Page 1

Vormgeving periode 3 Sasha Alcaraz

Sasha


Grafisch Design

Beeld Typo Lay-out Geschiedenis Grot tekening, papier, Gutenberg/drukken, William Dwiggins 1920 Engeward de muis, Macintosh 1984 Een ontwerper moet gewone woorden en beelden kunnen omzetten naar een boodschap die nieuw, betekenisvol en acceptabel is. Het doel van elke vormgever moet zijn dat degene die het ziet het kan begrijpen omdat de vormgever orde, gevoel, duidelijkheid heeft geschapen in wat hij heeft vormgegeven. En door alle nieuwe technologie die voorhanden is moet een vormgever zich altijd blijven ontwikkelen als je dat niet doet als designer dan lig je er uit! Wat maakt een design goed? F3 Form (Vorm) Feeling Function Vorm Kijk je er graag naar? Is het aantrekkelijk? Zijn de kleuren in harmonie? Is het font goed gekozen? Feeling Past het bij de boodschap die moet worden overgebracht? Is het een samenhangend geheel door de hele publicatie heen? Roept het het goede gevoel op, past wat je ziet bij wat je wilt overbrengen? Function Dient het het doel? Is het makkelijk te begrijpen en te lezen? Past het bij waar het voor is? (Bijv. typografie voor een verpakking is anders dan op een billboard)


Typografie


Voor de opdracht Typogfrafie heb ik 4 screenshots genomen van 4 verschillende sites. Op de screenshot van Netflix zijn veel verschillende fonts te zien. Vanwege de verschillende series en films. Ik vond dat een goede toevoeging aan deze opdracht vanwege de veel verschillende fonts en kleuren. Op de screenshot van The Sting zijn veel kapitalen te zien, maar aan de onderkant van de site ook veel onderkasten. Ook zijn er staartletters en stokletters te zien. En vanwege deze variatie vond ik deze website geschikt voor deze opdracht. Op de screenshot van Mediamarkt zijn verschillende fonts te zien. Maar er is okk te zien dat sommige woorden in Bolt geschreven zijn en andere zinnen en stukken tekst weer niet. En dat verschil vond ik goed om te gebruiken voor deze opdracht. Ook zijn er stok en staartletters te zien over de hele screenshot. Op de screenshot telepathy is veel te zien voor wat er nodig was voor deze opdracht. Er zijn schreefletters te zien. En bepaalde zinnen zijn ook in bolt geschreven. Er zijn ook stok en staartletters te zien. En er zijn ook onderkasten en kapitalen te zien op de website. Ik vond het een perfect voorbeeld voor deze opdracht. Vanwege de variatie in typografie. Mijn favoriete font is Harlow Solid Italic. Het is mijn favoriete font omdat ik het er leuk uit vind zien en omdat ik het mooi vind als iets in Italic geschreven is.


Betekenis van kleuren Sasha Alcaraz Klas: 1A


Geel Vriendelijk, Intelligentie, Zonnig, Geluk


Groen Natuur, Leven, Vertrouwen, Rust


Blauw Kalmte, Ontspanning, Rust, Zakelijk


Paars Creativiteit, Rijkdom, Religie, Luxe


Roze liefde, Vrouwelijk, Plezier, Motivatie


Rood Waarschuwing, Warmte, Gevaar, Agressie


Oranje Motivatie, Positiviteit, Modern, Jeugd


Wit Puur, Zuiverheid, NaĂŻef, Eenvoud


Grijs Zakelijk, Kwetsbaarheid, Ervaren, Saai


Zwart Rouw, Afstand, Puur, Kracht


Foto’s Schetsen logo


Kleuren voor huisstijl De kleuren die ik wil gebruiken voor mijn huisstijl zijn: Blauw, wit, zwart en rood. De kleurcodes hiervan zijn: Blauw: 0E077A Zwart: 000000 Rood: FF0600 Wit: #fcfcfcw


Eindversie Logo

Sasha

Naslagdocument  
Naslagdocument  

Naslagdocument

Advertisement