Page 1

Oktober 2011

TOPKWALITEIT BEREIK JE ALLEEN MET

wijngaardwijnen Compleet aanbod La Spinetta

elegantie en verfijning met toch veel smaakkracht... Het verhaal van het domein begint bij de Rivetti-familie omstreeks 1890, toen Giovanni Rivetti de grootvader van de 3 broers Carlo, Bruno en Giorgio vanuit Piemonte naar Argentinië vertrok. De ‘Amerikaanse’ Fotografie: Etienne van Sloun droom lonkte. Terugkeren als een machtig en welvarend man was de droom om zodoende over de mogelijkheden te beschikken om grote wijnen te maken in zijn vaderland. Dat heeft hij echter zelf nooit weten te verwezenlijken, maar zijn zoon Guiseppe (bijnaam: Pin) heeft dit wel kunnen realiseren.

Kort samengevat houdt die visie in:

De eerste stap in Piemonte

mische bodemcorrectors, geen pesticiden, geen herbiciden.

In 1977 werd la Spinetta (heuveltop) verworven, in het plaatsje Castagnole Lanze in het hart van de streek van Asti, onder andere bekend door de Moscato d’Asti. Vanaf het begin waren de Rivetti’s ervan overtuigd dat er veel betere versies van deze verkwikkende, lichtzoete en vrij eenvoudige (dessert)wijn gemaakt konden worden. Hieruit ontsproten de ongemeen succesvolle Moscato Bricco Quaglia en de Biancospino. Maar hier bleef het niet bij. De drang om grote, rode wijnen te maken was te groot en in 1985 zag de eerste rode wijn, Barbera Cà di Pian van La Spinetta, het levenslicht. De tweede rode wijn volgde in 1989. Het werd een assemblage van de druivenrassen Barbera en Nebbiolo, voorzien van de naam Pin (bijnaam van de vader van de drie broers). Het echte werk begon met de moeilijke Nebbiolo-druif binnen de herkomstbenaming Barbaresco en later Barolo. De eerste Barbaresco onder de naam Gallina kwam in 1995. Daarna kwam er wel elk jaar een nieuwe wijn. In 1996 en 1997 drie wijnen: Barbaresco Starderi, Barbera d’Alba Gallina en Barbaresco Valeirano. In 1998 Barbera d’Asti Superiore.

Na Barbaresco Barolo Barbaresco was intussen mede dankzij het titanenwerk van Angelo Gaja wereldberoemd geworden, maar ook Barolo lokte. In 2000 werden wijngaarden aangekocht in de gemeente Grinzane Cavour en ter plekke werd een model kelder gebouwd. Het wijngoed kreeg de naam Barolo Campè.

Na Barolo Toscane Piemonte is de thuisbasis maar in 2001 werden er in Toscane 65 hectaren wijngaard gekocht zodat het mogelijk werd met die andere, grote autochtone druif te werken: de Sangiovese! Zo’n succesverhaal komt natuurlijk niet uit de lucht vallen. Het is gebaseerd op een heldere visie en de middelen om hun idealen gestalte te geven.

Geloof in autochtone rassen van topkwaliteit*. Extreme zorg in de wijngaard; 90% van de inzetbare man(en vrouw)kracht komt terecht in de wijngaarden. Bewust zoeken naar kleine opbrengst per stok: gemiddeld nog geen 20 hl/ha (2.500 flessen). Grenzeloos respect voor de gevorderde leeftijd van de wijnstokken. Het in stand houden van het biologische leven in de bodem: dus geen kunstmest, geen cheDuurzaamheid: 75% van de aanpak is bio-dynamisch en de rest volledig ecologisch. De wijnen dienen de naam van de wijngaard te dragen: het zijn dus geen assemblages onder het merk Rivetti, maar wijngaardwijnen onder de naam van de bodem van hun oorsprong. *) Barbera, Nebbiolo, Dolcetto, Moscato, Sangiovese, Colorino, Vermentino.

Nieuw: Contratto De Rivetti’s gaan door met de uitbreiding van hun wijngaarden maar verwerven alleen het allerbeste! Er is inmiddels sprake van een indrukwekkende collectie topwijnen uit de twee belangrijkste Italiaanse wijngebieden: Piemonte en Toscane. Het was blijkbaar niet genoeg, want onlangs is daar het legendarische bedrijf Contratto bijgekomen. Een producent van klassieke, mousserende wijnen, die we per toeval zes jaar geleden uitgebreid bezocht hebben. Het oudste huis van Italië binnen deze discipline. Kijk op de achterzijde voor de aantrekkelijke introductieaanbieding.

Knappe, maar zeer natuurlijke extractie van de Vermentino

20%

Vermentino 2010 Toscana IGT

KORTING

Vermentino (11 jaar oude stokken) Heerlijk en verleidelijk mondcontact met een uitgesproken smaakrijke materie met de verkwikkende frisheid van de echt rijpe vrucht. Precies de juiste concentratie en een model verhouding tussen alcohol, de zachte wijnzuren en de subtiele bitterheid in de finale. Hoog pleziergehalte met een even ontspannend als verkwikkend effect. Volwaardige eet/dinerwijn die wat rijkere gerechten goed aankan. Fotografie: Etienne van Sloun

Expressief en zeer aromatisch met een boeiende combinatie van florale, vruchtrijke en kruidige aroma’s (witte roos, dennenhars, perzik). Een smaakmaker voor bij pasta’s met zeevruchten en een breed assortiment kazen.

Bruikbaar/houdbaar: 2011-2014. Alcohol 13 ºC.

NORMALE PRIJS:

e 14,75

NU e 11,80


20%

TOSCANE

KORTING

Il Nero di Casanova 2008 Toscana IGT Sangiovese Fraai, diep robijnrood met de glans van iets ontwikkeling (mahonie). Kenmerkend, subtiel gekruid en zeer verleidelijke leertonen van de rijpe Sangiovese druif. Tonen van roos, kreupelhout, hars en Kirsch. Verfijnd en fraai ontwikkeld boeket! Versmolten aanzet en een satijnen textuur. Tactiel, hoogwaardig mondcontact met een smaakkrachtige en evenwichtig gestructureerde materie. Finesse, speelsheid en Toscaanse klasse. Finale met een formidabele lengte en veel reliëf. Smaakrijkdom en variatie ontvouwen zich als een traag openende, trotse pauwenstaart in de mond.

90/100

90/100

Fijn kalfsvlees met bospaddestoelen (schouder, zwezerik of nier). Bruikbaar/houdbaar: 2011-2018. Alcohol 13,5 ºC.

NORMALE PRIJS:

e 14,75

NU e 11,80

Il Gentile di Casanova 2008 Toscana IGT Prugnolo Gentile Gloedvol en fraai roestig robijnrood met een zekere ontwikkeling. De mooie kleur van de Nebbiolo. Expressief met subtiele roostertonen (houtteer, koffie) en de aroma’s van gedroogde vruchten (pruimen), laurier, fijne tabak en cederhout. Het boeket is verfijnd en in harmonie. Het ademt een Toscaanse vitaliteit en nauwkeurigheid uit. Subtiele, versmolten aanzet en een ‘zijden’ textuur. Opvallend verfijnd, tactiel mondcontact met een uitgesproken delicate materie. Ten opzichte van 2005 is er sprake van een opvallende ontwikkeling naar meer fijnheid met een optimale uitdrukking van de Toscaanse elegantie tegenover de Piemontese rusticiteit. Smaakkracht en lengte is er volop. Verfijnde dinerwijn: de schouder van het kalf, lamszadel, kooi-eend, Jong wildzwijn.

Bruikbaar/houdbaar: 2011-2018. Alcohol 14 ºC.

NORMALE PRIJS:

e 18,75

NU e 15,00

Il Colorino di Casanova Toscana IGT Colorino Massief zwartrood (de zwarte kers). Il Colorino zegt genoeg. Geweldige kleurintensiteit! Krachtige, klassieke expressie met de invloed van gebruikt hout en Mediterrane aroma’s: dadels, gedroogde pruimen, laurier, kirsch, eucalyptus en een fractie leer. Subtiel exotisch met een geheel eigen karakter en dat is weer het voordeel van het koesteren van zo’n origineel, autochtoon ras. Krachtige, nog niet helemaal versmolten aanzet en een satijnen textuur die de gedoseerde viriliteit en rijkdom aan karakter meteen goed neerzet. Zeer verleidelijk contrast tussen de krokante sappigheid en de tannines. Rijke smaakkracht binnen een hechte en serieus gestructureerde materie. Dit is precies de combinatie waarmee de authentieke Italiaanse wijnen zich onderscheiden en waar de liefhebbers zo dol op zijn. Aanbevolen bij rijke Mediterrane gerechten met osso bucco, wilde duif, haas en hert. Bruikbaar/houdbaar: 2011-2020. Alcohol 14 ºC.

NORMALE PRIJS:

e 18,75

NU e 15,00

Riserva 2007 Chianti DOCG Sangiovese van 20 jaar oude stokken Krachtig robijnrood met de schakering zwart en roest/mahonie als gevolg van de lange rijping op hout. Zeer beschaafde Sangiovese-expressie met frisse leertonen en een voor rode wijn zeldzame mineraliteit. Geweekte kersen met de houttonen van de kersenpit. Heel subtiel: zwarte chocolade en tonkaboon. De houtinvloed blijft buitengewoon discreet. Versmolten aanzet en een opvallend fijne, zijden textuur. Het tactiele mondcontact van de grote wijn. Bijzondere combinatie van elegantie en smaakkracht. Zeer harmonisch van structuur met een perfecte versmelting van alcohol, zuren en tannines. Dit ondanks of eerder dankzij de gebalde kracht van de nobele en gepolijste tannines. Gevarieerde, smaakrijke finale en een echte grote lengte. Een grote wijn die vriendelijk geprijsd is. Grote dinerwijn voor bij luxe, rijke hoofdgerechten zoals lamskroon en tournedos. Bruikbaar/houdbaar: 2011-2020.

NORMALE PRIJS:

e 21,00

95% van al het werk bij La Spinetta is gewijd aan de wijngaarden. Ze worden behandeld met de grootste zorg, aandacht en respect, in het bijzonder met betrekking tot landbouwkunde en productie hoeveelheden. Door het gebruik van geen of zo min mogelijk van de chemicaliën en door een geringe productie (slechts 17 tot 20 hl (1,7 -2 ton) per hectare), steekt de familie 90% van hun energie in de wijngaarden. Ze zijn zich er ten alle tijden van bewust dat de wijngaarden lang hebben bestaan voordat de Rivetti familie begon aan het maken van wijn en dat ze lang na het bestaan van het huis zullen blijven bestaan. Omdat hier geen sprake was van generatie op generatie geworven wijngaarden, zijn de wijngaarden zorgvuldig geselecteerd. Alle wijngaarden hebben een zuid, zuid-oost ligging en oriëntatie en de wijnstokken zijn meestal van oude leeftijd (35-65 jaar). Alleen wijnstokken van aanzienlijke leeftijd zijn in staat mineraalrijke, duurzame, complexe karakter te geven aan de wijn in samenwerking met het terroir. Wijnstokken van jongere leeftijd, zijn er ook. Deze worden gebruikt om Barbera Cà di Pian, Langhe Nebbiolo en Il Nero di Casanova te maken.

NG

NU e 16,80

Barbaresco en Barolo kostbaar? Ja, maar onvervangbaar!

PR

IM

EU RK

OR TI

25 %

Alcohol 14 ºC.

Terroir:

De werkwijze zorgt uiteraard voor een hoge tot zeer hoge kostprijs. De internationale waardering voor de wijnen van la Spinetta zit op het niveau van de wijnen van de familie Gaja. Toonaangevend op het gebied van kwaliteit. Vergeleken hiermee vallen de prijzen mee, maar belangrijker is dat ze heel snel vergeten zijn vanaf het moment dat de kostbare wijn in het glas belandt. De wijnen hebben een zo geheel eigen karakter dat het vrijwel onmogelijk is een vergelijkbare wijn van eenzelfde niveau voor een lagere prijs te vinden. Dit verklaart ook de bereidheid deze forse prijzen te betalen. En dit heeft niets te maken met pronken. Met een mogelijk veel te dure Grand Cru uit Bordeaux kan dit wel. Maar dit zijn wijnen voor de echte genieters die dol zijn op het overigens lang niet altijd gemakkelijke karakter van deze grote wijnen.

93+/100 Fotografie: Etienne van Sloun


PIEMONTE

20% KORTING

Even delicate als krachtige en karaktervolle wijn met reliëf en een zoete tederheid. De eigenzinnige Nebbiolo-tannines zijn met meesterhand getemd. Langhe Nebbiolo 2008 DOC

Tijdens het 23e ‘Proefschrift Wijnconcours’ is een wijn van La Spinetta bekroond met goud. U ontvangt binnenkort een volledig verslag van alle finalisten en prijswinnaars, maar voor nu willen wij alvast de Langhe Nebbiolo 2008 in het zonnetje zetten; deze wijn mag zich namelijk dit jaar ‘beste rode wijn van Nederland’ noemen in de hoogste kwaliteitscategorie ‘wijnspeciaalzaalk | slijterij’ in de prijscategorie van € 20,01 t/m € 30,00*.

Nebbiolo Prachtige en nauwkeurige expressie met rokerige, mineraalkruidige aan de ‘mistige’ Nebbiolo gerelateerde aroma’s: cederhout, dadels, Kirsch, fijne leertonen, kaneel en eucalyptus. Volmaakt versmolten, traag vloeiende aanzet en een satijnen textuur. Het eigenzinnige van de grote Nebbiolo verhindert een tactiel en buitengewoon intensief mondcontact niet. Maar er is meteen sprake van een fascinerende combinatie van direct verleidelijke smaakintensiteit en een weerbarstige tannine presentie. In contact met zuurstof versmelten deze tannines op een nogal spectaculaire wijze, maar dat vraagt enkele uren.

Komt dat even goed uit! Wij kunnen u namelijk nu al het voorrecht geven om deze winnende wijn als eerste te bestellen en dan ook nog eens met 20% intekenkorting waardoor deze wijn tijdelijk ver onder zijn prijscategorie valt. In vergelijking met zijn referentie (Barbaresco’s van La Spinetta en Gaja) is deze wijn nu extreem laag geprijsd! De druiven zijn afkomstig van de grote Barbaresco ‘Starderi’ wijngaard (ook in dit aanbod opgenomen), maar dan van de jongere stokken. De wijn krijgt een Grand Cru behandeling met onder andere een appelmelkzurengisting en rijping op 100% nieuwe vaten van Frans eikenhout gedurende 12 maanden. De wijn wordt noch geklaard als gefilterd. Langhe Nebbiolo geniet de laatste jaren alleen maar hoge internationale beoordelingen (oogstjaar 2005 en 2006: 90/100 Parker, 2007: 91/100 Parker).

Kalfszwezerik, kalfsnier, kalfschouder en delicate wildgerechten (konijn, patrijs). Bruikbaar/houdbaar: 2011-2018. Alcohol 14 ºC.

NORMALE PRIJS:

e 21,75

NU e 17,40

* De wijnen die worden ingezonden voor het jaarlijkse wijnconcours te Amsterdam (jaarlijks een paar duizend) worden beoordeeld door een professionele jury, bestaande uit pers, wijndocenten, sommeliers, chefs en proevers met vele jaren ervaring uit België en Nederland. Voordat een wijn de finale bereikt heeft, is hij minimaal vijf keer blind geproefd naast vergelijkbare wijnen (qua druif, regio, marktsegment en prijscategorie).

TIP! Twee maal in de stijl van de grote Nebbiolo: Het is fascinerend te constateren hoe deze twee wijnen ‘versmelten’ in contact met de tijd en/of zuurstof en in confrontatie met gepaste gerechten. Dit is dan ook alleen voor ingewijde liefhebbers/kenners die bereid zijn om deze wijnen naar hun beste ‘vorm’ te laten rijpen (beide wijnen zijn vermoedelijk op hun best tussen 2016 en 2020). Na deze rijping is het bijna verplicht om te decanteren ter beluchting en om hele grote glazen te gebruiken. Aan tafel is het belangrijk om naar de wijn te koken zodat er tegenwicht gegeven kan worden aan de grote en krachtig gestructureerde wijn (en tannines). Succesvolle combinaties zijn gerechten met lam, geit van de rooster en het fijnste van het rund in combinatie met zwarte truffels en klassieke sauzen. Met deze volgorde/werkwijze zal het genieten overweldigend zijn.

92/100

91/100

Bordini 2007 Barbaresco DOCG

Garretti 2006 Barolo DOCG

Nebbiolo

Nebbiolo van 30 jaar oude stokken

Hoogwaardige en goed herkenbare Nebbiolo-expressie (mineraal-kruidig), maar ook floraal: kastanje-hout, leer, verwelkte roos, kruidnagel en verse pruimen. Krachtige en toch al aardig versmolten aanzet en een satijnen textuur. De wijn ademt onmiddellijk finesse en absolute elegantie uit, ondanks de zeer grote smaakintensiteit en de tanninerijke structuur.

Zeer complexe, geëvolueerde expressie met subtiele houtinvloeden: ceder, laurier, kreupelhout en Kirsch. Versmolten, hechte aanzet met een zijden textuur. Het tedere tactiele mondcontact van de grote wijn. Dit ondanks de krachtige structuur en het rustieke van de grote Barolo. Viriele tannines, goede, smaakvolle zuren binnen een extreem contrastrijke materie.

Hoofdgerechten op basis van blank vlees met truffel (parelhoen, kalfsschouder).

Rijke creaties met lam, geit van de rooster en het fijnste van het rund.

Bruikbaar/houdbaar: 2011-2024. Alcohol 14 ºC.

Bruikbaar/houdbaar: 2011-2021. NORMALE PRIJS:

e 39,50

Alcohol 14 ºC.

NU e 31,60

NORMALE PRIJS:

e 44,00

NU e 35,20

Campè 2007 Barolo DOCG

Starderi 2008 Barbaresco DOCG

Nebbiolo van 50-55 jaar oude stokken

Nebbiolo stokken van 45-50 jaar oud

Verfijnde expressie met een nobele houtinvloed. Subtiele tonen van houtteer van het branden van de vaten. Tonen van ceder, laurier, kreupelhout en Kirsch, maar ook florale tonen van rozenblad en viooltjes. Schitterende ontwikkeling in het glas. Versmolten aanzet met een strelend zachte zijden textuur in de aanzetfase. Het tedere, tactiele mondcontact van de grote wijn. De smaakrijkdom is vergelijkbaar met het uitwaaieren van een pauwenstaart; schoonheid zonder een overdaad van fysieke kracht. Elegantie, subtiele frisheid, subtiele zoetheid en smaakvolle tannines komen samen en het geheel toont een onbeperkte lengte. Ook lang na het afslikken is de wijn nog in de mond aanwezig. Unieke ervaring.

Zeer verfijnde expressie met subtiele, winterse tonen: korstmos, smeulend hout en bladeren in de herfst. Maar ook rozen, frambozen en pruimen. De houtinvloed blijft zeer discreet op de achtergrond. Dit is de grootste wijn uit de Barbaresco serie en de verfijning ontroert! Delicaat zoetrijpe en optimaal versmolten aanzet met een gepolijste, zijden textuur. Het tactiele mondcontact van de grote, ragfijne wijn. De harmonie is totaal in deze uiterst verfijnde materie, die lijkt te zweven. Hier is er sprake van een zelden voorkomende concentratie van fijnheid. De wijn weigert de mond te verlaten en het genieten is overweldigend. Kalfszwezerik, kalfsnier, kalfschouder en delicate wildgerechten (konijn, patrijs).

Aanbevolen bij lam, geit van de rooster, gerijpt rundvlees en kalf met truffels. Bruikbaar/houdbaar: 2016-2021. Alcohol 14,5 ºC.

NORMALE PRIJS:

e 115,00

NU e 86,25

Bruikbaar/houdbaar: 2012-2027. Alcohol 14,5 ºC.

NORMALE PRIJS:

e 99,50

NU e 74,63

Valeirano 2008 Barbaresco DOCG

Gallina 2008 Barbaresco DOCG

Nebbiolo van 45-50 jaar oude stokken

Nebbiolo van 60 jaar oude stokken

Klassieke, verfijnde aroma’s van de Piemontese Nebbiolo (ceder, vers leer, verwelkt rozenblad en Kirsch). Subtiele kruidigheid in de vorm van kruidnagel en minerale invloeden (vuursteen). Versmolten subtiel zoetrijpe aanzet met een opvallend romige textuur. Het tactiele mondcontact van de grote wijn. Intens smaakrijke materie met een prachtige balans en fijne contrasten (zoet, alcohol, zachte of liever zwoele frisheid en bijna zoete tannines met veel smaak zonder drogend effect). Zeldzame combinatie; een sterke Nebbiolo-persoonlijkheid en toch sensueel verleidelijk.

Krachtige, uitwaaierende expressie met volop verse rode en zwarte vruchten (zwarte kersen), houtteer, steenvruchten en bittere chocolade. Ook de florale tonen (roos) en fijn leer komen naar voren. Houtinvloed is even bescheiden als gezond. Versmolten, zoetrijpe aanzet en een fluwelen textuur. Het tactiele mondcontact van de grote wijn. Hechte, maar prachtig gepolijste materie met een goede balans en fascinerende contrasten (de zoetheid van het optimaal rijpe materiaal en de klassieke, licht stroeve tannines van de Nebbiolo druif). De wijn bezit een gigantisch smaakoppervlak en toch is er sprake van ragfijne finesses. Zeer grote lengte.

Aanbevolen bij jong wildzwijn (marcassin), gerijpt rundvlees, kalf en (wild) konijn.

Bruikbaar/houdbaar: 2012-2023. Alcohol 14,5 ºC.

Combineren bij fijn haarwild (ree), lamsrug, rib-eye. Kalfsschouder met wintertruffel.

NORMALE PRIJS:

e 99,50

NU e 74,63

Bruikbaar/houdbaar: 2014-2028. Alcohol 14,5 ºC.

NORMALE PRIJS:

e 99,50

NU e 74,63


PIEMONTE

20% KORTING

Pin 2009 Monferrato Rosso DOC

Cà di Pian 2008 Barbera d’Asti d.o.c.g. Barbera

65% Nebbiolo, 35% Barbera (d’Asti Superiore Bionzo)

Somber, iets mat en massief zwartrood. Versmolten aanzet een satijnzachte textuur in de aanzetfase, maar al heel snel komen de contrasten dankzij het zuurgehalte en de geprofileerde tannines tot uitdrukking. Dat verschaft de wijn spanning en maakt de combinatie met de juiste gerechten noodzakelijk.

Zeer krachtig robijnrood met forse, zwarte schakering. Versmolten, licht zoetrijpe aanzet en een volle, fluwelen textuur met een heerlijk trage, mondvullende en zeer harmonieuze materie met even solide als zachte tannines. Dit jaar is bijzonder rijp, rijk en toegankelijk met behoud van karakter.

Gegarandeerd succesvolle begeleider van het beste rund- en lamsvlees.

Te combineren met het fijnste, lang gerijpt rundvlees, Angus rib-eye, lam en wild: ree.

Bruikbaar/houdbaar: 2011-2022. Alcohol 14,5 ºC.

NORMALE PRIJS:

Bruikbaar/houdbaar: 2011-2018.

e 38,50

Alcohol 14 ºC.

NU e 30,80

NORMALE PRIJS:

e 20,75

NU e 16,60

Gallina 2008 Barbera d’Alba DOC

Bionzo 2008 Barbera d’Asti Superiore DOC

Barbera van 40 jaar oude stokken

Barbera

Massief zwartrood: opaque ofwel de zwarte spiegel. Zoetrijpe, versmolten aanzet met een fluwelen textuur en een zeer direct, superbe mondcontact. Zeer verleidelijke, vruchtvlezige en sappige materie. Uitgesproken mondvullend met een indrukwekkend smaakoppervlak. Er is sprake van een natuurlijke concentratie (minder dan 20 hl/ha), maar alles is in harmonie. Grote finale met zoetrijpe tonen, smaakvolle, zachte tannines en een grote lengte.

Opaque! De zwartpaarse spiegel. Enorme kleurconcentratie. Versmolten aanzet met zeer rijpe tot zoete tonen en een fluwelen, dikke textuur. Uitgesproken vruchtvlezige, verrukkelijk sappige materie met spannende contrasten en een monumentale concentratie. Zwoele frisheid en smaakvolle tannines met het effect van de fijnste chocolade. Werkelijk gigantische lengte. Een monument, eten en drinken in één, maar dit is 100% genietbaar en intens plezier verschaffend.

Grote, rijke diner/eetwijn en een ideale begeleider van rijke hoofdgerechten. Mediterrane hoofdgerechten; osso buco, confit de canard, maar ook roze gebraden reerug.

Bruikbaar/houdbaar: 2011-2025.

Bruikbaar/houdbaar: 2011-2023.

Vino Spumante di Qualità Alcohol 14,5 ºC.

Fotografie: Etienne van Sloun

NORMALE PRIJS:

e 37,50

Alcohol 14,5 ºC.

NU e 30,00

We begrijpen maar al te goed dat de Rivetti’s ervoor gevallen zijn. Hier gaan ambachtelijkheid en sublieme wijnmaakkunst binnen een monumentale en museale setting samen. De wijnen vallen in dezelfde prijsklasse als goede Champagnes, maar ze zijn dan ook zeker net zo goed, soms zelfs beter, maar ze hebben toch een volledig eigen stijl en eigenschappen. Het romige van de Blanc de Blancs is uniek. De combinatie van verkwikking en ontspanning eveneens. De niet gedoseerde Brut 2007 For England is minder nerveus dan een Brut Champagne. Het zijn wijnen voor liefhebbers die mousserende wijnen op het hoogste niveau wensen, zonder dat deze uit de Champagne-streek komen.

NORMALE PRIJS:

e 37,50

NU e 30,00

Millesimato Brut 2007 Vino Spumante di Qualità 80% Pinot Noir en 20% Chardonnay Zeer expressief; meer de aroma’s van rode druiven. De Pinot Noir komt goed tot uitdrukking in dit stuivende geheel; vooral tonen van aalbessen en cassis. In de stijl en op het niveau van een millésime champagne. Zeer uitnodigend. Royale aanzet met een zacht schuimende en zeer harmonische mousse. Smaakkrachtige materie met een goede balans. Dit heeft de juiste frisheid maar is lieflijker dan de meeste Champagnes. Iets minder romig dan de Blanc de Blanc. Heel nauwkeurig gemaakte en grote mousserende wijn. Met een smaakintensieve, contrastrijke en lang aanhoudende finale. Aan tafel combineren bij kreeft van de rooster, langoustine staartjes. Bruikbaar/houdbaar: 2011-2014. Alcohol 12 ºC.

NORMALE PRIJS:

e 27,50

NU e 22,00

Blanc de Blancs Brut 2008 Vino Spumante di Qualità Chardonnay Zeer aromatisch met een subtiele presentie van exotische vruchten. Mango, Williamspeer en witte chocolade. Heerlijk open en uitermate nauwkeurig boeket. Royaal en zacht schuimende en romige aanzet met een subtiele zoetheid. Even ontspannende als verkwikkende materie met zachte zuren en een heerlijk mondcontact. Goede balans binnen dit homogene geheel, dat een frisse wijnmond achterlaat. Alcohol is nauwelijks waarneembaar. Aan tafel combineren met zacht geroosterde coquilles en (heel zeldzaam hier) zee-egel. Bruikbaar/houdbaar: 2011-2014. Alcohol 12 ºC.

NORMALE PRIJS:

e 37,00

NU e 29,60

For England Pas Dosè 2007 Vino Spumante di Qualità 80% Pinot Noir en 20% Chardonnay Bijzonder frisse en ‘koele’, florale expressie met een bespeurbare mineraliteit. Veldbloemen en kruiden, witte bessen, appel, witte peper en een fractie vuursteen. Zeer schoon en nauwkeurig. Royale aanzet, genereuse mousse en meteen een mondschonende frisheid. Een zeer harmonieuse materie met een goede balans. De afwezigheid van de ‘dosage’ heeft niet gezorgd voor hardheid of een te hoge zuurimpressie. Het maakt de wijn wel extra verkwikkend en dorstlessend. De elegantie en verfijning gaan gepaard met een bijna sensationele smaakintensiteit, smaakvariatie en een werkelijk formidabele lengte. Heel lang na het afslikken is de integrale smaakimpressie nog in de mond aanwezig. Briljante begeleider van subtiel gepocheerde oesters. Bruikbaar/houdbaar: 2011-2014. Alcohol 12 ºC.

NORMALE PRIJS:

e 31,50

NU e 25,20

For England Rosé 2007 Vino Spumante di Qualità Pinot Noir Delicate en opvallend rijpe Pinot-expressie met een echte vruchtenintensiteit: aardbeien, bessengelei en het ouderwetse sterappeltje. Een opvallend krachtige bodeminvloed en mineraliteit (natte rots en gemalen natuursteen). Royale aanzet. Verzadigd van een romige, maar intense koolzuurmousse die meer streelt dan nerveus pikkelt. De dansende materie biedt een zeer royaal mondvolume en een degelijke structuur. Goede balans, de dosering biedt tegenspel aan de overigens zachte tannines en de fractie bitterheid die de wijn echt reliëf verschaft. Gastronomische wijn. Aan tafel met zacht, blank kalfsvlees, konijn of gevogelte met bospaddestoelen of truffel. Bruikbaar/houdbaar: 2011-2014. Alcohol 12 ºC.

NORMALE PRIJS:

e 37,00

NU e 29,60

/specials_2011-4  
/specials_2011-4  

http://ftp.sauterwijnen.nl/pdf/specials_2011-4.pdf

Advertisement