Page 36

Lanit-pelitapahtuma Kasvaa vuosi vuodelta TEKSTI JOUNI VORNANEN | KUVAT NIKO AUVINEN

Laboratorioinsinööri Pekka Vedenpään mukaan vaadittiin taas edellisvuosien tapaan yhteistyötahojen kanssa mittavat järjestelyt niin tieto-ja sähköverkon sekä turvallisuuden alueilla tapahtuman onnistumiseksi. – Aiempaan kertaan verrattuna on korostunut yhteistyö eri peliorganisaa­ tioiden kanssa. Samoin uusina peli­ tapahtumiin osallistuivat muun muassa Kuopion kaupungin POP-Up Nuokkari ja Kajaanin ammattikorkeakoulun pelin­ kehittäjät sekä pelialan merkittäviä luennoitsijoita.

LUE LISÄÄ!

Linkki:

Vedenpään mukaan tapahtuman kasvunäkymät ovat sellaiset, että mahdollisesti jo seuraavat viidennet LANit järjestetään jossakin muussa tiloissa kuin Opistotien kampuksella, esimerkiksi Kuopio-hallissa.

Savon Sanomat 15.10.16

L

anit-pelitapahtuma, Gyostage 4, yhdessä Savon Diginatiivit ry:n, Savonian, Sakkyn, Humakin ja muiden toimijoiden kanssa pidettiin taas supersyyslomaviikon aluksi 14-16.10.16 Opistotien kampuksella. Osallistujia oli noin 800.

– Savonialle Opistotiellä järjestetyt kisat ovat olleet merkittävä näkyvyyden estradi, millä on ollut vaikutusta uusien opiskeli­ joiden hakeutumiseen Savoniaan. Mikäli Lanit-17 järjestettäisiin esimerkiksi Kuopio-hallissa, yhteis­ toimintaan Savonian kanssa jatkossakin on pelin järjestäjillä selvä pyyntö ja valmius, jolloin Savonian näkyvyys saattaisi olla jopa vieläkin suurempi, arvelee Pekka Vedenpää.

TEKSTI JOUNI VORNANEN

Kansantaiteilija Jaakko Tepolle viimein insinöörin paperit Kansantaitelija Jaakko Teppo sai insinöörin paperit syyskuun puolivälissä Savoniaammattikorkeakoulusta. Valmistumisesta kului aikaa 35 vuotta, mutta 1980-luvulla suosittu kansantaitelija ei tullut hakemaan todistusta ja asia unohtui. Todistuksen puuttuminen huomattiin, kun kirjailija Antti Heikkinen kirjoittaa elämäkertaa Jaakko Teposta. Teos julkaistaan lokakuussa. Jaakko Teppo opiskeli koneinsinööriksi silloisessa Kuopion teknillisessä oppilaitoksessa, Tekussa. Nyt oppilaitos on osa Savonia-ammattikorkeakoulua. Insinöörin töitä Jaakko Teppo ei ole tehnyt, sillä

36   2   /   2 0 1 6   Savonian Sanomat

suosittu taiteilija kiersi ympäri Suomea ja keikkatahti oli kova yli 30 vuotta sitten. Jaakko Tepon ura oli kovassa nosteessa 1980-luvun alussa. Uraa siivitti varsinkin menestyksekäs Ruikonperän multa­ kurkku -levy. Todistuksen jakotilaisuuteen saapui nykyisiä ”tekun” opiskelijoita ja ”tekulaisia” varhaisimmiltakin ajoilta. Tilaisuudessa Jaakko Tepon kappaleita esitti Savoniassa opiskellut freelance-muusikko Antti Nykänen. Hän on jo pikkupoikana esiintynyt samoissa juhlissa Jaakko Tepon kanssa. Muistoina niistä hänellä on Jaakko Tepon hattu.

Vaikka vuosia on vierähtänyt, Jaakko Tepolla huumorinkukka on säilynyt. Kun Tepolta tiedusteltiin, mitä tuore insinööri aikoo seuraavaksi tehdä. Vastaus oli hyvin teppomainen. – Mulle sopisi kunnaninsinöörin virka. Kun tuo toinen puoli on halvaantunut, niin voisin tehdä toisen käden hommia. Kansantaiteilijan insinööriksi valmistuminen kiinnosti myös mediaa. Valmistuminen uutisoitiin läpi Suomen. Todistuksenjako uutisoitiin muun muassa Ylen pääuutislähetyksessä ja MTV3:n kymppiuutisten kevennyksessä.

Profile for Savonia UAS

Savonian sanomat 2/2016  

Savonia-ammattikorkeakoulun sidosryhmälehden, Savonian Sanomien, numero 2/2016

Savonian sanomat 2/2016  

Savonia-ammattikorkeakoulun sidosryhmälehden, Savonian Sanomien, numero 2/2016

Profile for savonia