Page 1

13-47 23/11/201229/11/2012

AGENDA: Donderdag 22 nov. Vrijdag 23 nov. Maandag 26 nov. Dinsdag 27 nov. Woensdag 28 nov. Donderdag 29 nov. Vrijdag 30 nov.

RAPPORT 1 gaat mee naar huis START WEEK vd MEDIAWIJSHEID (t/m 26 nov.) Spelletjesmiddag gr 1/2 A.O.B. onderzoek kinderen groepen 8* 15.45: rapportgesprekken (volgens planning) 15.45: Maandaggesprekken (alléén gr. 1/2) 15.45: rapportgesprekken (volgens planning) 19.00: vervolg rapportgesprekken (volgens planning) Maandoverzicht 4 komt uit Roostervrij gr. 1/2 * alléén kinderen die hiervoor zijn aangemeld

WERKZAAMHEDEN THERESIALAAN Op 27 november aanstaande is een gezamenlijk overleg gepland met een afvaardiging van de gemeente Vught (dhr. Burger en dhr. van Schijndel) en Koninklijke Kentalis (dhr. W. Kolbrink). In dit overleg bespreken we als centraal agendapunt de bereikbaarheid van onze school gedurende de werkzaamheden. Na dit overleg kunnen we u meer informatie verstrekken over de gefaseerde herinrichting van de Theresialaan en de routing die gevolgd kan worden. We zullen u steeds op de hoogte brengen van nieuwe ontwikkelingen.

INFO VO GYMNASIUM BEEKVLIET Vorige week, op maandagavond, hebben de ouders van de groepen 8 een informatie avond bij kunnen wonen in de aula van onze school. De overgang van groep 8 naar Het Voortgezet Onderwijs en wat er allemaal bij komt kijken, is op deze avond door directieleden van Het Maurick College op deskundige wijze uitgelegd. Ter informatie kunnen we de ouders die deze avond gemist hebben of die graag nog meer info over het VO willen hebben, zeggen dat op dinsdagavond 27 jan. a.s. Gymnasium Beekvliet een soortgelijke informatie avond houdt.

RAPPORT 1 Vandaag krijgen de kinderen uit de groepen 3 t/m 8 hun eerste rapport mee naar huis. Zoals u kunt zien hebben de kinderen weer erg hard gewerkt. De resultaten van uw kind(-eren) worden tijdens de komende rapportgesprekken met de groepsleerkracht besproken. De uitnodiging voor dit gesprek ontvangt u (nogmaals) bij het rapport. We vragen u of u zich aan de gemelde tijd wilt houden zodat deze avonden voor een ieder gesmeerd verlopen. Alvast onze dank hier voor.


GEVONDEN KLEDING EN RESTANTEN WOLDHUIS De afgelopen periode zijn er weer diverse kledingstukken maar ook bekers en trommels op school achter gebleven. Ook na de werkweek van de groepen 8 op het Woldhuis is er het nodige aan kleding verzameld. Op de dagen van de rapportgesprekken zal dit alles worden neergelegd in de verwerkingsruimte van de bovenbouw (bij binnenkomst links). Bent u iets kwijt van uw zoon/dochter dan kunt u het hier mogelijk terugvinden. Er liggen handdoeken, jassen en bodywarmers maar ook sokken en ondergoed tussen. Verder vindt u er broodtrommels en drinkbekers. We hopen dat u hier uw kostbare bezit terug kunt vinden. Na de rapportgesprekken zullen de resterende voorwerpen ingeleverd worden voor een goed doel.

KIES-TRAINING: KINDEREN IN ECHTSCHEIDING SITUATIE Kinderen kiezen niet voor de scheiding van hun ouders. Het overkomt ze. Hoe ze omgaan met deze veranderde situatie kan heel verschillend zijn. Ouders willen niet dat hun kinderen hier last van hebben. Bij de spel- en praatgroep KIES kunnen kinderen de scheiding leren begrijpen, een plaats geven,en een manier vinden om om te gaan met alles wat ze moeilijk vinden rondom dit onderwerp. Onderzoek door de Universiteit van Utrecht, o.l.v. Ed Spruijt, heeft aangetoond dat KIES helpt bij het verwerken van de scheiding en het contact tussen ouders en kind verbetert. Als school bieden we kinderen de mogelijkheid om in een kleine groep (8 tot 10 kinderen) o.l.v. twee speciaal hiervoor getrainde KIES begeleiders, 8 maal 1 uur onder schooltijd bijeen te komen. Informatie hierover leest u in de bijlage. De Directie

______________________________________________________________

RECTIFICATIE DATA SCHOOLVOETBALTOERNOOI 2013 Afgelopen week meldden we u de data voor het schoolvoetbaltoernooi in 2013. Bij vergissing hebben we de eerste keer de juiste data opgetekend maar iets verderop in het zelfde bericht niet. Om verwarring te voorkomen hierbij nog een keer de juiste data: woensdagmiddag 3, 10 en 17 april 2013. Overige info (teamleiding, inschrijven, teams e.d.) zal t.z.t. worden gecommuniceerd met de kinderen en u.

______________________________________________________________

KNUTSELMATERIAAL GEZOCHT VOOR CARNAVAL Voor onze presentatie op Deun en Deinder veur de Keinder zijn wij op zoek naar knutselmateriaal. Heeft u thuis nog schoenveters, lege doosjes (10-30 cm) en/of (schoneď Š) pizzadozen? U kunt dit afgeven in groep 4a. Ook zijn wij op zoek naar cadeaupapier en gekleurde boa’s, zodat wij feestelijk voor de dag kunnen komen. Alvast bedankt! Feestelijke groet, De carnavalscommissie

______________________________________________________________


VERJAARDAGEN KOMENDE WEEK: 22-11 22-11 23-11 23-11 23-11 26-11

Fiene van Mil Cristopher Smit Daphnè van de Wiel Puck Weenink Sam van Weert Hilde Koning

4 3A 8A 6A 5 8A

27-11 28-11 28-11 28-11 29-11

Naomi Czifra Valérie Zweep Nynke Daly Hein Fritschy Olivier de Groot

5 6A 3A 1/2A 3

VERLOF / AFWEZIG KOMENDE WEEK: datum 23 nov. juf Heidi juf Yvonne van Dongen (½ dag) dhr. Gerard de Ronde (½ dag) 28 nov. juf Ellen de Koning 30 nov. juf Babette vd Wal juf Heidi juf Stephanie Brouwer juf Yvonne van Dongen (½ dag) dhr. Gerard de Ronde

gr. 3A 7 & 8A dir. 5 3 3A 4A 7 & 8A dir.

wordt vervangen door: juf Onnie van Grinsven dhr. Marc Verschuur n.v.t. dhr. Jasper van Schaijk juf Antoinette Spoormakers juf Onnie van Grinsven juf Reinie Poelstra dhr. Marc Verschuur n.v.t.

______________________________________________________________ INGEKOMEN MEDEDELINGEN CJG Vught Postbus 10100 5260 GA Vught Tel. 073-6840052 www.cjgvught.nl

SINTERKLAASFEEST SPANNEND VOOR KINDEREN Onrustige tijden voor uw kind met autisme? Het is weer zover: Sinterklaas is in het land. Het Sinterklaasfeest is voor veel kinderen een hoogtepunt van het jaar. Voor kinderen met autisme is het vaak extra spannend. Deze spanning kan teveel zijn voor uw kind. Dit uit zich vaak in ongewenst gedrag, waardoor u en uw kind meestal geen leuk feest hebben. Dat is erg jammer. Daarom hebben we wat tips voor u op een rijtje gezet. Wie is Sinterklaas en wat doet hij? Hoe ziet hij er deze keer uit? Waarom is de Sint op school zo anders dan op tv? Hoeveel Pieten zijn er? Wat krijg ik allemaal? Wat gaat er gebeuren? Dat zijn zomaar wat vragen die kinderen zichzelf kunnen stellen. Ze weten de antwoorden niet, en dit geeft vooral kinderen met autisme veel onzekerheid. Hieronder wat tips, die u kun helpen het Sinterklaasfeest ook voor hen tot een feest te maken. Tip 1 Maak het Sinterklaasfeest thuis en op school zo voorspelbaar mogelijk. Worden er lootjes getrokken, dan kan het helpen uw kind al te laten weten wat hij of zij krijgt en wanneer uw kind precies aan de beurt is tijdens de pakjesronde. Tip 2 Geef ook aan (met een tekening) wat er die dag/avond precies gaat gebeuren en vooral wanneer het afgelopen is. Houd het overzichtelijk en voorkom verrassingen.


Tip 3 Is uw kind bang voor Sinterklaas, vertel dan wie er voor Sinterklaas speelt. Soms kan het voor uw kind al een opluchting zijn om te weten dat Sinterklaas niet echt bestaat. Tip 4 Hoe leuk het Sinterklaasfeest ook is, kinderen met autisme kunnen het vaak niet aan. Door ze niet volop te laten deelnemen aan het feest doet u ze echt niet te kort. Als de spanning teveel wordt, dan kunt u de school vragen het kind een dagje vrij te geven.

WEEK VAN DE MEDIAWIJSHEID Zoals u in de agenda van dit weekbulletin kunt lezen is het vanaf 23 nov., een week lang, ‘WEEK VAN DE MEDIAWIJSHEID’. Graag maken we aan u bekend dat er op 27 nov. via Internet een ‘Nationale Ouderavond’ is die u LIVE kunt volgen. Nationale Ouderavond live gestreamd De Nationale Ouderavond op 27 november zal live worden gestreamd. Het evenement is vanaf 19:55 uur te volgen via www.jmouders.nl/mediawijsheid. De interactieve Nationale Ouderavond geeft antwoord op de vraag: Welke invloed hebben sociale media op de leefstijl van jongeren en het gezin?

THE FABLE FACTORY De griezelbus 8+ De Griezelbus is een adembenemende voorstelling voor iedereen vanaf 8 jaar die durft. De voorstelling is gebaseerd op het beroemde kinderboek ‘De Griezelbus 1’ van Paul van Loon. Tijdens de Kinderboekenweek nodigt een bekende schrijver een klas uit voor een speciale tocht in zijn griezelbus. Gedurende deze rit zal hij griezelverhalen voorlezen uit zijn nieuwe boek. Plots blijkt dat iemand in de bus een akelig geheim heeft… zijn er misschien nog meer die iets te verbergen hebben..? De Griezelbus is te zien op zondag 16 december om 14.30u in Theater de Speeldoos in Vught. Entree € 11,50 / jeugd t/m 12 jaar € 9,50. Kaarten zijn te reserveren via tel. 073-656 55 88 (werkdagen van 10.30 uur tot 16.30 uur) of op www.theaterdespeeldoos.nl.

HOCKEYCLUB MOP ZOEKT SPELERS VOOR JONGENS-TEAMS (leeftijd 8 - 10 jr)!!

Zit jij in groep 5 of 6 van de basisschool en lijkt hockey je wel leuk? Dan zijn wij op zoek naar jou! Een aantal van onze jongensteams heeft versterking nodig. Wil je meer informatie, een keertje komen kijken of meetrainen of ben je enthousiast en wil je je direct aanmelden? Neem dan contact op met: Kiki van Erven (Minicommissie MOP) via kikivanerven@zonnet.nl / 06 2802 5540.

weekbulletin 47 -2012  

weekbulletin 47 -2012