ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ

Page 1

2014 - 2019

το ΟΡΑΜΑ μας για τον Σαρωνικό οι ΑΝΘΡΩΠΟΙ μας

Νέες

! ς ι ε σ έ χ Σ ς έ ρ α θ α Κ , α ί ρ ι ε π μ Ε , ς Ιδέε


Γιώργος Σωφρόνης Υποψήφιος Δήμαρχος Σαρωνικού

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

2

Ο Γιώργος Σωφρόνης γεννήθηκε το 1978 στο Λαγονήσι (Δήμος Καλυβίων Θορικού Αττικής), όπου κατοικεί έως και σήμερα. Ο πατέρας του είναι ο Βασίλειος Γ. Σωφρόνης με καταγωγή από το Κορωπί και η μητέρα του η Ειρήνη Α. Σιδέρη από τα Καλύβια Θορικού. Είναι παντρεμένος με την Βασιλική Σ. Μυκονιάτη και έχουν δύο παιδιά, τον Βασίλη και την Αλεξάνδρα. Ζει και εργάζεται στο Δήμο Σαρωνικού διατηρώντας την οικογενειακή επιχείρηση «Σούπερ Μάρκετ Σωφρόνης» στην Γαλάζια Ακτή από το 1967 έως και σήμερα. Το 1997 αποφοίτησε από τις σχολές Ωμέγα (β΄βάθμιας εκπαίδευσης) στο τμήμα «Οικονομίας και Διοίκησης». Το 1999 ολοκληρώνει στα ΙΕΚ Ωμέγα τον τρίτο κύκλο σπουδών με ειδικότητα «Οργάνωση και Διοίκηση Γραφείου». Ταυτόχρονα από το 1998 έως και το 2003 σπουδάζει στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος (Deree College) όπου αποκτά το πτυχίο του (bachelor) στις Οικονομικές Επιστήμες. Η ενασχόληση του με τα κοινά είναι μακροχρόνια. Το 2007 εκλέχθηκε Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Καλυβίων και το 2009 εκτέλεσε καθήκοντα Αντιδημάρχου Οικονομικών, Τεχνικής Υπηρεσίας, Πολιτικής Προστασίας καθώς και Αναπληρωτή Δημάρχου. Το 2011 εκλέγεται Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Σαρωνικού και διετέλεσε Αντιδήμαρχος (2011-2012) στους τομέα των Οικονομικών (Τμήματα: προϋπολογισμού-λογιστηρίου -ταμειακής υπηρεσίας-προμηθειών-εσόδων και διαχείρισης Δημοτικής περιουσίας), της Διαύγειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και επίσης της Πολιτικής Προστασίας. Από το 2013 έως και σήμερα συνεχίζει να έχει τις ίδιες αρμοδιότητες ως Υπεύθυνος Οικονομικών του Δήμου Σαρωνικού. Επιπρόσθετα διατελεί Πρόεδρος της Επιτροπής επίλυσης φορολογικών διαφορών 2013-2014 και είναι μέλος της Οικονομικής Επιτροπής. Υπήρξε Πρόεδρος της Επιτροπής Πολεοδομικού Σχεδίου, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΚΔΕΚ (Αναπτυξιακής Κατασκευαστικής Εταιρίας), του Γ΄ΚΑΠΗ, καθώς και του Πολιτιστικού Κέντρου Λαγονησίου. Επίσης το 2009 ίδρυσε την Εθελοντική ομάδα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καλυβίων και τώρα Σαρωνικού, της οποίας είναι υπεύθυνος έως και σήμερα. Αξιοσημείωτη είναι η συμμετοχή του στα Ευρωπαϊκά Προγράμματα NARPIMED (Natural Risk Prevention in Mediterranean Countries) και INCA (Πρόληψη κινδύνων και μείωση των απωλειών με την ενσωμάτωση δομικών και μη μέτρων και δράσεων). Υπήρξε ακόμη ομιλητής στις συναντήσεις των ανωτέρω Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων (Reg.Mollise IT- Catania IT – Granada S) και υπεύθυνος οργάνωσης της Ευρωπαϊκής συνάντησης-άσκησης εκκένωσης του Δημαρχιακού Μεγάρου Καλυβίων, με συμμετοχές από Ιταλία, Ισπανία, Αλγερία, Τουρκία και Ελλάδα. Πέρα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι Αντιπρόεδρος του εξωραϊστικού συλλόγου «Γαλάζια Ακτή» και ιδρυτικό μέλος και Αντιπρόεδρος του σκακιστικού ομίλου Καλυβίων.


Αγαπητές συμπολίτισσες, Αγαπητοί συμπολίτες, Στις 18 Μαΐου, η δημοτική παράταξη «Σαρωνικός Αύριο», της οποίας έχω την τιμή να είμαι επικεφαλής, θέτει στην κρίση σας το όραμά μας για τον Δήμο του Σαρωνικού, τον Δήμο που ζούμε και αγαπάμε όλοι μας, αλλά κυρίως για τον Δήμο του μέλλοντος, της αισιοδοξίας, της αλληλεγγύης, της διαφάνειας, της χρηστής διοίκησης, της ισονομίας, της ανάπτυξης και της ευημερίας. Γνωριζόμαστε πολλά χρόνια, αποκαλούμαστε με τα μικρά μας ονόματα, ξέρετε την οικογένειά μου, τις καταβολές μου και τον χαρακτήρα μου. Πάντα ήμουν ξεκάθαρος και ειλικρινής. Δεσμεύομαι ότι αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ. Την προσωπική μου διαδρομή στην Αυτοδιοίκηση τη γνωρίζετε. Μαχόμουν και μάχομαι για το κοινό συμφέρον, τόσο εγώ όσο και οι άνθρωποι που απαρτίζουν τη δημοτική παράταξη «Σαρωνικός Αύριο». Καταφέραμε πολλά αλλά σίγουρα υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν. Έχουμε τις γνώσεις και την πολύτιμη εμπειρία. Διδασκόμαστε ακόμα και μέσα από τα λάθη, τα οποία σίγουρα δεν θα επαναλάβουμε. Διευρύνουμε τις σκέψεις και τις προτάσεις μας με νέες ιδέες, ικανές να ανταποκριθούν στα νέα δεδομένα της επόμενης ημέρας. Εργαζόμαστε σκληρά, με πάθος. Διεκδικούμε δυναμικά. Τολμάμε και αντιστεκόμαστε. Καταφέρνουμε περισσότερα. Δεν διαπραγματευόμαστε τις καθαρές σχέσεις με όλους! Στις 18 Μαΐου 2014, το διακύβευμα είναι αν ο Δήμος μας θα παραμείνει στην τροχιά της εξυγίανσης, της χρηστής διοίκησης, της διαφάνειας, της ισονομίας και της ήπιας αναπτυξιακής του πορείας στη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020.

Στις 18 Μαΐου, κάντε ότι περνάει από το χέρι σας! Ψηφίστε Με βαθύτατη εκτίμηση, Γιώργος Σωφρόνης Υποψήφιος Δήμαρχος Σαρωνικού 3


Το όραμά μας για

τον Σαρωνικό

Ισόνομη και ισότιμη ανάπτυξη για όλους. Ο Δήμος δίπλα σε κάθε περιοχή, σε κάθε γειτονιά σε κάθε δημότη. Άρτια λειτουργία του Δήμου, βελτιστοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών με την εφαρμογή νέων τεχνολογιών. Προτεραιότητά μας η εξυπηρέτηση του πολίτη, άμεσα και αποτελεσματικά. Αποτελεσματική διεκδίκηση πόρων, ευρωπαϊκών προγραμμάτων (ΣΕΣ, Jessica, ELENA, INTERREG IV C, URBACT), απορρόφηση χρηματοδοτήσεων για την υλοποίηση έργων υποδομής αλλά και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και της καθημερινότητας όλων μας. Ολοκλήρωση του δικτύου αποχέτευσης και επανασχεδιασμός της υπηρεσίας καθαριότητας. Προώθηση εναλλακτικών λύσεων φιλικών προς το περιβάλλον και συνάμα επικερδών για τους πολίτες. Ανακύκλωση, κομποστοποίηση, μείωση κόστους αποκομιδής και κατά συνέπεια μείωση δημοτικών τελών. Αντικατάσταση των λαμπτήρων φωτισμού με νέους τύπου LED για εξοικονόμηση ενέργειας. Aντικατάσταση των υδρομετρητών με τηλεμετρικούς, έκδοση λογαριασμών ύδρευσης από 4μηνο που είναι σήμερα, σε 3μηνο. Ανάδειξη του πολιτιστικού και φυσικού πλούτου του Δήμου μας. Αξιοποίηση - αναβάθμιση παραλιακής ζώνης με ελεύθερες παραλίες! Ανάδειξη δάσους Κουβαρά, διατήρηση τοπικών εθίμων και παραδόσεων. Ενίσχυση της πολιτιστικής φυσιογνωμίας του Δήμου μέσω δημιουργίας θεματικών μουσείων και αρχαιολογικού πάρκου.

4


Διευκόλυνση στις μετακινήσεις των δημοτών μέσω της μελέτης και ίδρυσης ενδοδημοτικής συγκοινωνίας από Π. Φώκαια έως Κουβαρά και σύνδεση με προαστιακό σιδηρόδρομο στο Κορωπί. Ανάπλαση δημόσιων χώρων και πλατειών, αντικατάσταση παιχνιδιών στις παιδικές χαρές. Δημιουργία χώρων αναψυχής, περιπάτου, συνδυαστικών δραστηριοτήτων. Ενίσχυση της εξωστρέφειας και της εικόνας του σύγχρονου Δήμου Σαρωνικού μέσω ενδυνάμωσης σχέσεων με αδελφοποιημένες πόλεις, ανταλλαγής επισκεπτών με σκοπό τη διάδοση της ιστορίας και τη γνωριμία με τον Δήμο Σαρωνικού. Υποστήριξη και ανάπτυξη αθλητικών δραστηριοτήτων και καλλιέργεια νέων ειδών αθλητισμού. Αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός αθλητικών εγκαταστάσεων. Eνίσχυση ναυταθλητισμού και προσέλκυση Αθλητικού τουρισμού. Διατήρηση και ενίσχυση των δομών κοινωνικής μέριμνας. Υπηρεσίες που καλύπτουν τις ανάγκες όλων των συμπολιτών μας, “Βοήθεια στο Σπίτι“, ΚΑΠΗ, Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φαρμακείο, Κέντρο Δια βίου Μάθησης. Εθελοντική δράση, συνεργασία, αναδάσωση, σεβασμός στο περιβάλλον, φροντίδα και φιλοξενία αδέσποτων ζώων.

5


Το

σε γερά θεμέλια Χτίζουμε το αύριο του Δήμου μας σε γερά θεμέλια

Σχέδια Πόλης Καλύβια: Επίσπευση και ολοκλήρωση των σχεδίων πόλεως Β’ Κατοικίας των πέντε Π.Ε. της περιοχής Παραλίας Καλυβίων (Λαγονήσι). Επίσπευση και ολοκλήρωση των σχεδίων πόλεως Β’ Κατοικίας περιοχής Παραλίας Λαγονησίου (περιοχής Λόφου Αξιωματικών). Ολοκλήρωση πολεοδομικού σχεδίου Β΄ Κατοικίας Τραπουριάς Καλυβίων. Ολοκλήρωση πολεοδομικού σχεδίου περιοχής Καλυβίων (επέκταση πόλεως). Ολοκλήρωση πολεοδομικού σχεδίου της Βιομηχανικής-Βιοτεχνικής περιοχής Καλυβίων. Ανάβυσσος: Άμεση εφαρμογή της μελέτης σχεδίου πόλεως Α΄Κατοικίας και δημιουργία των έργων υποδομών. Επίσπευση και ολοκλήρωση των σχεδίων πόλεως Β’ Κατοικίας περιοχών Λάκκας και Μαύρο Λιθάρι. Κουβαράς: Ολοκλήρωση των σχεδίων πόλεως Α’ και Β’ Κατοικίας Κουβαρά. Παλαιά Φώκαια: Ολοκλήρωση σχεδίου πόλεως κυρίως οικισμού Π. Φώκαιας και Β’ Κατοικίας περιοχής “Θυμαρίου” Π. Φώκαιας. Επέκταση σχεδίου πόλεως κυρίως οικισμού και ένταξη στο σχέδιο πόλεως της περιοχής “Καταφύγι”. Σαρωνίδα: Ολοκλήρωση μελέτης χρήσεων γης Σαρωνίδας προτείνοντας την χρήση Γενικής Κατοικίας μόνο για τα ακίνητα που εφάπτονται στη λεωφόρο Σαρωνίδος και νομιμοποίηση των υφιστάμενων επιχειρήσεων εκτός λεωφόρου Σαρωνίδος. Για την υπόλοιπη δε Σαρωνίδα καμία μεταβολή των χρήσεων γης.

Αποχετευτικό δίκτυο

Κατόπιν ελέγχου και στεγανοποίησης του δικτύου, έναρξη των συνδέσεων κατοικιών στα Καλύβια και τον Κουβαρά και ολοκλήρωση του υπολοίπου δικτύου που απαιτείται για την αποχέτευση όλου του κυρίως οικισμού Καλυβίων και του Κουβαρά.

Δίκτυο ύδρευσης- Αντικαταστάσεις και επεκτάσεις δικτύων ύδρευσης

Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης (σωλήνες αμιάντου) και επέκταση δικτύου για την κάλυψη των αναγκών όλης της Σαρωνίδας και ιδιαιτέρως του Πανοράματος.

Απόκτηση Δημοτικών Εκτάσεων για κατασκευή ιδιόκτητων Δημοτικών κτιρίων

- Αξιοποίηση ιδιόκτητων δημοτικών κτηρίων.

Μέριμνα για απόκτηση Δημοτικών Εκτάσεων για κατασκευή ιδιόκτητων Δημοτικών κτιρίων στη Σαρωνίδα. Αξιοποίηση του Δημοτικού κτιρίου στην Παλαιά Φώκαια, παραπλεύρως της παραλιακής λεωφόρου. Αποπεράτωση και αξιοποίηση του Δημοτικού Κτιρίου που βρίσκεται έναντι του νέου Βρεφονηπιακού σταθμού Αναβύσσου. Αξιοποίηση του κτιρίου της Δημοτικής Κοινότητας Αναβύσσου, με μεταφορά υπηρεσιών από την έδρα του Δήμου Σαρωνικού, στα πλαίσια της ευρύτερης στρατηγικής αποκέντρωση υπηρεσιών.

Κατασκευή περιφερειακής οδού Κουβαρά βορειοδυτικά του κυρίως οικισμού. Ασφαλτοστρώσεις όλων των χωματοδρόμων του Δήμου στις κατοικημένες

περιοχές. Δημιουργία αμαξοστασίου για την αρτιότερη και οικονομικότερη διαχείριση του στόλου οχημάτων του Δήμου. 6


O άνθρωπος

πρωταγωνιστής!

Κτηριακές υποδομές

ατασκευή Πολυχώρου σε δημοτική έκταση στο Λαγονήσι (οδός Κουντουριώτου) για την φιλοξενία Κ πολιτιστικών δράσεων - ΚΑΠΗ- Αθλητικών Δραστηριοτήτων.

Κοινωνικές υπηρεσίες

ιατήρηση της υπηρεσίας Βοήθειας στο Σπίτι και δημιουργία παραρτήματος της υπηρεσίας στην Ανάβυσσο. Δ Δημιουργία Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου και Δημοτικού Κοινωνικού Φαρμακείου. Διατήρηση και ενίσχυση των ΚΑΠΗ του Δήμου μας και δημιουργία ΚΑΠΗ Κουβαρά.

Δημιουργία Κέντρου Δια Βίου Μάθησης

Στον χώρο του παλαιού Νηπιαγωγείου Αναβύσσου στοχεύοντας στην ενίσχυση της απασχόλησης και συγχρόνως φροντίζοντας για την κατάρτιση, μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων, τόσο των ανέργων όσο και των επιχειρήσεων του Δήμου μας.

Κέντρο Υγείας

ντείνουμε τις προσπάθειες μας για την προσθήκη τρίτης βάρδιας και λειτουργίας σε 24ωρη βάση στο Ε Κέντρο Υγείας. Εντείνουμε τις προσπάθειες μας για αύξηση του αριθμού των θεράποντων ιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού. Διεκδικούμε ασθενοφόρο για να αντιμετωπίζονται άμεσα και αποτελεσματικά όλα τα επείγοντα περιστατικά. Κατασκευή πεζοδρομίου από τα Καλύβια έως το Κέντρο Υγείας.

Κοιμητήρια Ίδρυση δυο νέων κοιμητηρίων στις ήδη εγκεκριμένες θέσεις Χαράδρα, στην Παλαιά Φώκαια και Σκόρδι, στην Ανάβυσσο. Εφαρμόζουμε άμεσα τις υπάρχουσες μελέτες και παράλληλα προχωράμε στην παροχή όλων των απαραίτητων υπηρεσιών από τον Δήμο.

7


Με όραμα

για το Μέλλον

Χρειαζόμαστε σχολικά κτίρια και όχι containers. Τα παιδιά μας δεν είναι προϊόντα! Εξασφάλιση του υπάρχοντος χώρου για την κατασκευή σύγχρονου Δημοτικού σχολείου και Νηπιαγωγείου Σαρωνίδας. Ολοκλήρωση της διαδικασίας έγκρισης τοπικού ρυμοτομικού στο Κ.Χ. παραπλεύρως του Ο.Τ. 121 για την ανέγερση του Γυμνασίου Σαρωνίδας. Αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός Νηπιαγωγείου, Δημοτικού Σχολείου και κατασκευή νέων απαραίτητων αιθουσών στην Παλαιά Φώκαια. Αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός αίθουσας πολλαπλών χρήσεων. Προγραμματισμός ίδρυσης και κατασκευής Γυμνασίου στην Παλαιά Φώκαια. Κατασκευή Βρεφονηπιακού Σταθμού στην Πέτα. Συντήρηση και αναβάθμιση Δημοτικού σχολείου Κουβαρά. Κατασκευή Γυμνασίου στη θέση Αλωνίστρα. Ανέγερση σύγχρονου βιοκλιματικού 1ου Δημοτικού σχολείου Καλυβίων στον ήδη υπάρχον χώρο και άμεση ανακαίνιση και συντήρηση του παλαιού διατηρητέου Δημοτικού σχολείου Καλυβίων. Ίδρυση και κατασκευή Επαγγελματικού Λυκείου στην Γαλάζια Ακτή σε Δημοτική έκταση (κτήμα Γιαννόπουλου). Συντήρηση και αναβάθμιση των σχολικών εγκαταστάσεων της Δημοτικής Κοινότητας Καλυβίων. Αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός 1ου Δημοτικού Σχολείου, Γυμνασίου και Λυκείου Αναβύσσου. Συντήρηση και αναβάθμιση Δημοτικών Παιδικών Σταθμών.

8


Επιχειρείν

και προοδεύειν Στηρίζουμε την τοπική αγορά και τους τοπικούς επαγγελματίες!

Αξιοποίηση και ουσιαστική αναβάθμιση παραλιακής ζώνης, με ελεύθερες παραλίες! Ενίσχυση πρωτογενούς τομέα. Ανάπτυξη αγροτικής παραγωγής, κτηνοτροφίας, αλιείας. Δημιουργία Γραφείου Υποστήριξης Επιχείρησης-Ευρέσεως Εργασίας, σε συνεργασία με ΟΑΕΔ και αρμόδιους Φορείς. Στόχος η ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και η ευρύτερη απορρόφηση χρηματοδοτήσεων, μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Άμεση αποπεράτωση του αλιευτικού καταφυγίου Π. Φώκαιας για την ασφαλή πρόσδεση και τον ελλιμενισμό των επαγγελματιών αλιέων, αλλά και των ερασιτεχνών και των τουριστικών και ιστιοπλοϊκών σκαφών για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας. Μελέτη και Ανάπλαση πλατείας Ελευθερίου Βενιζέλου με σκοπό την ενίσχυση της επιχειρηματικής δραστηριότητας. Δημιουργία Κέντρου Δια Βίου Μάθησης στο χώρο του παλαιού Νηπιαγωγείου Αναβύσσου για την ενίσχυση της απασχόλησης και την κατάρτιση μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων τόσο των ανέργων όσο και των επιχειρήσεων του Δήμου μας. Tουριστική προβολή του Δήμου στοχεύοντας στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και τοπικής αγοράς.

9


Το

του Σαρωνικού

μέσα από τον πολιτισμό και τον αθλητισμό

10


Δημιουργία Μουσείου Αλυκών κατόπιν εξεύρεσης του πλέον κατάλληλου χώρου. Ενίσχυση όλων των αθλητικών σωματείων του Δήμου και ιδιαιτέρως των Ακαδημιών. Κατασκευή Λαογραφικού Μουσείου στα Καλύβια και ψηφιακού Μουσείου για την ανάδειξη και διάσωση της ιστορίας των Αρβανιτών. Εκπόνηση μελέτης για την δημιουργία του Αρχαιολογικού Πάρκου Καλυβίων. Εφαρμογή υπάρχουσας μελέτης και υλοποίηση έργων αναψυχής στο δάσος του Κουβαρά. Δημιουργία Ιστορικού και Πολιτιστικού Κέντρου στο εγκαταλελειμμένο παλαιό Δημοτικό σχολείο της Παλαιάς Φώκαιας, για την ανάδειξη και διάσωση της ιστορίας των προσφύγων Μικρασιατών και των γηγενών Σαρακατσάνων Βλάχων. Ενίσχυση της θεατρικής ομάδας και της χορωδίας Π. Φώκαιας και εξεύρεση χώρου όπου θα φιλοξενούνται. Ενίσχυση της Φιλαρμονικής Καλυβίων και αναβάθμιση αυτής σε Φιλαρμονική Σαρωνικού. Μελέτη και κατασκευή ποδοσφαιρικού γηπέδου στο Λαγονήσι πλησίον 2ου Λυκείου Λαγονησίου. Κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου στον υπάρχον χώρο των αθλητικών εγκαταστάσεων της Παλαιάς Φώκαιας. Ανακατασκευή και εκσυγχρονισμός των αποδυτηρίων του ποδοσφαιρικού γηπέδου Παλαιάς Φώκαιας. Πολιτισμική συνένωση των πόλεων της Μεσογείου που ίδρυσαν οι Αρχαίοι Φωκαείς. Ενίσχυση των επαφών με τις ήδη αδελφοποιημένης πόλεις των Αρχαίων Φωκαίων στη Μεσόγειο και σε νέες, όπως η Μασσαλία στη Γαλλία και η Αλαλία στην Κορσική. Θέσπιση φεστιβάλ Σαρωνικού με συμμετοχή πολιτιστικών, χορευτικών και θεατρικών ομάδων και λοιπών φορέων του Δήμου.

11


Κοντά

στους πολίτες!

Αναπλάσεις Α νάπλαση και δημιουργία Άλσους στον Κ.Χ. Βλάχικων Αναβύσσου. Ανάπλαση πλατείας λεωφόρου Καλυβίων. Ανάπλαση κεντρικής πλατείας Κουβαρά. Ανάπλαση κοινόχρηστου χώρου έμπροσθεν του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου. Ανάπλαση δημοτικής έκτασης παραπλεύρως παραλιακής λεωφόρου από το Λιμεναρχείο έως το Plaza Resort, με δημιουργία χώρου για περπάτημα, τοποθέτηση καθιστικών και χώρων για φύτευση.

Θέσεις στάθμευσης

Δημιουργία θέσεων στάθμευσης στα Καλύβια και τον Κουβαρά.

Παιδικές χαρές

Ανάπλαση παιδικών χαρών σε όλο τον Δήμο. Αντικατάσταση φθαρμένων και επικίνδυνων παιχνιδιών. Εκσυγχρονισμός της κεντρικής παιδικής χαράς Παλαιάς Φώκαιας.

Εθελοντικές δράσεις Ε νίσχυση των εθελοντικών ομάδων. Δημιουργία εθελοντικού πυροσβεστικού σταθμού, έχουν ήδη γίνει οι αρχικές απαιτούμενες ενέργειες.

Αντιπυρική προστασία Στελέχωση των πέντε πυροσβεστικών οχημάτων που διαθέτει ο Δήμος μας κατά την αντιπυρική περίοδο, μέσω της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας και εθελοντών. Συντήρηση πυροφυλακίων, συντήρηση πυροσβεστικών κρουνών, συντήρηση δεξαμενών. Αναδάσωση των καμένων περιοχών της Παλαιάς Φώκαιας.

Περιποιημένος Δήμος

Καθαρισμοί και αποψιλώσεις πρανών στους δρόμους. Συχνοί και εντατικοί καθαρισμοί παραλιών.

Σεβόμαστε και απολαμβάνουμε τον φυσικό πλούτο του Δήμου μας

12


Οι

άνθρωποί μας

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Αναβύσσου ― Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Αποστόλου Ασπασία

Γκέραλης Σάββας

Καμπουροπούλου Μαρία-Ελένη

Κατινάρης Κωνσταντίνος

Μιχαηλίδου-Τσιγαρίδα Σοφία

Πάστρας Νικόλαος

Σταθερού Νεκταρία

Τσακιρίδης Λύσανδρος

Χαρακόπουλος Στέφανος

Χαρίτος Εμμανουήλ

Δραστηριοποιείται στον αθλητικό σύλλογο “ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ“ με έδρα τα βλάχικα Αναβύσσου, Αντιπρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου βλάχικων Αναβύσσου

Κοινωνική Ανθρωπολόγος MSc Διοίκηση Δημόσιας Υγείας

Επιχειρηματίας

Ιστορικός- Αρχαιολόγος, Ιδιοκτήτρια φροντιστηρίου

Ηλεκτρολόγος, Πρώην Αντιδήμαρχος Αναβύσσου, Πρώην Αντιπρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας Σαρωνικού Αναβύσσου

Οδοντίατρος, Πρώην Δήμαρχος Αναβύσσου, Δημοτικός Σύμβουλος Σαρωνικού, Πρόεδρος Συλλόγου Αγιασμόθι

Επιχειρηματίας, Πρώην Αντιπρόεδρος της Κοινότητας Παλαιάς Φώκαιας, Αντιπρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Παλαιάς Φώκαιας, Αντιπρόεδρος ποδοσφαιρικού σωματείου “Πρωτέα“ Π.Φώκαιας Οικονομολόγος - Φοροτεχνικός, Πρόεδρος του Συλλόγου Αγίας Τριάδος Βούρλων Αναβύσσου

Διευθύνων σύμβουλος πολυεθνικής εταιρίας

Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Αναβύσσου, Διευθυντής 1ου Δημοτικού Σχολείου Αναβύσσου

13


ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Καλυβίων Αδάμης Μιχαήλ

Οινοποιός, Δημοτικός Σύμβουλος Σαρωνικού, Tέως Αντιδήμαρχος Σαρωνικού και Καλυβίων, Πρόεδρος αναγκαστικού συνεταιρισμού Καλυβίων, Αντιπρόεδρος ΑΚΔΕΚ, Γραμματέας εξωραϊστικού συλλόγου Βαλομάνδρας

Αλεξόπουλος Βασίλειος Επιχειρηματίας

Συνταξιούχος Υποναυπηγός, Δημοτικός Σύμβουλος Σαρωνικού, Πρώην Αντιδήμαρχος και αναπληρωτής, Δήμαρχος Καλυβίων, Πρόεδρος Κοινοφελούς Επιχείρησης Δήμου Σαρωνικού, Μέλος της Οικονομικής επιτροπής, Πρόεδρος Εξωραϊστικού Συλλόγου “ΑΚΤΗ ΑΠΟΛΛΩΝ‘’ Λαγονησίου, Πρόεδρος του Γ’ ΚΑΠΗ Λαγονησίου, Τέως πρόεδρος της Ένωσης συλλόγων Λαγονησίου

Δημητρίου Σπυρίδων

Συνταξιούχος- τέως Διευθυντής Ναυτιλιακού Πρακτορείου, Αντιδήμαρχος Δήμου Σαρωνικού, Πρόεδρος Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής, Αναπληρωτής Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας

Δούρος Παναγιώτης

Κεσίδης Σάββας

Κόλλια Μαρία

Λιανός Γεώργιος

Λιοδακάκης Δημήτριος

Μερκούρη Μαρία

Μποστανίτης Αντώνιος

Μπούτσης Βασίλειος

Χειρούργος οδοντίατρος, Μέλος του νομικού προσώπου Αριστόδικος Σαρωνικού, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Αθλητικού Ομίλου Λαγονησίου, Ιδρυτικό μέλος του Νέαρχου

Δημοτική Σύμβουλος Σαρωνικού, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Σαρωνικού

Συνταξιούχος αστυνομικός, Δημοτικός Σύμβουλος Σαρωνικού, Αντιπρόεδρος Δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής, Πρόεδρος Α’ ΚΑΠΗ Καλυβίων, Μέλος Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Χειρούργος Ορθοπεδικός, Τέως Πρόεδρος στο Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου, Τέως Αντιπρόεδρος στον Αθλητικό Σύλλογο Λαγονησίου

14

Αθανασόπουλος Αλέξανδρος-Απόστολος

Απόφοιτος της Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης, Πρόεδρος Εξωραϊστικού Συλλόγου Άγιοι Ταξιάρχες, Αντιπρόεδρος Αθλητικού Σωματείου Π.Α.Ο. Καλυβίων

Τραγουδιστής και παρουσιαστής

Επιχειρηματίας

Επιχειρηματίας, Πρώην Δημοτικός Σύμβουλος Καλυβίων, Δημοτικός Σύμβουλος Σαρωνικού, Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Σαρωνικού, Μέλος του Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. “Αριστόδικος“, Μέλος του Δ.Σ. της κοινοφελούς επιχείρησης του Δήμου “ΚΕΔΣΑ“, Μέλος Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, Μέλος του Δ.Σ. του 2ου Κ.Α.Π.Η. Λαγονησίου, Αντιπρόεδρος του Δ.Σ Νεάρχου


― Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Σιδέρης Σταμάτιος

Σκρίκας Κυριάκος

Σόφος Δημήτριος

Σωτήρχος Γεώργιος

Επιχειρηματίας

Αρχιτέκτων Μηχανικός, Δημοτικός Σύμβουλος Σαρωνικού, Πρώην γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σαρωνικού, Πρόεδρος της Εθελοντικής Ομάδας Πολιτικής Προστασίας Κουβαρά

Εργάζεται στη Γενική Γραμματεία Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Λουξεμβούργο

Ελεύθερος επαγγελματίας, Ιδρυτικό μέλος της φιλαρμονικής Καλυβίων, Μέλος του Συλλόγου Νέαρχος, Πρώην Πρόεδρος του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καλυβίων

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Κουβαρά ― Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Αυγερινού-Σιμιτζή Ευανθία

Ελεύθερος επαγγελματίας, Σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Κουβαρά, Μέλος του Δ.Σ της Διασωστικής Ομάδας Κουβαρά-Μαρκόπουλου

Γκίνης Σταμάτιος

Οδοντοτεχνίτης, Πρώην Πρόεδρος της Κοινότητας Κουβαρά, Πρώην Υποψήφιος Δήμαρχος Σαρωνικού, Δημοτικός Σύμβουλος Σαρωνικού

Χατζή Σωτηρία

Δημόσιος Υπάλληλος, Πρόεδρος Ένωσης Συλλόγων Γονέων Δήμου Σαρωνικού, Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Δημοτικού Σχολείου Κουβαρά

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Παλαιάς Φώκαιας ― Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Αποστόλου Απόστολος

Έμπορος γεωργικών προϊόντων, Πρώην Αντιπρόεδρος της κοινότητας της Παλαιάς Φώκαιας, Πρώην Πρόεδρος του ποδοσφαιρικού σωματείου Πρωτέα Παλαιάς Φώκαιας

Μπουκοβάλας Ηλίας

Πρώην Κοινοτικός Σύμβουλος Παλαιάς Φώκαιας

Σαρρής Σοφοκλής

Ελεύθερος επαγγελματίας, Δημοτικός Σύμβουλος Σαρωνικού, Πρώην Αντιπρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Παλαιάς Φώκαιας

15


ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Σαρωνίδας ― Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Βρεττός Ιωάννης

Γεωργοπούλου Παναγιώτα

Δακουρός Ιωάννης

Παπασταμέλου-Γκούμα Αικατερίνη

Εργάζεται στον Ε.Ο.Τ.

Επιχειρηματίας

Εκπαιδευτικός, Πρώην Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Σαρωνίδας

Συνταξιούχος του Δημοσίου, Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Σαρωνίδας

Σακαρούδη Μαρία

Ελεύθερη επαγγελματίας, Γραμματέας συλλόγου γονέων και κηδεμόνων Λυκείου Αναβύσσου

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ Αναβύσσου ― Υποψήφιοι Σύμβουλοι Δημοτικής Κοινότητας Ασλάνογλου Δέσποινα

Κετέογλου Όλγα

Μανουσάκη Αθανασία-Αικατερίνη

Σπυρίδης Σάββας

Συρίγας Γεώργιος

Τζιβίλογλου Αικατερίνη

Στέλεχος επιχειρήσεων

Τραπεζικός υπάλληλος

Επιχειρηματίας

16

Τοπική Σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Αναβύσσου

Πολιτικός Μηχανικός, Πρώην Αντιδήμαρχος Αναβύσσου

Ιδιωτική υπάλληλος


ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ Καλυβίων ― Υποψήφιοι Σύμβουλοι Δημοτικής Κοινότητας Γιαννακού-Ευσταθίου Ευγενία

Γιαννούλας Κωνσταντίνος

Κολαξής Γεράσιμος

Λεμπιδάκης Κωνσταντίνος

Λεοντή-Δράκου Παρασκευή

Μενδώνης Μιχαήλ

Μπατιστάτου Αγγελική

Μπιτχαβά Μαριάνθη

Μπολιεράκης Γεώργιος

Μπουλαμάτση Κωνσταντίνα (Τίτα)

Ιδιωτική υπάλληλος, Γενική Γραμματέας & Γενική Έφορος Αθλημάτων του «Ναυτικού Ομίλου Λαγονησίου», Ταμίας του « Εξωραϊστικού - Εκπολιτιστικού Συλλόγου Άνω Λαγονησίου Φοινικιάς Τραμπουριάς»

Αστυνομικός, Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Καλυβίων, Πρώην Αντιδήμαρχος Καλυβίων

Υπάλληλος Υπουργείου Ανάπτυξης

Ασφαλιστικός πράκτορας

Εργολάβος Οικοδομών, Τοπικός Σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Καλυβίων, Πρώην Αντιπρόεδρος Π.Α.Ο Καλυβίων

Κτηματομεσίτης

Τραγουδιστής

Πρώην αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Σαρωνικού

Συνταξιούχος αστυνομικός, Σύμβουλος Μονομετοχικής Εταιρείας του Δήμου Σαρωνικού, Μέλος Εθελοντικής Ομάδας Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, Πρόεδρος του “Εξωραϊστικού - Εκπολιτιστικού Συλλόγου Άνω Λαγονησίου Φοινικιάς - Τραμπουριάς“

Υπάλληλος Υπουργείου Οικονομικών, Πρόεδρος ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καλυβίων, Αντιπρόεδρος του Δ.Σ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Καλυβίων, Μέλος του Δ.Σ της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Σαρωνικού

Συριανάκη Μάρθα

Χούτος Δημήτριος

Συνταξιούχος της Ολυμπιακής Αεροπορίας, Τοπικός Σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Καλυβίων

Φανοποιός, Πρώην Ταμίας του εξωραϊστικού συλλόγου Κόντρες Πρώην Ταμίας Ένωσης Συλλόγων Λαγονησίου

17


ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ Παλαιάς Φώκαιας ― Υποψήφιοι Σύμβουλοι Δημοτικής Κοινότητας Αλεξάρου Βασιλική

Κατσογιάννη Στυλιανή

Μενεγάκης Αδάμ

Παπουτσής Αθανάσιος

Τσαγκάρη Αλεξάνδρα

Φιλίππου Δημήτριος

Τελειόφοιτη στο ΤΕΙ Αθήνας, Τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης (MARKETING)

Ελεύθερος επαγγελματίας

Ιδιωτική υπάλληλος, Γενική Γραμματέας της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Σαρωνικού

Ελεύθερη επαγγελματίας, Φυσικός, MSc Περιβαλλοντική Βιολογία

Συνταξιούχος της Ολυμπιακής Αεροπορίας, Τοπικός Σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Παλαιάς Φώκαιας, Πρόεδρος Ναυτικού Ομίλου Παλαιάς Φώκαιας

Συνταξιούχος, Τοπικός σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Παλαιάς Φώκαιας, Πρώην πρόεδρος της Κοινότητας Παλαιάς Φώκαιας, Πρώην Κοινοτικός σύμβουλος Παλαιάς Φώκαιας

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ Σαρωνίδας ― Υποψήφιοι Σύμβουλοι Δημοτικής Κοινότητας Γαλάνης Νικόλαος

Γριζιώτης Αλέξανδρος

Επιχειρηματίας

Διπλ. Ηλεκτρολόγος - Μηχανολόγος, Διευθυντικό στέλεχος μεγάλων εταιριών, Μέλος του ΔΣ του Νομικού Προσώπου του Δήμου Σαρωνικού

Δημητρίου-Χατζηκωνσταντίνου Ζωή

Κοτζαμάνη Θεώνα

Κουζούπης Πρόδρομος

Παπαδογεωργή Άλκηστις-Ευαγγελία

Επιχειρηματίας, Τοπικός Σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Σαρωνίδας

Επιχειρηματίας, Προπονητής Αντισφαίρισης

18

Δημόσιες σχέσεις, Μέλος του Αθηναϊκού Κέντρου Μελέτης του Ανθρώπου Μέλος στο Παιδικό Χωριό SOS

Διακοσμήτρια, Πτυχιούχος της ΑΣΟΕΕ, Υπεύθυνη Δημοσιών σχέσεων στον Ν.Ο.Σ, Εθελόντρια Πυρασφάλειας


ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ Κουβαρά ― Υποψήφιοι Σύμβουλοι Τοπικής Κοινότητας Βασιλείου Κωσνταντίνος

Βασιλείου Χρήστος

Κίτσος Ιωάννης

Κουμίδου Ιωάννα

Συνταξιούχος της Δ.Ε.Η., Πρώην Κοινοτικός σύμβουλος Κουβαρά επί τρεις τετραετίες

Αστυνομικός, Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κουβαρά, Πρώην Πρόεδρος του Α.Ο Κουβαρά

Ιδιωτικός υπάλληλος, Πρόεδρος Γεωργικού Συνεταιρισμού Κουβαρά

Ιδιωτική Υπάλληλος

Πως ψηφίζουμε; • Δημοτική Κοινότητα Αναβύσσου

Έως 3 σταυρούς στους Δημοτικούς Συμβούλους Αναβύσσου και 1 σταυρό σε Δημοτικό Σύμβουλο από άλλη Δημοτική Ενότητα. Έως 2 σταυρούς στους Τοπικούς Συμβούλους Αναβύσσου.

• Δημοτική Κοινότητα Καλυβίων

Έως 3 σταυρούς στους Δημοτικούς Συμβούλους Καλυβίων και 1 σταυρό σε Δημοτικό Σύμβουλο από άλλη Δημοτική Ενότητα. Έως 2 σταυρούς στους Τοπικούς Συμβούλους Καλυβίων.

• Τοπική Κοινότητα Κουβαρά

1 σταυρό σε Δημοτικό Σύμβουλο Κουβαρά και 1 σταυρό σε Δημοτικό Σύμβουλο από άλλη Δημοτική Ενότητα. 1 σταυρό σε Τοπικό Σύμβουλο Κουβαρά.

• Δημοτική Κοινότητα Παλαιάς Φώκαιας

1 σταυρό σε Δημοτικό Σύμβουλο Παλαιάς Φώκαιας και 1 σταυρό σε Δημοτικό Σύμβουλο από άλλη Δημοτική Ενότητα. Έως 2 σταυρούς στους Τοπικούς Συμβούλους Παλαιάς Φώκαιας.

• Δημοτική Κοινότητα Σαρωνίδας

1 σταυρό σε Δημοτικό Σύμβουλο Σαρωνίδας και 1 σταυρό σε Δημοτικό Σύμβουλο από άλλη Δημοτική Ενότητα. Έως 2 σταυρούς στους Τοπικούς Συμβούλους Σαρωνίδας.

19


Γιώργος Σωφρόνης Υποψήφιος Δήμαρχος Σαρωνικού www.saronikosavrio.gr

www.facebook.com/saronikos.avrio

• • • • • •

Εκλογικά κέντρα: Καλύβια (Πλατεία Ευαγγελιστρίας, τηλ. 22990 47827) Ανάβυσσος (Πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου) Παλαιά Φώκαια (Πλατεία Ελευθερίας) Κουβαράς (Κεντρική πλατεία) Σαρωνίδα (Λεωφ. Σαρωνίδoς, έναντι τέρμα E22) Λαγονήσι (Λεωφ. Καλυβίων)


Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.