__MAIN_TEXT__

Page 15

Bedrijf in beeld (94)

SKIDÔME: Biedt meer dan een helling afdalen Het is de week na de afsluiting van het winterseizoen, dat we aanschuiven voor een gesprek met Robert Ros en Jorien Huyghe over de Skidôme in Terneuzen. Een avond trouwens die kwalitatief werd verhoogd met een spectaculaire demo show van snowboarders. De afsluiting alleen al geeft aan dat Skidôme meer te bieden heeft dan skilessen en de mogelijkheid om zich voor te bereiden op één of twee weekjes wintersport. Met het enthousiasme van een vlotte afdaling in de vrije natuur wordt het hoe, wat en waarom uitgelegd.

Witte wereld in een groen landschap Alweer zo’n 6 jaar kan er worden genoten van een mini wintersfeer in het vlakke land van Zeeuws Vlaanderen. De ietwat vreemde constructie die opduikt net buiten Terneuzen, biedt de mogelijkheid om in een temperatuur van –4 van de helling te glijden. Het is één van de 8 banen in Nederland waar dit mogelijk is. Een vreemde gewaarwording is het, als je in een warme omgeving zit te kijken naar een tiental skiërs. Ingepakt in kleurige skipakken profiteren ze van de rust om de gehele breedte van de helling te benutten voor hun afdaling. De wijzers van de klok geven net 10 uur aan en de baan wordt al benut. Het is een midweekse morgen en dus geen stormloop in deze periode van het jaar. Een week later zal het ongetwijfeld drukker zijn als het (school) vakantie is.

Nicky Broos Als voormalig lid van het Nederlands ski-team was hij al

vroeg bezig om iets met skiën te gaan doen. Met de hulp van zijn ouders zou dit sneller gerealiseerd worden dan hij had kunnen vermoeden. Hoewel, als Nicky iets in gedachten heeft en dit verder heeft uitgewerkt, is zijn doel al bijna bereikt. Hij is niet iemand die halverwege opgeeft, maar er helemaal voor gaat. Het duurde dan ook niet lang voordat de matten-piste in Rucphen in 1995 veranderde in de eerste Nederlandse overdekte skibaan. Uit geheel Nederland wist men al snel de weg richting Rucphen te vinden en hij had het bij wijze van spreken ski’s te kort om iedereen les te geven. De creatieve skiër/ondernemer zag de kansen en zocht en vond de mogelijkheden om het de mensen naar de zin te maken.

Terneuzen Op zich dus niet echt verrassend voor de insiders dat hij interesse had voor de skibaan in Terneuzen. Een uitstekend gelegen locatie met een groot achterland in België en veel

mensen die in hun vrije tijd de Zeeuws Vlaamse kust het gehele jaar door met een kort of langer bezoek vereren. Daar liggen veel mogelijkheden en er zijn al heel wat plannen gemaakt om dit verder uit te breiden. Immers het gehele jaar skiën is al net zo normaal als het gehele jaar kunnen zwemmen. De verwachting is dan ook dat de skibaan in Terneuzen binnen enkele jaren een grote trekpleister zal worden voor de recreant. Naast zonnen, wandelen, fietsen en mooie steden bezoeken zal Skidome een aanvulling worden op de doe activiteiten van de vakantieganger.

Mooie piste Natuurlijk ligt er voor de beginnende en geoefende skiër een mooie baan. Om al dan niet in een snel tempo naar beneden te glijden. Maar het funpark aan de zijkant van de helling is voor de echte liefhebbers een extraa tje dat met een heel hoog cijfer beoordeeld wordt. Hobbels, springheuvels en diverse soorten en lengten rails, zijn voor de snowboarders de extraatjes die ze zoeken. Niet alleen de snowboarders maken trouwens gebruik van deze afdaling met een hoge moeilijkheidsgraad, ook de betere skiërs profiteren van deze lastige afdaling. Dat er voor de nieuwelingen skileraars beschikbaar zijn is een overbodige vaststelling.

Een dagje Skidômen In Terneuzen kan ook op een andere manier van de winterse ruimte gebruik worden gemaakt. De skibaan is niet alleen voor de geoefende en beginnende skiër geschikt om een dag plezierig door te brengen. De mooie accommodatie is een uitstekende gelegenheid om een paar uur met collega’s door te brengen en na het skiën een hapje en/of drankje te nuttigen. Ook scholen maken er gebruik van en voor de kleinsten is het een ideale locatie om eens op een andere manier een verjaardagsfeestje te organiseren. Vele soorten ski’s, pakken, helmen en wat je ook maar nodig hebt staan ter beschikking en voor de kleinsten is er nu die leuke speciale kinderspeeltuin van echte sneeuw, met alles erop en eraan. Een baan van 220 mtr, 10.000 m2 sneeuw van meer dan een meter dik, een ruime oefenbaan, een leuke kinderlocatie, 30 enthousiaste medewerkers, wat kun je nog meer wensen om in de winterse sfeer te komen en dat bij wijze van spreken op fietsafstand? Ja, er is inderdaad meer mogelijk in het Skidôme dan enkel van de helling naar beneden glijden. Jan Roose

Profile for Sascha Andeweg

Vliegende Hollander Magazine 100  

Honderdste editie van uw magazine

Vliegende Hollander Magazine 100  

Honderdste editie van uw magazine

Advertisement