Page 1

Sarpsborg bibliotek

Aktiviteter og arrangementer høsten 2017


Hva skjer - høsten 2017

Når

Hva

Hvor

Avslutningsfest Sommerles Bok & kaffe

Sarpsborg torg Sarpsborg hovedbibliotek

Nasjonal bibliotekdag Bok & kaffe Forbausende byfest Seniorsurf

Sarpsborg hovedbibliotek Sarpsborg hovedbibliotek I byen Skjeberg bibliotek

Høstferien på biblioteket Barneforestilling Verdensdagen for psykisk helse Bok & kaffe

Alle bibliotekene Skjeberg bibliotek Sarpsborg hovedbibliotek Sarpsborg hovedbibliotek

Britt Karin Larsen Monica Isakstuen Barnas biblioteklørdag Kristin Storrusten Nordisk bibliotekuke Bok & kaffe

Skjeberg bibliotek Tune bibliotek Sarpsborg hovedbibliotek Sarpsborg hovedbibliotek Alle bibliotekene Sarpsborg hovedbibliotek

Grøtfest Barneforestilling Bok & kaffe

Skjeberg bibliotek Tune bibliotek Sarpsborg hovedbibliotek

August 19. 26.

September 1. 16. 23. 26.

Oktober 3. - 4. 3. 11. 28.

November 7. 8. 11. 11. 13. – 14. 18.

Desember 8. 11. 16.

Det tas forbehold om programendringer

Billetter kan bestilles hos


AUGUST

Sommerles

Lør

19

- Fest for deltakerne

Sommerlesfest

Illustrasjon: Snuti

I løpet av sommeren har barn i alderen 6 til 13 år lest bøker og registrert det de har lest på nettsiden sommerles.no. Lørdag 19. august arrangeres Sarpsborgmarken. Biblioteket Inviterer Sommerleserne til fest på torget. Det blir utdeling av premier fra scenen, og alle påmeldte får is. Husk å melde deg på til sarpbib@sarpsborg.com innen 18. august!

11.30 * Sarpsborg torg * Gratis


AUGUST - DESEMBER

Bok & kaffe

Lør

Bok & kaffe

Foto: Jostein Jonassen

Bibliotekansatte ønsker deg velkommen til en uformell bokprat på hovedbiblioteket fem lørdager utover høsten.

Vi snakker om et lite utvalg av våre bok- eller filmfavoritter, og inviterer samtidig til samtale om bøkene/filmene. Det serveres kaffe og noe å bite i underveis. Gratis.

13.00 - 13.30 * 26. august 13.00 - 13.30 * 16. september 13.00 - 13.30 * 28. oktober 13.00 - 13.30 * 18. november 13.00 - 13.30 * 16. desember


SEPTEMBER

Nasjonal bibliotekdag - Og biblioteket har bursdag

Fre

1 Nasjonal bibliotekdag

Foto av Klavestad: Nanna Aaby

Vi feirer at det flotte bibliotekbygget vårt er 75 år! Det var arkitekt Ove Bang som tegnet huset, og vi får et foredrag kalt: Sarpsborg Bibliotek – historien om arkitektoniske tanker, en visjonær arkitekt og tilblivelsen av et spesielt bygg for bøker og kunnskap da 2. verdenskrig slo ut. Foredraget er ved Lars Ole Klavestad - landskapsarkitekt, billedkunstner og rådgiver hos Fylkeskonservatoren. Dette er et foredrag i Sarp Historica. Velkommen!

13.00* Sarpsborg hovedbibliotek * Bursdagskake * Gratis


SEPTEMBER

Forbausende byfest 2017 -En byfest for et bedre bymiljø

Lør

23 Forbausende byfest

Vi skal igjen la oss forbause et nytt sted i sentrum. Gratis aktiviteter og underholdning for alle fra 0-100, og det vil blant annet bli kulturelle innslag, salgsboder, verksteder, utstillinger m.m. Sarpsborg har et mål om å styrke sentrum til å bli levende og attraktivt. Det handler om å løfte frem og dyrke potensialet vi allerede har i Sarpsborg – i bygninger, mellom husene, i parkene og på plassene. Biblioteket deltar fordi vi ønsker å bidra til å sette fokus på bymiljøet og alternativ bruk av byen. 11.00 - 15.00 * I gatene rundt Kirkens bymisjon, Filadelfia og Byhagen


SEPTEMBER

Seniorsurfdagen - Tema: Sosiale medier

Tir

26 Seniorsurfdagen

Foto: Hentet fra Seniornett Norge

Tema for dagen er sosiale medier. Foredragsholdere er redaktør i Sarpsborg Arbeiderblad Bernt Lyngstad og Anette Thorvik fra Tune bibliotek.

Arrangementet er en del av et større arrangement i samarbeid med Frivilligsentralen Øst og Seniornett og er også en del av Senioruka (uke 39).

13.30 - 15.00 * Skjeberg bibliotek * Gratis.


OKTOBER

Høstferien på biblioteket

Uke

- Med høytlesning og tegneverksted

40 Høstferien

Foto: Anette Thorvik

Barnebibliotekarene inviterer til høytlesning for barn i alderen 6 til 9 år, og det vil også bli anledning til å delta på tegneverksted flere dager i løpet av ferien. Alle avdelingene får besøk av klovnen Knut denne uka og derfor er sirkus tema for bibliotekene i høstferien. SFO-grupper kan henvende seg til biblioteket for å avtale dag og tid for lesestund.

* Sarpsborg hovedbibliotek * Skjeberg bibliotek * Tune bibliotek


OKTOBER

Barneforestilling - Med Klovnen Knut

Tir

3 Barneforestilling

Foto: http://www.klovnen-knut.no

Familie- & Barneunderholdning med komisk innhold som spenner fra tryll & tøys, musikalske unoter, fortelling, sjonglering, enhjulssykling til ballongfigurer og som buktaler – rett fra leveren. Målgruppe: 3 – 9 år. Og voksne. Varighet: 45 min.

Hent gratisbillett på http://ticketco.no

13.00 * Skjeberg bibliotek * Gratis


OKTOBER

Forestillinger for SFO - VirrrVarrr med Klovnen Knut

3 4

Høstferieaktiviteter

Foto: http://www.klovnen-knut.no

VirrrVarrr spenner fra klassiske sirkusferdigheter a la enhjulssykling, sjonglering, tallerkenspinn til korkopptrekkertrim, tryllekunstner, tull og tøys. Og ikke å forglemme: Knut Gribb – en skikkelig uskikkelig ugagnskråke som på sitt kjempesmåfrekke vis bidrar til å krydre innholdet til en variert, fargerik og engasjerende meny. For inviterte SFO-grupper.

3. oktober * 10.00 * Skjeberg bibliotek 4. oktober * 10.00 * Tune bibliotek 4. oktober * 13.00 * Sarpsborg hovedbibliotek


OKTOBER - NOVEMBER

KiSs Bibliotekbesøk

skolesekken i Sarpsborg. For tolvte året på rad har

KiSs - Bibliotekbesøk

KiSs er navnet på den lokale kulturelle

Sarpsborg bibliotek et KiSs-tilbud til alle 3. klassene i kommunen. Klassene besøker sin nærmeste bibliotekavdeling og blir ønsket velkommen som bibliotekbrukere. Vi snakker om bibliotek og bøker, leser høyt; og klassen får en bokgave med hjem. Gjennom KiSs framhever vi leseglede og læring og setter barnas nysgjerrighet og fantasi i sentrum. * Sarpsborg hovedbibliotek * Skjeberg bibliotek * Tune bibliotek


OKTOBER

Verdensdagen for psykisk helse

Ons

11 Noe å glede seg over

Foto: Calle Huth / Studio Illegal

Per Anders Nordengen er en av landets mest etterspurte foredragsholdere. Han er kjent for sin muntlige fortellerform og sin evne til å formidle alvor med glimt og humor. Både i næringslivet, i foreninger og organisasjoner har han underholdt, berørt og engasjert tusenvis av tilhørere. Han har skrevet flere bøker om livet og livsgleder. Den siste heter PSYKT BRA og handler om god psykisk hverdagshelse. Velkommen til et inspirerende, humørfylt og tankevekkende foredrag om hverdagsgleder og om å ha «noe å glede seg over»

19:00 * Sarpsborg hovedbibliotek Hent gratisbillett på http://ticketco.no

* Enkel servering


NOVEMBER

Britt Karin Larsen

Tir

7

- Forfattersamtale

Forfattersamtale

Foto: Anita Krok, GlĂĽmdalen

Britt Karin Larsen blir bokbadet av Litteraturukas leder Torill Stokkan . Britt Karin Larsen (1945), bor i Hedmark, og har skrevet dikt, barnebøker, dokumentarbøker og romaner. Hun debuterte med samlingen 5 mg blues og andre dikt i 1978. Romantrilogien fra slutten av 90-tallet om taterne i Norge regnes som gjennombruddet i hennes forfatterskap.

Del av Litteraturuka Sarpsborg 2017

19.00 * Skjeberg bibliotek * Enkel servering * Gratis


NOVEMBER

Monica Isakstuen

Ons

8

- Forfattersamtale

Forfattersamtale

Foto: Paal Audestad, Tiden Norsk Forlag

Biblioteksjefen i Sarpsborg, Anette Kure i samtale med forfatter Monica Isakstuen. Boka «Vær snill med dyrene» kom ut i 2016 og fikk mye oppmerksomhet, blant annet ble forfatteren tildelt Brageprisen. Anette og Monica samtaler om boka og om forfatterskapet og livet som forfatter. Del av Litteraturuka Sarpsborg 2017

19.00 * Tune bibliotek * Enkel servering * Gratis


NOVEMBER

Barneforestilling - Odd er et egg: Fra krusedull til film

Lør

11 Barneforestilling

Foto: Einar Børresen

Forestilling med Lisa Aisato som forteller fra sin egen bok om Odd som er så redd for det skjøre eggehodet sitt. Lisa viser hvordan de arbeidet for å lage animasjonsfilm basert på boka. Det hele rikt illustrert av hennes egne tegninger. Filmen ”Odd er et egg” vises til slutt. Passer for alle fra 4 år. Varighet ca. 45 min. NB: Del av "Barnas biblioteklørdag" med bl.a. formingsverksted for barn fra 5 år og temamøte om «Barn og lesing» for foreldre (sistnevnte utsatt!). Fullstendig program kommer. Del av Litteraturuka Sarpsborg 2017 13.00 * Sarpsborg hovedbibliotek * Gratis Hent gratisbillett på http://ticketco.no


NOVEMBER Kristin Storrusten - Forfattersamtale

Lør

11 Forfattersamtale

Foto: Bjørn Wad og Tiden Norsk Forlag

Kristin Storrusten debuterer med diktsamlingen ”Barsel”. Til daglig jobber hun med kommunikasjon i Norsk Bibliotekforening og har en master i litteraturformidling. Hvert år fødes seksti tusen barn i Norge. I seksti tusen hjem sitter noen og føler alle ting på én gang. Denne boken er tilegnet dem - og alle som en gang skal sitte der, og alle som en gang har sittet der. Barsel er en diktsamling om å få barn. Den er mørk, morsom og setter en klissete syltetøyfinger på det å være i permisjon. Kristin Storrusten i samtale med Anette Kure, biblioteksjef i Sarpsborg. Del av Litteraturuka Sarpsborg 2017 14.30 * Sarpsborg hovedbibliotek * Enkel servering *Gratis Hent gratisbillett på http://ticketco.no


NOVEMBER

Nordisk bibliotekuke

Man

13 Nordisk bibliotekuke

- Skumringstime - Den store høytlesningsdagen

Foto: Foreningen Norden Presis kl. 19:00 denne kvelden slukkes det elektriske lyset i bibliotekene i Norden, og det leses høyt fra samme bok. Temaet for Nordisk bibliotekuke er «Øyer i Norden» og finske bøker står på programmet. Bibliotekpersonalet vil lese fra boka Is av Ulla-Lena Lundberg.

Ta med deg strikke–/hekletøy ditt eller bare len deg tilbake og lytt mens vi leser Høytlesingsstunden passer for ungdom og voksne.

19.00 * Tune bibliotek * Enkel servering * Gratis


NOVEMBER

Nordisk bibliotekuke - Morgengry

13 14 Nordisk bibliotekuke

Illustrasjon: Nordisk bibliotekuke

Hvert år markeres Nordisk bibliotekuke med et spesielt emne. I år er «Øyer i Norden» tema. Biblioteket inviterer utvalgte 1. klasser på besøk og vi leser fra boka Skatteøyen av Mauri Kunnas i forbindelse med Nordisk bibliotekuke som i år har temaet Øyer i Norden. Det er finsk litteratur som står på programmet.

Sarpsborg hovedbibliotek * 13. november Skjeberg bibliotek * 14.november Tune bibliotek * 14.november * Enkel servering


DESEMBER

Grøtfest

Fre

8

Grøtfest Det nærmer seg jul, og Skjeberg bibliotek inviterer barnehagebarn til grøtfest. Grøtfesten har blitt en tradisjon, hvor vi leser og synger, og etterpå blir det selvfølgelig også servert grøt, saft og pepperkaker.

Kanskje kommer nissen og spiller trekkspill for oss i år også.

10.30 * Skjeberg bibliotek * Gratis.


DESEMBER

Barneforestilling - Teskjekjerringas jul

Man

11 Barneforestilling

Foto: Østfold Kulturutvikling

Teskjekjerringas jul er en oppsetning basert på Alf Prøysens tekster og sanger. Teskjekjerringa synes det er like stas å stelle til jul som å feire selve høytiden. Mannen hennes synes kanskje det kan bli litt stressende med alt maset og mener de kan gjøre som så mange andre – reise til syden i jula. Men Teskjekjerringa holder på sitt, og sammen inviterer de til en hyggelig liten førjulssamling med baking, pynting av juletre, sang og spill. Med Annelie Sollie og Bjørn Halstensen i samarbeid med Østfold Kulturutvikling.

18.00 * Tune bibliotek * Gratis


Lesesirkler Biblioteket skaffer bøker til lesesirkler og gir lyst til å være med i en lesesirkel, kan du ta kontakt med Skjeberg bibliotek.

Advokatvakten Hver onsdag mellom kl. 17:00 og kl. 19:00 kan

Generell informasjon

råd og tips til temaer og forfatterskap. Har du

du få inntil 15 minutter gratis, juridisk rådgiving på hovedbiblioteket. Du kan bestille time ved å ringe telefonnummer 69116070.

Litteraturuka 5. - 11. november Fullstendig program på www.litteraturuka.com


Visste du at du kan bruke bibliotekkortet ditt til:

Aviser

Bøker

Filmer

og: Meråpent fra 07.00-22.00 på Sarpsborg hovedbibliotek Følg oss på: Les mer her: www.sarpsborg.com/bibliotek

Sarpsborg bibliotek - Program høst 2017  

Arrangementer og aktiviteter på Sarpsborg bibliotek august - desember 2017

Advertisement