Page 1

t n a r Cou EDITIE AUGUSTUS 2011

Extrême Blanc & Gris voor een geslaagde zomer

NU € 6,95

WIT EN ROOD

voor bij de culinaire barbecue

Rosé voor elk moment

GRAHAM BECK wijnen voor de liefhebber op ontdekking

Karakterwijnen uit de Jurançon met vrouwelijke meesterhand gemaakt.

MID SUMMER SALE

kortingen oplopend tot 30%

|S

UM

MER PROOF

|S

M

M

ER

R

M

F OO

R PROOF | SU

| SUMMER PR

ME

OO

U

le a i c e p S mer zo itie! ed F

Louis Fabre Sauvignon Blanc 2010 Pays d’Oc IGP

Quinta do Alqueve Vinha do Alqueve 2009 Vinho Regional Tejo

Een model (schoolvoorbeeld) Sauvignon voor een weggeefprijs!

Karakteristieke en karaktervolle, uitstekend verteerbare plezier/-eetwijn.

Stuivend, fris en zuiver met een grote smaakkracht. Alcohol nauwelijks waarneembaar.

Krokante sappigheid en plezier-effect binnen een karakterwijn.

Alles uit de zee en het water: mosselen, oesters, crab, gerookte forel, maar ook salades!

Vlees en vis, stoofgerechten, paella. Modelcombinatie: orgaanvlees!

Sauvignon Blanc

Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz, Trincadeira en Cabernet Sauvignon.

ALCOHOL:

12,5 % 2011-2013

BRUIK-/HOUDBAAR:

ALCOHOL: PRIJS:

e 6,75

13,5 % 2011-2016

BRUIK-/HOUDBAAR:

PRIJS:

e 7,50

PR

O O F | S U M ME

R

P


UW WIJNSPECIALIST UIT MAASTRICHT

Bestellen U kunt snel en eenvoudig bestellen per telefoon, fax, e-mail, internet en post.

T 043-363 77 99 F 043-363 47 48

Beste Wijnliefhebber, www.sauterwijnen.nl is de afgelopen maanden in een nieuw jasje gestoken. Het geheel is overzichtelijker, gebruiksvriendelijker en informatiever geworden. U kunt heel gemakkelijk alle informatie over onze wijnen en hun wijnmakers terugvinden op de website. Bovendien heeft u de mogelijkheid om via verschillende media (website, facebook, twitter, youtube en flickr) rechtstreeks in contact te komen met de wijnmakers die daar op dit moment voor openstaan.

@ info@sauterwijnen.nl

Nog lang niet alle beschikbare informatie staat op de website, daar hebben we nog wat tijd voor nodig. De komende tijd werken we hieraan en er komen ook nieuwe opties beschikbaar. Het regelmatig bezoeken van de website is ook daarom zinvol. De website is geen vervanger van onze regelmatige publicaties: het magazine WIJN, de WIJN courant en de specials. Dat willen we heel nadrukkelijk nog een keer kenbaar maken. De website is wel een waardevolle aanvulling op al deze publicaties. Zo kunt u daar de volledige proefnotities en nog meer achtergrondinformatie terugvinden. Het geeft ons ook de mogelijkheid om u sneller en soms ook anders (bijvoorbeeld via film) te informeren. Wij hopen dat u de komende tijd de voordelen van onze nieuwe website zult ontdekken. De WIJN courant staat ditmaal volledig in het teken van de zomer. De weersomstandigheden doen het niet vermoeden, maar het is toch echt zomer en we hopen dan ook voor de thuisblijvers dat het zomerweer snel terug komt en tot laat in de herfst zal aanhouden. Vorig jaar introduceerde we Extrême Gris als nieuwe rosé. Het succes stimuleerde de wijnmaker om een Extrême Blanc en volgend jaar zelfs een Extrême Rouge (of misschien wel Noir?) te maken. De Blanc is gemaakt van Sauvignon Blanc en heeft alle typerende aroma’s in huis in combinatie met verleidelijke frisse zuren die niet te nadrukkelijk aanwezig zijn. Zowel de Blanc als de Gris verdienen met recht de titel ‘heerlijke en verleidelijke zomertoppers’. Ze verdienen het ook om in uw koelkast klaar te liggen om direct ingezet te kunnen worden als het kwik weer boven de 20°C komt. Buiten zijn en buiten genieten kan perfect met een barbecue en smaakvolle wijnen. Een zestal wijnen hebben we voor u geselecteerd. Zij zullen een belangrijke bijdrage leveren om van uw barbecue een gastronomisch festijn te maken. Enkele aanbevelingen in deze richting hebben we ook aan het papier toevertrouwd. Sinds enkele weken hebben we de Grand Cru onder de rosé in huis; Tavel! In het hart van deze WIJN courant introduceren we deze rosé van de familie Perrin samen met de vier best verkochte rosé-wijnen van dit seizoen. Tavel is overigens een ‘alle seizoenen rosé’ en kan ook de wat minder zomerse dagen heel goed aan. Twee talentvolle vrouwelijke wijnmaaksters: Erika Obermeyer van Graham Beck (Zuid-Afrika) en Marion Latrille van Château de Jurque (Jurançon) sluiten deze WIJN courant af. De prestigewijnen (Pheasants’ Run, The Joshua en Emotion) die door deze dames geproduceerd worden demonstreren niet alleen hun persoonlijk talent, maar vooral ook het potentieel van beide bezittingen. De wijnen verdienen een warme aanbeveling. Met vele zomerse groeten, Erik Sauter sr., Guido Quaden en Ralph Habets

W

www.sauterwijnen.nl

26 A Antwoordmummer 6200 VD Maastricht

Bezorgen U kunt ervoor kiezen om uw bestelling af te halen in een van onze vestigingen of thuis te laten bezorgen. Dat doen we graag voor u. Voor het thuisbezorgen van uw bestelling maken wij gebruik van een gespecialiseerd transportbedrijf. Vanaf € 150,00 is het thuisbezorgen gratis. Voor kleinere bestellingen vragen wij een bijdrage in de transportkosten van € 9,00. Uw bestelling wordt binnen 4 werkdagen bij u thuisbezorgd. Lukt dat niet, omdat bijvoorbeeld een wijn (tijdelijk) niet voorradig is, dan nemen wij contact met u op.

Betalen U ontvangt van ons een factuur nadat uw bestelling is thuisbezorgd. U hebt vervolgens 21 dagen de tijd om de factuur te voldoen. Automatische incasso is ook mogelijk, u kunt bij uw bestelling aangeven dat u daarvan gebruik wenst te maken. Uw bestelling kunt u ook plaatsen via onze website; u hebt daar de mogelijkheid om ook via IDEAL, Eurocard/Mastercard, Visa of American Express te betalen.

100% tevreden Hoewel we onze wijnen met de grootste zorg en aandacht selecteren, importeren, opslaan en bezorgen, kan het gebeuren dat u om wat voor reden dan ook niet helemaal tevreden bent. Vervelend, maar dat lossen we op! Laat het ons s.v.p. zo snel mogelijk weten via 043 – 363 77 99 of info@sauterwijnen.nl.

Voorwaarden Van toepassing zijn onze algemene verkoopvoorwaarden, welke zijn gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel Zuid-Limburg onder nummer 14604792. Een uittreksel van deze voorwaarden sturen wij op aanvraag kosteloos naar u toe.

VESTIGINGEN MAASTRICHT Hoofdvestiging Withuisveld 16 A 6226 NV Maastricht

BUSSUM Nevenvestiging Huizerweg 128 1402 AK Bussum

VELP/ARNHEM Franchise: Peter Meijrink Rozendaalselaan 22 6881 LC Velp

ERMELO Franchise: Alie van de Mheen Fokko Kortlanglaan 4 3853 KG Ermelo

Telefoon: 043 – 363 77 99

Telefoon: 035 – 691 48 52

Open vanaf 1 september 2011.

Telefoon: 0341 – 55 44 44

Openingstijden en meer informatie over onze vestigingen kunt u vinden op www.sauterwijnen.nl.

2

[de basis van een continuË motivatie]

Sauter Wijnen bestaat meer dan 100 jaar. Erik Sauter sr. (3e generatie) is het boegbeeld van onze expertise. Hij heeft meer dan 45 jaar ervaring als wijnhandelaar, wijnmaker en wijngoedbeheerder. Hij volgde stages en opleidingen in Bordeaux (Talence), Davayé en Trier. Publiceerde talloze artikelen over wijn en smaak (wijn/spijs) in binnen- en buitenland en is vice-président van de A.I.V. Académie Internationale du Vin (Genève). Samen met de jonge, dynamische en bovenal gepassioneerde wijndeskundigen binnen ons team vormt hij het wijngeweten van Sauter Wijnen. Onze expertise zetten we dagelijks in om de beste wijnen voor u op te sporen.

Kwaliteit vormt de basis van onze nooit aflatende motivatie: kwaliteit van de wijnen, van de dienstverlening en van de informatieverstrekking. Nergens wordt u beter geïnformeerd over wijn als bij ons. Onvermoeibaar zoeken wij wereldwijd naar het beste op het gebied van de goede wijn. Met een uitstekende balans tussen kwaliteit en prijs. Authenticiteit, verteerbaarheid, bewaar- en ontwikkelingspotentieel vormen de sleutelbegrippen. Wijnen die de goede smaak aanscherpen van de echte wijnliefhebbers-/kenners, dat is waar we voor u naar zoeken.

Voor uitgebreide proefnotities zie www.sauterwijnen.nl

[onbeperkte toegang tot de wijnwereld]

VERTROUWEN

[meer dan een eeuw]

KWALITEIT

expertise

DÈ VIJF REDENEN OM BIJ S Al meer dan 100-jaar staan we voor expertise, kwaliteit en service. Een groot en bewegend netwerk met bekende en minder bekende wijnmakers werd in die lange periode met grote zorg opgebouwd. Een grote, groeiende groep echte wijnliefhebbers, verspreid over heel Nederland, heeft dankzij Sauter Wijnen in vol vertrouwen onbeperkte toegang tot deze fascinerende wijnwereld. Wij staan ervoor om dit elke dag op nieuw waar te maken en te verbeteren. Dankzij uw vertrouwen, belangstelling, suggesties en … kritiek als dit nodig is.


Heerlijke en verleidelijke zomertoppers! voor t k a gema oment. é s m o en r voor elk k, fris, t i ij W en en oegankel gewoon e r e d n ie n, t en buite r e d Mo ssief e expr . r lekke

Extrême Blanc 2010 Vin de France

Extrême Gris 2010 Coteaux du Languedoc a.c.

!

Strakke maar ook beklijvende Sauvignon-expressie met een bespeurbare zoninvloed.

Perfect in balans, een heerlijke smaakconcentratie en een verrukkelijke frisheid.

Moderne, breed inzetbare aperitief en feestwijn die niet snel zal gaan vervelen.

Dit jaar met een extra zonrijke, subtiel zoete toets in de lange finale.

Oesters, pasta met zeevruchten en frisse geitenkaas.

Licht pikante gerechten, praktisch alle tapas, salades, heel veel van de barbecue/rooster.

Sauvignon Blanc

Grenache, Mourvèdre

ALCOHOL:

12,0 % 2011-2014

BRUIK-/HOUDBAAR:

ALCOHOL: PRIJS:

e 7,75

13,0 % 2011-2012

BRUIK-/HOUDBAAR:

PRIJS:

e 7,25

[uw tevredenheid is ons plezier]

[een schat aan informatie en ervaringen]

Wijn kopen en van wijn genieten moet een feest zijn. Niets mag dat feest in de weg staan. De keuzes die u bij ons maakt dienen u ongeremd het plezier te verschaffen, dat u er terecht van verwacht. Zonder uit het oog te verliezen dat goede smaak en intensief genieten versterkt worden door ervaring, leren en met belangstelling waarnemen. U kunt bij ons snel, gemakkelijk en vooral in volle vertrouwen bestellen. Afhankelijk van de ruimte in uw wijnkelder kunt u zelf bepalen hoe en wanneer u de wijn wenst te ontvangen. Ons team staat permanent klaar om u snel en adequaat van dienst te zijn. Voor vragen, advies, klachten, transport, speciale wensen of aanvullende informatie. Uw tevredenheid is ons plezier.

Dagelijks staan wij in contact met de beste wijnmakers over de hele wereld. Bezoeken over en weer, intensieve proeverijen en de diepgaande dialogen met deze gemotiveerde wijnmensen vormen een schat aan waardevolle informatie en prachtige ervaringen. Dit alles delen we graag met u. Via het informatieve en smakelijke magazine WIJN, de persoonlijke nieuwsbrieven, de pro-actieve website, de talrijke en veel bezochte proeverijen en leerzame masterclasses. We hebben er veel voor over om u niet alleen volop wijngenot in het glas te bezorgen, maar ook om de boeiende wereld achter dit glas wijn bij u thuis te brengen.

BELEVING

SERVICE

SAUTER WIJNEN TE KOPEN

Voor uitgebreide proefnotities zie www.sauterwijnen.nl

3


Genieten van pure smaken en expressieve wijnen.

Heerlijk in de buitenlucht en in een sfeer van feestelijk vakantiegevoel dat het buitenland even overbodig maakt.

Gastronomisc NU € 8,75

Quinta do Alqueve Fernão Pires 2009 Tejo d.o.c.

NU € 12,50

Jean-Max Roger 2010 Menetou-Salon a.c.

Plezier, krokantheid, lengte en nobele bitterheid; het is er allemaal! Zeer goed.

Echt smaakkrachtig en mondvullend geheel zonder dat alcohol op de voorgrond treedt.

Sappig/krokante, mondvullende materie met opvallend aangenaam eerste mondcontact.

Fris en intrigerend met de juiste combinatie: mineraal/floraal/fruitintensiteit.

Dit jaar meer rijpheid in de expressie door het grotere aandeel Chardonnay.

Breed inzetbare, licht verteerbare lunch en dinerwijn.

Gebakken asperges, geroosterde kreeft en gelakte paling.

Perfect bij schaaldieren, asperges, salades, gerookte paling, zalm en Oosterse keuken.

Oesters, vistartaar, rogvleugel, kalfsvlees, geitenkaas.

Fernão Pires

70% Chenin Blanc, 30% Chardonnay

Sauvignon. 30 jaar oude stokken.

ALCOHOL:

13,5 % 2011-2013

BRUIK-/HOUDBAAR: 4

Clos de la Briderie 2010 Touraine-Mesland AOP Vieilles Vignes

ALCOHOL: PRIJS:

e 9,95

12,5 % 2011-2014

BRUIK-/HOUDBAAR:

ALCOHOL: PRIJS:

Voor uitgebreide proefnotities zie www.sauterwijnen.nl

e 9,50

12,5 % 2011-2015

BRUIK-/HOUDBAAR:

PRIJS:

e 14,25


Het klinkt misschien wat pretentieus, maar we bedoelen het goed. We willen alleen maar het verschil maken tussen de populaire comfort-barbecue en het zorgvuldig roosteren van goed materiaal. Het ziet er in de winkel best smakelijk uit, al die voorgekruide, fel gekleurde en zoet gelakte boutjes, worstjes en ribjes met de aanbeveling: “voor de barbecue”. Zoetstoffen, kleurstoffen, smaakstoffen, scherpe kruiden … alles wordt ingezet om de zwakke kwaliteit van het onderliggende materiaal te verhullen. Samen met de uitbundig aanbevolen industriële sauzen met dito toevoegingen vormen ze een totaal ongeschikte combinatie voor de goede wijn, hoe eenvoudig deze ook mag zijn. Maar de techniek van de “maitre-rotisseur” in de praktijk gebracht met behulp van een goed apparaat en goede houtskool, leidt wel degelijk tot optimaal genietbare, culinaire resultaten. Het is de moeite waard 4 tot 5 maal zoveel uit te geven voor een pak hoogwaardige houtskool. Deze brand schoner, zorgt voor een aanhoudende, zacht gloeiende aslaag en is reukloos. Dit in tegenstelling tot voorgevormde briquetten die zo sterk naar kolendamp kunnen ruiken. Als de producten (vis, gevogelte, ribjes, entrecote, Tbone, lamskoteletjes, harde groenten als in de schil heel even voorgekookte en daarna gehalveerd, goede aardappelen) puur – dus niet vooraf gemarineerd, noch gearomatiseerd – zijn, is er verder heel weinig nodig. Goede olijfolie, verse danwel gedroogde kruiden als tijm, rozemarijn, laurier etc. plus vers gemalen zeezout en vers gemalen peper volstaan. De kok, nu even “maitre-rotisseur”, heeft tot taak het zachte garen en bruinen van het materiaal in de gaten te houden, dit te draaien en van plaats te laten wisselen (van heet naar minder warm voor het uitrusten). Alleen al zo'n krokant goud gebruinde, halve aardappel met wat fleur de sel is een gerecht op zich. De “sommelier” binnen het gezelschap heeft tot taak de flessen wit en rood zo gekoeld te houden dat de aanbevolen temperatuur met een marge van maximaal 2 gr. C op de juiste temperatuur blijft. Een beetje spelen met “in de koelemmer (veel water, niet teveel ijs) en uit de koelemmer”.

ch barbecuen

Een additionele, alles behalve onaangename taak vormt het regelmatig proeven of de temperatuur niet teveel daalt noch stijgt. Bij warm weer steeds maar kleine beetjes in het glas doen, want de wijn warmt razend snel op in een groot wijnglas. Met regelmatig bijvullen wordt dit voorkomen en bovendien krijgt de wijn royaal zuurstof en dat doet meestal goed.

Domaine de Fontjun 2010 Saint Chinian a.c.

Les Grands Chemins 2008 Côteaux du Languedoc a.c. Montpeyroux

Vecchia Torre 2009 Salice Salentino d.o.c.

Vruchtvlezige (pulpeux) en krachtig gestructureerde wijn.

Krokant, sappige en vruchtvlezige wijn met een mooie frisheid.

Elegant gestructureerd met een royaal mondvolume.

Fontjun biedt veel karakter en spanning voor een bescheiden prijs.

Zacht en smaakvolle tannines zorgen voor een degelijke structuur.

Succeswijn uit de hak van Italië, uitstekende prijs/plezierverhouding.

Lamsvlees, Bressekip, Mediterrane stoofgerechten, paella en krachtige visgerechten.

Kalf, lam, konijn, vleugelwild en vis-gerechten (gebakken/geroosterd).

Rijke pasta-gerechten (met vlees dan wel vis/ zeevruchten), gevogelte en kalfsvlees.

Syrah, Grenache, Cinsault, Carignan. Grotendeels afkomstig van oude stokken.

Syrah, Grenache Noir, Carignan

90% Negro Amaro, 10% Malvasia Negra

ALCOHOL:

13,5 % 2011-2013

BRUIK-/HOUDBAAR:

ALCOHOL: PRIJS:

e 5,95

13,0 % 2010-2013

BRUIK-/HOUDBAAR:

ALCOHOL: PRIJS:

Voor uitgebreide proefnotities zie www.sauterwijnen.nl

e 6,50

13,5 % 2011-2014

BRUIK-/HOUDBAAR:

PRIJS:

e 7,25 5


Rosé HT LIC TE E ZO RAS R TE SÉ RO

K RA ST OG, O DR YPE E T ENC OV PR !

US

E VIN

NU € 8,75

6

Voor uitgebreide proefnotities zie www.sauterwijnen.nl


Heel wat wijnmakers besteden vandaag de dag zorg en aandacht aan de productie van rosé. Het imago van een restproduct zonder enig serieus karakter is volstrekt niet meer aan de orde. Niet alleen aan de top (Bandol, Domaine Tempier), maar ook op een zeer betaalbaar niveau komen we de mooiste rosé-wijnen tegen. De collectie is inmiddels dusdanig groot en divers dat er voor elk zomers of zelfs culinair moment een rosé te vinden is. We hebben vijf succesvolle en uiteenlopende rosé-wijnen voor u op een rij gezet en voorzien van een type aanduiding. Helemaal nieuw is de Tavel-rosé van Perrin & Fils uit de zuidelijke Rhône. De wijngaarden (Grenache, Cinsault, Mourvèdre) voor deze rosé bevinden zich aan de rechter (west) kant van de Rhône in het departement de Gard. De bodem is klei-houdend met veel kalksteen en laat veel rolkeien zien, zoals dit ook in Châteauneufdu-Pape het geval is. Dit is een rosé die gemaakt wordt met de techniek van de aderlating (saigné) en dit betekent dat er sprake is van een wat langer inweekproces (12 uur). Deze wijnen werden vroeger dan ook als ‘Rosé's d'une Nuit’ aangegeven omdat dit inweekproces (het contact tussen het sap en het vaste materiaal) meestal ‘s nachts plaats vond. Daarna volgt er een lange gisting op roestvrij staal op een temperatuur van 18 gr. C. De appelmelkzurengisting wordt geblokkeerd in verband met het behoud van de optimale frisheid. De wijn wordt in februari gebotteld en voor de botteling gefilterd. Tavel wordt beschouwd als de Grand Cru onder de Rosé. Wij zijn blij dat we met de Tavel van de familie Perrin een grote, maar ook goed verteerbare Tavel in huis hebben. Teveel producenten verwarren de ambitie tot grootheid met  overdaad. Dit is een Rosé die door alle seizoenen heen goede diensten zal bewijzen!

Le Bois des Violettes 2010 Pays d' Herault Aantrekkelijke, ontspannende en licht zoete terrrasrosé. Zachte, vloeiende wijn met een discrete zoetpresentie en een romige textuur. Exotische gerechten (pikant/zoet). Licht pikante barbecue-gerechten met oosterse kruiden. Cinsault ALCOHOL:

12,5 % 2011-2012

BRUIK-/HOUDBAAR:

PRIJS:

e 5,25

Mas Paillet 2010 Pays d’Oc IGP Mont du Roy Lichte lunchrose, ideaal als aperitief, maar vooral om buiten van te genieten. Verrukkelijk fris en floraal met ongekend verkwikkende vruchtentonen. Knapperige salades, gebakken asperges en gefrituurde of geroosterde visjes. Cabernet-Sauvignon en Grenache. De stokken zijn gemiddeld 15 jaar oud. ALCOHOL:

12,0 % 2011-2012

BRUIK-/HOUDBAAR:

U CR D DE AN GR DER ON OSÉ R

P TO ! N E CE OP VEN O PR

PRIJS:

e 6,95

Clos de la Briderie Vin Gris 2010 Touraine-Mesland AOP Rosé (vin gris) met veel van de goede eigenschappen van de fijne witte wijnen. Niet strak droog, goed in balans met opvallend harmonieuze zuren, zonder alcohol. Hartige, verse en knisperige salades en gerechten met pikant/zoet-contrasten. Gamay ALCOHOL:

12,5 % 2011-2013

BRUIK-/HOUDBAAR:

PRIJS:

e 9,50

Perrin & Fils 2010 Tavel a.c. Een krachtig gestructureerde wijn met een groot gastronomisch potentieel. Krachtige, vineuze expressie met rode wijn aroma’s. Op de huid gebakken respectievelijk in de oven gegaarde roodbaars, Saint Pierre of Daurade. Grenache, Cinsault, Mourvèdre ALCOHOL:

13,0 % 2011-2014

BRUIK-/HOUDBAAR:

PRIJS:

e 16,50

Domaine de la Croix Irrésistible 2010 Côtes de Provence a.c. Heerlijke en genereuze wijn met een subtiele zoetheid, voldoende karakter en structuur. Delicate, verkwikkende rosé in de stijl van de echt goede en verfijnde Provence-rosé`s. Geroosterde groenten (aubergine, courgette), salades en pasta`s. Grenache, Cinsault, Syrah, Tibouren, Mourvèdre, Cabernet Sauvignon

NU € 14,75

ALCOHOL:

12,5 % 2011-2013

BRUIK-/HOUDBAAR: Voor uitgebreide proefnotities zie www.sauterwijnen.nl

PRIJS:

e 12,75 7


GRAHAM BECK “We’ve

got

all

the

beautiful

sunshine, the ancient soils and a wide variety of slopes. We don’t always realise how fortunate we are to have so much diversity. In our wines we’ve got the best of both worlds - Old World elegance combined with the up front fruit from the New World sunshine. I strive for a style that is earthy, but still elegant with plenty of finesse, beautiful fruit and an appealing mid-palate”. Erika Obermeyer, wijnmaakster

Nothing less than the best wines will do … De wijngaarden van Graham Beck zijn verdeeld over

volgde ze aan de Universiteit van Stellenbosch, waarna ze bij

selecteerd die een goed beeld geven van deze collectie. Voor

vier grote wijnboerderijen in Stellenbosch, Robertson en

verschillende wijnmakers in Europa, de Verenigde Staten en

het eerst stellen we twee prestige wijnen van Graham Beck

Franschhoek. Zo een groot en uitgestrekt gebied biedt

Australië op stage ging. In 2008 werd ze in Zuid-Afrika geko-

aan u voor: Pheasants’ Run en The Joshua.

schitterende mogelijkheden om elk druivenras in het

zen tot vrouwelijke wijnmaakster van het jaar.

voor haar meest optimale microklimaat te plaatsen.

Pheasants’ Run (Sauvignon Blanc) viel ons meteen op vanwege

Het oogstmateriaal is dan ook van een uitstekend ni-

Haar talent en onvoorwaardelijke passie voor wijn zet ze nu

veau en vindt z’n weg naar de twee wijnkelders in

in voor Graham Beck. Ze streeft ernaar de essentie van de

Robertson en Franschhoek.

wijngaard vast te leggen in de wijn. Hiervoor is het noodzakelijk dat de wijnmaakster de wijngaard 100% begrijpt en

z’n opvallend expressieve Sauvignon-aroma’s, licht pikante structuur, mooie balans, goed gedoseerde zuurgraad, spanning en complexiteit. Echt een ontdekking en zeer goed op z’n plaats aan tafel.

De kelders zijn uitgerust met de modernste apparatuur waar-

dat doe ze. Haar motto is ‘werken met wat je hebt’ en ze

door het oogstmateriaal met oog voor de kleinste details kan

stuurt slechts bij waar nodig. Het resultaat van het werk dat

worden opgevangen en verwerkt. Het wijnmakers-duo Pieter

Erika met haar team verricht ligt geheel in lijn met de ambitie

Ferreira en Erika Obermeyer is samen verantwoordelijk voor

van Graham Beck ‘nothing less than the best wines will do’.

al hetgeen zich in de kelders afspeelt. Pieter concentreert

De wijnen combineren kracht, concentratie, bodemexpres-

slaagde en de wijn imponeert in weelde, finesse en harmonie.

zich vooral op de Méthode Cap Classique wijnen (mousserend)

sie, fijnheid en het duo sappig/krokant op een voortreffelijke

Dit is echt een wijn voor de ervaren wijnliefhebber op zoek

waarmee het bezit wereldwijd bekend is geworden.

wijze.

naar een verrassing. Graham Beck profileert zicht met deze

The Joshua is van een groot mondiaal niveau. De combinatie van de Rhône-rassen Shiraz (95%) en Viognier (5%) is een ge-

wijnen aan de top van Zuid-Afrika en de wijnen op de onderErika ontfermt zich over de wijnen. Ze is slecht 36 lentes jong

De collectie wijnen is groot; van toegankelijk en betaalbaar

liggende niveaus profiteren heel goed mee van deze kwali-

en heeft toch al een indrukwekkend curriculum. Haar studie

tot bijzonder en kostbaar. We hebben zes wijnen voor u ge-

teitsaanpak.

8

Voor uitgebreide proefnotities zie www.sauterwijnen.nl


BETAALBARE EN TOEGANKELIJKE PLEZIERWIJNEN VOOR REGELMATIG GEBRUIK

MOOIE, VERLEIDELIJKE CEPAGE-WIJNEN MET GASTRONOMISCH POTENTIEEL NU € 9,50

VERRASSENDE EN AMBITIEUZE WIJNEN VOOR DE LIEFHEBBER OP ONTDEKKING

NU € 9,50

Graham Beck Waterside Chardonnay 2010 Western Cape, Zuid-Afrika

Graham Beck Pheasants’ Run 2010 Western Cape, Zuid-Afrika

Royale, smaakrijke, aantrekkelijk sappige en evenwichtige Chardonnay.

Zeer goed; spanning, mineraliteit, intens van smaak en complex!

De wijn heeft een onmiskenbare mineraliteit. Heel geschikt voor grote gezelschappen.

Hoogst expressieve, fascinerende Sauvignon van hoog mondiaal niveau.

Frisse salades en geroosterde, grote garnalen.

Platte oesters, Spaanse mosselen (rauw). Uiteraard de beste kazen van de geit.

Chardonnay

Sauvignon Blanc

ALCOHOL:

13,5 % 2011-2013

BRUIK-/HOUDBAAR:

ALCOHOL: PRIJS:

e 6,50

13,5 % 2011-2014

BRUIK-/HOUDBAAR:

Graham Beck Railroad Red 2008 Western Cape, Zuid-Afrika

PRIJS:

e 16,50

Graham Beck The Joshua 2006 Western Cape, Zuid-Afrika

De wijn bezit een aantrekkelijke, rijpe frisheid en de tannines blijven zacht.

Ambitieuze, grote wijn op basis van Rhône-rassen. Mooi ontwikkelingspotentieel.

Het genereuze, vloeiende karakter maakt deze wijn toegankelijk en verleidelijk.

Even indrukwekkende kracht als finesse binnen een bijzonder rijp en smaakrijk geheel.

Prima begeleider van kalfsvlees, gekruide rijstgerechten met gevogelte (kip,eend).

Het fijnste wild (ree), wildzwijn, geit of luxe gerechten van rund (tournedos met of zonder ganzenlever).

Merlot, Shiraz, Cabernet Franc met een klein percentage Sangiovese en Mourvèdre.

95% Shiraz en 5% Viognier

ALCOHOL:

14,5 % 2011-2013

BRUIK-/HOUDBAAR:

ALCOHOL: PRIJS:

e 6,50

14,5 % 2013-2020/22

BRUIK-/HOUDBAAR:

PRIJS:

e 18,50

Graham Beck The Game Reserve 2009 Western Cape, Zuid-Afrika Heel veel karakter, verleiding en kracht voor weinig geld. Mineralig in de mond als de beste Chenins uit de Loire, maar met een lager zuurgehalte. Wilde zalm met een botersaus, sappige Bresse-kip met morilles en Saint Marcellin kaas. Chenin Blanc ALCOHOL:

14,0 % 2011-2014

BRUIK-/HOUDBAAR:

PRIJS:

e 10,50

Graham Beck The Game Reserve 2009 Western Cape, Zuid-Afrika Het Afrikaanse klimaat heeft deze Cabernet een verleidelijke, zoete rijpheid meegegeven. Optimaal rijp, maar met de juiste frisheid en contrast voor de echte wijnliefhebber. Lichte gerechten van rund- of kalfsvlees, stoofschotels of gevogelte. Cabernet-Sauvignon ALCOHOL:

14,0 % 2011-2015

BRUIK-/HOUDBAAR:

PRIJS:

Voor uitgebreide proefnotities zie www.sauterwijnen.nl

e 10,50 9


CHÂTEAU DE JURQUE

Echte karakterwijnen uit de Jurançon met vrouwelijke meesterhand gemaakt

NU € 9,75

Marion Latrille (eigenaresse en wijnmaakster van Château de Jurque) weet met een uitzonderlijk talent de Gros en Petit Manseng druiven tot onweerstaanbaar lekkere wijnen om te vormen die elk diner tot een waar feest van aroma’s maken. Marion beschikt slechts over 10 hectaren wijngaard; perfect gelegen op de superbe hellingen (340 meter hoog) van La Chapelle de Rousse in het hart van de Jurançon. De bodem is kalkrijk met dikke lagen leisteen. De oriëntatie van de op de hellingen aangeplante stokken is zuid en zuid-oost. De hellingen vormen als het ware kleine amfitheaters gericht op de Pyreneeën. De oceaaninvloeden temperen de bergfrisheid, de warmte komt vanuit het Middellandse zeegebied en de warme wind in het najaar zorgt voor de verschrompeling van de druiven die nodig zijn voor de zoete wijnen. Het oogsten vangt aan in Oktober en geschiedt handmatig in fasen (tris) net als in Sauternes. Voor de droge wijnen worden de druiven van de eerste tris gebruikt. De opbrengst is zeer beperkt (27 hl/ha) en ongeveer de helft van veel grote wijnen die voor het dubbele van de prijs afnemers vinden. De Jurançon is vooral bekend vanwege haar zoete wijnen. Marion is met haar vrouwelijke meesterhand erin geslaagd om twee fantastische droge witte wijnen te maken: Fantaisie en Emotion. Fantaisie bevelen we van harte aan als eigenzinnige en smaak intensieve dinerwijn (alles uit de zee). Emotion heeft alle eigenschappen van de grote witte Bourgogne: perfect versmolten houtinvloed, degelijke structuur met voldoende frisheid, verfijning, een galmende finale en een prachtige lengte. De wijn rijpt tien maanden op een mix van eersteklas nieuw en recent gebruikt hout nadat het eerste sap na een zachte persing is vergist op kleine fusten (225 l.) van Frans Eiken. Zeer aanbevolen voor de liefhebbers van grote karakterwijnen die niet terugschrikken voor een beetje eigenzinnigheid!

Château de Jurque Fantaisie 2010 Jurançon Sec a.c. Karakterwijn voor de echte liefhebbers. Niet geschikt voor zuurgevoelige magen … (proteïnerijk tegenspel!).

Zeer grote dinerwijn op het niveau van een Chassagne Montrachet Premier Cru.

Smaakvolle, verkwikkende en typerende zuren. Smaakintensief en contrastrijk (Pompelmoes.

Rijk gestructureerde en uitgesproken contrastrijke wijn met absolute verfijning.

Tartaar van zalm of tonijn, Daurade, oesters, fijne vleeswaren als gedroogde worst, paté en rauwe ham.

Zacht geroosterde kreeft, oesters of een tartaar van zalm. Alle grote kazen.

40% Gros Manseng, 60% Petit Manseng

Petit Manseng

ALCOHOL: Marion Latrille, eigenaresse/wijnmaakster 10

Château de Jurque Emotion 2009 Jurançon Sec a.c.

13,0 % 2011-2015

BRUIK-/HOUDBAAR:

ALCOHOL: PRIJS:

Voor uitgebreide proefnotities zie www.sauterwijnen.nl

e 11,25

14,5 % 2011-2018

BRUIK-/HOUDBAAR:

PRIJS:

e 19,00


AGENDA MAASTRICHT

MAASTRICHT

BUSSUM

VELP/ARNHEM

Preuvenemint

Introductiecursus wijn, deel 1

Inloopproeverij

Openingsproeverij

25 t/m 28 augustus 2011 Vrijthof, Maastricht Info via: www.preuvenemint.nl

Inloopproeverij

27 augustus 2011 10.00 - 15.00 uur - Vestiging Maastricht Inschrijven niet nodig.

Inloopproeverij

24 september 2011 10.00 - 15.00 uur - Vestiging Maastricht Inschrijven niet nodig.

Inleiding tot wijnmaken en - proeven. 8 september 2011 - Kosten: € 29,00 p.p. 19.30 - 22.00 uur - Vestiging Maastricht Inschrijven: events@sauterwijnen.nl MAASTRICHT

Introductiecursus wijn, deel 2

Inleiding tot wijn-/spijs. 22 september 2011 - Kosten: € 39,00 p.p. 19.30 - 22.00 uur - Vestiging Maastricht Inschrijven: events@sauterwijnen.nl

27 augustus 2011 12.30 - 17.00 uur - Vestiging Bussum Inschrijven niet nodig.

Inloopproeverij

24 september 2011 12.30 - 17.00 uur - Vestiging Bussum Inschrijven niet nodig.

OKTO

BER

VEMB

ER 20

10

Opening nieuwe vestiging 10 september 2011 - Kosten: geen. 12.30 - 17.00 uur Inschrijven: events@sauterwijnen.nl

SPA

MAGA

ANS

ZIN

E KL

OR

EBBE

NSGE

RETU LA SP ERTA INET TA NIEU W! GA BERN GLIOLE ABEL EVA

24 september 2011 12.30 - 17.00 uur - Velp/Arnhem Inschrijven niet nodig.

MAAR T/AP

RIL 20

11

HET

aties

IS VOO Tem R pier R

van

Tom

Chia

van

MAGA

ZINE

ONTVANG ONS GRATIS MAGAZINE

ANTWOORDBON __________ x 6 fln.

Louis Fabre, Sauvignon Blanc

Pays d'Oc IGP - Frankrijk

110702

ROOD

__________ x 6 fln.

Quinta do Alqueve

110703

WIT

__________ x 6 fln.

110704

ROSÉ

110705

S

Ver pinetta e n 2010 m e n t is le in o ve en van

Bar

celona

.

De

Ri

rbaa divot n Heesssenlings uit 20 r jaar wel uit de 09 van

Vinho Regional Tejo - Portugal

2009

0,75

Extrême Blanc, Passions

Vin de France - Frankrijk

2010

0,75

7,75

__________ x 6 fln.

Extrême Gris, Passions

Coteaux du Languedoc a.c. - Frankrijk

2010

0,75

7,25

WIT

__________ x 6 fln.

Quinta do Alqueve, Ferñao Pires

Tejo d.o.c. - Portugal

2009

0,75

9,95

110706

WIT

__________ x 6 fln.

Clos de la Briderie, Vieilles Vignes

Touraine-Mesland AOP - Frankrijk

2010

0,75

9,50

8,75

110707

WIT

__________ x 6 fln.

Jean-Max Roger

Menetou-Salon a.c. - Frankrijk

2010

0,75

14,25

12,50

110708

ROOD

__________ x 6 fln.

Domaine de Fontjun

Saint-Chinian a.c. - Frankrijk

2010

0,75

5,95

110709

ROOD

__________ x 6 fln.

Les Grands Chemins

Côt. du Languedoc a.c. Montpeyroux - Frankrijk

2008

0,75

6,50

110710

ROOD

__________ x 6 fln.

Vecchia Torre

Salice Salentino d.o.c. - Italië

2009

0,75

7,25

110711

ROSÉ

__________ x 6 fln.

Le Bois des Violettes

Pays d'Hérault IGP - Frankrijk

2010

0,75

5,25

110712

ROSÉ

__________ x 6 fln.

Mas Paillet

Pays d'Oc IGP Mont du Roy - Frankrijk

2010

0,75

6,95

110713

ROSÉ

__________ x 6 fln.

Clos de la Briderie, Vin Gris

Touraine-Mesland AOP - Frankrijk

2010

0,75

9,50

8,75

110714

ROSÉ

__________ x 6 fln.

Perrin & Fils

Tavel a.c. - Frankrijk

2010

0,75

16,50

14,75

110715

ROSÉ

__________ x 6 fln.

Domaine de la Croix, Irrésistible

Cotes de Provence a.c. - Frankrijk

2010

0,75

12,75

110716

WIT

__________ x 6 fln.

Graham Beck, Waterside Chardonnay

Western Cape - Zuid-Afrika

2010

0,75

6,50

110717

ROOD

__________ x 6 fln.

Graham Beck, Railroad Red

Western Cape - Zuid-Afrika

2008

0,75

6,50

110718

WIT

__________ x 6 fln.

Graham Beck, The Game Reserve

Western Cape - Zuid-Afrika

2009

0,75

10,50

9,50

110719

ROOD

__________ x 6 fln.

Graham Beck, The Game Reserve

Western Cape - Zuid-Afrika

2009

0,75

10,50

9,50

110720

WIT

__________ x 6 fln.

Graham Beck, Pheasants' Run

Western Cape - Zuid-Afrika

2010

0,75

16,50

110721

ROOD

__________ x 6 fln.

Graham Beck, The Joshua

Western Cape - Zuid-Afrika

2006

0,75

18,50

110722

WIT

__________ x 6 fln.

Château de Jurque, Fantaisie

Jurançon Sec a.c. - Frankrijk

2010

0,75

110723

WIT

__________ x 6 fln.

Château de Jurque, Emotion

Jurançon Sec a.c. - Frankrijk

2009

0,75

110724

WIT

__________ x 6 fln.

Laurenz V, Silver Bullet/Grüner Veltliner

Kamptal - Oostenrijk

2008

0,50

13,50

10,00

110725

WIT

__________ x 6 fln.

Domaine de Subremont

Coteaux Peyriac IGP - Frankrijk

2009

0,75

5,50

4,75

110726

WIT

__________ x 6 fln.

Solaïs, Muscat Sec.

Pays d'Oc IGP - Frankrijk

n.m.

0,75

6,25

4,95

110727

WIT

__________ x 6 fln.

Les Granjots, Viognier

Pays d'Oc IGP - Frankrijk

2009

0,75

6,20

5,00

110728

WIT

__________ x 6 fln.

Les Grands Presbytère, Cuvée Tradition

Musc. de Sèvre et Maine Sur Lie a.c. - Frankrijk

2008

0,75

7,45

5,95

110729

WIT

__________ x 6 fln.

Les Grands Presbytère, Cuvée Tradition

Musc. de Sèvre et Maine Sur Lie a.c. - Frankrijk

2009

0,75

7,45

5,95

110730

WIT

__________ x 6 fln.

Rallo, Carta d'Oro

Bianco d'Alcamo d.o.c. - Italië

2008

0,75

8,95

7,75

110731

WIT

__________ x 6 fln.

Laurenz V, Charming/Grüner Veltliner

Kamptal - Oostenrijk

2008

0,75

17,95

13,50

110732

WIT

__________ x 6 fln.

Villa Huesgen, Riesling Sekt

Mosel - Duitsland

2007

0,75

18,50

13,75

110733

ROSÉ

__________ x 6 fln.

Les Grands Chemins, Syrah

Pays d'Oc IGP - Frankrijk

2009

0,75

5,95

4,75

110734

ROSÉ

__________ x 6 fln.

Guffens aux Tourettes, Syrosé

VdP de Vaucluse - Frankrijk

2008

0,75

7,50

5,95

110735

ROSÉ

__________ x 6 fln.

Château Tréviac

Corbières a.c. - Frankrijk

2009

0,75

7,95

6,75

110736

ROSÉ

__________ x 6 fln.

Lisati

Villány - Hongarije

2009

0,75

8,25

6,95

110737

ROOD

__________ x 6 fln.

Tomàs Cusiné, Vilosell

Costers del Segre d.o. - Spanje

2006

1,500

27,50

23,00

110738

ROOD

__________ x 6 fln.

San Carlos, Reserva Malbec

Colchagua Valley - Chili

2009

0,75

6,60

5,25

110739

ROOD

__________ x 6 fln.

Graham Beck, Pinotage

Western Cape - Zuid-Afrika

2008

0,75

9,95

7,50

110740

ROOD

__________ x 6 fln.

Domaine Laplace

Madiran a.c. - Frankrijk

2008

0,75

8,75

7,50

110741

ROOD

__________ x 6 fln.

Château des Estubiers

Coteaux du Tricastin a.c. - Frankrijk

2006

0,75

12,50

9,50

110742

ROOD

__________ x 6 fln.

Quinta do Alqueve, Ancestral

Vinho Regional Ribatejano - Portugal

2003

0,75

13,75

11,00

110743

ROOD

__________ x 6 fln.

Château Beaulieu, Comtes de Tastes

Bordeaux a.c. - Frankrijk

2006

0,75

13,95

11,75

110744

ROOD

__________ x 6 fln.

Bodega Bernabeleva, Navaherreros

Madrid d.o. - Spanje

2007

0,75

14,95

11,75

110745

ROOD

__________ x 6 fln.

Château Bolaire

Bordeaux Supérieur a.c. - Frankrijk

2007

0,75

13,75

11,75

110746

ROOD

__________ x 6 fln.

Château Cissac

Haut-Médoc a.c. Cru Bourgeois - Frankrijk

2006

0,75

17,25

13,75

110747

ROOD

__________ x 6 fln.

Casa Primicia, Julian Madrid

Rioja d.o.c. - Frankrijk

2005

0,75

16,50

14,75

LEVE

NSGE

2011

Verleide

• BIDO LI: 4x beC taalru ba Cla ssé’• s Italia uit dear Pr ans G H ov AM ence SuRA per Br BECK: ut vo or

MAGAZIN

E VOOR

lijke

WIJNLIEFH

EBBERS EN

LEVENSGE

NIETERS

Zomers Ro Lich

od!

t koel! vruc hten Wijnen met een hoge inte nsit eit en zach tann ines te

een

supe

Spaanse

rprijs OP NIVEAU ! alle opv

nd goed

Het com

van

6,75

RS EN

n INER VOIS

NIEUW! Picpoul de Pinet

0,75

EBBE

eli

kar

!

2010

LIEFH

ak j uit d t e r w ij k e eM ne

TIP

Prijs

WIJN

e Ve nus onw eers taan 2009 baar De g LEKK : eboo rt Spaanse e van eeER n Verle Grand Cru id

heel Rheing Prin z au erg lekk zijn er!

MEI/JUNI

Inhoud

VOOR

Cuvé

osé!

nti

De Pi idea not Gr iné afkom èn bele eet- igio va stig n uit gere geleid en onts Bidoli; Cos ters er va panw chte del Seg n. re, n oo ijn eve n ten ster zuidw se est

às Cus

WIT

ERS

EU

e cre

110701

NIET

EBB OPG ERS ELET ! NI

W! PRIMCASA IC

Inloopproeverij

Jaar

LEVE

EFH

IA MEE ITAL R MOO IS IË E N SP UIT ABAD ANJ IA E

De dri

Omschrijving

RS EN

JA LI

Verle rood idelijk € 6, uit La biolog 00! Manc isch ha on wit en der de

Aantal

WIJN

LIEFH

E!

TIJD

Kleur

E VO

ASS

RIO

Bestel-

/ NO

rood

en niet

duur!

plete gam

Maurel

ma

nummer

Voor uitgebreide proefnotities zie www.sauterwijnen.nl

UW

NIE

• IPPOLI

TO

: Twee Klas loze eetw sieke conc ijnen uit essiede hak van Italië.

• L’EPUR ÉE: de nieu Grand we Cru Blan

Champagn cs van Leno e ble.

 Automatische incasso.

(Incasso 21 dagen na factuur)

Bankrekening

Bank

Datum

: ………………………………………………………………………………………

: ………………………………………………………………………………………

: ………………………………………………………………………………………

: ………………………………………………………………………………………

: ………………………………………………………………………………………

Adres

Postcode/woonplaats

Telefoon/e-mail

Opmerkingen

Handtekening

19,00

BETAALWIJZE

: ………………………………

(Betaling binnen 21 dagen na factuur.)

: ……………………………………………………………………………………… Voorletters/achternaam

: ………………………………  Op rekening.

9,75

MIJN GEGEVENS

: ………………………………

MAGAZINE  Ja, stuur mij gratis uw publicaties (magazine WIJN, WIJN courant en specials).

c de Blan

 De heer: /  Mevrouw:

11,25

6,95

PRIJZEN Alle prijzen zijn per fles en inclusief BTW. De speciale prijzen en kortingen zijn geldig t/m 15 september 2011.

7,50

11

NIETE

RS


mid summer sale!

VO EXT OR RA DE EL

Tot en met 15 september gaan de wijnen op deze pagina tegen zeer gunstige prijzen de deur uit. De kortingen lopen op tot 30%! De kwaliteit is recent door ons beoordeeld en in orde. We ruimen deze wijnen op omdat ze uit ons assortiment gaan of omdat ze plaats moeten maken voor een opvolgend oogstjaar. Een buitenkansje!

0

,50

3,5

E1

0 0,0

E1

E5

E09.0

Laurenz V. Silver Bullet 2008 Kamptal (0,5 l.) ,20

E

E16.0

E7

E4

D01.1

E6

E12.0

E7

C12.0

1 E1

5

E1

5 1,7

Château des Estubiers 2006 Côteaux du Tricastin a.c.

B06.0

Château Bolaire Bordeaux 2007 Supérieur a.c.

5

4,9

E1

D07.0

5

7,2

E1

,50

E9

5

5 3,7

0

2,5

E7

E1

5

San Carlos Reserva Malbec 2009 Colchagua Valley E1

,50

Château Beaulieu Comtes de Tastes 2006 Bordeaux a.c.

3,7

D16.0

,2 E5

3,9

C07.1

,75

E6

,60

3 E2

1 E1

C02.0

Villa Huesgen Riesling 2007 Mosel

E6

,00

,75

,75

3 E1

Château Tréviac 2009 Corbières a.c.

0

E1

Quinta do Alqueve Ancestral 2003 Ribatejano E1

F10.0

Domaine Laplace 2008 Madiran a.c.

5

0

,95

,75

B01.0

Les Grands Presbytères 2009 Muscadet de Sèvre et Maine Sur Lie a.c.

E7

Thomàs Cusiné Vilosell 2006 Costers del Segre d.o. (1,5 l.)

3,7

,00

B12.0

Guffens aux Tourettes Syrosé 2008 VdP de Vaucluse

E8

D12.0

8,5

7,5

Graham Beck Pinotage 2008 Franschhoek E1

E5

E2

,95

,50

,95

,95

E5

E1

,50

Lisati 2009 Villányi DHC E9

3 E1

E7

,25

,95

B05.0

5

,50

F11.0

,45

E7

Laurenz V. Charming Grüner V. 2008 Kamptal

Les Grands Chemins Syrah Rosé 2009 Pays d’Oc IGP E8

E

,95

E4

Solaïs Muscat Sec. Pays d’Oc IGP

7,9

,95

,75

5 5,9

E1

Rallo Carta d'Oro 2008 Bianco d'Alcamo d.o.c E5

Domaine de Subremont 2009 Coteaux de Peyriac IGP

Les Grands Presbytères 2008 Muscadet de Sèvre et Maine Sur Lie a.c.

,95

,75

B06.0

E7

Les Granjots Viognier 2009 Pays d’Oc IGP E8

E4

,25

E6

,45

E6

0 5,0

,75

,75

1 E1

E04.0

Bodega Bernabeleva Navaherreros 2007 Vinos de Madrid D.O. 0

6,5

E1

REK10E

Château Cissac 2006 Haut Médoc a.c. Cru Bourgeois

,75

4 E1

Casa Primicia Julian Madrid 2005 Rioja DOC

Deze aanbieding is geldig zolang de voorraad strekt. OP=OP!

WIJN Courant Sauter Wijnen augustus 2011  

Speciale zomereditie! Extrême Blanc & Grisvoor een geslaagde zomerWIT EN ROODvoor bijde culinairebarbecueRosé voor elk momentGRAHAM BECKwijn...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you