Page 22

Edelläkävijyys: Tiedon visualisointi ja analysointi auttaa tekemään Enklere Liv vähittäiskauppaketjusta paremman. Menestysyrittäjä Sverre Steensen suosii nopeita päätöksiä ja etsii jatkuvasti uutta kasvua.

Yksinkertaisempaa elämää Enklere Liv voitti viime vuonna Vuoden kauppaketju -palkinnon. Pohjoismainen Nordic Council of Shopping Centers myöntää tunnustuksen vuosittain sille kauppaketjulle, joka viimeksi kuluneena vuonna on tarjonnut kauppakeskusasiakkaille parhaan ostoskokemuksen. Kärkisijasta huolimatta yrittäjä Sverre Steensen ei ole täysin tyytyväinen. Hän näkee runsaasti parantamispotentiaalia kaikilla toiminta-alueilla. ”Meidän liikevaihdostamme 25 % pitää tulla sellaisista uusista tuotteista, joista meillä ei vielä ole tietoa. Tämä on meidän tavoitteemme. Lisäksi olemme vakaasti päättäneet, että parannamme jatkuvasti tu-

lostamme kaikessa, mitä teemme. Olemme nälkäisiä ja etsimme jatkuvasti alueita, joilla parantaa. Tavoitteena on, ettei kukaan muu pysty kehittymään niin kuin me”, kertoo Steensen innokkaana.

se näyttää hyvältä. Haluamme, että toimintamme perustuu dataan, ja tällä tarkoitan sitä, että pitää mennä pintaa syvemmälle ja käyttää dataa hyvien päätösten tekemiseen”, sanoo Steensen.

Uskoo nopeisiin ratkaisuihin Enklere Liv ottaa käyttöön tiedon visualisointiin ja analysointiin tarkoitetun uuden sukupolven työkalun SAS Visual Analyticsin. Ratkaisu on suunniteltu täyttämään liiketoiminnan kasvavia tarpeita saada tietoa nopeammin. Dataan perustuvassa vähittäiskaupassa on valtavasti käyttämätöntä potentiaalia, Steensen uskoo. ”Dataa ei tällä hetkellä käytetä riittävän tehokkaasti. Ehkä resursseja tai osaamista puuttuu? Olen ehdottomasti nopeiden päätösten kannalla, ja meidän osaltamme päätös ostaa uusi analyysityökalu oli keskeinen osa meidän filosofiaamme. Emme halua olla organisaatio, joka tekee jotain siksi, että

Tyytyväinen yhteen prosenttiin Käytettävissä oleva informaatio kaksinkertaistuu tällä hetkellä kahdessa vuodessa, ja vuoteen 2020 mennessä on odotettavissa, että maailmassa tuotetaan tietomäärä, joka on 50 kertaa suurempi kuin se, mitä meillä nyt on. ”Tähän meidän on mukauduttava”, Steensen pohtii. ”Tiedon saatavuus ei ole mitään uutta, mutta mitä enemmän tietoa meillä on, sitä parempi mahdollisuus testata konkreettisia asioita, joilla saattaa olla vaikutusta tuloksiin, löytää vastauksia kysymyksiin. Tiedon hyödyntäminen on tulevaisuutta, ja jos me onnistumme hyödyntämään vaikka vain yhden prosentin käytettävissä olevasta tiedosta, olen tosi tyytyväinen.”

”Tiedon hyödyntäminen on tulevaisuutta, ja jos me onnistumme hyödyntämään vaikka vain yhden prosentin käytettävissä olevasta tiedosta, olen tosi tyytyväinen”, Sverre Steensen sanoo.

Reflection | 22

Ikääntymisinnovaatio Enklere Liv -myymäläketjun erikoisalana ovat tuotteet, jotka tekevät arjesta helpompaa. Yritys perustettiin vuonna 2005 ja sillä on nyt eri puolilla Norjaa 29 Enklere Liv myymälää, jotka tarjoavat hyödyllisiä ja käytännöllisiä apuvälineitä, kuten tuolista nostavia tyynyjä, hierontaistuimia, erilaisia keittiövälineitä, kaikkiaan 800 eri tuotetta. ”Seniorit ovat Enklere Liville tärkeä kohderyhmä. Heillä on usein hieman enemmän vaatimuksia kuin nuoremmilla, ja uskon, että tällä sektorilla syntyy tulevina vuosina paljon innovaatioita. Monet tarvitsevat erilaisia apuvälineitä, ja tulevaisuuden 80-vuotiailla on talous kunnossa ja he haluavat asua kotona. Ongelmiin tarttuminen ja hyvien ratkaisujen löytäminen on juuri sitä, mitä me Enklere Livissä teemme”, Steensen tiivistää.

Reflection - October issue  
Reflection - October issue  

SAS Instituten suomalainen sidosryhmälehti tarjoaa mielenkiintoisia näkökulmia johtamiseen, strategiatyöskentelyyn ja teknologiaan niin tunn...

Advertisement