Page 10

Nets specialiserer sig i håndtering af digitale værdier gennem levering af strategisk rådgivning og it-løsninger. Nets er Europas næststørste uafhængige kortprocessor med 6,5 mia. gennemførte betalingstransaktioner i 2012. Nets servicerer 33 mio. betalingskort, administrerer 500.000 betalingsterminaler og har udstedt mere end 7,8 mio. digitale identiteter i Norden. Nets har cirka 2.800 ansatte i Norge, Finland, Danmark, Sverige og Estland og omsatte for 850 mio. euro i 2012. Nets’ hovedkontor ligger i København i Danmark.

ger arbejder vi på at skabe en ny og åben infrastruktur, så banker, forretningskæder og benzinselskaber kan designe deres egne mobile wallets eller få nem adgang til andres. Nets lancerer ikke en Nets-wallet rettet direkte mod slutbrugeren. Vi hjælper vores kunder med udviklingen af nye betalingsløsninger og med at skabe grundlag for fremtidens digitale betalinger. Min drøm er jo, at det er os, der leverer den gode, effektive teknologi, der ligger bag andres produkter. Vi vil have, at mottoet ”Technology by Nets” skal blive et stærkt varemærke. –Jeg mener, at Nets er et af verdens mest interessante selskaber lige nu.

på en lang række parametre – produktkvalitet, kundeservice, innovation, konkurrenceevne osv. Alt, hvad vi gør, skal handle om, hvordan Nets skal forbedre sig i fællesskab. Det er Nets’ vision at skabe fremtidens digitale værdier, det vil sige digitale penge, digitale identiteter og digital information. Nets’ DNA er tæt forbundet med den måde, som virksomheden håndterer disse digitale værdier for kunderne. Og med den betydning, som Nets har for håndtering af digitale værdier i samfundet. Kan du være en samlende figur? –Det er en udfordring at være synlig nok. Det er en stor ændring fra at møde chefen på gangen hver dag og til kun at se chefen et par gange om måneden. Vi forsøger bl.a. at udnytte video, og jeg skal faktisk være med til at indspille en lille film netop i dag, som skal ligge på vores intranet. I den lancerer vi Nets’ nye værdier, som kan beskrives med ét ord, nemlig ACT, hvor de tre bogstaver står for Accountable, Customer Driven og Together, siger hun. Hvilken type leder er du? –Jeg er nok temmelig tydelig. What you see is what you get. Og mange vil sige, at jeg forventer meget af folk. Men jeg går op i at vise, at jeg selv efterlever det, jeg siger. Det betyder enormt meget for mig. Medarbejderne skal se, at det ikke bare er ord. Kan du tåle, at folk omkring dig er lige så ærlige?

Refleksion | 10

–Jeg kan jo lide at diskutere. Og mit engagement kan af og til forveksles med vrede. Jeg kan godt tåle modstand, men giver meget sjældent op. Du er vel nærmest vokset op i virksomheden? –Vi prøver at kombinere den slags erfaring, som jeg har, med erfaringer fra nye folk udefra. Tag eksempelvis ham, som har ansvaret for det, vi kalder People and Performance. Han kommer fra Coca-Cola og har stærke holdninger til salg, kultur og varemærkeloyalitet, siger Mette Kamsvåg. Verdens mest interessante Diskussionen i betalingsbranchen handler i disse år meget om betalinger via mobiltelefon og om nye aktører som Google og PayPal. Men det er ikke der, de store beløb bliver flyttet rundt. –De store volumener finder vi ved overførsler mellem virksomheder. Med fakturering, betaling og lønudbetalinger. Det er tunge datasystemer med ny teknologi og nye reguleringer. Vi skal hjælpe vores kunder blandt bankerne med disse løsninger. Det kan f.eks. Google ikke gøre. Men har du en science fiction-afdeling for nye betalingsmetoder? –Vi har en innovationsafdeling, der arbejder på tværs af organisationen. Den arbejder med mobilbetalingsløsninger og e-commerce. Eksempelvis på området for mobile wallets eller elektroniske tegnebø-

Er det derfor, du stadig er i samme branche? –Jeg har aldrig haft en langsigtet plan for min karriere, men jeg har haft svært ved at sige nej til nye udfordringer. Og spændende udfordringer har der været mange af i Nets igennem årene. Man har ikke sådan en stilling som denne, uden at det får nogle konsekvenser. Men konsekvenserne er mest for mig selv. Hvordan det? –Jeg prioriterer min datter, som jeg bor alene med. Jeg har ikke meget tid til at gå i teatret og den slags. Jeg finder måske tid til en løbetur indimellem. –Hvad laver du på flyet frem og tilbage til hovedkontoret i Danmark? –Der læser jeg altid forretningspapirer. Sjældent aviser. Mette Kamsvåg smiler, mens hun fortæller, at hun af og til under sig en tur til en gammel hytte oppe i fjeldene. –Det første jeg gør, når jeg kommer derop, er at tænde en masse levende lys, tænde op i pejsen og åbne en flaske rødvin. Stedet ligger lidt afsides, med skispor lige uden for døren og en åben stjernehimmel ovenover. Så kommer du til hægterne igen? –Ja. Så er der lagt op til at kunne sænke skuldrene lidt.

Refleksion  

Magasinet om ledelse, strategi og teknologi fra SAS Institute.

Refleksion  

Magasinet om ledelse, strategi og teknologi fra SAS Institute.

Advertisement