Page 1

ПОЧИТУВАНИ КОРИСНИЦИ Ве информираме дека вршиме превоз на купената стока над 10.000 денари во зависност од габаритот на истата.

Se {to }e posakam!

ИСПОРАКА ВРШИМЕ ВО СКОПЈЕ ВО РАДИУС ОД 20 КМ

Промотивна понуда за месец октомври 2013 или до распродажба на залихите

(02) 3 219 730, 3 219 701

-15% /МerkurМakedonija

p po

моќност

p po

Varko 120

ust

Напон (50Hz) Електрода дијаметар Ø Гаранција

449500 9500 дден. 42075 ден.

1164 11649 За сите тековни и нови акции и презентации - станете наш пријател на

на де

1~230 V

Струја на заварување 20-110 A

6 kW

Аголна брусилка 9005AA 500 W

+

Единствено во MERKUR

2.499

-15% ЕКОСПАР ПЕЧКА НА ПЕЛЕТИ СОЛАРА

ust

BOSCH Ударна дупчалка PSB 5000 RE

1,5-2,5 mm

1 година

9899 ден.

+ пода картирчокка за попуст

+

Можност за плаќање со кредитни картички

i in ja d o i 2 granc ga

- 500 W - Брзостезна глава - лево/десно - Bosch електроника - мека дршка - завртување штрафови - дупчење - вибрациско дупчење

6.599 д

Убодна пила 4181AA 380 W

ри

р ена

и

+

Акумулаторски одвртувач 6220AA 12 V

Дупчалка 6002CA 500 W

Некои од сликите се симболични, го задржуваме правото на печатни грешки. Акцијата важи за месец октомври 2013 г. или до распродажба на залихите. Залихите се ограничени.


Аголна брусилка

-25%

1

-25%

2

po

BOSCH BOSC ГВС 850 Ц моќност Ø на плоча

број на вртежи/мин гаранција

A

KC

p

pu

A IJ

st 3

BOSCH ГВС 11-125

2

BOSCH ГВС 20-230

3

o 900 W ar s t z av o 115 mm no 11500 1+2 години ден. д

o 1100 W ar s t z av o 125 mm no 11500 1+2 години ден. д

5770 ден.

6900 дден.

77695 695

4999 дден. ен.

4

ust

BOSCH ГВС 9-115

1

850 W 115 mm 11000 1+2 години

po

4

2000 W 230 mm 6500 1+2 години

99200 200

A

KC

IJ

A

7499 ден.

Акумулаторски одвртувач

-25%

1

po

p

2

ust

A

BOSCH CH 08 ГСР 10,8 Акумулаторска батерија Максимален вртежен момент

Можност за дупчење: дрво/метал Можност за завртување опрема гаранција

1

10,8 V Li-Ion 30 Nm 19 mm 7 mm 2 x 1,5 Li-Ion

KC

IJ

A

po

BO BOSCH ГСР 12

BOSCH ГСР 1440

2

акумулаторски батерии брз полнач

акумулаторски батерии 60 мин. полнач

акумулаторски батерии брз полнач

1+2 години

1+2 години

A

KC

99525 525 дден.

1+2 години

7145 ден.

7999 ден.

1

po

2

BOSCH ГСБ 13 РE

p po

ust

Брзостезна глава 13 mm, држач

1+2 години

1+2 години

2

12450 12 2450 ден. 24

po

st pu

Сила на удар

број на вртежи/мин број на удари стезна глава мож.за дупчење: бетон/мета/ѕид гаранција

850 W o ar 3,2 Ј s t z av o 0-1300 no 0-5100 СДС-плус 4-28/13/68 mm 1+2 години ден.

117700 7700

13275 ден. 2

АКЦИЈА СТАРО ЗА НОВО

BOSCH ГБХ 4-32

pu 4

3

116200 6200 ден.

BOSCH ГБХ 5-40

900 W o ar 4,2 Ј s t z av o 0-760 no 0-3600 СДС-плус 6-32/13/90 mm 1+2 години ден.

440100 0100

pu

ust

3

551300 1300

-25%

st

43605 ден.

РАЧУВА М

BOSCH ГСР 6-45

Е 4

o ar s t z av o no

701 W 0-4500

Макс. врт. момент 13 Nm Копче за носење на опрема, магн. унив.држач, продолжеток за заврт.на завртки,куфер

1+2 години

112545 2545 ден.

-15%

4

1150 W A IJ 8,8 Ј C 170-340 AK 1500-3050 СДС-макс 12-40/45-55/40-90 mm 1+2 години ден.

30075 ден.н.

po

p po

st ПРEПО

9400 дден. ен.

-15% 2

Донесете го вашиот стар електричен алат од било кој производител и добијте

po

12150 дден. ен

3 1

-25%

st

1+2 години

224235 4235 ден.

18175 ден.

o ar 1100 W s t z av o 0-900/3000 no 22/40 mm Стезна глава 13 mm, куфер, додатна рачка, граничник

116600 6600 ден.

-25%

BOSCH ГБХ 2-28

моќност

o ar s t z av o no

Брзостезна глава 13 mm, држач, граничник

pu

1+2 години

Електричен одвртувач

BOSCH ГСБ 21-2

2

900 W 0-3000 18/40 mm

3999 дден. ен.

-25%

BOSCH ГСБ 19-2 РЕА

po

3

o ar s t z av o no

акумулаторски батерии брз полнач, куфер

110500 0500 ден.

-25%

st

4

18 V Li-Ion 60 Nm 32/13 mm 8 mm 2 x 1,3 Li-Ion

o ar s t z av o no

9450 ден.

600 W 0-2800 13/25 mm

Ударен чекан

1

1

pu

BOSCH ГСР 18

3

14,4 V Li-Ion 30 Nm 25/10 mm 7 mm 2 x 1,5 Li-Ion

A IJ

-25%

опрема гаранција

p

4

ust

12 V o ar 27 Nm s t z av o / no 7 mm 2 x 1,5 NiCd

Ударна дарна дупчалка

моќност број на вртежи/мин можност за дупчење: бетон/дрво

-25%

3

po

BOSCH ГБХ 8-45 DV

pu

st

4

1500 W A IJ 12,5 Ј C 150-305 AK 1380-2760 СДС-макс бетон со уд. бургии 12-45 1+2 години ден.

667550 7550

57420 ден.

* Акцијата трае до 25.10.2013 година

нна професионалниот плав програм на BOSCH.


Убодна бодна пила C AK

I

JA

A

1

KC

IJ

p

o a ra o t z s v no

2

-10% po

A

po

BOSCH PST 650 CT Моќност

3

-10%

ust

p

o a ra o t z s v no

ust

po

BOSCH H PST 800

1

4

-25% p

-25%

ust

po

BOSCH BO GST 65

2

pu

st

BOSCH GST 150

3

4

500 W 3100 min-1

530 W 3100 min-1

400 W 3100 min-1

780 W 500-3100 min-1

65/10/4 mm

80/11/5 mm

65/12/3 mm

150/20/10 mm

Опрема

Куфер, 3 листови за убодна пила

Куфер, листови за убодна пила, додаток за контрола на сечење, прозирен штитник

Листови за убодна пила, инбус клуч

Листови за убодна пила, инбус клуч, куфер, капак

Гаранција

2 години

Број на вртежи

Можност за сечење дрво/алуминиум/челик

33200 200 дден.

2 години

2

p

Моќност

-20%

st

BOSCH Аголна брусилка PWS 700-115

p

u op

Номинална моќност

4

C

IJ

550 W

Број на удари 0-5800 min

3100 min

Дијаметар на диск

115mm

Јачина

1,7 J

0,5 J

Гаранција

2 години

Гаранција

2 години

1

-1

99200 200 дден.

C AK

1 BOSCH Вибрациска брусилка PSS 200 AC

Моќност

C AK

IJ

SKIL Вибрациска брусилка 7405

A

po

p

2

3 BOSCH Комбинирана кружна пила PCM 7

2799 ден.

2720 ден. DREMEL 300 XMAS номинална моќност 125 W број на вртежи 5000-35000 min-1 гаранција 1 година

SKIL Елект.т. одвртувач SKIL 6222 влез моќ Макс.обртен .обртен р момент гаранција ција

Гаранција

2699 ден. 0,45 , А 27 Nm 1 година

33039 039 дден. 2429 ден.

66547 547 дден.

2 години

pu

st

BOSCH Глодалка POF 1200 AE Моќност

Број на вртежи 4800 min-1

33200 200 дден.

2 години

5565 ден.

po

125 mm

1 година

150/20/10 mm

-15%

Брусна хартија 92x182 mm

380 W

33300 300 дден.

500-3100 min-1

ust

Номинална моќ 1100 W Преч. на плоча 90 mm

2 години

Мак. врт. момент

-15%

11000 min-1

Гаранција

780 W

4

4

Број на вртежи 24000 min-1

230 W

Акумулаторска батерија

3

A

st

9989 ден.

2

IJ

pu

BOSCH Aкумулаторски одвртувач PSR 10,8

Можност за дупчење дрво/ метал за 2 години 1 12999 2999 ден. Можност завртување

7360 ден.

2799 ден.

-15%

14,4 V -1

33300 300 дден.

A

po

Број на вртежи 10000 min

-1

12075 ден.

3 BOSCH Aкумулаторски електро-пневматски чекан UNEO 3 во 1

2

116100 6100 ден.

1+2 години

4840 ден.

AK

st

BOSCH Хамер дупчалка PBH 2100

1

700 W

66454 454 дден.

3

-15% u op

1+2 години

4769 ден.

2879 ден. 1

55300 300 дден.

4

780 W

Број на вртежи 500-3100 min-1

99900 900 дден.

Длабочина на глодање: 150/20/10 mm, блокада на вретено, можност за всисување, стезна глава: 6,8 mm Гаранција 2 години 6 6600 600 дден.

8415 ден. Dremel Fortiflex

5600 ден. 21200 ден. 18020 ден. 21200

Висококвалитетен прецизен алат, со моќен мотор, патентирана флексибилна осовина, прецизен рачен дел и педала за контрола на брзина. Ова го прави идеален за стационарни проекти, како и работа нак акит ит,, ра ит рработа або бота ота т со со камен, каме ка менн, ме н, ррепарирање епар еп со дрво, за изработка наа накит, на автомобили. Номинална моќ: 300 W о/ми /ми минн Број на вртежи: 0-200000 о/ о/мин % (педала за контрола на брзина) st Гаранција: 1 година u op

-15 p

3


ТТРАНСФОРМАТОРИ РАНСФОРМ НАИЗМЕНИЧЕН ТЕК ССтандарден тандарденн пприбор: рибор: приклучни кабли ззаа заварување 1

2

3

4

-5% po

pu

st

-5% po

Varex ex 1152 52

pu

Varex 162

1

-5%

st

po

Varex 180

2

3

st

Varex 200

4

Напон (50Hz)

11~230 230 V

1~230 V

1~230 V, 2~400 V

1~230 V, 2~400 V

Струја на заварување

40-120 А

40-140 A

40-120 A, 55-155 A

40-120 A, 60-190 A

Електрода дијаметар Ø Гаранција

1,5 - 3,25 mm

1,5-3,25 mm

1,5-2,5 mm, 2,0-4 mm

1,5-2,5 mm, 2,0-4,0 mm

1 година

1 година

1 година

66199 199 дден.

7350 ден.

5889 ден.

Стандарден прибор: приклучни кабли, соодветен горилник, куфер

-10% po

pu

st

AK

1

C

2

Varin 1605

IJ

A

A 1

KC

IJ

A 3

Varin 1805

111490 1490 ден.

1 година

10915 ден.

ИНВЕРТЕРСКИ АПАРАТИ VARIN

• ТIG постапка, • дигитална слика на параметри, • HOT START – зголемена струја при старт на заварување, • ANTI STICKING – автоматско исклучување во случај на залепување • на електрода, • HF палење – • високофрекфентно бесконтактно 4 палење.

Varin 2005 E gen

2

3

-15% po

1~230 V

1~230 V

1~230 V

1~230 V

5-160 A

5-180 A

5-200 A

5-200 A

Електрода дијаметар Ø Гаранција

1,5-4 mm

1,5-4 mm

1,5-4 mm

1,5-4 mm

2 години

2 години

2 години

116999 6999 ден.

26999 ден.

39089 ден. ен.

АПАРАТИ MIG/MAG ПОСТАПКА CO2 1

2

• • • •

3

• • • •

A

KC

IJ

AK

Varmig 142

1

Varmig 1600

2

C

IJ

4

A

Varmig 180 S

3

Varmig 451 D44

1~230 V

1~230 V

1~230 V

40~450 V

Струја на заварување

30-140 A

30-160 A

25-170 A

40-450 A

Жица дијаметар Ø Гаранција

0,6-0,8 mm

0,6-0,8 mm

0,6-0,8 mm

0,8-1,6 mm

2 години

2 години

2 години

18519 ден.

4

1149855 49855 дден.

Напон (50Hz)

13349 ден.

st

127379 дден. ен.

Конструкциски челик, CrNi челик, Алуминиумски материјали, али, Микропроцесорско управување, Програмско прилагодување вање на параметри за заварување, ње, Дигитален преглед на заварување, Напон на заварување и Брзина на додавање наа жица.

A

pu

Vartig 2000 DC

Струја на заварување

2 години

113590 3590 ден.

12910 ден.

Напон (50Hz)

15299 ден.

4

pu

228799 8799 ден.

27359 ден.

2 години

223659 ден.

4


-5%

-5% po

st pu

po

pu

st

-5% po

DeWALT Комплет аголни брусилки моќност 2400, 900 W дијаметар на диск 230, 125 mm број на вртежи 6500, 10000 min-1 гаранција 3 години

DeWALT Дупчалка DWD112S

акумулаторска батерија макс. вртежен момент можност за дупчење дрво/метал излезна моќност гаранција

195 W 3 години

моќност 701 W број на вртежи 0-2500 макс. вртежен момент 10,9 Nm можност за дупчење 25/10 mm дрво/метал гаранција 3 години

1139 11399 ден.

55699 699 дден. 5414 ден. 699

ден.. 111999 1999 999 де

-5% pu

st

BLACK&DECKER Акумулаторски одвртувач EPC18CABK акумулаторска батерија макс. вртежен момент број на вртежи можност за дупчење дрво/метал удари во минута гаранција

18V, NiCd 12,8 Nm 0-750 min-1 500 W 25/10 mm 2 години

st

DeWALT Aкумулaторскa удaрнa дупчaлкa - одвртувaч DC733C2

15499 ден.

po

pu

14.4 V Li-Ion 30 Nm 30/10 mm

-5%

-5%

po

po

st pu

BLACK&DECKER Кружна пила KS1300 моќност број на вртежи дијаметар на лист длабочина на сечење гаранција

Компресорска кит гарнитура 5 дела

моќност 1050 W број на поместувања 0-28000 длабочина на секот 280/100/130 mm дрво/метал/PVC гаранција 3 години ден.. 11399 ден. 111999 1999 999 дде

st

-5%

STANLEY Подвижна работна станица 1-95-832 1300 W 0-5000 min-1 190/16 mm 65 mm 2 години

Метална кутија за алат, можност за скаладирање на рачни алати, сврзувачки елементи, кружни пили со ножеви 7 “ тркала телескопска рачка уникатен дизајн на капак со челични брави лесна за движење

7599 599 дден. 7219 ден.

44999 999 дден. 4749 ден.

55399 399 дден. 5129 ден.

pu

DeWALT Пила лисичја опашка DW304PK

NUAIR Ударенн пневматскии завртувач 1/2, 3/4

NUAIR Пневматска гарнитура

работен притисок ок 6 bar,r, 7 bar потрошувачка на воздух ду 210,, 380 l/min макс. вртежен момент 310, 680 Nm

1/2” ударен завртувач чекан 1/2” рачна брусилка

pu

st

STANLEY Усисивач за пепел STN 18 ASH моќност 800-1000 W капацитет 18 l

22499 499 дден.2375 ден.

4949 ден.

4799 ден., ен., 7499 ден.

2149 ден.

po

Компресори

Вол. проток на воздух Ел.напојување Moќност на мотор Боца Работен притисок АхBхC Teжина Гаранција: 1 год. Потекло: Италија

MERCURE MERCU 24 Л ОЛ

NUAIR 24 Л OЛ (без уљен)

NUAIR 24 Л OЛ

NUAIR 50 Л ФЦ/2

MERCURE RE 100 Л ЦМ3

222 l/m 230 V 1,5 kW 24 l 8 bar 600x275x590 25 kg

180 l/m 230 V 1,1 kW 24 l 8 bar 600x275x590 23 kg

220 l/m 230 V 1,5 kW 24 l 8 bar 600x275x590 24 kg

222 l/m 230 V 1,5 kW 50 l 8 bar 830x380x720 37 kg

320 l/m 230 V 2,2 kW 100 l 10 bar 1105x420x800 69 kg

NUAIR 100 Л ЦМ3

пренос со каиш 321 l/m 400 V 2,2 kW 100 l 9 bar 1070x390x800 69 kg

NUAIR 100 Л ЦТ3/400

ABAC ABAC 270 Л ЦT5,5 500 Л ЦT5,5

пренос со двостеп. пренос со каиш каиш, корекција 320 l/m 476 l/m 230 V 400 V 2,2 kW 3 kW 100 l 200 l 9 bar 9 bar 1070x390x800 1500x450x1100 69 kg 125 kg

пренос со каиш, двостеп. корекција 1210 l/m 400 V 7,4 kW 500 l 11 bar 2030x680x1100 180 kg

6899 ден. 7540 ден. 8640 ден. 9299 ден. 24999 ден. 27099 ден. 29899 ден. 78350 ден. 99499 ден. 5


Економикк прекинувач - обичен белл 16 А

Економик прекинувач

Економик приклучница

сериски иски бел

2П+Е бела

Економик приклучница у

1442 ден 142 ден.

132 де ден. ден

дупла бела

1228 128

1119 ден.н..

191 19

C K A

1172

125 ден. д н.

IJ

A

113 ден. Модул индикаторр

Носач модул

Маска - 2/3 софт - бела

2.20+1/16 белл

ден..

ден..

63 ден.

26 ден.

557 дден. ен. н.

57 ден.

Модул М п потенциометар

Модул приклучница у

Модул уувач прекинувач

ообичен, 300 W, бел

2P+E бел

обичен белл

6696 966 ден.

1143 43 ден.

627 ден. 627

129 ден.

Кварцна греалка

Кварцна греалка за бања

- моќност: 400W/800W/1200W макс. - 3 степени на моќност - исклучување при пад - рачка за носење.

- моќност: 400W/800W макс. - 2 степени на моќност - контрола со повлекување - можност за на ѕид - ултра тивок вентилатор.

689 ден.

789 ден.

НAГРAДНAТA ИГРA

Есентa е побогaтa со Вaртa

2689 ден.

1189 ден.

Со купувaње нa било кој производ од прогрaмaтa нa Вaртa, добивaте купон зa учество во нaгрaднaтa игрa „Есентa е побогaтa со Вaртa“. Извлекувaње нa 16.12.2013 во 12 чaсот во просториите нa ДТУ Орбико ДОО Скопје Број нa нaгрaди: 300

Греалка со вентилатор - моќност: 2000 W макс. - 2 степени на моќност - вентилатор - термо. регулација; - заштита од прегреаност.

- моќност: 2000W - 11 ребра - 3 степени на моќност - термостат - заштита од прегреаност.

- моќност: 500W/1000W/1500W макс. - 3 степени на моќност - исклучување при пад - вентилатор - ладно куќиште

199 ден.

107 ден.

ден. н.

PHILIPSS Штедлива ва сијалица Е27 23 W

ден..

Маслен радијатор Кварцна греалка

Модул ница приклучница

589 ден.

-20%

Плинска греалка печурка - база: 454х86 mm (H) - резервоар: 378х780 mm (H) - горилник: 262x540 (H) - решетка за пламен: 260х220 mm (H) - варијабилен контролен вентил - рефлектор: 813 mm - вкупна тежина: 2241 - гориво: пропан, бутан или LPG гас - флукс 450-870 g/hr.

p po

ust

8749 ден.

ПРОМОЦИЈА НА АГРЕГАТИ 2

4

5

3

1

1

NG750 0,65 kW 4l 0,7 l/h1

6390 6

2

NG2200 2 kW 15 l3 h1,4 l/h1

15790

3

NGOF2800 2,5 kW l3,5 l l3 h1,3 l/h2

18500

4

NGDP5500 5 kW 25 l h2,7 l/h2

43200

5

NDGS5000 1,4 kW 16 l h2,2 l/h

87250


Дрвени брикети од буковa пилевинa - Влaжност: 2,41% - Содржинa нa пепел: 1,49% - Долнa топлотнa вредност: 18408,08 kJ/kg - Екстрa квaлитетнa клaсa

117 ден./кг Пелети

8 kW 80 m2

15 kW 120 m2

10 kW 100 m2

64.950

1103.950 03.950

71.950

- Влaжност: 6,13% - Содржинa нa пепел: 0,79% - Долнa тополотнa вредност: 16344 kJ/kg

16 ден./кг

.

СЕРИЈА 9

LAFARGE СЕРИЈА 6

239112 ден./m 1129 29 дден./m 2

2

389165 ден./m 1180 80 дден./m 2

2

• Врати од иверица • Универзални врати (лева и десна) • Довратник кој се штелува за дебелина на ѕид од 10-28cm • Достапни во дезен на бука • Кваката не се испорачува со вратата

СЕРИЈА 3

• Врати од медијапан • Универзални врати (лева и десна) • Довратник за дебелина на ѕид од 10cm • Кваката не се испорачува со вратата

• Врати од медијапан • Универзални врати (лева и десна) • Довратник кој се штелува за дебелина на ѕид од 10-28cm • Достапни во дезен на зебрано • Кваката не се испорачува со вратата

7069 ден.

2249 ден.

4839 ден.

Акцијa нa лaминaт

Ламинат дебелина: 7 mm потекло: Кроно - Германија

309 ден./m

2

костен

кастело - цреша

бука

храст

7


Продажната програма на Дивизијата Mersteel содржи повеќе од 30.000 металуршки производи. Богатиот асортиман гарантира дека изборот и квалитетот на производите во Mersteel ја заслужуваат довербата и вниманието на нашите купувачи. Квалитетни производи, опремени со соодветна документација, поволни цени, почит кон посебните потреби и желби на нашите купувачи е наша насока кон која ги обликуваме понудите низ разгранетата продажна мрежа. Топло валани лимови и ленти Топло валани ленти – црни ................................EN10051/EN10025-2 Топло валани ленти – лужени ............................EN10051/EN10111 Топло валани лимови од лента – црни ..............EN10051/EN10025-2 Топло валани лимови од лента – лужени ..........EN10051/EN10111 Профилирани топло валани лимови од лента...DIN59220/EN1025-2 Топло валани дебели лимови .............................EN10029/EN10025-2

Носачи и профили Топло валани носачи ................EN10034/EN10279 Топло валани профили .............EN10056/EN10025-2 Ладно обликувани профили ....EN10162/EN10025-2

Материјали за заварување Електроди ..........................EN499/EN1600 Жици за варење ................EN440/EN10279 Прашоци и пасти ...............EN760 Жици за лемење................DIN8513 Спрејови за заварување Полнети жици ....................EN758

Бетонски челик Бетонски челик ............ DIN488-2/EN10017 Арматурна мрежа ....... DIN488-4/DIN488-1 Статик носачи .............. DIN488-1 Изработена арматура

Обоена металургија О Алуминиум и алуминиумски легури...EN485-4/EN1386/EN755-3 А ББакар и бакарни легури .......................EN1172/EN1652/EN1057 М Месинг ..................................................EN1652/EN12164 ББронза...................................................EN1982 Ц Цинк и цинкови легури ........................EN1179 О Олово, калај, метални гранулати

Шипкасти челици Топло валан шипкаст челик ...EN10060/EN10058 Светло влечен шипкаст челик.......................................EN10278/EN10277-5 Жица .......................................EN10218-2/EN10270-1

Ладно валани лимови и ленти Ладно валани ленти ....... EN10131/EN10140 Ладно валани лимови .... EN10131/EN10130 Динамо лим.................... EN10106 Поцинкувани ленти ........ EN10143/EN10327 Поцинкувани лимови .... EN10143/EN10327

Нерѓосувачка програма Лимови и ленти .......EN10259/EN10051 Челици .....................EN10278/EN10029 Жица ........................EN10270-3 Цевки .......................EN10305-5/EN10217-7

Цевки и цевни колена Квадратни, правоаголни и округли рабни цевки ................ EN10305-5/EN10219 Округли безрабни прецизни цевки ...................................... EN10305-1 Округли рабни прецизни цевки ........................................... EN10305-2/ EN10305-3 Овални,полуовалнии елиптични рабни прецизни цевки ... EN10305-3 Безрабни округли челични цевки ........................................ EN10216-1 Цевни колена......................................................................... DIN2605/EN10253-1 Затворени градежни профили ............................................. EN10305-5/EN10111

Алатна програма Алатни челици........... EN4957

Merkur oktomvri 2013  
Merkur oktomvri 2013  
Advertisement