Page 1

MESSEAVIS

Forårsmessen 2014 Haveråd & Blomster • Hus & Bolig • Håndværkergaden • Rejser & Oplevelser • Mad & Gæster • Aktiv Fritid • Stil & Velvære • New Bizz Zone

2014

Livsstil & inspiration for alle! Fredag 4., lørdag 5. og søndag 6. april kl. 10-17

5.000 P-pladser i gå-afstand fra AKKC. Søg plads - send SMS med park til 1231 Se side 2.

” ”

New Bizz Zone - mød superiværksætteren, lakridskongen Johan Bülow. Se side 5, 8 og 9.

Spændende sceneprogram med over 50 indslag. Se side 5.

VIND: Krydstogt til Skt. Petersborg, 5 dage i New York og luksus i Skallerup. Se side 4.

Sjov bagekonkurrence! Lørdag er Anne Kejser vært. Se side 5, 11 og 15.

200+ udstillere. Se hvem fra side 22.

Anita Wodstrup Madsen og Gitte Lacarriere giver råd og idéer til boligen. Se side 3, 5 og 11.

Entré: 60 kr. Børn t.o.m. 13 år gratis. Pensionister og efterlønnere 40 kr.

Bibi Junget fortæller om mode og viser frem. Se side 5 og 7.

Mød Mogens Jørgensen, Per Jensen og Henrik Arildskov fra TV2/Nord. Se side 5, 6 og 17.

Golf: Made in Denmark European Tour Himmerland! Mød folk bag touren på Store Scene og vind billetter. Se side 17 og 20.

Det sker i AKKC Aalborg Kongres & Kultur Center

Forårsmessen.dk


Haveråd · Hus & Bolig · Aktiv Fritid · Rejser & Oplevelser · Mad & Gæster ... 2014

2

Det er forår. Alting klippes ned. Der beskæres i buskadser og budgetter! Der er næppe mange af os, der ikke, når foråret åbner sig, lige sender Benny Andersens herlige Hilsen til forårssolen en tanke. Især ikke hvis man henlægger søndags spadsereturen til kvarterer, der rummer mange herlige haver.

d fjo r

18

P Østre A

lle

Ca. 5 min. gang Postterminal

20

parkv

ej

llé

sA

et

g

æ l n

A

e r t s

Ø

SMS park til 1231 for opdateret oversigt over ledige parkeringspladser Østr

e All

e

nd

Færøgade

sg

ad

e

Over 5.000 P-pladser i gå-afstand fra Aalborg Kongres & Kultur Center Hjulmagervej

19

ro

l la

Vesterbro

j

13

14

erbro

ærve

Teglvæng

Fyensgade

n a

S ønd

mel K

16

Sjæ

n F. Johnnedys Ke ds Pla

G am

Soy ag a

e

tien

sg ad

Løkkegade

de

Østerb

Van g

ade

erga

Karolinelundsve j

15

Thomas Boss Gade

Danmarksg

Aabos Plads

M ø lle å e

Louiseg.

Sønd

Frøgade

Nyhavnsgade

8

7 Kanals

de

Brett eville

Nørrega

g a de

7

4

de

ad Sl o

ade

3

Flord g

Lille Nygade

2 de

Slotsgade

Øs t Bu Pla dolfi ds

Alga

gade

17

ds

B o nne se ns g a de

s Pla

e

de n

t sg

a de e r åg

v

3 Føtex - 150 pl. (lukket søndag) 4 Friis - 850 pl. 2 Salling - 310 pl. 5 Kvindens Plads - 75 pl. 3 Føtex 110 pl. (luk. søndag) Ved Kvægtorvet - 200 pl. 6- 850 4 Friis pl. Medborgerhuset - 30 pl. 7 5 Adelgade - 25 pl. pl. 8 Havnen- 45- 250 6 Urbansgade pl. Slottet - 60 pl. 9 Overfor 7 Løkkegade - 50 pl. AKKC - 700 pl. 8 10 Sømandshjemmet - 60 pl. - 148 pl. 11 -Gåsepigen 9 AKKC 700 pl. Budolfi Plads - 190 pl. 10 12 Gåsepigen - 145 pl. Ved Budolfi Kirke - 30 pl. 11 13 Budolfi Plads - 160 pl. Kennedy Arkaden - 355 pl. 12 14 Ved Budolfi Kirke - 30 pl. Jyllandsgade - 35 pl. 13 15 Kennedy Arkaden - 350 pl. Frederikstorv - 54 pl. 14 16 Jyllandsgade - 10 pl. Karolinelundsvej - 50 pl. 15 17 Frederikstorv - 55 pl. Grønttorvet - 76 pl. 16 18 Karolinelundsvej - 35 pl. Sauers Plads 17 19 Grønttorvet - 75 pl. 240 pl. sygehus - 600 pl. 18 20 Sauers Aalborg Plads - 360 pl. Aalborg sygehus 19 21 Aalborg Sygehus - 580 pl.- 250 pl. 20 22 AalborgAalborg Sygehussygehus - 280 pl./ Aalborg Zoo - 150 pl. 1 Paladsparkering - 500 pl.

Jyllandsgade

j

Mølle

sen

Kjellerups

de

Boulevarden

de

sga

ej

sg a

sen

parkv

Atletikstadion

ov v e

Sygehus Syd

21

Mølle

re Sk

ade

ian

n Pri

e

Aalborgtårnet

S ø nd

arksg

r ist

All

l ad

ade

rksg.

a us g

elma

12

Rantz

11

to r

Ågad

S ank

gade

ad e

går d sg .

Ny

Ågade

a de V in

tsp

e

Bu Pla dolfi ds

rbro neg

10

Sl o

de n

Kvin

Adelgade

Alg

Vest e

rd Stenga sg. de

Ch

ns

1

Salling - 204 pl.

tran

L økk e

Veste rå

Kattesundet Gravensg.

nsg . egå

nb a

s Gade

de

Ga

Kong Han

ens

tia

Ved S

Hørfrøg.

Lad

ørg

Nordjyllands Kunstmuseum

Parkeringsoversigt PARKERINGS1 OVERSIGT 2

Stuhrsvej

kt J

Ur ba

San

6

9 P

Ernst Trillingsgaard

Palads Parkering - 500 pl.

5

D a nm

ris

Med forårshilsen

dg.

sgad Bispen

J er

e

Saxogade

Ch

Og lad mig så slutte optimistisk med Benny Andersens sidste sætning i Hilsen til forårssolen, Det er forår, den med de mange negative bølger, men her afsluttet positivt med: … men når forårssolen skinner, lever jeg!

e

g ad e

sgade

ansgad

ergad

Dalga

Svendsg.

Kors

ng

Kære gæster! Hjertelig velkommen på årets messe. Vi håber, at I får den forventede oplevelse ud af besøget.

usv. B adeh

Tolb o Borg

Ko

Tak til de mange udstillere, som i år har fundet vej til Forårsmessen! Dette i tillid til, at vi, AKKC, kan formå nordjyderne til at møde dem de tre dage i april.

Lim

n

22

Hasseris

Men det bedste ved Forårsmessen er og bliver udstillerne – mødet mellem køber og sælger et det, der skal være i fokus på en rigtig messe.

Og det er vigtigt at få slået fast, at på Forårsmessen kan køber og sælger møde hinanden ansigt til ansigt.

de

j

P

Foruden de godt 200 udstillere, kan vi byde på et stort sceneprogram med over 50 indslag fordelt på tre scener.

Ødselhed lægges der ikke op til. Nej vore udstillere præsenterer først og fremmest det bedste af, hvad vi som almindelige forbrugere har på ønskesedlen, og de ved, hvad vi kan og vil betale for ydelserne. Derfor kan der på standene gøres en virkelig god handel på Forbrugermessen forår 2014.

Jo, når vi læser dagens aviser og ser og hører nyhederne i radio og TV, er det i sandhed ajo først og

Reberb

Respekt for den elektroniske handel, men vi vil så gerne møde sælgeren - og gerne en der har mere end 5 minutter!

Og vi er stolte over den udstillersammensætning vi i år kan præsentere. Der er NYHEDER fra alle kanter - NYHEDER til haven, til huset, til hjemmet. Der er NYHEDER indenfor rejser og oplevelser og den gode mad. På standene, der fortæller om aktiv fritid, stil og velvære, er der råd og dåd at hente, så den nye årstids vellevned ikke sætter sig de forkerte steder.

Men sprogmennesket Benny Andersen får os lynhurtigt ud af alle de rare tanker med sit Der beskæres i … budgettter. Og han fortsætter sine negative bølger med sit: Slut med fordums ødselhed. Jo, det negative fylder faktisk det meste af den forårssang, der så dejligt starter med at bebude den nye årstids komme. Andersen får os hurtigt tilbage til hverdagen! Men det sker på en højest poetisk måde - og med blink i øjet.

K as t etve

Herinde i Aalborg Kongres & Kultur Center, mærker vi da også, at finanskrisen fortsat kradser nogle steder, men specielt op til årets Forårsmesse, har vi konstateret en høj grad af optimisme. Det har bl.a. vist sig ved, at efterspørgslen efter stande begyndte langt tidligere end årene før, således at vi allerede ved udgangen af januar måned fik svært ved at imødekomme nye udstilleres arealønsker.

Optimismen har overhalet pessimismen!

Jo, nu er sommeren lige om hjørnet og vi glædes derved og drømmer om bagende sol, terrasseliv, havefryd, strandliv og sommerferie!

dveje

Således at begge parter kan få skabt den gensidige tillid, der kendetegner en god handel.

Således kunne vi konstatere, at det ikke var alle steder, at messebudgettet var blevet beskåret. Nu vil virksomhederne igen ud at møde kunderne ansigt til ansigt! På Forårsmessen!

Der skæres der ned og ryddes op og årets første farveglade blomster plantes - i skrivende stund domineret af de herlige Stedmoderblomster.

Stran

fremmest beskæringer og spareknive, der dominerer i nyhedsbilledet.

21 Aalborg Sygehus / Aalborg Zoo - 130 pl. 23 C.W. Obels Parkering - 376 pl. 22 C.W. Obels Parkering - 375 pl.


2014

3

Det sker i AKKC - Aalborg Kongres & Kultur Center

Sæt prikken over i-et i din indretning For indretningskonsulent Anita Wodstrup Madsen fra Boligstil.dk er styling et af de vigtigste redskaber, når en bolig skal have den rette stemning.

Tænk utraditionelt

Mange af Anitas kunder har svært ved at få valgt og placeret de sidste vigtige detaljer. - Det bliver det samme og det samme. Man stiller et frugtfad midt på bordet og kombinerer det med to ens lysestager, der placeres diagonalt. Det bliver hurtigt lidt bart, lidt forudsigeligt og ikke mindst - lidt kedeligt, forklarer Anita. Når man indretter sit hjem, kan man med fordel gøre brug af de små sjove, anderledes detaljer, der gør, at ens hjem bliver mere personligt. Her får du lidt idéer til, hvordan du med små detaljer kan skabe et rum med stil og personlighed.

Soveværelset

Møbler alene gør det ikke. Der skal mere til at skabe et hjem og en personlig stemning end et par sofaer og en stuebirk. Ofte strander mange ved to lysestager og et frugtfad midt på bordet. Men detaljen er vigtig og det er i detaljen, helheden ligger. - Farverne bør ikke være for vilde. Soveværelset er et sted, man skal lade op, så her er det godt med nogle lidt dusede jordfarver og enkle, rene virkemidler, fortæller Anita.

Køkkenet

Sengetæppe eller ej… - Den klassiske ”fejl” i soveværelset er, at man vil have et sengetæppe, der dækker hele sengen. Hvis man vil arbejde lidt med soveværelset, kunne man i stedet overveje at købe noget lækkert sengetøj og et par ekstra puder. Lad kun sengetæppet dække halvdelen af sengen, så man kan se det flotte sengetøj, sæt et par store puder op af sengegavlen. På den måde får man skabt en hotel/lounge-stil. Suppler gerne med et lammeskind på gulvet ved sengen, lyder forslaget fra Anita.

Styling i køkkenet kommer lidt af sig selv, hvis man ikke er bange for et ”levende” køkken. - Køkkenet må gerne have et ”levende” look og signalere, at her bliver der rent faktisk lavet mad. Udskift blomsten i vindueskarmen med en stor potte basilikum og nogle citroner. Det er dekorativt og giver et frisk og levende pust i stylingen. Lad også gerne de ting, du bruger, stå fremme. Salt, peber og diverse olier og marinader tager sig fint ud på en lille bakke ved komfuret. Krukker med sukker, dåser med kaffe og the er også dekorative på bordet eller på åbne hylder, understreger Anita.

Farvemæssigt er soveværelset et rum, hvor der gerne må være lidt mere ro på end i boligens øvrige rum.

Du kan også lave små temaer i dit køkken - Laver man for eksempel ofte smoothies, kan man lave et lille område, hvor blenderen står

fremme samme med bøger med smoothieopskrifter og måske en wallsticker på væggen med opskriften på yndlingssmoothien. Eller det kunne være kaffemaskinen, der er omkredset af kaffedåsen, sukkerskålen og siruppen. Det fungerer virkelig godt med temaer på den måde og er en anderledes og personlig måde at indrette køkkenet på, lyder det fra Anita.

Stuen Stuen er for de fleste et samlingspunkt, hvor der slappes af og lades op. Det er fint med en rolig farve på væggene, men holder man sig stringent til farvetemaet sort/hvid plus én enkelt pangfarve, bliver det hurtigt lidt kedeligt. Leg lidt mere og tænk ikke så meget over, at tingene skal ”passe sammen”. - Det samme gælder materialerne. Her er det godt at mikse tingene. Man skal turde blande glas, træ, stål og keramik, så det hele ikke bliver for pænt og arrangeret. Jeg tænker også meget i grupperinger, når jeg laver styling. Der skal helst være niveauforskelle med nips i forskellige højder. Det giver mere liv, end hvis alle blomster, lysestager og krukker står i snorlige højder. Og husk så endelig, at det er vigtigt at give tingene luft. Der behøver ikke at stå en blomst, en vase eller en kurv på hver en tom flade. Der må gerne være bare pletter, slutter Anita.


2014

4

Bliv helt klar til sommerens rejser og oplevelser Inspiration til rejser og oplevelser har altid været et sikkert indslag på Forårsmessen. Det er også tilfældet i år, hvor udvalget traditionen tro er spændende og alsidigt.

VIND ferien på Forårsme ssen!

Skallerup Seaside Resort Ét af de hjemlige tilbud, der er med på messen – i øvrigt for første gang – er Skallerup Seaside Resort. Det forventer de sig meget af: - Vi vil vise de mange muligheder, som en ferie hos os rummer. Blandt andet eksklusive wellnessophold, familieweekender eller vores tilbud om en helt unik familiefest, hvor man kan fejre fødselsdag, bryllupsdag, fætter/kusinefest eller noget helt andet med et weekendophold, hvor der er plads og aktiviteter til mange glade timer for alle generationer, fortæller Jonna K. Madsen fra Skallerup Seaside Resort. - På messen kommer også en massør fra vores store og flotte wellnessafdeling, så gæsterne kan prøve både massage og zoneterapi, så det er med at kigge forbi Wellness, Skallerup Seaside og få en god oplevelse, som vi gerne vil forlænge med en ferie hos os. Resort

FDM travel FDM travel er også til stede på forårsmessen, hvor de har fokus på deres store USA-program. - Vi sender hvert år omkring 30.000 gæster til USA, hvor vi hjælper med at skræddersy rejserne efter gæsternes helt individuelle ønsker og behov. Vi kan praktisk talt hjælpe med det hele – fra flybilletter, billeje og hoteller til at kombinere rejserne med eksempelvis et cruise, fortæller Morten Kirkegaard fra FDM travel. - En ny trend er et såkaldt AirCruise, hvor man i et privatfly flyves rundt i USA. På den måde kan man se en masse på forholdsvis kort tid, og så er det overhovedet ikke så dyrt, som man umiddelbart skulle tro. - Vi glæder os meget til at præsentere vores store og omfattende USA-program, men tager naturligvis også et par af vores andre rejsemål med til forårsManhattan Skyline, messen, slutter Morten Kirkegaard. New York

MyCruise.dk Også MyCruise deltager med store forventninger på forårsmessen. Krydstogter har efterhånden udviklet sig til en fantastisk ferieform for hele familien, hvor skibet fungerer som et flydende hotel med et væld af faciliteter ombord, samtidig med, at gæsterne får mulighed for at opleve en masse spændende steder og lande på én og samme rejse. - Mange tror, det er dyrt at tage på krydstogt, men sådan er det slet ikke mere, fortæller Claus Jensen fra MyCruise, og fortsætter: - Priserne er nu så konkurrencedygtige, at de sagtens kan konkurrere med eksempelvis prisen på almindelige charterrejser. - Vi har haft en stand på forårsmessen de sidste mange år, og vi ser frem til endnu engang at fortælle gæsterne om denne fantastiske flydende ferieform, der bare rummer alt det gode ved at holde ferie. Costa Pacifica, Costa Cruises

1 uge i spahus på Skallerup Seaside Resort

Vinderen modtager et flot gavekort for 4-5 perso ner til en hel uge på herlige Sk allerup Seaside Resort med fri adgang til vandland, svømmehal med spa, sauna og dampbad. Og børnene kan tumle i det herlige legeland. Læs mere om det fantas tiske sted på skallerup.dk Besøg Skallerup Seas ide Resort på Forårsmessens stand A146 og deltag i konk urrencen! Vandland, Skallerup

Seaside Resort

5 dage i New York med FDM travel

Big apple venter den he ldige vinder! 2 personer får lejlighed til at få en herlig oplev else i New York. Turen omfatter fly til sto rbyen og 4 nætter på godt ho tel på Manhattan, som er det afgjort bedste udgangspunkt for ture til New Yorks mange attrak tioner - og til det fantastiske storbyliv, hvor pulsen slår hele dø gnet. Gå ture på steder, som alle kender fra film og TV. Se mere på fdmtravel.dk FDM travel på stand A170 giver dig chancen - ko m indenfor! Frihedsgudinden, Ne

w York

11 dage på krydstogt med MyCruise.dk

Der er et gavekort til de heldige, som med dette kan glæ de sig til en sørejse ud over det sædvanlige: 11 dage kan to pe rsoner slappe af på Costa Pacifi ca inklusive indvendig dobbelt kahyt, helpension, show og un derholdning ombord. Få lejl ighed til at besøge flere nordi ske hovedstæder, bl.a. Riga, Helsinki og Skt. Petersborg. Se mere på mycruise.dk Det hele starter på My Cruise’s stand C209 på årets me sse!

Alle vindere udtrækkes på Forårsmessens sidste da g, søndag 6. april på Store Scene. Vinderen får direkte be sked.

Opstandelseskirken,

Skt. Petersborg


2014

5

Det sker i AKKC - Aalborg Kongres & Kultur Center

SCENEPROGRAM FORBRUGERMESSEN FORÅR 2014

Løbende aktiviteter alle dage 10-17

Elever fra Food College Aalborg viser deres færdigheder - Bagekonkurrence lørdag og søndag Aalborghallens Foyer

10-17

Leg med PlayMais Greenway-Denmark ApS Stand 345, Garderobegaden

10-17

Kom og leg med! McDonald’s tumleplads og kreative hjørne for børn - Ronald McDonald optræder lørdag og søndag kl. 12 og 14 Stand 306, Garderobegaden

10-17

Cigarrulning Stand 327, Garderobegaden

10-17

Håndværkerhuset præsenterer gamle traditionelle håndværksfag Stand 280, Aalborghallens Foyer

FREDAG 4. APRIL 10.00

Åbning - Direktør Ernst Trillingsgaard og Borgmester Thomas Kastrup Larsen Store scene, Aalborghallen

10.00

Elever fra Food College Aalborg viser deres færdigheder hele dagen Aalborghallens Foyer

16.00

Håndværkersange Aalborg Haandværker-Sangforening Forårsscenen, Forhallen

10.00

Aalborggarden spiller Forpladsen

10.00

Vodskov Bigband Forårsscenen, Forhallen

10.00

Formiddagens bagekonkurrence mellem Food College elever sættes i gang Aalborghallens Foyer

11.30

Sæt prikken over i’et i indretningen Indretningskonsulent Anita Wodstrup Madsen, Boligstil.dk Forårsscenen, Forhallen

TV2/Nord præsenterer - underholdning ved værterne Mogens Jørgensen og Per Jensen. Henrik Arildskov ”gør haven forårsklar” TV2/Nord Scenen, Aalborghallen

11.30

Brugbar forårsmode Stylist Bibi Junget Forårsscenen, Forhallen

Sæt prikken over i’et i indretningen Indretningskonsulent Anita Wodstrup Madsen, Boligstil.dk Forårsscenen, Forhallen

12.00

Brugbar forårsmode Stylist Bibi Junget Forårsscenen, Forhallen

12.45

Kreativ workshop: Fede ting af læste bøger Indretningsarkitekt og genbrugsspecialist Gitte Lacarriere Forårsscenen, Forhallen

13.00

TV2/Nord præsenterer - underholdning ved værterne Mogens Jørgensen og Per Jensen. Henrik Arildskov ”gør haven forårsklar”. Musikalsk tvekamp mellem EU-parlamentsmedlemmerne Ole Christensen og Jens Rohde TV2/Nord Scenen, Aalborghallen

13.15

Vinderne af formiddagens bagekonkurrence kåres Aalborghallens Foyer

13.45

Eftermiddagens bagekonkurrence mellem Food College elever sættes i gang Aalborghallens Foyer

14.15

Smuk indretning med nyt og brugt - sådan gør du! Indretningsarkitekt og genbrugsspecialist Gitte Lacarriere Forårsscenen, Forhallen

14.30

TV2/Nord præsenterer - underholdning ved værterne Mogens Jørgensen og Per Jensen. Henrik Arildskov ”gør haven forårsklar” TV2/Nord Scenen, Aalborghallen

15.00

Forårsstemning ude og inde Indretningskonsulent Anita Wodstrup Madsen, Boligstil.dk Forårsscenen, Forhallen

15.30

Brugbar forårsmode Stylist Bibi Junget Forårsscenen, Forhallen

16.30

Vinderne af eftermiddagens bagekonkurrence kåres Aalborghallens Foyer

LØRDAG 5. APRIL 10.00

11.30

11.30

12.00

12.45

13.00

Formiddagens bagekonkurrence mellem Food College elever sættes i gang Aalborghallens Foyer TV2/Nord præsenterer - underholdning ved værterne Mogens Jørgensen og Per Jensen. Henrik Arildskov ”gør haven forårsklar”. Weber griller TV2/Nord Scenen, Aalborghallen

Kreativ workshop: Fede ting af læste bøger Indretningsarkitekt og genbrugsspecialist Gitte Lacarriere Forårsscenen, Forhallen TV2/Nord præsenterer - underholdning ved værterne Mogens Jørgensen og Per Jensen. Henrik Arildskov ”gør haven forårsklar” TV2/Nord Scenen, Aalborghallen

12.00

Forårsprisen 2014 Store scene, Aalborghallen

12.30

Sæt prikken over i’et i indretningen Indretningskonsulent Anita Wodstrup Madsen, Boligstil.dk Forårsscenen, Forhallen

13.15

Skuespiller, TV- og radiovært Anne Kejser kårer vinderne af formiddagens bagekonkurrence Aalborghallens Foyer

TV2/Nord præsenterer - underholdning ved værterne Mogens Jørgensen og Per Jensen. Henrik Arildskov ”gør haven forårsklar” TV2/Nord Scenen, Aalborghallen

13.45

Skuespiller, TV- og radiovært Anne Kejser sætter eftermiddagens bagekonkurrence mellem Food College elever i gang Aalborghallens Foyer

13.00

13.00

Op på lakridserne Iværksætter Johan Bülow New Bizz Scenen, Europahallen

13.15

Kreativ workshop: Fede ting af læste bøger Indretningsarkitekt og genbrugsspecialist Gitte Lacarriere Forårsscenen, Forhallen

14.30

14.45

15.30

TV2/Nord præsenterer - underholdning ved værterne Mogens Jørgensen og Per Jensen. Henrik Arildskov ”gør haven forårsklar”. Musikalsk tvekamp mellem EU-parlamentsmedlemmerne Ole Christensen og Jens Rohde TV2/Nord Scenen, Aalborghallen Smuk indretning med nyt og brugt - sådan gør du! Indretningsarkitekt og genbrugsspecialist Gitte Lacarriere Forårsscenen, Forhallen Forårsstemning ude og inde Indretningskonsulent Anita Wodstrup Madsen, Boligstil.dk Forårsscenen, Forhallen

14.15

14.30

SØNDAG 6. APRIL

Smuk indretning med nyt og brugt - sådan gør du! Indretningsarkitekt og genbrugsspecialist Gitte Lacarriere Forårsscenen, Forhallen TV2/Nord præsenterer - underholdning ved værterne Mogens Jørgensen og Per Jensen. Henrik Arildskov ”gør haven forårsklar”. Musikalsk tvekamp mellem EU-parlamentsmedlemmerne Ole Christensen og Jens Rohde TV2/Nord Scenen, Aalborghallen

15.00

Forårsstemning ude og inde Indretningskonsulent Anita Wodstrup Madsen, Boligstil.dk Forårsscenen, Forhallen

15.30

Brugbar forårsmode Stylist Bibi Junget Forårsscenen, Forhallen

16.30

Skuespiller, TV- og radiovært Anne Kejser kårer vinderne af eftermiddagens bagekonkurrence Aalborghallens Foyer


2014

6

TV2/Nord på banen Så er TV2/Nord igen på banen på Forårsmessen. Efter et års pause er der atter sjov, quiz, konkurrencer, musik og snak på Store Scene.

Fredag kl. 13.00 forventer TV2/Nord at få besøg af modtageren af Forårsprisen 2014. Og alle tre dage bliver der undervejs besøg af EU-parlamentsmedlemmerne Ole Christensen og Jens Rohde, der vil duellere musikalsk - på sang, klaver og guitar.

Fra de gamle scrapbøger

Dem med swimmingpool’en Trofaste gæster på Forårsmesserne kan altid huske Munkholt fra Hjallerup. Det er dem med swimmingpools og spabade, som diverse søde piger, kunstnere - ja, sågar en fuldt påklædt direktør Ernst Trillingsgaard gennem årene har badet i. Hjallerup-firmaet deltog for første gang i ’80. Firmaet, der beskæftiger sig med tagudskiftninger samt tømrer-, snedker- og murearbejde, sælger og installerer nemlig også swimmingpools – og de har altid været publikumsmagneter, fordi Munkholt gennem årene har forstået at få mere eller mindre påklædte gæster i badet.

Med Mogens Jørgensen og Per Jensen i spidsen er der lagt op til nogle muntre oplevelser i behageligt selskab - fredag kl. 13.00 og 14.30, samt lørdag og søndag, begge dage klokken 11.30, 13.00 og 14.30. Henrik Arildskov er i forårshumør - og tvgartneren, der snart runder haveudsendelse nummer 700 med sin faste makker Per Jensen, er klar til at både at besvare og stille spørgsmål. Han har også præmier med under armen. I det hele taget vil der være masser af gevinster på højkant, når publikum får mulighed for at gætte med på de forskellige konkurrencer. Det hele vises på storskærm.

Med på scenen er også repræsentanter fra Made in Denmark, European-golfturneringen i Himmerland, der bliver det største idrætsarrangement i Danmark nogensinde. Der vil bl.a. blive mulighed for at putte om pæne præmier. Endelig vil ClubNord, TV2/Nords nye medlemsklub, være på scenen med tilbud på medlemskab og deraf følgende specialtilbud.

Fra de gamle scrapbøger I messeavisen har forfatteren, journalisten og tidligere redaktør Lars Brix sammen med direktør Ernst Trillingsgaard, AKKC, samlet en buket gamle messehistorier Det sker under overskriften ”Fra de gamle scrapbøger”. Det var Jørgen Munkholt Kristensen fra håndværkerfirmaet Munkholt i Hjallerup, der forud for Forårsmessen i 2013 præsenterede sin omfattende messescrapbog for Ernst Trillingsgaard og messechef John Nørgaard. Munkholt mente, at det ville interessere en bredere skare at læse gamle messehistorier.

Idéen blev gemt, men ikke glemt AKKCs messeafdeling fik overdraget de gamle scrapbøger med henblik på at få en idé til, hvordan historierne kunne videregives. Da redaktionen af nærværende avis satte sig ned for at få idéer til stof, dukkede Munkholts scrapbøger på på bordet. Det affødte idéen: - Vi bruger nogle af historier fra Munktholts scrapbøger, og så finder vi vore egne frem og supplerer med dem. Valget af historier viste sig at blive en relativ let sag, for Lars Brix skrev i 2012 Aalborg Kongres & Kultur Centers 60-års jubilæumsbog, ”Fra Aalborghallen i 1953 til Aalborg Kongres & Kultur Center 2013”, og dertil havde han allerede sammen med Trillingsgaard udvalgt en række messehistorier. Dog langt flere end der kunne afses plads til i messeavisen. Men Brix fik så til opgave at finde de historier han brændte mest for. Resultatet af hans valg kan ses på de følgende sider. Jubilæumsbogen kan i øvrigt købes i AKKC for 60,- kr.

Og Jørn Munkholt har sandelig også selv været i vandet. Under Forårsmessen ’93 blev han interviewet af Stiftstidendes reporter, Mads Steenstrup, der også var hoppet i badebukserne - omend begge d’Herrer ikke kunne være i spabadet samtidig…! Men Jørn Munkholt har også været på så mange Forårsmesser, at han har mødt flere af Aalborgs borgmestre. Herunder er det borgmester Marius Andersen, som i 1981 kikker på spabad sammen med Jørn Munkholdt. Pigen i badet hedder Trine. Borgmester Kaj Kjær og haldirektør Sven Bengtsson besøgte Munkholts udstilling ved Forårsmessen i 1983. Hverken haldirektøren eller borgmesteren var dog til at lokke i badet så det fik lov til at boble tomt. Under Forårsmessen ’94 var radiomanden Georg Julin lynhurtig, da det lykkedes ham at lokke en af udstillerne, Anne Marie Poulsen fra Dansk Folkeferie, med i badet. Radiokollega Lars E. Christiansen rapporterede - Helle Bach, Ernst Trillingsgaard, Jørn Munkholt og Winnie Gatten så til. Direktør Ernst Trillingsgaard røg både i baljen og på forsiden på sidstedagen af Foråsmessen ’87. Messen havde rekordantal besøgende, 50.212. Det havde ingen regnet med, og direktøren havde på messens første dag påstået, at han ville hoppe i Munkholts swimmingpool, hvis rekordtallet blev nået. Men så kom direk-


2014

7

Det sker i AKKC - Aalborg Kongres & Kultur Center

Brugbar forårsmode Jeg holder af at tænke på mode som en have. Naturen går sin gang med skiftende årstider, og vi holder øje med den, accepterer den, tæmmer den lidt når det kræves og tilsætter lidt nye planter, når vi synes den skal friskes op. En have er ikke bare en have, for selvom Bibi Junget der i de fleste haver er græs, træer og buske, anlægger vi bede, placerer krukker og møbler hver især i forhold til smag og behov, for at gøre vores have til vores egen med vores eget personlige fingeraftryk. Lug ud i garderoben Indgangsvinklen til mode er for mig den samme. Man burde forestille sig sin garderobe som en have. Til hver årstid går man sin have igennem, forbereder den til den kommende sæson, luger ukrudt væk, beskærer blomster og planter, tager det kritiske øje på og gør det der skal til, for at ens have kan blomstre og fryde øjet og sanserne. Hvorfor ikke gøre det samme med ens garderobe? I en have kan nogle planter gro et sted og ikke andre. Jordbunden, sammensætningen af planter og lyset har stor indflydelse, og det accepterer vi og indretter vores have ud fra. Tænk hvis alle kunne overføre det til stil, mode og garderobe. Simpelthen acceptere at nogle

Fra de gamle scrapbøger

Lange køer for at møde foråret Det er nordjydernes sikre forårstegn, når Aalborg Kongres & Kultur Center åbner dørene for Forårsmesserne. Besøgstallet er gået op og ned gennem årene, og i de seneste år har messerne været afviklet over tre dage i stedet for fire som for flere år tilbage. Men et er sikkert næsten uanset vejr og vind: Der kommer så mange gæster, at der opstår køer langt ud på forpladsen. Søndagen under Forårsmessen’80 var kølig og blæsende. Og det trak 24.531 gæster til - alene om søndagen. På et tidspunkt forbød brandvæsnet af sikkerhedsgrunde flere mennesker i Aalborghallen (det var før Europahallens tid) og gæsterne måtte lukkes ind i hold. I 1984 kom over 55.000 gæster, som i køerne fik tid til at kikke på de udendørs stande. Direktør Sven Bengtson meddelte, at alt allerede var udlejet til næste års messe. I 1994 måtte gæsterne igen lukkes ind i hold, og køen slangede sig over forpladsens stande helt ud på Vesterbro, og i ’96 var der så mange, at køen måtte dreje sig ud mod parkeringspladsen bag hallen.

ting ikke går til noget, at andre ting ikke er gode til sæsonen eller at helt tredie ting rammer helt rigtigt. Basis og sæson Opbyg din garderobe som din have udfra devisen om, at den skal bestå af lige dele basisting og lige dele sæsonting. Græsplæne, træer og buske kan være basisting for en have og stauder, krukker og møbler kan være personlige, sæsonprægede ting. Klassiske bukser, blazere og sorte sko kan være basisting for en garderobe og mønstre, farver og accessories kan være sæsonprægede ting for en garderobe. Mode handler ikke om at låse sig fast på en trend eller en farve, men handler i højere grad om at kigge på sig selv og sin garderobe, skære det overflødige væk, beholde basisdelene og tilsætte lige præcis de enkelte ting der skal til, for at klargøre den til den nye sæson. Det handler også om at acceptere at sæsonerne skifter og man selv med dem, istedet for at holde fast i noget, der ikke fungerer. Modeblomster Vi ved jo allesammen, at for at noget skal blomstre, skal de rette betingelser være tilstede. Plant en rose i det rigtige hjørne af haven, beskær den, vand den og den vil vokse og glæde dig. Plant dig selv i det rigtige hjørne af din stil og din garderobe, og du vil også vokse og glædes. Foråret er lige rundt om hjørnet og det er nu det kribler i fingrene på haveentusiaster for at kom-

me igang i haven. Det kribler også i mit sind for at komme igang med den nye forårssæsonen modemæssigt. Især fordi dette forår byder på masser af farver og blomsterprint og virkelig får mig til at tænke på den smukkeste have. Jeg vil fortælle lidt om hvilke redskaber man kan bruge, for at dyrke sin indre modehave og få den til at springe ud i fuldt flor. En ting, der er sikker, er at man ikke bruger en højhælet sko til at plante stauder med, og at man altså heller ikke bruger en spade til at grave sin indre fashionista frem med. Forståelse for mode handler om god grobund, de rigtige redskaber, viden om sæsonerne og evnen til at glædes over forandring. Jeg glæder mig til med rund hånd at så frø i sindene rundt omkring, så der i løbet af foråret springer modeblomster ud rundt omkring i Nordjylland til glæde og gavn for os selv og andre.

Forårsprisen uddeles for 28. gang for ekstraordinær branding af Nordjylland og for glæde og gavn rg agergaard, Aalbo er Kirstine Lang ed tsl ræ Id 87 19 -”Ud af røret” , Kaj Christiansen 1988 Redaktør ds redaktør for Politiken old Nordjyllan tre i damehåndb lubs danske mes d Poul Erik Thinggaard ldk bo så ng Ly man 1989 r og rejsebureau 1990 Rutebileje jer Anton Thomsen lee ko es nt Skørping 1991 Pla Helge Qvistorff, 1992 Forfatter farts- og Marinemuseum e Sø rg kendt for sine ur 1993 Aalbo graf Max René, 1994 Pressefoto ner Poul Erik Andreasen, AaB 1995 Fodboldtrættemeier, nordjydernes madmor 1996 Kirsten Hü nelle boksere sio 1997 De profes ergaard og Jørgen Hansen Søren Sønd n Peter Tage stedssatelitten 1998 Jazzmande pen, Aalborg Universitet for Ør gaard up us Gr Ha llit els te Ni Sa eren 1999 og samfundsrevs 2000 Sangeren Lars Lilholt ne Bjerre en er ng kstildesigner Le 2001 Sa Kristensen og Te Nordic MGP m To er ør rk ce GP og 2002 Ra er af børnenes M 2003 Razz, Vind piller Rikke Nielsen lds bo 2004 Hånd Jakob Ejersbo og 2005 Forfatter Ole Christian Madsen ør instrukt en fra Læsø Geisnæs tensen, saltsyder 2006 Poul Chris e Gade ved restauratør Morten An fru m Jo ilt Eih 07 ne 20 nningen Marian 2008 Dansedro oldhold db fo Bs Aa l+ 2009 sen, Nibe Festiva 2010 Peter Mad nst Trillingsgaard, AKKC n , Aalborg Lufthav Direktør Er r Søren Svendsen tø ek dir ns av fth 2011 Lu stival 2012 Skagen Fe osecentret, Storvorde 2013 Lille Vildm 2014, kl. 12 på fredag 4. april 2014 Afsløres e… en AKKCs Store Sc

På Forårsmessens første dag tildeler direktør Ernst Trillingsgaard, AKKC, Forårsprisen til en person, virksomhed eller institution. Foruden æren får modtageren en smuk unika statuette skabt af Nibekunstneren Thorvald Odgaard, 10.000 kr. og et smukt diplom. Det er en arbejdsgruppe, der omfatter nordjyder, som ved, hvad der rører sig i kultur-, erhvervs-, institutions- og foreningslivet i Nordjylland. Hvert medlem af gruppen indstiller mindst én kandidat. Samtlige bliver efterfølgende vejet og målt i gruppen, som har til opgave at nå til konsensus. Og således i fællesskab udpege årets modtager. Prisen er indstiftet af Aalborg Kongres & Kultur Center i 1987, og den væsentligste begrundelse for at få den er, at modtageren med en given indsats har formået at gøre Nordjylland kendt i Danmark - og meget gerne i udlandet - brandet landsdelen som det hedder på nydansk! Derudover lægges der også vægt på, at det modtageren har gjort, har været til glæde og gavn for landsdelen - og ad den vej har styrket sammenholdet.


Overvejer du at blive selvstændig? Kom sikkert fra start: Nordjysk Iværksætter Netværk

nin.dk

Du får 12 timers professionel rådgivning fra f.eks. • advokat • revisor • IT/web • reklamebureau

er t t æ s g. k r nin væ led i og betaler kun 1.000 kr. m vej o t s uel r ta vid S E di R in 8 D , BE atis 61 en gr 5 1 Få ed 701 m lf. T

Stand E 417

Og kom godt videre:

Vækst Iværksætter Programmet Har du ambitioner om +5 ansatte og +5 millioner i omsætning på 5 år? Så kan du få et klippekort på op til 40.000 kr. til køb af f.eks. rådgivning og kursus. Få også din egen vækstguide.

Mød os på stand E 417


2014

9

Det sker i AKKC - Aalborg Kongres & Kultur Center

VIL DU HAVE RÅD TIL

- at blive selvstændig? - og vil du se, hvad andre har fundet på, så...

....kontakt erhvervskonsulenterne i New Bizz Zone under forårsmessen eller ring 70 15 16 18 Sammen med Væksthus Nordjylland vil kommunernes erhvervskonsulenter bemande en større stand i Europahallen under Forårsmessen. Gennem de seneste tre år har erhvervskontorerne sammen med AKKC udviklet et helt unikt miljø for iværksættervirksomhederne, hvor du som besøgende kan opleve, hvad det er, nye virksomheder har at byde på. Og vi vil gerne have endnu flere til at overveje at starte deres egen virksomhed, så hvis du går med tanker om at starte egen virksomhed, hjælper vi gerne med afklaring af forretningsidéen, praktiske anvisninger og informationer på en lang række af de områder og problemstillinger, som dine tanker berører. Vi er til stede under hele forårsmessen, og vi vil lytte til dine planer.

Vi kan ikke drive din virksomhed for dig, men vi kan hjælpe dig godt på vej Iværksættere er en vigtig del af erhvervslivets vækstlag, som er med til at sikre fornyelse i erhvervsstrukturen, skabe dynamik i samfundet samt bidrage til innovation med udvikling af nye ydelser, produkter og teknologier. Derfor tilbydes alle iværksættere gratis vejledning og sparring om deres virksomhedsidé og forretningsplan. Undervejs i processen får den enkelte iværksætter information om stadigt mere målrettede tilbud, der kan understøtte iværksætterens virksomhed, ambitioner og kompetencer. Iværksætterne får desuden mulighed for at supplere vejledningen med rådgivning fra private rådgivere, der kan hjælpe dem videre med at gøre tanke til handling. Vi stiller vores store og erfarne net af ressourcepersoner til rådighed og hjælper gerne med at formidle kontakten. De lokale erhvervskontorer rådgiver, via Nordjysk Iværksætter Netværk (NiN), iværksættere før, under og efter start af egen virksomhed. En stor del af

rådgivningen er gratis og giver dig et godt overblik over de emner, der har med virksomhedsdrift at gøre. Som iværksætter har du mulighed for at få fire timers rådgivning hos en erhvervskonsulent ved dit lokale erhvervskontor og derefter, mod en egenbetaling på kr. 1.000 inkl. moms, op til 12 timers rådgivning hos eksterne professionelle rådgivere, typisk revisorer, advokater og reklamebureauer. Pånin.dk finder du en række oplysninger, der er relevante i forbindelse med start af egen virksomhed. På hjemmesiden kan du blandt andet finde en ”værktøjskasse”, hvori der findes mange af de dokumenter, du får brug for i forbindelse med opstart af egen virksomhed.

Mød succesfulde nordjyske iværksættere I New Bizz Zone på forårsmessen er der samlet en lang række nye spændende virksomheder med stort potentiale. På standene vil de vise deres produkter frem, ligesom de gerne deler ud af deres erfaringer omkring det at være selvstændig. Se alle de deltagende virksomheder præsenteret på newbizzzone.dk. New Bizz Zone i Europahallen vil derfor summe af liv og aktiviteter hele weekenden. Foruden Johan Bülows inspirerende foredrag fredag eftermiddag om opstart af hans egen lakridsvirksomhed, kan du udforske de forskellige stande og deres produkter og services, ligesom der vil være forskellige arrangementer på scenen alle dagene. Flere af de deltagende stande har nemlig aktiviteter på scenen løbende gennem hele weekenden. Og går du og brænder inde med et spørgsmål omkring opstart af egen virksomhed, så kom hen til rådgiverstanden ved siden af scenen, og få en uformel snak med repræsentanter fra de nordjyske erhvervskontorer og væksthus Nordjylland.

her kan du få gode revisorråd - ganske gratis. Hvad enten du overvejer at starte egen virksomhed, allerede har gjort det eller bare er nysgerrig efter at se, hvilke virksomheder der er dukket op i Nordjylland de seneste par år, så kig forbi New Bizz Zonen og lad dig underholde, inspirere og blive klogere - her er noget for enhver. NewBizzZone.dk

First-step på Forbrugermessen forår 2014

Lakrids blev det

sorte guld for

Johan Bülow I samarbejde med Aalborg Kongres & Kultur Center, Aalborg Samarbejdet og New Bizz Zone kan First-Step på Forårsmessen 2014 præsentere Johan Bülow, der er grundlægger af Lakrids by Johan Bülow. Det sker på scenen i Europahallen fredag 4. april kl. 13.00 - 14.00. Hør eventyret om den unge bornholmer, der begyndte at eksperimentere med moderens største gryde på komfuret i Bornholm, inden han i den lokale bank lånte til en otte kilos lakridsgryde. Senere var der både involveret en lakridsproducent fra Australien, en speciel gryde fra Chicago, et kogeteknisk geni og en genvårlig maskine fra Manchester samt en tålmodig kæreste. Nu som dengang er der stor fokus på de bedste råvarer samt specielle krydderier, og der bruges ikke nogen form for tilsætningsstoffer i de håndlavede lakridser. - Den største hemmelighed er måske i virkeligheden, at vi leverer en totaloplevelse, og at vi, i den ellers meget konservative slikbranche, er lysår foran alle de andre konkurrenter, oplyser Johan Bülow. Du kan desuden besøge de mange nye virksomheder i New Bizz Zone under Forårsmessen 2014. Du kan tilmelde dig dette specielle arrangement på www.first-step.dk. Billetten er gældende hele dagen. Sted: Europahallen fredag den 4. april kl. 13.00 - 14.00.

Kurser for iværksættere Du har mulighed for at høre om iværksætterkurser, hvor du kan få mere viden om, hvad det indebærer at være selvstændig. Kurserne tager udgangspunkt i de udfordringer, iværksætteren møder som selvstændig erhvervsdrivende. På kurserne vil du bl.a. få information om regnskab, finansiering og jura, markedsføring og salg, strategi og virksomhedsudvikling. Endvidere kan du møde andre iværksættere og blive inspireret, udvikle netværk samt tage ved lære af erfarne erhvervsfolk. Udbyderen af kurserne Infolink-kurser har sin stand i New Bizz Zone, som du kan besøge. En af medsponsorerne på årets New Bizz Zone, revisionsfirmaet BDO har også en stand på messen, og

Forårsmessen 2014 og New Bizz Zone er i øvrigt åben alle dagene den 4.- 6. april kl. 10.00 - 17.00. Sponsorer:

Find First-step.dk på Facebook

www.first-step.dk


2014

10

Det gode gamle håndværk Håndværkerhuset i Aalborg er et unikt Nørrejysk center for håndværk, arkitektur og kulturmiljø, der til daglig har hjemme i et bevaringsværdigt pakhus fra 1625 samt to sidefløje fra den tidligere købmandsgård beliggende på hjørnet af Borgergade og Kattesundet.

Håndværkergaden

Håndværkerhuset har til formål at bevare de gode, gamle, traditionelle håndværksfag, og mange af disse fag vil traditionen tro bliver præsenteret på en inspirerende måde på årets Forårsmesse. Vel og mærke udført af fagfolk, der mestrer deres traditionelle håndværksfag. På standen vil kapelmester Rudi Lykkegaard hver dag underholde på sin trækharmonika med velkendte håndværkermelodier.

Fra de gamle scrapbøger

Til køreprøve på Forårsmessen ’87 Politiet var i mange år aktivt med på Forårsmesserne. Det var både kriminalpolitiet med Det Kriminalpræventive Råd med ideer til at undgå indbrud - og ordenspolitiet med forskellige tiltag og gode råd. I 1987 var der netop lavet om på køreprøverne, og teoriprøven var ikke længere en eksamen hos en motorsagkyndig. I stedet var det billeder og film og tilhørende spørgsmål via hovedtelefoner til skriftlig besvarelse. I ’87 havde Aalborg Politi opstillet et anlæg, hvor gæsterne kunne forsøge, om de kunne klare en teoriprøve. Politikommissær Jørgen Larsen var en af dem, som testede sig selv - han bestod! Skuespilleren Per Pallesen kastede sig straks i politiets favn efter at have stået for den officielle åbning. Aalborg Politiorkester underholdt - og politiets musikere måtte finde sig i, at en blanding af Tjener Boldt og Mathiesen kastede sig over dem.

Kig forbi - det bliver både hyggeligt, stemningsfuldt og lærerigt…

I Nordjylland ER vi Danmarks bedste iværksættere!!! Iværksætteruddannelsen giver de nordjyske iværksættere en solid start på livet som selvstændig - og er du allerede selvstændig, giver vi din virksomhed et boost! Mød os på de sociale medier - eller “in real life”. Kig forbi og hør, hvordan vi kan hjælpe dig og din virksomhed et skridt videre.

fIND os på staND E418 erliv ærksætt Vis DIT iv ram med på Instag

N E L D E K V #I #IVNORD STOLT del af et r det n e r æ v e og ab! Vi kaldjysk… fællesskrk ord n å p netvæ

Upload på iværksætterkedlen instagram.com/ivkedlen

Kom med Iværksætterkedlen facebook.com/Ivaerksaetterkedlen

du hørt om Hey! Har på erkedlen tt sæ rk Ivæ k? o Facebo

d er det?

Nej? Hva

ske alle nordjy Dér, hvor mles! sa re e tt iværksæ r derinde? d sker de Fedt! Hva IS om GRAT sser af info rdjylland, Du får ma o N i erevents iværksætt og viden , gode råd n tio a ir sp får succes in e g n a m or så pe... om, hvorf p ro e h sætter som iværk t specielt vi da noge lland? Jamen er jy rd o N her i este rks stærk er Danma d... Det vil Ja da... vi e m ere - kom iværksætt start! en bedste d ig d give


2014

11

Det sker i AKKC - Aalborg Kongres & Kultur Center

Kreativ workshop og inspirerende foredrag I år har vi fornøjelsen af at byde Gitte Lacarriere velkommen på Forårsmessen, hun er indretningsarkitekt med speciale i genbrug. I sit arbejde indretter hun for både private og virksomheder, afholder foredrag og kreative workshops, blogger på sin side www.lacarriere.dk, er skribent i diverse tidsskrifter og en kreativ kvinde der kan se mulighederne i det, vi andre smider ud.

På Forårsmessen i år har vi bedt Gitte Lacarriere afholde hele tre kreative workshops, som fredag starter kl. 13.15 og lørdag og søndag kl. 12.45. Workshoppen, der er gratis og åben for alle, hedder “Fede ting af læste bøger”. Du vil lære at lave notesbøger, opbevaringsæsker, bogmærker, foldede bogskulpturer og meget mere. Efter ca. 1½ times intens og kreativ workshop, afholder Gitte Lacarriere et af hendes mest populære foredrag “Smuk indretning med nyt og brugt - sådan gør du!”. Foredraget starter fredag kl. 14.45 og lørdag og søndag kl. 14.15. Her får du masser af gode ideer og inspiration til dig og dit hjem. Ideer der vil gøre dit hjem mere personligt, anderledes og interessant. Der er efterfølgende mulighed for at stille spørgsmål til Gitte, vedr. din boligindretning. Til workshoppen er deltagelse og materialer gratis, bare mød op og tag en plads. Læs mere om Gitte på hendes blog www.lacarriere.dk. Vi glæder os til nogle spændende dage med genbrug og kreativitet i Forhallen i AKKC.

Fra de gamle scrapbøger

Anne Kejser bliver vært i ”Den store bagedyst” Når elever fra Food College Aalborg dyster i Forårsmessens helt egen udgave af ”Den store bagedyst”, er det om lørdagen med den populære skuespiller og tv- og radiovært, Anne Kejser, som vært. Anne Kejser er de seneste år blomstret op på de danske TV-skærme. Først som den ene af de tre “Slemme slemme piger”, senere som deltager i TV2s populære underholdningsprogram ”Vild med dans” og senest som vært på ”Big Brother 2013”. Hertil kommer, at hun i det nordjyske er ”verdenskendt” for morgenshowet ”Anne og de herreløse hunde”, der sendes på ANR alle hverdage mellem klokken 06 og 10. På Forårsmessen dukker Anne op lørdag den 5. april, hvor hun skal styre slagets gang i ”Den store bagedyst”, der udspiller sig mellem elever på Food College Aalborg.

Det skal nok blive underholdende…

Borgmester åbner Forårsmessen Gennem årene har Aalborgs borgmestre åbnet så godt som alle Forårsmesser. Og de skiftende borgmestre har altid efter den officielle åbning besøgt flere af udstillingerne og sludret med både udstillere og gæster. Marius Andersen, der var Aalborgs borgmester fra 1970 til 1981, stillede altid gerne op, når fotograferne bad ham. I 1976 entrede borgmester Marius Andersen sammen med hallens direktør Blicher-Hansen og souschef Sven Bengtson en motorbåd (til 4.985 kr. med motor). Købmand Leo Eriksen ser til (t.h.).


- oplev både...

• OPERA

SATIRE

Laus Høybye (Krumme)

Jakob Fauerby

(bøssen fra Sorte Kugler)

Mille Lehfeldt (Lykke)

DET KONGELIGE TEATER

Don Juan PLATTMozarts DON JUAN bliver kaldt en af de stærkeste fortællinger i operahistorien, og nu opføres den af Det Kongelige Teater i en ny forfriskende dogmeversion.

FORM

Danmarks nye komikertrio PLATT-FORM debuterede i julen 2013 med det satiriske show ”Har du set min nissehue mor”, der fik anmelderne til at strø om sig med stjerner og roser. Nu kommer de til Aalborg med det nye ”Et form for show”.

Onsdag 9. april

Lørdag 26. april

kl. 20 i Aalborghallen

kl. 20 i Europahallen

Billet: A: 400,- B: 380,- C: 350,- D: 310,-

Billet: Enhedspris 225,-


OG ... i AKKC

CIRKUS REVYEN 2014

ROCK

BRIT FLOYD NEWTION UC O PR DTURING A FE C FROM MUSIOURTEEN ALL FK FLOYD PIN UDIO ST MS ALBU

Eneste spillested udenfor Bakken Henrik Lykkegaard Vicki Berlin Lisbet Dahl Niels Ellegaard Ulf Pilgaard Kapelmester

James Price

REVY

Spiller flg. dage i Aalborghallen:

Onsdag Torsdag Fredag Fredag Lørdag Lørdag Søndag Søndag

3. sept. kl. 20 4. sept. kl. 20 5. sept. kl. 18 5. sept. kl. 21 T 18 6. sept. UDSOLGkl. 6. sept. kl. 21 T 17 UDSOLGkl. 7. sept. 7. sept. kl. 20

D I S C O V E RY TOUR 2014

BRIT FLOYD er et af de største Pink Floyd tribute shows i verden, og de har spillet på nogle af de største og mest prestigefyldte venues.

Lørdag 18. oktober kl. 20 i Aalborghallen

Buffet, billet, overnatning og morgenbrunch

Kulturpakke pr. person.............................................................1.238,Bestil: First Hotel Europa tlf. 7012 5151 · firsthotels.dk Helnan Phønix Hotel tlf. 9812 0011 · helnan.info

Billet: A: 495,- B: 455 - C: 425,- D: 365,-

Billet: A: 360,- B: 340,- C: 315,- D: 280,-

Læs mere om ovenstående og øvrige forestillinger på

akkc.dk

Europa Plads 4 · 9000 Aalborg · Billetkontor: 9935 5566 (åbent hverdage kl. 12-17) · akkc.dk


2014

14

Haven og udstillere er i forårshumør Vinteren har været mild, og forårsfornemmelsen er strømmet ind over Danmark siden starten af marts. Det er kræs for haveejere, der allerede er godt i gang med at lufte de grønne fingre. Traditionen tro er der massevis af inspiration at hente på Forårsmessen. Wagner Anlæg & Havedesign Én af udstillerne med fokus på havens muligheder er Wagner Anlæg & Havedesign fra Storvorde. - Det er femte gang i træk, at vi er med på Forårsmessen, og det er altid en succes. Det gælder uanset om det er tidlig Forårsmesse, eller som i år, hvor den først falder i starten af april. Forår er lig med, at folk har stor lyst til at komme i haven, og det nyder vi godt af, fortæller Morten Wagner og fortsætter: - Vi udfører alle former for haveanlæg og vedligeholdelse af haver, og samarbejder med

førende arkitekter inden for området. På den måde kan vi hjælpe med både vedligeholdelse af haven og totale forvandlinger af haver, som vi kender fra en række TVprogrammer. TH Ladegaard Også virksomheden TH Ladegaard fra Nørager glæder sig til et par forrygende havedage i Aalborg Kongres & Kultur Center. - Vi deltog for første gang sidste år, hvor vi skabte rigtig mange gode kontakter. Det forventer vi også at gøre i år, hvor vi blandt meget andet vil vise vores store udvalg af belægningsfliser, hvor særligt de store fliser er kommet på mode igen, fortæller Thomas Ladegaard.

Alle sejl er sat til for en god Forårsmesse Skibet LOA er en Barkentine, hvilket vil sige et smukt tremastet skib, der ligger til kaj i Aalborg og Nørresundby, og vedligeholdes løbende på LOA Værftet i Nørresundby. Skibet er et gammelt fragtskib bygget i 1922, og grundigt restaureret i perioden 2004 til 2009. Hvert eneste år udfører en stor skare af frivillige skibsentusiaster - i alderen 15-90 år - en stor indsats for fortsat at vedligeholde og bevare LOA, og dermed give sejlinteresserede mulighed for at gennemføre sejladstræning og sejladser i et godt og positivt fællesskab, hvor generationer mødes og tager ansvar for hinanden. Dette arbejde kan ikke udføres uden støtte fra fonde, sponsorer og frivillige bidrag i øvrigt, herunder også støtteforeningen LOAs Venner. Og det er netop støtteforeningen for LOA, der har valgt at tage på

dette års Forårsmesse for at fortælle om skibet og foreningens arbejde:

- Vi vil også vise en række forskellige muligheder indenfor højbede og andre belægninger, ligesom vi vil være klar med informationer om vores mange forskellige muligheder for pasning og vedligeholdelse af haven.

Fra de gamle scrapbøger

Permanente parkeringsproblemer

- Vi er hele tiden på udkig efter nye medlemmer til LOAs Venner, og jeg er overbevist om, at vi kan finde nogle interesserede på Forårsmessen, fortæller Bo Essenbæk fra LOAs Venner. - Messen er altid en god oplevelse med en masse positive og glade gæster, så det glæder vi os meget til. Tall Ship Race kommer til Aalborg i 2015 Det smukke skib LOA deltager i løbet af sommermånederne i en række sejlladser, herunder det velkendte Tall Ships Races, der næste gang kommer til Aalborg i 2015, samt Nordisk Sejlads, Fyn Rundt og Limfjorden Rundt.

Forårsmesserne har siden starten i 1970 været nordjydernes sikre tegn på, at nu er det forår! Gennem alle årene har tilstrømningen af gæster været så stor, at parkering altid har været et problem.

Senest Aalborg var vært for Tall Ships Races var i 2010, hvor 86 skibe lagde til i havnen. I løbet af fire dage havde Aalborg omkring 700.000 besøgende, der var arrangeret 80 koncerter fordelt på fem scener, og solen bragede ned over en stemningsfyldt havnefront.

I 1970’erne var der kun 250 parkeringspladser ved Aalborghallen - og hver eneste ledige plet i hallens nærhed blev brugt til parkering. Her er det - i 1974 - det lille anlæg over for Comwell Hvide Hus, der er godt pakket med Folkevogne, Mini’er, Amazon’er, Lada’er og så videre. I dag har AKKC over 700 parkeringspladser, heraf 180 i P-huset. Men desuden er der ekstra parkeringsmuligheder tæt ved hallen, bl.a. P-huset i Kennedy Arkaden, hvorfra der er gangsti under jernbanen til Kildeparken og AKKC.

I relation til Tall Ships Races placerer LOA sig i den største klasse (A) sammen med blandt andre de danske skibe; Skoleskibet Danmark og Skoleskibet Georg Stage.


2014

15

Det sker i AKKC - Aalborg Kongres & Kultur Center

Forårsmessen skal være med til at nedbryde tabu Virksomheden Purepassion, der indehaves af sexolog og sygeplejerske Else Olesen, har specialiseret sig i erotiske hjælpemidler til sygdomsramte, handicappede og ældre. Måske lidt utraditionelle produkter, at tage med på Forårsmessen, men det er netop tanken bag: - Ved at deltage på Forårsmessen vil jeg gerne være med til at nedbryde de tabuer, der er omkring nogle af de seksuelle problemer, som kan opstå som følge af eksempelvis sygdom. - Det kan være rejsningsproblemer hos manden eller smerte ved samleje hos kvinden, der kan skyldes bivirkninger fra forskellige sygdomme. Her har jeg nogle hjælpemidler, der kan hjælpe til et bedre sexliv, fortæller Else Olesen, der også nævner, at hun tager lidt andre sjove produkter med. - Der skal også være lidt til dem, der gerne vil bruge erotiske hjælpemidler til at få et endnu sjovere sexliv i det daglige.

Skateboards bliver til møbler Nordjyske I’m:Board har lanceret lænestolen Board:Chair, der er opbygget af skateboards. Den nye, anderledes og spændende stol bliver præsenteret på Forårsmessen. - Vi har rødder i skatermiljøet, og havde egentlig troet, at vi bare skulle sælge stolen til venner og bekendte. Men vi har oplevet en enorm interesse, lige fra Hong Kong til Østrig og Schweiz. Det har været vildt overraskende, fortæller den ene af I’m:Board’s indehavere, Rasmus Arendt Nielsen, der glæder sig til at præsentere en særlig nyhed på forårsmessen. - Som noget helt nyt lancerer vi Board:Chair i en særlig polstret udgave. Board:Chair er alle håndlavede, og ideen har været at skabe et møbel, som både er lækkert at se på og behageligt at sidde i. Stolen består af fire skateboards i bambus sammensat med et ergonomisk udformet stel i møbelbirkefiner, slutter Rasmus.

Fra de gamle scrapbøger

En kringle til borgmesteren og frostmad til gæsterne

På Forårsmessen for 33. gang i træk med samme produkt Forårsmessen har mange trofaste udstillere. Alligevel er det de færreste, der overgår Jørn Nibe fra Forlystelseskompagniet. Til dette års forårsmesse er det således 33. gang i træk, at Jørn indtager sin faste udstillerplads i Garderobegaden - og hvad der måske er endnu mere imponerende, så er det med det helt samme produkt! - Jeg demonstrerer og sælger det universale vaskeskind kaldet Sugatex, som

jeg efterhånden vil tro, at alle mennesker i Nordjylland kender. Skindet har en helt unik sugeevne, hvilket jeg blandt andet demonstrerer ved at lade det suge en hel liter vand, og efterfølgende holde skindet over hovedet, så kunderne kan se, at det ikke drypper. - Jeg har mange trofaste kunder på messen, som altid kommer og køber skindet. Nogle af dem siger, at jeg godt kan holde min mund. De skal bare have nogle nye vaskeskind, lyder det med en smil fra Jørn Nibe, der afslutningsvist også lige nævner: - Vaskeskindene er kun steget med en rund tier, siden jeg for 33 år siden demonstrerede dem for første gang.

Bagerdyst og Den grønne madkasse I år har Food College Aalborg fredag besøg af folkeskoleelever, som viser hvordan vi kan arbejde med økologiske kornsorter til vores brød, og hvordan vi kan sammensætte maden til vores madkasser. Madkassen bliver et endnu vigtigere måltid, når vores børn snart skal tilbringe længere tid i skolen. Kokkeeleverne viser derfor hvordan en moderne og spændende madpakke kan sammensættes. De anvender økologiske og sunde råvarer, og de viser hvor spændende den kan fremstå. Lørdag og søndag er det Food Colleges bagerelever der dyster i Den store Bagerdyst, og vi kan love det bliver flot og spændende. Anne Kejser er vært lørdag.

Økologi og sunde råvare er fremtiden for de fleste - bæredygtighed vigtigt for alle Grundtilberedning af mad er igen blevet et hit. Vi vil vide hvad vi køber, og vi forlanger kvalitet. Det var naturligvis en stor og flot og efter sigende specialbagt Borgmesterkringle, som kok og bager Bent Kryger fik borgmester Kaj Kjær til at skære for ved Forårsmessen ’88. Det var kort efter den officielle åbning, at Kaj Kjær - som borgmestrene både før og efter ham - gik rundt og hilste på mange af udstillerne. Borgmesterkringlen blev senere uddelt til gæsterne så langt den nu kunne række….. Smagsprøver af en lidt anden slags var der også ved Forårsmessen’92, hvor økonoma Bodil Brandt uddelte prøver på noget helt nyt: Frostmad til Aalborg Kommunes ældre. Den frosne mad blev vist frem og varmet i en mikrobølgeovn og uddelt i småportioner.

Food College Aalborg sætter i år fokus på familiens og den erhvervsmæssige anvendelse af sunde og gode råvarer. Hvordan med økologiske råvarer - er de fremtiden?

Fælles, for de mange eksempler vi har set, er, at vi ikke selv har udvalgt råvarerne og dermed ved vi ikke hvad vi egentlig sætter tænderne i. Vi er derfor nødt til at have tillid til vores leverandører, og vi vil selvfølgelig betale for det vi tror vi køber. Kan vi se forskel på økologiske og traditionelt producerede varer? Food College Aalborg viser på Forårsmessen publikum, hvordan vi kan lave mad som smager fantastisk godt, er sundt og ernæringsrigtig og som lever op at være fremstillet af bæredygtige produkter.

Hvad skal vi ha’ at spise? Kom og se vores kokkeelever lave inspirerende retter Vi kender det alle sammen - vi køber ind som vi plejer, og vi laver de retter vi plejer? - og selv om vi følger tidens trend som Ny Nordisk Køkken opskrifter, Mormormad, Stenaldermad eller hvad der må være oppe i tiden, så er det meget få mennesker, der får disse opskrifter ind i den daglige eller ugentlige madlavning for familien. Vi vil vise forskellige muligheder for at lave nogle lækre ting, og der er selvfølgelig mulighed for at finde vores opskrifter på vores hjemmeside FoodCollege.dk, eller du kan finde os på Facebook.


2014

16

Eksklusive konebiler, lokale smagsprøver, overraskelser og penge lige ned i lommen Én af dette års største stande på Forårsmessen tilhører Mariagerfjord Kommune, der har sat alle sejl til for at fortælle messegæsterne om hvor smukt, fantastisk og oven i købet billigt, det er at bo ved og omkring Danmarks smukkeste fjord. - Vores grundlæggende slogan på messen er ”Flyt til Mariagerfjord Kommune og få råd til det hele”, og det vil vi vise på mange forskellige måder, blandt andet ved at udstille en typisk konebil her i kommunen, nemlig en gul Ford Mustang, lyder det med et smil fra Torben Ladefoged, der er erhvervsdirektør i Mariagerfjord Erhvervsråd, der samtidig nævner, at der også medbringes eksempler på mandens typiske køretøj. - Og det er ikke bare gimmicks. Vi medbringer også en hel del konkrete regnestykker, der viser, hvor læk-

kert og dejligt man kan bo og leve i vores kommune, og så samtidig spare mange penge i forhold til at bo i en storby. - Vi har også en lang række smagsprøver med fra lokale virksomheder, såsom Urtekram, Vebbestrup Ismejeri og Bies Bryghus, ligesom vores stand blandt andet bliver passet af lokale politikere, herunder vores borgmester. - Samtidig vil vi i løbet af de tre messedage lancere nogle helt unikke og specielle overraskelser, som gæsterne godt kan begynde at glæde sig til. Vi glæder os i hvert fald utroligt meget til at deltage på dette års Forårsmesse, lyder det afsluttende fra Torben Ladefoged.

Fra de gamle scrapbøger

Frisk luft på Forårsmessen Selvom luften i mange danske hjem virker ren og frisk, indeholder den ofte store mængder usynlige mikropartikler fra blandt andet stearinlys, pollen, kæledyr og brændeovne, hvilket øger risikoen for lungesygdomme og har stor indvirkning på udvikling af allergi og astma. Til at løse problemet vil Silkeborg-virksomheden Lightair.dk på Forårsmessen demonstrere en ny generation af luftrensere, der renser luften ved hjælp af negative ioner i stedet for filtre. - Negative ioner er naturlige. Man kender dem fra luften omkring et vandfald, der også er ekstra frisk og ren, fordi luften er fyldt med negativt ladede ioner. Eller fra følelsen umiddelbart efter et tordenvejr, hvor de elektriske udladninger har skabt store mængder negativer ioner, som renser luften, fortæller Anne Katrine Nielsen fra Lightair.dk, og fortsætter: - På Forårsmessen vil vi demonstrere en diskret Lightair ion-luftrenser, der er designet til at indgå som en naturlig del af boligindretningen i et moderne hjem.

Dirch i baljen Ingen ved rigtigt, om det var aftalt og indøvet eller det var en pludselig indskydelse, der ved Forårsmessen i ’78 fik Dirch Passer iført smoking til at springe i det svømmebassin, som et af deltagende firmaer havde opstillet lige foran scenen.

Den har et let og moderne design, er lydløs og bruger kun for 130 kroner strøm om året ved konstant brug. Det er også den eneste type ion-luftrenser, der ikke udleder ozon som biprodukt.

PROFILAVIS FOR FORBRUGERMESSEN FORÅR 2014

Det skete med et ordentligt Dirch-brøl få sekunder efter, at han havde åbnet messen. Som Dirch sagde bagefter: ”- Hver gang, jeg er i Aalborg, falder jeg i … så ku’ jeg lige så godt selv hoppe.” Måske hentydede han til en tidlig morgen nogle år tidligere, hvor han stillede på Stiftstidendes redaktion på Nytorv for at diskutere avis - han kom direkte fra et af byens morgenværtshuse.

Udgiver: AKKC Aalborg Kongres & Kultur Center

Piraterne kommer! JP’s Eventservice, der er leverandør af det meste til en god fest, præsenterer deres hjemmebyggede og helt nye piratskib i forbindelse med forårsmessen. - Vi glæder os til at vise vores piratskib, som vi har brugt de sidste to år på at bygge. - Piratskibet er blevet en anderledes og sjov mobilbar på 5,5 meter, som rummer mange spændende muligheder, blandt andet er det ene sejl lavet om til en storskærm, hvor der kan spilles musikvideoer. Vi finder hele tiden på nye ting med skibet, fortæller Jesper Poulsen, der er indehaver af JP’s Eventservice. - I forbindelse med Forårsmessen vil vi servere lidt smagsprøver ved skibet, og vi afholder også en sjov konkurrence, hvor messegæsterne kan vinde piratskibet til deres helt egen fest.

Redaktion: Ernst Trillingsgaard, Else Herfort, Pia Germann, og John Nørgaard, AKKC Tekster: Anita Wodstrup Madsen, Boligstil.dk, Bibi Lykke Hölzermann, NewBlack, Finn Lange Rasmussen, Erhvervsafdelingen Aalborg Kommune / Aalborgsamarbejdet, Gitte Lacarriere, Jesper Bøss, Kommariet, Lars Brix, Per Jensen, TV2/Nord, Mogens Buus Andersen, Food College Aalborg, Ernst Trillingsgaard, Else Herfort, Pia Germann, Lasse H. Jessen og John Nørgaard, AKKC Grafisk tilrettelæggelse: Hanne Troest, Nordjyske Medier, Marianne Clausen og Bettina Ringtved, Grafiness, Sanne Munk Søborg, PayOff, Pia Germann, Tina Bjerring Sørensen og John Nørgaard, AKKC Annoncesalg m.v.: Lisbeth Isbak og Lars Nielsen, Nordjyske Medier Tryk og distribution: Nordjyske Medier


2014

17

Det sker i AKKC - Aalborg Kongres & Kultur Center

Kom og vind! - Der er masser af sjove og flotte gevinster at vinde på Scenen

Maling uden besvær Din Møbelpolstrer fra Nørager deltager for første gang nogensinde på Forårsmessen i Aalborg, og indehaver Tina Krogh Hougaard ser frem til et par spændende og travle dage. - Vi har deltaget på flere mindre messer, men vi synes det var tid til at prøve en større messe, så det ser vi frem til. - På messen præsenterer vi blandt andet den nye Chalk Paint effektmaling. En maling, der er helt perfekt i vores travle hverdag, da den overflødiggør besværet med slibning og grunding. Malingen kan påføres direkte ovenpå de fleste overflader, såsom gammel voks, fernis, mursten, metal eller laminerede overflader, med et fantastisk resultat, både inde og ude. Malingen findes i 36 forskellige farver, fortæller Tina Krogh Hougaard.

Hver af de tre messedage vil studieværterne Per Jensen og Mogens Jørgensen gennemføre to-tre shows. I hvert af disse vil der blive arrangeret konkurrencer med publikum som deltagere. Der vil blive dystet om ting og sager, som udstillere har bidraget med og der vil blive sat billetter til den internationale golfturnering ”Made in Denmark - The European Tour” på højkant – sammen med billetter til nogle af AKKCs mange arrangementer. Mød op på Store Scene i Aalborghallen, og deltag i festlighederne - der er siddepladser til de 100 første. Det sker fredag kl. 13.00 og 14.30, lørdag kl. 11.30, 13.00 og 14.30 samt søndag kl. 11.30, 13.00 og 14.30.

Crawford Entrematic åbner porten til en god Forårsmesse Der er efterhånden kommet godt gang i byggeriet igen, og det kan de mærke hos Crawford Entrematic, der leverer døre og porte til private og virksomheder i hele landet. Specialet er automatiske garageporte af høj kvalitet og i design, der matcher den skandinaviske smag og byggestil. På Forårsmessen vil virksomheden, der har hjemme i Nørresundby, præsentere et bredt udvalg virksomhedens produkter.

Fra de gamle scrapbøger

Desuden indbydes alle messegæster til en spændende konkurrence, hvor præmien er en g60 line ledhejseport, inklusive montering.

Køkkenforvandling Det er fjerde år i træk, at OK Køkkenrenovering fra Gistrup deltager på Forårsmessen. Formålet er at vise, hvor nemt og billigt det er at forvandle ens køkken uden at skulle købe helt nyt. - Mange er egentligt godt tilfredse med deres køkken, hvad angår funktionalitet, mens farverne og stilen måske ikke er fulgt med tiden. Her er løsningen at udskifte låger og bordplader, samt at vælge nøjagtig de farver, man ønsker. Rent funktionelt kan vi også udskifte skabe med skuffer, hvis man eksempelvis ønsker det.

Klovtoftekrydset direkte fra Aalborghallen I mange år var Trafikradioen en fast del af danskernes fredag eftermiddag. Lars E. Christiansen berettede om Klovtoftekrydset, Storebæltsfærgerne og andre trafikale knudepunkter op til weekenden. Forårsmesserne i Aalborg blev hurtigt en del af Trafikradioen. Hvert år sendte Lars E. og de andre trafikeksperter direkte fra Aalborghallen fredag i messeweekenden. I Aalborg var Lars E. på hjemmebane. Han er opvokset i byen, og han sendte direkte i radioen fra Forårsmesserne med medbragte og lokale trafikeksperter. Her har Lars E. Christiansen besøg af bl.a. Falcks kommunikationschef Nels Pedersen og af Aalborgs berømte politiinspektør Paul Wrobel.

- I forhold til at vise disse køkkenforvandlinger i annoncer eller andet markedsføringsmateriale, er det meget oplagt at være på messe. Her kan vi få en god snak med gæsterne, der samtidig tydeligt kan se, hvordan man nemt og billigt kan forvandle ens køkken. Derfor har vi meget stor glæde af at deltage på Forårsmessen, fortæller Allan Bo Jensen.

Forlæng sommeren på terrassen Solamagic kommer til Forårsmessen i Aalborg med det formål at hjælpe nordjyder og andet godtfolk med at

forlænge sommeren på terrassen ved hjælp af hyggelige og effektfulde varmelamper - og gøre det på en billig og miljørigtig måde. - Vores lamper er markedets billigste udendørs varmesystem i drift, hvor varmelegemerne har en levetid på hele 10.000 timer ved normal brug, fortæller Peter van A. Bjerke fra Solamagic, og fortsætter: - Vores opvarmningssystemer er baseret på de nyeste og mest miljøvenlige infrarøde teknologier, som giver en effektiv og billig varme, hvilket blandt andet skyldes vores helt nye No-glare® teknologi, der sikrer en energiudnyttelse på hele 94,8 %. Det betyder, at næsten al den forbrugte energi omdannes til varme, og den høje ydeevne betyder lavere energiforbrug og dermed mindre miljøbelastning. - Det glæder vi os til at demonstrere og fortælle mere om på Forårsmessen.


2014

18

Advarsel: ”Det er stærkt vanedannende”

Fra de gamle scrapbøger

Masser af populære smagsprøver Smagsprøver er der altid masser af på Forårsmesserne i Aalborg Kongres & Kultur Center. I 1977 havde Andelssvineslagteriet i Nørresundby netop lanceret en ny frankfurterpølse. Og den skulle naturligvis præsenteres på Forårsmessen ’77. I løbet af messedagene blev 12.000 frankfurtere - skåret i pæne stykker - serveret for de 45.028 gæster. Sundby slagteriet havde udstilling sammen med Pandrup Brød, og sammen lavede de også snitter med flere slags brød og forskelligt pålæg. Dem fortærede nordjyderne 25.000 af.

I Frederikshavn hilser de hvert år sommeren velkommen med Bangsbo Blomsterfestival, som tiltrækker cirka 10.000 plante- og haveinteresserede fra Danmark, Norge og Sverige.

Men det var ikke kun publikum, der stod i kø, når der blev serveret. Forårsmessen ’79 satte rekord med 54.031 gæster, og det blev markeret efter lukketid. Ved en interimistisk buffet midt i udstillingen blev der serveret røde pølser med brød til alle.

De seneste fem år er nedtællingen til den populære festival startet på Forårsmessen i Aalborg Kongres & Kultur Center. Det er også tilfældet i år, hvor fem af festivalens udstillere er klar på Forpladsen i de velkendte grønne- og hvidstribede pavilloner, som er magen til dem, der bruges på festivalen.

Festival med vokseværk Bangsbo Blomsterfestival startede i 1996, hvor formålet var at fremme nordjydernes og andres interesse for planter og utraditionelle haver, samt at generere penge til fortsat udvikling af Bangsbo Botaniske Have.

Messetilbud Automatisk garageport

11.495,-

inkl. moms & montering

Det første år var der beskedne 17 pavilloner, mens der på dette års udgave til sammenligning er 140 pavilloner. Årets festival løber af stabelen den 31. maj og 1. juni, og nedtællingen er for alvor begyndt.

G60 Line 235x200 cm

RAN GA TI

*

Få øjnene op for din garage - på Forårs messen den 4.– 5.- 6. april. Har du næsten glemt, at du har en garage? Fordi den er fyldt med skrammel eller bare er umulig at komme ind i med bilen? Eller fordi den gamle port er besværlig at åbne og lukke? Med en ny garageport fra Crawford Entrematic kan du igen bruge garagen til noget fornuftigt. Du får en port af høj kvalitet, der giver hele familien lidt ekstra plads. Plads, som du kan bruge til værksted, parkering, træningsrum eller noget helt fjerde.

Mød os på Forårs messen i Aalborg Kongres & Kultur CenterEuropa Plads 4, 9000 Aalborg

Crawford Entrematic Voerbjergvej 40 P 9400 Nørresundby 7020 0208

crawforddanmark.dk

Få gratis billetter til messen! Kig forbi og se de mange muligheder på Forårs messen. Bestil dine gratis billetter* på crawforddanmark.dk

Ekstra Tilbud! Ved køb af port kan der til købes kodetastatur og mikrosender

FOR KUN 1395,Normalpris 2395,- inkl. moms

* Så længe lager haves

ÅR

- Vi har i flere år været med på Forårsmessen, hvor fem udstillere glæder sig til at vise messegæsterne en masse smukke planter så som rododendron, alpine planter, klematis, sukkulenter, orkidéer og liljer, fortæller Finn Borbjerggaard fra Bangsbo Blomsterfestival. - I år er Forårsmessen en måned senere end sidste år, og det gør jo bestemt ikke vores stand mindre interessant, da planterne er længere fremme, fastslår Finn, der samtidig ”advarer” mod at besøge pavillonerne på Forårsmessen og efterfølgende tage på Bangsbo Blomsterfestival. - Vi har de seneste år fået ”klager” fra nogle gæster og blomsterentusiaster. Klagen lyder på, at det er “stærkt vanedannende” at besøge vores festival, så det er vi faktisk begyndt at advare imod. Det vil vi også gøre på Forårsmessen, lyder det med et smil og velment glimt i øjet fra Finn Borbjerggaard.


2014

19

Messetilbud

– besøg YouSee og hør, hvad du kan spare Hos YouSee kan du få tv, bredbånd og mobiltelefoni og i anledningen af forårsmessen byder vi på flere særlige dagstilbud på vores produkter. Kig forbi og bestil f.eks. YouSee Plus, YouSee Bredbånd og YouSee Mobil med særlige rabatter. På standen kan du også høre om … • hvor nemt du selv kan blande din egen tv-pakke med Tv med Bland Selv • YouSee Bredbånd, hvor du selv kan skrue på din up- og download, lige så tit du vil • YouMusic og YouSee Web-tv, der giver dig musik og tv overalt i Danmark • hvordan du kan pause, spole og starte forfra med YouSee Plus

Vi glæder os til at få besøg af dig og din familie!

Mød Tom og Jerry fra børnekanalen Boomerang mellem kl. 11-14 – både fredag, lørdag og søndag

Bliver du den heldige vinder? Deltag i konkurrencen om 4 x biografbilletter inkl. gufbilletter (Værdi 800 kr.) – vi trækker én vinder både fredag, lørdag og søndag


2014

20

Mød os på Store Scene i Aalborghallen


2014

21

Det sker i AKKC - Aalborg Kongres & Kultur Center Fra de gamle scrapbøger

På de følgende sider kan du læse om udstillerne!

Hot nyhed ankommer til Forårsmessen torsdag aften Der findes nyheder - og så findes der ekstremt hotte nyheder. På Forårsmessen præsenterer Hi-Fi Klubben Aalborg en nyhed i sidstnævnte kategori. Lars Bo Pedersen fra Hi-Fi Klubben fortæller: - Vi præsenterer Samsungs nyeste 4K Ultra HD TV med en skærm på 85 tommer. 4K betyder, at billede og lyd er fire gange bedre end et traditionelt Full HD TV, så det er virkelig kræs og liebhaveri. - Et TV som dette koster i omegnen af en kvart million, og der er så meget run på de modeller, der findes, at vi først får det leveret torsdag aften som messen starter fredag. Og så bliver det hentet allerede mandag morgen lige efter messen. - Så for mig er det er også en nyhed, som jeg glæder mig til at se for første gang, slutter Lars Bo Pedersen.

Dronningen, Lady Di, Laura og Voldborg varslede forår i Aalborg Foruden byens skiftende borgmestre har der næsten altid været en kunstner med til den officielle åbning af Forårsmesserne. Direktør Ernst Trillingsgaard kender kunstnerne, og han har gennem årene fået flere af dem til at byde velkommen til messen i Aalborg. Ja - i ‘94 oven i købet to ”kongelige”. Ulf Pilgaard i høje Dronninge-hæle og en engelsk skuespillerinde som Prinsesse Diana. I ‘90 var DR’s Matador lige så populær som både før og senere. Laura alias Elin Reimer åbnede Forårsmessen ‘90. Var det gråvejr udenfor, så var der i hvert fald sol og forår over åbningen af Forårsmessen ’92. Det blev klaret af vejrmanden Henrik Voldborg iført solskinsblomst.

Se hvem de er, hvad de præsenterer på standen og hvordan du kommer i kontakt med dem. Du kan også se, hvor på messen du kan møde de enkelte udstillere.

ED

H Y N

Mød os på stand A135

SUPER SLANKE OG ELEGANTE

TRÆ/ALU VINDUER MED UNIK ISOLERINGSEVNE Nyd foråret i fulde drag med vedligeholdelsesvenlige og energirigtige vinduer og døre fra Hvidbjerg Vinduet. Alle Hvidbjerg Vinduets produkter fremstilles på egne fabrikker i Danmark. Besøg vores stand på Forår 2014 eller læs mere på hvidbjergvinduet.dk

TÆNK DANSK TÆNK HVIDBJERG VINDUET Hvidbjerg Vinduet a/s • Østergade 24 • 7790 Thyholm • tlf. 9691 2222 • fax 9691 2233

Thy-whisky og andet kræs til ganen Produktion af whisky forbindes normalt med lande som Skotland, Irland og USA. Men rent faktisk er Danmark et fantastisk sted til at producere whisky – her er alle forudsætningerne nemlig til stede; Klimaet, maltbyg og godt vand. Det har fået Nordisk Brænderi til at supplere deres populære produktion af snapse og brændevin med de ravgyldne dråber. - Vi har en rigtig god maltbyg i Thy, og har derfor produceret en Thy-whisky, som vi tager med på Forårsmessen, fortæller Anders Bilgram. - Men vi præsenterer selvfølgelig også vores mange øvrige snapse og brændevine, og glæder os rigtig meget til nogle begivenhedsrige og gode dage i Aalborg.


21

2014

22

2E Bolig Nibevej 2 . 9220 Aalborg Ø . 53 51 52 53 salg@2ebolig.dk . www.2ebolig.dk

A 151

A Actium Plus Løven 9 . 9200 Aalborg SV . 98 18 55 00 info@actiumplus.dk - www.actiumplus.dk

D 94, D 95

Ajstrup Tømrer ApS Bredholtvej 38 . 9381 Sulsted . 98 26 10 50 dan@ajstruptoemrer.dk - www.ajstruptoemrer.dk

C 252

BEST WESTERN ToRVEhallerne Kirketorvet 10-16 . 7100 Vejle . 79 42 79 00 info@torvehallerne.dk - www.torvehallerne.dk

C 252

Velkommen til stand nr. C 252 A 101

i AAlborg HAllens foyer

besT WesTern Kryb i ly

Algebekæmperen D 93 Kløvermarken 4, Hæstrup . 9800 Hjørring . 31 10 73 29 mail@algebekaemperen.dk - www.algebekaemperen.dk Almas Park & Fritid A/S Gugvej 138 . 9210 Aalborg SØ . 96 33 03 00 nvl@parkogfritid.dk. - www.parkogfritid.dk

F 502

Amanda Seafoods A/S C 234 Constantiavej 29 . 9900 Frederikshavn 96 22 15 00 . 42 20 60 40 jp@amanda-seafoods.dk - www.amanda-seafoods.dk ASE La Cours Vej 7 . 2000 Frederiksberg . 70 13 70 13 ase@ase.dk - www.ase.dk

BEST WESTERN Kryb I Ly Kolding Landevej 160,Taulov . 7000 Fredericia 75 56 25 55 - krybily@krybily.dk - www.krybily.dk

Kolding Landevej 160, Taulov - DK-7000 Fredericia Tlf. +45 75 56 25 55 - Fax.: +45 75 56 45 14 E-mail: krybily@krybily.dk - www.krybily.dk

besT WesTern TorVeHAllerne Kirketorvet 10-16 - DK- 7100 VEJLE TLF.: 79 42 79 00 - FAX: 79 42 79 01 E-mail: info@torvehallerne.dk - www.torvehallerne.dk

BJK BYG A/S Rævdalstoften 1 . 9330 Dronninglund . 98 84 20 22 murer@bjk.dk - www.bjk.dk

A 153

BMC A/S Stykgodsvej 7 . 9000 Aalborg . 96 31 28 00 per@bmc-danmark.dk - www.bmc-danmark.dk

C 207

Boligstil.dk Kong Christians Allé 6 . 9000 Aalborg . 51 22 14 26 awm@boligstil.dk - www.boligstil.dk

A 143

A 120

B Barricata Village E 445 Strada del Mare 74 . 45010 Bonelli di PortoTolle (RO), Italien . +39 04 26 89 198 info@villaggiobarricata.com - www.villaggiobarricata.com

På de følgende sider kan du læse om udstillerne!

BDO i Aalborg, Statsautoriseret revisionsaktieselskab Visionsvej 51 . 9000 Aalborg . 96 34 73 00 aalborg@bdo.dk - www.bdo.dk

G 305

Nystartet eller etableret virksomhed Vi tilbyder en times gratis økonomisk rådgivning i forbedring af bundlinje.

Kong Christians Allé 6 I 9000 Aalborg I Tlf. 51 22 14 26 www.boligstil.dk I www.facebook.com/boligstil

Beredskabsforbundet Region Nordjylland Hedelykken 10 . 2640 Hedehusene . 35 24 00 00 bf@beredskab.dk - www.bf-nordjylland.dk

A 122

Se hvem de er, hvad de præsenterer på standen og hvordan du kommer i kontakt med dem. Du kan også se, hvor på messen du kan møde de enkelte udstillere.

Brainteaser Kjærs Mølle Vej 16 . 9000 Aalborg . 61 46 60 48 mwg@brainteaser.dk - www.brainteaser.dk

Majken Green

www.bf-nordjylland.dk

Certificeret coach

Mød os på stand A122

Bertoni Bredegade 5 . 9000 Aalborg . 96 30 00 28 aalborg@bertoni.dk - www.bertoni.com

Kjærs Mølle Vej 16 9000 Aalborg Mobil 61 46 60 43 A 190

mwg@brainteaser.dk www.brainteaser.dk

E 405


2014

23

Det sker i AKKC - Aalborg Kongres & Kultur Center

Bredbånd Nord A/S Håndværkervej 27 . 9700 Brønderslev . 98 88 99 90 info@bredbaandnord.dk - www.bredbaandnord.dk

A 100

Se om du kan få fiber på www.bredbaandnord.dk

Buje Glas Vinduer og Døre Assenbækvej 3A . 9700 Brønderslev . 98 88 73 56 salg@buje.dk - www.buje.dk

By Scheuer Kærvej 23 . 9210 Aalborg SØ . 53 53 90 35 gittescheuer@gmail.com - www.byscheuer.dk

F 503

E 448

CrossEyes Aalborg Vesterbro 70 . 9000 Aalborg . 20 30 30 66 aalborg@crosseyes.dk - www.crosseyes.dk

E 459

D Dagbladet Børsen A/S Møntergade 19 . 1140 København K . 33 32 01 02 robert.laulund@borsen.dk - www.borsen.dk

E 459

Dana Vesterbro 33 . 9000 Aalborg . 70 21 75 44 9000@dana.dk - www.dana.dk

E 418

Dancyp Vinimport Østervænge 14 . Øster Lindet . 6630 Rødding 74 84 61 52 witt@dancyp.dk - www.dancyp.dk

C 243

Danmarks Psoriasis Forening Brenning 11 B . 9400 Nørresundby . 29 62 74 56 baadsgaard@mail.dk - www.psoriasis.dk

G 301

Dansk FacadePuds A 168 Blokhusvej 52 . 9490 Pandrup . 60 69 18 18 info@danskfacadepuds.dk - www.danskfacadepuds.dk

STAND 448  

Den Sociale Skadestue Vor frue Stræde 6 . 9000 Aalborg . 98 12 32 92 densocialeskadestue@gmail.com

G 382

DI Lak Hvedemarken 1 . 9500 Hobro . 23 20 85 70 mail@dilak.dk - www.dilak.dk

C 284

Diabetesforeningen Aalborg Lokalforening Olymposvej 7 . 9270 Klarup . 22 41 86 78 aalborg@diabetes.dk - www.aalborg.diabetes.dk

G 328

Besøg Aalborg Lokalforening på stand G328 Vi uddeler vore gratis pjecer og I kan se og gerne købe Diabetesforeningens forskellige koge- og håndbøger. Derudover vil der være smagsprøver på forskellige diabetesvenlige produkter. Fredag fra 11-14 og søndag fra 12-15 måler personale fra Sundhedscenter Aalborg blodsukker Lørdag er der mulighed for at få målt blodsukker hele dagen. Fredag fra 11-14 får vi besøg af en repræsentant fra Bayer Diabetes Care, lørdag fra Roche Diagnostics og søndag fra 12-15 fra Abbott Diabetes Care. Der vil være demonstration af firmaernes blodsukkermåleapparater. Vi glæder os til at se jer. aalborg.diabetes.dk

Din Møbelpolstrer E 421 Gl. Nøragervej 3 . 9610 Nørager . 29 80 56 92 tina@din-mobelpolstrer.dk - www.din-mobelpolstrer.dk

Smykker i  høj  kvalitet  og  stilrent  design.  Smykkerne  er  af  eget   design  –  egen  guldsmed  og  udført  primært  i  sterlingsølv,  zirconer,   pleksiglas  og  læder.  Der  er  mulighed  for  sammensætte  farver,   størrelser,  længder  mm.  efter  kundens  eget  ønske.        

Din Møbelpolstrer

- Dansk FacadePuds er specialister i stærke pudstekniske løsninger, både med – og uden facadeisolering. - Dansk FacadePuds vejleder dig, så du får den mest hensigtsmæssige løsning, både funktionelt og visuelt, og dermed mest værdi for pengene. - Få udført facadearbejde af de dygtigste og mest erfarende håndværkere i branchen, i sunde og stærke materialer – prøv os, vi tilbyder 5 års garanti på vores arbejde og er medlem af Byg-garanti.

Tina Hougaard Gl. Nøragervej 3 9610 Nørager Tlf. 29 80 56 92

Kontakt os på tlf. 60691818 eller info@DanskFacadePuds.dk.

www.din-mobelpolstrer.dk

www.DanskFacadePuds.dk

C C.W. Obel Cigarmagernes Klub Klarupvej 25 . 9270 Klarup . 98 31 91 12 erikmunch.n@gmail.com

G 327

CC-Trading ApS Hadsundvej 70 . 9000 Aalborg . 60 66 96 75 info@cc-trading.dk - www.cc-trading.dk

E 436

Dansk Køle & Klimateknik ApS Lundeborgvej 16 . 9220 Aalborg Ø . 70 20 38 00 info@dkk-cool.dk - www.dkk-cool.dk

A 180 Dommerby Stål A 153 Østergårdsvej 15 . 7840 Højslev . 97 53 52 00 info@dommerbyystaal.dk - www.dommerbystaal.dk

DANSK KØLE & KLIMATEKNIK

iPhone reparation

70 20 38 00

www.dkk-cool.dk

DANSKLundeborgvej KØLE & KLIMATEKNIK 16 · 9220 Aalborg 70 Øst20 38 00

Tlf.: 70 20 38 00 · e-mail: info@dkk-cool.dk

www.dkk-cool.dk

www.flexaltan.dk

Besøg os på stand nr. G329 for gode messetilbud Dansk Tagrenovering ApS Hylholtvej 53 . 9340 Aså . 98 44 20 20 info@tag-rens.dk - www.tag-rens.dk

A 109 Dronninglund Borgerforening A 153 Rævdalslunden 8 . 9330 Dronninglund . 23 26 48 42 borgerforening@dronninglund - www.dronninglund.dk

Dansk Totalisolering A 218 Ravnholtvej 34C . 8310 Tranbjerg . 29 88 66 33 info@dansktotalisolering.dk - www.dansktotalisolering.dk Colitis-Chron Foreningen Pilekrogen 4 . 9230 Svenstrup . 98 38 37 74 elinranders@hotmail.com

G 369

CE Porte ApS Voerbjergvej 40 P . 9400 Nørresundby . 70 20 02 08 info@ceporte.dk - www.crawforddanmark.dk

A 179

De Frivilliges Hus Mølholmsvej 2 . 9000 Aalborg . 98 11 13 44 knud@frivillighuset.dk - www.frivillighuset.dk

G 381

Deal 20 30 23 77 . deal@nordjyske.dk

A 190

Dronninglund Handelsstandsforening Stationsvej 18-22 . 9330 Dronninglund . 98 84 29 00 karstenurte@gmail.dk - www.dronninglund.dk

A 153


2014

24

Dronninglund Sparekasse Slotsgade 42 . 9330 Dronninglund . 98 84 17 22 mail@dronspar.dk - www.ddronspar.dk

A 148

DubLi Vesteråsene 22 . 9900 Frederikshavn . 23 96 35 35 hb@siska.dk - www.dubli.dk

E 422

Stort udvalg i flotte havefliser og belægningssten m.m.

Dyrehospitalet 9000 E 420 Hobrovej 38-40 . 9000 Aalborg . 70 15 90 00 info@dyrehospitalet9000.dk - www.dyrehospitalet9000.dk

Mød Dyrehospitalet 9000 til Forårsmessen i new bizz zone. Vi sætter fokus på forebyggelse og behandling af tandsten, problemer under rejse samt kløe og hudproblemer.

Flyverhjemmeværnet Eskadrille A 173 HVE 266 Aalborg c/o Flyvestation Aalborg, Bygning 532, Lufthavnsvej 43 . 9400 Nørresundby . 91 33 26 61 hve266-ec@hjv.dk - www.hjv.dk Tlf.: 9834 3411 • E-mail: salg@fc-beton.dk • Webshop: www.fc-beton.dk

FDM travel Ladegårdsgade 4,1 . 9000 Aalborg . 70 21 03 93 aalborg@fdm.dk - www.fdm-travel.dk.dk

Hobrovej 38-40 Tlf.: 7015 9000

Vi uddeler gode ting til tænderne fra Virbac, slikposer med foder fra eukanuba og meget mere. For mere information se www.dyrehospitalet9000.dk.

Dyrenes Beskyttelse Aalborgvej 775 . 9320 Hjallerup . 88 77 03 07 nordjylland@dyrenesbeskyttelse.dk www.dyrenesbeskyttelse.dk

G 323

• Dykkerkurser • Dykkerudstyr • Dykkerture • Dykkerrejser • Speedbådscertifikat

A 170

FDM travel Ladegårdsgade 4, 1 i Aalborg. Ring 70 21 03 93

E 444

C 258

• Service og rep • Firmaevents • Teambuilding • Polter Abends • Førstehjælpskurser

Food College Aalborg G 310, G 312, G 350 Rørdalsvej 10 . 9000 Aalborg . 72 50 53 42 mba@foodcollege.dk - www.foodcollege.dk Forever Living E 419, E 440, F 504 Hvorupvej 19 . 9400 Nørresundby . 23 42 23 76 nanna@ndsnewlife.dk - www.foreverliving.dk

Lad os gøre din ferie bedre.

FDZ Forenede Danske Zoneterapeuter Torvegade 1,1 . 5000 Odense C . 70 27 88 50 fdz@fdz.dk - www.fdz.dk

E Easy Dive ApS Gugvej 140 . 9210 Aalborg SØ . 40 59 21 76 salg@easydive.dk - www.easydive.dk

Flügger A/S C 214 Hobrovej 347 . 9200 Aalborg SV . 98 18 59 11 markedskontordk@flugger.com - www.flugger.com

FC BETON - FLISER I HØJ KVALITET

Forex Bank Ved Stranden 22 . 9000 Aalborg . 31 38 08 16 naja.sorensen@forexbank.dk - www.forexbank.dk

C 230

Forlystelseskompagniet Bredgade 28C, 1. tv. . 8870 Langå . 26 18 25 58

G 320

Forsikringsselskabet Vendsyssel A/S G 321 Brinck Seidelins Gade 6 . 9800 Hjørring . 98 92 40 44 info@vendsyssel.nu - www.vendsyssel.nu

Fotograf Louise Bering Vandværksvej 13 . 9800 Hjørring . 20 78 20 11 info@louisebering.dk - www.louisebering.dk

E 437

Funcenter ApS Lufthavnsvej 25C . 9400 Nørresundby . 28 31 21 01 kontakt@funcenter.dk - www.funcenter.dk

E 410

VÆLG EN FDZ ZONETERAPEUT REGISTRERET ALTERNATIV BEHANDLER

Gugvej 140 - www.easydive.dk

Prøvebehandlinger på stand E 444 på Forårsmessen www.fdz.dk – en RAB-godkendt brancheforening under tilsyn af Sundhedsstyrelsen.

Aalborgs eneste PADI 5 stjernet IDC Dykkercenter

FjernvarmeXperten A136 Rørdalsvej 30 . 9220 Aalborg Ø . 61 94 11 50 lhk@fjernvarmexperten.dk - www.fjernvarmexperten.dk Energetix Magnetsmykker v. IN-Magnetix Slotsbakken 117 . 2970 Hørsholm . 20 64 43 00 energetix@live.dk - www.energetix.tv

G 322

Engqvist Interiør Håndværkervej 24E . 9000 Aalborg . 20 72 35 05 info@engqvist.eu - www.engqvist.eu

C 274

Euro Tagservice A 132, F 535 Brådalvej 35 . 9210 Aalborg SØ . 50 55 10 01 info@eurotagservice.dk - www.eurotagservice.dk

NDBY

RESU TER I NØR

Mød os på stand A 136

EVENTCEN

�I�M �H �U�Q �Y �D �U�P�H �[ �S�H�U �W�H�Q���G�N ��� ������ �� �� �������� �� �� �� �� �� �� ��

F C 220

FC Beton Nibevej 331 . 9200 Aalborg SV . 98 34 34 11 salg@fc-beton.dk - www.fc-beton.dk

A 128

Fjord Line Containerkajen 4 . 9850 Hirtshals . 97 96 30 00 booking@fjordline.dk - www.fjordline.com

A107

BILLIGST TIL NORGE! Langesund, Kristiansand, Stavanger og Bergen.

fjordline.com

97 96 30 00

Foto: Espen Gees.

Falck Fieldsales Trindsøvej 4-10 . 8000 Århus C . 30 62 23 06 tiki@falck.dk - www.falck.dk

Fyrklit Ferie og Kursuscenter Kystvejen 10 . 9850 Hirtshals . 98 94 20 00 reception@fyrklit.dk - www.fyrklit.dk

C 256

FØNIXKomfort Torupvej 6 . 9640 Farsø . 61 66 05 75 jenserik@fonixkomfort.dk - www.fonixkomfort.dk

E 457


2014

25

Det sker i AKKC - Aalborg Kongres & Kultur Center

G

F 534

J

Hi-Fi Klubben Aalborg Vesterbro 56-58 . 9000 Aalborg . 98 12 16 11 9000@hifi klubben.dk - www.hifi klubben.dk

A 112

JBC Montage G 325, F 536 Nibevej 72, Sørup . 9530 Støvring . 28 44 76 45 jbc.montage@fi rma.tele.dk - www.jbcmontage.dk

Hjernesagen Wesselvej 24 . 9220 Aalborg Ø . 98 15 96 31 bec_9220@mail.tele.dk - www.hjernesagen.dk

G 370

Hennings Delikatesser Akacievej 9 . 8930 Randers NØ . 86 41 53 55

G4S Security Services A/S Roskildevej 157 . 2620 Albertslund . 43 86 52 68 suzan.vessel@dk.g4s.com - www.g4s.dk

A 138

Gade og Juul Vodskovvej 28 . 9310 Vodskov . 97 45 29 01 infogadeogjuul.dk - www.gadeogjuul.dk

E 426

Galleri Lisbeth L. Porshedevej 21, Porsheden . 9240 Nibe . 98 34 12 99 lisbeth-l@mail.dk - www.galleri-lisbeth.dk

C 253

Gestus Nord Porsvej 3 . 9000 Aalborg . 26 28 57 69 formand@gestusnord.dk - www.gestusnord.dk

G 377

Hvidbjerg Vinduet A/S A 135 Østergade 24 . 7790Thyholm . 96 91 22 22 info@hvidbjergvinduet.dk - www.hvidbjergvinduet.dk

Glaskunst Blokhus E 406 Aalborgvej 16 . 9492 Blokhus . 70 23 17 60 mail@glaskunstblokhus.dk - www.glaskunstblokhus.dk

Greenway-Denmark Aps Energivej 14 . 9300 Sæby . 98 46 15 55 fl emming@greenway-denmark.dk www.greenway-denmark.dk

Nybygning Ombygning Renovering Køkken og bad Vinduer og døre Erhvervsservice Porte og sikring

G 345

www.jbcmontage.dk

v/John B. Christensen, Nibevej 72, 9530 Støvring. Tlf. 28 44 76 45 Høyer Glas Tyrsigvej 24 . 9870 Sindal . 98 93 68 11 hoyer.glas@mail.dk

A 149

Haandværkerhuset Aalborg Kattesundet 20 . 9000 Aalborg . 98 12 52 32 sekretariat@pc.dk - www.haandvaerkerhuset.dk

C 280

John Frandsen A/S Vesterbro 17 . 9000 Aalborg . 98 10 14 35 tm@johnfrandsen.dk - www.johnfrandsen.dk

SOLGT ELLER GRATIS

I Infolink Kurser E 418 Sølvgade 84 . 9700 Brønderslev . 70 20 09 03 jr@infolinkkurser.dk - www.iværksætteruddannelsen.dk www.infolinkkurser.dk

Vesterbro 17 . 9000 Aalborg . Tlf. 98 10 14 35 aalborg@johnfrandsen.dk . www.johnfrandsen.dk

Din lokale og aktive ejendomsmægler

Gode råd er gratis! Kreativt værksted - leg og byg dig til et lod i konkurrencen...

GuldBageren Vestbyen Kastetvej 115 . 9000 Aalborg . 98 12 53 55 vestbyen@fi rma.tele.dk - www.guldbageren.dk

Kom og få gratis rådgivning af iværksætterekspert Jette Rasmussen og hendes rådgivningsteam. Hun har bl.a. taget revisor, advokat og salgskonsulent med.

C 272

H Hals Pejse Midtergade 19 st. th. . 9370 Hals . 30 28 44 11 gbl@halspejse.dk - www.halspejse.dk

E 413

Stan

18

d

Hals Pejse

Ingstrup Mejeri A/S Hovedgaden 48, Ingstrup . 9480 Løkken . 23 45 62 68 s@hansenogfood.dk - www.ingstrup-ost.dk

F 532

 Brændeovne  Pejseindsatse

ISAMAR Village E 445 Via Isamar 9 . 30015 Chioggia (VE) Italien +39 04 15 53 58 11 info@villaggioisamar.com - www. villaggioisamar.com

 Træpilleovne  Gaspejse

Midtergade 19, st. th. 9370 Hals tlf. 30284411 www.halspejse.dk

Havepavillonfabrikken ApS Hasselvej 2, Glyngøre . 7870 Roslev . 25 60 13 60 havepavillonfabrikken@gmail.com www.havepavillonfabrikken.dk

E 454

F 510

ISARESIDENCE Resort E 445 Via Nazioni Unite 36 . 30015 Chioggia (VE), Italien +39 04 14 98 016 info@villaggioisamar.com - www.isaresidence.com Isocon Danmark ApS Virkelyst 17A . 9400 Nørresundby . 70 70 22 88 info@isocon.dk - www.isocon.dk

Mindful

2

K K.I.S.S. My ApS Wesselgade 29 . 9220 Aalborg Ø . 22 90 93 71 rasmus@imboard.dk - www.imboard.dk

- Din lokale brændeovnsekspert

JP’s Eventservice Scoresbysundvej 10, st. lejl. 7 . 9210 Aalborg SØ 40 91 06 29 jesper@jpsevent.dk - www.jpsevent.dk

Jydsk Tagteknik A 145 Samsøvej 34 . 8382 Hinnerup . 86 98 33 44 hinnerup@jydsktagteknik.dk - www.jydsktagteknik.dk

ISAHOLIDAYS.COM E 445 Via Galleria Brancaleone 2 . 35137 Padova (PD), Italien www.isaholidays.com

A 144

E 430

Karlsen´s C 236 Plastvænget 13 . 9560 Hadsund . 60 37 70 72 info@karlsenskrydderier.dk - www.karlsenskrydderier.dk Kildens Rygeri C 240 Kildegade 33 . 9240 Nibe . 98 35 30 11 kildensrygeri@hotmail.com - www.kildensrygeri.dk Kinnes Klinik Søndergade 13, Hou . 9370 Hals . 30 74 94 41 annekinnberg@gmail.com - www.kinnesklinik.dk

Livet er for kort … til at la’ være! MINDFUL2LIFE

A 150

v/Anne Marie Martens Kognitiv terapeut og mindfulnessinstruktør

Tlf. 30 48 84 98

am@mindful2life.dk www.mindful2life.dk

KINNES KLINIK v/Anne Kinnberg Psykoterapeut og supervisor

Tlf. 30 74 94 41

www.kinnesklinik.dk annekinnberg@gmail.com

DER OS PÅ DU FIN

Life

E 401

STAND NR. 401

! E DIG - V I GL ÆDER OS TIL AT S

HADSUNDVEJ 78 · 1. SAL · 9000 AALBORG

at mestre livet med nærvær


2014

26

Klinisk Tandtekniker - Irene Westergaard Vestre Alle 9 . 9000 Aalborg . 98 13 40 62 irenew@stofanet.dk - www.tandteknik-aalborg.dk

A 169

Kolonihaveforbundet Nordjysk Kreds Nyhavnsgade 4D, 1. sal . 9000 Aalborg . 40 84 96 65 frede.skrubbeltrang@stofanet.dk

D 96

Kop & Kande Løven 13 . 9200 Aalborg SV . 98 17 80 30 kk562butik@kop-kande.dk - www.kop-kande.dk

A104

Liljer Agatvej 8 . 8541 Skødstrup . 51 51 03 23 lan-terrorchids@post.tele.dk

Limfjordens Låse & Sikring C 200 Fyensgade 42, st. . 9000 Aalborg . 98 11 60 55 info@limfjordenslaase.dk - www.limfjordenslaase.dk

Læsø Salt A/S Hornfi skrønvej 3 . 9940 Læsø . 98 49 13 55 salt@saltsyderiet.dk - www.saltsyderiet.dk

F 505

M

Linse Fabrikken ApS E 415 Nr. Lyndelse Vej 89 . Hørby . 5260 Odense S . 30 73 44 50 jh@linsefabrikken.dk - www.linsefabrikken

Made in Denmark A 195 The European Tour Himmerland Golf & Spa Resort . Centervej 1, Gatten 9640 Farsø . 96 49 61 00 hgcc@himmerlandgolf.dk - www.himmerlandgolf.dk www.madeindenmarkgolf.dk

Lions Club Aalborg Mariendal G 324 Klokkestablen 39 . 9000 Aalborg . 40 91 27 60 familien.madsen@stofanet.dk - www.mariendal.lions.dk

Mariagerfjord Kommune Ndr. Kajgade 1 . 9500 Hobro . 97 11 30 00 jo@mfr.dk - www.mariagerfjord.dk

Lise Møller - Design & Vindjakker Havbrovej 99, Havbro . 9600 Aars . 23 32 01 53 lise@lisemdesign.dk - www.lisemdesign.dk

Krogslund Autodele Sundsholmen 11 . 9400 Nørresundby . 98 17 17 73 aalborg@krogslund.dk - www.krogslund.dk

F 514

A 156, F 501

C 259

C 224

STAND C 259

Kræftrådgivningen i Aalborg Steenstrupsvej 1 . 9000 Aalborg . 98 10 92 11 aalborg@cancer.dk - www.cancer.dk

E 456

LO Aalborg Hadsundvej 184 B, 1. sal . 9000 Aalborg . 96 31 80 00 lo@lo-aalborg.dk - www. lo-aalborg.dk

L La Novia Hadsundvej 345 . 9260 Gistrup . 22 31 13 85 lanoviadk@gmail.com - www.lanovia.dk

E449

A 130

• Trapper • Gelænder

Stål · Rustfri · Aluminium Industrivej 18 · 9490 Pandrup · Telefon 96 73 02 50 www.meb-smedie.dk · E-mail: meb@meb-smedie.dk

Så mød oS på Stand 125

Louis Nielsen Aalborg ApS A 126 Østerågade 5 . 9000 Aalborg . 70 13 01 11 brian.kollerup@louisnielsen.dk - www. louisnielsen.dk

Vi ses på Forårsmessen E 409

Sundt indeklima Gavnlig effekt på allergi og astma Afhjælper lugtgener

Fjerner 99,94% af alle skadelige partikler

Mediebureauet Ørenlyd Jægersprisvej 1 . 9000 Aalborg . 70 22 30 13 info@oerenlyd.dk - www.oerenlyd.dk

G 380

Memira Aalborg E 451 Vestre Havnepromenade 9 . 9000 Aalborg . 88 80 28 00 aalborg@memira.dk - www.memira.dk Aalborg · Østerågade 5 Butiksindehavere Henrik Dalager og Brian Kollerup Madsen Bestil synsprøve på louisnielsen.dk eller på telefon 7013 0111

Besøg os på stand nr. E409

MEB Smedie og Overfl adebehandling Industrivej 18 . 9490 Pandrup . 96 73 02 50 meb@meb-smedie.dk - www.meb-smedie.dk

• Altaner • Terrasser

A 125

Mangler du en lejebolig?

Lightair.dk Vejlsøvej 51 . 8600 Silkeborg . 40 82 51 91 salg@lightair.dk - www.lightair.dk

G 306

G 330

Lederne A 111 Vermlandsgade 65 . 2300 København S . 32 83 32 83 rfw@lederne.dk - www.lederne.dk Lejerbo Vesterå 18 . 9000 Aalborg . 70 12 13 10 aalborg@lejerbo.dk - www.lejerbo.dk

McDonalds Haverslev Industriparken 4 . 9610 Nørager . 98 65 45 22 camillamaria@kikinet.dk - www.mcdonalds.dk

LungePatient.dk Kærløbervej 11 . 9270 Klarup . 61 18 71 11 folmerjensenunderholdning@klarupnet.dk www.lungepatient.dk

Meyland-Smith A/S Industrivej 27 . 9830Tårs . 40 26 19 86 info@meyland-smith.dk - www.meyland-smith.dk

G 307

Mindful2Life Hadsundvej 78 . 9000 Aalborg . 30 48 84 98 am@mindful2life.dk - www.mindful2life.dk

E 401

G 368


2014

Det sker i AKKC - Aalborg Kongres & Kultur Center Det sker i AKKC - Aalborg Kongres & Kultur Center

27

Modum Vinduer ApS C 232 Lupinvej 19 . 9500 Hobro . 40 17 08 14 modumvinduer@mail.tele.dk - www.modumvinduer.dk

Nordjysk Tagrenovering ApS A 177 Otto Mallings Kvarter 39 . 9700 Brønderslev . 98 80 20 30 kontakt@nordjysktagrenovering.dk www.nordjysktagrenovering.dk

Mogens Clausen & Co. ApS Lufthavnsvej 10 . 9400 Nørresundby . 98 17 63 71 jckontor@mail.dk - www.mogensclausenogco.dk

Nordjyske Bank Nørregade 12 . 9330 Dronninglund . 98 84 25 55 dronninglund@nordjyskebank.dk www.nordjyskebank.dk

A 171

A 153

www.pluspuds.dk Mors Slyngcenter Hesterøroddevej 87 . 7990 Ø. Assels . 28 40 62 74 morshonning@gmail.com - www.morshonning.dk

C 246

Munkholt Kristensen Østergade 38 . 9320 Hjallerup . 98 28 19 77 mail@munkholt.dk - www.munkholt.dk

C 212

Nordjyske Medier Langagervej 1 . 9220 Aalborg Ø . 99 35 35 35 nordjyske@nordjyske.dk - www.nordjyske.dk Nowell Merkurvej 17 . 9200 Aalborg SV . 70 20 65 77 nowell@mail.dk - www.nowell.dk

D 90

C 207

Nyt tag og facader

Preben Nielsen Mimersvej 13 . 9870 Sindal . 98 93 58 03

F 516

Primo Vinduer A/S Gl. Møllevej 5 . 6660 Lintrup . 70 11 12 33 meh@primo.dk - www.primovinduer.dk

A 140

Profi l Optik Østeraagade 3 . 9000 Aalborg . 98 12 12 40 aalborg@profi loptik.dk - www.profi loptik.dk

A 190

PT Vinduer A/S Mølhavevej 10 . 9440 Aabybro . 69 14 85 55 pt@ptvinduer.dk - www.ptvinduer

A 123

TØMRER-/SNEDKER- & MURERFORRETNING TØMRER & SNEDKER TAGENTREPRISE TAGENTREPRISE • FACADEBEHANDLING • SWIMMINGPOOL SVØMMEBASSINER & SCANDI-SPA

PT VINDUER

Østergade 38•. 9320 Hjallerup Hjallerup•. Tlf. 98 281977 19 77• .www.munkholt.dk Fax 98 28 16 10 Østergade 38 9828

MyCruise Tirsbækvej 5, 1. sal . 2720 Vanløse . 70 22 59 59 sj@mycruise.dk - www.mycruise.dk

C 209

FANTASTISKE MESSETILBUD – PRISER FRA KUN 3.900,Find os på stand C209 og få 500,- i messerabat!

har mere end 35 års erfaring med produktion af vinduer og yderdøre i høj kvalitet. Vinduer/døre udføres i fyrretræ, mahogni eller træ-alu. Alt produceres efter ordre og individuelle ønsker.

O OK Køkkenrenovering Kvisten 42 . 9260 Gistrup . 40 15 34 00 abjensen@greennet.gl - www.okkr.dk

A 119

Outrup Vinduer og Døre A 127 Outrupstræde 31 . 7900 Nykøbing Mors . 96 70 82 00 jjj@outrup.dk - www.outrup.dk

VERDENSNYHED • Vedligeholdelsesfrit • Energimærke A • 10 års garanti • Bæredygtigt produkt

N Nepaldo Poul Buås Vej 32 1.th. . 9000 Aalborg . 40 58 86 00 info@nepaldo.dk - www.nepaldo.dk

E 438

DE ORIGINALE KUGLETÆPPER

PT Vinduer og Døre A/S • Mølhavevej 10 9440 Aabybro • 69148555 • www.ptvinduer.dk

PTU. Nordjylland Danagården 69 . 9230 Svenstrup . 21 79 83 48 p.b@gvdnet.dk - www.ptu.dk

G 367

PurePassion Tuenvej 535. 9870 Sindal . 40 44 02 37 info@purepassion.dk - www.purepassion.dk

E 411

Spar energi og vedligeholdelse med GreenFront fra Outrup Vinduer & Døre mød os på stand A 127

Erotiske hjælpemidler

P Per Berg Hypertectum Starupvej 122 . 8340 Malling . 70 20 14 55 per@hypertectum.dk - www.hypertectum.dk

Nordisk Brænderi C 235 Hjortdalvej 227 . 9690 Fjerritslev . 98 21 70 80 info@nordiskbraenderi.dk - www.nordiskbraenderi.dk

info@pluspuds.dk

Plus Puds Vingen 3 . 9210 Aalborg SØ . 31 24 56 78 info@pluspuds.dk - www.pluspuds.dk

v./ sygeplejerske og sexolog Else Olesen

A 152

R F 540

Raunsmed Fjerkræ Lyngbyvej 100 . 9840 Løkken . 98 99 52 52 . 40 74 52 52 info@raunsmed.dk - www.raunsmed.dk

C 242

Røde Kors Aalborg Ny Kærvej 43 . 9000 Aalborg . 98 10 45 00 moebler@drk-aalborg.dk - www.drk-aalborg.dk

G 303


2014

28

S

T

Besøg os på stand A-166

Skallerup Seaside Resort A/S Nordre Klitvej 21 . 9800 Hjørring . 99 24 84 00 info@skallerup.dk . www.skallerup.dk

C 250

Telenor A 190 Bispensgade 30 . 9000 Aalborg . 60 50 42 25 aalborg-bispensgade@telenor.dk - www.telenor.dk

Ferie midt i Vendsyssels uspolerede natur direkte ud til det brusende Vesterhav

www.sonnehuse.dk

Feriehus

4 personer / 4 nætter fra kr.

Tectyl Nordjylland Hagensvej 14 . 9530 Støvring . 96 86 09 06 service@brondums.dk - www.tectylnord.dk

A 146

2.715,-

Slagter Engen ApS Vestergade 32A . 9300 Sæby . 98 46 10 20 engen82@live.dk - www.slagterengen.dk

G 309

Smyril Line Danmark Dalsagervej 9B . 9850 Hirtshals . 96 55 85 00 rikke.e@smyril-line.dk - www.smyril-line.dk

A 167

Sony Center Shoppen Vandmanden 5A . 9200 Aalborg SV . 98 17 11 11 butik@sonycentershoppen.dk - www.sonycenter

A 114

SOS Børnebyerne Heimdalsgade . 9000 Aalborg . 22 97 78 20 stub@stofanet.dk - www.sos-borneby.dk

G 379

TH Ladegaard Løgstørvej 197 . 9610 Nørager . 61 27 32 57 info@thladegaard.dk - www.thladegaard.dk

E 423

Thyboesminde Stauder Skivervej 80, Skiveren . 9362 Gandrup . 20 13 69 92 thyboesminde@gmail.cop - www.thyboesminde.dk

F 522

THYBOESMINDE STAUDER

SKØRE OG SKØNNE PLANTER TIL HAVEN

Mød os ude foran på

Blomstermarked i stand 522 Skivervej 80 - 9362 Gandrup

Mød SOS Børnebyerne og vind fine præmier i vores tombola eller fiskedam.

www.thyboesminde.dk

Du kan også høre, hvordan du som frivillig kan hjælpe udsatte og forældreløse børn. www.sosbornebyerne.dk

Spanske Boliger Mølletoften 35A . 8700 Horsens . 41 16 32 15 mail@spanskeboliger.dk - www.spanskeboliger.dk

OPLEVELSESREJSER OG KRYDSTOGT TIL ISLAND OG FÆRØERNE

A 142

Tlf. 96558500 · www.smyrilline.dk

Snapselauget Cimbrerne Munchs Vej 16 . 9240 Nibe . 98 18 36 47 kaj@tingleff.eu - www.www.snapselauget.dk

E 453

Solamagic c/o Zeetec Technology ApS, Holmevej 30 . 2970 Hørsholm . 38 40 60 10 pvb@zeetec.dk - www.solamagicshop.com

C 210

Solar Danmark A/S Hellebarden 1 . 9230 Svenstrup . 76 52 70 00 mfu@solar.dk - www.solar.dk

C 216

Solar Danmark A/S (Vejen) Industrivej Vest 43 . 6600 Vejen . 40 64 12 66 pt@solar.dk - www.solar.dk

C 216

SolarVenti A/S Fabriksvej 8 . 8881Thorsø . 86 96 67 00 info@solarventi.dk - www.solarventi.dk

A 149

Sonne Huse ApS A.F. Heidemanns Vej 17 . 9800 Hjørring . 98 92 76 66 mail@sonnehuse.dk - www.sonnehuse.dk

A 166

Staudeengen Gunderstedvej 24 . 9240 Nibe . 61 54 84 85 hcservice@anarki.dk - www.staudeengen.dk

F 524

Støtteforeningen LOAs Venner F 538 Nordre Havnegade 8 . 9400 Nørresundby . 22 67 33 72 venner@loa.dk - www.loa.dk

Tip-Top Læderbalsam G 305 Lysgaardvej 19, Skelhøje . 7470 Karup J. . 60 24 84 34 tip-topakvariefi sk@hotmail.com www.tiptopakvariefi sk.com

TV2/Nord Søparken 4 . 9440 Aabybro . 96 96 96 96 tv2nord@tv2nord.dk - www.tv2nord.dk

A 185

Tømrer og Snedker Leif Bak Vestermarksvej 37 . 9480 Løkken . 22 43 53 42 bak@tdcspace.dk - www.leifbak.dk

A 141

Kig forbi stand A141 og få en ganske uforpligtende snak og gode råd. Vi viser bl.a vinduer fra Outrup.

Sulsted Murerfi rma E 424 Milbakvej 30. 9381 Sulsted . 51 34 25 96 sulstedmureren@gmail.dk - www.sulstedmurerfi rma.dk

Vestermarksvej 37, Grønhøj Ingstrup, 9480 Løkken bak@tdcspace.dk

Ring 22 43 53 42 www.leifbak.dk

Tømrerfi rmaet Tjelle Byg ApS A 115 Bollegade 30 . 9330 Dronninglund . 40 31 01 22 mail@dronninglund-papirisolering.dk - www.tjelle-byg.dk

U

SULSTED MURERFIRMA Murermester Rasmus Sørensen Tlf:

www.sulstedmurerfirma.dk

Unique Ejendom A/S A 121 Dronning Christines Vej 13 . 9000 Aalborg . 70 25 42 00 info@uniquefinans.dk - www.uniquefinans.dk


2014

29

Det sker i AKKC - Aalborg Kongres & Kultur Center

V Vadum Havecenter Vadum Kirkevej 63 . 9430 Vadum. 98 27 15 35 frechr@mail.tele.dk - www.vadumhavecenter.dk

F 518

WeCare4u Danmark A/S Jættevej 52 . 4100 Ringsted . 28 10 06 00 louise@wecare4u.dk - www.wecare4u.dk

Velfac Vinduer A/S Bygholm Søpark 23 . 8700 Horsens . 96 75 52 00 velfac@velfac.dk - www.velfac.dk

C 207

Wieben Malerier C 254 Bryggen 43 . 9240 Nibe . 98 35 36 17 wieben@bryggen-nibe.dk - www.wieben-malerier.dk

Aalborg Chokoladen A 190 Troensevej 4M . 9220 Aalborg SØ . 98 13 10 70 info@aalborgchokoladen.dk - www.aalborgchokoladen.dk

Y

Aalborg Forsyning, Varme Hjulmagervej 20 . 9000 Aalborg . 99 31 94 00 aalborgforsyning@aalborgforsyning.dk www.aalborgforsyning.dk

Velux Danmark A/S Breeltevej 18 . 2970 Hørsholm . 45 16 45 16 velux-dk@veluc.com - www.velux.dk VENSTRE Region Nordjylland Bellisvej 1 . 9240 Nibe . 40 18 14 36 formand@venstrenord.dk - www.venstrenord.dk

C 207

YouSee Sletvej 30 . 8310 Tranbjerg J. . 70 70 40 40 dglp@yousee.dk - www.yousee.dk

A 175

Aalborg City Lille Kongens Gade 6. 9000 Aalborg . 98 12 83 33 info@aalborgcity.dk - www.aalborgcity.com

A 190

C 278

Mød os på stand C278

G 300

Nyhed! Tv med Bland Selv

Verisure C 226 c/o Dansikring Direct A/S Carlsensvej 8 . 4600 Køge . 70 15 15 45 salg@dansikring-direct.dk - www.dansikring-direct.dk

tjek på din fjernvarme

Bland din egen tv-pakke og skift kanaler når du har lyst.

Vordingborg Køkkenet Langøvej 7-9 . 4760 Vordingborg . 55 37 21 22 vk@vordingborg.com - www.vordingborg.com

A 124

Vrå Højskole Højskolevej 1 . 9760 Vrå . 98 98 10 10 pia@vraahojskole.dk - www.vraahojskole.dk

A 137

Z

A 417

ZENAS-Pedersholt Tryvej 201 . 9352 Dybvad . 61 60 94 44 frank@zenas.dk . www.zenas.dk

Væksthus Nordjylland Niels Jernes Vej 10 . 9220 Aalborg Ø . 70 21 08 08 info@vhnordjylland.dk - www.vhnordjylland.dk

A 134

Hør mere på YouSee’s stand

Aalborg Garden E 452 Filstedvejen 16 . 9000 Aalborg . 98 11 36 22 formand@aalborggarden.dk - www.aalborggarden.dk

C 241

MESSETILBUD

KUN 1.000 KR.

BOOK AALBORG GARDEN TIL MORGENMUSIK VED SØLVBYLLUP

W

FIND OS PÅ STAND E 452

Wagner Anlæg & Havedesign Firkløvervej 5 . 9280 Storvorde . 30 69 06 80 wagnerhavedesign@gmail.com www.wagner-havedesign.dk

D 98 Aalborg Haandværkerforening Kattesundet 20 . 9000 Aalborg . 98 12 00 02 infof@aalborg-hvf.dk - www.aalborg-hvf.dk

Zimmerlund Rengøring ApS Hadsund Landevej 535 . 9260 Gistrup . 98 35 22 10 jan@zimmerlund.dk - www.zimmerlund.dk

D 92

C 280

AAlborg HAAndværkerforening - en del af Håndværksrådet Erhvervspolitisk forening for små og mellemstore virksomheder

Å

- Vi har i dag et medlemsnetværk på 1700 medlemmer i Region Nordjylland, og præger erhvervspolitiske beslutninger til gavn for disse.

Aabybro Mejeri Brogårdsvej 148 . 9440 Aabybro . 23 25 48 34 isvogn@ryaais.dk - www.ryaais.dk

C 238

Aads GulvEntreprise ApS Troensevej 4E . 9220 Aalborg Øst . 30 48 60 70 klaus@aads.dk - www.aads.dk

C 276

Troensevej 4 E 9220 Aalborg Øst Telefon +45 3040 6070 mail@aads.dk

www.aalborg-hvf.dk

Aalborg Samarbejdet Boulevarden 13 . 9000 Aalborg . 70 10 10 22 fi l@aalborg.dk - www.aalborgsamarbejdet.dk

E 417

Aalborg Smedeteknik Hennedal 62 . 9220 Aalborg Ø . 61 26 64 29 info@aalborg-smedeteknik.dk www.aalborg-smedeteknik.dk

C 204

Aarstiderne A/S Krogerupvej 3C . 3050 Humlebæk - 70 26 00 66 info@aarstiderne.com - www.aarstiderne.com

C 228


Restaurant

30

402

457

Aalborghallens Foyer

456

C

2014

Indgang fra Kildeparken

404 405

E

Aalborghallens Foyer

440

E

Indgang fra Kildeparken

New Bizz Scenen

402

457

Café

456

C

Europahallens Foyer

Restaurant

404 405

E

Store Scene

190

Forårs Scenen

A 136

i

Forårs Scenen

New Bizz Scenen

418 454

504

i

E

440

452

D

136

453 452

D

504

iF

107

185

453

i

123

195

454

417

Café

418

A

417

Europahallens Foyer

123

540

F

107

540

Elevator - ned Elevator - ned

Samaritter / førstehjælp Tlf. 2572 7202

Samaritter / førstehjælp Tlf. 2572 7202

= Messeareal 2014 377

377 312

316

312

G

320

318

316

320

318

321 322

321 322

323

1. sal

323

Hotel

Scene

G Administration 309

310

307

305

303

301

Arrangørkontor Hovedindgang Forhal Foyer - Europahallen

300

Aalborghallen

Forplads

310

309

307

305

303

301

300

Scene

Aalborghallens Foyer

Restaurant

Europahallen

Garderobegaden (underetagen)

Udstiller INFO - Registeret herunder viser udstillerne i standnummerorden - find placeringen på standplanen herover F F 501 F 502 F 503 F 504 F 505 F 510 F 514 F 516 F 518 F 522 F 524 F 532 F 534 F 535 F 536 F 538 F 540 D

FORPLADSEN Mariagerfjord Kommune Almas Park & Fritid A/S BUJE Glas Vinduer og Døre Forever Living Læsø Salt A/S JP’s Eventservice Liljer Preben Nielsen Vadum Havecenter Thyboesminde Stauder Staudeengen Ingstrup Mejeri Hennings Delikatesser Euro Tagservice JBC Montage Støtteforeningen LOAs Venner Plus Puds FORHALLEN

D 90 D 92 D 93 D 94 D 95 D 96

Nordjyske Medier Zimmerlund Rengøring ApS Algebekæmperen Actium Plus Actium Plus Kolonihaveforbundet Nordjysk Kreds D 98 Wagner Anlæg & Havedesign A AALBORGHALLEN A 100 A 104 A 107 A 109 A 110 A 111 A 112 A 114 A 115

Bredbånd Nord A/S Kop & Kande Fjord Line Danmark A/S Dansk Tagrenovering ApS Ajstrup Tømrer ApS Lederne Hi-Fi Klubben Aalborg Sony Center Shoppen Tømrerfirmaet Tjelle Byg ApS A 119 OK Køkkenrenovering

A 120 ASE A 121 Unique Ejendom A/S A 122 Beredskabsforbundet Region Nordjylland A 123 PT Vinduer A/S A 124 Vordingborg Køkkenet A 125 Lejerbo Aalborg A 126 Louis Nielsen Aalborg ApS A 127 Outrup Vinduer og Døre A 128 FC Beton A/S A 130 MEB Smedie og Overfladebehandling A 132 Euro Tagservice A 134 WeCare4u Danmark A/S A 135 Hvidbjerg Vinduet A 136 FjernvarmeXperten A 137 Vrå Højskole A 138 G4S Security Services A/S A 140 Primo Vinduer A/S A 141 Tømrer og Snedker Leif Bak A 142 Spanske Boliger A 143 Boligstil.dk A 144 John Frandsen A/S A 145 Jydsk Tagteknik A 146 Skallerup Seaside Resort A/S A 148 Dronninglund Sparekasse A 149 SolarVenti A/S A 149 Høyer Glas A 150 Isocon Danmark ApS A 151 2E Bolig A 152 Per Berg Hypertectum A 153 BJK Byg A/S A 153 Dronninglund Borgerforening A 153 Dronninglund Handels standsforening A 153 Nordjyske Bank A 156 Mariagerfjord Kommune A 166 Sonne Huse ApS A 167 Smyril Line Danmark A 168 Dansk FacadePuds ApS A 169 Klinisk Tandtekniker Irene Westergaard

A 170 FDM travel A 171 Mogens Clausen & Co. ApS A 173 Flyverhjemmeværnet Eskadrille HVE 266 Aalborg A 175 YouSee A/S A 177 Nordjysk Tagrenovering ApS A 179 CE Porte ApS A 180 Dansk Køle & Klimateknik ApS A 185 TV2/Nord A 190 Bertoni A 190 Deal A 190 Profil Optik A 190 Telenor A 190 Aalborg Chokoladen A 190 Aalborg City A 195 Made in Denmark C AALBORGHALLENS FOYER C 200 Limfjordens Låse & Sikring C 204 Aalborg Smedeteknik C 207 BMC A/S C 207 Nowell ApS C 207 Velfac Vinduer A/S C 207 Velux Danmark A/S C 209 MyCruise ApS C 210 Solamagic C 212 Munkholt Kristensen C 214 Flügger A/S C 216 Solar Danmark A/S C 218 Dansk Totalisolering C 220 Falck Fieldsales C 224 Krogslund Autodele C 226 Verisure C 228 Aarstiderne A/S C 230 Forex Bank C 232 Modum Vinduer ApS C 234 Amanda Seafoods A/S

C 235 C 236 C 238 C 240 C 241 C 242 C 243 C 246 C 250 C 252 C 252 C 253 C 254 C 256 C 258 C 259 C 272 C 274 C 276 C 278 C 280 C 280 C 284 E

Nordisk Brænderi Karlsen’s Aabybro Mejeri Kildens Rygeri ZENAS-Pedersholt Raunsmed Fjerkræ Dancyp Vinimport Mors Slyngcenter Tectyl Nordjylland BEST WESTERN Kryb I Ly BEST WESTERN ToRVEhallerne Galleri Lisbeth L. Wieben Malerier Fyrklit Ferie og Kursuscenter EasyDive ApS Lise Møller - Design & Vindjakker GuldBageren Vestbyen Engqvist Interiør Aads GulvEntreprise ApS Aalborg Forsyning, Varme Aalborg Haandværker forening Haandværkerhuset Aalborg DI Lak EUROPAHALLEN / NEW BIZZ ZONE

E 401 Mindful2Life E 401 Kinnes Klinik E 402 BDO Statsautoriseret Revisionsaktieselskab E 405 Brainteaser E 406 Glaskunst Blokhus E 409 Lightair.dk E 410 Funcenter ApS E 411 PurePassion

E 413 E 415 E 417 E 417 E 418 E 418 E 419 E 420 E 421 E 422 E 423 E 424 E 426 E 430 E 436 E 437 E 438

Hals Pejse Linse Fabrikken ApS Væksthus Nordjylland Aalborg Samarbejdet Infolink Kurser Dana Aalborg Forever Living Dyrehospitalet 9000 Din Møbelpolstrer DubLi TH Ladegaard Sulsted Murerfirma Gade & Juul Design K.I.S.S. My ApS CC-Trading ApS Fotograf Louise Bering Nepaldo

E

EUROPAHALLENS FOYER

E 440 Forever Living E 444 FDZ Forenede Danske Zoneterapeuter E 445 Barricata Village E 445 ISAHOLIDAYS.COM E 445 ISAMAR Village E 445 ISARESIDENCE Resort E 448 By Scheuer E 449 La Novia Brudesalon E 451 Memira Aalborg E 452 Aalborg Garden E 453 Snapselauget Cimbrerne E 454 Havepavillonfabrikken ApS E 455 CrossEyes Aalborg ApS E 456 Kræftrådgivningen i Aalborg E 457 FØNIXKomfort E 459 Dagbladet Børsen A/S

G

GARDEROBEGADEN

G 300 VENSTRE Region Nordjylland G 301 Danmarks Psoriasis Forening G 303 Røde Kors Aalborg G 305 Tip-Top Læderbalsam G 306 McDonalds Haverslev G 307 Meyland-Smith A/S G 309 Slagter Engen ApS G 310 Food College Aalborg G 312 Food College Aalborg G 320 Forlystelseskompagniet G 321 Forsikringsselskabet Vendsyssel A/S G 322 Energetix Magnetsmykker v. IN-Magnetix G 323 Dyrenes Beskyttelse Nordjyllands Internat G 324 Lions Club Aalborg Mariendal G 325 JBC Montage G 327 C.W. Obel Cigarmagernes Klub G 328 Diabetesforeningen Aalborg Lokalforening G 329 Dommerby Stål G 330 LO Aalborg G 345 Greenway-Denmark Aps G 350 Food College Aalborg G 367 PTU. Nordjylland G 368 LungePatient.dk G 369 Colitis-Chron Foreningen G 370 Hjernesagen G 377 Gestus Nord G 379 SOS-BØRNEBYERNE G 380 Mediebureauet Ørenlyd G 381 De Frivilliges Hus G 382 Den Sociale Skadestue


D N VI

Kig forbi stand nr. D90 og vær med i konkurrencen om skønne præmier

Besøg os på Forbrugermessen Forår 2014 NORDJYSKE Fordele er gode oplevelser - ganske enkelt! Vores fordelsklub - www.nordjyskefordele.dk - er for alle nordjyder, og den giver dig adgang til unikke oplevelser og spændende rejser. Og som medlem får du det hele med rabat! Medlemsskabet er gratis, og er du ikke allerede medlem, kan du tilmelde dig hos os på vores stand. Du finder os i foyeren på stand nr. D90.


www.sonycenter.dk

MESSEKUP SÆT PRIS!

KDL-50W685

SÆTPRIS

6999,-

inkl. BDP-S4100 og HT-CT260H • 50” Full HD 1080p TV med MHL

SPAR 7000,-

• X-Reality PRO og Motionflow XR 200 Hz • WIFI Screen Mirroring (Miracast) • Netflix, TV2 play, DNLA mm.

SPAR

• DVB-T2/S2/C Mpeg 4-tuner

50%

Inkl Blu-ray afspiller og Soundbar OBS: KUN 10 SÆT!

n! e ss e m rs rå fo å p n ku r e ld æ g e n Ti lb u d d e

KUN

KUN

199,-

499,-

SPAR 330,-

Tilbuddene gælder kun på forårsmessen 4-6 april 2014 fra 10-17 og findes kun i begrænset antal . Der tages forbehold for trykfejl.

KUN

7999,-

SPAR 800,-

• Effektfuld 40mm neodym-driver

• Smartphone-kompatibel hovedtelefon

199,-

med ledningsfjernbetjent mikrofon letter transporten

SPAR 330,-

KUN

499,-

SPAR 800,-

KUN

5999,-

25%

• Verdens tyndeste Bluetooth-soundbar

• Intel Core i5-4200U 1,6 GHz processor

• 4.1-kanals lydbjælke med Twin Drive-

• Turboboost op til 2,6 Ghz

sub og S-Force Front Surround

• Kun 1,06 kg, 8 GB ram, 256 GB SSD

• NFC, Bluetooth og 3 HDMI-porte

7999,-

2999,-

SPAR 3500,-

4999,SPAR 2000,-

SPAR

KDL-32W603 KUN 10 STK!

30%

SPAR 3000,-

KUN

SPAR 1666,-

SPAR

KDL-47W807 KUN 10 STK!

• 13,3” Full HD touchskærm

3333,-

SPAR 1200,-

50% HT-ST3

KUN

2799,-

SPAR 2000,-

SPAR

30% SVP-1321B6 KUN 10 STK!

• Sammenfoldelige ørekopper, der

• Fås i sort, blå og rød

SPAR

62%

MDR-10RCW

• Elegant aluminiumfinish

SPAR 3000,-

SPAR

MDR-ZX600 • Frekvensområde på 6–25.000Hz

2999,-

SPAR 3500,-

SPAR

62%

KUN

SPAR

SVF-1541M1 KUN 10 STK!

33%

SPAR

29%

KDL-42W807

• 47” Full HD LED 3D SmartTV

• 32” HD Ready (720p) Edge LED-TV

• 15,5” VAIO Display m. 1366 x 768

• 42” Full HD LED 3D SmartTV

• Motionflow 400HZ og X-reality PRO

• Motionflow 200HZ og X-reality PRO

• 1,7 GHz AMD A8-5545W processor

• Motionflow 400HZ og X-reality PRO

• Netflix, TV2 play, DNLA mm.

• Netflix, TV2 play, DNLA mm.

• 750 GB harddisk

• Netflix, TV2 play, DNLA mm.

• DVB-T2/S2/C Mpeg 4-tuner

• DVB-T2/S2/C Mpeg 4-tuner

• 6 GB DDR3 ram

• DVB-T2/S2/C Mpeg 4-tuner

5999,-

2799,-

3333,-

SPAR 2000,-

SONY CENTER SHOPPEN

SPAR 1200,-

SPAR 1666,-

4999,-

SPAR 2000,-

VANDMANDEN 5 9200 AALBORG SV TLF. 98171111

Messeavis 2014  

Messeavisen for Forårsmessen 2014.