Page 1

t n a r Cou EDITIE APRIL/MEI 2011

TIJD VOOR

LENTE- EN TERRASWIJNEN

zes aperitief, lunch, party- en barbecuewijnen voor een ongekend schappelijke prijs!

Wahrlich, pur!

Lang verwacht! De nieuwe oogstjaren van Ott en Iby zijn gearriveerd.

Aspergewijnen met tips en creaties van Restaurant DE LEUF

Bernhard Ott Fotografie: Steve Haider

SUPERDEAL* IN STORE ONLY PROMOTIONS!

Herontdekking NIEUW uit de ABRUZZEN

ZES glazen in kristal-

kwaliteit

ZIE ACHTERZIJDE VOOR INFO

Het complete gamma van

koop 12 flessen en krijg

CADEAU! t.w.v. 17,50

Alleen geldig op de zeven wijnen die vermeld staan op pagina 12. Geldig in Maastricht en Bussum tot en met 16 mei 2011 en zolang de voorraad strekt. Deze actie cumuleert niet met andere kortingen of acties.

Saurus

AA AL | SPECIA

LEN

VO

AA

BE N

BE

VO

LEN

| SPECIA

AL

AA

OOGSTJAAR: 2010

OOGSTJAAR: 2009

DRINKADVIES: Op

dronk vanaf 2011 tot 2012

DRINKADVIES: Op

BESTELNUMMER:

0104

BESTELNUMMER: 0204

dronk vanaf 2011 tot 2014

PRIJS: E 6,25

Elegante, harmonieuze Rioja, licht gekoeld, strelend zacht, elegant en fascinerend kruidig.

N

AA

N

AL

AL

€ 6,25 A

| SPECIA

| SPECIA

AL

BE

LEN

| SPECIA

N

VO

LEN

AA

Casa Primicia Joven Rioja DOC

In de stijl van de beste en onvergelijkbaar veel duurdere Sauvignonwijnen.

BE

VO

AL

Domaine de Joÿ l’Etoile Côtes de Gascogne

PRIJS: E 6,00

N

BE

| SPECIA

€ 6,00

LEN

LEN

N

VO

VO

AA

| SPECIA

AL

LEN

| SPECIA

AL A

LEN

VO

VO

BE

BE

N

N

BE

AA

is gearriveerd uit Patagonië!

lekker Erg

en met een

onbeperkt

doordrinkpotentieel...


wijnkroniek Sauter Wijnen november 2010

UW WIJNSPECIALIST UIT MAASTRICHT Deze eerste WIJN courant van 2011 staat boordevol heerlijke en breed inzetbare wijnen tegen een vriendelijke prijs. Geïnspireerd door de eerste zonnig dagen van dit jaar hebben we een aantal lente- en terraswijnen geselecteerd. U kunt de wijnen in goed vertrouwen bestellen, maar u kunt ook een proefpakket bestellen om eerst te proeven en uw eigen voorkeur te bepalen. Er is al een proefpakket vanaf € 43,50. Symbool voor het goede leven staat Bernhard Ott uit Oostenrijk. Hij maakt een prachtige collectie Grüner Veltliners die door een groot publiek omarmt zijn. De namen Am Berg en Fass 4 zullen bij velen een herinnering oproepen aan de smaakvolle, minerale en loepzuivere Grüner Veltliners van Bernhard Ott. Van harte aanbevolen voor elk moment waarop u echt van een goed glas witte wijn wilt genieten. Als we het over Oostenrijk hebben, dan hebben we het naast Bernhard Ott natuurlijk ook over Anton Iby. Hij maakt samen met zijn zoon drie prachtige wijnen van Blaufränkisch. In het bijzonder vragen wij uw aandacht voor de Hochacker, die het perfect het samenspel tussen druif, bodem en opvoeding demonstreert. Tweesterren restaurant de Leuf heeft ons recent zeer gastvrij ontvangen om het culinaire gedeelte van deze WIJN courant in te vullen. We vroegen hem om een gerecht met Asperges te maken en we selecteerden daar een aantal bijpassende wijnen bij. Het resultaat is een verrassende selectie wijnen in zowel wit als rosé. Natuurlijk staat er traditiegetrouw een Pinot Blanc bij, maar we raden u sterk aan om ook de alternatieven eens te proberen. Zo vormt de Auzells van Tomàs Cusiné een prachtige combinatie met asperges. Illuminati is onze nieuwste aanwinst uit Italië (Abruzzen). Het bezit maakt een brede collectie authentieke wijnen, waaruit we twee wijnen hebben geselecteerd: de Pligia en de Spiano. De wijnen zijn absoluut onderscheidend en bieden heel veel wijn voor een prijs rond de € 7,00. Echte een wijn voor de liefhebber! De familie Schroeder uit Argentinië is er in geslaagd om met hun Saurus-wijnen in de top 10 van ons assortiment terecht te komen. De wijnen zijn zeer geliefd en daardoor ook regelmatig uitverkocht. Onlangs is een aanzienlijke hoeveelheid in ons entrepot gearriveerd, waardoor we deze wijnen met een gerust gevoel weer kunnen aanbieden. Ditmaal zijn de Sauvignon Blanc, de Chardonnay, de Malbec en de Pinot Noir aan de beurt. We nodigen uit u om deze wijnen royaal is huis te halen. Voor de prijzen hoeft u het niet te laten. We sluiten af op de achterkant met een super actie. We hebben zeven mooie karakterwijnen geselecteerd waarbij u zes glazen cadeau krijgt als u 12 flessen koopt in onze winkel in Maastricht of Bussum. Als u de wijnen laat thuisbezorgen dan ontvangt u een voucher waarmee u de wijnen bij gelegenheid kunt afhalen in van onze winkels. Kortom, een frisse en rijk gevulde WIJN courant met volop suggesties om van het voorjaar te genieten. Graag tot snel!

Bestellen? U kunt snel en eenvoudig bestellen per telefoon, fax, e-mail, internet en post.

T F

043-363 77 99

@

info@sauterwijnen.nl

043-363 47 48

W www.sauterwijnen.nl

A

Antwoordmummer 26 6200 VD Maastricht

Bezorgen? Binnen heel Nederland bezorgen wij binnen 48 uur aan huis. Voor bestellingen vanaf 24 flessen brengen wij slechts € 2,25 bezorgkosten in rekening. Voor kleinere bestellingen brengen wij € 7,50 in rekening. Bezorgen in het buitenland is mogelijk, informeer naar de speciale tarieven.

Afhalen? De wijnen kunnen ook worden afgehaald bij een van onze vestigingen. We zijn makkelijk bereikbaar en beschikken over voldoende gratis parkeerplaatsen.

Voorwaarden Tenzij nadrukkelijk anders vermeld zijn de prijzen per fles (0,75 l.) en inclusief BTW. De prijzen en speciale aanbiedingen zijn geldig tot en met 31 mei 2011 tenzij anders vermeld. Betaling binnen 21 dagen na factuurdatum. Van toepassing zijn onze algemene verkoopvoorwaarden, welke zijn gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel Zuid-Limburg te Maastricht onder nummer 14604792 en worden op aanvraag toegezonden.

Vestigingen Withuisveld 16 A 6226 NV Maastricht

Telefoon: 043-363 77 99

Huizerweg 128 1402 AK Bussum

Telefoon: 035-691 48 52

Fokko Kortlanglaan 4 3853 KG Ermelo

Telefoon: 0341-55 44 44

Maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 18.00 uur. Zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur.

Dinsdag tot en met donderdag van 09.00 tot 18.00 uur. Vrijdag van 09.00 tot 19.00 uur. Zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Met vele vriendelijke groeten, Erik Sauter sr., Guido Quaden en Ralph Habets

Donderdag en vrijdag van 10.00 tot 18.00 uur. Zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

2

[de basis van een continuË motivatie]

Sauter Wijnen bestaat meer dan 100 jaar. Erik Sauter sr. (3e generatie) is het boegbeeld van onze expertise. Hij heeft meer dan 45 jaar ervaring als wijnhandelaar, wijnmaker en wijngoedbeheerder. Hij volgde stages en opleidingen in Bordeaux (Talence), Davayé en Trier. Publiceerde talloze artikelen over wijn en smaak (wijn/spijs) in binnen- en buitenland en is vice-président van de A.I.V. Académie Internationale du Vin (Genève). Samen met de jonge, dynamische en bovenal gepassioneerde wijndeskundigen binnen ons team vormt hij het wijngeweten van Sauter Wijnen. Onze expertise zetten we dagelijks in om de beste wijnen voor u op te sporen.

Kwaliteit vormt de basis van onze nooit aflatende motivatie: kwaliteit van de wijnen, van de dienstverlening en van de informatieverstrekking. Nergens wordt u beter geïnformeerd over wijn als bij ons. Onvermoeibaar zoeken wij wereldwijd naar het beste op het gebied van de goede wijn. Met een uitstekende balans tussen kwaliteit en prijs. Authenticiteit, verteerbaarheid, bewaar- en ontwikkelingspotentieel vormen de sleutelbegrippen. Wijnen die de goede smaak aanscherpen van de echte wijnliefhebbers-/kenners, dat is waar we voor u naar zoeken.

Voor uitgebreide proefnotities zie www.sauterwijnen.nl

[onbeperkte toegang tot de wijnwereld]

VERTROUWEN

[meer dan een eeuw]

KWALITEIT

expertise

DÈ VIJF REDENEN OM BIJ S Al meer dan 100-jaar staan we voor expertise, kwaliteit en service. Een groot en bewegend netwerk met bekende en minder bekende wijnmakers werd in die lange periode met grote zorg opgebouwd. Een grote, groeiende groep echte wijnliefhebbers, verspreid over heel Nederland, heeft dankzij Sauter Wijnen in vol vertrouwen onbeperkte toegang tot deze fascinerende wijnwereld. Wij staan ervoor om dit elke dag op nieuw waar te maken en te verbeteren. Dankzij uw vertrouwen, belangstelling, suggesties en … kritiek als dit nodig is.


Tijd voor lente en terraswijnen Na de Chardonnay van Maurel is dit de tweede, meer frissere succeswijn

Top Sauvignon voor een geweldige prijs!

pr Ook te oef als be pak st ke ell t en wijnkroniek Sauter Wijnen november 2010

Licht gekoeld serveren!

Het mooie lenteweer is in aantocht... dus de tijd om uw voorraad aan te vullen met uitgesproken verkwikkende en dorstlessende wijnen;

we selecteerden zes passende wijnen uit Frankrijk (Languedoc), Spanje (Rueda en Rioja) en Portugal (Tejo) in wit, rood en rosé. De witte wijnen kennen een discreet alcoholgehalte, hebben een bijna pikante frisheid en zijn knisperig droog. De Cabernet Sauvignon rosé is echt top en vineus zonder snoepgoed; iedere slok smaakt naar meer en brengt de verkwikking en de nauwkeurigheid van de (natuurwater)bron. De rode Subremont is uiterst sympathiek dankzij zijn zachte tannines en milde zuren. De wijn staat heel dicht bij de rijpe druif en de verse vrucht. Vooral licht gekoeld serveren. Kortom ideale aperitief, lunch, party- en barbecuewijnen voor een ongekend schappelijke prijs. Plezier en genieten is gegarandeerd, met of zonder eten!

Louis Fabre Sauvignon Blanc Pays d’Oc IGP 2010

BESTELNUMMER:

OOGSTJAAR:

0304

PRIJS: E

6,75

Knappe combinatie van bespeurbare zoninvloed (rijpheid) en 100% karakter van deze zo aromatische karakterdruif.

OOGSTJAAR:

0404

PRIJS: E

6,90

Chapeau voor de wijnmaker: om zo’n knisperig droge, mond schonende en verkwikkende wijn in het zonnige zuiden te maken is niet iedereen gegeven! Knappe prijs-karakter-prestatie...

e

43,50

Louis Fabre Cabernet-Sauvignon Pays d’Oc IGP

2010

BESTELNUMMER:

OOGSTJAAR:

0504

PRIJS: E

7,90

OOGSTJAAR:

0604

PRIJS: E

Aantrekkelijk als alternatief voor de goede Sauvignons (Loire, Nieuw Zeeland, Patagonië) vanwege de combinatie karakter en vriendelijke prijs.

Quinta do Alqueve Fernao Pires Tejo DOC

2009/10

BESTELNUMMER:

2009

BESTELNUMMER:

6,25

PRIJS: E

Deze rosé biedt een fraaie combinatie van koele frisheid en een royale smaakintensiteit. Vloeibare verkwikking ter optimale ontspanning: laat het mooie weer maar komen!

BESTELNUMMER: 0904

9,95

Ontdekken blijft fascinerend. Zeker met deze geweldige witte Portugese wijn die perfect combineert bij de smaakrijke Mediterrane keuken.

• Proefpakket 6 x 2 e

84,75

BESTELNUMMER:

Domaine de Subremont Coteaux de Peyriac IGP

OOGSTJAAR:

0704

P!

• Proefpakket 6 x 1

TI

P!

2010

BESTELNUMMER:

Javier Sanz Orden Tercera Rueda Verdejo DO

TI

OOGSTJAAR:

Domaine Maurel Chenin-Colombard Pays d’Oc IGP

1004

2010 0804

BESTELNUMMER:

5,65

! PRIJS: E

Een aantrekkelijke (eet) wijn met frappant veel smaak en karakter op dit bescheiden prijsniveau.

+ CADEAU

Prosecco Pitars Spumante Aromatico Extra Dry t.w.v. e 12,95

[uw tevredenheid is ons plezier]

[een schat aan informatie en ervaringen]

Wijn kopen en van wijn genieten moet een feest zijn. Niets mag dat feest in de weg staan. De keuzes die u bij ons maakt dienen u ongeremd het plezier te verschaffen, dat u er terecht van verwacht. Zonder uit het oog te verliezen dat goede smaak en intensief genieten versterkt worden door ervaring, leren en met belangstelling waarnemen. U kunt bij ons snel, gemakkelijk en vooral in volle vertrouwen bestellen. Afhankelijk van de ruimte in uw wijnkelder kunt u zelf bepalen hoe en wanneer u de wijn wenst te ontvangen. Ons team staat permanent klaar om u snel en adequaat van dienst te zijn. Voor vragen, advies, klachten, transport, speciale wensen of aanvullende informatie. Uw tevredenheid is ons plezier.

Dagelijks staan wij in contact met de beste wijnmakers over de hele wereld. Bezoeken over en weer, intensieve proeverijen en de diepgaande dialogen met deze gemotiveerde wijnmensen vormen een schat aan waardevolle informatie en prachtige ervaringen. Dit alles delen we graag met u. Via het informatieve en smakelijke magazine WIJN, de persoonlijke nieuwsbrieven, de pro-actieve website, de talrijke en veel bezochte proeverijen en leerzame masterclasses. We hebben er veel voor over om u niet alleen volop wijngenot in het glas te bezorgen, maar ook om de boeiende wereld achter dit glas wijn bij u thuis te brengen.

BELEVING

SERVICE

SAUTER WIJNEN TE KOPEN

Voor uitgebreide proefnotities zie www.sauterwijnen.nl

3


Fris vloeiende aanzet met een fijne

pur!

Wahrlich,

koolzuurpresentie met een zeer direct en verfrissing brengend mondcontact. Smaakintensief, dorstlessend, eetlustopwekkend. Alcohol lijkt volledig afwezig, de verkwikkende, zachte zuren

Grüner Veltliners van Ott.

zijn smakelijk en bepalen de structuur. Fascinerende afwisseling in de finale.

Am Berg OOGSTJAAR: 2010 DRINKADVIES: Direct

op dronk tot 2014

BESTELNUMMER: 1104

PRIJS: E

9,90

De ideale, onbeperkt inzetbare lunch- terras en aperitiefwijn. Serveren bij rijke, knapperige salades, heel zacht gerookte vis (forel, paling) en superieure, gedroogde ham, maar bovenal een verrukkelijk, luxe “dorst”wijn!

Fotografie: Etienne van Sloun

Wie zich in een restaurant laat verleiden tot het bestellen van een fles Grüner Veltliner van een goede producent, zal nooit teleurgesteld worden. Een van de producenten, mogelijk de meest begaafde, die deze druif in de vingers en de wijn ervan in de aders heeft, is Bernhard Ott. Zijn Veltliners bieden onweerstaanbaar wijnplezier, afwisseling, spanning en fascinatie. In het bijzonder ‘zijn’ Am Berg en Fass 4 die wij u nu vol enthousiasme uit het nieuwe oogstjaar 2010 kunnen aanbieden.

Zacht vloeiende aanzet met die subtie-

Bodem

le koolzuurprikkeling. Smaakconcen-

Daar waar de grinddrijke kleibodem (Schotter-Löss) en de leisteen (Gföhler Gneis) bij elkaar komen, liggen de wijngaarden van Ott. Löss is rijk aan kalk afkomstig uit de laatste ijstijden. We zijn erachter gekomen dat Löss en Grüner Veltliner een prachtige combinatie vormen.

tratie van de kostbare Smaragdwijnen, maar door de combinatie van elegantie en mineraliteit blijft het geheel verkwikkend en uitstekend verteerbaar. Grote lengte en een geweldig smaakintensiteit in de finale zonder einde.

Van conventionele naar biologische wijnbouw In januari 2006 neemt Bernhard Ott een zeer ingrijpende beslissing. Aangezien verdere kwaliteitsverbetering binnen de conventionele wijnbouw en met de beschikbare, technische middelen niet mogelijk bleken, ging hij over tot de biologische dynamsiche werkwijze. Vanaf dat moment is er de ambitie om de wijnen niet alleen op smaakgebied, maar ook ecologisch op het hoogst mogelijke niveau te brengen. Ze letten op gesloten kringlopen en stimuleren het leven van nuttige insecten en biodiversiteit in de wijngaard. Planten en kruiden worden ingezaaid als groene bemesting. De vruchtbaarheid van en het leven in de bodem gaat via natuurlijke compost. Zelf samengesteld uit koemest, druivenpitten en schillen, snoeihout en humus.

Oogst en vinificatie Oogsten gebeurt altijd met de hand. De druiven gaan door een sorteerinrichting. Er volgt een inweekproces van enkele uren tot een hele nacht. Vanaf de herfst 2010 werken ze met een pneumatische pers (Bucher Expert). Het voordeel hiervan is dat de druk heel fijn geregeld kan worden ter voorkoming van teveel uitepersen. De vergisting geschiedt in roestvrij stalen tanks op een temperatuur van 20–24 °C. De wijnen rijpen in contact met de fijne gistsporen inclusief battonage (oproeren).

Fass 4 OOGSTJAAR: 2010 DRINKADVIES: Direct

op dronk tot 2016

BESTELNUMMER: 1204

PRIJS: E

14,50

Fass 4 is het resultaat van een strenge perceelen druivenselectie. De aangewezen druiven mogen bij de eerste en soms zelfs tweede pluk blijven hangen om verder te rijpen. De aldus verkregen extra concentratie is goed te herkennen bij het proeven; de textuur is romiger, met zowel meer concentratie als verfijning. Een gastronomische fijnproeverswijn.

•Proefpakket Oostenrijk 6 flessen Van e 72,45

TI

P!

Bernhard Ott fotografie Steve Haider

BESTELNUMMER:

4

Voor uitgebreide proefnotities zie www.sauterwijnen.nl

1504

VOOR

e 67,50


Blaufränkisch

Fotografie: Etienne van Sloun

“Wijn moet smaken naar hoe die ‘gegroeid’ is in de wijngaard en niet hoe die gemaakt is” Binnen de familie heeft ieder zijn eigen specialiteit; Anton Iby senior is de visionair en wijnmaker. Zijn vrouw Johanna houdt de wijngaarden gezond en Iby junior is keldermeester en oenoloog. Gezamenlijk hanteren zij een heldere visie, waarbij identiteit en maximale expressie van de door hen zo geliefde Blaufränkisch voorop staat.

De Iby’s hanteren een belangrijke filosofie; de basis van de wijn moet in de wijngaard liggen! Ze zien zichzelf dan ook niet als wijnmakers, maar als assistenten van de natuur. Alles staat in het teken van gezonde druiven en dat begint met een volledige ecologische aanpak en onderhoud van de wijngaard. Sinds dit jaar zijn ze volledig gecertificeerd voor biologische wijnbouw. We kunnen u deze wijnen van harte aanbevelen; in het bijzonder voor de liefhebbers die houden van smaakkracht en toch een relatief laag alcoholpercentage. Bij deze wijnen draait alles om balans en de puurste uitdrukking van de druif. Geen overaxtractie of houtdominantie. Vruchtenintensiteit, subtiele houttonen en het karakter van de bodem dienen elkaar, als in een volmaakte symbiose.

‘‘Kruidig en mineraal karakter. Krachtiger, maar nog steeds elegant. Zeer origineel en authentiek met ontwikkelingspotentieel. Perfect bij rundvlees.’’

Anton Iby jr.

‘‘Fris, fruitig en jong. Puur en in balans met een bescheiden alcoholpercentage. De Classic geeft oh zoveel plezier...’’

Anton Iby Sr.

Rotweingut Iby Blaufränkisch Classic Mittelburgenland DAC OOGSTJAAR: DRUIVEN:

2010

Blaufrankisch

DRINKADVIES: Op ALCOHOL:

dronk vanaf 2011 tot 2013

12,5%

Niet alleen de begeleider van zorgvuldig bereidde vleesgerechten (varken, kalf, gevogelte, konijn), maar ook zeer geschikt als rode viswijn: op de huid gebakken of in de oven in zijn geheel gegaarde vis met olijfolie, Mediterrane kruiden en sjalotten SERVEREN BIJ:

TEMPERATUUR:

16ºC

BESTELNUMMER:

1304

PRIJS: E

9,25

Rijpe, aantrekkelijke expressie met vooral florale tonen van rozenblad aangevuld met het intense fruit van sappige kersen. Opvallende gelijkenis met een rijpe Syrah. Geweldige en zuivere expressie! Versmolten en verleidelijk vloeiende aanzet met een opvallend zachte textuur. Het eerste contact is intens en is in de volle breedte waarneembaar. Hierna zet het vitale, krokant/ sappige direct door in de smaak. Alle smaken zijn perfect in balans; rijk aan smaak, maar toch elegant, sappig en verteerbaar (12,5%) met een heerlijke fraicheur. Perfect versmolten, zachte tannines. Smaakvolle, frisse finale met ruime lengte.

Rotweingut Iby Hochäcker Mittelburgenland DAC

Rijpe, fijnkruidige expressie met subtiele pepertonen, rozenblad en een weelde aan rijpe rode en zwarte vruchten. In contact met zuurstof ontwikkelt

OOGSTJAAR: DRUIVEN:

Blaufrankisch.

DRINKADVIES: Op ALCOHOL:

zich in het glas een fascinerend en rijk

2008

dronk vanaf 2011 tot 2014

13,0%

SERVEREN BIJ: Als zeer aantrekkelijke, elegante eetwijn (lunch en diner) kan deze wijn niet voldoende aanbevolen worden. Briljant alternatief voor klassiek rood. Combineren met eend, kalfsvlees, konijn en op de huid gebakken, harde vis. TEMPERATUUR:

16ºC

BESTELNUMMER:

1404

PRIJS: E

11,95

Voor uitgebreide proefnotities zie www.sauterwijnen.nl

boeket. Versmolten aanzet en een textuur zo zacht als fluweeldie zorgt voor een intensief en verrukkelijk tactiel mondcontact.

Buitengewoon

aantrekke-

lijke combinatie van een verleidelijke vruchtenintensiteit binnen een serieuze structuur. Uitstekend gedoseerde concentratie, grote lengte en smaakvolle, krachtige tannines.

5


De smaak van asperges...volgens

de leuf Maison Preiss-Zimmer Pinot Blanc 2009 Alsace a.c. BESTELNUMMER:

1604

PRIJS: E

7,75

Breed inzetbare terras-, lunchen ook dinerwijn bij lichtere voorgerechten die om elegant gestructureerde en sappige wijnen vragen. Salades, visterrine, forel, gedroogde ham en natuurlijk asperges. Goed alternatief voor een lichtere, witte Bourgogne. Zeer geschikt als aperitief met een ontspannend karakter….

‘Culinair verrassend’ was ons bezoek aan tweesterren restaurant de leuf. We vroegen Paul van de Bunt om een gerecht met asperges te maken met een typische ‘de leuf’ signatuur. Wij selecteerden onze mooiste aspergewijnen voor erbij; bij deze combinatie scoorde Domaine de Simonet het beste vanwege zijn krachtige structuur.

Domaine de Simonet Bourboulenc 2010 Côtes de Perignan IGP BESTELNUMMER:

1704

PRIJS: E

Domaine Les Rocailles Cuvée Prestige Aprémont Vin de Savoie a.c. 2010 BESTELNUMMER:

8,75

1804

PRIJS: E

Sappige en mondvullende materie met een formidabele smaakintensiteit en opvallend veel reliëf. Knappe combinatie van verkwikkende frisheid in een rijkere structuur. Volwaardige eetwijn die rijke voor- en hoogfdgerechten op basis van de fijnste vis en licht gevogelte optimaal zal begeleiden: geitenkaas.

8,95

Combineren met schaaldieren (mosselen, oesters, venusschelpen), verse asperges op traditionele wijze en frisse, fantasievolle salades. Gedroogde ham en geitenkaas. Ook buiten de maaltijd als aperitief- en/of ontspanwijn een echte aanrader (11,5%!). De vermoeidheid van de dag lost er onmiddellijk in op en verdwijnt als …

Fotografie: etienne@vanslounfotograaf.nl 6

Voor uitgebreide proefnotities zie www.sauterwijnen.nl

Thomàs Cusiné Auzells 2009 Costers del Segre d.o. BESTELNUMMER:

1904

PRIJS: E

12,50

Modelstructuur met een optimale balans en een uiterst verleidelijke smaakintensiteit in combinatie met een zachte, maar verkwikkende frisheid. Een zeer bijzondere dinerwijn. Asperges zijn met deze wijn uitstekend te combineren met gevarieerde, krokante salades, schaal- en schelpdieren en gedroogde ham.


Dalstraat 2 6367 JS Ubachsberg Telefoon: 045-5750226 e-mail: info@rest.deleuf.nl

Geopend voor de lunch: dinsdag tot en met vrijdag vanaf 12.00 uur diner: dinsdag tot en met zaterdag vanaf 18.00 uur gesloten: zondag na het ontbijt en maandag

De Leuf staat voor gedreven gastronomie in steeds veranderende vorm. Dynamisch en gedurfd, maar altijd met de warme tinteling van gastvrijheid. Paul van de Bunt kookt met bewondering en res-

TI P

Het was mooi om te zien hoe een topkok als Paul van de Bunt werkt en hoeveel handelingen er aan te pas komen voordat het gerecht bij de gast wordt ingezet; links ziet u een creatie van saigné gebraden duif gelakeerd met een geconcentreerde jus van morrilles daarbij een luchtige saus van morriles, bietjes, asperges en een volkoren krokantje met ganzenlever. Daarbij felgroene voorjaarsgroenten, morrilles en bolletjes crème (van bloemkool en groene kruiden). Een gerecht dat mooi in balans was met subtiele smaken en veel afwisseling in mondgevoel; hard, zacht en krokant...heel erg lekker. Bovendien tipte Paul ons dat dit gerecht makkelijk aan te passen is aan de wijn met bijvoorbeeld à la minute warm gerookte Schotse zalm in plaats van duif.

!

Paul van de Bunt Fotografie: Etienne van Sloun

Tweesterrenchef Paul van der Bunt nodigt u uit voor het tweede kookseizoen

pect voor de natuur. Het resultaat is een spannend samenspel van smaak en stijl.

Elke dag opnieuw waarbij innoveren en perfectioneren centraal staan. Een bijzondere plek voor mooie eetmomenten en onuitwisbare culinaire herinneringen.

5 gangen aspergemenu met bijpassende wijnen

voor € 125,00 i.p.v. € 160,00 voor zowel lunch als diner.

Alleen onder telefonische reservering met vermelding van Sauter Wijnen arrangement. Op alle dagen te reserveren uitgezonderd de zaterdagavond. Voor degene die willen overnachten beschikt De Leuf over drie boerengastenkamers met bad,douche en toilet. Voor meer informatie verwijzen wij u naar www.deleuf.nl

Het Rosé seizoen is begonnen!

100% puur natuur en buitengewoon vitaliserend! Mas Paillet Mont du Roy 2010 Pays d’Oc IGP BESTELNUMMER:

2004

PRIJS: E

6,95

Mas Paillet is een wonderlijke, bronwaterfrisse, type VIN GRIS, rosé die uitgesproken licht verteerbaar is (12%!). ideaal voor bij de lunch of als aperitief, zeker als tapas, knapperige salades, gebakken asperges en de gefrituurde of geroosterde verse spullen uit de zee onder handbereik zijn.

Le Bois des Violettes 2010 Pays d’Oc IGP

BESTELNUMMER:

2104

PRIJS: E

5,25

Aantrekkelijke, ontspannende en licht zoete terrras-rosé: combineren met gerechten uit de exotische, met pikant/zoet-contrasten. Zacht pikante barbecuegerechten met oosterse kruiden.

Alain Maurel Fruit d`été 2009 VdP d’Oc BESTELNUMMER:

2204

PRIJS: E

5,95

Terras, tuin en buiten eten: er is geen groter genoegen en deze wijn is ervoor gemaakt. Buiten de maaltijd of in een combinatie met wat tapas, gerechten op basis van wit vlees, maar ook vis. Kan heel goed rood vervangen bij mooi weer. Licht koel geserveerd is dit volstrekt onweerstaanbaar!

Arnet Les Olivettes 2010 Saint-Saturnin AOP BESTELNUMMER:

2304

PRIJS: E

6,95

Hoog niveau en heel veel wijn voor een heel zachte prijs. Rijke, vineuze rosé, zeer geschikt aan tafel en ideaal voor buiten. Advies: schaf deze rosé aan naast de Tempier. Dan is de gemiddelde prijs van optimaal rosé genieten ineens ingrijpend lager!!!

Domaine Maurel Cabernet-Sauvignon 2010 Pays d’Oc IGP BESTELNUMMER:

2404

PRIJS: E

6,45

Even goed buiten de maaltijd als aan tafel te gebruiken (gefrituurde visjes, geroosterde sardines, salade van inktvis) en een heerlijk ontspannend glas met uitzicht op een ondergaande zon. Een rosé die geschikt is voor alle seizoenen, maar wel het vakantiegevoel en het genieten van echt zomerweer stimuleert.

Proeven, ruiken en voelen met de amuses van De Leuf: • Makaron van geitenkaas en basilicum • Kroepoek van inktvisinkt met Koreaanse barbecue saus • Hoorntje gevuld met een smeuïge mousse van eendenlever, confit van eendebout en sinaasappel Voor uitgebreide proefnotities zie www.sauterwijnen.nl

7


P! TI r o o

de

! n e

g a d

t

s e e

f

Pligia en Spiano.

v

Voor een

Lazy Sunday Afternoon

Twee nieuwe volbloed Italianen

Voortreffelijk als eetlustopwekkend aperitief. Ook een ideale, verkwikkende terraswijn.

Het zal zo’n 15 jaar geleden zijn

dat wij enkele,

uitsluitend rode wijnen binnen het hogere segment van het wijnhuis Illuminati regelmatig importeerden. Met succes, totdat ze in prijs fors begonnen te stijgen. Niet onterecht, want Italiaanse kwaliteitswijnen waren nooit goedkoop en zij waren duidelijk achtergebleven. Maar het ontbreken van aantrekkelijke ‘instapwijnen’ deed de belangstelling wegebben. Het bedrijf is intussen fors gegroeid en zo ook het assortiment. Deze uitbreiding brengt ons twee wijnen (wit en rood) die, zeker voor Italiaanse begrippen, een meer dan voortreffelijke kwaliteit-prijs-verhouding bieden. Voor ons een reden om de draad weer op te pakken. Bedrijf en wijngaarden liggen in de provincie Teramo (Abruzzen) en de herkomstbenaming is Controguerra. De witte heet Pligia en heeft de herkomstbenaming Controguerra Bianco DOC. De gebruikte druivenrassen zijn voor 80% autochtoon/Italiaans en voor 20% niet-Italiaans: 65% Trebbiano, 15% Passerina, 10% Riesling en 10% Chardonnay. Het florale, de smaakintensiteit en de goede verteerbaarheid dankzij een bescheiden alcoholgehalte zijn de sterke punten van deze heel goed betaalbare kwaliteits Italiaan!

Collagu Prosecco Spumante

De rode heet Spiano en heeft als herkomstbenaming Montepulciano d’Abruzzo

Vaste, uiterst aantrekkelijke mousse, brede aanzet en de textuur van een hoogwaardige mousserende wijn. Smaakintensief, sappig met een fractie bitterheid waardoor de elegante en speelse materie contrastrijk en boeiend wordt. Goede balans met de juiste frisheid met een verkwikkend effect zonder nervositeit. TEMPERATUUR:

10-12ºC

BESTELNUMMER:

DOC. De autochtone druif montepulciano (100%) geeft hier de naam aan de herkomstbenaming. Volbloed Italiaan en als zo danig goed herkenbaar, gestructureerd maar in het bezit van gepolijste tannines. In combinatie met de vruchtenintensiteit en de verleidelijke sappigheid zorgt dit meteen voor veel plezier.

2504

PRIJS: E

9,95

Opvallend goed, aromatisch en zuiver!! En de prijs is bepaald geen handicap

De verleiding van Custoza Geen wonder dat dit zo lekker gevonden wordt… Dit zijn 100% Italiaanse plezierwijnen met karakter, spanning en een relatief laag alcoholpercentage (variërend tussen 12,5% en 13%). Het zijn raszuivere eet- en lunchwijnen bij de eenvoudige keuken zoals knapperige salades met gerookte vis en pasta's met zeevruchten (venusschelpen). Ook buiten tafel heel geschikt als aperitief, terraswijn of om spontaan open te trekken. De rode wijnen kunnen licht gekoeld geserveerd worden. De proefnotities geven een goed beeld wat u in het glas kunt verwachten.

Custoza Garganega Garda DOC OOGSTJAAR: DRUIVEN:

2010

100% Garganega

DRINKADVIES: Op ALCOHOL:

dronk vanaf 2011 tot 2013

12,5%

Breed inzetbare en echt gastronomische wijn. Naast klassieke en voor de hand liggende combinaties, zeer geschikt bij gedurfde, contrastrijke creaties uit de moderne keuken. De wijn schuwt pikante en kruidige accenten niet.

SERVEREN BIJ:

TEMPERATUUR:

10-12ºC

BESTELNUMMER:

2804

PRIJS: E 8

Voor uitgebreide proefnotities zie www.sauterwijnen.nl

7,25


ILLUMINATI Herontdekking Controguerra | Abruzzen | Italië

Hier hebben we weer eens een echte goede Italiaan voor een ongebruikelijk lage prijs...

Zeer goed gemaakt, toegankelijk en aantrekkelijk geprijsd.

Illuminati Pligia Controguerra DOC

Illuminati Spiano Montepulciano d’Abruzzo

Aromatisch: kruisbessen, rabarber, mint en witte peper. Mineraliteit, geen exotische vruchten. Heel eigen karakter. Origineel, aantrekke-

OOGSTJAAR:

2010

OOGSTJAAR:

lijk en verkwikkend.

DRUIVEN:

65% Trebbiano d’Abruzzo, 15% Passerina, 10% Chardonnay en 10% Riesling

DRUIVEN:

DRINKADVIES: Op ALCOHOL:

dronk vanaf 2011 tot 2013

Breed inzetbaar; buiten de maaltijd met wat hapjes, aan de lunch bij een pasta met zeevruchten en als eerste wijn bij een wat rijker menu (diner): krokante salade, goede ham, inktvis.

SERVEREN BIJ:

TEMPERATUUR:

een

kool-

Cantina Di Custoza Val dei Molini Soave d.o.c.

dronk vanaf 2011 tot 2015

Vrijwel onbeperkt inzetbaar en een uitstekende maaltijdwijn (lunch/diner) voor bij wit vlees, gevogelte, pasta’s en vis; eisbein, Bresse-kip, gefrituurde vis, hartige pasta met olijfolie, Parmezaanse kaas en vers gemalen, zwarte peper.

terie. Het boeket komt ook in de smaak tot uitdrukking. Volume en

TEMPERATUUR:

16-18ºC

BESTELNUMMER:

2704

PRIJS: E

genaam.

Soepele en elegante rode wijn die ook licht gekoeld geschonken kan worden!

Custoza Bardolino DOC

en

veel

belovende

kleur-

kracht.

het fluwelige neigende textuur met een bijzonder aangenaam, tactiel mondcontact.

13,5%

SERVEREN BIJ:

zachtfrisse en mondvullende ma-

frisheid maken het geheel erg aan-

6,75

ALCOHOL:

sappige,

2604

Elegant gestructureerde maar smaakkrachtige Soave. 100% Italiaanse plezierwijn met karakter en spanning!

7,75

Harmonieuze,

sap-

pige materie met een goed mondvolume en een verleidelijke vruchtenintensiteit. Alcohol zit volledig versmolten, de tannines zijn zacht en smakelijk waardoor de prolongatie van het plezier niet afgeremd wordt en de finale een aantrekkelijk lengte vertoont. Prima!

Zoet geurend, verleidelijk en aantrekkelijk .Sappige, iets rustieke Valpolicella waarbij het plezier altijd present is.

Custoza Val dei Molini Valpolicella d.o.c.

2010

Garganega, Chardonnay, Pinot Bianco.

DRINKADVIES: Op ALCOHOL:

en

subtiele

een ontspanning brengende, zacht

PRIJS: E

DRUIVEN:

aanzet,

10-12ºC

BESTELNUMMER:

OOGSTJAAR:

Vloeiende

fraaie

Fraai versmolten aanzet en en naar

Montepulciano

DRINKADVIES: Op

zuurpresentie

12,5%

2009

Zeer krachtig, en zwart kersrood;

dronk vanaf 2011 tot 2013

12,5%

12ºC

BESTELNUMMER:

2904

PRIJS: E

DRUIVEN:

2010

7,45

ALCOHOL:

DRUIVEN:

Corvina, Rondinella, Molinara

DRINKADVIES: Op

SERVEREN BIJ: Even geschikt aan als buiten tafel (terras, aperitief, ontspannen); combineren met de klassieker bij uitstek namelijk pasta met venusschelpen, maar ook lekker bij heel zachte salades en de zoete, glazige vruchten van de Jakobsschelp. Raszuivere eet- en lunchwijn. TEMPERATUUR:

OOGSTJAAR: OOGSTJAAR:

dronk vanaf 2011 tot 2014

12,5%

16ºC

BESTELNUMMER:

3004

PRIJS: E

DRINKADVIES: Op ALCOHOL:

dronk vanaf 2011 tot 2014

13,0%

Zorgvuldig geroosterd lamsvlees (koteletjes) of magere entrecote. De perfecte barbecue wijn bij alles van de goed verzorgde rooster: kippenboutjes, chipolata-worstjes van kalfsvlees, gamabas smeuige, dikke inktvis. Etc.

SERVEREN BIJ:

Verrukkelijke en uitstekend verteerbare lunchwijn en een zeldzaam ideale (rode) begeleider van visgerechten. Verder heel geschikt bij gevogelte, zwezerik en pasta met paddestoelen.

SERVEREN BIJ:

TEMPERATUUR:

2010

Corvina Veronese, Rondinella, Molinara

7,45

Voor uitgebreide proefnotities zie www.sauterwijnen.nl

TEMPERATUUR:

16-18ºC

BESTELNUMMER:

3104

PRIJS: E

8,95 9


T S G er r O O e aa w rb E k W j ve i U l E e le I N ijd p t lo vo

De familie Schroeder is uiterst succesvol in Nederland; hun wijnen zijn werkelijk niet aan te slepen vanuit Argentinië waardoor veel Saurus wijnen regelmatig uitverkocht zijn. Maar voor nu is er goed nieuws! Een tot de nok gevulde container is gearriveerd met prachtige nieuwe jaargangen in alle mogelijke kleuren en kwaliteiten. Het complete gamma is teveel om in deze courant op te nemen, vandaar dat we nu starten met de nieuwe jaargangen van hun meest succesvolle basiswijnen.

ATAGONIË IT P | K W A

PATAGONI

Ë

|

KW AL I

Saurus Chardonnay Patagonië, Argentinië

KW AL I

OOGSTJAAR: DRUIVEN:

2010

DRINKADVIES: Op ALCOHOL:

DRUIVEN:

Sauvignon Blanc dronk vanaf 2011 tot 2014

13,0%

Diepe oesters, de beste, droge ham, rijke, knapperige salades en de beste geitenkaas.

SERVEREN BIJ:

TEMPERATUUR:

10-12ºC

BESTELNUMMER:

3204

PRIJS: E

7,25

Fijne en verfrissing doorlatende textuur. Smaakintensieve, speelse en sappige materie met een goede balans en verkwikkende maar zachte wijnzuren. Zeer goede lengte met een mintimpressie.

10

2010

Chardonnay

DRINKADVIES: Op ALCOHOL:

DRUIVEN:

dronk vanaf 2011 tot 2014

12ºC

BESTELNUMMER:

PRIJS: E

18ºC

BESTELNUMMER:

Sappige materie met toch een serieuze structuur en de fractie bitterheid die de goede, witte wijnen markeert. De afdaling in de mens is heerlijk en ook ontspannend.

3404

PRIJS: E

7,25

Combinatie van warmte, generositeit, met als tegenspelers koele frisheid en een levendige sappigheid. Toegankelijk maar met ruim voldoende contrast en kracht.

Voor uitgebreide proefnotities zie www.sauterwijnen.nl

Saurus Pinot Noir Patagonië, Argentinië DRUIVEN:

2008

Pinot Noir

DRINKADVIES: Op

Echte eetwijn: deskundig geroosterde, dikke, lang afgehangen entrecote met vetrand of T-bone. Lamsbout uit de oven. Door de zachte tannines eventueel ook te combineren met vis (op de huid gebakken, geroosterd) mogelijk.

7,25

| K W

TE

13,0%

TEMPERATUUR:

3304

Ë

OOGSTJAAR:

dronk vanaf 2011 tot 2018

SERVEREN BIJ:

SERVEREN BIJ: Combineren met vrijwel alle voorgerechten, salades en een breed assortiment uit het water: tong, tarbot, kabeljauw, grietbot en heel veel Franse, zachte korstkazen. TEMPERATUUR:

ALCOHOL:

PATAGONI

2008

Malbec

DRINKADVIES: Op

13,0%

U IT

Toegankelijker, verleidelijk en ……. erg veel goedkoper dan een Pinot uit de Bourgogne.

Saurus Malbec Patagonië, Argentinië OOGSTJAAR:

OOGSTJAAR:

IT TE LI

U IT

U IT

TE

TE

U IT

UIT PATAGO-

UIT PATAGO-

Saurus Sauvignon Blanc Patagonië, Argentinië

U IT

UIT PATAGO-

IT ITE

IT ITE

Mix tussen een type Chablis/Macon en de opulente nieuwe wereld Chardonnays.

IT TE LI

KW Echt genieten dit! Model Malbec met zachte tannines, een zwoele frisheid en het vitale van de optimaal sappige vrucht.

| K W

UIT PATAGO-

ATAGONIË IT P | K W A

Ë

IT ITE

AL

ATAGONIË IT P | K W A

PATAGONI

IT ITE

L

U IT

AL

Boeiend alternatief voor Sauvignons uit de Loire, Nieuw-Zeeland en het BordeauxGraves-district (Pessac-Léognan). L

EIT IT

AL

| K W

U IT

Ë

TE

PATAGONI

KW AL I

U IT

AL

EIT IT

Schroeder heeft de beschikking over een 'state of the art' wijnbedrijf in Patagonië: dit is een relatief jong wijngebied met een kalkrijke, waterdoorlatende bodem, koele nachten, een getemperd klimaat en een genereuze smeltwateraanvoer. Goed voor finesse, smaakintensiteit en totale harmonie. Alle wijnen profiteren van de beste techniek, Grand-Cru-opvoedingsfaciliteiten en een uiterst respectvol wijnmaakproces. De basiswijnen van Saurus zijn uitermate nauwkeurig in hun druivenkarakter, het plezier is er onmiddellijk en toch is er sprake van een serieus gestructureerde wijn waarvan het zeer moeilijk afblijven is! Ieder ras heeft zijn eigen signatuur. Leest u vooral de proefnotities goed door om te bepalen welke wijn het beste bij uw voorkeur past.

ATAGONIË IT P | K W A

Ontdek het zelf!

KW AL I

2

ALCOHOL:

dronk vanaf 2011 tot 2015

13,0%

SERVEREN BIJ: Delicate hoofdgerechten op basis van gevogelte (bresse-kip en parelhoen) en kalfsvlees TEMPERATUUR:

16ºC

BESTELNUMMER:

3504

PRIJS: E

8,25

Discrete expressie met een waarneembare, fijne houtinvloed. Opvallend homogeen boeket met de uiterst subtiele kruidigheid van de Pinot-Noir (zwarte bramen).


AGENDA

MAASTRICHT BUSSUM 23/04 | Inloopproeverij 10.00 - 15.00 uur

23/04 | Inloopproeverij 12.00 - 17.00 uur

28/05 | Inloopproeverij 10.00 - 15.00 uur

28/05 | Inloopproeverij 12.00 - 17.00 uur

25/06 | GEEN Inloopproeverij

25/06 | Inloopproeverij 12.00 - 17.00 uur

Elke laatste zaterdag van de maand organiseren we een inloopproeverij. Op de proeftafel staan ongeveer 25 wijnen afgestemd op het seizoen en ons actueel aanbod. U kunt op elk gewenst moment binnenlopen en op eigen gelegenheid de wijnen proeven. Deelname aan deze inloopproeverij is kosteloos. Inschrijven is niet nodig.

OKTO

BER

ONTVANG ONS GRATIS MAGAZINE

HET IS

WIJNLIEFHEBBERS

SPA

ANS

EN LEVENSGENIETERS

ZIN

De geboorte

van Spinetta en

EBBE

RS EN

NIE

JA

ER

van een

PRIMCASA IC

!

TUER LA TA SPIN ETTA NIEU W! GA BERN GLIO ABEL LE EVA

Verle rood idelij k € 6, uit La biolog 00! Manc isc ha on h wi der t en de

drie

crea

ties

van

Tom

iné

afko

Cos

ters

del

Seg

re,

eve

De Pin ideale ot Gr èn be eet- igio va gere gelei en on n Bidoli chte der va tspan ; n. n oo wijn sterse zuid wes

n ten

ten

ns

HEBB OPG ERS ELET ! NI

IA MEE ITA R MOO LIË EN IS UIT SPA ABAD NJE IA RE

Verleidelijk

ig uit

• BIDOLI: 4x betaalbaar Italiaa

TERS

LIEF

EUW

e karakterw ijne

mst

!

LEVE

NSGE

RIO

uit de MINERV n OIS

TIP

WIJN

LIEFH

SE!

Spaanse Grand Cru

Vermentino

2010 is leve rbaar

E VO

OR

LAS

anbaar LEKK

Chianti

às Cus

• GRAHAM BECK: Super Brut voor

van

Bar

celo

na.

een superprijs!

De Rie sling von dit Hessen s uit 20 jaar uit de 09 va wel heel Rhein n Prinz ga erg lekkeu zijn r!

Deze antwoordbon s.v.p. uitknippen langs de stippellijn en in een ongefrankeerde envelop opsturen naar:

__________ x 6 flessen

Casa Primicia | 2009 Joven Rioja DOC | Spanje

6,25

WIT

__________ x 6 flessen

Louis Fabre | 2010 Sauvignon Blanc Pays d'Oc IGP

6,75

0404

WIT

__________ x 6 flessen

Domaine Maurel | 2010 Chenin-Colombard Pays d'Oc IGP

6,90

0504

WIT

__________ x 6 flessen

Orden Tercera | 2010 Rueda Verdejo DO | Spanje

7,90

0604

ROSE

__________ x 6 flessen

Louis Fabre | 2009/10 Cabernet Sauvignon VdP d'Oc

6,25

0704

WIT

__________ x 6 flessen

Quinta do Alqueve | 2009 Fernao Pires Ribatejo | Portugal

9,95

0804

ROOD

__________ x 6 flessen

Domaine de Subremont | 2010 Coteaux Peyriac IGP

5,65

0904

-

x1

Proefpakket LENTE (TIP) 6 X 1 flessen

43,50

1004

-

x1

Proefpakket LENTE (TIP) 6 x 2 flessen en 1 fles Prosecco CADEAU

84,75

1104

WIT

__________ x 6 flessen

Bernhard Ott | 2010 Am Berg Wagram | Oostenrijk

9,90

1204

WIT

__________ x 6 flessen

Bernhard Ott | 2010 Fass 4 Wagram | Oostenrijk

14,50

1304

ROOD

__________ x 6 flessen

Iby | 2010 Classic Mittelburgenland DAC | Oostenrijk

9,25

1404

ROOD

__________ x 6 flessen

Iby | 2008 Hochäcker Mittelburgenland DAC | Oostenrijk

11,95

1504

-

x1

Proefpakket OOSTENRIJK (TIP) 6 flessen

67,50

1604

WIT

__________ x 6 flessen

Maison Preiss-Zimmer | Pinot Blanc 2009 Alsace ac

7,75

1704

WIT

__________ x 6 flessen

Domaine de Simonet | 2010 Bourboulenc VdP de l'Aude

8,95

1804

WIT

__________ x 6 flessen

Domaine Les Rocailles | Apremont 2010 Savoie a.c.

8,95

1904

WIT

__________ x 6 flessen

Tomàs Cusiné | Auzells 2009 Costers del Segre DO | Spanje

12,50

2004

ROSE

__________ x 6 flessen

Mas Paillet | 2010 Mont du Roy VdP d'Oc Rosé

6,95

2104

ROSE

__________ x 6 flessen

Le Bois des Violettes | 2010 Pays d'Oc IGP

5,25

2204

ROSE

__________ x 6 flessen

Alain Maurel | 2009 Fruit d'été Pays d'Oc IGP

5,95

2304

ROSE

__________ x 6 flessen

Arnet | Les Olivettes 2010 Saint-Saturnin AOP

6,95

2404

ROSE

__________ x 6 flessen

Domaine Maurel | 2010 Cabernet-Sauvignon Pays d'Oc IGP

6,45

2504

WIT

__________ x 6 flessen

Collagù | Prosecco Spumante Valdobbiadene | Veneto | Italië

9,95

2604

WIT

__________ x 6 flessen

Illuminati | Pligia 2010 Controguerra DOC | Italië

6,75

2704

ROOD

__________ x 6 flessen

Illuminati | Spiano 2009 Montepulciano d'Abruzzo | Italië

7,75

2804

WIT

__________ x 6 flessen

Custoza | 2010 Garganega Garda DOC | Italië

7,25

2904

WIT

__________ x 6 flessen

Custoza 2010 Soave DOC | Italië

7,45

3004

ROOD

__________ x 6 flessen

Custoza 2010 Bardolino DOC | Italië

7,45

3104

ROOD

__________ x 6 flessen

Custoza 2010 Valpolicella d.o.c. | Italië

8,95

3204

WIT

__________ x 6 flessen

Saurus | 2010 Sauvignon Blanc Patagonië | Argentinië

7,25

3304

WIT

__________ x 6 flessen

Saurus | Chardonnay 2010 Patagonië | Argentinië

7,25

3404

ROOD

__________ x 6 flessen

Saurus | 2008 Malbec Patagonië | Argentinië

7,25

3504

ROOD

__________ x 6 flessen

Saurus | 2008 Pinot Noir Patagonië | Argentinië

8,25

3604

WIT

__________ x 6 flessen

Villa Huesgen | 2009 Riesling by the glass Mosel | Duitsland

9,25

3704

WIT

__________ x 6 flessen

Graham Beck | 2010 Sauvignon Blanc Western Cape | Zuid Afrika

9,75

3804

WIT

__________ x 6 flessen

Perrin & Fils | 2010 Réserve Côtes du Rhône a.c.

10,50

3904

WIT

__________ x 6 flessen

Domaine des Terres Dorées | 2009 Beaujolais Blanc a.c.

11,50

4004

ROSE

__________ x 6 flessen

Lisati | Cabernet-Sauvignon/Cabernet-Franc Villányi D.H.C.| Hongarije

8,25

4104

ROOD

__________ x 6 flessen

Tomàs Cusiné | 2009 Drac Magic Costers del Segre | Spanje

8,95

4204

ROOD

__________ x 6 flessen

Perrin & Fils | 2009 Réserve Côtes du Rhône a.c.

10,50

83,05

Voor uitgebreide proefnotities zie www.sauterwijnen.nl

Opmerkingen:

ROOD

0304

 Ja, stuur mij gratis uw magazine WIJN en uw documentatie.

0204

E-mail:

6,00

Telefoon:

Postcode/woonplaats:

Domaine de Joÿ | 2010 l'Etoile Côtes de Gascogne a.c.

Adres:

__________ x 6 flessen

 Dhr.  Mevr.

WIT

Naam:

0104

MIJN GEGEVENS

Antwoordnummer 26 6200 VD Maastricht

Omschrijving

NUMMER

2010

MAGA

EK

Cuvée Venus 2009: onweersta

TIJD VOOR

Tempier Rosé!

De

VEMB

2011 MAGAZINE VOOR

Het magazine WIJN verschijnt een aantal keren per jaar in combinatie met onze WIJN Courant en de persoonlijk nieuws-/ wijnbrieven. Het magazine en onze documentatie is een echte inspiratiebron voor uw wijnaankopen. We informeren u uitgebreid over wijn, onze wijnmakers en de vele raakvlakken met wijn. U kunt zich aanmelden voor onze documentatie via de onderstaande antwoordbon of via www.sauterwijnen.nl.

ANTWOORDBON

/ NO

ER

MAART/APRIL

11


IN STORE PROMOTION

FL

DE

ZE

SEL

ECT

IE EN K

RIJG 6 GLAZ

*

,50

12

N

17

OP

MAASTRICHT BUSSUM

VA

IN STORE ONLY PROMOTIONS!

.€

KO

Only in

N

SUPERDEAL! EN

E CAD

AU

T.

W

.V

Als u deze sel ectie laa bezorgen, t ontvangt u een voucher b ij uw bes telling om uw glasw erk af te halen in Maastrich t of Bus sum.

*Deze actie geldt alleen voor de zeven wijnen die vermeld staan op deze pagina. Per 12 flessen ontvangt u 6 glazen onder voorwaarde dat u minimaal 6 flessen per soort bestelt. Bij deze glazenactie vervalt de afhaalkorting of de 13e fles actie. Deze actie cumuleert niet met andere kortingen of acties. Geldig in Maastricht en Bussum tot 16 mei 2011 of zolang de voorraad strekt. Indien u ervoor kiest om de wijnen te laten bezorgen, dan ontvangt u een voucher bij uw bestelling die recht geeft om deze glazen in Maastricht of Bussum op te halen. De voucher is geldig tot en met 31 mei 2011.

Villa Huesgen Riesling by the glass | Mosel, Duitsland

SUPERDEAL* IN STORE ONLY PROMOTIONS!

OOGSTJAAR: 2009 DRINKADVIES: Op

dronk vanaf 2011 tot 2014

BESTELNUMMER: 3604

PRIJS: E 9,25

Verkwikkende, smaakintensieve en dorstlessende, droge Riesling.

Graham Beck Sauvignon Blanc | Western Cape, Zuid-Afrika

SUPERDEAL* IN STORE ONLY PROMOTIONS!

OOGSTJAAR: 2010 DRINKADVIES: Op

dronk vanaf 2011 tot 2015

BESTELNUMMER: 3704

PRIJS: E 9,75

De kenmerkende frisheid (zonder scherpte) en de pikante smaakintensiteit zijn volop present in deze levendige en verkwikkende materie.

Perrin & Fils Réserve Côtes du Rhône a.c.

SUPERDEAL* IN STORE ONLY PROMOTIONS!

OOGSTJAAR: 2010 DRINKADVIES: Op

dronk vanaf 2011 tot 2014

BESTELNUMMER: 3804

PRIJS: E 10,50

Echte, goede Rhône-expressie en een heerlijke fruitmand (abrikozen, perziken, honing) met een subtiele, minerale (vuursteen) invloed.

Domaine des Terres Dorées Chardonnay Beaujolais Blanc a.c.

SUPERDEAL* IN STORE ONLY PROMOTIONS!

OOGSTJAAR: 2009 DRINKADVIES: Op

dronk vanaf 2011 tot 2014

BESTELNUMMER: 3904

PRIJS: E 11,50

Gulle, verteerbare Chardonnay; groot en direct plezier! Heerlijke (lunch) wijn die ook buiten de maaltijd ter ontspanning geschonken kan worden.

Lisati Rosé Villanyi | Hongarije

SUPERDEAL* IN STORE ONLY PROMOTIONS!

OOGSTJAAR: 2009 DRINKADVIES: Op

dronk vanaf 2011 tot 2012

BESTELNUMMER: 4004

PRIJS: E 8,25

Opvallend smaakintensief en contrastrijk! Deze geweldige karakterrosé is het resultaat van een directe persing en saigné techniek (aderlating).

Thomàs Cusiné Drac Magic Costers del Segre d.o. Spanje

SUPERDEAL* IN STORE ONLY PROMOTIONS!

OOGSTJAAR: 2009 DRINKADVIES: Op

dronk vanaf 2011 tot 2013

BESTELNUMMER:

4104

PRIJS: E 8,95

Met groot gevoel gevinifieerd en met een hoog pleziergehalte. Elegant gestructureerd, maar met een lang door galmende smaakintensiteit.

Perrin & Fils Réserve Côtes du Rhône a.c.

SUPERDEAL* IN STORE ONLY PROMOTIONS!

OOGSTJAAR: 2009 DRINKADVIES: Op

dronk vanaf 2010 tot 2015

BESTELNUMMER:

4204

PRIJS: E 10,50

Opvallend verfijnde expressie met verse en geconfijte vruchten (dadels), witte chocolade en een discrete kruidigheid. Wat een subtiel genot.

Wijnkroniek Sauter Wijnen april-mei 2011  

TIJD VOORLENTE- ENTERRASWIJNEN

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you