Page 9

Op 12 september a.s. wordt de tunnel-

TUNNELBOORMAChINE

boormachine voor de Sluiskiltunnel

KLAAR VOOR

Deze buitengewoon complexe machine

door de constructeur opgeleverd. wordt gebouwd bij Herrenknecht in

OPLEVERING

het Duitse Schwanau. Het is beslist interessant om over dit bijzondere bedrijf eens iets meer te vertellen.

JONG BEDRIJF In 1975 richtte Martin Herrenknecht een ingenieursbureau op en begon in zijn eentje met het ontwerpen van een tunnelboormachine. Twee jaar later zag Herrenknecht GmbH, een bedrijf gespecialiseerd in het bouwen van tunnelboormachines, het levenslicht en is nu dus precies 35 jaar jong.

MARKTLEIDER

door John Brouwer

ELKE BOOR IS SPECIFIEK In het dal van de Rijn vinden we vlakbij het dorp Schwanau, in Allmansweier, het enorme complex van Herrenknecht. Hier worden circa vijftig tunnelboormachines per jaar geconstrueerd. Elke boor kent haar eigen specifieke kenmerken, niet alleen qua diameter, maar vooral ook qua

een autotunnel met een diameter van liefst 15,55 meter. Ter vergelijking: de Sluiskiltunnel krijgt een diameter van 11,30 meter. De Silberwaldtunnel in Moskou heeft een diameter van 14,20 meter, waarin bovenin de auto’s rijden en onderin de trein. Zo benut je de ruimte van de boortunnel optimaal.

Inmiddels is het bedrijf wereldwijd toonaangevend op dit vakgebied. In alle werelddelen vind je vestigingen van Herrenknecht, van Australië tot Canada en van China tot Nederland. Met bijna 4000 medewerkers werd in 2011 een omzet gehaald van ruim één miljard euro.

NOG MEER PRODUKTEN Men bouwt in Schwanau ook boren met een kleine diameter, bijvoorbeeld voor de aanleg van waterleidingen en riolen. Daarnaast heeft Herrenknecht ook machines voor verticale boringen, ter land en ter zee. Deze worden onder andere gebruikt in de olie- en gasindustrie.

TUNNELBOOR VOOR SLUISKIL

vormgeving van het snijrad. Het maakt natuurlijk nogal verschil of je door de rotsen moet of, zoals hier bij de Sluiskiltunnel, door een zachte ondergrond, die dan ook nog eens, als een spons, vol zit met water. De techniek van Herrenknecht is in de loop der jaren zodanig geïnnoveerd dat het zelfs mogelijk is tijdens het boren te veranderen van snijrad, zodat men de overgang kan maken van zacht naar hard materiaal. Ook de diameter van de tunnelboormachines neemt toe. Op dit moment is men bijvoorbeeld in Italië bezig met

Herrenknecht heeft ook de vier gigantische machines geleverd voor de twee spoortunnels door het Gothardmassief in Zwitserland. Het boren ging zonder tegenslagen, waardoor men een half jaar eerder klaar was dan gepland. Deze tunnels, beiden met een lengte van 57 km, worden ook wel het langste wereldwonder genoemd. In Nederland zijn er inmiddels heel wat geboorde tunnels, waarvan de Westerscheldetunnel de langste, de diepste en misschien ook de bekendste is.

Martin Herrenknecht, inmiddels 70 jaar, is, als voorzitter van de Raad van Bestuur, nog steeds betrokken bij elke machine. De tunnelboormachine, hier op de foto, is bestemd om de Sluiskiltunnel te boren. Zij is grotendeels klaar. Alleen het snijrad moet nog gemonteerd worden, maar zover was het nog niet toen de foto gemaakt werd. Na de oplevering wordt de machine in onderdelen naar Sluiskil vervoerd en daar weer in elkaar gezet. Dat duurt een kleine drie maanden en dan kan het echte werk beginnen. We kijken er naar uit!

VHM95  
VHM95  
Advertisement