Page 1

4 favoritkystfluer fra scandicAngler.com

STF-reje

Tangloppen

Bloody Butcher

Jysk Chillimps


STF-reje Det er sjældent, at det materialevalg, der er angivet i en flueopskrift ikke kan erstattes af noget andet. Men STF – Synthetic Translucent Fibres – er helt sit eget. En langfibret dubbing med et svagt skær og som kan kartes ud til at den gennemsigtige silhuet, som navnet indikerer – og havørrederne elsker det! Rejen her kan bindes i alle mulige farver med de brune, grå og oliven som foretrukne i de varme måneder og lyserød, hvid og orange i de kolde.

Krog: Hale:

Krop: Rib:

Streamer str. 4-10. Krogen skal belastes for at den pjuskede flue synker ordentligt. Nederst et bundt bløde fibre – kanin, Craft Fur eller lignende. Ovenpå 4 stråler flash og ovenpå igen 4 gummiben. Bind en knude midt på et par af benene – det giver mere liv i fluen. Uldgarn. Dubbingløkke med STF-fibre, der kartes ud og trækkes bagud, så fluen får rejeprofil.


Tangloppen Havørreder har næsten altid tanglopper i maven, og om vinteren er der stort set ikke anden føde til dem ved kysten. Så de må ikke mangle i æsken. Det kan virke demotiverende at smide en lillebitte tangloppeimitation ud i et i forvejen alt for stort hav. Hvis du – også – har det sådan, så fisk i stedet loppen efter en større flue. Bind din yndlingsflue på forfanget og bind så loppen i en halv meter forfang, som du binder i krogbøjningen på den større flue.

Krog: Hoved: Hale: Krop: Rygskjold: Rib:

Almindelige kortskaftet eller caddiskrog str. 8-12. Kuglehoved. Kan undværes men det er godt med noget vægt på sådan et lille krapyl til at trække forfanget ned. 2 strå flash klippet kort. Kortfibret dubbing i valgfri farve. SLF, sæluld eller den gode, gamle hareøre-dubbing virker strålende. En strimmel plast klippet ud af en plastpose eller en gummihandske, farvet med en vandfast tusch. Kobbertråd.


Bloody Butcher Ørredfisk i alle lande og alle vande elsker Bloody Butcher. Oprindeligt blev den opfundet til å-fiskeri i det engelske og bundet med sorte fjervinger. Men på kysten, hvor der ikke er nævneværdig strøm, er den type vinger for stive. I stedet er en zonkervinge af bløde kaninhår sagen. Fisk den når der er hundestejler på færde eller som en nødløsning i børsteormesæsonen.

Krog: Hale: Krop: Falsk hackle: Vinge:

Streamer str. 2-8. Røde, stive hår. Her er der brugt bucktail. De stive hår forhindrer vingen i at blive fanget i krogbøjningen. Grønt tinsel, mylar eller braid i sølv eller pearl. Postkasserøde hacklefibre eller blødt hår. Sort kaninskindstrimmel bundet zonker-stil..


Jysk Chillimps Denne klassiker blev opfundet ved åerne ude på den jyske hede og den har været en trussel mod alle havørreder lige siden. Den er præget af at være kommet til verden, hvor sykurven og den lokale hønsegård leverede råmaterialet til næste dags fluefiskeri – billig, slidstærk og let at skaffe materialer til. Den er en suveræn allrounder på kysten, men især på lavt vand og når vandet er klart, er dens diskrete farver og spinkle opbygning overlegen.

Krog: Hale: Krop: Kropshackle: Rib: Fronthackle:

Streamer str. 6-10. Røde fjerstråler. Grønt uldgarn. Brun hane. Sølvtinsel. Brun hane.


Fluer, tekst og foto af Jens Riis Š 2010 scandicAngler.com

4 kystfluer  

4 havørredfluer fra scandicangler.com

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you