__MAIN_TEXT__

Page 1

Centre Cívic Vil·la Florida

TALLERS ACTIVITATS Gener a març 2017


Foto coberta i guardes © Arrixaca Gascó


ÍNDEX

1

TALLERS pàg. 2 pàg. 5 pàg. 7 pàg. 9 pàg. 10 pàg. 14 pàg. 15 pàg. 17 pàg. 19 pàg. 20 pàg. 21

Inscripcions Cuina i nutrició Llengua Cultura Cos i ment Creatius Informàtica Per a gent gran Per a joves Per a infants Puntuals

ACTIVITATS Veus. Cicle de música petit format Concerts Música BCN Itineraris culturals Exposicions Vine a saber-ne més… Contrapicat Activitats familiars Espectacles familiars Activitats per a joves Serveis per a joves Activitats per a gent gran Hort al balcó Festes tradicionals: Carnestoltes Dones de Barcelona en moviment(s). 40 anys i més Dia Internacional de la Dona Aparador de les entitats

pàg. 23 pàg. 25 pàg. 26 pàg. 28 pàg. 29 pàg. 30 pàg. 31 pàg. 32 pàg. 33 pàg. 33 pàg. 35 pàg. 35 pàg. 36 pàg. 36 pàg. 38 pàg. 38

SERVEIS Entitats i grups formals Oferta permanent

pàg. 40 pàg. 41

CALENDARI Calendari de gener a març 2017

LLEGENDA G

Activitat gratuïta

C

Taller de continuïtat

N

Taller nou

§

Suplement en concepte de material Denominació d’estrena

pàg. 43


TALLERS

2

CRITERIS D’INSCRIPCIONS ALS TALLERS Tallers de continuïtat • Tots els tallers de continuïtat estan marcats amb un

C

al davant.

• Poden confirmar-ne la continuïtat les persones que es van inscriure en un taller de continuïtat durant el trimestre de tardor 2016 i només per al mateix grup, horari i taller del trimestre d’hivern 2017. Podeu reservar la plaça del 28 de novembre al 9 de desembre de 10 a 20.30 hores en el punt d’informació del Centre Cívic, per correu electrònic o per telèfon i realitzar el pagament de la reserva del 2 a l’11 de gener de dilluns a divendres de 10.30 a 14.30 i de 15 a 20.30 h o bé a través de la pàgina web https://vilaflorida.inscripcionscc.com. Les reserves que no estiguin abonades abans del dia 10 de gener s’anul·laran automàticament. Noves inscripcions a tallers nous o places lliures dels tallers de continuïtat Les matrícules es poden realitzar presencialment al Centre Cívic o online a través del web https://vflorida.inscripcionscc.com a partir del dimarts 13 de desembre a les 10.30 h i fins a un dia abans de l’inici de la segona sessió del taller. Els horaris d’inscripcions presencials són de dilluns a divendres de 10.30 a 14.30 i de 15.00 a 20.30 h.


TALLERS

3

Quadre resum del procés de matrícules als tallers del centre cívic Vil·la Florida:

QUÈ Reserva de plaça per als tallers de continuïtat

C Matrícules als tallers de continuïtat

C

QUAN Del 28 de novembre al 9 de desembre de 10 a 20.30 h

COM Centre Cívic Vil·la Florida https://vflorida. inscripcionscc.com  932 546 265

Del 2 de gener a l’11 de gener de 10.30 a 14.30 i de 15.00 a 20.30 h

Centre Cívic Vil·la Florida https://vflorida. inscripcionscc.com

Matrícules online als tallers nous

N

i a les places disponibles dels tallers de continuïtat

A partir del dimarts 13 de desembre a les 10.30 h

https://vflorida. inscripcionscc.com

A partir del dimarts 13 de desembre a les 10.30 h

Centre Cívic Vil·la Florida

C Tallers de continuïtat

C

Cal tenir en compte que: • La inscripció es farà efectiva un cop hagueu abonat l’import corresponent. El pagament es pot fer presencialment en efectiu o amb targeta bancària i només amb targeta bancària en cas de ser una inscripció online. • Per tal de poder sol·licitar la DEVOLUCIÓ VOLUNTÀRIA DE L’IMPORT DEL TALLER, heu de notificar la baixa abans del dia anterior a la segona sessió del taller independentment de si n’heu realitzat la primera o no. Un cop transcorregut aquest període de temps, ja no es retornarà l’import. No es farà devolució dels suplements en concepte de material una vegada iniciat el taller. Les devolucions recollides per una tercera persona han d’anar acompanyades d’una autorització expressa. Si la devolució és voluntària es retornarà l’import en un període màxim de 30 dies laborables. • Podeu realitzar un CANVI DE TALLER I HORARI abans del dia anterior a la segona sessió del taller, independentment de si n’heu realitzat la primera o no i sempre que hi quedin places disponibles.


TALLERS

4

• En els TALLERS PUNTUALS no es realitzen canvis ni devolucions voluntàries. • El Centre es reserva el dret de suspendre els tallers que no tinguin un nombre mínim de persones inscrites o per qualsevol altre motiu que afecti el bon funcionament de l’activitat. En aquest cas, es retornarà l’import abonat i els suplements de material. • Per cada taller es disposa d’una FITXA DESCRIPTIVA redactada pel tallerista en la que s’explica en detall la metodologia del taller i les especificitats que cal tenir en compte abans de realitzar el taller. Demaneu la fitxa al Punt d’Informació. Suplements en concepte de material • El suplement en concepte de material és un complement econòmic lliurat íntegrament als talleristes per poder complementar la despesa dels materials, fungibles o no, que necessiti el taller per ser dut a terme en la seva totalitat i qualitat. • En els tallers trimestrals els suplements en concepte de material es lliuraran als talleristes en efectiu a la primera sessió del taller. En els tallers puntuals caldrà abonar-los en efectiu en el moment de fer-hi la inscripció presencialment o lliurar-los en el punt d’Informació del Centre Cívic abans de realitzar el taller en el cas que la inscripció s’hagi fet online. • No es farà devolució dels suplements en concepte de material un cop hagin començat els tallers. Preus tallers 2016 • • • • •

4,11 € / hora tallers per a població en general 5,07 € / hora tallers especialitzat per a població en general 2,66 € / hora tallers per a persones gent gran (nascudes fins al 1954) 1,93 € / hora tallers per a joves 2,04 € / hora tallers per a infants

En aquests preus, l’IVA no està inclòs. Preus pendents d’aprovació per la comissió de Govern de l’Ajuntament. En el cas que hi hagués una diferència de preus caldria regularitzar les quotes. Inici tallers: setmana del 16 de gener de 2017.


TALLERS TRIMESTRALS

5

TALLERS DE CUINA I NUTRICIÓ 1. CUINA SALUDABLE D’HIVERN

3. SOPES I CREMES D’HIVERN

C

C

Dimarts de 14 a 16 h 17 GENER > 7 FEBRER Preu: 39,78 € (8 hores) § 12 €

Durant els mesos d’hivern el nostre cos té unes necessitats concretes i una alimentació adequada pot ajudar-nos a combatre el fred d’aquesta estació. Treballarem amb productes propis dels mesos freds, amb coccions i talls adients. A càrrec de Montse Medina.

En aquest taller practicarem com cuinar sopes i cremes que ens aportin escalfor i benestar interior, tot treballant amb els ingredients que la natura ens ofereix durant els mesos de fred. Plats de cullera fàcils per començar bé un àpat. A càrrec de Montse Medina.

2. CUINA SALUDABLE AMB TOCS ASIÀTICS

N

Dilluns de 17 a 19 h 16 GENER > 20 FEBRER Preu: 59,68 € (12 hores) § 17 €

Foto © Johnny Silvercloud

Elaborarem plats originals i saludables inspirats en els sabors de la cuina asiàtica. Cuinarem combinant productes autòctons amb ingredients de Xina, Japó, Vietnam… elaborant plats originals amb els quals sorprendre a familiars i amics. La finalitat d’aquest taller és descobrir aquests ingredients perquè formin part del teu rebost, saber on comprar-los i com integrar-los també en la teva cuina quotidiana. A càrrec de Isa Màrquez.

Foto © stu_spivack

Foto © Jitze Couperus

Dilluns de 14 a 16 h 16 GENER > 20 FEBRER Preu: 59,68 € (12 hores) § 14 €

4. CUINA PER AUGMENTAR LES DEFENSES

N

Dimecres de 19 a 21 h 18 GENER > 15 FEBRER Preu: 49,73 € (10 hores) § 17 € Molts estudis coincideixen que hi ha aliments que augmenten les nostres defenses (alls, cebes, gingebre, cítrics…) i que per evitar contreure malalties hem de consumir suficients aliments d’origen vegetal (fruites, verdures, llegums, cereals integrals…) i reduir el consum d’aliments refinats i carns vermelles. En aquest taller d’hivern aprendràs a fer plats deliciosos plens de nutrients per tenir un sistema immune òptim. A càrrec de Ivanna Gómez.


TALLERS TRIMESTRALS

6. APRÈN A FER LA TEVA DIETA C

Dijous de 10.30 a 12 h 19 GENER > 23 MARÇ Preu: 74,60 € (15 hores)

Dijous de 14 a 16 h 19 GENER > 26 GENER Preu: 19,89 € (4 hores) § 8 €

Foto © Steven Lilley

Durant l’hivern podem gaudir d’alguns aliments com són les crucíferes: bròcoli, col, colrave, coliflor, col Llombarda, bròquil romanescu, cols de Brussel·les, naps, raves, ruca, etc. Els seus principis actius els hi donen efectes protectors i desintoxicadors. Si ets dels que no t’agraden aquestes verdures, tens l’oportunitat de descobrir receptes que et faran canviar d’opinió. Si ja ets un aficionat, vine a conèixer quina és la millor manera de cuinar-les i les grans propietats que tenen per a la nostra salut. Veurem amanides d’hivern amb col llombarda o colrave; saltat de bròcoli i bolets, mill amb romanescu, beixamel de coliflor, etc. En aquest taller us donarem moltes idees! Utilitzarem aliments ecològics. A càrrec de mesquemenjar.

En aquest taller aprendrem, de la mà d’una nutricionista, a confeccionar-nos una dieta saludable, aprenent a organitzar la compra i la cuina per aconseguir l’objectiu a seguir, com separar la gana real de la gana emocional i a introduir aliments capritx sense que influenciïn en el nostre pes. A càrrec de Mercè Muñoz.

Foto © marco arnhold

C

7. CUINA MARINERA CATALANA Dissabtes de 10 a 12 h 11 MARÇ > 25 MARÇ Preu: 29,84 € (6 hores)

N §

12 €

Taller que ens mostrarà la gran cuina marinera catalana on farem plats com el rap al all cremat, l’arròs mariner de pals, el suquet de peix o la fideuà negra de la Costa Brava. A càrrec de Diego Molina.

Foto © Jean-Pierre Bazard

5. ALIMENTS DE L’HIVERN: LES CRUCÍFERES

6


TALLERS TRIMESTRALS

7

TALLERS DE LLENGUA

Dijous de 19 a 20.30 h 19 GENER > 23 MARÇ Preu: 74,60 € (15 hores)

10. ANGLÈS GRAMÀTICA Dimarts de 10.30 a 12 h 17 GENER > 21 MARÇ Preu: 74,60 € (15 hores)

N

És correcte ’guixeta’ en català? I ’xiringuito’? Què hem de dir ’reflectir’ o ’reflexar’? ’Tamany’ o ’mida’? Tots aquests dubtes i molts d’altres ens els plantejarem en aquest taller, que no pretén ser una classe de llengua convencional, sinó que té com a objectiu resoldre aquells dubtes als quals s’enfronta l’usuari de la llengua quan escriu o parla en català. A càrrec de Núria Puyuelo.

Taller pràctic amb un enfocament comunicatiu en el que es prioritza la conversa i exercicis en format oral. El treball està enfocat a mantenir una conversa en un anglès elemental. Per poder continuar avançant en el domini de la llengua, a més a més s’aniran introduint nous conceptes gramaticals i vocabulari. Atès que el nivell és elemental, s’han de tenir determinades nocions d’aquesta llengua per poder participar-hi. A càrrec de Ruth Bruguera.

11. SPEAKING ENGLISH

Foto © jcstudio

Dimecres de 19.30 a 21 h 18 GENER > 22 MARÇ Preu: 74,60 € (15 hores)

9. ANGLÈS BÀSIC Dijous de 19 a 20.30 h 19 GENER > 23 MARÇ Preu: 74,60 € (15 hores)

C

Taller amb un enfocament comunicatiu en el que es prioritza la conversa i exercicis en format oral. També treballarem la gramàtica i vocabulari de forma transversal i per mitjà d’exercicis pràctics. Cal tenir un mínim de nocions bàsiques d’anglès. A càrrec de Ruth Bruguera.

C

C

Taller de conversa en anglès per a persones amb nivell intermedi i capacitat de comunicar-se de manera fluida i bona comprensió d’escolta. No s’hi estudiarà gramàtica ni s’hi faran exercicis escrits. Millorarem les habilitats ja adquirides a través de la conversa sobre diversos temes. A càrrec de Barcelona English Garden.

Foto © Kathryn Firth

8. DUBTES I BARBARISMES EN CATALÀ


TALLERS TRIMESTRALS

Dimecres de 16 a 17.30 h 18 GENER > 22 MARÇ Preu: 74,60 € (15 hores)

15. CONVERSAZIONE ITALIANO

C

Foto © cristinasz

Taller interactiu que ens permet contemplar i resoldre problemes de gramàtica que es presenten a l’hora de parlar francès. Cal tenir una bona base de francès. A càrrec de Marie Nuc.

13. CONVERSA FRANCÈS

C

Dimecres de 17.45 a 19.15 h 18 GENER > 22 MARÇ Preu: 74,60 € (15 hores) És necessari tenir coneixements de francès que permetin tenir una conversa fluida sobre temes d’actualitat i de la vida quotidiana. A càrrec de Marie Nuc.

14. ITALIÀ BÀSIC Dimarts de 19 a 20.30 h 17 GENER > 21 MARÇ Preu: 74,60 € (15 hores)

C

Dimarts de 17.15 a 18.45 h 17 GENER > 21 MARÇ Preu: 74,60 € (15 hores)

C

Taller destinat a persones amb uns coneixements bàsics previs, verbs al present, regulars i irregulars; les preposicions; els articles. Es profunditza en l’estudi per desenvolupar una conversa correcta. Al llarg del taller es presenten també temes de la cultura del Bel Paese. A càrrec d’Ada Plazzo.

Taller de conversa en italià plantejat per desenvolupar l’expressió oral de l’alumne. Els temes de les converses s’enfoquen a descobrir el territori italià i les seves regions amb les seves peculiaritats culinàries, culturals i lingüístiques. Es proposa una mena de viatge “qui e la per l’Italia” mitjançant textos de diaris, llibres, internet, àudio i programes televisius. Per fomentar la conversa, en aquest taller no es tracten explícitament temes de gramàtica, només per aspectes puntuals de la llengua de la forma i de l’estructura. A càrrec d’Ada Plazzo.

16. ALEMANY BÀSIC Dimarts de 18.30 a 20 h 17 GENER > 21 MARÇ Preu: 74,60 € (15 hores)

C

Taller d’aprenentatge d’alemany bàsic. Ens acostem de manera lúdica a un idioma suposadament difícil, sentint aquestes paraules tan llargues i aquells sons estranys i durs sobre la llengua. Després del curs ens podem presentar i explicar una mica sobre nosaltres. Herzlich Willkommen!. A càrrec de Connectum.

Foto © tagnewmedia

12. FRANCÈS GRAMÀTICA

8


TALLERS TRIMESTRALS

9

TALLERS DE CULTURA 17. HISTÒRIA DE L’ART: L’ESPLENDOR DEL RENAIXEMENT ITALIÀ

Dimarts de 12 a 13.30 h 17 GENER > 21 MARÇ Preu: 74,60 € (15 hores)

C

A càrrec de Susana Camps.

VISITA ELS MUSEUS DE BARCELONA 19. GRUP 1

C

Dimecres de 10 a 11.30 h 18 GENER > 22 MARÇ Preu: 74,60 € (15 hores) § 20 € aproximadament en concepte d’entrades A càrrec de Maria Concetta Marino.

20. GRUP 2

Dimecres d’11.30 a 13 h 18 GENER > 22 MARÇ Preu: 74,60 € (15 hores) § 20 € aproximadament en concepte d’entrades A càrrec de Maria Concetta Marino.

Imatge domini públic / Autoretrat de Tiziano

Foto © Acountries

L’art renaixentista italià va ser un dels moments més representatius i bells de la història d’aquest país. El present taller s’enfoca en el període del Renaixement italià com a primera manifestació d’un art modern examinant, detalladament, la vida i obra dels pintors, escultors i arquitectes més importants del segle XV i XVI que van treballar en ciutats com Florència, Venècia i Roma. D’aquesta manera s’aprofundirà en l’art de Sandro Botticelli, Mantegna, Giorgione, Tiziano, Bellini i Palladio per citar alguns. L’objectiu d’aquest taller és aportar una perspectiva global sobre l’evolució i el context històric del Renaixement i adquirir un coneixement profund i esclarecedor d’aquest moment artístic tan determinant per al pensament i l’art europeu posterior. A càrrec de Maria Concetta Marino.

C

Foto © Edgar Rubio

Dilluns de 19.15 a 20.45 h 16 GENER > 20 MARÇ Preu: 74,60 € (15 hores)

18. ESCRIPTURA CREATIVA


TALLERS TRIMESTRALS

21. L’EDAT D’OR DEL HOLLYWOOD CLÀSSIC Dimecres de 19 a 20.30 h 18 GENER > 22 MARÇ Preu: 74,60 € (15 hores)

10

22. ANEM AL CINEMA N

A partir dels anys 30 i fins a finals dels anys 50, el cinema fet a Hollywood va viure la seva època de màxim esplendor. És la consolidació d’un sistema de producció, d’un starsystem i d’una manera d’explicar històries i la influència del qual ens ajuda, encara avui, a entendre la forma en què entenem, consumim, interpretem i gaudim del cinema. En aquest curs aprofundirem en una època fascinant a partir dels grans noms, els títols de referència i els moments claus que ens ajudin a reinterpretar la història del cinema i resseguir la seva influència en el cinema dels nostres dies. A càrrec de Judith Vives.

Dijous de 19 a 20.30 h 19 GENER > 23 MARÇ Preu: 74,60 € (15 hores)

N

A partir del visionat de pel·lícules seleccionades de la cartellera de la temporada, s’analitzaran els diferents aspectes que defineixen l’obra cinematogràfica: elements del llenguatge cinematogràfic, argument, escola o moviment, etc. El taller també pretén fomentar la participació activa dels alumnes a l’hora de debatre sobre els temes i continguts de cada pel·lícula i intentar aprofundir en el debat del fons i la forma del discurs fílmic. Les pel·lícules es veuran en versió original subtitulada. Les entrades son a càrrec de cada alumne. A càrrec de Judith Vives.

TALLERS DE COS I MENT GIMNÀSTICA ABDOMINAL HIPOPRESSIVA

25. GRUP 3

La gimnàstica abdominal hipopressiva treballa la musculatura abdominal reforçant-la i augmentant el to del sòl pelvià sense perjudicar-lo. Aquesta tècnica millora la figura, redueix el ventre, evita mals d’esquena i la incontinència urinària.

26. GRUP 4

C

Dilluns de 18.30 a 19.30 h 16 GENER > 20 MARÇ Preu: 49,73 € (10 hores) A càrrec de Marta Álvarez. Dilluns de 19.30 a 20.30 h 16 GENER > 20 MARÇ Preu: 49,73 € (10 hores) A càrrec de Marta Álvarez.

23. GRUP 1

Dilluns de 10 a 11 h 16 GENER > 20 MARÇ Preu: 49,73 € (10 hores) A càrrec de RSP. Fisioterapeutas especializados. Dilluns d’11.15 a 12.15 h 16 GENER > 20 MARÇ Preu: 49,73 € (10 hores) A càrrec de RSP. Fisioterapeutas especializados.

Foto © Pamp

24. GRUP 2


TALLERS TRIMESTRALS

11

30. L’ART DE SIMPLIFICAR LA VIDA

27. GRUP MATÍ

Dilluns de 12 a 13.30 h 16 GENER > 20 MARÇ Preu: 74,60 € (15 hores) A càrrec d’Associació Esportiva de Sarrià.

28. GRUP TARDA

Dimecres de 17.30 a 19 h 18 GENER > 22 MARÇ Preu: 74,60 € (15 hores) A càrrec d’Associació Esportiva de Sarrià.

29. SALUT EMOCIONAL I AUTOESTIMA Dilluns de 17.30 a 19 h 16 GENER > 20 MARÇ Preu: 74,60 € (15 hores)

C

La salut emocional i l’autoestima són dues peces claus per comprendre millor nostra pròpia naturalesa i establir relacions íntimes i socials més harmòniques, productives i saludables. En aquest taller ens centrarem en la comprensió i gestió de les nostres emocions a través d’exercicis propis de la Gestalt i d’altres enfocaments psicològics. A càrrec de Jose Hernández.

Dimarts de 19 a 20.30 h 17 GENER > 21 MARÇ Preu: 74,60 € (15 hores)

Taller per conèixer diferents tècniques per simplificar-nos la vida. A través d’aquest taller es volen donar eines psicològiques per millorar les nostres relacions amb els altres i fer-les més senzilles. Alhora es combinaran aquestes tècniques amb d’altres que ens ajudin a minimitzar les nostres necessitats materials fent-nos la vida més simple. Aquesta combinació permetrà aprendre a viure amb més tranquil·litat i dedicar-li temps al que de veritat importa. Taller introspectiu en el que es treballaran eines a classe que després cada persona haurà d’aplicar a casa seva, a la seva realitat. Exercicis pràctics, lectures, activitats grupals són algunes de les metodologies que es duran a terme. A càrrec de Jose Hernández.

FITNESS DANCE

Foto © Camdiluv

N

Foto © bedneyimages

ESTIRAMENTS

C

La gimnàstica abdominal hipopressiva treballa la musculatura abdominal reforçant-la i augmentant el to del sòl pelvià sense perjudicar-lo. Aquesta tècnica millora la figura, redueix el ventre, evita mals d’esquena i la incontinència urinària.

31. GRUP 1

Dilluns i dijous de 18 a 19 h 16 GENER > 23 MARÇ Preu: 99,46 € (20 hores) A càrrec de Nicole Sidoine.


TALLERS TRIMESTRALS

12

36. QIGONG PER A LA SALUT

32. GRUP 2

Dilluns de 19.15 a 20.15 h 16 GENER > 20 MARÇ Preu: 49,73 € (10 hores) A càrrec de Nicole Sidoine.

Dimarts de 19 a 20.30 h 17 GENER > 21 MARÇ Preu: 74,60 € (15 hores)

L’objectiu del taller de Qigong és augmentar i mantenir la nostra energia vital per tal d’obtenir un millor benestar físic, mental i emocional. Ajuda a la prevenció i reducció de l’estrès, millora la mobilitat i la coordinació del cos a través dels exercicis, augmenta l’atenció i la concentració. A càrrec d’Asia Salud.

33. GRUP 3

Dijous de 19.30 a 20.30 h 19 GENER > 23 MARÇ Preu: 49,73 € (10 hores) A càrrec de Nicole Sidoine.

34. BODY SWING

C

Dimarts de 17.30 a 18.30 h 4 OCTUBRE > 13 DESEMBRE Preu: 49,73 € (10 hores)

Foto © stevendepolo

Posa’t en forma a ritme de swing! Ball individual que treballa passos dels diferents estils de ball amb música swing, en forma de petites coreografies, centrant-se sobretot en el treball cardiovascular i de tonificació del cos. A càrrec d’Assoc. Ballaswing.cat

35. NORDIC WALKING Dimarts de 19 a 20.30 h 17 GENER > 21 MARÇ Preu: 74,60 € (15 hores)

C

C

Marxa nòrdica o caminar amb bastons és un esport molt saludable i adient per a totes les edats; ens ajuda a descarregar el pes que reben els turmells i els genolls, repartint la càrrega per tot el cos, reforçant els braços i espatlles i posant en marxa una gran quantitat de músculs de les cames, del tronc i dels braços, a la vegada que es treballa el sistema cardiovascular i respiratori. El taller es realitza fora de l’equipament. A càrrec d’Associació Esportiva de Sarrià.

37. GIMNÀSTICA SUAU

C

Dimarts i dijous d’11 a 12 h 17 GENER > 23 MARÇ Preu: 99,46 € (20 hores) A càrrec de Carolina Alejos.

38. EXERCICIS PER POSAR-TE EN FORMA Divendres de 11 a 12 h 20 GENER > 24 MARÇ Preu: 49,73 € (10 hores)

N

Es realitzaran exercicis de tonificació general, utilitzant material com, cintes elàstiques, pilotes, i suport musical. Durant el taller, es treballarà sobre el sistema cardiovascular i sobre el muscular. A càrrec d’Associació esportiva de Sarrià.

39. TAI-TXI

C

Dimarts i dijous de 10 a 11 h 17 GENER > 23 MARÇ Preu: 99,46 € (20 hores) El tai-txi es caracteritza pels seus moviments lents i harmoniosos que aporten benestar físic, equilibri emocional i calma mental. Regula les funcions dels sistemes fisiològics: cardiovascular, respiratori i digestiu. Aporta tranquil·litat i alegria. És fàcil d’aprendre i practicar correctament. La seva pràctica manté la bona salut. A càrrec d’Asia Salud.


TALLERS TRIMESTRALS

40. GRUP MATÍ

C

Dimecres de 10 a 11.30 h 18 GENER > 22 MARÇ Preu: 74,60 € (15 hores) A càrrec de David Ayra.

Dijous de 17.45 a 19.15 h 19 GENER > 23 MARÇ Preu: 74,60 € (15 hores)

41. GRUP TARDA

C

A càrrec de Milagros Martín.

Dimecres de 19.30 a 21 h 18 GENER > 22 MARÇ Preu: 74,60 € (15 hores) A càrrec de Marie Nuc.

42. RELAXACIÓ I MEDITACIÓ EN MOVIMENT

43. TÈCNIQUES DE RELAXACIÓ I RESPIRACIÓ

44. REEDUCACIÓ DEL MOVIMENT I LA POSTURA CORPORAL

C

Dimecres de 19.30 a 20.30 h 18 GENER > 22 març Preu: 49,73 € (10 hores) Dedicarem una estona a relaxar cos i ment per afavorir un millor estat de presència, integració i benestar. Coneixerem diferents formes de meditació, algunes més dinàmiques, per tal que cada persona trobi la que millor s’adapta a ella mateixa. Utilitzarem el moviment i la respiració com a mitjans de connexió amb un mateix i també treballarem amb elements simples de la dansa, el ioga i altres tècniques orientals. A càrrec de Erica Borzese.

Dijous de 19.30 a 21 h 19 GENER > 23 MARÇ Preu: 74,60 € (15 hores)

C

A càrrec de Milagros Martín.

45. PILATES DIVENDRES Divendres de 19.30 a 21 h 20 GENER > 24 MARÇ Preu: 74,60 € (15 hores)

C

A càrrec d’Associació Esportiva de Sarrià.

Foto © Nikolai Kashirin

IOGA

13


TALLERS TRIMESTRALS

14

TALLERS CREATIUS

Dimarts de 18 a 20 h 17 GENER > 21 MARÇ Preu: 99,46 € (20 hores)

§

C 5 €

A càrrec de Nuria Boix.

47. DIBUIX I PINTURA

C

Dimecres de 10:30 a 12:30 h 18 GENER > 22 MARÇ Preu: 99,46 € (20 hores) § 20 € En aquest taller treballarem el món del dibuix i la pintura, partint del nivell que necessiti cada persona. Tant pel que s’inicia per primera vegada com per la gent que ja ha treballat i té més ganes d’aprofundir. Es treballarà la figura humana. A càrrec de Núria Boix.

48. EXPERIMENTEM AMB PINTURA CREATIVA DE PETIT FORMAT Dimecres de 17 a 19 h 18 GENER > 22 MARÇ Preu: 99,46 € (20 hores)

C

Treballarem amb materials de pintura i dibuix de format petit. Ens endinsarem dins les possibilitats del llibre d’artista com a punt de partida per a creacions més grans i buscarem en els referents de la natura per expressar la nostra individualitat. A càrrec de Marisa Stinga.

49. EXPERIMENTEM AMB PINTURA CREATIVA AL CAVALLET C

Dimecres de 19 a 21 h 18 GENER > 22 MARÇ Preu: 99,46 € (20 hores)

En aquest taller iniciarem una recerca pròpia i un debat en comú a partir de propostes d’un llenguatge pictòric expressionista i abstracte. Buscarem els camins per a retrobar-nos amb el nostre impuls creador i gaudirem del plaer de pintar per pintar sense judicis ni interpretacions. A càrrec de Marisa Stinga.

RESTAURACIÓ DE MOBLES

C

És necessari portar un moble petit que tingui com a màxim el volum d’una cadira.

50. GRUP 1

Dijous de 17 a 19 h 19 GENER > 23 MARÇ Preu: 99,46 € (20 hores) A càrrec d’Helena Riera.

§

14 €

§

14 €

51. GRUP 2

Dijous de 19 a 21 h 19 GENER > 23 MARÇ Preu: 99,46 € (20 hores) A càrrec d’Helena Riera.

Foto © Din bcn

46. DIBUIX I PINTURA: BODEGÓ


TALLERS TRIMESTRALS

15

TALLERS D’INFORMÀTICA

Foto © Jeroen Bennink

El taller pretén que aquells usuaris que ja saben utilitzar de forma bàsica el programa Microsoft Word, aprenguin a utilitzar les opcions més avançades de Word per poder treure el màxim partit al programa i fer creacions atractives i pràctiques. En alguns casos inclús podrem combinar-ho amb dades provinents de l’Excel. Sigues un virtuós en l’edició de text!. A càrrec de Marta Rico.

53. QUÈ FAIG AMB LA MEVA TAULETA?

N

Dimarts de 12.15 a 13.45 h 17 GENER > 21 MARÇ Preu: 74,60 € (15 hores)

El taller vol donar a conèixer les possibilitats que ofereix una tauleta. Treure el màxim profit explicant quines són les bases de funcionament d’aquesta (configuració bàsica, on es desen els documents, etc.). A càrrec de Marta Rico.

Dimecres de 10.30 a 12 h 18 GENER > 22 MARÇ Preu: 74,60 € (15 hores)

C

Si ja ets usuari de l’ordinador, ja utilitzes l’e-mail, però vols practicar aspectes com ara la gestió d’arxius i carpetes o avançar en el coneixement de les possibilitats de l’ordinador, aquest és el teu taller! Treballarem nivells avançats de Word, gestió d’arxius i carpetes, edició d’imatge i de vídeo, i eines de Google (calendari, blog, etc.). A càrrec de Marta Rico.

Foto © Trostle

Dimarts de 10.30 a 12 h 17 GENER > 21 MARÇ Preu: 74,60 € (15 hores)

54. CRACKS DE L’ORDINADOR

N

55. QUÈ FAIG AMB EL MEU MÒBIL?

C

Dimecres de 12.15 a 13.45 h 18 GENER > 22 MARÇ Preu: 74,60 € (15 hores) El taller vol donar a conèixer les possibilitats que té un mòbil smartphone. Explicarem quines són les bases de funcionament d’aquest aparell. També veurem opcions per fer còpia del que tenim al mòbil al núvol o al nostre ordinador. Descarregarem aplicacions útils i aprendrem a utilitzar-les. Cal portar smartphone amb connexió a internet pròpia. A càrrec de Marta Rico.

Foto © Japanexperterna.se

52. WORD AVANÇAT


TALLERS TRIMESTRALS

16

Dimecres de 19 a 20.30 h 18 GENER > 22 MARÇ Preu: 74,60€ (15 hores)

58. FOTOGRAFIA AMB SMARTPHONE Dijous de 12.15 a 13.45 h 19 GENER > 23 MARÇ Preu: 74,60 € (15 hores)

N

Foto © Phduet

Sovint es sent a parlar de noves idees conceptuals sobre el treball a distància i com aquestes han de millorar en la conciliació laboral-familiar. Aquest taller vol presentar alguns dels recursos gratuïts i de pagament que permeten endur-nos la feina i poder-la realitzar en qualsevol lloc del món i en qualsevol moment, només amb un dispositiu i una connexió a Internet. Es treballaran de forma pràctica i amb exemples concrets l’ús de les següents eines: Skype, Dropbox, Wetransfer, FTP, Doodle, Google Drive, LogmeIn, entre d’altres. A càrrec de Lucía Campás.

57. APRENEM A NAVEGAR PER INTERNET Dijous de 10.30 a 12 h 19 GENER > 23 MARÇ Preu: 74,60 € (15 hores)

C

En aquest taller aprendrem d’una manera efectiva, fàcil i divertida a moure’ns d’una manera segura per internet des de l’ordinador, tableta i/o mòbil i a treure-li tot el profit. Veurem com trobar a internet imatges, vídeos, música, pel·lícules, mapes, vols, entrades, ofertes i algunes sorpreses més. A càrrec de Lucía Campás.

C

Taller on treballarem la fotografia d’una manera molt fàcil amb diferents aplicacions que podem tenir en el nostre smartphone, com ara Instagram. Aprendrem algunes lleis de composició, enquadrament, llum… per prendre millors fotografies de retrat, en grup, paisatge o de viatge. Aprendrem també la posterior edició des d’aplicacions com ara Snapseed, a posar filtres, a muntar-les en un vídeo amb música de fons amb l’app Videoshow i les diferents maneres de com compartir-les i publicar-les, des de Google Fotos a Instagram. A càrrec de Lucía Campás.

Foto © jadawin42

56. EINES VIRTUALS PER TREBALLAR DESDE CASA


TALLERS TRIMESTRALS

17

TALLERS PER A GENT GRAN (+60 ANYS) 59. CUINAR ESTALVIANT ESFORÇOS

IOGA

Divendres de 10 a 12 h 20 GENER > 10 FEBRER Preu: 23,41 € (8 hores) § 15 €

Dilluns de 10 a 11 h 16 GENER > 20 MARÇ Preu: 29,26 € (10 hores) A càrrec d’Associació Esportiva de Sarrià.

C

Taller per donar respostes fàcils i atractives de com mantenir una bona qualitat de vida a través de l’alimentació. Veurem com incorporant petits canvis podem estalviar temps i esforços a la cuina i com és possible menjar equilibradament. Quan ens fem grans no hem de menjar més però sí que hem de continuar gaudint de tots els àpats. A través de noves presentacions dels plats, coccions que ens millorin les digestions, condiments que ens reforcin els sabors i amb una planificació que ens ajudi a estalviar temps a la cuina tindrem uns resultats molt suggerents per al dia a dia. Utilitzarem aliments ecològics. No us oblideu el davantal! A càrrec de mesquemenjar.

60. GRUP 1

C

61. GRUP 2

Dilluns d’11 a 12 h 16 GENER > 20 MARÇ Preu: 29,26 € (10 hores) A càrrec d’Associació Esportiva de Sarrià.

62. GRUP 3

Dimecres i divendres de 10 a 11 h 18 GENER > 24 MARÇ Preu: 58,52 € (20 hores) A càrrec d’Associació Esportiva de Sarrià.

63. GRUP 4

Dimecres i divendres d’11.05 a 12.05 h 18 GENER > 24 MARÇ Preu: 58,52 € (20 hores) A càrrec d’Associació Esportiva de Sarrià.

64. GRUP 5

Foto © Federico Zanone

Dimecres i divendres de 12.10 a 13.10 h 18 GENER > 24 MARÇ Preu: 58,52 € (20 hores) A càrrec d’Associació Esportiva de Sarrià.

65. ESTIRAMENTS PER A GENT GRAN Foto © @freepik

C

Dimecres de 11.45 a 12.45 h 18 GENER > 22 MARÇ Preu: 29,26 € (10 hores) A càrrec David Ayra.


TALLERS TRIMESTRALS

C

Es necessiten coneixements elementals de francès que permetin presentar-se, expressar gustos, parlar de passatemps i, en general, poder expressar-se encara que de manera molt bàsica sobre temes diversos. Es treballarà sobretot l’expressió oral, però també es revisaran conceptes gramaticals.

66. GRUP DILLUNS

Dilluns de 17 a 18.30 h 16 GENER > 20 MARÇ Preu: 43,89 € (15 hores) A Càrrec de Florence Tessier.

67. GRUP DIJOUS

Dijous de 17 a 18.30 h 19 GENER > 23 MARÇ Preu: 43,89 € (15 hores) A Càrrec de Florence Tessier.

C

És necessari tenir un bon domini de la llengua pel que fa a nocions gramaticals, així com ser capaç de parlar i expressar-se amb fluïdesa. És important tenir certa habilitat de comprendre i parlar sobre temes diversos. A càrrec de Barcelona English Garden.

71. PINTURA

C

Dimarts de 10.30 a 12.30 h 17 GENER > 21 MARÇ Preu: 58,52 € (20 hores) § 20 € A càrrec de Nuria Boix.

C

Taller pràctic amb un enfocament comunicatiu que ens ajudarà a mantenir una conversa en un anglès elemental alt. Per poder continuar avançant en el domini de la llengua, a més a més s’aniran introduint nous conceptes gramaticals. Atès que el nivell és elemental alt, s’han de tenir determinades nocions d’aquesta llengua per poder participar-hi.

68. GRUP DILLUNS

Dilluns de 19 a 20.30 h 16 GENER > 20 MARÇ Preu: 43,89 € (15 hores) A càrrec de Ruth Bruguera.

69. GRUP DIVENDRES

Dimarts de 17 a 18.30 h 17 GENER > 21 MARÇ Preu: 43,89 € (15 hores)

Divendres de 10.30 a 12 h 20 GENER > 24 MARÇ Preu: 43,89 € (15 hores) A càrrec de Barcelona English Garden.

Foto © pedrojperez

ANGLÈS GRAMÀTICA I CONVERSA

70. ANGLÈS. LET’S TALK!

DIBUIX I PINTURA 72. GRUP DIMARTS

C

Dimarts de 16 a 18 h 17 GENER > 21 MARÇ Preu: 58,52 € (20 hores) A càrrec d’Isabel Feliu.

73. GRUP DIVENDRES

Divendres de 16.30 a 18.30 h 20 GENER > 24 MARÇ Preu: 58,52 € (20 hores) A càrrec d’Isabel Feliu.

Foto © Jennifer Rensel

FRANCÈS

18


TALLERS TRIMESTRALS

MEMÒRIA

19

C

Aquest taller està indicat per a persones que no pateixen malalties diagnosticades re­ lacionades amb la pèrdua de memòria. Es un taller preventiu i de manteniment.

74. GRUP 1

Dijous d’11.30 a 12.30 h 19 GENER > 23 MARÇ Preu: 29,26 € (10 hores) A càrrec d’Associació Esportiva de Sarrià.

76. MEMÒRIA I INFORMÀTICA

C

Divendres de 12.15 a 13.15 h 20 GENER > 24 MARÇ Preu: 29,26 € (10 hores) Aquest taller està indicat per a persones que no pateixen malalties diagnosticades relacionades amb la pèrdua de memòria. Es un taller preventiu i de manteniment. A càrrec d’Associació Esportiva de Sarrià.

75. GRUP 2

Dijous de 12.30 a 13.30 h 19 GENER > 23 MARÇ Preu: 29,26 € (10 hores) A càrrec d’Associació Esportiva de Sarrià.

TALLERS PER A JOVES

Dimarts de 19 a 20.30 h 17 GENER > 21 MARÇ Preu: 39,93 € (15 hores)

N

És un taller fonamentalment pràctic enfocat a la millora de la pronunciació i l’adquisició de nou vocabulari. A càrrec d’Academia Usik.

78. IL·LUSTRACIÓ (16 a 22 anys) Divendres de 19 a 20.30 h 20 GENER > 24 MARÇ Preu: 39,93 € (15 hores)

N

Aquest taller proposa una recerca pròpia del llenguatge visual per poder il·lustrar a partir d’un text. Mitjançant exercicis es reflexionarà sobre la poètica de la imatge i es treballaran mecanismes per realitzar un petit projecte. A càrrec de Fidel Pereiro.

79. FES EL TEU CURTMETRATGE (18 a 29 anys) Dijous de 19 a 20.30 h 19 GENER > 23 MARÇ Preu: 39,93 € (15 hores)

N

Vols fer cinema? Aquest taller aprofita les noves tecnologies per acostar el cinema als més joves. Participa en totes les etapes d’un rodatge, des de la idea i el guió fins al rodatge i l’edició utilitzant material professional. Ens aproximarem al món del cinema d’una forma divertida i pràctica. Aprendràs a filmar i a actuar davant de la càmera! Tots junts realitzarem un curtmetratge d’entre 5 i 10 minuts. So, càmera, acció! A càrrec de Digital Films.

Foto © srgpicker

77. ANGLÈS PER MENJAR-TE EL MÓN (13 a 17 anys)


TALLERS TRIMESTRALS

20

TALLERS INFANTILS

C

Divendres de 17.30 a 18.30 h 20 GENER > 24 MARÇ Preu adult: 49,73 € (10 hores) Preu infant: 29,28 € (10 hores) A càrrec de Musicològics.

81. PLAYING IN ENGLISH (cursant P3) Dijous de 17.30 a 18.30 h 19 GENER > 23 MARÇ Preu: 26,62 € (10 hores)

C

A càrrec de Barcelona English Garden.

82. DANSA CREATIVA (cursant P3)

C

Dimarts de 17.30 a 18.30 h 17 GENER > 21 MARÇ Preu: 26,62 € (10 hores) A càrrec de Musicològics.

83. DANSA CREATIVA (cursant P4 a P5)

C

Dimecres de 17.30 a 18.30 h 18 GENER > 22 MARÇ Preu: 26,62 € (10 hores) A càrrec de Montse Iranzo.

84. PLAYING IN ENGLISH (cursant P4 a P5) C

Divendres de 17.30 a 18.30 h 20 GENER > 24 MARÇ Preu: 26,62 € (10 hores) A càrrec de Barcelona English Garden.

85. PLAYING IN ENGLISH (cursant 1r a 3r) Dilluns de 17.30 a 18.30 h 16 GENER > 20 MARÇ Preu: 26,62 € (10 hores)

C

A càrrec de Barcelona English Garden.

PETITS CUINERS (cursant 1r a 3r)

C

En aquesta edat de descoberta facilitarem una millor relació dels nens amb el menjar a través de la manipulació directa d’aliments diversos i de la pràctica de diverses maneres de coure’ls i presentar-los.

86. GRUP DIMECRES

Dimecres de 17.30 a 18.30 h 18 GENER > 22 MARÇ Preu: 26,62 € (10 hores) § 15 €

87. GRUP DIVENDRES

Divendres de 17.30 a 18.30 h 20 GENER > 24 MARÇ Preu: 26,62€ (10 hores) § 15 € A càrrec d’Irene Cordomí.

Foto © Pressfoto.ru

80. TALLER DE MÚSICA PER ALS PETITS (2 a 3 anys)


TALLERS TRIMESTRALS

88. JOVES XEFS (cursant 4t a 6è)

21

89. DANSA CREATIVA EN FAMÍLIA (2 a 4 anys)

C

Dijous de 17.30 a 18.30 h 19 GENER > 23 MARÇ Preu: 26,62 € (10 hores) § 15 € Taller en el que aprendrem trucs i receptes per cuinar saludable aprofitant productes de temporada i de proximitat. Farem plats deliciosos i molt nutritius! A càrrec d’Irene Cordomí.

N

Dissabtes de 10.30 a 11.30 h 21 GENER > 25 MARÇ Preu adult: 49,73 € (10 hores) Preu infant: 29,28 € (10 hores) Treballarem la comunicació no verbal amb els nostres infants a partir de la relació corporal i amb estiraments suaus, tonificació i enfortiment. Així, gaudir d’una estona diferent i amb activitat pràctica amb els/les nostres fills/es. A càrrec de Montse Iranzo.

TALLERS PUNTUALS UNA MIRADA GASTRONÒMICA A LA CUINA DEL MÓN MÉS ACTUAL!

91. CUINA NIKKEI

En la proposta de tallers puntuals de cuina apostem per apropar-vos cuines d’arreu del món; algunes amb receptes tradicionals d’arreu del món i d’altres totalment de moda a l’escena culinària de Barcelona. Sabors diferents i especials que no et deixaran indiferent. T’hi apuntes?

§

10 €

Foto © Alpha

Elaborarem els dimsum més coneguts i veurem varietats de farcits i salses per acompanyar aquestes tapes delicioses. A càrrec de Isa Màrquez.

§

10 €

La cuina nikkei és una fusió de la cuina japonesa i la cuina peruana, en aquest taller descobrirem receptes per llepar-s’hi els dits. A càrrec de Isa Màrquez.

92. ONIGIRAZU, ONIGIRI FORMAT SANDWICH Dissabte de 10 a 12 h 4 MARÇ Preu: 9,95 € (2 hores)

90. DIM SUM Dissabte de 10 a 12 h 28 GENER Preu: 9,95 € (2 hores)

Dissabte de 10 a 12 h 18 FEBRER Preu: 9,95 € (2 hores)

§

10 €

L’onigirazu va ser plat de l’any del 2015 al Japó. Taller on aprendrem a preparar-lo amb diferents farcits plens de colors. Coneixerem diferents ingredients com el gohan, el furikake, umeboshi. T’atreveixes amb aquest sorprenent plat? A càrrec de Isa Màrquez.


TALLERS TRIMESTRALS

22

FAMILIARS DE CUINA

HORT AL BALCÓ

Tallers per entrar a la cuina en família. Aquest hivern treballarem postres dolces i salade delicioses i un dolç tradicional de Pasqua. Tot amb els millors ingredients!

Aquest hivern teniu l’oportunitat d’aprendre com s’organitza un conreu anual i quines són les associacions i les relacions reproductives dels cultius a l’hort. Aquests tallers es fan conjuntament amb les famílies que participen al projecte d’Hort al Balcó i és extensible a qualsevol usuari o usuària que hi tingui interès. Els tallers tindran una part teòrica i una part pràctica que es realitzarà a les taules de cultiu de les famílies per tal de poder aplicar-hi els coneixements adquirits.

93. BUNYOLS DOLÇOS I SALATS (a partir de 4 anys) Dissabte de 10.30 a 12.30 h 21 GENER Preu adult: 9,95€ (2 hores) Preu infant: 5,86€ (2 hores) § 7 €

Foto © Baptiste Pons

Voleu aprendre a fer receptes suculentes d’aquests dolços típics en versió dolça i salada? Aquest és el teu taller familiar! A càrrec de Irene Cordomí

94. TORRADES DE SANTA TERESA “TORRIJAS” (a partir de 4 anys)

95. L’HORT A L’HIVERN: ROTACIONS I ASSOCIACIONS DE CULTIUS Dilluns de 14.30 a 16.30 h 16 GENER Preu: 12,27 € (2 hores) En aquesta formació us ensenyaran a planificar el vostre hort per als propers cultius d’hivern, així com l’associació entre les diferents plantes i les rotacions de cultiu per a l’aprofitament efectiu de la terra. A càrrec de Tarpuna Cooperativa.

96. LA BIODIVERSITAT A L’HORT: CULTIU I REPRODUCCIÓ DE PLANTES COMPANYES

Dissabte de 10.30 a 12.30 h 25 FEBRER Preu adult: 9,95€ (2 hores) Preu infant: 5,86€ (2 hores) § 5 €

Foto © Jonathunder

En aquest taller farem un deliciós dolç tradicional de Pasqua, unes Torrades de santa Teresa (torrijas) amb formes divertides i gustos diferents, que ens hi lleparem els dits! A càrrec de Irene Cordomí

Dilluns de 14.30 a 16.30 h 13 MARÇ Preu: 12,27 € (2 hores) S’apropa l’estació més fructífera de l’any i hem d’encabir les diferents varietats de plantes que podrem començar a cultivar. La pol·linització és una qüestió clau de cara a aconseguir un major rendiment del nostre trosset de terra. En aquest taller aprendrem nocions sobre les relacions reproductives dels cultius. A càrrec de Tarpuna Cooperativa.


ACTIVITATS

23

VEUS. CICLE DE MÚSICA DE PETIT FORMAT Us volem oferir un cicle de música intimista i molt proper, on la veu agafa protagonisme i ens fa partícips de les seves lletres plenes d’històries i experiències. Gaudiu del caliu dels sons més propers!

MEÏA Dijous, 9 de febrer a les 19.30 h

G

Meïa

“Lighthouse” és el primer treball en solitari de Meïa. Un treball a on conflueixen cançons poètiques, que parlen de sensualitat, amor i de les injustícies socials que preocupen a l’autora. Com a mostra el single del disc; un homenatge, sentit i emotiu, a la fotògrafa francomarroquina Leila Alaoui, que va morir al gener passat en un atemptat terrorista a Burkina Faso. Ells són: Meïa (veu), Amaia Miranda (guitarra acústica i elèctrica) i Roger Julià (baix elèctric).  Soul, jazz i R&B.

THE GOURMETS Dijous, 16 de febrer a les 19.30 h

G

The Gourmets

L’oferta musical de The Gourmets Vocal Quartet es basa en el so vibrant de quatre veus solistes, perfectament harmonitzades, que ofereixen un gospel fresc i potent, de gran qualitat. The Gourmets Vocal Quartet s’endinsa en el gospel i el soul, al estil dels grups mítics com The Golden Gate Quartet, The Dixie Hummingbirds o Sam Cooke & The Soul Stirrers. Ells són: Alex Delgado, Jordi Vallespí, Abel García i Javier Canales.  Gospel.


ACTIVITATS

PAINOMI Dijous, 2 de març a les 19.30 h

24

G

Painomi

“Podria ser pitjor, podria ploure” és l’últim disc editat pel grup Painomi. Es tracta d’un recull de 10 temes propis en català, que intenten ser un mirall d’experiències quotidianes, totes d’un caire desafortunat. La particularitat d’aquestes lletres és que ja siguin històries verídiques personals o històries inventades, són permeables a totes les persones, per tant és una invitació a reviure vivències i emocions. Elles són: Isabel Archs, Clàudia Ibáñez, Clàudia López i Clàudia Padilla.  Folk, pop català.

RAQUEL LÚA Dijous, 9 de març a les 19.30 h

G

Foto © Juan Miguel Morales

Jove cantant i compositora de Nou Barris. Veu melismàtica amb segell mediterrani. Proposa versions i peces de tons intimistes, amb acompanyament auster i delicat de la mà del guitarrista Yeray Hernández. Ells són: Raquel Lúa (veu) i Yeray Hernández (guitarra).  Músiques de la mediterrània.

ANTHUS Dijous, 16 de març a les 19.30 h

G

Anthus

“Profundament Jazz”, és la proposta que ens porta l’Anthus, un viatge pels clàssics dels Estats Units amb tocs de Swing, Funk i Bossa Nova i per composicions de les icones més transcendents del món del Jazz. L’Anthus els interpreta amb arranjaments i lletres propis donant-los un toc íntim i del tot original.  Swing, Funk i Bossa Nova.


ACTIVITATS

BLUE BIRDS Dijous, 23 de març a les 19.30 h

25

G

Blue Birds

Blue Birds duet format per dues noies que canten soul i R&B amb tocs de jazz, i que es diferencien de la resta de duos per la combinació de textures que fan amb les dues veus, acompanyant-ne del piano. Fan els temes que més els agraden i grans clàssics del gènere, buscant sempre un toc personal i íntim. Elles són: Mercè de la Fuente (veu i piano) i Laia Leal (veu).  Soul, jazz i R&B.

Reserva la teva taula per no perdre’t cap actuació, al punt d’informació del Centre Cívic, trucant per telèfon al 932 546 265 o enviant un correu electrònic a ccvilaflorida@qsl.cat, tot indicant el teu nom i cognoms i el nombre d’acompanyants

CONCERTS MÚSICA BCN Continuem el viatge sonor a través dels segles amb nous concerts que ens proposen un recorregut pels estils més representatius de la història de la música: del jazz a la música clàssica, del flamenc a la música antiga, de la música negra a les músiques de la Mediterrània. Uns concerts propers i comentats, en què públic i músics de l’Escola Superior de Música de Catalunya-ESMUC interactuen en un ambient que ens transporta tant als salons burgesos del segle XIX com a un tablao o a una sala de concerts, i que, en definitiva, ens acosten al context en què la música va ser composta i ens conviden a sentir-la amb la passió que va despertar a cada moment. Amb el quart cicle de MÚSICA BCN tornarem a viure la música des de dins, ens deixarem endur per les històries i les emocions que amaga i desgranarem els secrets més curiosos i atractius d’obres d’estils ben diferents. Hi esteu tots convidats!

LES VEUS DEL JAZZ Dijous, 2 de febrer a les 19.30 h

G

Un recorregut pel jazz vocal. Un concert que ens convida a descobrir la sensualitat i l’essència del jazz a través del més expressiu dels instruments: la veu humana. Quan parlem de jazz vocal ens vénen al cap les grans dives Billie Holiday o Ella Fitzgerald, el mític Louis Armstrong o cantants contemporanis com Cassandra Wilson o Esperanza Spalding. Les veus en el jazz és una aproximació al jazz vocal a través de cançons mítiques, balades i estàndards que ens farà constatar el gran poder comunicatiu de la veu. Alumnes del Departament de Jazz i Música Moderna de l’ESMUC.  Jazz.


ACTIVITATS

CANÇONS QUE VIATGEN Dimecres, 22 de febrer, a les 19.30 h De la Mediterrània a l’Amèrica Llatina.

26

G

Cançons que viatgen

Un concert íntim i proper de cançons populars i tradicionals. L’essència i l’equilibri perfecte de la combinació de la veu i la guitarra ens acompanyaran des de la Mediterrània, amb la música d’arrel valenciana i la música sefardita, fins a Amèrica, amb el tango “Volver” de Carlos Gardel, la zamba “Alfonsina y el Mar” o el vals peruà “La flor de la canela”. Un concert ple de melodies que viatgen a través del mar. Elles són: Núria Balagué (veu) i Anna Ferrer (guitarra).  Músiques del món.

ITINERARIS CULTURALS BESAVIES FEMINISTES Dimecres 25 de gener, a les 10.30 h Preu: 5.01 € (1.5-2 hores)

Besavies feministes

Les lluites feministes en l’Anglaterra del s.XIX no van ser un moviment aïllat en la història del feminisme català. Des de les burgeses més acomodades fins a les obreres, estaven subordinades davant les condicions laborals, la qualitat en l’educació i en el seu rol familiar. Dolors Monserdà, Carme Karr i Dorotea Chopitea, tres dones marcades per ideologies ben diferents però amb una causa en comú: millorar les condicions de vida de les dones. Un itinerari per Sarrià que ens donarà una visió local dels orígens del moviment feminista. A càrrec de Sonia Tres. viajealabarcelonasecreta.com


ACTIVITATS

27

LA SUPERCOMPUTADORA MARE NOSTRUM Dimecres 15 de febrer, a les 10.30 h Preu: 5.01 € (1.5-2 hores)

Supercomputadora Mare Nostrum

La Supercomputadora Mare Nostrum, és el 25è súper ordinador més potent de l’estat espanyol i un dels més potents d’Europa. La computadora es troba al Barcelona Supercomputing Center on disposen de diferents supercomputadors i repositoris de dades de gran capacitat. L’ordinador es troba en un espai molt sorprenent on història, art i tecnologia es fusionen en un viatge futurista a l’interior d’una capella del s.XIX A càrrec de Sonia Tres. viajealabarcelonasecreta.com

RUTA LITERÀRIA PEL BORN I EL GÒTIC Dimecres, 22 de febrer, a les 10.30 h Preu: 5,01 € Les novel·les d’Àngel Guimerà, Santiago Rusiñol, Eduardo Mendoza, Manuel Vázquez Montalbán o Carlos Ruiz Zafón són l’excusa perfecta per visitar tots aquells espais que van veure i recórrer els autors i els personatges principals de les seves obres literàries. Treballarem alguns textos durant el recorregut tot analitzant les diverses èpoques i ambientacions de ciutat. A càrrec d’Alba Casaramona.

LA BARCELONA DEL S.XIX: ESTIUEIG A VALLCARCA Dimecres, 15 de març, a les 10.30 h Preu: 5,01 € (1.5-2 hores) Des del Viaducte de Vallcarca iniciarem el nostre recorregut per aquesta antiga i emblemàtica vall que en el seu dia va ser el lloc de descans de la burgesia barcelonina. El nostre itinerari discorre a través de les diferents cases senyorials construïdes entre 1890 i 1920 i coneixerem els diferents estils arquitectònics de l’època: modernista, historicista, eclèctic, racionalista i neo àrab… entre d’altres. Realitzarem la visita interior a una d’aquestes finques així com a l’Església de l’Anunciació del ritu ortodox rus. A càrrec d’Alicia Bienert. Inscripcions a partir del 13 de desembre i fins a una setmana abans de l’activitat. Presencialment o online https://vflorida.inscripcionscc.com En tractar-se d’una activitat puntual no es realitzen devolucions. El Centre es reserva el dret de suspendre l’itinerari que no tingui un nombre mínim de persones inscrites o per qualsevol altre motiu que afecti el bon funcionament de l’activitat. En aquest cas, es retornarà l’import abonat.


ACTIVITATS

28

EXPOSICIONS INVERSIÓ CONCEPTUAL Del 2 al 31 de gener

Àngel Párraga

Angel Párraga presenta la seva col·lecció: “Inversió conceptual” que és el resultat de la fusió d’escenaris i perspectives per donar com a resultat en la mesura que un s’apropa o s’allunya de l’obra, retrats de personatges coneguts o anònims (Van Gogh, Dalí, Shakespeare) que sobrepassen el valor conceptual. Es tracta de pintures que representen una doble imatge en una mateixa obra fent l’efecte de dues obres alhora. A càrrec de Àngel Párraga “Angelpa”. Inauguració i vernissatge amb la presencia de l’artista Àngel Párraga: 12 de gener a les 19 h

EL CAP DE CREUS De l’1 al 28 de febrer

José Luís Pallarés

El treball “Cap de creus” del creador Pithekos neix de la contemplació onírica de les vivències tempestuoses entre les roques i la mar. La tècnica de les obres exposades, es una barreja alquímica de matèries: oli, minerals i roques. Els colors són la font de la memòria emocional: caminant pel Cap de Creus un s’endinsa en els màgics cromatismes dels estrats geològics entre mar i cel. El tractament tècnic reuneix, sobre un suport de tela de lli, el modelatge i les possibilitats pictòriques. Un treball consagrat a la recerca de la plasticitat pura. A càrrec de Jose Luís Pallarés Pithekos. Inauguració i vernissatge amb la presència de l’artista Jose Luís Pallarés: 3 de febrer a les 19 h


ACTIVITATS

29

EL COLLAGE COM A EXPERIÈNCIA I TRANSFORMACIÓ Del 2 al 31 de març Les obres que ens presenta, són obres creades damunt de taulers de fusta amb una combinació de retalls de papers enganxats amb estampacions al damunt. El seu propòsit és el joc, parteix de la intuïció, de l’atzar i de la improvisació. Gaudeix de la sorpresa de les troballes. Hi ha un joc ambivalent dels papers, les impressions i les transparències. Inauguració i vernissatge: divendres 3 de març a les 19 h amb la presència de Francesc Soler Claveras acompanyat d’Ramón Folgado que ens oferirà un petit recital de música clàssica.

VIU L’EXPERIÈNCIA DEL COLLAGE Dimecres 8 de març a les 18.30 h

Francesc Soler

T’agradaria aprendre la tècnica del Collage? En Francesc Soler Claveras, autor de l’exposició “El collage com a experiència i transformació” ens convida a experimentar amb el collage i la monotípia en un taller obert i gratuït on cada assistent podrà treballar amb aquestes tècniques i endur-se una producció pròpia a casa. A càrrec de Francesc Soler Claveras.

VINE A SABER-NE MÉS…

Foto © Tim Sackton

Aquest hivern, noves propostes de nutrició i alimentació! Apreneu a les 18.30 h com cuinar el producte amb el show cooking del Xef David Sanmartin i, a partir de les 19 h, no us perdeu la xerrada divulgativa sobre les propietats del producte. Es realitzarà una degustació dels productes cuinats! No us ho podeu perdre!

VINE A SABER-NE MÉS DE… LA REMOLATXA Dimarts 7 de febrer, a les 18.30 h

G

La remolatxa és molt rica en sucres, però el seu valor calòric és moderat ja que l’assimilació és més lenta gràcies a la fibra, les vitamines i els minerals que aporta. Voleu saber més coses sobre la remolatxa i gaudir d’uns plats exquisits? A càrrec del xef David SanMartín i les nutricionistes de mesquemenjar Maria Alcolado i Mercè Homar, de mesquemejar.


ACTIVITATS

30

VINE A SABER-NE MÉS DE… ELS CALÇOTS

G

Foto © Fernando Jiménez

Dimarts 14 de març, a les 18.30 h

El calçot és una verdura amb una gran acció depurativa i la presència de flavonoides els que els confereix propietats antioxidants. Voleu saber més coses sobre els calçots i gaudir d’uns plats innovadors? A càrrec de Maria Alcolado i Mercè Homar, de mesquemejar.

CONTRAPICAT Contrapicat és el nom tècnic que es designa a una imatge quan es veu des de baix cap a dalt. Un pla que et permet tenir una visió completa des d’una perspectiva d’observador. El cicle de cinema Contrapicat pretén mostrar treballs d’expressió creativa audiovisual per treballar un tema i acabar tenint-ne una visió completa, de dalt a baix per extreure’n les pròpies conclusions. Enguany treballarem els drets humans exhibint una mostra de curtmetratges.

SÓLO PARA CORTOS Dijous 19 de gener, a les 19 h

G

El Festival “Sólo Para Cortos” va néixer l’any 2002 impulsat des del Casal de Joves del barri de Prosperitat. La finalitat del projecte és apostar pel cinema com a medi d’expressió cultural, sensibilitzador, que permeti apropar altres realitats i experiències del nostre dia a dia. El SPC és un festival de curts de temàtica social organitzat pel Casal de Joves de Prosperitat i l’Associació Solo Para Cortos, que va realitzar la seva 12a edició del 8 al 13 de març de l’any passat. Es mostrarà el Palmarès dels 7 curtmetratges guanyadors d’aquesta passada edició, on la temàtica principal són els drets humans que s’abordaran des de diferents visions, els guanyadors són: Premi del Jurat al Millor Curtmetratge de Ficció: DISCIPLINE de Christopher M. Saber, 2014 Suïssa. Premi del Jurat al Millor Curtmetratge Documental: ISLAND OF MAGIC d’Anaka Kundinya, 2015 Índia. Premi del Jurat al Millor ’Opera Prima’: SAFE SPACE de Zora Rux, 2014 Alemanya. Premi del Públic: LE TETE DEL EMPLOI de Wilfred Méance, 2015 França. Menció Especial a la Millor Direcció: BAITS & HOOKS de Luka Popadic, 2014 Suïssa. Menció Especial al Millor Guió: PROMISE ME de Kevin Machate, 2015 Estats Units. Menció Especial a la Millor Interpretació a Angela Wynter per: GRACIE de Matthew Morgan, 2015 Anglaterra.

Durada: 91 minuts


ACTIVITATS

31

TEMPS D’ÉCOUTE

G

Dijous 26 de gener, a les 19 h

Actualment la República Democràtica del Congo es considera dels pitjors llocs on ser dona. Presentem “Temps d’Écoute”, un curt documental que obre l’espai a l’escolta activa de la realitat congolesa, a la reflexió i a la denúncia. Sense victimismes, el documental dirigit per Pol Penas, presenta el gènere com a condicionant a la salut, trencant amb el clixé de les dones i societats africanes com a passives, pobres i sense iniciativa, i mostrant la societat congolesa organitzada, activista i capdavantera en la lluita per la defensa dels seus drets. A partir de diferents testimonis el film convida a reflexionar sobre els efectes que tenen els rols socials de gènere en la salut de les persones i en l’accés als serveis sanitaris i als medicaments. Durada: 90 minuts Direcció: Pol Penas Productora: Mamma Team Distribuïdora: Boogaloo Films A càrrec de: Laia Pibernat-Mir, coordinadora del documental a Farmacèutics Mundi

ACTIVITATS FAMILIARS CREA UN DIVERTIT MANDALA

Activitats creatives, plàstiques, psicomotrius… en un espai de trobada i convivència entre infants i adults on aprendre a treballar conjuntament les habilitats necessàries per al desenvolupament de l’infant. Adults i infants gaudiran d’un matí familiar on l’aprenentatge i el riure no estaran renyits. Cal inscripció prèvia a partir del dia 15 de desembre per telèfon al 932 546 265 o correu electrònic ccvilaflorida@qsl.cat especificant horari.

Dissabte 14 de gener d’11 a 12 h o de 12.05 a 13.05 h

Mandala © Claudia Rigacci

UN RACÓ PER LA FAMÍLIA

G

Vine a crear un divertit mandala en família. Sabeu que és una de les moltes tècniques de relaxació oriental? A càrrec de Marisa Stinga

HORTET CREATIU I RECICLAT

G

Dissabte 11 de febrer d’11 a 12.30 h Vine a aprendre amb nosaltres com fer un planter i passa un matí compartint aquesta experiència en família. Cal portar una ampolla de plàstic d’1,5 l o una capsa de fruita petita (tipus maduixes, cireres). A càrrec de Germán Martínez de Tarpuna Cooperativa


ACTIVITATS

32

DANSA CORPORAL EN FAMÍLIA

G Foto © yanalya

Dissabte 11 de març d’11 a 12.30 h

Aquest racó pretén a través del moviment fomentar el vincle familiar. Estimular la confiança mútua i crear un espai per compartir, augmentant la comunicació entre els participants. A càrrec de Carolina Alejos

ESPECTACLES FAMILIARS Espectacles plens de màgia, de colors, d’imaginació i de fantasia perquè tota la família en pugui gaudir i passar una estona acompanyats dels personatges més curiosos que et transporten als móns més màgics.

Diumenge, 29 de gener, a les 12 h Preu: 3,51 € Venda d’entrades a partir de les 11.30 h

Diumenge, 26 de febrer, a les 12 h Preu: 3,51 € Venda d’entrades a partir de les 11.30 h

Amb humor però no per això amb menys veritat, dos exploradors/ornitòlegs, un de ben poruc i l’altre amb molta fam de descobrir món, ens explicaran la història de l’Ornet. A càrrec de Inspira Teatre. Edat recomanada de 0 a 3 anys. Aforament limitat.

A la botigueta de l’Amàlia es ven de tot: verdures, cafè, llegums a granel, pots de conserva, productes gourmet, begudes i allò que mai t’imaginaries que pots comprar en un mateix establiment. Tot de clients estrafolaris necessitaran la ajuda de tot el públic per descobrir allò que s’amaga rere de cada producte. Suportarà l’Amàlia les extravagàncies dels seus clients? I podrà controlar el caràcter dels productes que ven quan aquests cobren vida? A càrrec de Tanaka Teatre. Edat recomanada a partir de 6 anys. Aforament limitat.

La botigueta

LA BOTIGUETA

L’ornet vol cantar

L’ORNET VOL CANTAR


ACTIVITATS

33

ACTIVITATS PER A JOVES GENERACIÓ 2.0 TALLERS DE CUINA I NUTRICIÓ PER A JOVES!

G

Tots els divendres del 10 de febrer al 10 de març de 19 a 21 h Tens entre 17 i 29 anys? T’interessa la cuina? Vols saber què menges? Què en saps de nutrició? Inscriu-te al punt d’informació del Centre Cívic del 15 de desembre de 2016 al 3 de febrer de 2017 i viu l’experiència Generació 2.0. El que menges avui, la teva salut de demà! Places limitades. Calendari de sessions d’hivern: 10 FEBRER

Lemon pie amb té de kukitcha amb regalèssia

17 FEBRER

Cous cous de quinoa amb llimonada de gingebre, cogombre i menta

24 FEBRER

Lassanya vegetariana i cookies d’avena, coco i xocolata

3 MARÇ

Gyozas variades i amanida japonesa

10 MARÇ

Ceviche i tiraditos amb guacamole

SERVEIS PER A JOVES DENOMINACIÓ D’ESTRENA Tens entre 17 i 29 anys i tens un grup de música, una peça de teatre o de dansa de petit format, ets un cantautor o cantautora,… i vols actuar al Centre Cívic Vil·la Florida, t’oferim un espai per fer-ho realitat. Envia’ns la informació al ccvilaflorida@qsl.cat, a l’assumpte posa Denominació d’estrena i deixa’ns les teves dades perquè ens posarem en contacte amb tu.

EXPOSES?

Foto © Carol Solier

Tens entre 17 i 29 anys i ets un artista plàstic, fotògraf, dibuixant… i tens moltes ganes d’exposar la teva obra? Envia’ns la informació al ccvilaflorida@qsl.cat, a l’assumpte posa Exposes? i deixa’ns les teves dades perquè ens posarem en contacte amb tu.


ACTIVITATS

34

ESTRENES AUDIOVISUALS

Foto © Donostia Kultura

Disposem d’un auditori amb capacitat per a 80 persones i de les infraestructures necessàries per projectar el teu curtmetratge, documental, migmetratge, webserie… en format digital. Envia’ns la informació al ccvilaflorida@qsl.cat, a l’assumpte posa Estrenes audiovisuals i deixa’ns les teves dades perquè ens posarem en contacte amb tu.

ESPAI DE CREACIÓ Si tens entre 16 i 29 anys i estàs participant en la creació de projectes de tipus acadèmic, emprenedoria, d’auto-ocupació, produccions artístiques o projectes socioculturals vine al centre cívic Vil·la Florida on disposaràs d’un espai habilitat per a treballar en el teu projecte. Envia la demanda al ccvilaflorida@qsl.cat, a l’assumpte posa Espai de creació i deixa’ns les teves dades perquè ens posarem en contacte amb tu.

RACÓ D’ESTUDI

Foto © John Loo

En períodes puntuals el Centre Cívic habilitarà un espai per estudiar. Consulta al punt d’informació del Centre Cívic, al 932 546 265, a la web http://ccivics.bcn.cat/vil.laflorida o enviant un mail a ccvilaflorida@qsl.cat els horaris d’obertura de l’espai.

PANELL D’INFORMACIÓ JUVENIL A l’entrada del Centre Cívic trobaràs un Panell d’Informació Juvenil amb la informació de diferents activitats que hi ha a la ciutat i que poden ser del teu interès.


ACTIVITATS

35

ACTIVITATS PER A LA GENT GRAN CORAL DE LA GENT GRAN DE LA VIL·LA FLORIDA

G

BALLS DE SALÓ EN LÍNIA C

A partir del 11 de gener Tots els dimecres de 17 a 19 h

Coral Gent Gran

Cantaires de Sant Gervasi, us animem a participar d’aquesta coral tots els dimecres a la tarda on entonareu el vostre do de pit i podreu viure trobades amb d’altres corals i diferents actuacions. Vine i afina la teva veu!. A càrrec del Col·lectiu de Gent Gran de Vil·la Florida

GRUP DE TEATRE DE GENT GRAN “MOLT PARTICULAR” G

C

A partir del 11 de gener Tots els dimecres de 19 a 21 h

G

C

A partir del 17 i 19 de gener GRUP 1: els dimarts d’11 a 12 h GRUP 2: els dijous d’11 a 12 h Grups informals de balls de saló en línia. A càrrec de Rafel i Francesc Moliner, del Col·lectiu de Gent Gran de Vil·la Florida.

EXERCICIS DINÀMICS PER MILLORAR LA NOSTRA QUALITAT DE VIDA G

A partir del 19 de gener Els dijous de 12.15 a 13 h

C

Aquest és un entrenament a través del cos per arribar a la ment i potenciar l’harmonia entre tots dos. A càrrec de Maria Lluïsa Bagué, del Col·lectiu de Gent Gran de Vil·la Florida

Grup de teatre de Gent Gran que es reuneix tots els dimecres al vespre per preparar petites peces de teatre escrites i dirigides per la directora del grup. A càrrec del Col·lectiu de Gent Gran de Vil·la Florida

HORT AL BALCÓ El Centre Cívic disposa de diverses jardineres gestionades per tot tipus de famílies seleccionades per sorteig entre totes les famílies sol·licitants. La gestió de les jardineres és anual i durant aquest període s’aprèn quins són els millors cultius de temporada i ecològics i com cultivar-los. Es proposen diverses formacions anuals dutes a terme per experts en l’art de l’hort al balcó. Pretenem donar eines perquè després d’aquest any d’aprenentatge les famílies siguin autosuficients en la gestió d’un propi hort al balcó. El balcó del Centre Cívic queda obert per a les famílies en l’horari habitual del centre. Com cada hivern iniciem les formacions per començar a collir els cultius de tardor i d’hivern i preparar les jardineres per a la primavera. Aquest trimestre resoldrem questions com: quines rotacions i associacions de cultius convenen per tenir una bona collita o com es reprodueixen i quines relacions es poden establir entre plantes.


ACTIVITATS

36

FESTES TRADICIONALS CARNAVAL FUNKY Dissabte, 18 de febrer, de 10.30 a 13 h

G

El funk és un estil musical que sorgí als Estats Units durant els anys 70 com a resultat de l’evolució d’alguns elements del soul i del jazz. Us proposem una activitat familiar plena del ritme dels 70. Veniu a completar la vostra disfressa, aprengueu els moviments funk més divertits i gaudiu de bona música mentre fem un vermut.

CARNESTOLTES DE LA GENT GRAN Dimecres, 15 de febrer, a les 17.30 h

G

Foto © Daniela Martina

Un any més el col·lectiu de gent gran del Centre Cívic us convida a gaudir d’una tarda de disbauxa i xerinola per celebrar el Carnaval. Prepara’t per cantar i ballar les millors cançons d’avui i de sempre i passar una tarda plena de diversió! No cal venir disfressat, però si ho fas… entraràs en el sorteig d’un premi, una invitació doble pels cinemes del Grup Balanyà! A càrrec del Col·lectiu de gent gran del centre cívic Vil·la Florida

DONES DE BARCELONA EN MOVIMENT(S). 40 ANYS I MÉS EXPOSICIONS EXPOSICIÓ DONES DE BARCELONA EN MOVIMENTS De l’1 al 28 de febrer En moviment [s]. dones de Barcelona. 40 anys i més…1976-2016 és un projecte que es proposa obrir a l’espai públic un procés de reflexió col·lectiva que permeti recuperar, honorar i transmetre la memòria de les mobilitzacions de les dones per millorar la vida als barris de la ciutat i per construir relacions socials més democràtiques i equitatives. Les reivindicacions i accions als barris, la resistència antifranquista i el moviment feminista han compartit més interessos, experiències i valors ètics del que podria semblar. Lloc: Biblioteca Sant Gervasi-Joan Maragall (Sant Gervasi de Cassoles, 85)


ACTIVITATS

37

TAULES RODONES EL NOSTRE COS, LES NOSTRES VIDES Dimarts 14 de febrer a les 19 h Modera: Marta Jorba és activista feminista; doctora en Filosofia (UB) i actualment és investigadora postdoctoral a la Universitat del País Basc. Intervenen: Montse Cervera (CAPS caps@pangea.org), Chelo García (Vocalia de Dones de El Carmel, i del primer centre de Planning en Torre LLobeta). Lloc: Biblioteca Sant Gervasi-Joan Maragall (Sant Gervasi de Cassoles, 85)

LO PERSONAL ÉS LO POLÍTIC Dimarts 28 de febrer a les 19 h Modera: Mercè Otero Vidal, professora de secundària, assessora en coeducació i activista feminista de Ca la Dona i de la Xarxa Feminista. Intervenen: Dolors Calvet, urbanista, periodista i política catalana que pertany al GIOPACT (Grup d’Igualtat d’Oportunitats en l’Arquitectura, la Ciència i la Tecnologia); i Magda Oranich, advocada i membre de l’Associació Catalana d’Advocats de Família, del Consell Assessor del Memorial Democràtic i de la Comissió de Codificació de la Generalitat de Catalunya. Lloc: Centre Cívic Vil·la Florida (Muntaner, 544 / Reus, 1)

CINEFÒRUM

Vine a veure i a debatre el paper de la dona al llarg de la història en els diferents conflictes socials, en la lluita per l’empoderament femení i per la igualtat de drets.

PAGO JUSTO (MADE IN DAGENHAM)

En 1968, quasi 200 costureres de la planta Ford de Dagenham, a Londres, varen organitzar una vaga per a reivindicar la igualtat de salaris respecte als homes. Liderades per Rita (Sally Hawkins) van aconseguir l’aprovació de la Equal Pay Act. Gènere: Comèdia/Drama. Basada en fets reals. Durada: 113 min. Director: Nigel Cole Lloc: Biblioteca Sant GervasiJoan Maragall (Sant Gervasi de Cassoles, 85)

Pago justo / Made in Dagenham

Dimarts 7 de febrer a les 18 h


ACTIVITATS

38

DOCUMENTAL EN RERAGUARDA Dimarts 21 de febrer a les 19 h Recull les experiències de vàries dones que han viscut conflictes bèl·lics. A partir de la narració oral de l’àvia de la directora, que relata la vivència de les dones durant la Guerra Civil Espanyola, es recullen les veus de les dones del 36 però també les experiències en conflictes internacionals en països com Sri Lanka, Afganistan, Kurdistan i Iraq. Després del documental, Marta Vergonyós participarà en un col·loqui acompanyada d’un membre de Drac Màgic, productora audiovisual que coordina un cicle que tindrà tres projeccions. Durada: 40 min. Directora: Marta Vergonyós Lloc: Centre Cívic Vil·la Florida (Muntaner, 544 / Reus, 1)

DIA INTERNACIONAL DE LA DONA XERRADA: RECURSOS PER A LA DONA EMPRENEDORA Dilluns 6 de març de 18 a 19 h Presentació de l’entitat ASODAME pionera en la creació de xarxes de dones emprenedores.

TARDA DE DELÍCIES Dijous, 9 de març, de 18 a 19.30 h

G

Cal inscripció prèvia a partir del dia 13 de desembre per telèfon al 932 546 265 o correu electrònic ccvilaflorida@qsl.cat. Tast de tallers deliciosos en els que deixar-se endur és l’objectiu principal. Editarem un fulletó específic amb l’oferta concreta de tallers per a la Tarda de Delícies.

APARADOR DE LES ENTITATS ASSOCIACIÓ DE VEÏNS DE SANT GERVASI GRUP DE GANXET Dimarts de 17 a 20 h

G

A partir del 10 de gener, si t’agrada el ganxet i compartir la teva afició amb més gent, aquest és el teu grup! Vine a aprendre noves tècniques, assessora i deixa’t assessorar! I, principalment, vine a passar una bona estona! Organitza: Conxita Santidriàn, membre de l’Associació de Veïns de Sant Gervasi de Cassoles


ACTIVITATS

39

ASSOCIACIÓ ESPANYOLA CONTRA EL CÀNCER. UNITAT DE DISTRICTE SARRIÀ-SANT GERVASI. PARLAR DEL CÀNCER ARA! Dilluns, 6 de febrer 17 h Vine a la xerrada que realitzarà l’Associació Espanyola Contra el Càncer.

ACTIVAMENT L’entitat Activament, col·lectiu actiu de persones amb l’experiència del trastorn mental proposa un taller de cuina saludable per totes les persones que en vulguin gaudir. www.activament.org

TALLER DE CUINA SALUDABLE PER AL TEU COS I LA TEVA MENT Dimecres d’11.30 a 14.30 h 18 GENER > 8 MARÇ

Foto © Valeria Aksakova

Foto © Prakasit Khuansuwan

Som el que mengem… i el funcionament del nostre cervell també depèn en gran manera dels aliments que consumim. Per això en aquest taller parlarem de quins són els ingredients que no poden faltar en la nostra cuina i aprendrem a utilitzar-los en receptes senzilles i saboroses per al dia a dia. Sessió teòrica a càrrec de Mireia Tarres, llicenciada en Medicina i Màster en Naturopatia i Nutrició (Col·legi de metges de Barcelona). Vuit sessions pràctiques a càrrec d’Ivanna Gómez. Última sessió de cloenda amb creacions de receptes per part dels alumnes. El taller és gratuït però té un suplement de material de 24 € que cal abonar a Activament. Per inscriure-us només cal que envieu un correu a estrafal@gmail.com ó truqueu al 609 044 803. Inscripcions obertes fins el 10 de gener. Places limitades.


SERVEIS

40

ENTITATS I GRUPS FORMALS COL·LECTIU DE LA GENT GRAN VIL·LA FLORIDA El col·lectiu de la Gent Gran de Vil·la Florida és un grup de persones majors de 60 anys que dinamitzen i participen conjuntament d’activitats de lleure. A més a més, participen activament de les propostes per la Gent Gran que dinamitza el Districte de Sarrià-Sant Gervasi i dels òrgans participatius que s’estableixen al barri i al Districte de Sarrià-Sant Gervasi. També col·laboren en activitats intergeneracionals organitzades pel centre cívic Vil·la Florida. Si esteu interessants en formar-hi part només cal que us adreceu al punt d’informació del Centre Cívic per deixar les vostres dades. De seguida es posaran en contacte amb vosaltres. Animeu-vos-hi!

ASSOCIACIÓ DE VEÏNS DE SANT GERVASI Horari: dimarts i dijous de 18 a 20 hores, de l’1 de setembre al 15 de juliol al despatx d’entitats del Centre Cívic. Podeu consultar les propostes de l’Associació en un panell ubicat a l’entrada del Centre Cívic. Telèfon: 934 344 813 avsantgervasi@gmail.com

AECC (ASSOCIACIÓ ESPANYOLA CONTRA EL CÀNCER) Si esteu interessats en demanar una cita per rebre informació sobre els recursos psicosocials que l’Associació contra el Càncer pot oferir als pacients oncològics i als seus familiars podeu enviar un correu electrònic a sarria@aecc.es També podeu participar de les activitats periòdiques que l’entitat proposa per difondre la seva tasca i per captació de recursos.

COR ALBADA DE L’AGRUPACIÓ COR MADRIGAL El Cor Albada és el cor juvenil de l’Agrupació Cor Madrigal. Actualment, el cor el formen uns 50 joves entre 16 i 25 anys. Podeu trobar més informació a la web: www.agrupaciocormadrigal. org/albada Horari d’assaig: dissabtes de 10.15 a 13.15 h


SERVEIS

41

OFERTA PERMANENT APARADOR DE LES ENTITATS Servei de treball conjunt amb les associacions, entitats i serveis sense ànim de lucre ubicades al barri de Sant Gervasi i districte de Sarrià-Sant Gervasi principalment per tal de mostrar la feina que es realitza i com es treballa per difondre valors per fer un món millor. Si sou d’una entitat i voleu difondre les vostres accions us podeu posar en contacte amb el Centre Cívic enviant un correu a ccvilaflorida@qsl.cat o trucant al telèfon: 932 546 265 i treballarem en conjunt per preparar-ne una acció informativa.

CESSIÓ D’ESPAIS El centre cívic Vil·la Florida disposa d’un servei per a empreses, particulars i entitats no lucratives que necessitin fer ús d’un espai de l’equipament regulat per preus públics. Podeu demanar més informació al punt d’informació del Centre Cívic o trucant al telèfon: 932 546 265 o bé al web http://ajuntament.barcelona.cat/ccivics/vil.laflorida/p/633/ cessions-despais

AULA MULTIMÈDIA, ESPAI DE LLIURE ACCÉS L’aula multimèdia disposa d’un horari diari de lliure accés per als usuaris que en vulguin gaudir. Els horaris varien cada trimestre i cal consultar-los al punt d’informació del Centre Cívic. Per fer ús de l’aula multimèdia cal signar un compromís de bon ús de l’aula on s’accepta la normativa. Si ets menor de 16 anys has de venir acompanyat o acompanyada d’una persona adulta. Abans d’accedir a la sala cal recollir un ratolí al punt d’informació i deixar un document d’identitat mentre se’n faci ús. En el cas que el Centre Cívic faci ús de la sala multimèdia per a activitats dirigides dins dels horaris oberts ho notificarà mitjançant cartells que col·locarà a la mateixa aula.

SALA D’ESTAR El Centre Cívic disposa d’una sala d’estar on podeu jugar a jocs de taula, llegir la premsa o revistes, consultar el vostre ordinador portàtil, utilitzar-la com a lloc de trobada amb amics i amigues, etc. Disposem d’alguns jocs de taula, de la premsa diària i d’algunes revistes especialitzades. La sala d’estar és un espai per a tothom i s’hi pot accedir durant l’horari d’obertura del Centre Cívic.

WI-FI Tot el Centre Cívic està equipat amb el servei BARCELONA Wi-Fi perquè us pugueu connectar a Internet lliurement des dels vostres dispositius.


SERVEIS

42

CAFETERIA - RESTAURANT El centre cívic Vil·la Florida disposa d’un servei de Cafeteria Restaurant on podeu esmorzar, berenar o gaudir d’un menú complet i saludable al migdia. Una aposta per la bona cuina amb productes de proximitat. També podeu gaudir de la terrassa assolellada mentre esmorzeu o feu el vermut.

SOSTENIBILITAT El Centre Cívic es signant del Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat 2015-2022 i disposa d’un projecte de sostenibilitat i reciclatge on s’intenta minimitzar l’ús del paper i d’altres materials fungibles així com d’altres accions que millorin la nostre responsabilitat i preocupació per la sostenibilitat.


CALENDARI

43

GENER 2–31 GEN

10-21 h

EXPOSICIÓ: Inversió Conceptual

12 GEN

19 h

INAUGURACIÓ I VERNISSATGE EXPOSICIÓ: Inversió Conceptual

14 GEN

11-13 h

RACÓ DE L’ARTISTA: Crea un divertit Mandala

19 GEN

19 h

CONTRAPICAT: Palmarès festival Solo Para Cortos

25 GEN

10.30 h

ITINERARI CULTURAL: Besàvies Feministes

26 GEN

19 h

CONTRAPICAT: Temps d’Ecouté

29 GEN

12 h

ESPECTACLE FAMILIAR: L’Ornet vol cantar

2–28 FEB

10-21 h

EXPOSICIÓ: El cap de creus

2 FEB

19.30 h

MÚSICA  BCN: Les veus del Jazz

3 FEB

19 h

INAUGURACIÓ I VERNISSATGE EXPOSICIÓ: El cap de creus

6 FEB

17 h

AECC: Parlar del Càncer Ara

7 FEB

18.30 h

VINE A SABER-NE MÉS... La remolatxa

9 FEB

19.30 h

VEUS: Meïa

11 FEB

11-12.30 h

RACÓ DE L’ARTISTA: Crea el teu hortet reciclat

15 FEB

10.30 h

ITINERARI CULTURAL: Súper computadora Mare Nostrum

15 FEB

17.30 h

CARNAVAL DE LA GENT GRAN

16 FEB

19.30 h

VEUS: The Gourmets

18 FEB

10.30-13 h

CARNAVAL FUNKY: Activitat Familiar

21 FEB

19 h

DOCUMENTAL: En Reraguarda

22 FEB

10.30 h

ITINERARI CULTURAL: Ruta literària pel Born i el Gòtic

22 FEB

19.30 h

MÚSICA BCN: Cançons que viatgen

26 FEB

12 h

ESPECTACLE FAMILIAR: La botigueta

28 FEB

19 h

TAULA RODONA: Lo personal és lo polític

FEBRER


CALENDARI

44

MARÇ 2–31 MAR

10-21 h

EXPOSICIÓ: El collage com a experiència de transformació

2 MAR

19.30 h

VEUS: Painomi

3 MAR

19 h

INAUGURACIÓ I VERNISSATGE EXPOSICIÓ: El collage com a experiència i transformació

6 MAR

18 h

XERRADA: Recursos per a la dona emprenedora

8 MAR

18.30 h

TALLER PARTICIPATIU: Viu l’experiència del Collage

9 MAR

18-19.30 h

TARDA DE DELÍCIES: tallers variats per dones

9 MAR

19.30 h

VEUS: Raquel Lúa

11 MAR

11-12.30 h

RACÓ DE L’ARTISTA: Dansa Corporal en Família

14 MAR

18.30 h

VINE A SABER-NE MÉS... Els calçots

15 MAR

10.30 h

ITINERARI CULTURAL: La BCN del S.XIX:Estiueig a Vallcarca

16 MAR

19.30 h

VEUS: Anthus

23 MAR

19.30 h

VEUS: Blue Birds


MAPA

PLAÇA DE LA BONANOVA 75-H4-V13

DE

ER TAN MUN

C. SI VA ER

TG

N SA

V13

REUS

A

SIVILL

V13

R

ANYE CAST

MUNTANER

C. DEL CAMP

BISBE

CENTRE CÍVIC VIL·LA FLORIDA

N

L7 AV. TIBIDABO/ PUTXET

MO

ARI

ADREÇA

HORARIS

c/ Muntaner, 544 c/ Reus, 1 08022 Barcelona Telèfon: 932 546 265 ccvilaflorida@qsl.cat BARCELONA.CAT/CCVIL.LAFLORIDA facebook.com/vilaflorida instagram.com/vilaflorida twitter.com/ccvilaflorida

De dilluns a divendres de 10 a 21 h

FGC: Putxet, Avda. Tibidabo BUS: 16, 22, 58, 64, 75, 123, H4, H6, V13 i V15 Bicing: c/ Reus, 23 (estació 327) Gestió tècnica a càrrec de QSL, Serveis Culturals

Districte de Sarrià-Sant Gervasi bcn.cat/villaflorida

Dissabtes de 10 a 13 h

Profile for Sara Vico

Programació Hivern 2017  

Tallers i Activitats que es realitzaran en el Centre Cívic Vil·la Florida el trimestre d'hivern de 2017,

Programació Hivern 2017  

Tallers i Activitats que es realitzaran en el Centre Cívic Vil·la Florida el trimestre d'hivern de 2017,

Profile for saravico
Advertisement