Page 10

Nets on erikoistunut digitaalisten arvojen käsittelyyn tarjoamalla strategista neuvontaa ja it-ratkaisuja. Nets on Euroopan toiseksi suurin korttipalveluja tarjoava riippumaton yhtiö, jolla oli 6,5 miljardia toteutunutta maksutapahtumaa vuonna 2012. Netsin järjestelmillä hallinnoidaan 33 miljoonaa maksukorttia ja 500 000 maksupäätettä, ja se on luonut Pohjoismaissa yli 7,8 miljoonaa digitaalista tunnistetta. Nets työllistää noin 2 800 henkilöä Norjassa, Suomessa, Tanskassa, Ruotsissa ja Virossa. Yhtiön liikevaihto vuonna 2012 oli 850 miljoonaa euroa. Netsin pääkonttori sijaitsee Kööpenhaminassa Tanskassa.

pakoita. Nets ei tuo markkinoille suoraan loppukäyttäjälle suunnattua Nets-lompakkoa. Autamme asiakkaitamme kehittämään uusia maksuratkaisuja ja luomaan perustan tulevaisuuden digitaalisille maksuille. Unelmani on, että juuri me toimitamme toisten tuotteissa käytettävän hyvän ja tehokkaan teknologian. Haluamme, että tunnuslauseesta ”Technology by Nets” tulee vahva tuotemerkki. Oman käsitykseni mukaan Nets on juuri nyt yksi maailman kiinnostavimmista yhtiöistä.”

sin tavalla käsitellä digitaalisia arvoja yhteiskunnassa on.” ”Voitko sinä toimia yhdistävänä voimana?” ”Riittävästä näkyvyydestä huolehtiminen tarjoaa oman haasteensa. Ei ole samantekevää, näkeekö johtajan käytävällä joka päivä sen sijaan, että voi nähdä hänet vain pari kertaa kuukaudessa. Kokeilemme muun muassa videoiden hyödyntämistä, ja minun on itse asiassa juuri tänään tarkoitus osallistua intranetissämme julkaistavan pienen videon tekemiseen. Siinä julkistamme yhtiön uudet arvot, jotka voidaan tiivistää yhteen sanaan: ACT. Nämä kolme kirjainta tarkoittavat Accountable, Customer Driven ja Together”, hän kertoo. ”Minkä tyyppinen johtaja sinä olet?” ”Olen varmaankin hyvin selkeä. What you see is what you get. Monien mielestä kohdistan ihmisiin suuria odotuksia. Pyrin kuitenkin kaikin tavoin osoittamaan, että toimin itse juuri niin kuin sanon. Se merkitsee minulle suunnattoman paljon. Työntekijöiden on voitava nähdä, ettei kyse ole vain sanahelinästä.” ”Voitko sietää, että ihmiset ympärilläsi ovat yhtä rehellisiä?” ”Minusta on mukavaa keskustella asioista. Toisinaan velvollisuudentuntoani saatetaan kuitenkin erehtyä pitämään vihaisuutena. Minua saa kyllä vastustaa, annan vain hyvin harvoin periksi.” ”Olet ilmeisesti miltei kasvanut aikuiseksi

Reflection | 10

tässä yrityksessä?” ”Pyrimme yhdistämään esimerkiksi minulle kertyneen ja ulkopuolelta tulevien uusien työntekijöiden kokemuksen. Esimerkkinä tästä voin mainita henkilön, joka vastaa ”People and performance” -nimisestä osaalueesta. Hän on työskennellyt aiemmin Coca Cola -yhtiössä, ja hänellä on vahva näkemys myynnistä, kulttuurista ja tuotemerkkiuskollisuudesta”, Mette Kamsvåg kertoo.

”Onko tämä syynä siihen, miksi olet pysynyt samalla toimialalla?” ”Minulla ei ole koskaan ollut pitkän aikavälin urasuunnitelmaa, mutta minun on vaikeaa kieltäytyä uusista haasteista. Ja vuosien varrella on ollut monia jännittäviä haasteita Netsissä. Tämänkaltaisesta työstä ja asemasta aiheutuu väistämättä tiettyjä seurauksia. Ne kohdistuvat kuitenkin enimmäkseen minuun itseeni.” ”Mitä tarkoitat?” ”Asetan etusijalle tyttäreni, jonka kanssa asun kahdestaan. En käy kovinkaan usein teatterissa tai vastaavissa paikoissa. Ehdin toisinaan lähteä juoksulenkille”, hän kertoo.

Maailman kiinnostavin yhtiö Maksualalla keskustellaan näinä aikoina laajasti matkapuhelimella suoritettavista maksuista sekä uusista toimijoista, kuten Google ja PayPal. Niiden kautta ei kuitenkaan siirry suuria rahasummia. ”Suuret rahamäärät kulkevat yritysten välisten siirtojen eli laskutuksen, maksusuoritusten ja tilitysten yhteydessä. Niissä hyödynnetään uuteen teknologiaan ja uusiin sääntelyihin perustuvia raskaita tietojärjestelmiä. Pyrimme auttamaan asiakkainamme olevia pankkeja toteuttamaan nämä ratkaisut. Siihen ei esimerkiksi Google pysty.”

”Mitä teet lentokoneessa matkustaessasi Tanskassa sijaitsevan pääkonttorin ja kotisi väliä?” ”Silloin luen aina liiketoimintaan liittyviä asiakirjoja ja vain harvoin sanomalehtiä.” Mette Kamsvåg hymyilee kertoessaan, kuinka hän antaa itselleen silloin tällöin luvan matkustaa tuntureilla sijaitsevalle vanhalle majalle. ”Heti sinne saavuttuani sytytän monta kynttilää ja tulen takkaan ja avaan punaviinipullon. Paikan sijainti on hieman syrjäinen. Majan oven ulkopuolelta lähtee hiihtolatu, ja yllämme välkkyy avara tähtitaivas.”

”Onko teillä siis uusien maksumenetelmien ”science fiction” -osasto?” ”Meillä on koko organisaation kattava innovaatio-osasto, joka kehittää mobiilimaksuratkaisuja ja sähköistä kaupankäyntiä. Pyrimme esimerkiksi mobiililompakoiden eli elektronisten lompakoiden alalla luomaan uuden ja avoimen infrastruktuurin niin, että pankit, kauppaketjut ja bensiiniyhtiöt voivat muotoilla omat mobiililompakkonsa tai käyttää helposti muiden vastaavia lom-

”Siellä siis lataat akkujasi?” ”Kyllä. Siellä on erinomaiset puitteet hellittää ja rentoutua.”

Reflection - October issue  

SAS Instituten suomalainen sidosryhmälehti tarjoaa mielenkiintoisia näkökulmia johtamiseen, strategiatyöskentelyyn ja teknologiaan niin tunn...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you