Page 1

HOI WEEK 2013

DOEGROEPMAMA VAN DE DAG Meer dan een uur stond ze al te wachten voor de Studentenbalie. Waarom? Omdat de HOI 2013 vandaag gaat beginnen en ze niet langer thuis wilde zitten. SAX stelt voor: Wiebke Meijer, tweedejaars Informatica-student en deze week doegroepmama. Waarom ben je een doegroepmama tijdens de HOI? `Vorig jaar is de introductie me zo

goed bevallen dat ik dit jaar niet wegwilde blijven. Ik wilde het allemaal gewoon nog een keer meemaken.‘ Wat vind je dan zo leuk aan de introductie? `Het is fantastisch om in een groep te zitten waarmee je je nieuwe studietijd begint. We hebben in de intro zoveel samen gedaan. Veel plezier, party party party!‘

Wat mogen de studenten dit jaar niet overslaan in het programma? `Niets. Serieus. Je moet echt niets missen van de HOI. Maar als ik dan toch echt iets moet kiezen dan zeg ik de kroegentocht. Je ziet veel, maar het is vooral heel gezellig.` SAX brengt ook morgen en donderdag nog een nieuwsbrief uit. We zjn op zoek naar de doegroep van de dag. Zijn jullie dat? Let us know!

Blijf op de hoogte! Het laatste nieuws, de mooiste foto‘s en de leukste filmpjes over de HOI wil je natuurlijk niet missen. Volg daarom SAX ook op Facebook (SaxMedia) of op Twitter (@Sax_nu).


Anti-katertips *Gekleurde dranken staan voor een grotere kater! Denk hierbij aan whisky, rode wijn, donkere rum.

Activiteit uitgelicht:

KROEGENTOCHT Zo, de officiële opening van de HOI heb je in elk geval gehaald. Nu ook nog de volgende stap zetten (en die is minder moeilijk hoor): richting kroeg. De kroegentocht staat namelijk vanavond op het programma. Gevolgd door een afterparty bij Aspen Valley. De studieverenigingen en HOI papa‘s en mama‘s loodsen je veilig door de Enschedese straten richting de toppertjes aan en rondom de Oude Markt. Maar mocht je je tijdelijke pa en ma nu al geloodst hebben en zelf ook graag struinen over de terrasjes met je kersverse studiegenoten dan hebben wij ook nog wel wat tips.

Afgelopen studiejaar kregen onze studentredacteuren de SAXportemonnee mee en testten diverse terrassen in Enschede. Het best scoorde De Beiaard (4 1/2 ster) omdat iedereen de kroeg niet genoeg waardeert alleen maar omdat ie aan de kont-kant van de kerk zit. Ook goed scoorden: De Kater en Paddy‘s (ieder 4 sterren). Natuurlijk horen we ook graag over nieuw ontdekte bierlocaties, dus bestook ons (via Twitter, Facebook, email) met jullie tips. En voor diegenen die het morgen denken nodig hebben. De antikatertips staan hiernaast.

*Eet geen shoarma of andere vette bende na het stappen. Zout ontrekt vocht uit je lichaam. *Zorg dat voordat je gaat slapen je minimaal twee glazen water drinkt. *Drink de volgende ochtend geen koffie of energie drankjes! Dit maakt de kater alleen maar erger!

Prijsvraag Win vipkaarten voor de film The Family! Robert de Niro, Michelle Pfeiffer en Tommy Lee Jones spelen een maffiafamilie die onder moet duiken. Oude gewoontes zijn echter moeilijk af te leren. Wil jij met een vriend of vriendin als vips de film The Family zien? Beantwoord dan de volgende vraag: in welk land duikt de familie onder? Mail het antwoord met je naam en contactgegevens voor 1 september naar sax@saxion.nl. De winnaar krijgt twee biostickets, een drankje en snacks voor de vertoning van de film bij Wolff Cinestar in Enschede.

Ondertussen in Hengelo Hogeschool Edith Stein (HES, pabo in Hengelo) is vanmorgen al begonnen met haar eigen intro. De HES is sinds vorig jaar gefuseerd met Saxion. Hun thema is Disney.

HOI-nieuws 2013 Enschede dag 1  

SAX is het redactioneel onafhankelijke magazine (en web) van Saxion. Deze nieuwsbrief is bedoeld voor de eerstejaars die deelnemen aan de Ho...