Page 1

ARCHITECTURE PORTFOLIO

SATHIANPONG JANTARALA FACULTY OF ARCHITECTURE KHONKAEN UNIVERSITY


Mr.Sathianpong Jantarala E-mail : Sathianpong.J@gmail.com Tel : (+66)85-0063581

EDUCATION 2007 - 2013 Roi-Et Wittayalai school 2013 - 2018 Faculty of Architecture Khon Kean University Bachelor of Architecture Program (Second Class Honors)

SKILLS 3D Modeling & Drafting Autodesk AutoCad, Sketch Up, Autodesk Revit

Physical Modeling Handcrafting of paper,plastic and balsa wood

Digital Image & Rendering Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe Lightroom ,Adobe Indesign ,Vray (Sketch Up)

Hand Drawing Pen,Pencil,Marker,Water color

Language Thai (Native) English (Intermediate)

AWARD & EXPERIENCE 2014 Member of Khon Kean University Student Concil 2015 President of Student Union,Faculty of Architecture 2016 Participant of Khon Kaen University students exposure for global awaness XII at Malaysia-Singapore Participant of KMUTT VERNADOC Kingpetch-Valaya Alongkorn Participant of ASA-RSU VERNADOC Mrigadayavan Palace Honorable Mentions of International Student Workshop of Architecture 2016 1st Runner Up Award of SCG Inspire In Style Contest 2016 2017 Study trip in Housing Design at Kitashiba Livelihood Development Network, Japan Participant of Khon Kaen University students exposure for global awaness XIII at Vietnam Internship at ARCHITECTS 49 Limited 1st Runner Up Award of SYS Student Design Contest 2017 Thailand Representative of Live Design Discourse Workshop at Singapore Institute of Architect,Singapore


CONTENT

THAILAND CULTURAL CENTER MASS TRANSIT HUB

YANKIT CENOTE

LIVE DESIGN DISCOURSE WORKSHOP SIGNAPORE

CASA PANORAMA

1st RUNNER UP SCG INSPIRE IN STYLE CONTEST 2016

AGRO PARK

KHON KAEN UNIVERSITY AGRICULTURE PARK

LAKE SIDE STUDIO

1st RUNNER UP SYS STUDENT DESIGN CONTEST 2017


THAILAND CULTURAL CENTER MASS-TRANSIT HUB


In present day Traffic congestion in Bangkok is major problem that has been occurring for a long time. The concept of problem solving was developed by the mass transit system. The most widely accepted mass transit system in the world is the MRT system, which the Bangkok Metropolitan Administration wants to promote as the city's main mass transit system. The development of the MRT project resulted in the development of the city, Land value and diversity in the use of land in the station district. The city's growth direction is clearly evident. From concept to development of space around MRT station, the station will connect two metro lines: MRT Chaloem Ratchamongkhon Line and orange lines. It will be the important transit point of the city in the future.

BLUE LINE CONCOURSE ORANGE LINE CONCOURSE

BLUE LINE PLATFORM

ORANGE LINE PLATFORM

The location of the project is currently empty, undevelop land. The original MRTA plan will be developed as a parking area.The development of the project must take into account the limitations of the area. And take into account the context of urban development around the project.


1

The original area of the project was limited by the area of the metro station, which could not be used to construct the foundations of the building.

4

Connect the project area above the ground and the area in the concorse level.

7

Divide the building mass apart, making the building more airy.It has an open view of each section of the building.

2

Due to this limitation, the building was designed to float above the station.

5

Open public spaces for events Make less footprint of the building.

8

Add the usable area of the building area is cut off.Position the axis in the direction of the entrance of the project entrance.

3

Due to this limitation, the building was designed to float above the station.

6

Distribute the circulation core for vertical circulation of the building in various parts.

9

Raise the ground floor. The basement area can be a point of recognition around the project.


The project consists of an area that connects the project area with the MRT station area.It is designed to provide easy access to the station area and the building. It is also related to the accessibility of space in various parts of the building. Functions of the project is determined by the lifestyle of the users of the MRT system. And project users in the area. It is concluded that the area surrounding the project has the potential to develop as a support area for urban activities. The project consists of recreation area, activity area and park. The building includes a public library, a gallery, co-working space.


The design of useable space in the project focused on the semi outdoor area,which is the area for recreation activities in the project. By arranging semi space Outdoor within the project will be in a position that is less affected by heat.This makes these areas can be use throughout the day,adding a variety of functions to the area.


The building facade design focuses on the protection of solar heating by using a mesh for solar filtration. It can also be easily ventilated.


AGRO PARK

Khon Kaen University Ariculture park 4th Year Architectural Design

The project was initiated by Khon Kaen University's agricultural park development policy as a recreation area. And to organize the exhibition The Northeastern Agriculture Expo. CCurrently, the area is the site of agricultural products.The elements of the project will include paviliion for the exhibit,Retail shop And improve the surrounding landscape.


The project layout and the project's landscape use the building orientation from the Agro project. Outlet and characteristics of the area to be divided into a long row.

From such characteristics, the area is divided into sections. Each section is 4 meters wide. This will determine the breadth of the shop and the size of other areas in the project.

The layout of the store building is aligned with the area. It is arranged overlapping to attract the interest of the area. The vertical alignment of the building also allows the roof to be fitted with solar panels efficiently.

In the landscape, the plant has been planted. Include the part where the area is divided. But there is an alternate placement, adding a ball of space and inserting it into the original tree.

The project also includes agricultural plots. Each plot is divided into the same area as the other areas, with a mesh filter.


The layout of the store building is aligned with the area. It is arranged overlapping to attract the interest of the area. The vertical alignment of the building also allows the roof to be fitted with solar panels efficiently. Shop design emphasizes flexibility and modification of usable space. The design allows the building to adjust the size of the space and the number of retail.

RETAIL PLAN

RETAIL SECTION

Shop design emphasizes flexibility and modification of usable space. The


P


Agro Outlet

P


Roof

Roof Structure

2nd Floor

1st Floor


Metal Sheet Roof

20 mm Translucent poly carbonate

150x75 mm

200x100 mm

300x300 mm GluLam Wood Column


The paviliion is a multipurpose space for events and exhibits. Second floor area for planting. And the walls of the building are translucent to see what is happening inside the building. It does not block the relationship of internal and external space.

The interior of the project is surrounded by canals. Support for water from cultivation and circulation within the project area.


Planting area and showcasing the trees of the shop.

The design of the project area has a tree between the building area. And there is a rest area spread throughout the project.


YAN KIT CENOTE

Live Design Discourse Workshop Singapore

The Live Design Discourse (LDD) was initiated by Pertubuhan Akitek Malaysia (PAM) and endorsed during the Tri-Nations meeting in Bangkok in 2017. The inaugural LDD session was conducted in Kuala Lumpur in conjunction with the Kuala Lumpur Architecture Festival in July 2017. This first session was well attended by representatives from PAM, Singapore Institute of Architects (SIA), The Association of Siamese Architects (ASA) and Ikatan Arsitek Indonesia (IAI). For this second installation of the Live Design Discourse, SIA has the privilege of hosting the session in conjunction with Archifest 2017 in Singapore.

Singapore, despite being an island country with limited land and material resources, is one of the world’s fastest growing economies in the world. The innovative and highly successful economic system of Singapore also means a need for constant adaptation to fast-changing economic models, demographical and social shifts, and technological developments. The effects of these constant changes and transformations result in buildings being placed under the constant threat and risks of becoming obsolete.


lR d ei N d

Neil R

Tg Paga

Site

ment Rd

r Rd

Canton Hoe Chiang Rd

The Site The proposed site is the former Yan Kit Swimming Complex, located within the Tanjong Pagar area. Sitting squarely along Yan Kit Road, the horseshoe-shaped complex is nestled within the dense urban environment of a distinctive historical-heritage enclave, Chinatown and the city centre. The site lies dormant, ringed in by old Housing Development Board (HDB) flats and conserved shophouses, all of which seemed to have frozen in time, while newer glossy towers like The Pinnacle@Duxton, Oasia Hotel and Tanjong Pagar Centre have mushroomed along the outer rings.


The former Yan Kit Swimming Complex is historically significant because it was the second public swimming pool in Singapore, and was so popular that there was only standing room in the 3 pools; as a result, patrons had to be limited to 2 hours in the pool per entry. The complex opened its doors to the public in 1952 and eventually shut its gates for good in April 2001. The complex was closed due to the dismal average daily attendance of 120 users by 2001, and the high cost of maintenance. Several redevelopment plans were mooted in 1994 and 2005, but they never materialized. Eventually in 2011, the existing pools were filled in with soil and planted with grass for the handing over to the Singapore Land Authority (SLA). More recently in January 2017, Tanjong Pagar MP Indranee Rajah announced that a community sports facility will be built at the site by 2019, though there will not be a swimming pool amongst its new features. Tanjong Pagar Community Club The Pinnacle

Yan Kit Swimming Complex Tanjong Pagar Plaza Market


Going underground The Public Utilities Board of Singapore is exploring the possibility of using space for drainage and water storage to help Singapore overcome the effects of climate change such as more intense rain prolonged dry spells. A tender for feasibility study will be called in coming months.

STEP 3 During a dry spell or when the stored water is needed, water will be pumped back up to the surface. central reservoir pre-treatment plant underground reservoir

STEP 1 rainwater is collected in the surface in the surface drainage system. including the reservoirs.

Tunnel to Housing Complex

STEP 2 The rainwater will be channelled to a pre-treatment plant through stormwater conveyance tunnel before being discharged into an underground reservoir which will be dept about 100 m

Amphitheater

Retail


Retaining The Main Building

Retaining Back The Symbolic Pool

Green Wall

Programing The Underground

Extruding Down

Retail

WATER STORAGE

Pushing down all activities beneath the ground

Integrated Underground Connection


LAKE SIDE STUDIO 1st Runner Up Award SYS Student Design Contest 2017


metal sheet roof

H BEAM 50x100 mm

fiber cement board

H BEAM 150 x150 mm

H BEAM 150 x150 mm H BEAM 300 x150 mm

H BEAM 200 x150 mm

polycarbonate sheet


LAKE SIDE STUDIO THE COMPETTITION WAS TO DESIGN A 60 SQ.M STEEL ARCHITECTURE THAT FOCUSING ON MODULARITY AND CAN BE USED TO ADJUST VARIOUS ROOM FUNCTIONS.

Studio size is 60sq.m. The size of 60sq.m is quite compact. From the program, it must be considered in terms of versatility. Including modifications to the application. The idea of this project is what if the building area can be expanded? Walls can be open. The building can be adjusted to your needs.

The space is a 3x3m module which is related to the shape of the steel that length is 6 meters.

When each area is the same size, the length of the material in each module is the same size.

The wall can be modified to usable space.

The building can be modified and extended to meet the user a variety of activities.


living/dinning

studio

1st Floor Plan

bedroom

2nd Floor Plan

Section

studio


The design of the multipurpose room is designed as a studio and small office. The focus is on the use of small areas. You can adjust the living space according to your needs. The concept of building design focus on the ease of construction and modularity to save time in construction and reduce the amount of scrap left over. Therefore, the design of the building is related to the length of the steel. The distance between the column and the beam can be cut to the full and the debris is minimal. The exterior of the building can be folded into the ground floor, allowing for additional space when needed.


CASA PANORAMA

1st Runner Up Award SCG Inspire in Style Contest 2016


Houses in the Mediterranean region are prominent in the use of materials.It represents a distinct identity of architecture, such as a wall plastered with white cement.Or a colorful clay tile roof contrast with the white walls of the building.

The appearance of the building is influenced by the characteristics of the sub-tropical climate suitable for the resort, making the living area of the house. Both indoor and semi-outdoor are featured in Mediterranean architecture.


The space for the activities of a traditional Mediterranean home is often separated from each other, so separate activities are organized by the living room, the living area, the cooking section and the work area. In the same line

As part of activities were held to come together to make things happen in this area can be perceived from all other areas of the home.

The total activity area of the house is double space.The roof of the building gives a sense of openness and openness of the area to the outside of the building.Can be realized wide angle outside the building.

7. 3. 8. 6.

5. 2.

5.

4.

1.

1st floor B N

C A

2nd floor

D

1. living room 2. kitchen 3. parking

4. w/c 5. storage 6. bedroom

7. terrace 8. laundry 9. dressing room

6.

9.

4.


The exterior of the building is of a Mediterranean style, expressing it through the use of building materials including roofs, terracotta tiles and white plastered walls, but the space design in the home and structure is different from the traditional building. Load-bearing walls that limit the width of the room By turning to a steel structure, the interior area becomes lighter and more spacious. The steel structure is harmonized with the walls and floors by painting the whole white.The roof is open to the structure, which gives a contemporary feel.


SATHIANPONG JANTARALA

Bachelor of Architecture Khon Kaen University Sathianpong.J@gmail.com (+66)8 5006 3581

Sathianpong Jantarala Architecture Portfolio  
Sathianpong Jantarala Architecture Portfolio  
Advertisement