Page 1

InTrans

Jaargang 5 – editie 7 – juni 2006

InTrans Studievereniging Transito Pagina 1

Pagina 3

Pagina 6

Van de redactie & Bezoek Stadhavens

Nieuwe studiereis in 2007 !!

Hoe verzekeringsmaatschappijen en de politie de transportwereld om zeep helpen

Pagina 2

Pagina 4

Pagina 7

Transito is op zoek naar jou !!

Wist je dat…

Stage ervaringen

Van de redactie Beste lezers, Voor u ligt alweer een nieuwe Intrans. In deze Intrans kunt u lezen wat het bestuur u te melden heeft in het onderdeel van het bestuur. Verder is er een verslag van het bezoek aan stadshavens en ook een aankondiging van de studiereis naar Dubai begin 2007. Song heeft een verslag van zijn stage ingezonden. Tenslotte is er een opiniestuk van onze vaste columnist Maarten van de Westen en de rubriek wistjedat. Verder willen we nog melden dat er in de vorige Intrans een foutje is geslopen. Het verslag over het bezoek aan nieuw Crooswijk is niet geschreven door onze voorzitster Bianca Dumay, maar door transitolid Leontien Koene. Wij hopen dit hierbij recht hebben gezet. Voor de volgende Intrans, die naar alle verwachting in september zal verschijnen, kunt u al u wistjedatjes en/of bijdragen mailen naar intrans@transito.nu.

begin oktober zal de wisselings-ALV plaatsvinden en zit het erop voor ons. Voor een aantal van ons zal het leven bij Transito doorgaan, bijvoorbeeld in een commissie. Zo zal Willemien de Jong zich gaan bezighouden met het organiseren van een studiereis, waarvan ik nu al durf te zeggen dat het fantastisch wordt! Simone Smedes en ondergetekende zullen in de Nationale Logistiekweek 2006, samen met de oprichters van Young VLM, een debat organiseren. Dit debat zal over de ontwikkelingen van China en de positie van Nederland gaan. Hierover zal snel meer bekend worden. Als je nu al meer informatie wilt kun je kijken op www.nationalelogistiekweek.nl of stuur een e-mail naar debat@transito.nu Ik heb tot nu toe met volle teugen genoten van mijn bestuursjaar en wil bij deze studenten uitnodigen om eens te komen praten over een bestuursfunctie in het volgende bestuur! Stuur een e-mail naar bestuur@transito.nu of kom langs op h12-5. Rest mij nog om iedereen sterkte te wensen met de laatste tentamens en met het schrijven van de scripties.

Bianca Dumay Voorzitter 2005-2006

De InTransredactie, Agnieszka en Ina.

Van het bestuur De laatste Intrans van dit collegejaar is een feit. De laatste tentamens komen er aan en de eerste masterstudenten zullen beginnen met het schrijven van de laatste hoofdstukken van hun scriptie. Een aantal oud bestuursleden zullen binnenkort beginnen met hun nieuwe baan (sommigen zoeken deze zelfs in het pittoreske Almere, zo zie je maar met Transito kom je een heel eind). Ook wij ‘bestuursleden’ beginnen na de vakantie met het laatste deel van ons bestuursjaar, want InTrans

1


InTrans

Jaargang 5 – editie 7 – juni 2006

Studievereniging Transito zoekt nieuwe bestuursleden Transito is een belangrijk onderdeel van de studierichting Urban, Port & Transport Economics aan de economische faculteit. Niet alleen is het dé plaats waar de studenten van deze studierichting elkaar kunnen ontmoeten, ook zorgt de vereniging voor goede contacten met de vakgroep en het bedrijfsleven. Door het organiseren van bedrijfsbezoeken, lezingen, studiereizen, gastcolleges en excursies draagt het bestuur zorg voor deze contacten.

Lijkt het jou wel wat om bestuurservaring op te doen binnen een studievereniging? Ben je geïnteresseerd in het reilen en zeilen van een vereniging met haar leden en commissies? Wil je meer leren over het samenwerken binnen de kaders van een bestuur en vereniging? Kom dan eens langs op H12-05 voor een oriënterend gesprek, of stuur een mailtje naar bestuur@transito.nu voor meer informatie!

InTrans

2


InTrans

Jaargang 5 – editie 7 – juni 2006

DUBAI 07 Nieuwe studiereis!! In februari 2007 is het weer zover; Transito zal weer op studiereis gaan! Dit keer zal de reis naar het exotische en verre oosten voeren, en wel naar het staatje Dubai.

Handelaren vanuit Iran, India en elders uit de regio kwamen in groten getale af op de handelshub Dubai. Vanaf 1940 werd goud steeds belangrijker dan parels, als gevolg van de opkomst van Japanse parels. Toch bleef de economie groeien, dankzij de grote hoeveelheid handel die in Dubai plaatsvond. Pas in 1966 werden de olievoorraden van Dubai ontdekt. In 1969 werden de eerste olie-exporten een feit. Dubai is altijd het knooppunt van handel geweest in de regio. De belangrijkste inkomstenbron tegenwoordig is het toerisme en de kennisintensieve bedrijfstakken. Dubai wordt geregeerd door zijne koninklijke hoogheid Sjeik Mohammed Bin Rashid al Maktoum. Deze Sjeik is daarnaast ook vice-president en minister-president van de VAE. De overheid in Dubai werkt veel samen met private partijen. De omstandigheden voor buitenlandse investeringen zijn gunstig, door het ontbreken van individuele belastingen op bedrijven of omzet. Door de vele buitenlandse investeringen is het mogelijk dat er megaprojecten zijn opgezet in Dubai, zoals ‘The World’ en ‘The Palms’ voor de kust van Dubai, maar ook het groots opgezette attractiepark ‘Dubailand’, de meer dan 800 meter hoge toren ‘Burj Dubai’ en de (mega)verbouwingen aan de luchthaven en haven.

Bestemming Eerst wat algemene informatie over onze bestemming: Dubai is een van de zeven Verenigde Arabische Emiraten (VAE). Dubai ligt aan de kust bij de Arabische Golf, in het noordwestelijke gedeelte van de VAE. Abu Dhabi en Dubai zijn de grootste en belangrijkste emiraten. In Abu Dhabi zetelt de federale regering. Daarnaast is het het grootste centrum voor olie-industrie. Dubai is het voornaamste commerciële centrum, met handelsactiviteiten die zich uitstrekken tot ver in de wereld. De traditionele werkzaamheden van de oorspronkelijke bevolking van Dubai omvatte het bouwen van dows, vissen en parelduiken. Uiteindelijk heeft het parelduiken ertoe geleid dat Dubai een prominent handelscentrum werd. Door de groeiende handelsactiviteiten werd Dubai vanaf 1870 de voornaamste poort tot het Golfgebied. InTrans

7-sterren hotel Burj-al-Arab Wie, wat, waar, wanneer? De studiereis wordt georganiseerd door het bestuur en een commissie die daarvoor in het leven zal worden geroepen. In februari 2007 (de exacte data zijn nog niet bekend; die hangen af van roosters en vluchtschema’s) zullen we ongeveer 10 dagen naar Dubai gaan om daar een aantal interessante projecten te bezoeken en daar een kort onderzoek naar te doen. Alle deelnemers zullen een bepaald project toebedeeld krijgen om het onderzoek naar uit te voeren. Uiteraard zal daarbij 3


InTrans rekening worden gehouden met de afstudeerrichting en interesse per deelnemer. Onze onderzoeken op het gebied van regionale economie en gebiedsontwikkeling zullen dienen als input voor de studiereis van de Master City Developer (MCD) die een maand na onze studiereis zal plaatsvinden. Thema’s die we in Dubai zeker de revue zullen laten passeren zijn leisure / waterfrontontwikkelingen, de marketing van Dubai als land, de (nieuwe) economische basis van Dubai na de Tweede Wereldoorlog en het governance / marktsysteem van het land. Om die thema’s terug te laten komen in de onderzoeken die we zullen doen, gaan we een aantal projecten bezoeken. Hiertoe behoren zeker transformatiegebieden in Dubai – van niets naar iets, van oud naar nieuw –, een van de projecten voor de kust van Dubai, bedrijvenparken, de luchthaven en de haven. Uiteraard zullen we ook genoeg tijd inbouwen om op individuele basis Dubai te leren kennen (lees: voldoende vrije tijd om ons te vergapen aan het leven van de rich & famous!).

Jaargang 5 – editie 7 – juni 2006

Wist je dat… •

Peter Pol de Erasmus Universiteit omruilt voor het OBR?

Je dan ook vanaf nu voor je vragen over het onderwijs bij Erik Braun terecht kan?

Bernard het laaste hoofdstuk van zijn scriptie aan het schrijven is?

Jolle een mooiere auto krijgt dan Bernard, terwijl ze voor hetzelfde bedrijf gaan werken?

Jolle in ruil hiervoor wel naar de Flevopolder moet?

Het bestuur hard bezig is met de opvolging?

We dan ook nog steeds open staan voor geïnteresseerden?

Het terrible threesome naar Milaan is geweest?

Ze zich daar als engeltjes hebben gedragen?

Maarten van de Westen ons weer heeft verblijd met een mooie tekening?

Song zijn bestuursleden mee heeft genomen voor een mooi wokfestijn?

Pieter liever ging dim-summen, maar toch zijn 15,er ruim uit heeft weten te eten?

Erwin tegenwoordig op de EUR werkt?

Transito in 2007 op studiereis gaat naar Dubai?

Je daarover ook zeker het stuk in deze InTrans moet lezen!?

Project ‘The World’: eilanden-groep voor de kust van Dubai in de vorm van de wereldkaart

Dat de helft van het bestuur stage loopt

Dat Song zijn ervaringen met zijn stage graag met ons wil delen verderop in de Intrans.

Op dit moment zijn we druk bezig met de eerste stappen voor de studiereis. Als je het leuk vindt om mee te organiseren en om je bezig te houden met de inhoud van de reis ben je van harte welkom om zitting te nemen in de commissie. Ook staan we altijd open voor goede tips en handige contacten in Dubai. Ook als je nu al weet dat je graag mee wilt gaan nodigen we je van harte uit contact op te nemen. Stuur een mailtje naar studiereis@transito.nu of kom langs op H12-05 (laat wel eventjes weten dat je komt; vanwege (afstudeer)stages en de naderende zomervakantie kan het zijn dat er geen bestuursleden aanwezig zijn…)

InTrans

4


InTrans

Jaargang 5 – editie 7 – juni 2006

Co-ordinator EB MED Trade Company •

The history of the company goes back to 1884, when it was founded. The company has since grown into a global player with over 7.000 employees. Liner services count for some 40% of the overseas shipping; the company ranks among the largest shipping companies in car carriers, bulkcarriers, tankers, and LNG carriers. The activities further include shipmanagement, chartering, port services and a logistics business division. The corporate head office is located in Japan; the European Head office (65 employees) moved to the Netherlands in 2002. Geographically, the European Head office covers area Europe, from the Suez Canal at one side till the Panama canal on the other side. The company has six branch offices in Europe (UK, Belgium, Germany, France, Sweden (Nordic) and the Netherlands.

Job Profile • • • • • •

Coordinate and operate the pricing activities for the MED Trade and supply the Manager Pricing with feedback in line with the Trade and Sales plan to contribute in achieving the MED Trade budget. Guide and advise on terms and conditions of commercial deals with our customers. Explore opportunities in new markets. Analyze the European Company’s BV’s position in the market. Issue pricing guidelines and advise regional sales teams on terms and conditions of commercial deals with our customers, guided by our pricing policy. Collect and maintain pricing data for account portfolio

Business Intelligence • • • • • •

Define need for information and tools. Assist in developing and maintain marketing information tools Provide Manager Pricing with feedback from the market place on the issues they are dealing with. Use the marketing information tools for supporting the regional sales teams. Provide feedback form the market place on the issues they are dealing with. Monitor budget vs. actual in terms of NP, Volume and other KPI’s like weight / teu and destination targets.

Organisation • • • • •

Explore opportunities to further develop departmental processes. Involved in determining department development Supply the Manager Pricing with input on personal goals. In cooperation with the Manager Pricing balance the personal goals against the possibilities within the department.

Candidate profile • • • • • • •

1-2 years of working experience in for example inside sales or customer service department. Affinity with working in an international environment (Trade Spain, Italy and France to the far East) Ability to multitask Clear and analytical thinking Ability to convince people Bachelor degree, for example in logistics or economics specialization. Experience in working with Excel and Access

InTrans

5


InTrans • •

Jaargang 5 – editie 7 – juni 2006

Excellent communication skills Excellent command of English

The company offers you The organization offers a provocative chance you within a dynamic and internationally oriented organization. The duty station is in a modern office location in the region Rijnmond, the primary labour agreements are in accordance with, the secondary labour agreements are excellent.

Contact information Beurs - World Trade Center Beursplein 37 Postbus 30068 3001 DB Rotterdam Tel +3110 4051700 fax +3110 4055117 www.plimsoll.nl info@plimsoll.nl Plimsoll Select Rotterdam, 26 januari 2013 © vacatureomschrijving 3621.SEL

Hoe verzekeringsmaatschappijen en de politie de transportwereld om zeep helpen Stel, je bent een transportondernemer. Je hebt een vrachtwagen, die naar Italië rijdt met een lading metaal in een gesloten oplegger. Omdat je chauffeur pas laat aankomt, en pas de volgende dag kan lossen, besluit hij een parkeerplaatsje op te zoeken en te gaan slapen. Hij parkeert zijn wagen naast enkele andere vrachtwagens bij een wegrestaurantje. De volgende dag wordt de chauffeur wakker met een barstende koppijn. Hij blijkt bedwelmd te zijn, er is gas door het dakraampje naar binnen gespoten (het raampje stond open omdat het zo warm was). De trailer blijkt opengebroken te zijn en alle lading is gestolen. Dat is balen natuurlijk. Maar gelukkig, de chauffeur is niet gewond, de vrachtwagen is niet erg beschadigd en de lading was verzekerd. Dus je dient een claim in bij de verzekeringsmaatschappij. Kat in het bakkie, denk je.

land in Europa waar méér gestolen wordt. En dat land is Nederland. Binnenkort wordt het dus ook “bewuste roekeloosheid” als je een vrachtwagen met lading langs de snelweg parkeert. De verzekering eist dat de vrachtwagen op een bewaakte parkeerplaats wordt neergezet, anders wordt er niet uitbetaald. Het probleem is: in Nederland zijn momenteel slechts enkele bewaakte parkeerplaatsen, met in totaal slechts een paar honderd plaatsen. Daar waar landen als Frankrijk en Duitsland de afgelopen jaren fors geïnvesteerd hebben in goede, bewaakte parkeerplaatsen voor vrachtwagens, heeft de Nederlandse overheid helemaal niks uitgevoerd. En dat terwijl Nederland claimt “transportland” te zijn. Toch zullen vrachtwagenchauffeurs moeten doorrijden naar een bewaakte parkeerplaats, zeker als ze waardevolle lading vervoeren. Ze hebben geen keuze, want als de lading gestolen wordt, en de verzekering keert niet uit, is het transportbedrijf failliet. Dus wat doet de Nederlandse overheid?

Niet dus. De verzekeringsmaatschappij zal namelijk niet uitkeren. Zij menen dat jij had moeten weten dat ladingdiefstal in Italië veel voorkomt, en dat de truck dus op een bewaakt parkeerterrein had moeten staan. De verzekeringsmaatschappij zal het bovenstaande geval benoemen als “bewuste roekeloosheid”.

Die gaat strenger controleren op de rijtijdenwet. Want vrachtwagenchauffeurs die gedwongen worden buiten hun rijtijden door te rijden omdat ze hun vrachtwagen móeten parkeren op een bewaakte parkeerplaats, zijn natuurlijk een makkelijke prooi. Het wordt weer fijn bekeuringen schrijven. Want zo doen wij dat in Nederland.

Het wordt nog mooier. Want Italië staat bekend als land waar veel lading gestolen wordt. Maar in 2005 is Italië zijn koppositie verloren wat betreft ladingdiefstallen: er is een

Ondertussen klaagt de transportwereld steen en been, want ondanks dat we ondertussen ladingdiefstalkampioen van Europa zijn, doet de politie niets. Onlangs

InTrans

6


InTrans

Jaargang 5 – editie 7 – juni 2006

is in Limburg voor 450.000 Euro aan laptops gestolen uit een pakhuis van een transportbedrijf. Gelukkig was het pakhuis goed beveiligd en zijn er video-opnamen gemaakt, waarop de gezichten van de dieven goed herkenbaar zijn. Alles is overgedragen aan de politie, en die heeft vervolgens … nog niks gedaan. Na drie weken lag al het bewijsmateriaal nog onaangeroerd op de plank. Dit werd op 6 juni jl. bericht in de Telegraaf en is bevestigd door de verzekeraar en de transporteur.

Dit is de manier dat Nederland momenteel omgaat met transportondernemingen. Nederland is het paradijs voor ladingdieven, en heeft nu de twijfelachtige eer dat er meer lading gestolen wordt dan waar dan ook in Europa. De politie doet er helemaal niks aan. Vrachtwagenchauffeurs worden voor een onmogelijke keuze gesteld: óf hun vrachtwagen ergens parkeren met als risico dat de lading niet wordt vergoed als hij gestolen wordt, óf doorrijden naar één van de weinige bewaakte parkeerplaatsen en de rijtijdenwet overtreden. En over dat laatste: daar is de politie natuurlijk wél als de kippen

bij. De agentjes staan gniffelend hun bekeuringen te schrijven.

drukken. Ik ben ontzettend blij met wat ik nu heb en wil graag met jullie delen wat ik tot nu toe in mijn stage meegemaakt heb.

Ondertussen gaat het ene na het andere transportbedrijf failliet. Steeds meer bedrijven doen hun logistiek in Duitsland en België, en niet meer in Nederland, want over de grens doet met wél iets aan de diefstallen. Bovengenoemde transporteur is zijn laptop-klant kwijt en moet nu 40% van zijn omzet missen. Ladingontvangers mijden Nederland vanwege de criminaliteit en buitenlandse transporteurs mijden Nederland omdat het te risicovol is om hier rond te rijden of stil te staan. En de overheid? Die vraagt zich af waarom de economische groei zo achterblijft in Nederland. Want we zijn toch zo’n goed transportland? Maarten van der Westen

Stage ervaringen. Hoe voel jij je als je steeds dichterbij je droom komt? Een van de redenen dat ik toen besloten heb om naar Nederland te komen om te studeren, is dat ik geïnteresseerd ben in haveneconomie. In mijn ogen was Nederland toen de beste op dit terrein. Sinds 19 april ben ik begonnen met een stage bij ECT Delta. Na bijna vier jaar studie mag ik ineens zo dichtbij zijn bij de NO.1 terminal in Europa zijn om mijn master af te ronden. Woorden schieten te kort om mijn gevoelens uit te InTrans

Ik zal beginnen met het enige minpunt. Elke dag, als ik naar mijn werk moet gaan, moet ik in totaal bijna 4 uur heen en weer reizen. Voor een paar dagen of zelfs weken zal dat misschien te doen zijn. Maar voor mij is dat gelijk 6 maanden. Dus het eerst advies voor de lezers: als je niet van reizen houdt, houdt er rekening mee met de locatie en de bereikbaarheid van de stage/werkplek, tenzij de stage of het onderwerp jou bijzonder aanspreekt. Bij mij is het gelukkig het laatste geval. Mijn stageonderwerp gaat over het achterlandvervoer en vanwege de omstandigheden mag ik dat niet concreter vertellen. De grootste indruk van mijn stage tot nu toe is dat het heel uitdagend en variërend is. Dit komt doordat het onderwerp nog helemaal nieuw is. Met verschillende partijen moest ik praten. Sinds de tweede dag van mijn stage heb ik eerst twee weken bij APL gezeten om wat te onderzoeken. Daarna volgde verschillende interviews met verschillende partijen, niet alleen in Rotterdam maar ook in veel andere steden, bijvoorbeeld Venlo, Willebroek in België en Duisburg in Duitsland. Nu heb ik precies twee maanden stage gelopen en de helft van de tijd heb ik doorgebracht buiten ECT. Dat is het meest unieke en bijzondere aan deze stage. Dankzij de kansen naar buiten te kijken, heb ik een veel beter inzicht in de praktijk gekregen, dat we op de universiteit absoluut niet zouden krijgen. Niet alleen op het gebied van kennis heb ik me ontwikkeld, maar ook in communicatie en in de manier waarop ik met

7


InTrans mensen moet omgaan ben ik beter geworden. Dat komt omdat ik binnen twee maanden meer dan 15 interviews heb gehouden. Dus kortom, de stage heeft tot nu toe ontzettend veel opgeleverd en is buitengewoon goed bevallen. Als advies voor degenen die geïnteresseerd zijn of bereid zijn om stage te lopen, wil ik het volgende zeggen: • Zoek een stage die bij je past en echt leuk vindt. Dan ben je relatief beter gemotiveerd en kan je vrij snel veel leren. Bij Transito heb je soms leuk stageplaatsen kunnen vinden die goed aansluiten op onze studierichting. Dus houd altijd de Transito website en Intrans goed in de gaten; • Je kan ook kijken op het prikbord in de gang op H12. • Tijdens de stage is het beter om veel naar anderen te luisteren en te kijken. Natuurlijk moet je soms je mening laten horen, maar doe dat niet zo gauw. Want je bent de gene die het minst weet. Anders zou je geen stage hoeven te lopen; • Vaak met jouw collega’s en baas communiceren. Anderen respecteren, bescheiden blijven, waarmaken wat je gezegd heb en altijd doorzetten. Een en ander ligt aan het type van de stage. Wat erboven staat is puur wat ik ervaren heb in mijn stage. Als laatste wil ik jullie een succes afronding van dit studiejaar wensen. Vooral hoop ik dat degenen die geïnteresseerd zijn of bereid zijn om stage te lopen hier wat aan hebben. Groetjes, Guangyu Song

Jaargang 5 – editie 7 – juni 2006 Het doel van de Stadshavens is het ontdekken en benutten van de kansen en het verbinden van de haven, de stad en de regio van de Dokhaven.Het RDM gebouw

zal open gesteld worden voor het publiek en er zijn veel kantoorruimte voor verschillende bedrijven. Na de presentatie hebben we geluncht en toen gingen we het terrein op om naar de expositie Unorthodocks te gaan. Dit is een expositie van de inzendingen van een wedstrijd, uitgeschreven door de Stadshavens (dit is de wedstrijd die aangekondigd stond in de Intrans van december 2005, zie ook www.unorthodocks.nl, red.). Bijna 100 jonge ontwerpers hebben hun ideeën ingestuurd voor de tijdelijke invulling van de Dokhaven. De verschillende ontwerpen geven allemaal een beeld van de inrichting van de Dokhaven zodat het terrein de komende jaren gebruikt kan worden voor verschillende activiteiten zoals; wonen, werken en recreëren. Nadat we de expositie en de rest van het terrein hadden bekeken gingen we terug naar het RDM kantoor. Daar begonnen we aan het Urban Decision Game, onder leiding van 3 mensen van de TU Delft. We werden verdeeld over verschillende activiteiten zoals, wonen, toerisme, onderwijs, evenementen, en het havenbedrijf. In groepjes van 2 kregen we allemaal een computer en informatie met betrekking tot de activiteit die jij beheerde. Het was de bedoeling dit al de activiteiten verschillende kavels zouden kopen in het havengebeid. Door het onderhandelen met het havenbedrijf en DSV konden we ervoor zorgen dat alle activiteiten optimaal, aanwezig zouden zijn in het gebied. Er moesten wel een aantal rondes gespeeld worden voor dat iedereen het precies doorhad en om te zorgen dat alle activiteiten een plaats kregen in het gebied. Het was een leuk en Colofon

Verslag bezoek Stadshavens 24 mei Op woensdag 24 mei organiseerde Transito samen met studievereniging Aeclipse (algemene economie) een Inhouse dag naar de Stadshavens in Rotterdam (Heijplaat). Vanaf station Slinge gingen we met een groep van ongeveer 15 studenten met de bus naar de locatie. We werden ontvangen op het voormalige hoofdkantoor van de Rotterdamse Droogdok Maatschappij (RDM). Sinds een aantal jaar huurt Stadshavens dit gebouw. Het gebouw ligt midden in het werkgebied van de havens en dit geeft het gebouw een unieke locatie. Na de ontvangst kregen we een presentatie van Ria van Oosterhout, adviseur kennisinfrastructuur bij de Stadshavens. Zij vertelde ons wat de Stadshavens van plan zijn met het RDM kantoor en het werkgebied eromheen.

Redactie Ina van Lith Agnieszka Cyganek

Bezoekadres Erasmus Universiteit Rotterdam Kamer H12-05 Burgemeester Oudlaan 50

Postadres Studievereniging Transito Erasmus Universiteit Rotterdam Kamer H12-07 Postbus 1738 3000 DR Rotterdam Tel: 010-4082070 Fax: 010-4089156 E-mail: redactie@transito.nu interessant spel dat bij veel mensen de ‘competition-

InTrans

8


InTrans

Jaargang 5 – editie 7 – juni 2006

spirit’ naar boven bracht. Aan het einde van de dag namen we de bus weer terug naar de stad en konden we nog even napraten van een boeiend bezoek aan de Stadshavens. Sanne de Jong

InTrans

9

InTrans Juni 2006  

intrans, transito