopbedrag, lijkt ons logisch. Maar wat als je spullen na die tweede veiling nog niet verkocht zijn? Wat kost het dan? “Niks. Wij werken met ‘no cure, no pay’. Dus als het ons niet gelukt is om je spullen te verkopen, kost het je niks.”

Wat neemt Handel & Wandel allemaal aan? “Tja, dat is lastig uit te leggen. In ieder geval vinden we het belangrijk dat iets werkend is, niet defect. En zoek het verder niet zozeer in dat enkele eenvoudige nachtkastje, maar meer in de bijzondere items, de grotere aantallen en de industriële voorwerpen. Kijk vooral eens op www. handelenwandel.com, dan krijg je wel een beeld. En twijfel je, bel of mail dan

Wat als ik iets wil kopen bij Handel & Wandel? “Zodra een veiling start, kun je de kavels online bekijken via www. handelwandel.com. Dankzij de

heldere detailfoto’s die we van alle spullen maken, krijg je een goed beeld van de conditie ervan. Je kunt er een bod op uitbrengen tot en met de laatste veilingdag. Heb je het hoogste bod uitgebracht, dan is het item van jou. Je betaalt het via iDeal en kunt het tijdens de ophaaldag, kort na de veiling, ophalen.”

Wat als ik de spullen ‘in het echt’ wil zien? Een online veiling is handig. Je kunt vanuit je luie stoel eenvoudig aankopen doen. Maar wat als je de spullen eerst in het echt wil zien? “Je kunt gewoon bij ons binnenlopen. Officieel is daar de kijkdag voor, maar bij ons steekt dat niet zo nauw.” Michiel doelt op de regels van veilinghuis

Troostwijk. “Onze veilingen verlopen via hen. Zij hanteren de laatste dag voor de veiling als kijkdag, maar onze vestiging aan Industrieweg 17 in Hulst is iedere maandag tot en met vrijdag open van 9.00 tot 17.30 uur. Iedereenkijkdag of geen kijkdag - is altijd van harte welkom!”

Grote verkoopkans Waarom werkt Handel & Wandel eigenlijk samen met veilinghuis Troostwijk? “We profiteren van hun massa en wereldwijde afzetmarkt. Wij verkopen per veiling gemiddeld aan 45 verschillende landen van Duitsland tot aan Afrika. De kans dat mensen via ons hun spullen verkocht krijgen, is dus extra groot.”

Eerstvolgende veiling Start: 1 februari Officiële kijkdag: 12 februari Einde veiling: 13 februari Ophaaldag: 20 februari

Handel & Wandel // Industrieweg 17 // 4561 GH HULST // www.handelwandel.com // (0114) 37 13 88


8

WINKELCENTRUM SCHUTTERSHOF | TERNEUZEN

4 februari 2019 |

Boutique Schuttershof

sale

sale

Kennedylaan 60, Terneuzen, 0115-760150

en, ken, tass k rugzak c a p st a E onnees, s, portem je d n a b e horlog enz. houders creditcard nze mooie langs om o Kom eens bekijken. collectie te

SCHUTTERSHOFWEG 32 - 4538 AA TERNEUZEN - T. 0115 696349

Een metamorfose voor Mariëlla Boeije Ben je afgeslankt, wat al een flinke verandering is, win je ook nog een make-over! Het overkwam Mariëlla Boeije uit Axel. Ze viel met behulp van haar consulente Desirée Seen van KOMMA supervisie en coaching al heel wat kilo’s af! Desirée helpt mensen bij het afvallen, met het stappenplan van Cambridge Weight Plan Benelux. Het 1 op 1 dieet van Zeeuws-Vlaanderen!! Om haar klanten een duwtje in de rug te geven, konden deze een metamorfose winnen. Een team van specialisten gaven Mariëlla haar welverdiende metamorfose. Annet van Langevelde van Kleurgilde uit Terneuzen gaf een persoonlijke kleuranalyse. Rood en zwart zijn de kleuren die Mariëlla mooi staan. Lydia Spruyt en Inez Krocke van De Haarsalon uit Oostburg gaven Mariëlla een nieuwe look. Daarna volgde een heerlijke handverzorging en gelpolish door Nagelstudio Wendy Merrelaar. Een schoonheidsbehandeling en make-up door Kaylee de Gardeijn en een waardebon van Groosman Mode maakten de metamorfose compleet. Ook aan de overige deelnemers van de wedstrijd werd gedacht. Voor deze dames stond er in de praktijk een leuke goodybag klaar!

20.6kg lichter mijn nieuwe levensjaar in. Dankzij mijn topconsulente! Desiree Van Komma zonder haar was me dit niet gelukt! Blij dat ik de stap heb genomen! ENORM BEDANKT! Vandaag een metamorfose gekregen. Heel spannend maar erg leuk! Nog even wennen aan m’n nieuwe look! Maar ben er erg blij mee! (Mariëlla Boeije, Facebook)

KORTINGSBON

Deze bon geeft recht op € 5,- korting op de intake (nieuwe klanten) of 5% korting op de weekbestelling (bestaande klanten). In te leveren tot 1 maart 2019. 1 bon per klant.

2 uur GR ATIS parkeren

winkelcentrum Schutte


WINKELCENTRUM SCHUTTERSHOF | TERNEUZEN

| 4 februari 2019

9

Winkelcentrum Schuttershof heeft alles voor je dagelijkse boodschappen Terneuzen - Winkelcentrum Schuttershof is niet meer weg te denken uit Terneuzen. De winkelvloeroppervlakte in het centrum is volledig bezet door ambitieuze ondernemers. Recent waren er enkele veranderingen, uitbreidingen en verhuizingen. Daarmee heeft het winkelcentrum aan kracht gewonnen. “Al uw gemak onder één dak is niet voor niets ons motto”, legt Roel Boering van Brasserie Schuttershof uit. “Voor alle dagelijks boodschappen kun je hier uitstekend terecht.” Ambitieuze ondernemers zitten nooit stil. Dat is goed te zien in winkelcentrum Schuttershof. DeVerleiding bloemen&planten is uitgebreid, evenals Vis bij Jan Eskes. De winkel van Casa is eind vorig jaar geopend en ook Zeeman en Maxson zonnestudio zijn nieuw. Tot slot is de cadeauwinkel van Roel’s vrouw, Patricia Boering, verhuisd naar een mooie zichtlocatie, op de hoek van het winkelcentrum.

Kwaliteit en vers Roel is enthousiast over de manier waarop de verschillende ondernemers samenwerken. “We gaan allemaal voor kwaliteit en verse producten. Dat zie je bijvoorbeeld bij de kaaswinkel, de bakker en de vishandel en natuurlijk ook bij mij in de brasserie. Mijn streven is goede, eerlijke en verse gerechten voor een betaalbare prijs. Mensen waarderen dat.” De komst van het winkelcentrum Kennedylaan-West

“Al uw gemak onder één dak is niet voor niets ons motto, voor alle dagelijkse boodschappen kun je hier uitstekend terecht.”

Jumbo Schuttershof Feliciteert de winkeliers met hun prachtige nieuwe zaak. U bent bij ons steeds van harte welkom Van maandag tot en met donderdag van 8.00 tot 20.00 uur Vrijdag van 8.00 tot 21.00 uur Zaterdag van 8.00 tot 20.00 uur Zondag van 9.00 tot 18.00 uur.

Terneuzen: Schuttershofweg 10

beschouwt Roel als een versterking van het totale aanbod. “Veel mensen maken de oversteek en dat is gunstig voor iedereen.”

Cadeaushop Patricia is recent verhuisd met haar mooie cadeaushop. “Naast Riviera Maison, richten we ons op andere aantrekkelijke merken, zoals De Witte Lietaer. We hebben

mooie cadeauartikelen in huis, die we combineren met persoonlijke aandacht. We pakken de cadeautjes ook altijd stijlvol in.” Het is inmiddels traditie dat zij iedere seizoen een Riviera Maison bingo organiseert. De volgende bingo zal medio maart plaatsvinden, ook weer in samenwerking met de brasserie. www.schuttershof.nu

! g a d s n ij t Valen en m e o l b e t moois e d l e t s 7 e B / 4 2 p o h s w eb v ia onze


10

WINKELCENTRUM SCHUTTERSHOF | TERNEUZEN

4 februari 2019 |

DeVerleiding geeft bloemen de ruimte Terneuzen - De recente verbouwing van DeVerleiding bloemen&wonen heeft de sterke punten van deze eigentijdse bloemenwinkel verder versterkt. Alle bloemen, planten en woondecoraties krijgen de ruimte die ze verdienen. Door de overzichtelijke presentatie wint alles aan zeggingskracht. Hier kijk je je ogen uit en vind je altijd wel iets van je gading. Bijna tien jaar is DeVerleiding nu gevestigd in winkelcentrum Schuttershof. Jeroen Peeters startte de winkel inmiddels dertien jaar geleden. Wie hem vraagt naar het geheim van zijn succes, krijgt als antwoord dat hij geen geheime formule heeft. “Wat klanten waarderen, is dat wij goed luisteren naar hun wensen, en daar volgens toch onze eigen draai aan geven. Je ziet vrijwel direct dat een boeket van DeVerleiding is. Dat geldt ook voor de woonaccessoires. We kopen wat we zelf mooi vinden, maar hebben daarbij tegelijkertijd wel een duidelijk beeld van de interieurs van onze klanten.”

Eyecatchers voor je interieur Het team van DeVerleiding bestaat uit zeven vakbekwame bloemisten. Na de verbouwing hebben zij een veel ruimere werkplek gekregen. De winkel zelf is twee keer zo groot geworden, met veel meer ruimte

om alles overzichtelijk te presenteren. Wie nu binnenstapt, ontdekt een explosie aan kleuren. “Hedendaagse interieurs zijn kleurrijk. Dat geldt ook voor de bloemen. Kleuren mogen weer. Wat ik zelf erg leuk vind, is dat ook allemaal een beetje gek mag zijn. Een schemerlamp met een papagaai of kandelaars in de vorm van een aap. Dat zijn leuke eyecatchers voor je interieur. Het hoeft allemaal niet meer zo strak, het mag eruit zien alsof je het zelf hebt verzameld.”

DeVerleiding bloemen&wonen Schuttershofweg 12 - 4538 AA Terneuzen tel: 0115-648434 www.bloemenbestelleninterneuzen.nl

Kom naar het

Happy Valentine

2 uur GR ATIS parkeren

Prijzenfestival

Verras je geliefde op op zaterdag 14 februari met iets12 mei! van de bakker ...

winkelcentrum Schuttershof • Schuttershofweg Terneuzen


WINKELCENTRUM SCHUTTERSHOF | TERNEUZEN

| 4 februari 2019

11

Nóg meer ruimte voor de lekkerste vis Terneuzen - Vis bij Jan Eskes in winkelcentrum Schuttershof is volledig vernieuwd én uitgebreid. Een nieuwe naam en een nieuwe huisstijl. Volgens Jan Eskes met als doel om nog efficiënter te kunnen werken en de producten nog beter te presenteren. “Gelijktijdig met de opening van de vernieuwde zaak vieren we ons acht jarig bestaan. Om die reden hebben we de hele maand februari 8 aanbiedingen voor 8 euro.” Jan weet nog goed wat er allemaal gezegd werd, toen hij de winkel overnam. Terneuzenaren zouden geen vis eten en een viswinkel was een heilloze missie. Zoveel jaar later bewijst Jan het tegendeel. Terneuzen kan trots zijn op een winkel als deze. “Ik zit al vanaf mijn dertiende in de vis en wilde graag zelf een winkel. Mijn vader zei altijd: kwaliteit wint altijd en overal. Dat bewijs leveren we hier. Bovendien steek ik veel tijd en energie in de zaak. Ik ben er vrijwel altijd. Die inzet, in combinatie met een top team, wordt beloond.”

Alles vers bereid De vis en schaal- en schelpdieren worden iedere nacht vers geleverd. “Ik heb een vaste leverancier uit Yerseke, die precies weet wat ik wil: de beste kwaliteit. Naast verse vis, hebben we ook veel visgerechten, zoals roerbakschotels, ovenschotels, visbami, paëlla, pasta en natuurlijk kibbeling en haring. En onze huisgemaakte sushi niet te vergeten. We maken alles zelf. Dat vind ik heel belangrijk.”

Meenemen of direct opeten Toen er 100 vierkante meter extra beschikbaar kwam in het winkelcentrum, besloot Jan die bij zijn winkel te trekken. “We hebben nu veel meer werkruimte. Dat is prettig. Bovendien biedt deze

extra ruimte de mogelijkheid om nog meer te focussen op onze eetgelegenheid en de snelle, maar kwalitatieve visgerechten, die mensen ter plaatse kunnen opeten. ”

Vis bij Jan Eskes Schuttershofweg 14 - 4538 AA Terneuzen telefoon: 0115 – 615 919 www.visbijjaneskes.nl


12

4 februari 2019 |

A.C. Rijnberg Logistics gaat verder als Rijnberg Opleidingen BV Per 1-1-2019 is de naamswijziging doorgevoerd naar Rijnberg Opleidingen BV, ook is meteen een gloednieuwe Volvo FH420 aangeschaft conform de nieuwe naam en huisstijl. Uiteraard is onze instructeur Peter Overbeeke nog altijd verbonden aan de rijschool en blijft hij het vertrouwde gezicht voor de cursisten. Ook het leslokaal is nog steeds aan de Nijverheidsstraat 9 in Terneuzen.

Vrachtwagenrijbewijs halen?

ADR Bij vervoer van gevaarlijke stoffen binnen Europa is het verplicht om als chauffeur een ADR certificaat te hebben.

Rijbewijs C is het rijbewijs voor een vrachtwagen vanaf 3500 kg en Rijbewijs CE is het rijbewijs voor een combinatie met aanhanger. Bij Rijnberg Opleidingen BV kan het vrachtwagenrijbewijs C en CE gehaald worden, mét of zonder Code 95.

Rijnberg Opleidingen BV verzorgt zowel Basis als Tank cursussen voor het ADR, (inclusief code 95) ook voor herhalingen. De instructeur is daarnaast ook gediplomeerd Veiligheidsadviseur gevaarlijke stoffen voor het wegtransport en heeft daarmee een hoop expertise op zak.

Proefles vrachtwagenrijbewijs

Bij Rijnberg Opleidingen BV willen ze de vrachtwagenrijopleiding graag zo gunstig en realistisch mogelijk maken. Maar de ene chauffeur is de andere niet. Daarom is het van belang dat er goed ingeschat wordt hoeveel rijlessen er nodig zijn. Bij Rijnberg Opleidingen BV wordt aan de hand van een proefles een gepaste offerte gemaakt. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

Baangarantie mét volledige financiering

Het vrachtwagenrijbewijs halen en meteen daarna aan de slag als chauffeur? Rijnberg Opleidingen BV maakt dat voor je mogelijk! Zij kunnen de opleiding rijbewijs C + CE + code 95 aanbieden met baangarantie en volledige financiering. De leerlingen komen dan te werken bij A.C. Rijnberg wegtransport b.v. Daarmee wordt het wel heel

Alle voordelen op een rijtje:

interessant! Nieuwsgierig geworden? Neem contact met Rijnberg Opleidingen BV op en vraag naar de voorwaarden.

Code 95 – Nascholing

Bij Rijnberg Opleidingen BV kun je o.a. de volgende trainingen volgen die voldoen aan deze richtlijn: • Rijoptimalisatie en Ladingzekering (Beiden Bahaviour based safety) • Het nieuwe rijden (HNR) • ADR (Basis en Tank)

• Wet- en regelgeving • Verhoging Verkeersveiligheid Om de cursist de keuze te geven kun je bij Rijnberg Opleidingen BV, naast de reguliere opleidingen, ook de lessen via e-learning volgen. De cursisten studeren dan in totaal 4,5 uur thuis en 2,5 uur op locatie. Zo komen ze aan zeven uur nascholing theorie of praktijk. Voor het volledige aanbod en mogelijkheden neem contact met Rijnberg Opleidingen BV op.

Rijnberg Opleidingen BV • Opleidingen voor: - Vrachtwagenrijbewijs C of CE eventueel met code 95 - Proefles voor een persoonlijke offerte - ADR Basis en Tank

• Zeer ervaren en professioneel • Transportopleider uit de regio • Aantrekkelijke prijzen en geen verrassingen achteraf • Hoge slagingskansen • Nieuwste leswagen • 100% tevredenheidsgarantie • Geen btw op beroepsopleidingen voor particulieren • Subsidies waar je recht op hebt • Pakketten met baangarantie mogelijk

Rijnberg Opleidingen BV Nijverheidsstraat 9 4538 AX Terneuzen +31 (0) 115-694199 info@rijnberg-opleidingen.nl

(voorheen A.C. Rijnberg Logistics)

• Mogelijkheid voor Baangarantie met volledige financiering • Nascholing Code 95 ook met e-learnig • Vele bijkomende voordelen • Zeer ervaren instructeur

Praktijkopleiding met een gloednieuwe Volvo FH420

Rijnberg Opleidingen BV Nijverheidsstraat 9 4538 AX Terneuzen

OPLEIDING & TRAINING

+31 (0) 115-694199 info@rijnberg-opleidingen.nl


NIEUWS

| 4 februari 2019

13

North Sea Port is licht optimistisch, maar het kan gaan plenzen Door Henk van de Voorde. Foto’s Adri van de Wege

Jan Lagasse van North Sea Port trakteerde het journaille op klinkende cijfers. Voor de tweede keer op rij boekte North Sea Port een recordjaar. De totale overslag van de grensoverschrijdende fusiehaven in 2018 was 128,3 miljoen ton. Dat werd bekend gemaakt in Sas van Gent. ,,Welkom in de maatschappelijke zetel van North Sea Port. Dit voormalige gemeentehuis is gebouwd in 1933 in de sobere stijl van het interbellum”, aldus Lagasse die samen met Daan Schalck CEO is van het grensoverschrijdende havenbedrijf. Sober zijn de cijfers van North Sea Port allerminst want in 2018 is de target van 70 miljoen ton goederenoverslag via zeevaart in 2022 al bereikt, vier jaar eerder dan voorzien dus. Er is veel bedrijvendynamiek en volop ruimte voor nieuwe vestigingsmogelijkheden in het uitgestrekte havengebied. Waakzaamheid blijft echter geboden, meent Lagasse.

Buien ,,We zijn licht optimistisch, maar aan de andere kant kunnen we niet ontkennen dat er macro-economisch gezien donkere wolken boven ons

hangen.” Hij doelt op de naderende Brexit, de dreigende handelsoorlog met de Verenigde Staten, de dalende trafieken in Duitsland en Frankrijk en de neergang op de beurzen. ,,Er zullen ongetwijfeld buien komen in 2019, maar we weten niet hoe hard ze zullen plenzen.”

V.l.n.r.: Daan Schalck (CEO North Sea Port), Mathias De Clercq (voorzitter van het toezichthoudend orgaan van North Sea Port en burgemeester van Gent) en Jan Lagasse (CEO North Sea Port).

Toegevoegde waarde De bedrijven totaliseerden in 2018 een goederenoverslag via zeevaart van 70,3 miljoen ton, tegenover 66,6 miljoen ton het jaar ervoor. Een stijging met 5,5 procent. Ook de binnenvaart kent met een toename van 2,5 procent tot

Inzetten op goede spoorinfrastructuur en modal split 58 miljoen ton een recordjaar. De groei doet zich in bijna alle segmenten voor. Bovendien zijn er diverse bedrijven die weinig verschepen, maar wel zorgen voor een hoge toegevoegde waarde en de nodige werkgelegenheid zoals in de offshore wind, scheepsbouw en industrieel onderhoud.

Spoordossier Ook Daan Schalck verklaarde dat een totale overslag van ruim 128 miljoen ton ‘een heel mooi cijfer’ is. Verder hoopt hij dat, in het kielzog van de

Nieuwe Sluis, ‘een doorbraak in het spoordossier’ leidt tot rechtstreekse spoorverbindingen Gent-Terneuzen en Antwerpen-Vlissingen. Ook op de drukbezochte nieuwjaarsbijeenkomst van North Sea Port in de Lasloods te Vlissingen (met als sprekers Daan Schalck, Jan Lagasse en de Vlaamse minister van mobiliteit Ben Weyts) werd ingezet op een goede spoorinfrastructuur en de modal split.

Arbeidsmarkt Door de fusie zijn in ieder geval veel zaken in beweging gekomen. Een voorbeeld daarvan is ook dat mensen die op zoek zijn naar een baan vanuit het Gentse in de haven van Vlissingen gaan werken. Op deze wijze wordt frictiewerkloosheid en tegelijk krapte op de arbeidsmarkt tegengegaan.

Het oude gemeentehuis van Sas van Gent is nu de ‘maatschappelijke zetel’ van North Sea Port.

Boom zoekt schoolplein! Natuur&Zo zoekt samen met de gemeenten Terneuzen, Hulst en Sluis 6 schoolpleinen om op 13 maart aanstaande op de Nationale Boomfeestdag één of meerdere bomen en struiken te planten. Enige voorwaarde is dat de leerlingen helpen planten én dat de school belooft goed voor de planten te zorgen. Het plantpakket bestaat uit 10 vierkante meter groen en is gratis voor de deelnemende scholen.

Sieraad voor de school Een mooie boom of struik is een sieraad voor de school en voor de buurt. Maar een boom of struik is veel meer. Op een boom en in een struik leven vele dieren. Onder een boom kun je schuilen of je kunt je er achter verstoppen. Een boom geeft schaduw en beschutting als het heel erg warm is. Een boom heeft veel dorst, dus zorgt voor een goede waterafvoer.

10 m2 groen De gemeenten stellen 10 m2 groen per deelnemende school beschikbaar. Dit jaar kunnen twee scholen per gemeente meedoen. Als de actie een succes is, komt er volgend jaar een vervolg. Het plantpakket bestaat uit 1 tot 4 (fruit)bomen, 30 bijen vlindervriendelijke struiken, een zadenpakket

en een zitgelegenheid met boomstammen bij het nieuwe groen. Aanmelden kan tot en met 31 januari.

Vergroenen De actie Boom zoekt schoolplein! Is opgezet door de drie Zeeuws-Vlaamse gemeenten en Natuur&Zo.

De actie past in het streven, ook van de provincie, om de schoolpleinen in Zeeland te vergroenen. Gemeenten staan de komende jaren voor de opgave klimaatbestendiger te worden. Een groener schoolplein helpt daarbij.


Godsplein 23 • 4561 BD Hulst • 0114-372525 • info@wshulst.nl 14

4 februari 2019 |

Wij werken aan een kwalitatief goede en Godsplein 23 • 4561 BD HulstDUURZAAM • 0114-372525 duurzame woningvoorraad HUURDERS MAKEN KANS OP Beter voor het milieu, beter voor onzeVOOR huurders KAARTEN DE VESTING-

Voor het huren van een woning Voor het huren van een in de kern Hulst in de kern Huls CROSS/BRICO CROSS HULST

Woongoed Zeeuws-Vlaanderen investeert Bent u huurder in duurzaamheid. van Woongoed Voor een schonere wereld en voor meer wooncomfort en een Zeeuws-Vlaanderen of Woonstichting Wij werken aan een kwalitatief goede en Hulst?onze Doe dan mee lagere energierekening voor huurders. HULST Wij werken aan een kwalitatief goede en duurzame woningvoorraad aan een onderzoek! Met de resultaten van

Beter voor het milieu, beterwoningvoorraad voor onze huurders Wij werken aanduurzame een kwalitatief goede en dit onderzoek kunnen wij nóg beter het Beter voor het milieu, beter voor onze huurders effect bepalen van onze investeringen op Woongoed Zeeuws-Vlaanderen investeert in duurzaamheid. Hoe doen we dat? duurzame woningvoorraad Woongoed Zeeuws-Vlaanderen investeert in duurzaamheid. duurzaamheid en energiebesparing.

Voor een schonere wereld en voor meer wooncomfort en een een het schonere wereldbeter en voorvoor meer wooncomfort en een BeterVoor voor milieu, onze huurders lagere energierekening voor onze huurders. lagere energierekening voor onze huurders.

- Nieuwe woningen zijn ‘0’ op de meter DEELNAME Godsplein 23 • 4561 BD Hulst • 0114-372525 • info@wshulst.nl Ga als huurder van Woonstichting Hulst naar Hoe doen we dat? Nieuwe woningen zijn gasloos Hoe doen we dat?www.wshulst.nl of als huurder van Woongoed Woongoed Zeeuws-Vlaanderen investeert duurzaamheid. - Nieuwe woningen zijn ‘0’ op dein meter - Nieuwe woningen zijn ‘0’ op de meter Zeeuws-Vlaanderen naar www.woongoedzvl. - Nieuwe woningen zijn gasloos - zijn Zonnepanelen op bestaande enHetnieuwe -en Nieuwe woningen gasloos Voor een schonere wereld voor meer wooncomfort endeel een nl om te nemen aan het onderzoek. - Zonnepanelen op bestaande en nieuwe - Zonnepanelen op bestaande en nieuwe gaat om een aantal vragen die slechts een Voor het huren van een woning woningen lagere energierekening voor onze huurders. aantal minuten van uw tijd kosten. Als dank woningen woningen - Isolatie bestaande bouwbouw - Isolatie bestaande voor uw medewerking maakt u kans op een in de kern Hulst - Onderzoek naar alternatieve - Onderzoek naar - alternatieve Isolatie bestaande bouw gratis toegangskaart voor de Vestingcross/Brico warmtebronnen Hoe doen we dat? warmtebronnen Cross Hulst op zondag 17 februari 2019 in Hulst. gemiddeld - Woningvoorraad gemiddeld - Woningvoorraad Onderzoek naar alternatieve Godsplein 23 • 4561 BD Hulst • 0114-372525 • info@wshulst.nl Meedoen kan tot en met uiterlijk zondag 10 - Nieuwe woningen zijn ‘0’ op de meter energielabel B in 2020 - eengezinswoning energielabel B in en 2020 en februari 2019. energieneutraal en gasloos in 2050 energieneutraal enwarmtebronnen gasloos 2050 - Nieuwe woningen zijnin gasloos - appartement GEWENSTE EFFECT meer Voor informatie: meer informatie: Woningvoorraad gemiddeld - op - Voor Zonnepanelen bestaande Zowel en nieuwe Woonstichting Hulst als Woongoed Voor het huren van een woning - bejaardenwoning Publieksbalies: Publieksbalies: Zeeuws-Vlaanderen investeren veel in het woningen Markt Markt 1, Axel1, Axel energielabelverduurzamen B in 2020 en zodat uw enervan woningen, seniorenwoning in- de kern Hulst Nieuwstraat 22, Oostburg Nieuwstraat 22, Oostburg gieverbruik daalt. Dat is goed voor het milieu - Isolatie bestaande bouw energieneutraal en gasloos (minder CO2-uitstoot) en uiteraardin ook2050 voor uw Tel.–0115 636 000 0115 636 –000 portemonnee. Wij hebben echter niet volledig - Tel. Onderzoek naar alternatieve Tel. 0115 – 636 000 www.woongoedzvl.nl www.woongoedzvl.nl zicht op het werkelijke energieverbruik in uw -facebook.com/WoonstichtingHulst eengezinswoning Volg ons! Volg ons! facebook.com/Woo info@woongoedzvl.nl www.woongoedzvl.nl warmtebronnen woning. U geeft immers zelf uw meterstanden info@woongoedzvl.nl appartement door aan uw energieleverancier. Aan de hand Voor meer informatie: info@woongoedzvl.nl gemiddeld van theoretische berekeningen bepalen wij dan - Woningvoorraad - bejaardenwoning Bezoek onze website: www.wshulst.nl ook of onze maatregelen het gewenste effect energielabelPublieksbalies: B in 2020 en hebben. - seniorenwoning energieneutraal en 1, gasloos Markt Axel in 2050 MA t/m DO 09.00 tot 12.00 en 13.00 tot 17.00 uur VRIJ 9.00 tot 12.00 uur

- eengezinswoning - eengezinswonin - appartement - appartement - bejaardenwoning - bejaardenwonin - seniorenwoning - seniorenwoning

Volg ons! facebook.com/WoonstichtingHulst Bezoek onze website: www METEN IS WETEN

nog beter te kunnen meten welke effecten Nieuwstraat 22,OmOostburg

Bezoek onze website: www.wshulst.nl

onze investeringen daadwerkelijk hebben, Voor meer informatie: Volg ons! facebook.com/WoonstichtingHulst zijn wij benieuwd naar het exacte energieverbruik per soort woning (gerelateerd aan Publieksbalies: MA t/m DO 09.00 tot 12.00 en 13.00 tot 17.00 uur V de grootte van het gezin). Deze gegevens Tel. 0115 – 636 000 Bezoek onze website: www.wshulst.nl gebruiken we voor verdere duurzaamheidsontMarkt 1, Axel wikkelingen en -investeringen. Meten is immers Nieuwstraat 22, www.woongoedzvl.nl Oostburg weten. We zijn u dan ook erg dankbaar als u MA t/m DO 09.00 tot 12.00 en 13.00 tot 17.00 uur VRIJ 9.00 tot 12.00 uur

MA t/m DO 09.00 tot 12.00 en 13.00 tot 17.00 uur VRIJ 9.00 tot 12.00 uur meedoet aan het onderzoek! info@woongoedzvl.nl

Tel. 0115 – 636 000 www.woongoedzvl.nl info@woongoedzvl.nl

CheapFit volledig in het nieuw HULST – We zijn steeds bewuster bezig met gezondheid. Goede voeding, bewegen om onze conditie op peil te houden. “Maar wat niet iedereen weet, is dat krachttraining ook in dit rijtje thuishoort”, legt René van CheapFit in Hulst uit. Hij heeft pasgeleden zijn hele fitnessruimte voorzien van gloednieuwe apparatuur. En niet zomaar, want krachttraining is ‘in’. “Veel huisartsen schrijven het nu ook voor”, zegt René. “Krachttraining is namelijk vaak belangrijker dan cardio. Daarmee train je wel je conditie en beenspieren, maar op termijn neemt de spiermassa in je bovenlijf juist af. Zeker als je ouder wordt, kun je als gevolg daarvan rug-, nek- en schouderklachten krijgen.” In de fitnesszaal van CheapFit staat een hoop zwart metaal te blinken, waarmee je je spieren met allerlei verschillende oefeningen op peil kunt houden. “Alles is op en top modern. Ik heb het afgelopen jaar alles vervangen. Dertig stuks. En later dit jaar komen er nog tien bij. Dan wordt de zaal achterin nog uitgebreid.”

Gezond en fit blijven 35 jaar geleden begon René zelf met fitness. “Ik begon dik te worden en mij moeder zei: “Ga roken jongen, dan val je misschien wat af. Tja, in die tijd wist je nog helemaal niet hoe ongezond dat was. Maar ik besloot in plaats daarvan te gaan fitnessen. Tien jaar later, nu 25 jaar geleden, opende ik mijn eigen sportschool. Nu help ik

Ook eens proberen? Zou je het ook wel eens willen proberen? Dat kan een week gratis, inclusief begeleiding.

anderen gezond en fit te blijven. Zelfs mensen van in de tachtig. Zij merken dat ze veel minder stijf zijn, als ze krachttraining doen.”

Fitness voor iedereen René wil fitness voor iedereen toegankelijk maken. “Daarom ook CheapFit. Al vanaf twee tientjes per

Bemande openingstijden CheapFit is 24/7 open. Maar wil je graag begeleiding, kom dan tijdens de bemande uren: maandag t/m vrijdag: 10.00-12.00 uur en 14.00-21.30 uur zaterdag: 10.00-12.30 uur

maand kun je hier onbeperkt sporten. Omdat ik hier bijna alles zelf doe en dus weinig personeelskosten heb, lukt het me om dit aan te kunnen bieden.” Maar hoe zit het dan met de openingstijden? Zijn die dan beperkter, omdat hij alles zelf doet? “Nee. Met een toegangspasje kunt hier 24/7 terecht. Je hebt geen horloge nodig, want CheapFit is altijd open, zelfs op feestdagen.” CheapFit Paardenmarkt 16 Hulst 0114-321556 www.cheapfit.info


DUURZAAM

| 4 februari 2019

15

Moet ik aan een warmtepomp? Warmtepomp, warmtepomp, warmtepomp. Je hoort en leest er overal over. “Sinds de bekendmaking van de klimaatplannen lijkt er een soort paniek te zijn ontstaan”, signaleert installateur Joop van Oosten. “Mensen denken dat ze op een warmtepomp over móeten. Bij Van Oosten Installatie zien we dat anders.” “Kijk, als het groen kan, dan zullen we dat zeker adviseren. Maar als de terugverdientijd van een investering in een duurzame oplossing niet reëel is, dan zijn we daar ook eerlijk in. Zo is een warmtepomp voor veel oudere huizen niet haalbaar. Het kost dan zóveel om het huis geschikt te maken voor een warmtepomp, dat het niet interessant meer is. Samen met de klant lopen we dan de andere opties door.”

Welke opties heb je nog? “Het isoleren van de spouwmuren bijvoorbeeld”, gaat Joop verder. “Maar ook een zonneboiler is vaak een prima alternatief. Deze zorgt voor een duurzame verwarming van je water en ondersteunt je huisverwarming.

Een hybridepomp naast je cv-ketel is ook een goede optie, mits je huis al voldoende geïsoleerd is. Daar begint het eigenlijk altijd mee. Vervolgens kijken we aan de hand van je gas- en elektriciteitsverbruik wat vervolgens de beste duurzame oplossing is.”

Help, ik verbruik nog steeds gas! Harstikke fijn om nog meer opties te hebben, maar ik verbruik nog wel steeds gas. Hoe moet dat straks, als de gaskraan dichtgaat? “Zo ver is het nog lang niet. In de tussentijd worden veel nieuwe technologieën ontwikkeld. Ze zijn nu bijvoorbeeld bezig met een elektrische cv-ketel, als vervanging

ABC

voor de huidige gasgestookte cv’s. En waar ik zelf erg in geloof, is de komst van een waterstofnet. Dat is er nog niet vandaag of morgen, maar op de lange termijn zie ik daar de oplossing in.”

Over lange termijn gesproken… Zelf ben je ook al ‘lange termijn’ werkzaam in de installatiewereld, toch? “Ja, al ruim dertig jaar en tien jaar geleden ben ik met Van Oosten Installatie begonnen. In al die tijd heb ik het vakgebied flink zien verbreden.

Ik vervang ALLE S in uw keuken

NEPANELEN.NL

Energierekening verlagen? Vraag naar onze nieuwste zonnepanelen en elektrisch verwarmen.

Het gaat niet meer om zomaar een keteltje, maar om een totaaladvies. Harstikke leuk om nu zo actief met de klant mee te kunnen denken. En de installaties zelf zijn ook veel beter en mooier. Wij gebruiken alleen A-merken, dus daar kun je echt trots op zijn. Dat ben ik niet alleen, maar ook onze monteurs. Dat vind ik fantastisch om te zien.”

Reparatie en renovatie van alle merken keukens en apparatuur Ik ben gespecialiseerd in het vervangen van o.m. keukendeurtjes, werkbladen, spoelbakken, inbouwapparaten, kranen, afvalsystemen, laden en scharnieren.

Bel voor een gratis advies bij u thuis:

Bernhard Verhage 06 - 14 87 78 29

bernhardverhage@dekeukenvernieuwers.nl www.dekeukenvernieuwers.nl

KEUKENRENOVATIE MA AKT BESPAREN GEMAKKELIJKER DAN U DENKT

Wij geven u graag gratis advies op maat, bel 0115 729998 www.abczonnepanelen.nl info@abczonnepanelen.nl Mr. F. J. Haarmanweg 50a 4538 AS Terneuzen 0115 729998 ADVANCE

Solar Installer

Lood-, zink- en dakwerken Riolering Zonnepanel en Huur en lease cv-ketels www.vanoosteninstallatie.nl Elektra Sanitair Verwarming Water en gas

WWW.VANOOSTENINSTALLATIE.NL Communicatielaan 5e, 4538 BV Terneuzen T 0115 – 69 60 83 M 06 – 13 93 72 78 E algemeen@vanoosteninstallatie.nl


16

4 februari 2019 |

Handelsweg 2 • 4501 PG Oostburg T: 0117-451455 M: info@sweat.nu • www.sweat.nu

Handelsweg 2 • 4501 PG Oostburg T: 0117-451455 M: info@sweat.nu • www.sweat.nu

Sieraden Sieraden die die niet niet gedragen gedragen worden worden zijn zijn geld geld waard! waard!

EEN GEZONDER Sweat Healthcenter NEDERLAND? is geen gewone sportschool HET MOET WEL LEUK Wil BLIJVEN… jij ook weer

De tweede Milon Cirkel vanaf mei Sweat Healthcenter bij Sweat! bewegen? is geen gewonepijnvrij sportschool Onze faciliteiten zijn anders, onze uitstraling is anders en

onze filosofie is anders. Hierdoor spreken we een grote groep Zeeuws Vlamingen aan die zich niet aangetrokken

tot een traditionele En dat is precies Wat heb je liever,voelen gezondheidsideaal ofsportschool. schoonheidsideaal?

watpreventieakkoord we willen… Er is een Nationaal in 2018 ondertekend om Nederland gezonder te maken.We Ondertussen is er en ook alzorgt veel ervoor kritiek dat op jij gekomen omdat er werken slimmer dat meer resulhoge betrokkenheidtaat vanzal deervaren industrieën zou zijn, van de overheid en in minder tijd. bemoeizucht Dat betekent natuurlijk niet Hoeveel tijd per dag zit jij? Achter je de bureau, opjede en laat alstublieft de mensen zelf beslissen. zijn alInjaren accijns op dat je minder hard moetZe trainen. die 35 minuten dat tabak alcohol aanbank, het verhogen, zouden er echt al minder inbijde etc.? Juist, hetmaximale merendeel vanroken de of onsauto, bent, helpen we jedaardoor om het uitmensen je training een biertje drinken? te halen. Als je dat doet, zijn 2 trainingen per week vol-

Zoals u weet hebben we met de Milon Cirkel een uniek concept in huis. De Milon Cirkel is de kern van onze trainingsfaciliteiten en heeft al veel fans bij Onze faciliteiten zijn anders, onze uitstraling is anders en dag. Daardoor krijgen veel mensen (vroeg of laat) Sweat Healthcenter. Logisch ook, want de Milon Cirdoende om flink wat resultaat te ervaren. Je zal je sterker, onze filosofie is anders. Hierdoor spreken een grote last van rug, schouders en/of Sweat kel biedt vele voordelen: En per 1 januari hebben ze nek, zelfs we de BTW verhoogt van heupen. 6 naar 9% op gezonde fitter en energieker voelen. En de kilo’s die er in de loop producten heeft en op de bewegen. Snapt om u het dan nog allemaal. Dat is de laten bevolking oplossing deze klachten te helpen van de tijd zijn aangekomen, train je er stap voor stap af. groep Zeeuws Vlamingenmassaal aan stimuleren die zich nietfruitaangetrokken om meer en groente te laten eten en meer te gaan verdwijnen/voorkomen. Gaat dit niet snel genoeg, dan gaan wij je binnenkort zelf • Gemak door de volautomatisch instellingen via de bewegen…. Zo worden de zakken chips nog goedkoper ten opzichte van een

helpen om je voedingspatroon te verbeteren. Goed bezig voelen tot een traditionele sportschool. En dat is precies appel. chipkaart toch? FIVE HELPT JE PIJNVRIJ BEWEGEN • Liefst 30% meer trainingsresultaat door de Ze zijn al jaren bezig om leefstijlprogramma’s aan te bieden voor mensen met wat we willen… Five is Via dézodeze oplossing ons zittende bestaan. excentrische weerstand weg wil ikvoor iedereen bedanken al gestart ofEnzo’n obesitas en proberen obesitas terug te dringen. Er is die in jaren nogisnooit al langer goed bezig is bijdie Sweat Healthcenter het inen onmisbaar voor iedereen door een hoog percentage mensen geweest diemeer een BMI hebben van inactieve 30voor en hoger. Vanaf • Volledig veilig We door de vooraf ingestelde werken slimmer en dat zorgt ervoor dat jij resulons gestelde vertrouwen. En dit hadden we nooit durven 1 januari kunnen sommige leefstijlcoach vergoed krijgen via hun Handelsweg 2 • 4501 PG Oostburg Handelsweg 2mensen • 4501de PGeen Oostburg zittende levensstijl natuurlijke beweeglijkheid voelt bewegingsuitslag dromen… zorgverzekering. Nu blijkt dat daar helemaal niet veel geld voor uitgetrokken is door T: 0117-451455 T: 0117-451455 taat zal ervaren in minder tijd. Dat betekent natuurlijk niet Terneuzen: Terneuzen: Noordstraat Noordstraat 47, 47, tel.: tel.: 06 39 39 220 220 244 244 verminderen, met aan nek, schouders • Afwisselend door het 06 snelle wisselen van toestel M: • www.sweat.nu M: info@sweat.nu • klachten www.sweat.nu Terneuzen: Noordstraat 47, tel.: 06-372 273 90info@sweat.nu de overheid waardoor in heel Nederland maar 800rug, mensen kunnen deelnemen. Ingeborg Modde en het team van Sweat Healthcenter Openingstijden: Openingstijden: di-vr di-vr 11:00-17:00 11:00-17:00 za: za: 11:00-16:00 11:00-16:00 en/of heupen als gevolg. Five vermindert en geneest 13,9% van de volwassenen kampen met obesitas, dus dat zijn ongeveer 2 miljoen Openingstijden: di-wo-vr 11:00-17:00 uur, za 11:00-16:00 uur • Snel: u bent indat 35 minuten klaar met uw moet trainen. In die 35 minuten dat je je minder hard Handelsweg 2 • 4501 PG Oostburg mensen. Lijkt Handelsweg 2 druppel • 4501 PG Oostburg mij een op een gloeiende plaat, maar goed, er wordt lichte tot heftige pijn. En Five werkt tegen artrose en wat complete training T: 0117-451455 T: 0117-451455 gedaan. 24 | Eenhoornmagazine | nr 5 2016 nr 5 2016 | Eenhoornmagazine | 25 M: info@sweat.nu • www.sweat.nu M: info@sweat.nu • www.sweat.nu bij ons bent, helpen we jeaan om het maximale uit training gewrichtsproblemen en je werkt ook preventief!

Van Leeuwen Juweliers Goud en Zilver Inkoop

Bedankt!

De tweede Milon Cirkel Kortom: De Milon brengt resultaat in zijn 2 trainingen per week volte Cirkel halen. Alsmeer je dat doet, vanaf mei bij Sweat! CLAIM NU JOUW FIVE PROEFSESSIE! minder tijd. U hoeft slechts 6 maal per maand 35 miDe tweede Milon Cirkel

De overheid richt zich vooral op de jongeren, wat natuurlijk hartstikke goed is. Alleen wie voedt die jongeren op? De volwassenen natuurlijk. Dus de taak aan de ouders samen met de omgeving een bijdrage te leveren van bewustwording en De 1e is geheel gratis en werk vrijblijvend. Tijdens nuten te sporten. Graag willen we nu een vervolg- ondersteuning aan sessie onze toekomst. Nog voldoende aan de winkel dus voor ons en de overheid. Zoals ustap weet zetten hebben en we overgaan met de Milontot Kortom: De Milon Cirkel brengt meer deze proefsessie laten we je kennismaken met Five. aanschaf van de tweede

doende om flink wat resultaat te ervaren. Je zal je sterker,

vanaf meifitter bij en Sweat! energieker voelen. En de kilo’s die er in de loop

Cirkel een uniek concept in huis. resultaat in minder tijd. U hoeft slechts 6 Vul op onze website jouw naam, e-mail en telefoonMilon Cirkel. worden De Milon Cirkel is de Hierin kern van onze de maalkleinere per maandspiergroepen 35 minuten te sporten. Wij helpen een handje mee aan bewustwording en gezondere levensstijl. trainingsfaciliteiten en heeft al veel fans Graag willen we nu een vervolgstap zetten Zoals getraind. u weet hebben weversterkt met de Milon De Milon nog Cirkel meer brengt en meer nummer in om jouw proefsessie te claimen. We belDat de Kortom: stofwisseling bijCirkel Sweat een Healthcenter. Logisch in ook,huis. want resultaat en overgaan tottijd. aanschaf de tweede uniek concept in minder U hoeftvan slechts 6 len je om een afspraak te maken. deDe Milon Cirkel biedt velekern voordelen: Milon Cirkel. 35 Hierin worden de kleinere Milon Cirkel is voor de vanmeer onze trainingsresultaat maal per maand minuten sporten. zorgt dus nog enteafwisen heeft al veel instelfans Graag willen we nu een vervolgstap - trainingsfaciliteiten Gemak door de volautomatisch spiergroepen getraind. Datzetten versterkt seling. Daarnaast zorgen er door hetnog trainen van bij Sweat Logisch ook, want we ende overgaan tot aanschaf van deen tweede lingen viaHealthcenter. de chipkaart stofwisseling meer zorgt dus Milon Cirkel biedt vele voordelen:door Milon Cirkel. Hierin worden de kleinere en - de Liefst 30% meer trainingsresultaat voor nog meer trainingsresultaat de kleinere spiergroepen voor dat de probleemzo-deGemak door deweerstand volautomatisch instel- spiergroepen excentrische afwisseling. getraind. Dat versterkt lingen via de chipkaart de stofwisseling nog meer en zorgt dus - Volledig doorbenen de vooraf Daarnaast we er door het trainen nes,veilig billen, en ingede taille extra zorgen getraind worden. - Liefst 30% meer trainingsresultaat door voor nog meer trainingsresultaat en stelde bewegingsuitslag van de kleinere spiergroepen voor dat de de excentrische weerstand afwisseling. Het resultaat? Een wisselen nog strakker lichaam. - -Afwisselend door het snelle probleemzones, benen en de taille Volledig veilig door de vooraf inge- Daarnaast zorgen webillen, er door het trainen van toestel extra getraind worden. stelde bewegingsuitslag van de kleinere spiergroepen voor dat de - -Snel: u bent indoor 35 minuten klaar met uw probleemzones, billen, benen en de taille Afwisselend het snelle wisselen complete training Hetgetraind resultaat? Een nog strakker lichaam. van toestel extra worden.

van de tijd zijn aangekomen, train je er stap voor stap af. Gaat dit niet snel genoeg, dan gaan wij je binnenkort zelf

helpen om je voedingspatroon te verbeteren. Goed bezig toch?

Bedankt!

Via deze weg wil ik iedereen bedanken die al gestart is of

- Snel: u bent in 35 minuten klaar met uw complete training

Het resultaat? Een nog strakker lichaam.

Wat zeggen onze leden

al langer goed bezig is bij Sweat Healthcenter voor het in

zeggen onze leden? ons gestelde vertrouwen. En ditWat hadden we nooit durven dromen…

“Precies op maat, letterlijk en figuurlijk. Prak“Het is heerlijk dat je in zo’n mooie o tisch vanwege de korte tijdsduur en maxiin dat slechts 35 minuten écht iets ged “Precies op maat, letterlijk en figuurlijk. Prak“Het is heerlijk je in zo’n mooie omgeving male effectiviteit, doordateniedereen tegelijk je gezondheid. Je weet tisch vanwege de korte tijdsduur maxiin slechts 35aan minuten écht iets gedaan hebt precie van oefening verwisselt. Het Five concept moet doen, dat geeft structuur male effectiviteit, doordat iedereen tegelijk aan je gezondheid. Je weet precies wat je en g voor de bewegelijkheid geweldig, moet ik voel is precies wat we en zochten.” van oefening verwisselt. Het Fiveisconcept doen, dat geeft structuur gemak. Dit nu al veel energieker.” en John voor deme bewegelijkheid is geweldig, ik voel is precies watIne we zochten.”

Ingeborg Modde en het team van Sweat Healthcenter me nu alKarin veel energieker.”

Vulgewicht: 8 KG

Energieklasse A+++

10 jaar garantie

Wasautomaat Siemens

4 Antivlek-programma’s

IQ700 WM16O5C2NL

Max. centrifugesnelheid

€799,-

1600 rpm 2626| |Eenhoornmagazine nr552016 2016 Eenhoornmagazine || nr

Komt wel goed Oude Zandweg 24a | 4361 SK Westkapelle | 0118 - 572 427 www.aangeenbrugelectro.nl

Ine en John Karin Je bent altijd van harte welkom om ons uit te komen testen. Meld je dan snel aan “Deeerste afwisseling van trainingsapparaten en “Ik heb nu 5 trainingen gedaan en en zorg dat je bij de 50 proeflessen zit! “De afwisseling van trainingsapparaten en “Ik heb nu 5 trainingen gedaan en ben erg cardio, het feit dat je in ongeveer 35 minuten tevreden, ik doe veel zittend werk Via www.sweat.nu of 0117-451455 cardio, het feit dat je in ongeveer 35 minuten tevreden, ik doe veel zittend werk dus mijn

nr 5 | Eenhoornmagazine klaar bent én 2016 de begeleiding van de instrucspieren waren| erg25 kort en mijn con

klaar bent én de begeleiding van de instrucspieren waren erg kort en mijn conditie mateurshet maakt hetvoor trainen voor mij keertrainen in de geeft week nu trainen teurs maakt trainen mij ideaal. Na ideaal. tig. 2Na keer intig. de 2week resul- geeft Sweat Healthcenter de cirkel nog even een rondje Five en dan taat, het voelt goed. Fijne omgeving de cirkel nog even een rondje Five en dan taat, het voelt goed. Fijne omgeving en goeHandelswegmet 2 eenmet eenvoldaan heerlijkgevoel voldaan gevoel huis.” de begeleiding maken het plaatje co heerlijk naar huis.” naarde begeleiding maken het plaatje compleet.” Jan| Eenhoornmagazine nr 5 2016 | Eenhoornmagazin Jan nr 5 2016 | 27 Oostburg Inge Inge

Handelsweg 2 • 4501 PG Oostburg T: 0117-451455 M: info@sweat.nu • www.sweat.nu

Handelsweg 2 • 4 T: 0117-451455 M: info@sweat.nu


| 4 februari 2019

17

Nieuw in Hulst: Netwerkevenement Borrelbazin Tekst: Gino van den Broecke / fotografie: Borrelbazin

HULST Het zal ongeveer zo’n half jaar geleden zijn, dat Roliene Zaman, Bianca van Ommen, ilona van Dorsselaer en Bo de Boeye samen zaten te kletsen en brainstormen. Een beetje lacherig ontstond het idee om een netwerkevent op te zetten voor vrouwen, simpelweg omdat zoiets in Hulst niet bestond. Uiteindelijk werden de brainstormplannen verder uitgewerkt en ontstond ‘Borrelbazin’. Op donderdag 7 februari a.s. vindt de eerste editie plaats in Café De Biecht, maar daarvoor zijn geen kaarten meer te krijgen. “Binnen nog geen twee dagen waren we volledig uitverkocht! Ongelofelijk gewoon!”, aldus Roliene Zaman en Bianca van Ommen, samen met Bo de Boeye en Ilona van Dorsselaer de ambitieuze initiatiefneemsters achter Borrelbazin. “We wilden gewoon gaan voor een verfrissend concept. Geen suffe, saaie avond maar laagdrempelig netwerken onder het genot van een drankje en hapje in een gezellige sfeer. Dat is wat het moet zijn en worden. En gezien de massale run en vraag naar kaarten geeft het ook aan dat we voorzien in een behoefte. De evenementen zijn bestemd voor iedere vrouw in Hulst en omstreken die behoefte heeft aan een interessante avond vol inspiratie, kennis en gezelligheid. We hebben zelf alle vier een uiteenlopende achtergrond, maar hebben wel allemaal een link met Hulst. Vandaar ook dat we in eerste instantie vanuit de vestingstad en vanuit de gemeente

Een glimp van de winter We kregen even een glimp van de winter. De vriestemperaturen deden ons turen naar de kreken en sloten. Zou het ijs dik genoeg worden? Zouden we eindelijk weer eens kunnen schaatsen? We durven er eigenlijk al niet meer op te hopen, om de ijzers onder te mogen binden voor een rondje op vers natuurijs. En ook dit keer wilde het niet lukken. Nog voordat de temperaturen terug boven 0 stegen, gooide de sneeuw roet in het eten. Mooie plaatjes leverde het wel op. Maar of dat een troost is voor de schaatsfans?

het bedrijf, de wereld van erotiek en haar visie op succesvol ondernemen. Tijdens de avond kan er ook een BorrelbazinBox worden gewonnen, mede mogelijk gemaakt door Zaman Fashion Sneakers Sport, Bierbrouwerij Vermeersen en Christine le Duc.

Hulst willen ‘vertrekken’ met ons concept. Het is wel onze bedoeling om dit jaar nog door heel ZeeuwsVlaanderen dit soort evenementen te gaan organiseren.” Dat ze iets wilden opzetten voor de vele (jonge) ambitieuze vrouwen in Hulst en omstreken, kwam ook voort uit het gegeven dat er heel veel clubjes al zijn, maar weinig tot niets speciaal voor vrouwen. “En daarin wilden we dus iets neerzetten om dat gat op te vullen. Als we dan zien hoe massaal mensen ons zijn gaan volgen op facebook en ook Instagram, dan zegt dat wel iets. We proberen met ons concept in te spelen op de vragen en behoeften die er bij deze doelgroep zijn. Het is een evenement van vrouwen, door vrouwen en voor vrouwen. Niet direct een ondernemersborrel, maar een samenzijn op een heel laagdrempelige en heel goedkope manier.”

Want kaartjes voor een evenement van Borrelbazin kosten slechts vijf euro. Daarin zit een welkomstdrankje, hapjes en het toegangsticket. Voor de eerste editie wordt het welkomstdrankje aangeboden door Café De Biecht en de hapjes worden verzorgd door Brasserie Leon. De organisatie heeft voor deze eerste editie direct een interessante spreker weten vast te leggen: Audrey van Ham, CEO van Christine le Duc, zal er een interessante lezing geven over

Wie er dit keer niet bij kon zijn, die krijgt in 2019 nog voldoende nieuwe kansen. Borrelbazin zal elke twee maanden een event organiseren, waarbij de volgende in april zal zijn. Voor verdere informatie houdt de Instagram- en facebookpagina’s van Borrelbazin in de gaten. Borrelbazin donderdag 7 februari 2019 Café De Biecht Hulst Deuren open vanaf 19.00 uur.


18

UIT AGENDA

4 februari 2019 |

Mooi plekje - Hulster historie Tekst & fotografie: Kim de Booij

HULST – U heeft er vast al eens gelopen, over de wallen van Hulst. Maar weet u ook wat u gezien heeft? Ja, een molen. Ja, water. Ja, een ruïne. Mooi om te zien, maar nog mooier als je weet wat de historie ervan is. “Nergens in Zeeuws-Vlaanderen liggen zoveel historische bijzonderheden zo dicht bij elkaar als in Hulst. En op maar weinig plaatsen zijn de vestingwerken zo goed bewaard gebleven als hier. Daar mogen we echt trots op zijn”, zegt gids Hans Dujardin terwijl we vanaf het Molenbolwerk naar de Keldermanspoort wandelen.

Vluchtgat Vanop het Molenbolwerk zie je de oorspronkelijke vestingwerken nog in al zijn geledingen. “Daar beneden zie je bijvoorbeeld de Glacisweg. Glacis is de benaming voor een oplopende dijk. In de 80-jarige oorlog kon de eerste linie soldaten vanachter die dijk makkelijk schieten. Kwamen ze zelf in gevaar, dan gingen ze het Ravelijn op, een eiland in het water. Werd het ook daar te gevaarlijk, dan staken ze het water over en vluchtten door een gat in de wallen de stad in”, zegt Hans terwijl hij het gat aanwijst.

Keldermanspoort herontdekt We lopen langs de stadsmolen, een stellingmolen uit 1792. Hans vertelt vervolgens verder over het ontstaan van de wallen. “Het begon rond 1180, toen Hulst stadsrechten kreeg, met een afzetting van paaltjes. In 1413 werden de eerste lage vestingwerken aangelegd. De Keldermanspoort kwam in 1506 als extra beveiliging. Tijdens de 80-jarige oorlog zijn de huidige wallen aangelegd. Hierbij werd de Keldermanspoort helemaal begraven. Pas in de jaren 50 is deze herontdekt en gerestaureerd.”

nederzetting gebouwd, nabij het hoogste punt van wat nu Hulst is. Dit was waar nu UnIK gevestigd is; - In de 80-jarige oorlog zijn wel 30.000 kogels in Hulst beland. Resten hiervan zijn teruggevonden

bij de aanleg van de Nieuwe Bierkaai; - De Dubbele Poort is dubbel gemaakt ten behoeve van de stoomtram die liep van Hulst naar Walsoorden. - In 1918 besliste de Gemeenteraad om de wallen te slechten en de grachten te dempen om de grond te kunnen gebruiken als bouwgrond. Dankzij een storm van verzet hiertegen zijn ze bewaard gebleven; - In het witte huis aan het uiteinde van de Bierkaai is woonwinkel Morres ooit gestart. Vindt u dit leuk om te weten? Dan moet u echt eens een rondleiding volgen. Er is nog zóveel meer!

Hans vertelt ons nog 101 meer leuke weetjes. Teveel om op te noemen. Hierbij een selectie: - Rond 1100 werd de eerste

Expositie Joke van Leeuwen officieel geopend aa

Donderdag 17 januari hebben wethouder van Hulle en Joke van Leeuwen de expositie in bibliotheek Terneuzen officieel geopend. Terneuzen - Wethouder van Hulle blikte terug en keek vooruit. In zijn jeugd was hij al bekend met het werk van Joke en deze activiteit is kenmerkend voor de hedendaagse bibliotheek. Als de verhuizing van bibliotheek Terneuzen eenmaal een feit is zal ontmoeting en kunst & cultuur nog meer ruimte krijgen. Joke van Leeuwen gaf een korte one woman show. Waarbij ze uit diverse werken voorlas en een lied ten gehore bracht. De tentoonstelling bestaat onder andere uit tekenwerk van de schrijfster en een verzameling buitenlandse uitgaven van het kinderboek Iep. In een aantal witte kringloopkasten zijn momenten uit het leven van Joke te zien, op de bovenverdieping draait de documentaire over Joke van Leeuwen ‘Een wereld tussen twee oren’. De tentoonstelling die gerealiseerd werd door het team van bibliotheek Genk, is nog te zien tot 22 maart tijdens openingsuren van bibliotheek Terneuzen.

rd

en bu

rg a m u se

er t

* AARDENBURG VERRAST * Een CULTUREEL en CULINAIR RONDJE AARDENBURG op 10 FEBRUARI 2019 tussen 14.00 en 21.00 uur PROGR AMMA 14.00 - 15.00 uur SAMENKOMST ‘INHETHERENHUIS’ - Sassenstraat 3 - koffie met gebak 15.00 - 18.00 uur CULTUREEL PROGRAMMA 3 SESSIES VAN TELKENS EEN UUR MET ROULATIE ONDER BEGELEIDING: RIES DE VUYST

SINGER-SONGWRITER

Weststraat 3 - Casa Portiera

FRANK SCHOUT BIERBROUWER

Weststraat 33 - Bierbrouwerij Rodana

MAATWERK

Sassenstraat 3 - ‘inhetherenhuis’

MANNENKOOR

Kosten middagprogramma inclusief drankjes en amuse € 15,= 18.00 - 20.00 uur CULINAIR ARRANGEMENT KEUZE UIT 2 DEELNEMENDE RESTAURANTS met een speciaal menu à € 25,-

Vanaf 20.00 uur

INFO

MOSSEL- EN PALINGHUIS LEKENS

0117-491435

HCR ‘S LANDS WELVAREN

0117-491312

INFORMELE AFSLUITING BIJ HCR ’S LANDS WELVAREN - Kaai 4

Aardenburg Amuseert

Aanmelden vóór 1 februari bij: c.backere@gmail.com • 06 50820713 Restaurants zelf reserveren Dit evenement wordt georganiseerd door de Stichting Aardenburg Amuseert


UIT AGENDA

| 4 februari 2019

19

Met de Zonnebloem naar de Musical CISKE DE RAT Terneuzen - Ciske de Rat, naar de trilogie Ciske van de schrijver Piet Bakker vertelt het verhaal over het Amsterdamse straatjochie Ciske in de jaren ‘30. Muziektheater Zeeland heeft dit jaar een bijzondere cast vanwege de vele kinderrollen. Henny Vrienten componeerde de meeslepende muziek en André Breedland schreef het script en de liedteksten. De nieuwe regio Zeeuws-Vlaanderen heeft voor de gasten van haar 14 afdelingen de grote zaal van het Scheldetheater in Terneuzen gereserveerd. Op zaterdag 23 maart a.s. kunnen onze gasten tegen een Zonnebloemprijsje naar deze middagvoorstelling en natuurlijk willen we ook de familieleden (chauffeurs) van onze gasten niet teleurstellen. Tegen de normale toegangsprijs mogen zij meegenieten van deze tijdloze en indrukwekkende voorstelling. Voor allen is er voorafgaand aan de voorstelling een gratis consumptie met iets lekkers. Het is wenselijk dat gasten en familieleden zich vóór 22 februari opgeven bij de eigen afdeling, want ook voor de grote zaal geldt: vol is vol !

Het Podium er!

Aanrad

Vincent Bijlo, Try-out, ‘ik hoor alles’ bijzonder, zeeuws, klassiek

the busquito’s

Zaterdag 19 januari, 20.00 uur

Zaterdag 9 februari, 20.00 uur

Slagwerk, Piano en Tuba

Hartverwarmende Jazz en Swing

Zondag 27 januari, 15.00 uur

E J W U BO D L E R WE lling der! voorste Matinee Aanra

oll Rock’nR

zeeuws, Nabeeld,Bijlo, verbeeld, literatuur, muziekalles’ en beeld bijzonder, pianoconcert bartklassiek de graaf Vincent Try-out, ‘ik hoor

the the busquito’s wanderers: tribute to elvis

Zaterdag januari,15.00 20.00uur uur Zondag 1719februari,

Zaterdag 20.00uur uur Zaterdag916februari, maart, 20.00

Slagwerk, Piano en Tuba Presentator en pianist

Auteurslezing door Yves Bondue

Hartverwarmende Jazz en Swing Jaren 50 en 60 classics

Zondag januari,15.00 15.00uur uur Zondag27 3 maart,

KAARTVERKOOP

dt Kaarten af te halen bij: Brocante De Stoof Joop de Pooter g Blaasinstrumenten (woensdag embranuur, per vrijdag 13.00-18.00 en zaterdag 9.30-17.00 uur) vo p(open r R9.30-12.00 orstellin oll maTo 350 jaa nrader! odiuA Rock’nR vrijdag 9.30-18.00 uur). BeidePgevestigd Terneuzensestraat 2, 4543 BN Zaamslag. Matinee 2019 =

Actuele informatie vindt u op: www.podiumvanzaamslag.nl Nabeeld, verbeeld, muziek beeld pianoconcert bart de graaf the wanderers: elvis Barokorkest eik enliteratuur, linde olv francenpolman orgelconcert door rolf wolfensberger rembrandt en detribute goudentoeeuw Presentator en pianist kaarten uitsluitend aan de zaal

Jaren 50 en 60 classics Indrukwekkende multimediavoorstelling

Zondag 3 maart, 15.0020.00 uur uur Zaterdag 30 maart,

Topper PodiumBijna vol!

Zaterdag maart,20.00 20.00uur uur Zaterdag166 april,

E J W U O B D L E E J R W E U W BOUW ditie 7 JeE 2 D O L B E R E WERE D itie L d e 7 2 W itie 2019 =

350

019 202109129

Auteurslezing doorVeelzijdig Yves Bondue Bach, Meesterlijk

dt

mbran jaar Re

Barokorkest en linde olv franc polman orgelconcert door rolf wolfensberger joris linssen eik en caramba scaldis kamermuziek festival

e altena rembrandt en deengouden eeuw dick van hilde vos

Zondag 2413maart, Zaterdag april,15.00 20.00uur uur

Zaterdag 20.00uur uur Zaterdag618april, mei, 20.00

Bach, MeesterlijkRaak! Veelzijdig Theaterconcert

Op donderdag 7 februari houdt de computerclub HCC, regio Zeeland haar maandelijkse bijeenkomst in het dorpshuis ”De Wingerd" Leeuwenlaan 19 Terneuzen. Het thema van deze avond: ‘Digitale veiligheid en privacy’. De bijeenkomst begint om 20:00 uur (zaal open vanaf 19:30 uur) en eindigt om 22:00 uur. Het lijkt erop dat we bijna niet meer zonder de digitale wereld kunnen. We beleven er heel veel plezier aan, maar er kleven ook nadelen aan. Zo zijn er veel voorbeelden van digitale gevaren waarover we bijna dagelijks lezen: virussen, phishing, identiteitsfraude, virussen, ransomware, hacken en noem maar op. Moet je daar nu bang van worden en/of jouw digitaal plezier erdoor laten bederven? Het antwoord daarop is nee, maar het is wel belangrijk dat je bewust wordt van deze digitale gevaren en dat je ze ook het herkent.

e editie 7 2

Reserveren Via de website: www.podiumvanzaamslag.nl Telefonisch: 0115-611875 (woensdag 9.30-12.00 uur, vrijdag en zaterdag 9.30-17.00 uur)

Zondag 15.00uur uur Zondag1724februari, maart, 15.00

Maandelijkse bijeenkomst computerclub Terneuzen

2019

er! Aanrad

TERNEUZEN

kaarten aanvan de Bellen zaal Festivaluitsluitend van Mathieu

Indrukwekkende multimediavoorstelling singer-songwriters van Hollandse bodem

Zaterdag maart, 20.00 Zaterdag30 11 mei, 20.00 uuruur

e

27e ed

l!

Bijna vo

ODELBOUWSHOW.NL MODELBOUWSHOW.NL joris linssen en caramba

scaldis kamermuziek festival

dick van altena en hilde vos

Zaterdag 13 april, 20.00 uur

Zaterdag 11 mei, 20.00 uur

Zaterdag 18 mei, 20.00 uur

Theaterconcert Raak!

Festival van Mathieu van Bellen

singer-songwriters van Hollandse bodem

Inloopavond

Uw (computer)vragen worden behandeld en worden, indien mogelijk, beantwoord. Toegang gratis ook niet leden zijn welkom.

n 24 23 februari 2019 | 10.00 tot en 24 februari 2019 | 10.00 tot 18.00 uur 18.00 uur

tickets online te bestellen www.zeelandhallen.nl s online te bestellen www.zeelandhallen.nl MODELBOUWSHOW.NL

MODELBOUWSHOW.NL 23 en 24 februari 2019 | 10.00 tot 18.00 uur T BOUWSTENEN FESTIJN ME n • Bouwwedstrijden

erke Grote bouww 23 en 24 februari 2019 | www.zeelandhallen.nl 10.00 tot 18.00 uur tickets online te bestellen

tickets online te bestellen OUWSTENEN MET Bwww.zeelandhallen.nl IJN

FEST

jden EN ENtri werken • Bouwwe STds Grote bouw FESTIJN MET BOUWtrijden EN

KORTINGSBON STEN FESTIJN MET BOUW Grote bouwwerken •

Bouwweds

€ 1,- KORTING op de toegangsprijs. KORTINGSBON KORTINGSBON

RTINGSBON

Via www.zeelandhallen.nl kunt ontvangt u uw toeMet onderstaande kortingscode u Met onderstaande kortingscode ontvangt u gangsbewijs bestellen.

€ 1,- KORTING

-angsprijs. KORTING

Deze actie is niet geldig in combinatie met andere acties en/of kortingen én niet inwisselbaar tegen Via www.zeelandhallen.nl kunt u Via www.zeelandhallen.nl kuntAangeboden u uw uw toetoecontanten. Niet geldig aan de kassa. gangsbewijs bestellen. door de Zeelandhallen. gangsbewijs bestellen.

De De kortingscode kortingscode is: is: Bode2019 Bode2019 Deze Deze actie actie is is niet niet geldig geldig in in combinatie combinatie met met andere andere acties acties en/of en/of kortingen kortingen én én niet niet inwisselbaar inwisselbaar tegen tegen contanten. Niet geldig aan de kassa. Aangeboden door de Zeelandhallen.

eelandhallen.nl kunt u uw toes bestellen.

vanaf 3 t/m 12 jr €

5,00

vanaf 12 jr € 11,00

vanaf 3 t/m 12 jr €

Ledeltheater COLD WAR prijs € 8,50 Zo. 3 februari 20.00 uur Ma. 4 februari 10.30 uur Goedemorgen Film! Ma. 4 februari 20.00 uur In het Polen ten tijde van de Koude Oorlog is het voor Wiktor en Zula liefde op het eerste gezicht. Ze beleven een gepassioneerde romance, maar worden gescheiden door politiek en tegenslagen.

BOHEMIAN RHAPSODY prijs € 8,50 Vr. 1 februari

10.30 uur Goedemorgen Film! Ma. 4 februari 14.00 uur Wo. 6 februari 10.30 uur Goedemorgen Film! Wo. 6 februari 20.00 uur De film Bohemian Rhapsody is een ode aan Queen, hun muziek en hun uitzonderlijke zanger Freddie Mercury. Hij vocht tegen stereotypes en groeide uit tot een van de meest geliefde entertainers ter wereld. Ledelplein 17, 4501 BM Oostburg Telefoon: 0117 452735 e-mail: info@ledeltheater.nl www.ledeltheater.nl

Concert Mónica Coronado & Manito in Hof te Zandekerk Kloosterzande- Op zaterdag 16 februari geven Mónica Coronado & Manito een concert in de sfeervolle Hof te Zandekerk in Kloosterzande. De uit Barcelona afkomstige zangeres Mónica Coronado heeft samen met gipsy flamencogitarist Manito een gepassioneerd concertprogramma met Spaanstalige nummers.

n • Bouwwedstrijden Met onderstaande kortingscode bouwwerkeu Groteontvangt

De kortingscode is: Bode2019 € 1,- KORTING aande kortingscode op de toegangsprijs. ontvangt u op de toegangsprijs.

FILMAGENDA

5,00

vanaf 12 jr € 11,00

Op het repertoire staat zowel bestaand als eigen werk. Tijdens het concert bespeelt Manito ook andere snaarinstrumenten waaronder de láud (Spaanse luit). Een liveoptreden van dit tweetal is altijd puur, vol overtuiging en emotie. De aanvang van het concert is om 20.00 uur en de kerk is open vanaf 19.30 uur. Entreé: Volwassenen €10,00 p.p. en kinderen onder de 14 jaar €5,00 p.p. Toegangskaarten kunt u in de kerk kopen voor aanvang van het concert of reserveren via de website: www.stichtingdekerkinklooster.nl Locatie: Hof te Zandekerk, Willem de zwijgerlaan 2, 4587CJ Kloosterzande.


20

4 februari 2019 |

de beste basis

100% NEDERLANDS FABRIKAAT

voor iedere slaapkamer

Van 2.299.- voor 1.799.-*

â‚Ź500.- VOORDEEL * vaste boxspring

SLAAPKENNER RADEMAKERS

Noordstraat 7-13 4531 GA Terneuzen Tel. 0115-613130

www.slaapkennerrademakers.nl

Een Comforte bed past bij iedere vorm van zorg Slimme zorgbedden

Artena Care elegante zekerheid

Olympia Care XLow, comfort en veiligheid

Wanneer we ouder worden, komt er een periode in ons leven waarin we extra zorg nodig hebben. Het liefst leven we zo lang mogelijk zelfstandig, in de eigen vertrouwde leefomgeving. De speciaal geselecteerde zorgbedden en matrassen binnen het Comforte programma voldoen aan alle gestelde kwaliteitseisen. Ze voorzien in de behoefte om in de eigen omgeving te verblijven met het comfort en de ergonomie die voor zowel de gebruiker als verzorgende nodig zijn. Onze adviseurs nemen graag uitgebreid de tijd voor u om samen te kijken welk bed het beste bij u past. Binnen Comforte heeft u de keuze uit het Artena Care en Olympia Care XLow bed met diverse, praktische accessoires. 2017_793_EUR_Comforte_adv_210x148-5_zorg.indd 1

Uw dealer:

Axelsestraat 12-14, 4543 CJ Zaamslag Tel. 0115-431261

www.seniorslaapcomfort.nl

27-10-17 11:06

Profile for ScheldeXpress

ScheldeXpress 5 Oost  

ScheldeXpress 5 Oost  

Advertisement