Page 1

meerwaarde

wellness

verwarming ondersteuning

publiek

projecten

duurzame energie

communicatie schakel

samenwerken

sanitair

SAX PROJECTS netwerk plus residentieel

hotel


SAX, de

meerwaarde

voor uw project

Verwarming, ventilatie, correct advies

Duurzame energie, de installatie van de toekomst

Sanitair, de juiste keuze Projects, een uniek concept


VOORWOORD | 3

Beste klant, welkom bij SAX ! De wereld waar we ons vandaag in bevinden is niet meer de wereld van gisteren. Bovendien zijn we, in deze snel veranderende wereld, met steeds meer mensen. We leven nu (anno 2011) met ongeveer 7 miljard mensen en elke dag komen er ongeveer 200.000 mensen bij. De uitdagingen van de toekomst zijn enorm! Het is in dit klimaat van veranderingen dat toekomstige bouwprojecten van woningen en appartementen een nieuwe sleutelfunctie zullen moeten vervullen. Zeker binnen een omgeving zoals Vlaanderen waar iedereen nog altijd zijn eigen “huisje en plekje” wil hebben. In bovenstaande context zijn wij ervan overtuigd dat de vraag vanuit de markt naar nieuwe aangepaste woningen/appartementen nog sterk zal toenemen. Toekomstige woningen zullen energiezuiniger opgebouwd worden met respect voor milieu en omgeving. In steden gaan we beter moeten omspringen met onze beschikbare ruimte, waardoor multifunctionele torengebouwen absolute noodzaak zullen worden. De vergrijzing is een feit en hierdoor zal de komende jaren de vraag naar aangepaste seniorenwoningen “levenslang wonen” en bijkomende “woon en zorg” capaciteit sterk toenemen. Op alle gebied zal er geinvesteerd moeten worden vanuit een prive† - of publiek karakter. Al deze trends en evoluties volgen wij, als groothandel sanitair – verwarming, constant op de voet. We willen immers een volledig aanbod hebben dat conform deze nieuwe marktevoluties is. Hiervoor investeren wij constant in ons gamma “hernieuwbare energie” in al zijn toepassingen. Maar ook onze projectafdeling speelt een cruciale rol. Enerzijds om de evoluties op de prive† markt (woning- en appartementsbouw) te kunnen opvangen, anderzijds ook om de publieke projecten (rusthuizen, ziekenhuizen, sportinfrastructuur, scholenbouw, sociale woningenbouw enz…) te beantwoorden. Via deze brochure over onze projectwerking bij SAX willen wij u een beter inzicht geven in onze manier van werken. Hoe wij u als groothandel, sanitair en verwarming kunnen ondersteunen vanuit al onze diensten en specifiek vanuit de projectdienst. U zal kunnen vaststellen dat we de lat zeer hoog leggen voor ons zelf. Projectwerking is immers veel meer dan bestellen en leveren. Een goeie toonzaalwerking, coo.. rdinatie achter de schermen en communicatie tussen alle partijen is even belangrijk. Het zijn al deze aspecten die aan bod zullen komen in deze brochure. U zal merken dat onze projectafdeling als rode draad verweven zit in de ganse SAX organisatie. Hierdoor kunnen wij u, als groothandel, een ongekende meerwaarde garanderen op alle vlakken! SAX projects, de meerwaarde voor uw project! Indien u bijkomende inlichtingen wenst of eventueel een bezoek van een vertegenwoordiger, aarzel niet om ons te contacteren. Het volledige SAX team staat te uwer beschikking. Met vriendelijke groeten, Ronald Kerckhaert


4 | VOORSTELLING SAX-SANITAIR

Sax, water meets energy SAX is, met zijn 225 werknemers en een omzet van 85 miljoen euro, in Oost- en West-Vlaanderen uitgegroeid tot een begrip binnen de vakwereld zowel voor de professionele installateur als bouwpromotor. We beschikken over 12 filialen. Iedere vestiging heeft een afhaalmagazijn en 8 filialen beschikken over een uitgebreide toonzaal. Vanuit deze filialen beschikken we over een team van 22 technisch commercie..le vertegenwoordigers. Jarenlange ervaring en technische kennis zijn de fundamenten bij SAX. Hierdoor kunnen onze klanten dagelijks beroep doen op een correct advies en uitgebreide “Know How”. Door onze brede waaier van producten binnen sanitair, verwarming, duurzame energie, ventilatie en wellness kunnen wij u, als groothandel, een volledig en uitgewerkt pakket aanbieden. En dit volledig op maat van uw project, volgens uw wensen en binnen het vooropgestelde budget.

Sax toonzalen In onze trendy toonzalen kan u een breed gamma aan uitgewerkte badkamers terugvinden en dit in verschillende stijlen en voor ieders budget. Klanten kunnen rekenen op een persoonlijke begeleiding door onze toonzaaladviseurs. Hiernaast beschikt elke toonzaal over uitgebreide projectboxen zodat de klant, gestuurd vanuit de bouwpromotoren, een duidelijk en volledig zicht krijgt op de voorziene materialen. En voor wie dit wenst kunnen er verschillende systeembaden en douches uitgetest worden in onze unieke test-wellness-ruimten. Dankzij Belhydro is zelfs een volledig systeem op maat mogelijk.


verwarming

sanitair

duurzame energie

wellness

Hernieuwbare energie Hernieuwbare energie is voor Sax een belangrijk thema. De toepassing van duurzame energie in woningbouw en appartementsbouw wordt steeds concreter. In deze context heeft elke SAX toonzaal een themahoek hernieuwbare energie. Hier kan de klant een beroep doen op onze energiespecialisten die een volledig voorstel op maat uitwerken. Bovendien kan de klant 100% vertrouwen op een correcte installatie door de intensieve samenwerking met onze professionele installateurs.

Groene energie centra Naast deze themahoeken hernieuwbare energie in onze toonzalen, heeft Sax ook geinvesteerd in groene energie centra te Melle en Bissegem. Het concept van deze groene energie centra is uniek waarbij quasi alle duurzame energie producten effectief in werking staan. Elk centrum is ook uitgerust met een opleidingszaal waarbij onze professionele installateurs zich verder technisch kunnen bijscholen. Deze groene energie centra staan volledig ter beschikking van zowel eindklanten, installateurs, bouwpromotoren en architecten die zich grondig willen informeren in de energie van de toekomst!

Sax investeert in de toekomst Wie blijft staan gaat achteruit. SAX staat dan ook reeds jarenlang synoniem voor een constante en strategische groei. In deze groei is de klant steeds het middelpunt van ons denken geweest. Elke stap die we zetten staat immers in het teken van onze klanten en moet leiden tot een nog betere service en beschikbaarheid. Sax gaat voor een lange termijn relatie met zowel de professionele installateur als bouwpromotor en dit binnen een vernieuwende en innovatieve context. Technische “Know How� en een uitmuntende klantenservice zijn daarin de vaste peilers.


6 | Voorstelling Sax Projects

SAX projects

een

uniek concept

Geschiedenis De koers die SAX tot 4 jaar geleden hoofdzakelijk vaarde was gericht op de professionele vakman/installateur. In 2007 werd er echter besloten om onze horizon verder te verruimen. De oprichting van SAX projects zou een belangrijke sleutelrol spelen in de verdere groei van de firma. Er werd besloten om in Brugge (sanitair) en Izegem (verwarming) een overkoepelende dienst op te richten die alle projectdiensten bij SAX zou centraliseren. De kernopdracht was zeer duidelijk en eenvoudig. SAX Projects moest een antwoord bieden op de groeiende en belangrijk wordende projectmarkt in de ruime zin van het woord. Zowel het residentie..le segment (appartementen, woningbouw) als het publieke/collectieve segment (RVT’s, ziekenhuizen, sport/ recreatie, sociale woningbouw, enz… ) werden aangesneden.

Sax projects in 3 woorden CALCULATIE Als overkoepelende projectafdeling bij Sax behandelen wij alle prijsaanvragen die project­gebonden zijn. Hiernaast is er ook een eigen uitgebreide prospectie via onze project­vertegenwoordigers. Elk project is een uniek dossier dat volledig op maat van de bouwpromotor wordt opgemaakt, rekening houdend met uw wensen en bijhorend budget. Op aanvraag bezorgen wij u ook een bijhorend en gepersonaliseerd technisch dossier en/of fotoboek. .. COORDINATIE Als het project toegezegd wordt start onze afdeling projectcoo.. rdinatie met de voorbereiding van het complete dossier. Elk appartement/woning wordt in detail voorbereid zowel qua offerte als plan. Alle beschikbare informatie wordt volledig virtueel klaar gestoken in ons elektronisch projectplatform. Op die manier kan elke toonzaal, en dus elke Sax toonzaalverkoper, het projectdossier volledig terugvinden met alle bijhorende basisoffertes en plannen. Vervolgens gaat deze toonzaaladviseur zijn nieuwe offerte weer terugkoppelen binnen dit project­platform waardoor e† e† n groot informatienetwerk ontstaat. Onze project binnendiensten volgen alles minutieus op en van zodra er een definitieve en ondertekende offerte is wordt er een bijhorend technisch dossier opgemaakt. Na uw akkoord tot bestelling gebeurt ook het volledige orderbeheer via onze projectbinnendienst. Naast uw vaste SAX projectvertegenwoordiger, garanderen wij u op die manier e† e† n vaste contactpersoon (binnen­dienst) gedurende het ganse project van A tot Z. In de volgende pagina’s gaan we iets dieper in op onze uitgebreide Sax projectwerking. COMMUNICATIE Gedurende het ganse project wordt er vanzelfsprekend constant gecommuniceerd vanuit Sax projects zodat alle partijen perfect op de hoogte blijven. Als projectafdeling zien wij ons immers als een schakel binnen een groter geheel van bouwactiviteiten. Een sterke schakel waar u als bouwpromotor, installateur en architect 100% kan op vertrouwen en rekenen!


Communicatie

een

schakel

binnen een

groter geheel

De toekomst

C

Als pionier binnen de sector is het onze opdracht om steeds vooruit te kijken en “de vinger op de pols te houden”. Zo zijn we constant bezig om onze projectdiensten verder uit te breiden en te verbeteren. Sinds 2007 beschikken we reeds over een volledig geautomatiseerd intern projectplatform. Bedoeling is ook om dit platform extern aan te bieden. Op die manier kunnen bouwpromotoren, architecten en installateurs inloggen en hun desbetreffende project(en) 7/7, 24/24 online meevolgen. Dit concept zal uniek zijn in Belgie.. en onze klanten opnieuw een ongekende meerwaarde bieden. Ook het thema van de technische dossiers en correcte badkamerschetsen zal verder uitgewerkt en geprofessionaliseerd worden. SAX projects staat synoniem voor kwaliteit en betrouwbaarheid, twee zaken die we ook in de toekomst hoog in het vaandel zullen blijven dragen!

SAX projects

uniek concept

C een

C

C CCalculatie

C

Calcu Coördinatie latie

Coördinatie e i t a c i un

m schakel m ogroter geheel binnenC een een


residentieel segment, een topprioriteit voor Sax! Het


DOELGROEP - Residentieel SEGEMENT | 9

Sax, alle technieken onder e† e† n dak Bij Sax kunnen we u een correct advies aanbieden aangaande verschillende technieken in woningbouw: • Sanitair • Verwarming • Ventilatie • Duurzame Energie Alles onder e† e† n dak heeft het voordeel dat de verschillende technieken op elkaar afgestemd worden. Zo is het belangrijk om een verwarmingsinstallatie te plaatsen die kan voorzien in de behoeftes van sanitair warm water, afhankelijk van de keuze van sanitair kraanwerk of specifieke douches.

SAX, een vast begrip binnen het residentieel segment WISSELWERKING Om succes te hebben in het residentie..le segment is een goede wisselwerking tussen groothandel, architect, bouwpromotor en installateur nodig. Met deze kerngedachte gaan onze project vertegenwoordigers dagelijks te werk. We spelen al onze troeven uit… • kwalitatieve en innovatieve producten • een goede toonzaalwerking • een ongekende en zeer uitgebreide projectopvolging achter de schermen • alsook een betrouwbaar en efficie.. nt logistiek apparaat. EEN SUCCES Via deze tools en een goede netwerking hebben wij een groot deel van deze belangrijke residentie..le markt weten te overtuigen. Anno 2011 kunnen we zeker van een groot succes spreken. Het vernieuwende concept dat SAX projects gedurende de voorbije jaren op de markt heeft gebracht, heeft zijn doel niet gemist. Na 4 jaar werking zijn immers meer dan 5.000 appartementen/woningen verspreid over meer dan 300 verschillende projecten verzilverd. Dankzij het vertrouwen van veel bouwpromotoren, architecten en installateurs, is SAX uitgegroeid tot een vast begrip binnen de residentie..le sector. DE TOEKOMST Het residentieel segment blijft voor Sax dan ook een topprioriteit. Vele factoren zullen de komende jaren de vraag naar woningen/appartementen beinvloeden waardoor deze markt nog een sterk groeipotentieel heeft. Zeker wat Vlaanderen betreft is het cliche† immers nog altijd van toepassing dat “iedereen met een baksteen in de maag” geboren wordt. Toch zullen de accenten de komende jaren verschuiven. Enerzijds zal de vraag naar energiezuinige woningen nog toenemen, anderzijds zal ook de vraag (vooral in steden) naar compacte woningen/appartementen vergroten. Bovendien zullen de eisen van de eindklant steeds groter worden. Hij/zij zal een betere locatie eisen, kwalitatieve afwerking en dit binnen een strak budget. Daarbij zal ook het groene energie concept steeds een belangrijkere rol vervullen. SAX, DE MEERWAARDE VOOR UW PROJECT Als projectdienst binnen Sax zijn we reeds jaren deze nieuwe trends aan het voorbereiden. Nu reeds beschikken we over het meest uitgebreide projectgamma op de markt en zijn we absolute pionier binnen het concept groene energie. Gedurende de jaren zijn onze kernwaarden wel altijd dezelfde gebleven. De klant, bouwpromotor, architect, installateur en eindklant een meerwaarde bieden in dit in alle opzichten!


10 | DOELGROEP - HOTEL SEGEMNT

Hotel segment Een gemiddelde hotelgast stelt vandaag de dag veel hogere eisen dan pakweg 10 jaar geleden. Vroeger was iedereen tevreden met een goed en comfortabel bed. Vandaag wil deze gast naast een goed bed, ook een trendy en design kamer. De badkamer als oase van rust speelt hierin een centrale rol.

Innovation is our drive Wij hebben, als groothandel sanitair – verwarming, een specifiek gamma samengesteld dat voldoet aan deze hoge eisen vanuit de hotel business. Kwaliteit is de rode draad, waarbij een innovatieve en trendy look het geheel verder verfijnen. In deze context werken we samen met een heel pak gerenommeerde fabrikanten en geselecteerde producten die de hotel­ badkamer een design uitstraling geven en dit binnen een strak afgelijnd budget. Bij Sax projects weten we wat u van ons verwacht en mag u meer verwachten dan zomaar een voorstel. Als u dit wenst kunnen wij actief deelnemen om samen met uw architect/studie­bureau een voorstel uit te werken conform uw budget. Dit voorstel omvat naast een uitgewerkte offerte uiteraard een uitgebreid technisch dossier/fotoboek en indien u dit wenst maken we een 3D voorstelling zodat u perfect inzicht krijgt in het ontwerp.

Flexibility is our strength Flexibiliteit is een belangrijk gegeven binnen de hotel branche. Vandaag kan uw hotel een volle bezetting hebben met jonge mensen en morgen hebt u misschien een volle bezetting met senioren. Beide belangrijke doelgroepen maar wel met totaal andere eisen en verwachtingen. Als hoteleigenaar is het soms een moeilijk evenwicht om in het bouwproces/renovatie van uw hotel een voldoende aantal kamers te voorzien voor deze verschillende doelgroepen. In dit verhaal denken wij als groothandel sanitair en verwarming actief mee en gaan we terug een stap verder… Flexibiliteit is het codewoord. Een hotelkamer moet volgens ons immers flexibel en snel kunnen ingericht worden volgens de wensen van zijn hotelgast. Hiervoor beschikken we over verschillende oplossingen binnen ons uitgebreid projectgamma om deze flexibele kamerbezetting snel en eenvoudig op te vangen en dit binnen een mum van tijd en zonder zware technische inspanningen. De ene dag kan een kamer een jonge jeugdige uitstraling hebben de volgende dag kan diezelfde kamer volledig ingericht zijn naar een minder mobiel persoon met de nodige hulpmiddelen en accessoires. Als projectafdeling informeren wij u graag over onze “flexibele oplossingen” voor de hotel branche.

Duurzame energie voorziening Het is een trend om op zoek te gaan naar toepassing van duurzame en energiebesparende technieken, ook bij de hotels. Zij krijgen steeds vaker te maken met gasten die waarde hechten aan klimaatvriendelijke maatregelen. Bij Sax adviseren wij u graag over de verschillende mogelijkheden op vlak van verwarming of opwarmen sanitair warm water. Reeds een gedeelte van de energiebehoeften voorzien op duurzame wijze, kan bijdragen tot een efficie.. nter energiebeheer en een beter klimaat.


Hotel segment, innovatieve en flexibele oplossingen


Sax, de groothandel met een uitgebreide en

technische kennis ervaring


DOELGROEP - PUBLIEK/COLLECTIEF SEGMENT | 13

Publiek/collectief segment In een maatschappij die volop in beweging is zullen publiek/collectieve projecten een steeds belangrijkere rol vervullen. Op alle vlakken zal er de komende jaren extra geinvesteerd worden zowel vanuit de overheid, prive†, als via allerhande PPS formules (publieke private samenwerking). Enerzijds moet de vergrijzing opgevangen worden en dit in de vorm van extra capaciteit binnen de zorgsector, daarnaast zal ook de algemene sport- en schoolinfrastructuur onder handen genomen worden. Ook de bouw van sociale woningen zal in een stroomversnelling terecht komen. En tenslotte zullen allerhande overheidsprojecten, gaande van transport, cultuur, en algemene overheidsgebouwen aan bod komen. TECHNISCH TEAM Dit gespecialiseerd segment vraagt een gespecialiseerde aanpak. Veelal wordt er, in deze dossiers, met gedetailleerde lastenboeken gewerkt. Het uitgewerkte voorstel sanitair en verwarming moet dan ook 100% conform zijn en beantwoorden aan alle vooropgestelde kwaliteit- en keuringseisen. Voor dit segment beschikken we binnen onze projectafdeling over een technisch team van mensen die reeds een jarenlange ervaring hebben op dit gebied. Een ervaring op zowel commercieel als technisch vlak en met het nodige praktisch inzicht. U verwacht immers, als opdrachtgever, installateur, architect of studiebureau een goed uitgewerkt voorstel conform de vooropgestelde eisen en normen. Bovendien gaan we ook op dit vlak een stap verder. Enerzijds door eventueel op voorhand samen met studiebureau/architect of opdrachtgever een dossier samen te stellen. Anderzijds kunnen wij elke partij na aanbesteding ook technisch bijstaan aan de hand van een uitgebreid technisch dossier en/of materiaalvoorstelling. PRO ROOMS Voor deze materiaalvoorstellingen zullen wij in de nabije toekomst over 2 PRO ROOMS (professionele ruimten) beschikken. Deze PRO ROOMS (te Izegem) zullen ingericht worden vanuit een technisch oogpunt met specifieke sanitaire materialen van toepassing voor het publiek/collectief segment. Op die manier kan u op voorhand een perfecte inschatting maken van de aangeboden materialen. Bovendien zullen ook verschillende conceptboxen uitgewerkt worden. Bedoeling van deze conceptboxen is een ziekenhuis-, zorg- en zelfs materniteitkamer in zijn geheel als concept te tonen, binnen een moderne en dus hedendaagse look anno 2011. Naast deze PRO ROOMS is een multifunctionele zaal ter beschikking waar wij samen met installateur, architect, studiebureau en opdrachtgever een professionele materiaalvoorstelling kunnen organiseren. Wij zijn ervan overtuigd dat dit vernieuwend en uniek PRO ROOM concept een absolute meerwaarde is voor het publiek/collectieve segment.


14 | LEVENSLANG WONEN

Levenslang wonen Levenslang wonen is een toekomst visie. Een visie waar steeds meer mensen belang aan hechten. De eisen van een gemiddelde twintiger, dertiger, veertiger, vijftiger enz… zijn zeer verschillend. Uiteraard op sociaal vlak maar ook op huishoudelijk vlak. Het concept “levenslang wonen”, probeert binnen deze context een oplossing te bieden. Als je het concept in een paar woorden moet samenvatten: “anticiperen op wijzigende eisen/levensverwachtingen tijdens de bouw/renovatie van een woning”. Het concept zit als een rode draad door heel de woning verweven. Zo wordt er bijvoorbeeld tijdens de bouw of verbouwing reeds rekening gehouden met bredere deuropeningen, stopcontacten op handhoogte, eventueel voorziening voor badkamer op gelijkvloers, enz… de mogelijke toepassingen zijn enorm. Daarnaast biedt een woning/appartement, uitgerust volgens het levenslang woon­ concept, een meerwaarde in doorverkoop omdat u een zeer brede doelgroep van potentie..le kopers kan aanspreken. ADVIES EN BEGELEIDING Zowel het sanitair- als verwarmingverhaal spelen in het “levenslang wonen” concept een cruciale rol. Het is een cliche† , “maar niemand blijft eeuwig jong” en ooit zal er een tijd komen dat een persoon minder mobiel wordt. Dit “minder mobiel worden” mag echter niet leiden tot minder levenscomfort. Levenslang wonen biedt hier de oplossing. Door reeds rekening te houden met bepaalde situaties, kan u in een later stadium ongetwijfeld veel “breek- en kapwerk” besparen. Binnen de firma Sax en als project­afdeling kunnen wij u, bij dit “levenslang wonen” concept vanuit een sanitair- en verwarming oogpunt begeleiden en adviseren. U hoeft misschien nu nog geen handbeugel te voorzien, maar misschien later wel. Dankzij allerlei flexibele en praktische toepassingen kunnen wij u oplossingen bieden. KWALITATIEVE EN TRENDY PRODUCTEN Bovendien besteden we naast dit technisch aspect en praktisch advies ook veel aandacht aan de kwaliteit en het design van deze producten. Een handbeugel, douchezitje, lage douchetub enz… moet naast praktisch ook qua look beantwoorden aan uw wensen. Sax stelt, als groothandel sanitair en verwarming zeer strenge eisen aan hun “levenslang wonen” fabrikanten, en dit niet alleen op kwalitatief gebied maar ook qua look en design. Wij vinden dat ergonomisch sanitair ook binnen een trendy en hedendaagse omgeving zijn plaats kan krijgen en dit volledig volgens de wensen van de gebruiker.


jong en oud‌ hand in hand


16 | PROJECTBEHEER

Projectbeheer

“thinking outside the box” Uniek concept Bij Sax nemen we het woord projectbeheer letterlijk. In deze zin is ons projectconcept uniek binnen de bouwwereld. Voor ons staat projectbeheer synoniem met een diepgaande begeleiding van A tot Z en dit gedurende de ganse looptijd van uw project. Verkopen is immers veel meer dan zomaar producten bestellen en leveren.

Uw eigen projectvertegenwoordiger Wij beschouwen elk project als een uniek dossier dat op maat wordt samengesteld volledig volgens de wensen van de bouwpromotor en binnen het afgesproken budget. Hiervoor kan u steeds beroep doen op onze specifieke projectvertegenwoordigers. Dankzij hun jarenlange ervaring en “Know How” binnen de projectmarkt zijn ze echte specialisten in hun vakgebied. Bovendien is onze projectwerking gebaseerd op een lange termijn visie met de bouwpromotor. Een visie waar onze projectvertegenwoordiger een belangrijke sleutelrol speelt. Aarzel niet om ons te contacteren indien u vrijblijvend een bezoek wenst van een vertegenwoordiger. We staan volledig te uwer beschikking!

Luxe projectmap SAX beschikt over een zeer uitgebreid gamma van producten specifiek voor de projectmarkt. Deze producten hebben wij gebundeld in een handige en luxe projectmap. Deze map is een overzichtelijke opsomming van al onze project producten uitgewerkt per reeks en bijhorend budget. Uiteraard kunnen deze producten ook los van deze reeksen, door elkaar gebruikt worden, afhankelijk van uw wensen en budget. We zien deze map als een mogelijke leidraad waarop e† e† n en ander verder kan opgebouwd en uitgewerkt worden. Aangezien SAX synoniem staat voor kwaliteit, werken wij enkel samen met gerenommeerde merkfabrikanten. Bovendien zijn het merendeel van onze producten, opgenomen in deze projectmap, ook uit stock leverbaar. Op die manier kunnen wij, waar dit nodig mocht zijn, “kort op de bal spelen” en snel en kompleet leveren. Ook besteden wij bijzondere aandacht aan het innovatieve aspect. Hiervoor hanteren we strenge criteria qua look en design, zodat we onze bouwpromotoren vernieuwende producten kunnen aanbieden en dit volledig binnen het voorziene budget.


Uw specialist Hernieuwbare energie – Ventilatie Bij de aankoop van een woning wordt meer aandacht besteed aan de technieken. Mensen zijn meer milieubewust en willen bewuster omgaan met energie. De verwarmingsinstallatie kan een meerwaarde betekenen voor uw project. Onze specialist hernieuwbare energie kan u hierin adviseren en samen met u een correcte toepassing op maat uitwerken, afhankelijk van budget of bouwtechnische mogelijkheden.

Vaste contactpersoon Bij Sax hoeft u als bouwpromotor, architect, installateur zelf niet uit te zoeken: “wie, wat en hoe?” U kan bij ons voor al uw informatie terecht bij een vaste contactpersoon binnen projects en dit gedurende het volledige verloop van het project. Enerzijds kan u steeds beroep doen op uw vertrouwde projectvertegenwoordiger, anderzijds wordt uw dossier beheert vanuit onze back­office door een vaste projectcoo.. rdinator die uw dossier dagelijks opvolgt. Deze manier van werken zorgt voor een transparante en snelle doorstroming van informatie.

Elektronische projectmodule

Projectbeheer moet efficie.. nt gebeuren en in transparantie voor alle betrokken partijen. Een map die ergens in een kast staat met de plannen en offertes is niet meer voldoende. Projectbeheer moet vandaag de dag via een elektronisch platform gebeuren, een platform waar alle betrokken personen op gekoppeld zitten. Een platform dat alle informatie bevat van het desbetreffende project, en waar ook de betrokken personen nieuwe informatie kunnen koppelen. Als enige groothandel in Belgie.. beschikken wij reeds over dergelijk platform en dankzij deze interne projectmodule kunnen wij uw project beheren samen met alle SAX toonzalen. Elke toonzaal en verkoper kan ingeschakeld worden binnen het project, waardoor een enorme flexibiliteit ontstaat tegenover de eindklant. Uw eindklant kan immers in elke SAX toonzaal terecht voor zijn keuze en indeling van het appartement. In deze projectmodule zijn alle appartementen individueel uitgewerkt met de bijhorende basisofferte, keuzeofferte, plan, technisch dossier, toonzaalschets enz… Al deze informatie is vervolgens virtueel gekoppeld binnen een “boomstructuur”. Deze werking is uniek binnen de sector en zorgt ervoor dat wij dankzij deze intelligente “boomstructuur” A la minute u een update kunnen bezorgen van uw project. Ee† n druk op de knop is voldoende om een kompleet overzicht te krijgen met alle beschikbare informatie. Bij SAX, geen lange wachttijden of moeilijke en omslachtige procedures, maar efficie.. nt projectbeheer dankzij een elektronisch platform. Efficie.. nt projectbeheer waarbij u, als bouwpromotor, architect, installateur,… kan rekenen op een snelle en ongekende service.


Technische informatie Wij vinden dat de taak van een groothandel sanitair – verwarming niet alleen het verkopen en leveren van producten omvat. Uiteraard zijn kwalitatieve producten en een correcte levering van doorslaggevend belang. Maar een goede technische omkadering en voorbereiding is minstens even belangrijk. Als uw partner groothandel beseffen wij 100% dat bij het ontbreken van technische informatie tijdens het bouwproces, veel kostbare tijd en energie verloren kan gaan. Misverstanden kunnen ontstaan, technieken worden soms verkeerd uitgevoerd enz… zaken die het bouwproces, de tijdlijn en uiteindelijk het kostenplaatje aanzienlijk laten ontsporen. Hierdoor zijn wij van mening dat buiten het voorziene basismateriaal, ook de afwijkende toonzaalkeuzes van klanten steeds correct en duidelijk moeten voorzien worden van de nodige technische fiches. En dit nog voor de vraag effectief gesteld wordt… bij SAX projects is dergelijke technische informatie immers vanzelfsprekend! Hiervoor beschikken we over een volledig technisch virtueel platform van al onze producten. Dankzij dit platform kunnen we snel en efficie.. nt de juiste informatie digitaal doorsturen naar alle betrokken partijen in het bouwproces. Afmetingen, productomschrijvingen, handleidingen, enz… zijn allen digitaal beschikbaar in onze uitgebreide technische databank. Bedoeling is, om in de nabije toekomst, deze technische databank ook via e-commerce en e-projects online ter beschikking te stellen.

Fotoboek Vandaag de dag is succesvol zaken doen enkel mogelijk dankzij een goede en uitgekiemde marketing. Zeker wat de verkoop van woningen en appartementen betreft, wil een kandidaat koper, meer dan vroeger nog, een kompleet en volledig inzicht in het voorziene materiaal. Hij wil weten welke keuken en tegels hij krijgt en vooral welke toestellen voorzien zijn in de badkamer. Ook qua verwarming (radiatoren, ketel,… ) wil hij een duidelijk inzicht hebben met betrekking tot het groene energie thema. Voor een kandidaat koper zijn dit veelal de doorslaggevende zaken om al dan niet een woning of appartement te kopen. Bij SAX denken we actief mee in dit verhaal en kunnen wij u een volledig uitgewerkt fotoboek aanbieden van de voorziene basismaterialen. Dit fotoboek is uiteraard volledig gepersonaliseerd met foto van het desbetreffende project en uw logo als bouwpromotor of installateur. We kunnen dit fotoboek ook aanbieden in PDF zodat dit eventueel ook gekoppeld kan worden op uw eigen website.


PROJECTBEHEER | 19

Projectbeheer van morgen

“E-projects”

E-projects – het projectbeheer van morgen “Stilstaan” staat niet in het SAX woordenboek. Daarom zijn we nu al bezig met het “project­ beheer van morgen”. Dankzij onze interne projectmodule kunnen wij binnenkort de stap zetten naar een externe project­module. Concreet betekent dit een enorme stap voorwaarts en bieden wij een service aan waarbij onze bouwpromotoren en installateurs volledige elektronisch en online hun project(en) kunnen meevolgen vanuit hun eigen kantoor of thuis. Dankzij deze nieuwe tool besparen wij een pak mailverkeer en geven we het woord “efficie.. ntie” een nieuwe betekenis. U zal immers van thuis 24/24 alles online kunnen meevolgen. Welke klanten zijn langs geweest, wat hebben ze gekozen, downloaden van offertes, technische dossiers, badkamerschetsen, fotoboeken enz… zullen slechts nog e† e† n enkele muisklik verwijderd zijn. E-projects is een service die we in de nabije toekomst zullen lanceren. Wij zijn ervan overtuigd dat dit een enorme tijdsbesparing zal betekenen en de service naar onze bouwpromotoren en installateurs nog verder zal vergroten. We houden u op de hoogte…!


20 | LOGISTIEK CENTRUM

Hightech logistiek centrum De goederen die SAX levert, de bevoorrading van onze filialen en de gratis leveringen iedere dag tot bij u thuis of op de werf, gebeuren steeds vanuit ons hightech DistributieCentrum in Wielsbeke. In Wielsbeke werd in 2004 een interessante locatie gevonden, met heel wat mogelijkheden voor warehousing, en bovendien vrij centraal gelegen voor distributie in Oosten West-Vlaanderen. Ondertussen is de site uitgegroeid tot een volwaardig, en het enige DistributieCentrum voor Sax Sanitair. We beschikken er over 26.800 m2, waarvan 20.650 m2 bebouwd. Het warehouse bevat conventionele opslagrekken, hoogstapelrekken tot 14 meter, met 10.000 palletlocaties, en 15 horizontale Kardexshuttles voor geautomatiseerd magazijnbeheer, die samen 21.000 picklocaties bieden voor installatiemateriaal. SAX Logistics is operationeel van zondagavond, non-stop tot vrijdagavond. Daardoor kunnen wij een unieke toegevoegde waarde bieden, o.a. met online bestelmogelijkheden tot 06u ‘s morgens, voor levering dezelfde dag. Om de leveringen te realiseren, beschikt Sax over zijn eigen wagenpark met 10 vrachtwagens, 4 bestelwagens en 1 trekker-trailer-combinatie. Door deze logistieke activiteiten in eigen beheer, kunnen wij U een hoge flexibiliteit en leverbetrouwbaarheid garanderen. Door de constante kwaliteitscontrole op de in- en uitgaande leveringen, worden fouten tot een minimum beperkt. Om verder het hoofd te kunnen bieden aan de constante groei die Sax doormaakt, is de beslissing genomen om het DistributieCentrum verder uit te breiden. In het verlengde van het huidige gebouw wordt een uitbreiding voorzien van het warehouse waardoor onze opslagcapaciteit uitgebreid wordt met 3.500 palletplaatsen en adequate opslagfaciliteiten voor radiatoren en buizen op lengte. Vanuit het nieuwe laadgedeelte met 20 laadpoorten zal onze vloot vlotter kunnen geladen worden, wat onze leveringszekerheid gunstig zal beinvloeden. Tevens zal als annex aan het Logistiek Centrum een gloednieuw filiaal opgericht worden. De baliemensen van dit filiaal Wielsbeke zullen over de nodige productkennis en ervaring beschikken om de professionele installateur persoonlijk en snel te begeleiden bij de keuze van zijn producten. Aangezien de balie over een eigen stock zal beschikken, garanderen wij ook de wachttijden tot een minimum te herleiden.


Hoge flexibiliteit en betrouwbaarheid door constante kwaliteitscontrole


22 | Technische toonzaal duurzame energie

Duurzame energie

energiek vooruit denken Duurzame energie Bij de keuze van een nieuwe verwarmingsinstallatie moet er rekening gehouden worden met de stijging van de energieprijzen tijdens de komende 20 jaar. De steeds strengere eisen op vlak van energieprestatie van de woning, in combinatie met bijhorende premies, maken toepassingen van duurzame energie voor woningbouw interessanter. Bij realisatie van de Europese doelstellingen op vlak van E-peil, met als einddatum 2020, zal toepassing van duurzame energie in de nieuwbouwwoning een verplichting worden. Integratie van deze nieuwe technieken in de verwarmingsinstallatie is mogelijk in verschillende stappen. Ventilatie met warmterecuperatie is intussen een veel toegepaste techniek. Op eenvoudige manier kan een zonneboiler geplaatst worden voor het sanitair warm water, gesteund door interessante premies. Een stap verder is toepassing van zonne-energie als ondersteuning van de verwarming. Warmtepompen, zowel geothermisch als lucht-water, kunnen op energievriendelijke manier zorgen voor zowel comfort aan warmte als sanitair warm water. Besparingen in energiekosten, ondersteuning door premies, zorgen voor een interessante winstfactor t.o.v. traditionele cv-installaties. Bij de firma Sax is de kennis aanwezig om een gepast voorstel uit te werken op maat van de geplande woning. U kan hiervoor terecht in onze toonzalen, waar oplossingen duurzame energie zijn opgesteld. Onze specialist duurzame energie en onze technische binnendiensten kunnen u op professionele manier adviseren. In onze technische toonzaal duurzame energie te Melle en Bissegem staan de meest gebruikelijke oplossingen duurzame energie voor woningen, in werking opgesteld. Wij werken samen met ervaren installateurs die instaan voor een correcte installatie. Onze opleidingsruimte staat zowel ter beschikking van onze installateurs, als bouwpromotoren.


BELHYDRO | 23

Belhydro Sax beschikt over een eigen productie-afdeling voor het produceren van massagebaden op maat, en dit onder de merknaam “Belhydro”. Massagebaden op maat Toepasbaar op alle baden in acryl of quaryl. Hydromassage, luchtrelaxatie of een combinatie van beide? Extra jets? Opties? Een eigen basissysteem voor uw projecten? Bij ons geen geimporteerde seriematige whirlpoolsystemen, maar elk order wordt op maat verwerkt in onze eigen productie-afdeling in Melle. Meer dan louter massagesystemen Tegenwoordig is een bad met kleurenverlichting zeer trendy en zeker als dit dan nog gecombineerd wordt met het soundsysteem. Beide kunnen afzonderlijk op een bad geplaatst worden, dus niet noodzakelijk in combinatie met een massagesysteem. De kleurenverlichting met chromopowerledspotjes is zeker een aanrader en de naam ‘chromotherapie’ meer dan waard! Het soundsysteem biedt uw klant de mogelijkheid om zijn favoriete muziek te beluisteren in bad! Hiervoor worden speakers gemonteerd op de badwand, eventueel met versterker en met aansluitfiche voor MP3 of I-pod, ... Belhydro zet de hele badkamer in kleur ! Naast chromotherapie in het bad is er ook een inbouwkit voor plafondverlichting en/of plintverlichting rond uw bad (indirecte verlichting via LED-strips). Persoonlijk advies Ons technisch team staat ook voor u klaar met een passend antwoord op uw vragen of bij de praktische uitwerking van uw projecten of exclusieve wensen. Het staat u vrij om een bezoek te brengen aan ons productie-atelier.

massagebaden op maat gemaakt

volgens uw project


sanitair

Torhoutsesteenweg 369, 8200 Brugge 2 Tel. 050 40 00 75 – Fax 050 40 00 74 E-Mail: projects@sax-sanitair.be

verwarming

Kachtemsestraat 10, 8870 IZEGEM Tel. 051 33 52 55 – Fax 051 33 52 54 E-Mail: projects@sax-sanitair.be

TOONZALEN

Sax Bissegem

Sax Brugge

Sax Eeklo

Sax Ieper

Meensesteenweg 179, 8501 Bissegem Tel. 056 35 36 07 bissegem@sax-sanitair.be

Torhoutsesteenweg 369, 8200 Brugge 2 Tel. 050 40 00 80 brugge@sax-sanitair.be

Ambachtenstraat 3a, 9900 Eeklo Tel. 09 218 98 00 eeklo@sax-sanitair.be

Albert Dehemlaan 6, 8900 IEPER Tel. 057 20 32 11 ieper@sax-sanitair.be

Sax Izegem

Sax Melle

Sax Oostende

Sax Oudenaarde

Kachtemsestraat 10, 8870 IZEGEM Tel. 051 31 19 37 izegem@sax-sanitair.be

Autostradeweg 3, 9090 MELLE Tel. 09 252 44 00 info@sax-sanitair.be

Archimedesstraat 5, 8400 OOSTENDE Tel. 059 80 80 80 oostende@sax-sanitair.be

Ronseweg 23, 9700 Oudenaarde Tel. 055 31 41 31 oudenaarde@sax-sanitair.be

TECHNISCHE TOONZAAL DUURZAME ENERGIE OPLEIDINGSCENTRUM Sax Melle • Autostradeweg 3, 9090 MELLE • Tel. 09 252 44 00• info@sax-sanitair.be Sax Bissegem • Meensesteenweg 179, 8501 Bissegem • Tel. 056 35 36 07 • bissegem@sax-sanitair.be

Sax Projects  

Voorstelling van de projectdienst binnen Sax-Sanitair

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you