Page 6

Varkauden Kampus Pop Up: energiaa tarvitaan aina! TEKSTI ANNE HEIKKINEN

| KUVAT PETTERI ALANKO

T

ämä on tulevaisuuden ala kun uusiutuva energia ja kiertotalous ovat yhä isommin tapetilla. Koulutuksesta saa insinöörin pätevyyden ja sillä saa kyllä hyvin töitä, tuumaa energiatekniikan opiskelija Konsta Thuren. Konsta ja muut energiatekniikan opiskelijat esittelivät opiskelualaansa sekä Varkauden kampuksen tiloja ja tutkimusta Varkaus Kampus Pop Up – tapahtumassa helmikuun lopulla.

6 1 / 2 0 1 8 Savonian Sanomat

TIIVIS KAMPUS ON HYVÄ JUTTU Tuulitunneissa käy pöhinä kun tuuligeneraattori tuottaa tuulesta sähköenergiaa. Laboratoriota esittelevä yliopettaja Olli-Pekka Kähkönen kuvailee kuinka kokeessa testataan pienen tuuligeneraattorin tuottamaa sähkötehoa erilaisilla tuulen nopeuksilla. Yleisönä on joukko Leppävirran lukion opiskelijoita. – Vitsi mitä laitteita, täällä on paljon teknisempää kuin ennakkoon luulin, porukasta kommentoidaan.

– Energiatekniikka ei kyllä ole oma alani, mutta oli tosi kiinnostavaa käydä erilaisilla pisteillä ja nähdä näitä laitteita, kertoo lääketieteen opinnoista haaveileva Venla Etula. Neea Laitinen puolestaan toteaa, että Varkauden kampuksella on käyty Leppävirralta jo yläasteella, mutta tutustumiset ja vierailut eri opinahjoihin ovat myös lukioaikana kovin toivottuja. – Liiketalous voisi olla minua kiinnosta jatko-opintoala. Lukiolaisia kampuksella kierrättä-

Profile for Savonia UAS

Savonian sanomat 1 2018  

Savonia Ammattikorkeakoulun uutislehti

Savonian sanomat 1 2018  

Savonia Ammattikorkeakoulun uutislehti

Profile for savonia