Page 1

Magazine NUMMER 06 - ZOMER 2018

FASHION

&

ZIEN

In onze vijf winkels in de Bollenstreek en in onze boetiek in de Amsterdamse Pijp vindt u altijd de nieuwste collecties van topmerken in alle prijsklassen.

De nieuwe ZONNEBRILLEN Bril of CONTACTLENZEN Uw ogen verdienen GOEDE ZORG


“De belasting van onze ogen is divers en wordt grotendeels veroorzaakt door onze veranderende leefstijl�


VOORWOORD Laat ik maar eens met de deur in huis vallen. Er is iets raars aan de hand in Nederland. In een tijd waarin onze ogen intensiever dan ooit belast worden, holt de verzorging ervan achteruit. De belasting is divers en wordt grotendeels veroorzaakt door onze veranderende leefstijl. Overmatig gebruik van computers, tablets en smartphones en onvoldoende bescherming van onze ogen tegen schadelijk blauw licht en UV-straling bijvoorbeeld. Maar ook te weinig gezond daglicht omdat we minder buiten komen en kinderen minder buiten spelen. Kinderen moeten daardoor steeds vaker al jong aan een bril en onlangs luidden oogartsen de noodklok omdat ze steeds meer complicaties van contactlenzen zien.

“Oogartsen luiden de noodklok omdat ze steeds meer complicaties zien” Dat laatste komt omdat contactlensdragers hun noodzakelijke controles verwaarlozen en hun lenzen online of bij de drogist kopen. Misschien goedkoper omdat drogisten en webshops niet investeren in dure apparatuur en geen gediplomeerde en deskundige optometristen en contactlensspecialisten in dienst hebben maar niet zo verstandig zo blijkt uit de cijfers. Zelfs voor een ‘oogmeting’ (die geen oogmeting is) kunt u naar de drogist. Dat kan allemaal in Nederland omdat het beroep van opticien hier onbeschermd is en iedereen dus zonder enige opleiding of kennis van zaken oogmetingen mag doen. Nederland is daarin uniek en de gevolgen worden steeds duidelijker. Bij Saton Optiek doen we dat anders. Samen met onze leveranciers zoeken en vinden we oplossingen om uw ogen ook in deze tijd gezond te houden. Dat gaat van voedingsadviezen tot innovatieve producten en van de nieuwste apparatuur tot aan voortdurende bijscholing van onze medewerkers.

“Samen met onze leveranciers zoeken en vinden we oplossingen om uw ogen gezond te houden” En al die zorg voor uw ogen, perfecte oogmetingen, contactlensaanpassingen en controles door gediplomeerde en ervaren medewerkers combineren we met brillen, zonnebrillen en contactlenzen in alle prijsklassen zodat u bij ons zeker niet (te) duur uit bent. Kom eens langs en laat u verrassen door de gastvrijheid, de persoonlijke aandacht, de kwaliteit en de prijskwaliteitverhouding! Graag tot ziens in een van onze winkels! Kees Saton

3


ZON

&

ZIEN


TOM FORD

VEEL METAAL RONDERE VORMEN

MYKITA

CLAIRE GOLDSMITH

Natuurlijk hebben we ook dit jaar weer een paar mooie aanbiedingen voor onze brildragers. Zoals deze trendy Ray-Ban die inclusief enkelvoudige glazen op sterkte slechts 99 euro kost. Liever een Esprit? Dan kan dat ook voor dezelfde prijs. Kiest u een mooie zonnebril uit onze uitgebreide collecties en wilt u daar merkglazen op sterkte van Zeiss of Essilor in? Dat kan bij de meeste modellen zonder problemen. U krijgt dan tot en met juli één glas gratis! RAY-BAN

Voor de kinderen zijn er stoere Vingino’s die inclusief glazen op sterkte slechts 79 euro kosten. Toch liever een kinder Ray-Ban net als papa en mama? Dan betaal je inclusief glazen op sterkte 99 euro.

VINGINO

5


CHANEL

RANDLOZE VORMEN

MOOIE MATERIAAL COMBINATIES CARTIER

DITA

DUURZAAM GEPRODUCEERD

6

DICK MOBY

RAY-BAN


ZON

&

ZIEN


BRIL, CONTACTLENZEN OF OOGLASERBEHANDELING Als specialist bieden wij u alle beschikbare opties en bespreken we graag de voor- en nadelen met u. Behalve voor een bril, kunt u ook kiezen voor verschillende typen contactlenzen of voor een ooglaserbehandeling waarna u geen bril of lenzen meer nodig hebt. We zetten de verschillende mogelijkheden even voor u op een rij:

Zachte contactlenzen Vooral populair dankzij de snelle gewenning en ideaal voor dagelijks gebruik of om af te wisselen met een mooie bril. Bijvoorbeeld als u ze alleen gebruikt om ermee te sporten. Er zijn zachte lenzen die u slechts één dag of één keer draagt. U gooit ze ’s avonds of bijvoorbeeld na het sporten gewoon weg en neemt ’s ochtends een nieuw paar. Voordeel is dat u nooit gedoe heeft met schoonmaken van de lenzen en altijd nieuwe, superfrisse lenzen draagt. Andere zachte lenzen vervangt u per twee weken of per maand. Dankzij de nieuwste apparatuur kunt u nu zelfs contactlenzen op uw maat laten fabriceren. Belangrijk is dat u ze iedere dag goed schoonmaakt en op tijd vervangt voor een nieuw paar.

Vormstabiele lenzen Harde of vormstabiele lenzen zijn in sommige gevallen beter voor de correctie die u nodig heeft of de conditie van uw traanfilm onder de lens. Onze specialisten leggen het u graag uit. Voordeel van vormstabiele lenzen is dat ze minder snel vervuilen en minder gevoelig zijn voor bacteriën.

Nachtlenzen Nachtlenzen zijn zachte lenzen die alleen ’s nachts gedragen worden. Tijdens de nacht corrigeren ze heel licht de vorm van het hoornvlies waardoor u overdag zonder lenzen gewoon scherp kunt zien. Ze moeten wel iedere nacht gedragen worden want het effect neemt na een paar dagen af. Nadeel is dat we met nachtlenzen alleen sterktes tot ongeveer -4.00 kunnen corrigeren. Voor het aanpassen ervan hebben onze specialisten een opleiding gevolgd en hebben we in onze winkels ook speciale apparatuur aangeschaft.

Contactlenzen voor iedereen Ten onrechte wordt vaak gedacht dat contactlenzen alleen geschikt zijn voor jonge mensen en niet geschikt zijn als je ouder wordt en zowel veraf als dichtbij niet scherp meer ziet. Dankzij nieuwe ontwikkelingen en innovatieve nieuwe lenzen is dat inmiddels een achterhaalde gedachte. Er zijn contactlenzen voor iedereen van jong tot oud. In de praktijk zien we dat kinderen er steeds jonger mee beginnen en ouderen er steeds langer mee doorgaan.

Geen bril en geen contactlenzen? Dan is een ooglaserbehandeling een goed alternatief. Onze specialisten zijn opgeleid om uw ogen te screenen en te beoordelen of ze in aanmerking komen voor een operatie. Regelmatig organiseren wij voorlichtingsavonden maar u kunt ook altijd een afspraak maken voor een persoonlijk gesprek of een vooronderzoek.

8


CONTACTLENZEN

&

ZIEN


Gezonde ogen dankzij optimale UVbescherming ook met transparante brillenglazen


OOK UW OGEN VERDIENEN GOEDE ZORG Van al onze zintuigen zijn onze ogen misschien wel ons meest kostbare bezit. Dankzij onze ogen genieten we van zoveel mooie dingen. De natuur, onze kinderen, kunst, lezen. Te veel om op te noemen. Daarom is het zo belangrijk dat we goed voor onze ogen zorgen. Wij geven u graag advies hoe u dat kunt doen want de zorg voor uw ogen is onze passie. Daarom organiseren wij regelmatig ‘Goed voor Ogen’ weken waar onze experts u adviseren over voeding die gezond is voor uw ogen en besteden wij altijd veel aandacht aan preventie en bescherming. Juist in deze tijd waarin onze ogen heel zwaar belast worden, is dat belangrijker dan ooit.

“Een simpele oogtest is gratis en vertelt u of u nog goed ziet” Daarnaast kunnen onze gediplomeerde medewerkers ook verschillende onderzoeken doen. Een simpele oogtest is gratis en vertelt u of u nog goed ziet of dat verder onderzoek gewenst is. Voordat u bij ons een bril, een zonnebril op sterkte of contactlenzen koopt doen wij altijd een uitgebreide oogmeting. Daarbij meten wij niet alleen welke sterkte nodig is maar vragen wij u ook naar het toekomstige gebruik van de bril. Het maakt namelijk nogal wat uit of u vrachtwagenchauffeur bent of de hele dag achter de computer zit. Op basis van uw leefstijl en dagelijks bezigheden en de meting die wij doen, geven wij u een advies over de brillenglazen waarmee u niet alleen scherp kunt zien maar ook de hele dag door comfortabel kunt kijken zonder dat uw ogen onnodig vermoeid raken.

“In sommige gevallen adviseren wij een preventief optometrisch onderzoek” In sommige gevallen adviseren wij op basis van de oogmeting een optometrisch onderzoek. Bij zo’n onderzoek bekijken wij met gespecialiseerde apparatuur zowel de binnenzijde als buitenzijde van uw ogen en beoordelen de gezondheid ervan. Bij twijfel verwijzen wij direct naar een oogarts. In geval van oogziekten in de familie of op oudere leeftijd kan het verstandig zijn zo’n preventief onderzoek met enige regelmaat te doen. Kom gerust eens langs voor meer informatie. Wij laten u graag zien wat wij voor uw ogen kunnen doen en wat de verschillende instrumenten waarmee wij werken, ons over uw ogen kunnen vertellen. Ook voor oogzorg geldt de oude wijsheid dat voorkomen beter is dan genezen!

12


ZORG

&

ZIEN


FASHION

&

ZIEN


LINDBERG

TRANSPARANT KUNSTSTOF

TOM FORD

VEDERLICHT & COMFORTABEL

ANDY WOLF

STOERE ‘BOYFRIEND’ MODELLEN ETNIA BARCELONA

MYKITA

15


LINDBERG

DUBBELE NEUSBRUG DICK MOBY

DUNNE RANDEN ETNIA BARCELONA

WARME TINTEN MYKITA

16

TOM FORD


FASHION

&

ZIEN


SPORT

&

ZIEN


OAKLEY

Saton Optiek is specialist op het gebied van sportbrillen en met het buitenseizoen volop in gang, adviseren wij u graag over een bril die speciaal voor uw sport ontworpen is. Of u nu golft, fietst, rent, zeilt, surft of een andere sport beoefent, u bent bij ons altijd aan het goede adres. Het verschil tussen de modellen zit vaak in de pasvorm en de glazen. Op het water zijn gepolariseerde glazen ideaal, een golfer heeft meer aan een glas dat op de greens voor extra contrast zorgt. Fietsers beschermen hun ogen graag tegen zon, beestjes en vooral wind die zonder bescherming voor vervelende tranende ogen kan zorgen.

ADIDAS MET CLIP-IN

Voor brildragers zijn er verschillende oplossingen. In sommige sportbrillen kunnen we glazen op sterkte monteren. Andere zijn geschikt voor een handige clip-in met glazen op sterkte. In de winkel laten we het allemaal graag zien en passen want vooral de pasvorm is bij een sportbril natuurlijk heel belangrijk. Hij mag immers op geen enkele manier hinderen of in de weg zitten.

OAKLEY

Tot en met juni heeft u al een clipin met enkelvoudige glazen op sterkte voor slechts 119 euro en bij de lifestyle modellen profiteert u als brildrager van onze tweede glas gratis aanbieding.

19


OPENINGSTIJDEN:

CONCEPT: NOT JUST VISION VORMGEVING: JORGE MERINO

Op onze website kunt u altijd online een afspraak maken. Check op de site ook de openingstijden van de winkels. Om u optimaal van dienst te zijn, zijn sommige winkels dagelijks tot 7 uur geopend! AMSTERDAM, 1e Van der Helststraat 3a | T 020 5788500 • KATWIJK, Princestraat 38 T 071 4014763 • LEIDERDORP, Winkelhof 43 | T 071 5412521 LEIDEN, Lange Mare 118 T 071 5131010 • OEGSTGEEST, Terweeweg 52 T 071 5652090 • WASSENAAR Langstraat 129-131 | T 070 5113456 WWW.SATONOPTIEK.NL

SATON OPTIEK

SATON OPTIEK

SoMagazine voorjaar 2018  

Lees het nieuwe SoMagazine nu online.

SoMagazine voorjaar 2018  

Lees het nieuwe SoMagazine nu online.

Advertisement