Page 1

ARCHITECTURE

Sarineh Nahapedsiraki Cal Poly Pomona Selected works 2018-2020


Objective Detail-oriented, passionate, and hard-working fourth-year architecture student looking for summer internship or part-time employment, to broaden my knowledge of architecture and make use of the skills acquired in Cal Poly Pomona’s learn-by-doing environment.

Education Cal Poly Pomona 2018-Present Glendale community College 2016-2018

Sarineh Nahapedsiraki Cal Poly Pomona Fourth year architecture student sarinehn@cpp.edu (818)669-7206

About me:

Passionate, innovative, hardworking, detail-oriented and adaptable

Work Experience Dr. Sarmicanic Dental Office Receptionist 2016-2019

Skills Adobe Photoshop Adobe Illustrator Adobe InDesign Adobe Premier Pro

Language English Armenian Persian

Revit Rhino Auto-Cad V-ray

Model Making Hand-Drafting 3D Printing


1 Multifamily Development 15 Post Pandemic Design Center Remodel 21 Akei Toy Museum 31 Scientist Retreat


The main GOAL of this project is to encourage community with the aid of OPEN SPACES in a dense, multi-family lot. The concept is based on the intersection of L- shapes. The site layout, the floor plans, the open spaces, and the buildings' façades are all some form of an L- shape. The buildings are laid out on the site forming an L- shape. Since this is a dense multifamily development, landscaped open spaces increase the quality of life of the residents. The open spaces create a communal space for people to SOCIALIZE and get together. All the buildings have L-shaped floor plans, which allows the buildings to have open spaces. The garage is on the ground floor, the PUBLIC spaces are placed on the second floor and the PRIVATE program is on the third floor. The FAÇADE consists of DIFFERENT PLANES: the very outer plane creates an L- shape and is made of fiber cement boards. Vertical wood boards contrast the rest of the building. Vertical wooden fins are integrated to the wood cladding to shade the building and decrease heat gain.

1


MELBOURNE AVE. SITE DIAGRAM

SITE PLAN

0’1’ 2’

4’

8’

2


GROUND FLOOR

FIRST FLOOR 0’

3

1’

2’

4’

8’


SECOND FLOOR

ROOF PLAN 0’

1’

2’

4’

8’

4


TOP OF PARAPET 33’-6”

TOP OF ROOF 30’-0”

LEVEL 2 20’-0”

LEVEL 1 10’-0”

GROUND FLOOR 0’-0”

NORTH ELEVATION

NORTH SCALE= ELEVATION 3/16”=1’-0”

EAST ELEVATION

EAST ELEVATION SCALE= 3/16”=1’-0” 0’

5

1’

2’

4’

ELEVATIONS 8’

A5


TOP OF PARAPET 33’-6”

TOP OF ROOF 30’-0”

LEVEL 2 20’-0”

LEVEL 1 10’-0”

GROUND FLOOR 0’-0”

SOUTH ELEVATION

SOUTH SCALE=ELEVATION 3/16”=1’-0”

WEST ELEVATION

WEST ELEVATION SCALE= 3/16”=1’-0” 0’

1’

2’

4’

ELEVATIONS 8’

6

A6


LONGITUDINAL SECTION

7


2

TOP OF PARAPET 33’-6”

TOP OF ROOF 30’-0”

RAINSCREEN VERTICAL WOOD BOARD SIDING OVER FURRING

LEVEL 2 20’-0”

6

VERTICAL WOOD SUNSHADE LOUVERS

LEVEL 1 10’-0”

RAINSCREEN HORIZONTAL CEMENT BOARD SIDING OVER FURRING

GROUND FLOOR 0’-0”

WEST ELEVATION

WALL SECTION 0’

1’

2’

4’

8’

8


COPING METAL WOOD BLOCKING DOUBLE TOP PLATE GALVANIZED SHEET METAL FLASHING 2 LAYERS OF BUILDING PAPER VERTICAL FURRING 24" O.C. BATT INSULATION FIBER CEMENT BOARD STRUCTURAL CONNECTORS WOOD BOARD CLADDING 1 2"

WOOD BOARD STRUCTURAL CONNECTOR WOOD DECKING RIGID INSULATION

PLYWOOD

DETAIL 1

1 2 " PLYWOOD BLOCKING SEALANT SOFFIT REVEAL 1 2"

WOOD DECK GALVANIZED SHEET METAL FLASHING SINGLE PLY COOL ROOFING MEMBRANE CANT STRIP PROTECTION BOARD PLASTIC PEDESTAL 2X12 JOIST @ 16" O.C. 4X12 BEAM WOOD BOARD STRUCTURAL CONNECTORS 1 2" PLYWOOD FURRING STRIP INTERIOR FINISH

DETAIL 2

9

PAINTED STEEL PLATE 2X2 STEEL TUBE RAIL WOOD VERTICAL LOUVRE WINDOW WALL FRAME FURRING STRIP 1" INSULATED GLASS METAL ROD

DETAIL 3


WOOD VERTICAL LOUVRE METAL ROD BRACKET 2X2 STEEL TUBE 1 2" PAINTED STEEL PLATE SHIM WINDOW WALL FRAME 4X12 BEAM 1 2" PLYWOOD FURRING STRIP INTERIOR FINISH

DETAIL 4

METAL ROD RAIL VERTICAL LOUVERS 1 2" PAINTED STEEL PLATE 1" INSULATED GLASS WINDOW FRAME

1 2 "PLYWOOD FIBER CEMENT BOARD 2" RIGID INSULATION STRUCTURAL CONNECTOR 2 LAYERS OF BUILDING PAPER SILL PLATE 6” CONCRETE CURB 2" TOPPING PLATE FILLER 24" MAT SLAB FOUNDATION

DETAIL 6

DETAIL 5

10


STRUCTURAL FRAMING DIAGRAM

11


STRUCTURAL FRAMING DIAGRAM

12


13

RENDERING


RENDERING

14


The pandemic caused all the world to go into a state of emergency. In response to pandemic the businesses and schools closed and continued to their operation remotely. The distance learning made the students, staff and faculty to face some challenges. They reported that they do not have enough space to work at home and need social interaction with their peers. To bring the students and the faculty back to school the architecture department’s buildings were redesigned to be adapted to the situation. For buildings to be able to operate in this situation, air ventilation and flexibility is important which is being achieved by the aid of the operable walls and the inside out studios. The project is set in year 2025 when pandemic is less intense but has changed people’s lifestyles. All classes are online except for the studio which is once face to face and once online per week. The architectural devices used in the design are operable foldable walls, outdoor circulation and study pods. The operable foldable walls have been use to promote air ventilation and create a visual connection between the students in different studios. The study pods were placed to give students a place to work on their projects. They can close the windows in study pods to work individually or open them to work collaboratively. The outdoor circulation enables people to go directly to their destination without entering the building. There is also a courtyard incorporated to in the building to help with the air ventilation. The courtyard allows the studios to expand and can also be used as a gallery space for exhibitions.

15


AXON VIEW

16


3

1

4

4

4

4

4

4

4

4

3

4 3

4

4

4

3

1

1 1

1 3 3 3 1 3 1

FIRST FLOOR

Legend: 1-Studio 2-Seminar 3-Utility/Service 4-Office 0

17

10

20

40


3 3

1 1

4

4 4

4

4 4

4

4 4

3

4 4

3

4

4 4 3 3

1 1

1 1 3 3 3 1 3 1

SECOND FLOOR

Legend: 1-Studio 2-Seminar 3-Utility/Service 4-Office 0

10

20

40

18


19

RENDERINGS


RENDERINGS

20


The main emphasis of the museum is placed on ambiguity and openness of experience. Creating unique floor plans for each level which results in unique curvature on the ceiling and walls, creates a new experience for the visitors. The curvature on the ceiling comes down all the way to the walls in some places, and wraps around the space. No two curvatures are the same in the ceiling, so a feeling of ambiguity is achieved which encourages the curiosity in the visitors to explore the different places in the museum. The combination of ceiling height and the curves wrapping around the space makes the experience unpredictable for the visitors, which leaves them with a feeling of surprise after entering each space every time. This sure is an amusing experience for the visitors visiting the museum. The open lobby design with as few walls and columns as possible for full visual observance of visitors creates a safe and welcoming feeling for them.

21


INTERIOR SURFACE/VOLUME STUDIES

BOH/FOH DIAGRAM

CIRCULATION DIAGRAM

22


FIRST FLOOR

SECOND FLOOR

THIRD FLOOR

23

Legend: 1- Lobby 2- Coat Check 3- Store 4- Cafe 5- Cafe Kitchen 6- Restroom 7- Open Offices 8-Director’s Office 9-Conference Room 10-Staff Room 11-Mechanical Toys 12-Exhibit Preparation 13-Exhibit preparation Shop 14-Temporary Gallery


FOURTH FLOOR

FIFTH FLOOR

Legend: 15-Restroom 16-Play Area/ Educational Zone 17-Mechanical/ Electrical Room 18-Electrical Toys 19-Comic Collection Library 20-Storage 21-Gaming Exhibition

ROOF PLAN

24


Cross Section A

25

Cross Section B


Longitudinal Section

26


SITE PLAN

27

ELEVATION


PHYSICAL MODEL PHOTOS

28


29

RENDERING


RENDERING

30


The Vetter Mountain scientist retreat has been designed to house two scientists who would spend a period of time there to conduct some research. The building is a long, linear bar cantilevered over the mountain, supported in two points. It consists of a living portion and an office space where they would be able to present their findings to the visitors. There is a staircase and a ramp provided to access the building. The ramp is ADA and is carved into the mountain. The tall retaining walls of the ramp hide the view in some places and showcase them in other places. Those who are looking to explore the space will enjoy an adventurous journey to the top of the mountain going through the ramp.

31


SITE PLAN

32


FIRST FLOOR

GROUND FLOOR

33

LEGEND: 1-DAYROOM / KITCHEN 2-BATHROOM 3-BEDROOM 4-OFFICE 5-STORAGE 6-LAUNDRY 7-PUBLIC DECK 8-ADA BATHROOM 9-MAINTENANCE ROOM


LONGITUDINAL SECTION

CROSS SECTION

34


NORTH ELEVATION

SOUTH ELEVATION

35


PHYSICAL MODEL PHOTOS

36

Profile for sarineh.nahapedsiraki

Architecture Portfolio 2021  

Architecture Portfolio 2021  

Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded