Page 37

mistaa alusta alkaen itse. Polsolla oli ainoastaan ruisleipä valmiina. Jotkut kilpailijat toivat mukanaan useita valmiita komponentteja, mikä vaikutti tuomaristoon kielteisesti.

johtaja kreikkalainen huippukokkiravintoloitsija Argiro Barbarigoun. Tuomaristossa oli mukana myös kuopiolainen Ilona Sares. Maailmankuulu espanjalainen kokki Joan Roca on kilpailun lähettiläs.

Nuoret kokit on valittu European Regions of Gastronomi – verkostoalueilta. He osallistuivat kilpailuun suojellakseen ja esitelläkseen omaa ruokakulttuuriaan ja ruoan monimuotoisuutta, kulinaarista perintöä sekä gastronomisia innovaatioita. Kilpailu tukee uransa alussa olevia nuoria kokkeja. Vuoden 2017 tilaisuutta isännöi Sant Pol de Mar – yliopiston hotelli- ja matkailukoulu. Koska vuoden 2016 kilpailun voittaja tuli Kreikasta, oli kansainvälisen tuomariston puheen

Kilpailun järjestämisestä vastaa voittoa tavoittelematon IGCAT – organisaatio (International Institute of Gastronomy, Culture Arts and Tourism). Sen tavoitteena on vahvistaa paikallisyhteisöjä edistämällä vastuullisen matkailun kehittämistä tukemalla alueellista ruoka-, kulttuuri-, taide- ja matkailutoimijoiden yhteistyötä eri puolilla maailmaa.

Josi Polson hopeamitalliannos, moderni mustikkalukko.

Kuopion alue on osa ERG-verkostoa, ja IGCAT myönsi Kuopion alueelle gastronomisen matkailualueen tunnustuksen vuodelle 2020.

Erityisen Ihana – Ihanan erityinen luokassani -tilauskoulutus Onko luokassasi ihanan erityisiä oppilaita, joka tuo arkeen haasteita? Kenties heitä on monta samassa luokassa? Kaipaatko työkaluja tuntien soveltamiseen ja rauhoittamiseen? Koulutus tarjoaa välineitä/keinoja tukea tarvitsevan lapsen toimintakyvyn, tuen tarpeen arviointiin sekä tuntien toiminnallisuuteen. Lisäksi koulutuksessa käsitellään keinoja yhteistyöhön lapsen/lasten perheiden sekä muiden toimijoiden kanssa. Koulutus on suunnattu ala-asteen opettajille. Koulutuksen kesto 4 tai 7 tuntia. Kouluttaja: Anu Kinnunen, ft, TtM, EO, fysioterapian lehtori Kysy räätälöity tarjous teidän tarpeisiinne! Asiakkuuspäällikkö Seija Taattola, 044 785 6471, seija.taattola@savonia.fi

Työelämän muutos –tilauskoulutukset. Miten tästä voi selvitä? Muutos työpaikoilla on tullut jäädäkseen. Muutoksia on erilaisia ja ne tapahtuvat usein – yksittäin tai yhtä aikaa. Yksi seikka on yhteinen muutostilanteissa – muutoksen läpivientiin tarvitaan kaikki mukaan. Kukaan ei pysty siihen yksin. Työelämän muutos –koulutuksen kohdetyhmänä on kaikki työikäiset ihmiset. Käytännönläheisen koulutuksen aiheina on mm. johtaminen, alais- ja työtaidot ja toiminnan kehittäminen ja uudet työkäytännöt. Koulutuksen voi toteuttaa kokonaisena prosessina vaiheittain, tai siitä voi poimia osia tarpeen mukaan. Lisätietoa Asiakkuuspäällikkö Seija Taattola, 044 785 6471, seija.taattola@savonia.fi Kysy räätälöity tarjous teidän tarpeisiinne!

Savonian Sanomat 1 / 2 0 1 8 3 7

Profile for Savonia UAS

Savonian sanomat 1 2018  

Savonia Ammattikorkeakoulun uutislehti

Savonian sanomat 1 2018  

Savonia Ammattikorkeakoulun uutislehti

Profile for savonia