Museot tapahtumaesite tammi-toukokuu 2023

Page 1

MU SE OT TAMMIKUU – TOUKOKUU 2023 TAPAHTUMAT
Kuva Mikael Leppäniemi, SatM.

LUENNOT

MA 16.1.

KLO 17.30

ROSENLEW-MUSEOSSA

Haakon Uddfolk Torpedovene S2:n viimeinen matka

YouTube-striimaus ja tallennus.

Tammi-helmikuussa järjestetään kolme Satakunnan Museon Sota Porissa ja Rosenlew-museon Sodassa ja työssä -näyttelyihin liittyvää luentoa. Aiheina ovat uudet tutkimukset lottien matkoista Saksaan, sotilaiden kirjeenvaihto ja ihmissuhteet sekä helmikuussa julkaistava tutkimus Mannerheim-kultista. Maaliskuussa saamme myös tuoreita ja vanhempiakin kirjavinkkejä sotakirjallisuudesta.

Lisäksi tammikuussa on luento Torpedovene S2:sta ja maaliskuussa, kun juhlistamme Porin syntymäpäivää sekä naisten päivää, luento porilaisista 1800-luvun yrittäjänaisista.

Luennot järjestetään Satakunnan Museossa keskiviikkoisin ja Rosenlew-museossa maanantaisin.

Luennoille on vapaa pääsy.

Yhteistyössä Porin seudun kansalaisopiston ja Satakunnan Museon ystävät -yhdistyksen kanssa.

MA 27.2.

KLO 17.30

ROSENLEW-MUSEOSSA

Ilari Taskinen, tutkijatohtori Tampereen yliopisto

Suomalaisten sotilaiden kirjeenvaihto ja ihmissuhteet toisessa maailmansodassa

YouTube-striimaus, ei tallennusta.

KE 1.2.

KLO 17.30

SATAKUNNAN MUSEOSSA

Jenna Saarenketo väitöskirjatutkija Turun yliopisto

Suomen lotat Kolmannen valtakunnan vieraina vuosina 1943-1944

YouTube-striimaus, ei tallennusta.

KE 8.2. KLO 17.30

SATAKUNNAN MUSEOSSA

Tuomas Tepora, FT, dos. Tampereen yliopisto

Sankari ja antisankari. Mannerheim-kultin pitkä vuosisata

YouTube-striimaus ja tallennus.

KE 8.3. KLO 17.30

SATAKUNNAN MUSEOSSA

Sanna Kuusikari, FM

Leipää, saunan lämmitystä ja kimpien lastaamistaSatakuntalaisia naisyrittäjiä pitkällä 1800-luvulla

YouTube-striimaus ja tallennus.

MA 20.3. KLO 17.30

ROSENLEW-MUSEOSSA

Pertti Lahdenmäki tietopalveluvirkailija Porin kaupunginkirjasto

Sotakirjallisuutta vuosien varrelta

3
Aate Teräs.
Kuva SatM.
2
Kuvaaja
SatM.
Kuva Mikael Leppäniemi, SatM.

LA 18.3.

SATAKUNNAN MUSEOSSA

Arkeologisia tutkimuksia Satakunnassa - kenttätyöesittelypäivä

Päivän aikana arkeologit kertovat Satakunnassa lähivuosien aikana toteutetuista arkeologisista tutkimuksista. Mukana sekä tuoreita kaivausraportteja että uusia tutkimustuloksia. Tilaisuus on maksuton, ei striimausta.

Päivän ohjelma

11.30 Museonjohtaja Johanna Jakomaan tervehdyssanat 11.45 Teemu Väisänen: Porin Kirkkokankaan asuinpaikan tutkimukset 12.15 Janne Soisalo: Harjavallan Hiittenharjun asuinpaikan tutkimukset 12.45 Tauko, tutustumista näyttelyyn, kahvia (omakustanteinen)

13.30 Vesa Laulumaa: Harjavallan Kraakanmäen asuinpaikan tutkimukset 14.00 Kari Uotila: Kokemäen Villiönsuvannon asuinpaikan tutkimukset 14.30 Kati Salo: Osteologisia tutkimuksia Satakunnassa 14.50- Keskustelua ja 15.30 kysymyksiä

TI 4.4. KLO 17.30-19 ETÄLUENTO TEAMSISSA

Leena Koivisto, arkeologi Satakunnan Museo

Adoptoi monumentti - vapaaehtoistyötä ja hoitokohteita Satakunnassa

Adoptoi monumentti on vapaaehtoisuuteen perustuvaa muinaisjäännösten ja vanhojen rakennusten hoitoa ja vaalimista. Satakunnassa erilaiset yhteisöt hoitavat jo kahdeksaa muinaisjäännöstä ja omaa adoptoijaa odottavia kohteita on lukuisia.

Leena esittelee adoptoituja kohteita ja kertoo mahdollisuuksista vaikuttaa oman maakunnan kulttuuriympäristön.

Etäluento järjestetään Teamsin välityksellä suorana, luentoa ei tallenneta.

Luento on maksuton, paikan varaus verkkokauppa.pori.fi.

Liittymislinkki lähetetään sähköpostitse päivä ennen luentoa. Osallistujamäärää ei ole rajoitettu.

HUHTIKUUSSA ARKEOLOGINEN YLEISÖKAIVAUS

Satakunnan Museo ja Porin seudun kansalaisopisto järjestävät yleisökaivauksen (16252TK, 16250TK) Harjavallan Hiitteenharjulla myöhäiskivikautisella asuinpaikalla. Opettajina arkeologit Teemu Väisänen ja Janne Soisalo.

Kurssi sisältää aloitusluennon etänä 18.4. klo 18-19.30 ja kaivauksille voi osallistua arkena ja / tai viikonloppuna ma-pe 24.-28.4. klo 10-16, la-su 22.-23.4. sekä 29.-30.4. klo 10-16.

Kurssimaksu 54 € ja 52,50 €.

ARKEOLOGIAA

Lisätietoja: Carita Tulkki p. 044 701 1054 carita.tulkki@pori.fi

Ilmoittautuminen ja lisätietoja (kurssit: 16252TK, 16250TK) www.pori.fi/kansalaisopisto

Satakunnan esihistoria on rikas ja mielenkiintoinen. Maakunnasta tunnetaan monia tutkimushistoriallisesti merkittäviä muinaisjäännöksiä. Kaikkiaan maakunnasta on tiedossa toista tuhatta muinaisjäännöskohdetta 9000 vuoden ajalta ja alueen kaikista osista. Alueellisena vastuumuseona Satakunnan Museon tehtävä on suojella sekä esitellä alueen monipuolista menneisyyttä.

4
SATAKUNNAN MUSEO
Kuva SatM.
SatM. 5
Kuva Mikael
Leppäniemi,

KUNNOSTA

JA KORJAA

Rakennuskulttuuritalo Toivo on korjausrakentamiskeskus, joka neuvoo vanhojen talojen korjaajia kunnostamaan rakennuksia niin, että niiden vanha, hyvä rakenne ja ominaisluonne säilyvät.

Toivossa on korjausneuvontailta loka-huhtikuussa. Asiantuntija-alustuksen jälkeen vapaamuotoista keskustelua. Tilaisuudet pidetään pääosin omissa tiloissa, mutta joitakin myös etänä. Keväällä järjestetään kaksi maksullista ikkunankorjauskurssia. Toivon kesänäyttely käsittelee vanhan talon pihapiiriä: portteja, pihoja ja aitoja.

KESÄNÄYTTELY PIHAT, PORTIT JA AIDAT

Pihat, portit ja aidat -näyttely Rakennuskulttuuritalo Toivon pihapiirissä avataan la 20.5. klo 11.

Avajaispäivän ohjelmassa mm. aiheeseen liittyviä luentoja. Tarkemmat tiedot lähempänä ajankohtaa.

KE 11.1.

KLO 17-18.30

PIHARIVI

Alustajana rakennuskonservaattori Kalle Virtanen.

Hirsikorjaukset

Hirrestä rakentamisella on Suomessa pitkät perinteet. Yksinkertainen rakenne ja materiaali mahdollistavat hirsirakennuksen ylläpitämisen ja korjaamisen. Hirsitalo voi kestää vuosisadasta toiseen. Teemaillassa käsitellään hirsirakennuksen kuntoarvion tekemistä, yleisiä rungon korjaustyön periaatteita ja työohjeita.

KE 8.2. KLO 17–18.30

PIHARIVI

Alustajina rakennustutkija Olli Joukio ja rakennuskonservaattori Kalle Virtanen.

Mitä rakennussuojelu tarkoittaa?

Rakennuksia suojellaan Suomessa kuntien tekemissä kaavoissa sekä joskus harvoin myös rakennusperintölain perusteella erillispäätöksellä. Mitä suojelu tarkoittaa ja mitä ei? Mitä suojellussa talossa voi tehdä ja milloin tai keneltä pitää kysyä? Voiko suojelusta olla jotain hyötyä? Tule kuulemaan ja kysymään mieltäsi askarruttavista asioista!

KE 8.3. KLO 17–18.30

PIHARIVI

Alustajana rakennuskonservaattori Kalle Virtanen.

Vesikaton korjaus Vesikatto on talon tärkein osa, se pitää talon kuivana. Vesikaton hyvällä huollolla ja ajoissa tehdyillä korjauksilla pidennetään katon käyttöikää. Illan aikana käsitellään mm. sitä, mistä katon korjauksen suunnittelu aloitetaan, pitääkö katto uusia kokonaan vai riittääkö ongelmakohdan korjaaminen.

KE 12.4. KLO 17–18.30

ETÄNÄ TEAMSISSA

Alustajana intendentti Tuulikki Kiilo.

Pihat, portit, aidat Pihat olivat ennen ensisijaisesti hyötykäytössä niin kaupungeissa kuin maaseudulla. Kulkuväylät muotoutuivat asuin- ja talousrakennusten välille. Pihapiiriä reunustivat useat erilliset rakennukset, joiden välit oli aidattu. Perennapenkit alkoivat yleistyä kaupungeissa 1800-luvulla. Maaseudulla koristekasveja pidettiin pitkään turhina. Illan aikana tutustutaan Satakunnan

Museon valokuvien avulla satakuntalaisiin pihoihin, niiden aitoihin, portteihin, kasvillisuuteen ja kalusteisiin.

Neuvontailta järjestetään Teamsin välityksellä suorana, sitä ei tallenneta. Tilaisuus on maksuton, paikan varaus verkkokauppa.pori.fi. Liittymislinkki lähetetään sähköpostitse päivä ennen luentoa. Osallistujamäärää ei ole rajoitettu. Lisätietoja: Tuulikki Kiilo, p. 044 701 1051 tuulikki.kiilo@pori.fi LA 22.4. JA 6.5. KLO 10–17

TOIVON VERSTAALLA

Ikkunankorjauskurssit

Rakennuskulttuuritalo Toivo järjestää keväällä kaksi yksipäiväistä ikkunankorjauskurssia, joissa käsitellään ikkunoiden historiaa, kuntoarvion tekemistä ja opetellaan ikkunoiden kunnostusta. Hinta 70 € (sis. tarvikkeet ja kahvit). Kurssille otetaan 10 henkeä ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuminen on sitova.

Lipun osto ja samalla kurssipaikan varaus 1.3.2023 alkaen museoiden verkkokaupasta: verkkokauppa.pori.fi

Lisätietoja: Marita Wahlroos p. 044 701 8598 marita.wahlroos@pori.fi

7
RAKENNUSKULTTUURITALO TOIVO
€ Kuva Kalle Virtanen, SatM. 6

Tule tutustumaan pienoismalleihin, pienoismalliharrastukseen sekä -harrastajiin! Porin seudun pienoismallikerho ja Satakunnan Museo järjestävät yhteistyössä kaksi pienoismallitapahtumaa. Pienoismallikerholaiset esittelevät harrastustaan ja Sota Porissa -näyttelyn lentokonemalleja sekä mukanaan tuomiaan pienoismalleja, kuten autoja, laivoja ja panssarivaunuja. Samalla kerholaiset myös rakentavat malleja.

Elon merkkejä -näyttelystä löytyy myös monenlaisia pienoismalleja pronssikauden maatilasta 1890-luvun Constantia-höyrylaivaan. Näyttelyä voi kiertää omatoimisesti tai osallistua opastukselle ke 15.2. klo 17-18. Museokaupassa on myynnissä kivoja pienoismallipaketteja.

Mukaan pienoismallitapahtumiin ja opastukselle sisäänpääsymaksun hinnalla tai Museokortilla.

18.2.-5.3.

TALVILOMALLA MUSEOIHIN

Satakunnan Museossa, Rosenlewmuseossa, Luontotalo Arkissa ja Korsmanin talossa on mukavaa tekemistä lapsille ja aikuisille yli kahden viikon ajan talvilomalla 18.2.-5.3. Museossa voi vierailla vaikka vähän kauempaa tulleiden lasten kanssa.

Museoissa voi pelata pelejä, leikkiä, askarrella, ratkaista arvoituksia sekä seikkailla näyttelyissä ja tutkia monin tavoin Satakunnan rikasta kulttuuri- ja luonnonperintöä.

Keskiviikkona 22.2. klo 14-20 Satakunnan Museossa pääsee tutustumaan pienoismallien kiehtovaan maailmaan. Muusta ohjelmasta tiedotetaan lähempänä ajankohtaa.

LAPSILLE, NUORILLE, AIKUISILLE

Porin museoissa on paljon erilaista ohjelmaa lapsille, nuorille ja aikuisille. Voit osallistua työpajoihin, leikkiä museoiden leikkipaikoissa, ryhtyä salapoliisiksi, etsiä kadonnutta museonvartijaa tai järjestää synttärit. Mahdollisuuksia on monia!

Ilmainen sisäänpääsy: alle 7-vuotiaat porilaiset 7.–9. luokkalaiset nuorisopassilla alle 18-vuotiaat viikonloppuisin ja arkipyhisin Toivoon ja Poriginal galleriaan on aina vapaa pääsy!

8 KE 15.2. KLO 16-20 JA KE 22.2. KLO
14-20 SATAKUNNAN MUSEOSSA Pienoismallien lumoa!
– KIVAA TEKEMISTÄ YKSIN JA YHDESSÄ
€ Kuvat
Leppäniemi, SatM. 9
Mikael

SYNTTÄREITÄ

JA PELEJÄ

Järjestä hauskat lasten synttärit Luontotalo Arkissa! Max 15 lasta, 120 €. Lisävieraat 12 € / hlö ja tarjoilut erikseen sopien.

PORIN MUSEOIDEN KESÄLEIRIT KOULULAISILLE

Leiri 1: ti-pe 6.-9.6. klo 10-16

Leiri 2: ti-pe 13.-16.6. klo 10-16

Ryhdy salapoliisiksi Satakunnan Museossa ja selvitä kadonneen museoesineen arvoitus.

Lapsille, nuorille, perheille, kaveriporukoille.

Peli 5 € / 1-6 hlö + sisäänpääsymaksut. Museon aukioloaikoina ex tempore tai varaamalla aika.

Porin museot järjestävät koululaisten kesäloman alussa kaksi museoleiriä 7–11 -vuotiaille. Molemmille leireille otetaan 12 lasta ilmoittautumisjärjestyksessä.

Rosenlew-museon museonvartija on kadoksissa! Pelaa pakopeli ja selvitä mitä tapahtui.

Aikuisille ja yli 12-vuotiaille, max. 8 hlöä / ryhmä. Varaa peliaika: p. 02 621 1866. Ma-su klo 11-17, 120 €, ti-su klo 17-19, 150 €.

Leireillä tutustutaan paikalliseen historiaan ja luontoon sekä taiteen ihmeelliseen maailmaan. Satakunnan Museon & Porin taidemuseon, Rakennuskulttuuritalo Toivon, Rosenlew-museon ja Luontotalo Arkin näyttelyissä ja työpajoissa ratkaistaan arvoituksia, taiteillaan, valetaan tinaa, valmistetaan puusta viikinkiaikainen miekka ja kilpi sekä paljon muuta!

Leirin hinta on 140 € / lapsi. Maksu sisältää ruuat, välipalat, askartelumateriaalit ym. tarvikkeet.

Lipun osto ja samalla leiripaikan varaus 1.3.2023 alkaen museoiden verkkokaupasta: verkkokauppa.pori.fi

Lisätietoja: Jonna Karttunen p. 044 701 2892 jonna.karttunen@pori.fi

10
€ €
SatM. 11
Kuvat Mikael Leppäniemi,

MAALISKUUSSA

JUHLITAAN PORIA JA NAISIA

Porin kaupunki täyttää 8. maaliskuuta 465 vuotta. Samana päivänä vietetään myös kansaisvälistä naistenpäivää. Porin museoissa on teemoihin sopivaa ohjelmaa pitkin viikkoa. Tule kuuntelemaan, osallistumaan, viihtymään ja tekemään löytöjä!

TI-SU 7.-12.3.

Museokauppa-ale

Museokaupoissa on hassun halpaan hintaa Porin ja Satakunnan historiaa käsitteleviä teoksia.

KE 8.3. KLO 17.30

Luento

Luento Satakunnan Museossa porilaisista yrittäjänaisista. Ks. luennot.

PE-SU 10.-12.3.

Pori-filmejä Filmejä pääsee katsomaan sisäänpääsymaksun hinnalla.

SATAKUNNAN MUSEOSSA

Porin uusi silta (v. 1926) ja 400-vuotias Pori (v. 1958)

Porin uuden sillan käyttöön vihkiminen on mustavalkoinen mykkäelokuva. Elokuvassa testataan sillan nostomekanismia ja kestävyyttä. Vanha, puinen Charlotta-silta on avajaisten aikaan yhä paikoillaan. 400-vuotias Pori on Suomi-Filmin tuottama esittelyelokuva juhlavuottaan viettävästä kaupungista. Filmit on uudelleen digitoitu ja restauroitu KAVIssa (Kansallinen audiovisuaalinen instituutti).

ROSENLEWMUSEOSSA

Paikallistelevision nostalgiaa 30 vuoden takaa

Non stoppina nähtävissä: Play off -pelin Ässät - Jokerit -huumaa Isomäessä, FC Jazzin pronssipeli stadionilla, jazz-tunnelmia Etelärannasta, “Kahdellakympillä torilla”, sekä viimeiset huikat Reposaaren Alkosta syyskuussa 1992.

MUITA TAPAHTUMIA

Porin museot järjestävät monenlaisia tilaisuuksia, tapahtumia ja kursseja. Tilaisuuksia järjestetään monien eri toimijoiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa.

Tule nauttimaan kulttuurista!

12
Kuvat SatM. Kuvat SatM. Kuvat SatM.
13

MUITA TAPAHTUMIA

TULOSSA

LAUANTAINA

20.5. mm. ohjelmaa liittyen Satakunnan Museon ja Porin taidemuseon yhteisnäyttelyyn OTOS, JÄLKI, HENKI liittyen. Kaikkien museoiden tapahtumista tiedotetaan lähempänä ajankohtaa.

SU 19.3.

MAKSA MITÄ HALUAT

Maksa mitä haluat -päivänä Porin kaupungin kulttuuri- ja liikuntapalveluissa asiakas saa itse päättää sisäänpääsymaksunsa hinnan! Sisäänpääsymaksun summa voi olla 20 senttiä, 20 euroa tai mitä tahansa muuta, sinä päätät. Joten ei muuta kuin kaveri kainaloon ja viettämään oman budjetin mukaista kulttuuripäivää Satakunnan Museoon, Rosenlew-museoon ja Luontotalo Arkkiin!

HUHTI-TOUKOKUUSSA PIIRRÄ MUSEOISSA –KUVATAITEEN KURSSI

Kurssilla (12332L) vieraillaan kuvataiteilija Anna Turusen johdolla Porin museoissa sekä tehdään veistosvaellus. Tutkimme ja havainnoimme näyttelyitä, teoksia ja tiloja erilaisin piirustusharjoittein. Aikaisempaa kokemusta ei tarvita. Oma piirustuslehtiö ja piirustusvälineet mukaan. Paikan päällä myös joitain välineitä kokeiltavaksi. Yhteistyössä Porin seudun kansalaisopiston kanssa.

LA 25.3.

KLO 19.30-22

EARTH HOUR

Tunnelmallinen ja vastuullinen ilmastotapahtuma Luontotalo Arkissa. Ohjelmassa voksikologi Scops Karwinin ilmastoa säästävä lintu- ja musiikkimatka. Valaisin mukaan, kiehtova pimeänäyttely palvelee. Vapaa pääsy!

Kurssitapaamiset: ke 19.4. klo 17-19.15 Satakunnan Museo la 22.4. klo 13-15.15 Rosenlew-museo ke 26.4. klo 17-19.15 Poriginal galleria ke 3.5. klo 17-19.15 Rakennuskulttuuritalo Toivo la 6.5. klo 13-15.15 Luontotalo Arkki ke 10.5. klo 17-19.15

Veistosvaellus, Porin taidemuseo. Kurssimaksu 28 €. Lisätietoja ja ilmoittautuminen 4.1. alkaen www.pori.fi/kansalaisopisto

SU 7.5.

KLO 12, 13 JA 14

DRAAMAOPASTUKSIA

Päivällistunnilla Elman kanssa – draamaa Rosenlew-museossa Sodassa ja työssä -näyttelyn innoittamana

Ammuspakkaamon sodanaikainen työntekijä Elma tietää yhtä sun toista siitä, millaista työ tehtaissa sotien aikana todella on. Vaikka kahvi on kortilla, ainakin korviketta saadaan.

Liity Elman seurueeseen, niin kuulet tehtaan parhaimmat juorut. Pääsymaksun hinnalla sinäkin saat kupillisen.

TO 18.5. KANSAINVÄLINEN MUSEOPÄIVÄ LA 20.5. MUSEOIDEN PÄIVÄ JA YÖ

Vapaa sisäänpääsy

Satakunnan Museoon, Rosenlew-museoon ja Luontotalo Arkkiin. Lauantaina museot ovat avoinna klo 11-22.

15
Kuva Mikael Leppäniemi, SatM. € 14

1 2

Hallituskatu 11, Pori Lipunmyynti p. 02 621 1063 Toimisto p. 02 621 2078 satakunnanmuseo@pori.fi DiakonJuhla Museo Cafe p. 044 705 2001 juhla@diakon.fi Avoinna: ti-su 11-18, ke 11-20, ma suljettu

Pohjoispuisto 7, Pori p. 02 621 1176 arkki@pori.fi Avoinna: ti-su 11-17, ma suljettu

Eteläranta, Pori taidemuseo@pori.fi Porin taidemuseo on toistaiseksi suljettuna peruskorjauksen vuoksi. Museo avautuu v. 2024.

4

Varvinkatu 19Juhana Herttuankatu 15, Pori p. 02 621 1051 toivo@pori.fi Toivo: ti-to 12-17. Lisäksi loka-huhtikuussa kuukauden toinen keskiviikko 12-19. Muina aikoina sopimuksesta. Korsmanin talo: 20.5.-24.9. ti-to 12-17, tapahtumien aikaan ja sopimuksesta.

VAP AUDE NKATU ANNANKATU M KONKATU LIISANKATU GALLEN-KALLELANKATU VALTAKATU HALLITUSKATU ETELÄRANTA KOKEMÄENJOKI RAUMAN SI ALT KUN NKAANLAHDENKA U HELMENTIE LÄNSIPUISTO ITÄPUISTO ETELÄPU ISTO KAUPPAOR LIISANTOR SIBELIUPUIS O KESK -POR N K RKKO AAVI-SILTA RAATIHUONEENUISTO POR I NSILTA A T L I S N A N N I L KONEPAJANRANTA ISOLI NNANKATU V ÄHÄLI NNANKATU TULLIPUOM NKATU VARVI NKATU PAANAKEDONKATU P A PE R ITE H T AANK A T U SÄVELTÄJÄNKATU JUHANA HERTTUANKATU YRJÖ NKATU ANTI NKATU PO HJ OISPUISTO 6 5 1 3 4 2 200 m Kuva Mikael Leppäniemi, SatM. 16

Eteläranta 6, Pori p. 044 701 47 37 Avoinna: ti-su 11-18, ma suljettu

Avoinna normaalisti loppiaisena pe 6.1. ja helatorstaina to 18.5.

Suljettuna pitkäperjantai 7.4. ja 2. pääsiäispäivä ma 10.4. vapunpäivänä ma 1.5.

17
3
5
Kuninkaanlahdenkatu 14, Pori p. 02 621 1866 rosenlew-museo@pori.fi Avoinna: ti-su 11-17, ma suljettu PORIN MUSEOT VARAA OPASTUS TAI KYSY LISÄÄ!
6
POIKKEUSAUKIOLOAJAT:
Lyhennetty avoinnaolo: vapunaattona su 30.4. klo 11-15

OLE AJAN HERMOLLA

www.pori.fi/museot Tilaa Museotuuttiuutiskirje www.satakunnanmuseo. pori.fi

Kaikki Porin museot Facebookissa ja Instagramissa. Kannattaa tykätä! YouTubessa Satakunnan Museon oma kanava. Näyttelyopastuksia, luentoja ja muuta sisältöä.

Tutustu Finna.fi -palvelussa Porin museoiden kuva- ja esinekokoelmiin

Osta ja hyödynnä edut! Museokortti / Museoavain

Ja paljon muuta: satakunnanmuseo.pori.fi/ museo-verkossa Tutustu Satakunnan Museon Elon merkkejä -näyttelyn sisältöön: tarinasoitin.fi/ elonmerkkeja

Liity Satakunnan Museon ystävät -yhdistykseen yli 400 jäsenen joukkoon! Mahtavia etuja ja tapahtumia vain ystäville! satakunnanmuseo.pori.fi

Museokauppojen tuotteita ja tapahtumalippuja: verkkokauppa. pori.fi

Leppäniemi, SatM. 18 19
Kuva Mikael

TERVETULOA

MUSEOON

Satakunnan Museossa, Rosenlew-museossa, Luontotalo Arkissa ja Rakennuskulttuuritalo Toivossa on niin vaihtuvia kuin pysyviä näyttelyitä. Näyttelyiden lisäksi museot järjestävät runsaasti erilaisia tapahtumia ja tilaisuuksia, jotka perustuvat museoiden toimintaideaan ja erityisosaamiseen, kuten yleiseen ja paikalliseen kulttuuri- ja luonnonperintöön, teollisuushistoriaan ja rakennuskulttuuriin.

Kädessäsi oleva museoiden tapahtumaesite julkaistaan kolme kertaa vuodessa. Kevätesite sisältää tapahtumatoiminnan tammikuusta toukokuuhun, kesäesite kesä-, heinä-, elokuun tapahtumat ja syysesite syyskuusta vuoden loppuun.

Kuva Mikael Leppäniemi, SatM.