__MAIN_TEXT__

Page 1

“Vol gas, op naar groen gras” Dit is de naam van een groep vrijwilligers die midden in de droge zomer van 2018 met lede ogen aanzagen hoe het tweede veld erbij lag. Hier moeten we wat aan doen zeiden wij en zo besloten JanMartijn Hekman, Fred Bouma en Henry Beugels hier mee aan de slag te gaan. Als snel sloten Siebren Kramer, Roelof Janssen en Sipke Bouma zich aan en zijn we na een middagje brainstormen aan de gang gegaan. Hieronder zie je hoe het tweede veld er vorig jaar augustus uit zag. Nadat we als groep bij elkaar hebben gezeten, kwamen we er al heel snel achter dat we zonder financiële middelen niet veel zouden kunnen doen. Vanuit de veteranen voetbal werd er al lange tijd gesproken om € 50,- aan de sportclub af te dragen voor het gebruik en het wassen van de kleding. Vele spelers in het veteranen team zijn geen lid van de sportclub en velen wilden die € 50,- wel afdragen maar hadden wel de voorwaarde dat het besteed moet worden aan een goed doel binnen de sportclub. Als “Vol gas, op naar groen gras” groep hebben wij het bestuur gevraagd of wij als groep dat geld zouden mogen gebruiken voor het onderhoud van het tweede veld en overige klussen die de groep toen inmiddels al had opgepakt. Over deze klussen vertellen we straks wat meer. Wij zijn het bestuur dankbaar voor deze toezegging maar nog meer willen wij jullie bedanken voor jullie financiële bijdrage!! Daarnaast willen wij ook de vele vrijwilligers, die ons vaak geholpen hebben, ontzettend bedanken voor hun inzet! Hieronder een opsomming, we zullen er vast een paar vergeten zijn, van wat wij in het voetbalseizoen 2018/2019 onder andere aan klussen gedaan hebben. 1) We zijn als eerste begonnen met het opruimen van de oude beregeningsmaterialen en het maaien en afvoeren van het dorre gras. Hiervoor mochten we gebruik maken van zitmaaier met opvangbak van “Vakantiepark Eigen Wijze”. Hiermee konden we het gras afvoeren zodat deze dode materialen niet achter bleven op het veld. Ook kregen we er een chauffeur bij want de machine had een speciale gebruiksaanwijzing. Bedankt voor het ter beschikking stellen van de maaier en Max Bouma bedankt voor het maaien. Na de eerste maaibeurt zijn we begonnen met het kunstmest strooien, mooi vlak voor een eerste bui. Het maaien van het tweede veld wordt wekelijks gedaan door ons teamlid Siebren Kramer die dit ook de jaren ervoor al voor zijn rekening nam. De kunstmest strooier van “Off-road verhuur” hebben we gebruikt en later zijn we gaan strooien met de strooier van “Sneeuwvrij.info”.


Sander Menu en Jan Martijn, bedankt voor het gebruik van de strooiers. De kunstmest die wij gebruiken is beschikking gesteld door meerdere landbouwers uit Bant; Timo van den Heuvel, Gert Stegeman, T&M Schot Landbouw, Peter Roose en Theo Vos. Ook deze mensen willen wij bedanken voor hun bijdrage. Verder hebben we de velden gerold en gesleept met de rol van SC Creil en een grote zware betonmat, deze heeft Luit Scholtens aan de sportclub geschonken. 2) Samen met een aantal vrijwilligers hebben we de paden rondom het MFC onkruidvrij gemaakt, dit was geen overbodige luxe. Toen we bezig waren, kwamen we er achter dat het tegelpad naar het trainingsveld breder was dan menigeen dacht. Henk Hekman stond bij de Jeu de Boules te kijken en zag ons bezig met onze klus. Henk kwam aangespurt op zijn fiets en vond het zo fantastisch dat wij daar bezig waren. Hij bood ons spontaan aan om koffie te gaan halen. Niet veel later was hij terug met heerlijke koffie achter in de fietsmand. Henk bedankt voor deze spontane actie! En ook de vrijwilligers die geholpen hebben, bedankt. 3) Ons volgende project was het schoonmaken van de reclameborden, de doelpalen en het wassen van de netten. Verder hebben we nieuwe netten gemaakt in de pupillen doelen. Ook bij dit project kregen we hulp van meerdere vrijwilligers, waarvoor onze dank. Bij deze klus kregen we een lekker bakje koffie en een lunch van de sportclub.


4) De volgende grote klus was het opknappen van het ballenhok. Het ballenhok zag er namelijk uit alsof er een granaat was ontploft en deed deels dienst als museum! Het hok is volledig leeggemaakt tot het er weer zo uitzag als opgeleverd na de bouw. Hier zijn verschillen vakken in gemaakt om materialen op te ruimen en zijn er kliko’s geplaatst waar de ballen in worden bewaard. Tevens worden de kliko’s nu gebruikt om de ballen mee naar het trainingsveld te nemen. De kliko’s hebben we gekregen van de “Bosma Creil – afvalinzameling en containerverhuur” Waarvoor onze dank. Er is een plank gemaakt waar de ballencompressor op staat en gemakkelijk een bal kan worden opgepompt. Verder is er in het ketelhuis een mooie ruimte gemaakt waar de lijnentrekker en alle benodigdheden om de velden wekelijks klaar te maken zijn gestald. Hier is een mooie stevige stelling gemaakt aan de muur en is er een wasbak opgehangen. Al deze materialen stonden voorheen ook in het ballenhok. Nu zijn er dus twee ruimtes waar het netjes is en veel overzichtelijker. 5) Project dug-outs voor het tweede veld. Voor het tweede veld hebben we dug-outs in elkaar gezet bij “Klussenbedrijf Hekman” in de loods. Het grootste deel van het hout hebben we gekregen van “Groothuisbouw Emmeloord”. Wij willen JanMartijn bedanken voor het beschikbaar stellen van de loods en Groothuisbouw Emmeloord voor het hout. Jan Martijn heeft ergens mooie betonplaten op de kop getikt die als fundament dienen voor de dug-outs. Dit project is zeer geslaagd en menig speler en supporter hebben hier tijdens de wat koudere dagen gebruikt van gemaakt. Het is zelfs opgevallen bij de mensen van “Over de bal”. Op hun facebookpagina Over de Bal verscheen onlangs een leuk artikel over ons complex met onder andere de volgende quote: Op De Akkers zelf springen de robuuste dugouts op veld 2 in het oog, net als het feit dat het sportpark kunstgrasloos is. Kortom, pluspuntjes! Een mooie quote waar we als “Vol gas, naar groen gras” trots op zijn! Op de rechter foto missen onze andere toppers Roelof en Fred! (1 was de fotograaf)


Jan-Martijn met een zeer inventieve oplossing voor het vervoer en ter plaatse stellen van de dug-outs!

6) Gelukkig hebben we ook een klauterheld in onze groep want gedurende het seizoen 2018/2019 gingen meerdere lampen van de verlichting rond ons trainingsveld kapot en deze lampen moesten natuurlijk vervangen worden. Menigeen van ons loopt het dun in de broek als wij JanMartijn omhoog zien klauteren. Wat een held! Ondanks het veiligheidstuig, een heel dapper klusje. 7) Project afmaken bestrating langs het hoofdveld en her-straten pad naar kantine. Het mooie pad langs het hoofdveld welke in 2018 is aangelegd tijdens NL-doet, moest nog afgemaakt worden. In 2019 is het weer ingediend als project voor NL-doet waardoor de sportclub weer een kleine bijdrage kreeg uit het Oranje Fonds. Voor deze klus hebben we zand en opsluitbanden van de gemeente gekregen. “Van Steen Loonwerk en verhuur� heeft het nodige gesponsord voor de aanleg van dit pad. Rob, enorm bedankt deze sponsoring!


8) Project ingraven haspelslang. Onlangs hebben we met behulp van een groep vrijwilligers een haspel slang ingegraven vanaf de bron tot aan het hoofdveld. Nu hebben we achter het doel van het tweede veld, het trainingsveld en het hoofdveld aansluitpunten voor de haspel. Nadat de

kabels waren gedetecteerd konden we los en zijn wij heel blij dat dit project ook weer is afgerond op een aantal details na. Dit scheelt een hoop gezeul met slangen en lekkage. De slang hebben we gekregen van “Klaas van Veen – Oud IJzer en Metalen”. Het was was een hele klus. Hiervoor hebben we gebruikt gemaakt van een sleuvengraver aan

een Bob-cat en een kabeldetector van “123 Machineverhuur”. Vorig jaar heeft 1 van onze groepsleden een afspraak gemaakt met 123 Machineverhuur, dat ze een reclamebord langs ons hoofdveld krijgen en als tegenprestatie mogen wij jaarlijks voor een afgesproken bedrag materiaal van hun gebruiken. Zo hebben we ook een afspraak gemaakt met “Pats! plaagdierbestrijding”. Ook zij zullen ze het MFC behandelen tegen spinnen. Verder heeft Roelof de trekker met geulengraafmachine van ”T&M Schot Landbouw” mogen gebruiken wat ons menig zweetdruppel heeft bespaard.


“Van Steen Loonwerk en verhuur” heeft een kleine shovel ter beschikking gesteld waarmee we de gleuven deels konden vullen en het terrein weer netjes opleveren. Een ieder bedankt dit alles! Eén van de vrijwilligers willen wij even speciaal benoemen en dat is Jelle Oosterhof. Jelle heeft ons namelijk al vele malen geholpen als wij de nodige technische problemen hadden of gewoon met ons meedenkt als er ergens weer en technische oplossing moest worden bedacht. Wat een topper is die man! 9)

Ons “pareltje” de mini-haspel. Het geld dat wij als groep hebben geint (€ 1.050,-) via de

veteranen app en een aantal andere donateurs, is voor het grootste deel gespendeerd aan onze mini-haspel. Na maanden speurwerk op het internet vonden we dan eindelijk een mini-haspel . We hebben gewacht met zoeken tot de wintermaanden omdat na de droge en hete zomer van 2018 alles wat maar enigszins op een haspel leek wel ergens aan het draaien was. Na wat kleine aanpassingen aan de haspel kunnen we nu in twee trekjes van ieder 5 uur het hele veld beregenen (20 mm per trek) daar waar we in het begin 9 uur over 1 trek deden en 3 keer nodig hadden het hele veld te beregenen (met maar 14 mm per trek). Hier zijn we super blij mee! Nu de slang ook is ingegraven kan 1 persoon gemakkelijk de haspel aanzetten. Voorheen met alle buizen, gele slangen, verschillende sproeiers die het water niet mooi verdeelden, was dit een heidens karwei waar je snel zat van was. We hebben de oude pomp bij de ijsbaan verkocht op marktplaats en een nieuwe betere pomp in bruikleen gekregen van Gert Stegeman. Bedankt Gert! Van de inkomsten van de pomp hebben we de nodige koppelingen aangeschaft die we nodig hadden voor de plaatsing van de haspel slang (de nieuwe aansluitpunten e.d.). 10) En dan de grasmaaier van S.C. Bant. De maaier waar onze Siebren wekelijks het veld mee maait en als het goed groeit soms wel 2x in de week. Deze maaier is oud en heeft al de nodige onderhoud -en reparatie beurten gehad. Michel Huisman de Jong heeft hier al menig uurtje in gestoken maar ook Jelle Oosterhof hebben we vaak op getrommeld als iets het weer even niet deed. Michel en Jelle bedankt voor al jullie hulp. De grasmaaier staat bij Paul Haartsen onder dak. Ook sponsort Paul de diesel van de maaier. Paul heeft een afspraak met S.C. Bant over de maaier. Paul bedankt dat de grasmaaier bij jullie mooi droog onder dak kan staan maar bovenal bedankt voor het sponsoren van de diesel. Wij houden ons hart vast en hopen dat de grasmaaier ons niet helemaal in de steek gaat laten want dan hebben we een groot probleem.


Bedankt! Met deze nieuwsbrief willen wij jullie graag een idee geven wat er zo allemaal gedaan is het afgelopen jaar. Een jaar waarin wij als groep met veel plezier leuke dingen hebben gedaan voor onze sportclub, op en om het mooie complex “De Akkers”. Wij willen alle vrijwilligers die ons geholpen hebben en de bedrijven die ons op een of andere manier een bijdrage hebben gegeven of materiaal ter beschikking hebben gesteld nogmaals ontzettend bedanken. Daarnaast alle dank natuurlijk voor degenen die ons het afgelopen jaar €50,- hebben gedoneerd. Zonder jullie hulp en bijdrage hadden we nooit al deze mooie projecten kunnen realiseren. Wij hopen dan ook het komende seizoen weer wat hulp, materiële en financiële bijdragen te verkrijgen zodat we verder kunnen gaan met het onderhoud en eventuele nieuwe projecten opstarten. Wij zullen begin september onze huidige donoren weer benaderen om wederom €50,- voor het komende seizoen te doneren. Wil jij ook bijdragen en €50,- doneren laat dit natuurlijk weten aan een van onderstaande personen. Mochten jullie ideeën hebben over iets wat er wellicht gedaan of verbeterd zou kunnen worden op en rond de velden, dan horen wij dat graag! Allemaal een fijne zomer gewenst! Met vriendelijke groet,

“Vol gas, op naar groen gras”

Jan-Martijn Hekman & Fred Bouma & Siebren Kramer & Roelof Janssen & Sipke Bouma & Henry Beugels

PS. Wij willen ons teamlid Jan-Martijn bedanken voor het feit dat we vaak van zijn spullen gebruik hebben kunnen maken. Dat lijkt soms vanzelfsprekend maar dat is het zeker niet! Jan-Martijn / “Klussenbedrijf Hekman” SUPER BEDANKT daarvoor!

Profile for scbant

Nieuwsbrief onderhoudsteam SC Bant  

Nieuwsbrief onderhoudsteam SC Bant  

Profile for scbant
Advertisement