Page 1


konceptem domku je propojení vnitřního prostoru se zahradou, postupně se otevírajícími průhledy do zahrady, ale při tom zachování jisté intimity díky vytvořenému dvorku ve středu dispozice

STÁVAJÍCÍ OBJEKT hlavní vstup vychází z původní dispozice, průchod je navržen přímým spojením, nejdřív se soukromější terasou, po té se zahradou v původním objektu je umístěna společenská část domu (kuchyň + obývací pokoj) jsou zanechány kotovicové stěny a tvar původního objektu stropní konstrukce je zrušena, prostor se zvětšuje a je viditelný podhled a konstrukce nové střechy

NOVÝ OBJEKT nové objekty jsou řešeny jako dřevostavba se zelenou střechou jsou klidovou částí domu (pokoje) ustupující hmota umožňuje výhledy do zahrady a okolní krajiny celý dům protíná komunikační osa spojující původní objekt, novostavbu a zahradu (pokoj se světlou výškou 3800 m je vhodný řešit vertikálním interiérem, postel/e mohou být umístěny nad rovinou podlahy, tím vzniká více užitné podlahové plochy + příjemný prostor pro spaní)

kuchyň s obývacím pokojem je řešena jednoduše a prakticky, s návazností na dvorek dvorek, který je umístěný uprostřed provozu domu se tak může stát jeho hlavním prvkem nejen pro uživatele domu ale i pro hosty


A

B

C

P女DORYS 1.NP

1:100


ŘEZ A-A

1:100


ŘEZ B-B

1:100


ŘEZ C-C

1:100


JIŽNÍ POHLED (ZE ZAHRADY)

1:100


SEVERNÍ POHLED (VSTUPNÍ)

1:100


návrh na rekonstrukci RD v Řícmanicích / reconstruction of family house in Ricmanice (CZ)  

2012 spolupráce: Jan Flídr / cooperation: Jan Flidr

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you