Page 1

MEI/JUNI 2011

MAGAZINE VOOR WIJNLIEFHEBBERS EN LEVENSGENIETERS

Verleidelijke

Zomers Rood! Licht koel! Wijnen met een hoge

Cru Classé’s uit de Provence

vruchtenintensiteit en zachte tannines

Spaanse rood OP NIVEAU

opvallend goed en niet duur!

NI

EU

W

NIEUW! Picpoul de Pinet

• IPPOLITO:

Twee Klassieke concessieloze eetwijnen uit de hak van Italië.

Het complete gamma

van

• L’EPURÉE:

Maurel

de nieuwe Champagne Grand Cru Blanc de Blancs van Lenoble.


Goede wijn en het goede doel Beste wijnliefhebber,

Voor de tweede maal hebben wij JA gezegd tegen een voorstel om met wijn een echt goed doel te steunen. In dit geval is dit het Kankerfonds Limburg dat snakt naar geld voor onderzoek. Zonder onderzoek geen progressie in remedie.

Op zondag 10 april jongstleden hebben enkele topkoks hun pannen en gerief meegenomen om binnen de muren van onze sfeervolle (nieuwe) behuizing zonder vergoeding een serie voortreffelijke gerechten klaar te maken. Professionele apparatuur is gratis beschikbaar gesteld en wij hebben uiteraard gratis wijnen geserveerd. Het werd een heerlijke, gastronomische gebeurtenis met de prachtig gedekte tafels met de imponerende en sfeer brengende ‘Wall of Taste’ als achtergrond. Discreet muzikaal entertainment ontbrak niet en het geheel werd op buitengewoon aantrekkelijke wijze gepresenteerd. Nog voor het einde van het diner kon er symbolisch een cheque overhandigd worden van € 7.700. Dat was en is niet alles. Voor dit goede doel hebben wij een flinke partij uitstekende witte wijn laten bottelen. Een etiket met als titel ENSEMBLE werd ontworpen door kunstenares Margot Oomen met een fraai schilderij als basis. Deze wijn willen wij u graag aanbieden. € 1,00 per fles gaat rechtstreeks naar het goede doel en toch is de prijs concurrerend gebleven. Het is een geslaagde assemblage van de druivenrassen Chardonnay en Terret van oogstjaar 2010. Van harte aanbevolen. Met vele vriendelijke groeten, Erik Sauter sr., Guido Quaden en Ralph Habets

Samen een glas wijn drinken, Samen plezier hebben maar ook samen strijden tegen kanker Ensemble Chardonnay-Terret 2010 Pays d’Oc IGP PRIJS: E BESTELNUMMER:

6,95

(€ 1,00 per fles gaat rechtstreeks naar het goede doel)

0105

EXPRESSIE: Geurige Chardonnay-expressie met de frisse ondertoon van de Terret: vers hooi, floraal, appelcompote en mint. SMAAK: Versmolten, licht zoet en glad; behoorlijk mondvolume en balans en ook sappig. Zeer eenvoudige, maar wel complete wijn met een royale vulling en een behoorlijk aanhoudende finale met appel als voornaamste mondaroma.

Fotografie: Etienne van Sloun 2

Het Kankeronderzoekfonds Limburg werft fondsen die ingezet worden voor topklinisch wetenschappelijk onderzoek in het Maastricht UMC+. Het is belangrijk om de kwaliteit van onderzoek en zorg in Limburg en het Zuidoostelijk deel van Noord-Brabant te verbeteren.


DOMAINE SAINTE ANNE

Nog veel te weinig

ontdekt maar dit is

O |K

KOR

TING | KO R

TIN

G

|

-10% N U

OR

|K

OR

N

G

IN

G

TI

|K

OR

TIN

G | KORTING

|

KO

RT

}

| KORTING | K

€ 6,98

Grüner Veltliner

ING

G

G|

RT

TING | KORTIN

R

N TI

KO

een serieuze tegenspeler van de Aprémont, de beste Muscadet en de Oostenrijkse

Ideaal bij een gevarieerd zeebanket (mosselen, oesters en garnalen) en rijke krokante salades van of met gerookte vis (forel, zalm, paling). Zeer geschikt als eetlustopwekkend aperitief en echt ideaal als zomer / terraswijn.

~

Domaine Sainte Anne Picpoul de Pinet AOP OOGSTJAAR: 2010 DRUIVEN: Picpoul DRINKADVIES: Op ALCOHOL: 12,5

de Pinet. Stokken van 30 jaar oud

dronk vanaf 2011 tot 2012

%

SERVEREN BIJ: Ideaal

bij gevarieerd zeebanket (mosselen, oesters, garnalen) en rijke krokante salades van of met gerookte vis (forel, zalm, paling). Zeer geschikt als eetlustopwekkend aperitief en echt ideaal als zomer/terras-wijn. TEMPERATUUR: 10BESTELNUMMER:

12 ºC.

Rijp floraal/vegetaal en in de stijl van de beste Muscadets en Grüner Veltliners; tonen van witte bessen, licht mineralig en een fractie van de geur van de oester. De directe aanwezigheid van de Middellandse Zee is in het boeket van de wijn bespeurbaar.

EXPRESSIE:

Smaakkrachtige en heerlijk vloeiende aanzet. Uiterst aangename en zeer directe confrontatie met een smaakrijke, sappige en verkwikkende materie met veel contrast. Delicaat zoet binnen de structuur van een droge wijn, smaakrijke, door extreem fijn koolzuur geactiveerde, zachte zuren die voor verkwikking zorgen en een fractie nobele pompelmoesbitterheid die voor het reliëf zorgt.

SMAAK:

0205

Voor uitgebreide proefnotities: www.sauterwijnen.nl

|

3


DOMAINE MAUREL

|K

O RT

OR TI

G

ING | KORT IN G

TIN

NU

ING

RT I

T OR

KO

N

G

OR T |K

ING | KORT IN G

|K

en imponeren zijn wijnen in zowel wit, rosé als rood ~

RTING |

€ 5,95

G | KO

| KORTING | K

|K OR

Al decennia } lang verrassen

N

Ondanks onze voortdurende drang naar verrassende ontdekkingen is er ook sprake van trouw. Trouw via een langdurige samenwerking met goed presterende en zichzelf steeds verbeterende producenten. Zij zijn innovatief, dynamisch en permanent op zoek naar progressie in kwaliteit en puurheid. Zodoende is er bij deze ouwe getrouwen voortdurende sprake van gestage kwaliteitsverbetering en een boeiende afwisseling. Een sprekend voorbeeld hiervan is Alain Maurel. Wie zijn uitgestrekte, prachtig onderhouden wijngaarden en zijn sobere, maar technisch optimaal uitgeruste kelders bezoekt, begrijpt onmiddellijk zijn succes! Vanaf zijn start beschikt hij over een kerngezonde basis. Dankzij goede grond (kalkhoudende klei) en de mix van zowel Mediterrane als oceanische invloeden met een getemperd ideaal klimaat als gevolg. Deze basis heeft hij binnen een moeilijke context op briljante wijze tot bloei gebracht. De stokken hebben inmiddels een respectabele leeftijd bereikt. Er staat nu een groot, welvarend wijnbedrijf met vlekkeloze wijnen. Het succes is hem niet naar het hoofd gestegen. Laten wij hopen dat zijn opvolgers er ook naar zullen blijven streven zijn model van karaktervolle kwaliteitswijnen voor ongelofelijk schappelijke prijzen in ere te houden. Hij is nog steeds de grote baas, maar er staan een dochter en een schoonzoon klaar om de regie t.z.t. over te nemen. Alain kijkt al met een schuin oog naar het in Frankrijk zo begeerde ‘retraite’ ofwel pensioen. Eerlijk gezegd, hij heeft het dik verdiend.

Die unieke combinatie van karakter, degelijkheid, pure druivenexpressie en …... de zeer lage prijs. 4

Chardonnay Pays d’Oc IGP

Chenin-Colombard Pays d’Oc IGP

OOGSTJAAR: 2010

OOGSTJAAR: 2010

DRUIVEN: Chardonnay

DRUIVEN: Chenin

Blanc, Colombard

DRINKADVIES: Op

DRINKADVIES: Op

dronk vanaf 2011 tot 2013

dronk vanaf 2011 tot 2012

ALCOHOL: 13%

ALCOHOL: 12%

SERVEREN BIJ: Gemarinerde

of op de huid gebakken zalm van topkwaliteit, lauwwarme langoustines.

SERVEREN BIJ: De

TEMPERATUUR: 12ºC.

TEMPERATUUR: 10-12ºC.

BESTELNUMMER:

0305

PRIJS: E

6,95

wijn bij oesters, mosselen, grote garnalen, krokante salades, gedroogde ham en geitenkaas.

BESTELNUMMER:

VOOR

E

5,95

0405

PRIJS: E

6,90

EXPRESSIE: Kenmerkende Chardonnay-expressie in combinatie met een uiterst discrete en bij dit type wijn goed passende houtinvloed (licht rokerig, houtteer, brooddeeg, hooi, verse boter, kweepeer).

EXPRESSIE: Sprekende expressie met verrassende sauvignon-tonen: limoen, roze pompelmoes, buxus en cassis. Blind geproefd is dit in aromatisch opzicht echt in de Loire, of zelfs in Nieuw Zeeland te situeren.

Versmolten aanzet en een romige textuur. Krokant-sappige, mondvullende tot rijke materie met een aangenaam, tactiel mondcontact. Evenwichtige en krachtige structuur met nauwelijks alcoholpresentie. Een goed gevulde finale met reliëf dankzij de fractie nobele bitterheid van de goede Chardonnay.

SMAAK: Aangenaam vloeiende en opvallend smaakintensieve materie met een opvallend levendig mondcontact. De verkwikkende, licht pikante frisheid vindt voldoende tegenspel dankzij het weliswaar discrete zoetrijpe, terwijl alcohol zo goed als afwezig lijkt. Volop afwisseling en reliëf in de finale, zoals dat hoort.

SMAAK:


TIP! Cabardès bezit veel van de kwaliteiten van de wijnen uit Fronsac/Pomerol

Cabernet-Sauvignon Pays d’Oc IGP

Alain Maurel Fruit d`été VdP d’Oc

Merlot Pays d’Oc IGP

Château Maurel Cabardès a.c.

OOGSTJAAR: 2010

OOGSTJAAR: 2009

OOGSTJAAR: 2010

OOGSTJAAR: 2009

DRUIVEN: 100%

DRUIVEN:

60% Syrah, 20% Merlot, 20% Cabernet-Sauvignon

DRUIVEN: Merlot

DRUIVEN:

DRINKADVIES: Op

Cabernet-Sauvignon dronk vanaf 2011 tot 2012

DRINKADVIES: Op DRINKADVIES: Op

DRINKADVIES: Op

dronk vanaf 2011 tot 2018

ALCOHOL: 13,5%

Een alleskunner! Bij gefrituurde visjes, geroosterde sardines, salade van inktvis etc.

ALCOHOL: 13%

SERVEREN BIJ:

TEMPERATUUR: 12 BESTELNUMMER:

dronk vanaf 2011 tot 2013

dronk vanaf 2011 tot 2012

ALCOHOL: 13%

Syrah, Grenache, Cabernet-Sauvignon

en Merlot

ºC.

Terras, tuin en buiten eten: er is geen groter genoegen en deze wijn is ervoor gemaakt. SERVEREN BIJ:

TEMPERATUUR: 12-14

ºC.

SERVEREN BIJ: Begeleider van op de huid gebakken/geroosterde vis, orgaanvlees of een ragout. TEMPERATUUR: 16-18 BESTELNUMMER:

ºC.

ALCOHOL: 13%

Kalfszwezerik, kalfsnieren, tournedos, lamszadel. Ook goed inzetbaar bij rijke visgerechten.

SERVEREN BIJ:

TEMPERATUUR: 16-18

0705

ºC.

0505 BESTELNUMMER:

PRIJS: E

6,45

0605

PRIJS: E

5,95

BESTELNUMMER:

PRIJS: E

EXPRESSIE: Herkenbare, open Cabernet expressie met rijpe, lichte vruchtentonen van aardbei en framboos.

EXPRESSIE:

Verkwikkende en uitgesproken druivige expressie, rijk aan primair fruit: aardbeien, frambozen en rabarber.

EXPRESSIE:

SMAAK: Versmolten en aangenaam vloeiende aanzet met een opvallend zachte tot romige textuur. Royale, mondvullende materie met de juiste frisheid en de zwoele verkwikking van de zeer rijpe vrucht. Smaak- en contrastrijk en dit zet zich door tot diep in de lang aanhoudende finale.

SMAAK:

Versmolten aanzet en een romige, gladde textuur. Zeer aangenaam mondcontact en de vruchtenconcentratie werkt meer dan verleidelijk. Mondvullende, vruchtvlezige materie met een optimale balans mede dankzij de uitzonderlijk zachte tannines. Licht koel geserveerd is dit volstrekt onweerstaanbaar.

SMAAK:

6,25

0805

PRIJS: E

Aantrekkelijke en zeer beschaafde vruchtenexpressie: rijpe kersen, houtteer, grafiet (potlood) en bloemen (roos).

Versmolten aanzet en een fluwelen textuur. Dit jaar mondvullende en vlezige materie met een goede vulling. Zachte tannines, discrete zuren, goed versmolten alcohol. Het geheel is erg goed in balans en de finale biedt een grote lengte en een zeer behoorlijke smaakintensiteit tot het laatste moment.

6,90

Klassieke, rijpe en absoluut verfijnde cabernet-expressie met delicate houtpresentie. Floraal met zwarte bessen, kersen, cederhout, laurier.

EXPRESSIE:

SMAAK: Goed versmolten materie met een satijnen textuur en een verleidelijk mondcontact. Elegant gestructureerde, serieuze materie met echt gepolijste tannines, die daarom niet minder krachtig zouden zijn. De slag naar de gewenste verfijning is met succes gemaakt. Vroeger moesten wij geduld hebben, nu mogen wij geduld hebben.

Voor uitgebreide proefnotities: www.sauterwijnen.nl

|

5


IrrĂŠsistible, ofwel onweerstaanbaar en daarmee is niets teveel gezegd. Veel meer is er niet nodig om het ultieme, Mediterrane vakantiegevoel in huis te halen, ook buiten de echte zomerse perioden. Boot, tuin of terras vormen dan de gedroomde entourage.

6


10

TE

%

Wit, gemaakt van 90% Rolle en 10% Clairette, is opvallend nauwkeurig, verfijnd met citrusvruchten en mineralige toetsen. Door het blokkeren van de appelmelkzurengisting is er sprake van een verkwikkende frisheid.

IN

TR

KO

OD

RT I

UC

TI

NG E

Rood (Syrah, Grenache) is gevaarlijk lekker en kompleet. De sensuele vorm van de fles komt in de wijn goed tot uitdrukking. Het karakter met hoogwaardige Rhône-toetsen maakt hem vergelijkbaar, maar lichtvoetiger dan de zeer goede Bandols. Iets frisser geserveerd dan gebruikelijk en we hebben de meest verrukkelijke, rode zomerwijn in het glas!

Sublieme, genereuze Provence rosé gemaakt van Grenache, Cinsault, Syrah, Tibouren, Mourvedre, Cabernet Sauvignon. Vruchtenrijk, verkwikkend en soepel in de smaakstructuur met een prachtig contrast tussen de lichte, nobele bitterheid van de roze pompelmoes en de lichte zoetheid.

PRIJS: E BESTELNUMMER:

R

12,75 -10%

PRIJS: E BESTELNUMMER:

0905

12,75 -10%

1005

Frisse expressie: citrusvruchten, aalbessen, witte peper, perzik en een onmiskenbare mineraliteit (leisteenbodem). Licht kruidig met tonen van basilicum en dragon.

EXPRESSIE:

Verfijnde, ingetogen expressie met citrusvruchten en pitvruchten aangevuld met witte peper en hazelnoten. Minerale toetsen op de achtergrond.

EXPRESSIE:

Versmolten en genereus vloeiende aanzet met een satijnen textuur. Krokante en sappige materie met een goede balans. Goede, niet agressieve frisheid en een zeker, licht eigenzinnig karakter dankzij de delicate bitterheid van de rijpe, roze pompelmoes.

Perfect versmolten en heerlijk, genereus vloeiende aanzet. Subtiele zoetheid, zeer aangenaam mondcontact. Alcohol lijkt afwezig, grote mate van verkwikking en plezier, maar voldoende karakter. Smaakrijke finale met reliëf en een pompelmoes.

PRIJS: E BESTELNUMMER:

13,75 -10%

1105

Zeer aantrekkelijke, aparte expressie met volop rode en zwarte vruchten (cassis!), kruidigheid en harstonen. Geroosterde paprika en zeewier.

EXPRESSIE:

Super versmolten aanzet met een strelend zachte, fluwelen textuur. Heerlijk en intensief mondcontact met een enthousiasmerende, krokantsappige en toch serieus gestructureerde materie. Ook echt rijk geschakeerd qua mondaroma’s. Origineel en buitengewoon aantrekkelijk.

SMAAK: SMAAK:

SMAAK:

Cru Classé uit de Côtes de Provence Saint Tropez, mondaine luxe en ultieme vakantiebeleving, dus a priori een reden om uiterst kritisch te staan tegenover het aanbod. Dat deden wij dan ook toen de eerste monsterflessen hier eind vorig jaar binnen kwamen. Maar de wijnen hebben ons snel overtuigd.

De grond wordt geploegd en de wijngaarden bewerkt volgens de ‘overwogen’ respectvolle aanpak. Dit is het voorportaal van de biologische wijnbouw.

Zuid-zuid-west-ligging en een bodem die klei en leisteen bevat. De hoogte is 50 tot 100 meter dus de wijngaarden genieten volop van de verkoelende invloed van de Middellandse Zee.

Opvallend veel van wat het verblijf in deze streek zo onweerstaanbaar aantrekkelijk maakt zit als het ware in de flessen gevangen. Daarnaast zijn de wijnen uitermate nauwkeurig en goed gemaakt in alle drie kleuren.

Voor uitgebreide proefnotities: www.sauterwijnen.nl

|

7


VA N

R

D KE E U

5.000

VO

O R

flessen van de witte Belvezet Het lijkt heel wat maar het zullen er veel te weinig blijken te zijn. De paar recente ervaringen tijdens interne proeverijen hebben dat meteen duidelijk gemaakt! Dat de Ardèche ook voor de Chardonnay een bevoorrecht gebied is, bewijst Louis Latour uit de Bourgogne al jaren met zijn Grand Ardèche. Hier hebben we de uiterst gelukkige combinatie van Chardonnay (55%) en Viognier (45%). Deze laatste druif ligt aan de basis van vrijwel onbetaalbare topwijnen uit de Noordelijke Rhône (Condrieu).

UR

De bodemsamenstelling is sterk stenen houdend met een dunne laag kleikalk-grond. De ondergrond is massieve rots. Dat de witte wijn de mineraliteit bezit die we meestal in grote wijnen aantreffen (Condrieu), wordt verklaard door deze bodemgesteldheid in combinatie met het wat harde klimaat.

“De Ardèche vertoont grote overeenkomsten met de Noordelijke Rhone (Condrieu)”

EUR | PRIME UR RIM |P |P

| PRIMEUR | PR IM EU

R

IMEUR | R | PR PR EU IM M E RI

R EU M RI

DÉ PRIMEU R -10% N ! U

€ 6,26

Belangrijk is de hoogte van de ligging der wijngaarden: 350 meter. Dit verklaart dan weer de autonome frisheid ondanks de droge warmte in de zomer. De druiven worden heel vroeg in de ochtend geoogst om ze zo koel mogelijk binnen te halen. Zachte persing en het sap gist op roestvrij staal (maximale temperatuur 20 graden). Daarna enkele maanden rijping in contact met de fijne gistsporen en een relatief vroege botteling. Het resultaat is, zeker binnen deze prijsklasse, ronduit verbluffend. De wijn bezit de rijke, aromatische expressie van beide rassen met bodeminvloed. Qua smaakstructuur worden gefascineerd door alles wat goede tot grote witte wijnen zo boeiend maakt: spanning, contrast, reliëf en lengte. Wij hebben al een optie genomen op 2011!

BSTELNUMMER:

1205

PRIJS: E

6,95 -10%

De laatste flessen rode Belvezet 2009 80% is inmiddels verkocht van de 12.000 flessen 2009 die er zijn binnen gekomen. Ofschoon deze wijn altijd baat heeft met wat geduld, hebben al heel wat wijnliefhebbers kunnen proeven wat er in de fles zit. Dit jaar is toegankelijker dan gebruikelijk. De tannines zijn zachter, de materie is nu al erg harmonisch en die sappige vruchtenrijkdom is wel heel verleidelijk. Ook hier gaan een ongekend lage prijs en een hoge, heerlijk vitale kwaliteit hand in hand.

EUR | PRIMEU R| RIM |P

P

BESTELNUMMER:

1305

PRIJS: E

6,25

Erik Sauter

8


BESTELNUMMER:

1605

PRIJS: E

9,75

Guido Quaden

BESTELNUMMER:

1705

PRIJS: E BESTELNUMMER:

9,50

1405

PRIJS: E

7,90

Wij hebben er even op moeten wachten, maar het

wachten is beloond! Een grote partij met het hele gamma van Saurus is in Maastricht gearriveerd. Na het proeven van de nieuwe jaargangen was ik meteen enthousiast over de Saurus Select Chardonnay 2010. De wijngaarden van Saurus liggen in het koele zuiden, in het hart van Patagonië. De Select Chardonnay vergist en rijpt voor 40% op nieuwe eikenhouten vaten (Frans en Amerikaans eiken) en 60% op roestvrij staal. In de neus heerlijke discrete houttonen die snel plaats maken voor de herkenbare Chardonnay aroma’s. De wijn bezit een fijne textuur en frisheid zonder de massieve romigheid die veel ambitieuze Chardonnays uit warme gebieden kenmerkt.

BESTELNUMMER:

1505

PRIJS: E

12,50

Een heerlijke rode zomer-wijn! De in de Loire hoger gelegen wijngaarden van de familie Girault worden volgens het principe van de biodynamische wijze bewerkt. De bodem bevat klei, zandsteen en vuursteen. De wijngaarden worden volgens het principe van de biodynamische (en als zodanig gecontroleerde) wijze bewerkt. De druiven Cabernet-Franc, Malbec en Gamay worden handmatig geplukt en op lage temperatuur vergist. De wijn voor liefhebbers van de beste rode Loire-wijnen met als premie een biologisch-dynamische werkwijze (op dit prijsniveau uniek!). Aanbevolen als lunch- en dinerwijn zeker als daar zomerse omstandigheden een rol spelen, serveer de wijn op 16°C.

“Een heerlijke rode zomer-wijn” De witte wijnen uit de Rueda zijn een genot om te

drinken. In het bijzonder de 100% Verdejo van Javier Sanz (Orden Tercera). Blind geproefd denk je niet snel aan Spanje, maar eerder aan een goede Sauvignon Blanc uit de Loire, Nieuw Zeeland of Patagonië. De neus is echt expressief en eetlust opwekkend met hoogwaardige aroma’s van cassis en mint. Dit beeld zet zich voort in de smaak. Het mondgevoel is zeer aangenaam en ondanks het verkwikkende karakter is er sprake van een behoorlijk mondvolume. Het fijne koolzuurgehalte versterkt bovendien het verkwikkende ‘bronwater’ effect. Ideaal inzetbaar aan tafel bij schaaldieren (oesters, mosselen), knapperige salades, pasta’s met zeevruchten, maar ook een feestje om te drinken bij warm weer met wat hartige hapjes onder handbereik. Met deze wijn in huis kan de zomer echt beginnen! Even ten zuidwesten van Barcelona ligt ook een zeer interessant, maar nog onbekend Catelaans wijngebiedje genaamd Costers del Segre; een bergachtig, ruig gebied dat aan de voet van de Pyreneeën is gelegen. Uit dit wijngebied komen de wijnen van Thomàs Cusine. Zijn wijnen zijn vorig jaar met veel positieve reacties ontvangen. Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar de Vilosell 2008, gemaakt van Tempranillo, Merlot, Cabernet Sauvignon, Syrah, Garnacha en Carinena. De wijngaarden zijn perfect en koeler gelegen op 700 meter hoogte. Ondanks de rijping van 9 maanden op Frans eikenhout bezit de wijn een satijnen textuur. Mede door de zachte zuren en extreem beschaafde tannines heeft deze wijn een hoog plezier-gehalte en de juiste mix van elegantie en smaakkracht.

“De juiste mix van elegantie en smaakkracht.”

Ralph Habets

Voor uitgebreide proefnotities: www.sauterwijnen.nl

|

9


Champagne

Lenoble SINDS ONGEVEER 15 JAAR, ZIJN HET ANNE ET ANTOINE, ERFGENAMEN VAN DIT PRACHTIGE CHAMPAGNE-HUIS, DIE DE TIJD NEMEN OM TE BOUWEN AAN DE KWALITEIT, HET VOORTBESTAAN EN DE PERSOONLIJKHEID VAN HUN CHAMPAGNES. Hierbij zetten ze alles in werking om hun Champagnes de uitstraling en bekendheid te verschaffen, die ze zo verdienen. De onbedwingbare drang naar permanente verbetering en met in het hoofd de voortdurende eis tot kwaliteit zorgen ervoor dat Anne en Antoine nooit voor de gemakkelijkste oplossingen of voor de vluchtige trends van de markt kozen. Geen kleine maat flessen, geen gelimiteerde series, geen fantasie-etiketten en geen reclame-campagnes. Vandaag de dag beschikken ze over 50 nieuwe vaten en 60 oude vaten die al voor meer dan drie wijnen gediend hebben. Nu worden hout en roestvrij staal naast elkaar gebruikt.

}De vereniging van de technieken van vroeger met die van vandaag~

Trouw aan de echte Champagne-tradities, worden hun champagnes geproduceerd volgens de methodes die vandaag uit oogpunt van rentabiliteit vergeten dreigen te raken; selectie van de druiven,

het persen in houten, verticale persen en het gisten en rijpen op eikenhouten vaten. Hier wordt geweigerd de kwaliteit aan de hoeveelheid te offeren. De productie wordt bewust klein en hoogwaardig gehouden om alleen het beste te bereiken. En zodoende te bouwen aan de reputatie door

Een van de zeldzame,

onafhankelijke familie-bedrijven met eigen

productie van Grand Cuvées van 100%

donnay.

10

Cru

Char-

fijnheid, elegantie te combineren met de natuurlijke opulentie en concentratie van de Chardonnays van Chouilly. Op initiatief van Anne en Antoine is het assortiment flink uitgebreid: Brut Nature (Champagne non dosé), Le Grand Cru Blanc de Blancs non millésimé en millésimé (als eerbetoon aan het grootste der Champagne druivenrassen), de Premier Cru Blanc de Noirs (100% Pinot Noir) en de Cuvée Les Aventures (prestige cuvée in zeer beperkte oplage).

Het avontuur zet zich nu voort met het uitbrengen van een nieuwe Cuvée Grand Cru Blanc de Blancs onder de naam L’Epurée. Deze cuvée vormt een eerbetoon aan het unieke karakter van het terroir van Chouilly (classificatie: Grand Cru). Klassieke vinificatie gedeeltelijk op eiken vaten voor de eerste gisting. Vier (!) jaar rijping op fles en een zeer lichte suikerdosering van slechts 5 gram.


G

|K

O RT

ING | KORT IN G

G | KO

€ 34,6

N

G

T OR

KO RT I

5

RTING |

| KORTING | K

SUPERP RIJS

TIN

ING

|K

OR

OR TI

N

ING | KORT ORT IN |K G

eerbetoon

}Een aan het unieke terroir van Chouilly}

Champagne Lenoble Grand Cru Blanc de Blancs L’Epurée

karakter van het 1805

BESTELNUMMER:

PRIJS:

VAN E 37,95 VOOR

E 34,65

EXPRESSIE: Open en rijpe Chardonnay-expressie met de geuren van ambachtelijke gebakken brood, brioche en rijpe peer. Plus de aroma’s van de fijne champagne-gist die de grote cuvées zonder uitzondering kenmerken met die typische ‘oxydo-reductieve’ spanning

Volle aanzet met een door de zeer fijne en vaste mousse gevulde textuur die zorgt voor een zeer aangenaam en intensief mondcontact zonder enige reserve. Meteen een verkwikkend effect dankzij de natuurlijke frisheid. Smaakintensieve, elegante materie zonder alcoholpresentie die buitengewoon toegankelijk blijkt. Buitengewoon goed verteerbaar en verkwikkend. Dit is voor de echte Champagneliefhebber vrijwel onweerstaanbaar.

SMAAK:

Champagne Lenoble ‘Brut Intense’

Champagne Lenoble Brut Rosé 2005 OOGSTJAAR: 2005

DRUIVEN: 40% Chardonnay uit Chouilly, Grand Cru des Côtes des Blancs, 30% Pinot Noir uit Bisseuil, Premier Cru des Montagnes de Reims en 30% Pinot Meunier uit Damery DRINKADVIES: Op

dronk vanaf 2011 tot 2013

ALCOHOL: 12% TEMPERATUUR: 10 BESTELNUMMER:

ºC.

1905

PRIJS: E

29,50

Rijke en zeer goed herkenbare expressie. Die combinatie van fijne broodaroma’s, bloemenhoning, hazelnoten, kweepeer en die bewuste heel subtiel oxydatieve, unieke Champagne-adem die we bij de beste huizen altijd tegen komen.

EXPRESSIE:

Levendige, genereuze en door royaal maar fijn koolzuur gedragen aanzet. Totaal mondcontact en de textuur is zacht en romig al wordt die door het fijne koolzuur letterlijk doorgeprikt. Goede balans, ingetogen zuurgehalte en een finale met reliëf en wat mineraliteit. SMAAK:

DRUIVEN: 12%

Pinot Noir, 88% Chardonnay

DRINKADVIES: Op

dronk vanaf 2011 tot 2014

ALCOHOL: 12,5% SERVEREN BIJ: Een

subtiele compagnon aan tafel: verse langoustines, lauwwarme kreeft.

TEMPERATUUR: 12 BESTELNUMMER:

ºC.

2005

PRIJS: E

35,00

EXPRESSIE: Hoogwaardig, floraal boeket (blad van de bloem zoals roos met dauwvocht) waarin de Chardonnay goed tot uitdrukking komt. Indrukwekkende nauwkeurigheid. SMAAK: Rijke maar dansende aanzet met een textuur van fijne mousse. De wijn neemt met het grootste gemak op een elegante manier de mond in beslag en weigert deze ook na het afslikken te verlaten. De rosé ervaring is mogelijk vooral visueel, maar de confrontatie met een grote Champagne verschaft enorm veel plezier. De volgende uiterst aantrekkelijke gedachte komt toch op: een assemblage van Tempier Rosé en en een Grand Cru van Lenoble. Je zult er maar mee gestraft worden!

Voor uitgebreide proefnotities: www.sauterwijnen.nl

|

11

|K


Co m bin eer uw

Geen Geen groter groter genoegen genoegen dan bij mooi weer buiten eten en drinken. Terras, veranda, tuin en soms zelfs aan of op het strand onder een schaduwrijke parasol.

De behoefte aan koelte en verfrissing verreist adequate inzet van spijzen en wijnen. Knapperig fris, licht verteerbaar, ongecompliceerd voor de spijzen. Waarbij salades en gerechten van de rooster de voorkeur genieten. Hier horen passende wijnen en ook koel mineraal water bij. Wit en rosé met voldoende zuur en een bescheiden alcoholgehalte worden doorgaans als vanzelfsprekend ingezet. Maar veel wijnliefhebbers (v/m) beschouwen een maaltijd zonder rode wijn terecht als onvolledig.

Coteaux du Languedoc a.c. BESTELNUMMER:

2105

PRIJS: E 7,95 vanaf 18 fln

-10%

EXPRESSIE: Subtiel gekruide vruchtenexpressie van zwarte kersen met een mediterraan accent (garrigues, tijm, wilde bramen en rijpe aardbeien). De zee is vlakbij en fractie jodium/oester herkenbaar. Opvallend harmonisch en verleidelijk boeket!

Zomers rood vereist een iets preciezere benadering van de temperatuur. Een rode wijn die, geserveerd op een temperatuur van 14-16 graden optimaal tot uitdrukking komt en te koud (10 graden) in het glas belandt, mist z’n doel. Dus, de flessen op tijd uit de koelemmer halen en weer terug zetten als de temperatuur weer wat teveel oploopt. En …. kleine hoeveelheden in de glazen doen en regelmatig bijschenken. Een heerlijke bezigheid voor elke wijnliefhebber.

Heerlijk versmolten aanzet en een fluwelen textuur “het toucher van de rijpe vrucht” Zeldzaam sappige materie met een onweerstaanbaar, tactiel mondcontact. Het is een streling van pure, primaire vruchtenweelde. Zachte tannines, geen alcohol waarneembaar en zwoele frisheid in een aantrekkelijk lang nagalmende finale. Niveau Cru uit de Beaujolais van heel goede kwaliteit.

SMAAK:

Christophe Barbier

BESTELNUMMER:

Saurus

2205

PRIJS: E 10,50 vanaf 18 fln -10% EXPRESSIE: Pure expressie met volop vruchtentonen en weinig houtinvloed. Gekneusde druiven, kersen, bosbessen en ook verleidelijk floraal: viooltjes en rozenblad. De discretie van de fijnere, Franse pinots.

Select Pinot Noir 2007

Patagonië Argentinië

Versmolten aanzet en de contrastrijke textuur van de goede Pinot: de combinatie van strelend en de aanzet fase evoluerend naar het subtiel rulle en mineralige. Krokante vruchtvlezigheid, verkwikkende frisheid, goed gedoseerde, fijne tannines en een uiterst smaakrijke finale met veel reliëf.

SMAAK:

Perrin & Fils Réserve 2009

Côtes du Rhône a.c. BESTELNUMMER:

2305

PRIJS: E 10,50 vanaf 18 fln -10% Opvallend verfijnde expressie met verse (bramen, frambozen, aardbeien) en geconfijte vruchten (dadels), witte chocolade en een discrete kruidigheid. Wat een subtiel genot.

EXPRESSIE:

12

selec tie van

Château Bouisset Les Bécassines 2010

Gelukkig zijn er rode wijnen die heel goed tot uitdrukking komen onder deze omstandigheden indien ze op de juiste temperatuur, licht gekoeld, geserveerd worden. Het zijn wijnen met een hoge vruchtenintensiteit en zachte tannines. Het alcoholgehalte mag niet te hoog zijn en de wijn dient een zekere, autonome, niet agressieve frisheid te bezitten. Wij hebben er enkele voor u geselecteerd. Nu het mooie weer en de juiste serveertechniek nog.

Famllie Perrin

Combine 10% k

SMAAK: Versmolten en aangenaam vloeiende aanzet met een satijnen textuur. Opvallend smaakintensieve, elegant gestructureerde materie met een perfecte balans. Alcohol is niet waarneembaar. Uitstekend verteerbaar en direct plezier verschaffend.


eer voor korting

van 18 fl essen

13 n 2e 1 ina g a p

Casa Primicia Reserva 2005 Rioja DOC BESTELNUMMER:

2405

PRIJS: E

12,95 vanaf 18 fln -10%

Klassieke, goed waarneembare, nobele houtinvloed (ceder, houtteer) in een fijn gekruide en fraai ontwikkelde expressie. Ondanks de forse houtinvloed is er toch ook sprake van vruchtenaroma‘s.

EXPRESSIE:

Versmolten aanzet en een fluwelen textuur. Krachtig gestructureerde materie met een goed waarneembare frisheid en zachte tannines. Alcoholgehalte zit goed versmolten in dit karaktervolle geheel met een spectaculaire lengte. Klassiek en krachtig van stijl, dus deze wijn vereist proteïnerijk tegenspel aan tafel.

SMAAK:

Rivola

Abadia Retuerta 2008 | Castilla y Leon

BESTELNUMMER:

2505

PRIJS: E

13,50 vanaf 18 fln -10%

Goed herkenbare Spaanse expressie met de verleidelijke houttonen van Amerikaans en Frans eiken in de stijl van de zeer goede Rioja’s.

EXPRESSIE:

Angel Anocibar

Pascal Delbeck

SMAAK: Versmolten aanzet en een tedere, fluwelen textuur. Hoogwaardig en ontspannen mondcontact met een verleidelijk vloeiende materie. Heerlijke, rijpe frisheid, finesse en smaakintensiteit. De Franse invloed is aanwezig. De wijn verschaft onmiddellijk en intens plezier!

SPAANS ROOD OP NIVEAU:

opvallend goed en niet duur!

Sauter Wijnen beschouwt het als één van haar hoofdtaken u een zo goed mogelijk beeld te verschaffen van het steeds in beweging zijnde aanbod van kwaliteitswijnen. Hiertoe worden alle wijnen direct na binnenkomst gedetailleerd geproefd en zo goed mogelijk omschreven. In die stroom goede, zeer goede en excellente wijnen is er soms sprake van uitschieters: alles klopt, de wijn beantwoordt 100% aan de hoge verwachting en de prijs geeft geen enkele aanleiding om het opkomende enthousiasme te temperen. Het geheel verdient de aanbeveling: opvallend goed! Het blijkt dat Spanje op dit toneel prominent aanwezig is.

Het opvallende succes van de recente introducties is goed verklaarbaar. Naast echt gunstige prijzen is er sprake van een gouden combinatie: het onmiskenbare “Spaanse” karakter, het goed getemde Mediterrane temperament en het hoge kwaliteitsniveau! De prijzen zijn deels te verklaren door de actuele situatie in dit land. Er is sprake van een hardnekkige economische crisis en de enorme investeringen in kwaliteit en uitrusting kunnen lang niet altijd meer in de prijs verdisconteerd worden. Het is pijnlijk voor de investeerders, maar goed nieuws voor de wijn liefhebbers.

Bodage Bernabeleva Navaherreros 2007 DO Vinos de Madrid BESTELNUMMER:

2605

PRIJS: E

14,95

vanaf 18 fln

-10%

Subtiele houtpresentie van de grote wijn. Goed herkenbare druiven eigenschappen en mineraliteit. Verfijnde kruidigheid, verwelkt floraal (rozeblad) en fijne vruchtentonen. Dit roept onmiddellijk herinneringen op aan de top van de Rhône met Rayas als ultieme referentie (Grenache).

EXPRESSIE:

Lola Ojanguren

SMAAK: Superieure binnenkomst en aanzet. Satijnen structuur en het tactiele mondcontact van de grote wijn. Elegant gestructureerde en uitgebalanceerde materie van uitstekend niveau: finesse, smaakkracht, spanning en lengte (onbeperkt). Klassieke klasse met een zekere, maar meteen fascinerende reserve. Dit is materie voor kenners/liefhebbers die de diepte zoeken.

Voor uitgebreide proefnotities: www.sauterwijnen.nl

|

13


Klassieke concessieloze eetwijnen

Ippolito 1845 | Liber Pater 2008 Cirò Rosso Classico d.o.c.

Ippolito 1845 I Mori 2008 Rosso Calabria IGT

OOGSTJAAR: 2008

OOGSTJAAR: 2008

DRUIVEN: Gaglioppo; DRINKADVIES: Op

100% autochtoon en oud druivenras

dronk vanaf 2011 tot 2015

ALCOHOL: 13,5%

DRUIVEN: Gaglioppo DRINKADVIES: Op

en Cabernet-Sauvignon

dronk vanaf 2011 tot 2016

ALCOHOL: 13,5%

SERVEREN BIJ: Osso buco, traag gegaard buikspek van het varken. Stoofgerechten. Oude kazen van de koe.

SERVEREN BIJ: Tournedos, kalfsschouder, lam (rug), pasta met zwarte truffel, zwarte rijst met inktvis.

TEMPERATUUR: 18

TEMPERATUUR: 18

BESTELNUMMER:

ºC.

2705

PRIJS: E

9,75 TER INTRODUCTIE 10% KORTING

BESTELNUMMER:

ºC.

2805

PRIJS: E

11,95 TER INTRODUCTIE 10% KORTING

EXPRESSIE: Fraai geëvolueerde expressie (bijenwas, leer, Kirsch, kastanjehout). Kenmerkend voor Italiaanse karakterwijnen.

EXPRESSIE: Grote, complexe expressie: kirsch, vers leer, bosbessen en zwarte kersen. Sandelhout en ceder in delicate sporen. Knappe combinatie van lichtheid en kracht.

Versmolten aanzet, satijnen textuur. Kracht, smaakconcentratie, tanninerijkdom en elegantie. Klassieke, concessieloze eetwijnstructuur. Gedurfde karakterwijn en zeer Italiaans qua stijl.

SMAAK: Prachtig versmolten en vloeiende aanzet. Satijnen textuur en een superbe, tactiel mondcontact met een “zwevende” dus niet massieve materie met een grote smaakkracht. Goed gedoseerde, beschaafde tannines, zachte en verfijnde zuren, een grote lengte en een finale met een prachtige vruchtenconcentratie.

SMAAK:

We bevinden ons in de Italiaanse Calabria-streek,

gesitueerd in het uiterste zuiden van de Italiaanse laars, met de blik op Sicilië. Wijnbouw is hier al heel lang een familie-zaak en bij Ippolito is inmiddels de 5e generatie actief. Zij danken hun huidige, comfortabele situatie aan de visie en de intelligentie van de eerste generaties. Zij die onder extreem moeilijke omstandigheden en door twee wereldoorlogen heen stand hebben gehouden.

Italiaanse rassen zijn hier van Griekse oorsprong. Zoals de rode Gaglioppo en de witte Mantonico als voorbeeld. De jongste generatie maakt met succes gebruik van de meest recente, kwaliteit verhogende technieken. Een uitrusting voor de delicate micro-zuurstof-toediening (in Cahors uitgevonden en ontwikkeld en in Bordeaux algemeen toegepast op het hoogste niveau) is hier de gewoonste zaak van de wereld.

De jongste generatie heeft begrepen dat kwaliteit, authenticiteit, duurzaamheid en een evenwichtige prijs de basis vormen van het noodzakelijke succes. De kwaliteit is inmiddels fors toegenomen en de beoordelingen groeien mee. Dit wijngebied profiteert van de maritieme invloeden van de Ionische Zee. De eerste Griekse kolonisten die hier aan land kwamen, noemden dit gebied “Enotria” ofwel “land waar de wijnstok hoog boven de grond verbouwd wordt”.

In de wijngaarden streven ze naar kwaliteitsverbetering. Een voor de zo’n zuidellijke ligging hoog opgevoerde aanplantdichtheid van 5.600 stokken/ha. Naast de autochtone rassen wordt er ook met CabernetSauvignon geëxperimenteerd. Geassembleerd met het autochtone ras Gaglioppo en een rijping op goed Frans eiken geeft dit indrukwekkend goede resultaten.

Deze wijnen vormen weer een waardevolle aanvulling van het langzaam maar gestadig groeiende assortiment Italiaanse wijnen. 14


Lekker voor bij de barbecue!

Type Vin Gris

en ook nog zeer betaalbaar!

De laatste dozen mogen de deur uit voor een superprijs

Even goed buiten de maaltijd als aan tafel te gebruiken. Geschikt voor alle seizoenen, maar bij echt zomerweer stimuleert dit wel het vakantiegevoel.

Culinaire karakter-rosé gambas, sardientjes, boutjes op de rooster. Maar ook salades en fijne vleeswaren (droogworst, gedroogde ham en een volle paté’s en smeuïge rillettes) gaan uitstekend bij deze iets vollere rosé’s.

Serveer-

tip!

Het afstemmen van de temperatuur ligt gevoelig bij warm weer. Is de omgevingstemperatuur echt hoog (> 25 graden), dan zal een te fors gekoelde rosé (8 graden) in het glas – ook in de schaduw – snel bijtrekken. De beste temperatuur onder deze omstandigheden is 10 graden: het glas voor slechts een derde vullen en regelmatig wat koele wijn bijschenken. De fles bij voorkeur in een koelemmer met royaal koud water en voldoende, maar niet teveel ijsblokjes. De koelmanchetten uit de diepvries bewijzen op zo’n momenten ook hun waarde.

Graham Beck Malbec Sangiovese 2009 Robertson | Zuid-Afrika BESTELNUMMER:

2905

PRIJS: E 7,45

Les Grands Chemins Syrah Rosé 2009 VdP d’Oc BESTELNUMMER:

VOOR

E

6,95

Vloeiende, genereuze aanzet en een met fijn koolzuur doorweven textuur. Uitgesproken sappige en smaakrijke materie met een zeer aangenaam mondcontact en een mondvullend effect zonder een teveel aan gewicht. Goede balans, voldoende contrastrijk en een forse lengte biedend. Galmende finale. Hoog wijngehalte!

3005

PRIJS: E 5,95

Extrême Gris 2010 Coteaux du Languedoc AOP BESTELNUMMER:

VOOR

E

5,25

Brede, versmolten aanzet met een satijnzachte textuur en een bijzonder aangenaam mondcontact. Toch is er geen sprake van een onschuldige, gladde materie. Ook iets van tannine-presentie en een goed versmolten (verborgen) en bescheiden alcoholgehalte, zeker voor een rosé uit deze streek.

3105

PRIJS: E

Mas Paillet Mont du Roy 2010 Pays d’Oc IGP BESTELNUMMER:

7,25

3205

PRIJS: E

Zeer aantrekkelijke, eigentijdse benadering op een uiterst serieuze basis. Perfect in balans, een heerlijke smaakconcentratie en een verrukkelijke frisheid. Zeldzaam sappige en krokante materie. Dit jaar met een extra zonrijke, subtiel zoete toets in de finale die een formidabele lengte laat zien.

6,95

Mas Paillet is een wonderlijke, bronwaterfrisse, type VIN GRIS, rosé die uitgesproken licht verteerbaar is (12%!). ideaal voor bij de lunch of als aperitief, zeker als tapas, knapperige salades, gebakken asperges en de gefrituurde of geroosterde verse spullen uit de zee onder handbereik zijn.

Voor uitgebreide proefnotities: www.sauterwijnen.nl

|

15


Proefpakket mei/juni 12 flessen + 1 fles gratis: • 1 fles Domaine Sainte Anne 2010 Picpoul de Pinet AOP Bestellen?

• 1 fles Domaine de la Croix | Irresistible 2010 Provence

U kunt snel en eenvoudig bestellen per telefoon, fax, e-mail, internet en post.

• 1 fles Domaine de la Croix | Irresistible 2008 Provence • 1 fles Domaine du Belvezet 2010 C. de l`Ardeche IGP

T 043-363 77 99

• 1 fles Châteaux Bouisset | Les Becassines 2010 C. du Languedoc

F 043-363 47 48

• 1 fles Saurus | Select Pinot Noir 2007 Patagonie

@ info@sauterwijnen.nl

• 1 fles Perrin & Fils Reserve 2009 Côtes du Rhone a.c.

W www.sauterwijnen.nl

• 1 fles Casa Primicia | Reserva 2005 Rioja DOC

A Antwoordnummer 26 6200 VD Maastricht

• 1 fles Abadia Retuerta | Rivola 2008 Castilla y Leon • 1 fles Bodega Bernabeleva | Navaherreros 2007 Rojo

|

G IS |

RATIS | GRA

| | GRATIS | GR AT IS

T IS RA

6,45

TI S

|G

GRATIS FLES t.w.v.

AT GR

|

GRATIS | GRA

TIS |

Voor de uitgebreide proefnotities verwijzen wij u naar onze website: www.sauterwijnen.nl De bestelnummers verwijzen naar de volgorde van de wijnen op het bestelformulier. U kunt ook met behulp van het bestelnummer zeer eenvoudig bestellen op onze website.

AT IS

IS |

• 1 fles Ippolito 1845 | I Mori 2008 Calabria IGT

RATIS | GR

AT GR

• 1 fles Ippolito 1845 | Liber Pater 2008 Ciro DOC

Bezorgen? G IS | AT GR

Binnen heel Nederland bezorgen wij binnen 48 uur aan huis. Voor bestellingen vanaf 24 flessen brengen wij slechts € 2,25 bezorgkosten in rekening. Voor kleinere bestellingen brengen wij € 7,50 in rekening. Bezorgen in het buitenland is mogelijk, informeer naar de speciale tarieven.

Afhalen? De wijnen kunnen ook worden afgehaald bij onze vestigingen in Maastricht en Bussum. Wij zijn makkelijk bereikbaar en beschikken over voldoende gratis parkeerplaatsen.

De vermelde prijzen zijn per fles en incl. BTW en geldig tot en met 30 juni 2011. Aan deze uitgave kunnen geen rechten worden ontleend. Prijswijzigingen voorbehouden.

Voorwaarden Tenzij nadrukkelijk anders vermeld zijn de prijzen per fles (0,75 l.) en inclusief BTW. Betaling binnen 21 dagen na factuurdatum. Van toepassing zijn onze algemene verkoopvoorwaarden, welke zijn gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel Zuid-Limburg te Maastricht onder nummer 14604792 en worden op aanvraag toegezonden.

Bestelnummer: 3305 Prijs van dit proefpakket:

133,20 VOOR E 129,05 VAN E

www.sauterwijnen.nl Withuisveld 16 A 6226 NV Maastricht Tel: 043-363 77 99 Fax: 043-363 47 48 info@sauterwijnen.nl 16

Openingstijden: maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 18.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur

Huizerweg 128 1402 AK Bussum Tel: 035-691 48 52 Fax: 035-692 09 14 bussum@sauterwijnen.nl

Openingstijden: dinsdag tot en met vrijdag van 09.00 tot 18.00 uur en op zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur

MAGAZINE VOOR WIJNLIEFHEBBERS EN LEVENSGENIETERS MEI/JUNI 2011  

Verleidelijke Cru Classé’s uit de ProvenceZomers Rood!Licht koel! Wijnen met een hoge vruchtenintensiteit en zachte tanninesSpaanse rood OP...

MAGAZINE VOOR WIJNLIEFHEBBERS EN LEVENSGENIETERS MEI/JUNI 2011  

Verleidelijke Cru Classé’s uit de ProvenceZomers Rood!Licht koel! Wijnen met een hoge vruchtenintensiteit en zachte tanninesSpaanse rood OP...

Advertisement