Page 1

2010 / 2011

ANDE & GĂ…SEJAGT GUNNARSTORP Sverige ScanJagt Industrivej 15 DK-6580 Vamdrup Danmark

T. +45 40 10 04 05 mail@scanjagt.com www.scanjagt.com


Jagtreviert Gunnarstorp. ”Vi hørte gæssene længe før vi kunne se dem gennem skjulets kunststofmasker. Det lød som om der var mange. Men der var flere. Fra tre retninger væltede gæssene ind over os. Cirklede over os. Landede mellem vores lokkere. Lettede mens andre kom til. Nogle gange var der mindst 100 fugle over os på samme tid. I de sløve pauser bare en halv snes stykker. Men hele tiden ude på 20, 30 eller 40 meters afstand”. Sådan udtaler jægeren, journalisten og forfatteren Steen Andersen sig i Hunters Magazine, efter et ophold på ScanJagts revir Gunnarstorp.

Området er, som Steen Andersen skriver i

Jægeren, journalisten og forfatteren Steen Andersen, med aftenens udbytte. 3 grågæs hvoraf 2 er skud i dublet.

Jagtreviret Gunnarstorp ligger 300 kilometer fra Øresundsbroen, ca 30 km syd for Kalmar by, ud til Kalmarsund, i den sydøstlige del af Sverige. Her mellem fastlandet og Øland samles ænder og gæs i tusindtal, hvor de raster beskyttet mod vind og vejr. Om morgenen og aftenen trækker ænder og gæs ind over land for at fouragere på de højere liggende kornmarker. Herimellem lige midt i smørhullet ligger jagtreviret Gunnarstorp. Med sine 300 hektar blandede øer, holme, fastlandstanger og agermarker udgør Gunnarstorp det ideelle jagtområde for ænder og gæs.

” Intet mindre end formidabelt. Overvældende. Rigt. Og hamrende lykkeligt”.


Mødested ved bådebroen.

Sceneriet er fantastisk og jagten starter 1½ - 2 timer før solopgang. Jægerne mødes med jagtlederne og hundefolkene ved bådebroen. Her fordeles man i bådene og sejler ud til diverse øer, og holme, alt efter hvor ænder og gæssene forventes at trække på det pågældende tidspunkt. Er det vindstille kommer fuglene højt, hvorfor man må tage skjul tæt på gæssenes fourageringspladser, hvorimod den østligste tange er bedst, når der er meget vind.

Udsigten fra skydeplads, med ænder og gæs baggrunden.

Man skal ikke vente længe før de første fugleflokke ankommer – og de ankommer i tusindtal, trækkende på kryds og tværs, grågæs, canadagås, krikænder, gråænder og længst ude trold og taffelænder. Lyset kommer fra øst, ud over vandet, så mulighederne for at se fuglene er gode, og når solen står op over Østersøen, øerne og de små holme, så bliver man saglig. Uanset om man sidder i kanten af kornet, eller blevet fragtet over til en af de mange øer eller holme, så er udsigten intet mindre end storslået.


Andesø på Gunnartorp reviret.

Skulle der værste ske, at der ingen vind er, så flyver ænderne og gæssene højt, meget højt. Nok er svenskerne kendt for deres tunge skyts, men når ænderne kommer i 50-100 meters højde er der ikke meget at gøre. For ikke at ScanJagts gæster skal tage tomhændede hjem fra Sverige, tager man

Højre. Vildtparade på reviret Gunnarstorp.

det hemmelige våben i brug – Søen, som udgør en naturlig det af dette storslået revir. Her udsættes om sommeren 500 ænder, som i sæsonen trækker frem og tilbage mellem sundet og søen, det kan næsten ikke gå galt.


Indkvartering:

Som indkvartering kan der vælges mellem 2 forskellige huse, beliggende på reviret kun ganske få hundrede meter fra vandkanten.

Herregården på Gunnarstorp har med sine ca. 350 m2 beboelse plads til 12 personer.

Herregården Gunnarstorp fra havesiden.

Huset er opført i midten af 1800 tallet og er nænsomt restaureret og fremstår yderst præsentabelt. Møbleringen er klassisk romantisk i stil med resten af huset. I stueetagen er der hall, stort nyt køkken, med alle moderne faciliteterne, stor spisestue/opholdsrum og, som det eneste af ScanJagts revirer er der her flygel. Der er i stueetagen endvidere 2 soveværelser og badeværelse. På 1. sal er der en stue, 4 soveværelser og badeværelse.


Forvalterboligen Gunnarstorp har plads til 8 personer. Der er nyrenoveret køkken i stueetagen, hvor der også er spise og opholdsrum. Fra 1 sals stue er der udsigt over reviret og Østersøen. Der er 4 dobbeltværelser og badeværelse. Huset er, som resten af ScanJagt overnatningsfaceliteter, af en høj klasse, hvor der er kælet for detaljerne.


ScanJagt Industrivej 15 DK-6580 Vamdrup Danmark T. +45 40 10 04 05 mail@scanjagt.com www.scanjagt.com

Gunnarstorp  

Ande og gåsejagt. Gunnarstorp