Page 1


Dit is Pit, het zaadje van een zonnebloem. Pit wil graag een prachtige, grote, gele zonnebloem worden.


Pit is niet alleen. Hij heeft een heleboel vrienden. Grote, dikke zaden en kleine, dunne zaadjes. Ze zijn allemaal anders. En allemaal willen ze later een bloem, een plant of een boom worden. De ene wordt een piepklein plantje, met piepkleine takjes en piepkleine blaadjes. De andere wordt een hele grote, dikke boom met een reusachtige stam en enorme bladeren. Kijk eens naar de zaadjes. Wat denk jij dat eruit komt?


Als Pit wil groeien, moet alles precies kloppen. Hij moet genoeg water hebben om te drinken, een fijn stukje grond om in te wonen en heel, heel veel zon.


Maar er is nu helemaal geen zon. Het is herfst. Het regent pijpenstelen, de wind waait alle blaadjes van de bomen en het is koud. Brr! Pit houdt niet van kou. Hij heeft het liever warm zodat hij goed kan groeien en een mooie zonnebloem kan worden.


B r r r r r r r r r r r r r r r r r r r r r r r r r. . . . . . . . . . . . . . . . . .


Als het bij ons herfst is, begint aan de andere kant van de aardbol de lente. Het is er lekker warm en de zon schijnt volop. De zaadjes kunnen daar nu goed groeien. En als de zomer komt staat het hele land vol nieuwe bomen, bloemen en planten.


Maar Pit heeft het nog steeds koud. Hij staart omhoog en ziet de vogels wegtrekken naar warmere plekken op aarde


Dan kijkt hij om zich heen en ziet op zee grote boten naar verre landen varen. Ineens krijgt Pit een idee. Hij wil ook naar een mooi en warm land. Waar denk je dat Pit het beste heen kan gaan zodat hij een mooie zonnebloem kan worden?


Maar ja‌ Pit kan natuurlijk niet zwemmen en vleugels heeft hij ook al niet. Kunnen wij Pit misschien een handje helpen?


Waar zou jij Pit naartoe willen sturen?


Wauw, wat is Pit blij! Nu kan hij naar een warm land gaan om een mooie, sterke zonnebloem te worden. Zullen we Pit een goede reis wensen? Dag Pit! Laat nog eens wat van je horen! Misschien komen we volgend jaar wel op bezoek!!


A project by GuerillaGreen initiative Jose Subero & Saron Paz

Illustration

Kelly de Meyer

Translation Diane Bos

no rights reserved

pits amazing journey  

an active book following the amazing worldwide journey of one sun flower seed :)

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you