Page 1

STRANDBERG Publishing

Happy Home

Du får forslag til at indrette entreen, så den byder både dig og dine gæster velkommen; til hvordan dit køkken og dine stuer bliver den perfekte ramme om familiens dagligliv og om planlagte og improviserede gæster, og til hvordan soveværelse og badeværelse bliver afslappende oaser, hvor du kan forkæle dig selv og lade op. Ved at bruge farver kan du lege med indretningen af dit hjem og nemt ændre rummene, så de hele tiden passer til familiens behov.

Charlotte Hedeman Gueniau

Charlotte Hedeman Gueniau og hendes franske mand, Philippe, etablerede design- og brugskunstvirksomheden RICE i slutningen af 1998. I dag har RICE til huse i det gamle stålskibsværft på Odense Havn. Firmaet har 75 mennesker ansat over hele verden og skaber sine farverige kollektioner ud fra stærke principper om virksomheders sociale ansvar for arbejdsforholdene i produktionslandene. RICE er at finde i butikker over hele kloden – fra Liberty i London og Illum i København til Perfect Eats i Denver, USA. Charlotte er desuden forfatter til flere danske kogebøger.

Happy Home viser dig, hvordan du nemt tilfører dit hjem et drys hverdagsmagi, en humoristisk stemning og et personligt udtryk med funky farver. Bogen er proppet med praktiske råd og idéer til, hvordan du med blot en minimal indsats får maksimal effekt. Alle husets rum bliver taget under kærlig behandling – og heller ikke haven og udendørsarealerne går ram forbi!

”RIS er en nødvendig og basal fødevare for rigtig mange mennesker i verden. Vi valgte navnet RICE for dermed at signalere, at selv nødvendige hverdagsting fortjener kærlig opmærksomhed. Vores mission er blevet at give hverdagens produkter flere farver, mere liv og humor og på vores egen beskedne facon bringe flere smil ind i hverdagslivet. Vi kalder det selv for ’everyday magic’.” Charlotte Hedeman Gueniau

Happy Home Charlotte Hedeman Gueniau

Hverdagsmagi i funky farver Forord af Holly Becker fra Decor8

Happy Home hylder den farverige, afslappede og humoristiske livsstil, som Charlotte Hedeman Gueniau er en passioneret fortaler for og har gjort til sit særlige varemærke. Lad Happy Home inspirere dig til at eksperimentere med farver, former, mønstre og materialer hjemme hos dig selv. Bogen er proppet med praktiske råd og idéer til, hvordan du med blot en minimal indsats kan skabe en farverig, afslappet og imødekommende stemning i din bolig. Små overskuelige tjeklister sørger for praktiske tips til alt fra køkkenindretning til smarte og praktiske opbevaringsløsninger. Med Happy Home bliver det både nemt og sjovt at indrette hjemmet farverigt og personligt. Intet bliver glemt – du får hjælp til alt: Hvordan du laver fine dørdekorationer, tilfører farverige tekstiler og dekorative detaljer, sætter spræl på lamper og stole – og ikke mindst får du skønne, skæve og innovative idéer til borddækningen. Med Happy Home bliver du inspireret til på nye og anderledes måder at eksperimentere med farver, former, mønstre og materialer hjemme hos dig selv. Dansk design er mere end minimalistisk indrettede hjem i naturmaterialer. For Charlotte Hedeman Gueniau handler det om også at bringe humoren, farverne og glæden ind.

Strandberg Publishing 

  

DK HAPPY HOME_OMSLAG.indd 3

26/11/12 11.21


Happy Home – Hverdagsmagi i funky farver er oversat fra engelsk efter Happy Home – Everyday magic for a colourful life Denne udgave er først udgivet i 2013 af Jacqui Small l.l.p. Text copyright © Charlotte Hedeman Gueniau 2013 Photography, design and layout copyright © Jacqui Small 2013 ‘This book has been produced by Jacqui Small l.l.p, an imprint of Aurum Press Limited, 74 White Lion Street, London, N1 9PF, UK’ All rights reserved Dansk udgave © Strandberg Publishing, København 2013 Oversættelse: Lene Feldt, Signe Lyng Redaktion: Hanne Rask, Mitzi Nielsen Korrektur: Birgitte Momme Omslag: Søren Damstedt, Trefold Sats: Jan Birkefeldt Printed in China 2013 1. udgave, 1. oplag 2013 ISBN 978-87-92894-01-4 Kopiering fra denne bog må kun finde sted på institutioner, der har indgået aftale med CopyDan, og kun inden for de i aftalen nævnte rammer.

DK_001-017 PRELIMS_v3.indd 4

22/11/12 13.20


Indhold Forord 6 Hjem – pyntet med smil 8 Leve, elske og le 18 Mad, måltider og samvær 68 Sove, bade og drømme 104 Arbejde, kreativitet og leg 144 Gæster, hygge og havemad 170 Forhandlere 190 Tak 192

DK_001-017 PRELIMS_v3.indd 5

22/11/12 13.20


DK_018-067 LIVING_v3.indd 18

22/11/12 13.25


Leve, elske og le ...

DK_018-067 LIVING_v3.indd 19

22/11/12 13.25


Farve(bal)lade En neon farvet, blomsterprintet nederdel sat sammen med en blå og hvid T-shirt giver mig en funky fornemmelse og får mig til at smile bredt. Prøv det selv! Gør noget skørt, blot for at gøre det, træd lidt ved siden af det normale og mærk suset! Også med min indretning elsker jeg lidt stilforvirring og blander gerne gamle møbler og arvestykker med moderne og sjove nyfortolkninger. Hvordan mikser og matcher man bedst ting i sit hjem? Jeg kan nemmest forklare min tilgang til det ved hjælp af min livslange kærlighed og passion for madlavning. Da jeg mødte min mand, var jeg kun 18 år og boede i Paris. Jeg var på ingen måde en øvet kok, men når man gifter sig med en franskmand, forbedrer man sig! Ved hele tiden at prøve nye ingredienser, blande smagsretninger, konsistenser og farver, har jeg over tid fundet min egen stil og selvtillid i et køkken. På de lokale madmarkeder lod jeg intuitionen og sanserne tage over. Det var ren meditation for krop og sjæl. Som regel kom jeg hjem med alt for mange madvarer og måtte skynde mig at invitere venner på besøg. På samme måde har jeg også leget med farver, mønstre, møbler 34

og ting til hjemmet. Jeg mikser og matcher, men mikser også gerne uden at matche! Jeg følger mit instinkt og er aldrig bange for at prøve noget nyt og skørt. Jeg forsøger at forblive åben og legende – bytter rundt på ting – og bytter bare tilbage hvis eksperimentet ikke fungerer, men det gør det overraskende ofte! Et magisk miks for mig kan blot være at sætte en avocado og citron på en tallerken med flamingoprint! Jeg har arvet en smuk gammel kommode af min mormor. Jeg nyder at stille små nye og funky ting på den. Min mormor ville helt sikkert synes at min styling er »lidt for meget«, men trods mit personlige fif dufter den stadig af hende, når jeg åbner skufferne! »Everyday magic« kan være mange ting!

LEVE, ELSKE OG LE

DK_018-067 LIVING_v3.indd 34

22/11/12 13.25


modsatte side, til venstre NYT OG GAMMELT BLANDET Dekorative og

funktionelle genstande, som her fyrfadslys, lampe og ur, fungerer godt i deres eget lille univers på en afgrænset flade. modsatte side, til højre ARVESTYKKER ER KOMMET FOR AT BLIVE

Hvis du er så heldig at eje sådanne, er det bare om at få det bedste ud af dem. Udfordringen er at få dem til at følge med tiden. Mit råd er at blande dem med nogle farverige genstande og personlige ting og sager, f.eks. malerier, som fortæller en historie om i dag. til højre KLASSISK MØDER MODERNE

Denne smukke Louis XVI-kommode er et arvestykke efter min højtelskede mormor. Hun havde altid forgyldte lysestager stående på den og et antikt spejl ovenover. Jeg er nødt til at give den et look, der med vilje ikke matcher, for at få den til at passe ind i min livsstil. Jeg er sikker på, at mormor ville være meget lidt imponeret.

FARVE(BAL)LADE

DK_018-067 LIVING_v3.indd 35

35

22/11/12 13.25


HOLD BØRNENE GLADE Barndommen er så kort, så gør, hvad du kan for at holde legeglæden ved lige. Selv større børn beholder noget af deres yndlingslegetøj langt ind i teenageårene og længere endnu. Lad dem bestemme farten, når det gælder indretningen. k Hvide vægge er det perfekte neutrale udgangspunkt, for så kan du bagefter lege med farver og pynt og siden gå i en helt anden retning, uden at du behøver at skulle starte helt fra grunden hver gang.

k Den ultimative hyggekrog er nem at lave med store puder og puffer.

k Til større børn er det vigtigt med et skrivebord med godt lys. De skal kunne koncentrere sig, så det er ikke længere nogen god løsning at lade dem sidde ved spisebordet.

k Teenagere har ofte meget bestemte meninger om, hvad de kan og ikke kan lide. De ændrer holdning tit og ofte, men værelset kan nemt tilpasses det, der er sagen lige nu, ved at skifte sengetæpper, pudebetræk og opbevaringskurve ud.

k Tag mod til dig, og lad børnene selv svinge malerpenslen bare på en enkelt væg. Du kan tørre klatterne op bagefter, og det vil give dem en fantastisk følelse af at være medbestemmende i indretningen.

k Klistermærker til vægge fås efterhånden med alle mulige motiver og mønstre, fra enkle blomster til avancerede grafiske design og figurer i naturlig størrelse. De er smarte til større børn, der gerne vil være lidt kreative med deres vægge, for de er lige til at pille af igen, når de bliver trætte af dem.

herover til venstre DIT HELT EGET VÆRELSE ET STED TIL HYGGE OG SNAK Hvor skønt at have tid og plads til at dele sine tanker og drømme med ens allerbedste venner. Sengen kan nemt laves om til sofa i dagtimerne – bare fyld den op med store, bløde puder og lækre tæpper, man kan svøbe om sig.

Der er ingen grund til at tage det hele så alvorligt. Leg med farver og selvgjorte kunstværker – giv den gas med vægklistermærker og farvestrålende tekstiler, og nyd at være ung og ubekymret. herover SKØNHED

KOMMER INDEFRA, men derfor kan man jo godt hjælpe den lidt på vej. Lav et lille »forfængelighedshjørne« med et spejl og en hylde med en fin lille samling parfumer, cremer og andre skønhedsting. Stil en lille skammel der – så skal der nok blive brugt timer foran spejlet.

122 SOVE, BADE OG DRØMME

DK_104-143 SLEEPING_v3.indd 122

22/11/12 13.27


»Hylder fyldt med fantastiske historier om konger og dronninger i fjerne kongeriger! Der er ingen grund til at gemme bøgerne væk – stabl dem til tårne, og stil dem mellem andre elskede sager, så hylderne får et afslappet præg.«

PLADS TIL FORDYBELSE Når du prøver at få dine børn til at lave lektier, er det vigtigt, at de også har et godt sted at gøre det. Et skrivebord med plads til opbevaring i form af skuffer og skabe, hvor alle de uregerlige papirer kan gemmes af vejen, er nemt at holde orden på og meget rarere at sætte sig ved end et, der roder.

123

DK_104-143 SLEEPING_v3.indd 123

22/11/12 13.27


... det gode liv udendørs Når man er bosiddende i Skandinavien, lærer man til fulde at nyde de fortvivlende få måneder, hvor livet også foregår udendørs. Hvis du holder dig til mottoet »leg, farver og funktion«, så kan det ikke gå galt, uanset om du indretter en lille balkon eller en stor baghave. Blomster i alverdens farver og udformninger og præsenteret i skønne krukker og kurve tilføjer med det samme liv og glæde – og så er de tilmed nemme at skifte ud, hvis der skal gøres plads til en ny sort eller farve. Jeg er desværre ikke udstyret med grønne fingre – og jeg scorer ikke højt, når konkurrencen går på at holde liv i så mange planter som muligt. Faktisk er listen over de smukke roser og skønne beplantninger, som har måttet lade livet i min varetægt, temmelig lang. Du må langt hellere bede mig tilberede en middag til tyve på en halv time end bede mig holde din have, mens du tager på ferie – det sidst kalder angstens sved frem på min pande! Angsten for plantedød afholder mig dog ikke fra at nyde udelivet og især blomsterne i fulde drag. Hvert forår sår vi en masse frø. Det har nemlig vist sig, at jeg er anderledes talentfuld, når der skal

DK_170-192 OUTDOOR_v3.indd 172

»høstes« og arrangeres blomster til farverige vaser og kander rundt omkring i huset. Jeg har urtepotteskjulere i enhver tænkelig farve, form, størrelse og materiale. Det giver et fantastisk udtryk at samle plastikpotter, lanterner, keramiske skjulere og flettede kurve i en stor og udsøgt udstilling – så lever jeg med, at blomsterne kun holder en sæson. Friske krydderurter og en lille køkkenhave i nærheden af grill eller udekøkken er et absolut must for mig. Det giver mig en kæmpe glæde at kunne plukke en håndfuld frisk basilikum eller persille til brug oven på bøffen eller som krydderi i saucen. Om vinteren stiller jeg små juletræer og vinterroser i mine potter. Selv om det bliver tidligt mørkt, nyder jeg synet, og det hjælper mig igennem årets koldeste måneder.

22/11/12 13.28


modsatte side, til venstre ORANGE MED PANG En lysende orange bænk står i skøn kontrast til den mørke væg. Da skuret står ved siden af svømmepølen, har vi hængt en række kroge til håndklæder og vådt badetøj op. modsatte side, i midten MOBILE BLOMSTER

Masser af farvestrålende potter med blomster giver små, hyggelige grønne kroge på terrassen, og blomsterne kan nemt skiftes ud eller flyttes rundt. modsatte side, til højre REJSEPUDER Siddepuder i klare farver giver ægte sommerstemning – selv på forsædet af en bil. til højre HYGGE I HAVEN Hyggelige kroge i haven med møbler, man kan slappe af i, og en parasol, der giver skygge, er indbegrebet af udeliv. Bland havemøblerne på tværs af stil, og sørg for rigeligt med puder og tæpper, så stemningen bliver rar og afslappet. Og stil lanterner parat, til når natten falder på. forrige sider PERFEKT SOMMERDAG Jeg ved ikke hvorfor, men at hænge vasketøj op på snoren udenfor er nok den eneste huslige pligt, jeg virkelig nyder. Farver kan nemt gøres til en del af selv de mest praktiske gøremål. Mal stolperne, find en fin, farvet tørresnor og brug en kulørt spand til klemmerne med den sjove facon.

DK_170-192 OUTDOOR_v3.indd 173

22/11/12 13.28


DK_170-192 OUTDOOR_v3.indd 188

22/11/12 13.28


Ting, jeg elsker til haven og udelivet

3 1

2

5

4

1. Dåser til opbevaring af redskaber. Det er meget nemmere at finde det, man leder efter, når det ikke er gemt væk. 2. Tekstiler i forskellige materialer og farver. 3. Bøtter til opbevaring af mad – slut med griseri fra halvtomme poser med mel, ris, sukker m.m., når man er på farten. 4. Kombinationen af flere forskellige materialer i borddækningen – det praktiske service i skøn forening med luksuriøse stofservietter. 5. Blomster – i massevis! De lyser op i stuer og på spiseborde.

3 1

2

4

5

1. Stabelstole i plastik. Farveglade selvfølgelig, og superpraktiske. De er lige til at tage frem og fylder ikke meget, når de ikke er i brug. 2. Lygter i alle farver og faconer er måske den allernemmeste måde at skabe hygge på – udendørs såvel som indendørs. 3. Store kurve til haveplanter gør det nemt at skabe blomstrende kroge og nicher i haven på et øjeblik. 4. En sensommerfest med alle veninderne, hvor vi sylter og sludrer! I år vil jeg holde sådan en ude i haven, når sommeren går på hæld, og alle frugterne er modne. Vi kan alle sammen sidde og hakke løs og få os et godt grin, lave masser af forskelligt syltetøj og kreative etiketter. 5. »Krystalglas« i akryl i funky farver – selvfølgelig blandet på kryds og tværs.

Modsatte side, med uret øverst fra venstre: En bakke til at bære alt, hvad du har brug for, ud i haven, er et must og sparer dig for en masse ture frem og tilbage til huset. Uanset om man har svømmepøl eller ej, får terrassen et flot, rent look, hvis man stiller sine planter og potter i små grupper. Farver til børnene, farver til bordet, farver til alle! Bløde tekstiler til hårde stole i kontrastfarver giver et fint, personligt touch. TING, JEG ELSKER 189

DK_170-192 OUTDOOR_v3.indd 189

22/11/12 13.28


STRANDBERG Publishing

Happy Home

Du får forslag til at indrette entreen, så den byder både dig og dine gæster velkommen; til hvordan dit køkken og dine stuer bliver den perfekte ramme om familiens dagligliv og om planlagte og improviserede gæster, og til hvordan soveværelse og badeværelse bliver afslappende oaser, hvor du kan forkæle dig selv og lade op. Ved at bruge farver kan du lege med indretningen af dit hjem og nemt ændre rummene, så de hele tiden passer til familiens behov.

Charlotte Hedeman Gueniau

Charlotte Hedeman Gueniau og hendes franske mand, Philippe, etablerede design- og brugskunstvirksomheden RICE i slutningen af 1998. I dag har RICE til huse i det gamle stålskibsværft på Odense Havn. Firmaet har 75 mennesker ansat over hele verden og skaber sine farverige kollektioner ud fra stærke principper om virksomheders sociale ansvar for arbejdsforholdene i produktionslandene. RICE er at finde i butikker over hele kloden – fra Liberty i London og Illum i København til Perfect Eats i Denver, USA. Charlotte er desuden forfatter til flere danske kogebøger. ”RIS er en nødvendig og basal fødevare for rigtig mange mennesker i verden. Vi valgte navnet RICE for dermed at signalere, at selv nødvendige hverdagsting fortjener kærlig opmærksomhed. Vores mission er blevet at give hverdagens produkter flere farver, mere liv og humor og på vores egen beskedne facon bringe flere smil ind i hverdagslivet. Vi kalder det selv for ’everyday magic’.”

Happy Home viser dig, hvordan du nemt tilfører dit hjem et drys hverdagsmagi, en humoristisk stemning og et personligt udtryk med funky farver. Bogen er proppet med praktiske råd og idéer til, hvordan du med blot en minimal indsats får maksimal effekt. Alle husets rum bliver taget under kærlig behandling – og heller ikke haven og udendørsarealerne går ram forbi!

Charlotte Hedeman Gueniau

Happy Home Charlotte Hedeman Gueniau

Hverdagsmagi i funky farver Forord af Holly Becker fra Decor8

Happy Home hylder den farverige, afslappede og humoristiske livsstil, som Charlotte Hedeman Gueniau er en passioneret fortaler for og har gjort til sit særlige varemærke. Lad Happy Home inspirere dig til at eksperimentere med farver, former, mønstre og materialer hjemme hos dig selv. Bogen er proppet med praktiske råd og idéer til, hvordan du med blot en minimal indsats kan skabe en farverig, afslappet og imødekommende stemning i din bolig. Små overskuelige tjeklister sørger for praktiske tips til alt fra køkkenindretning til smarte og praktiske opbevaringsløsninger. Med Happy Home bliver det både nemt og sjovt at indrette hjemmet farverigt og personligt. Intet bliver glemt – du får hjælp til alt: Hvordan du laver fine dørdekorationer, tilfører farverige tekstiler og dekorative detaljer, sætter spræl på lamper og stole – og ikke mindst får du skønne, skæve og innovative idéer til borddækningen. Med Happy Home bliver du inspireret til på nye og anderledes måder at eksperimentere med farver, former, mønstre og materialer hjemme hos dig selv. Dansk design er mere end minimalistisk indrettede hjem i naturmaterialer. For Charlotte Hedeman Gueniau handler det om også at bringe humoren, farverne og glæden ind.

Strandberg Publishing 

  

DK HAPPY HOME_OMSLAG_1korr.indd 3

13/12/12 10.45

Happy home  

"Happy Home - Hverdagsmagi i funky farver" hylder den farverige, afslappede og humoristiske livsstil, som Charlotte Hedeman Gueniau er en pa...

Happy home  

"Happy Home - Hverdagsmagi i funky farver" hylder den farverige, afslappede og humoristiske livsstil, som Charlotte Hedeman Gueniau er en pa...

Advertisement