Page 1

El Paris més captivador SARA MORENO PUJOL JÚLIA RUSIÑOL CURTIELLAS


CONTINGUT 03

EL PARIS MÉS CAPTIVADOR

24

Les botigues en les quals van ser rodades les pel·lícules, podràs ser com el teu personatge preferit i realitzar les compres com aquest fa.

La unió entre romanticisme i cinema en la ciutat francesa de Paris que us farà gaudir d'unes estones magnífiques

06

QUÈ VISITAR

28

Recomanacions dels llocs més emblemàtics de les pel·lícules en que podeu passar una estona encantadora i conèixer la ciutat des d'un altre punt de vista

20

ON MENJAR Visitar i gaudir del menjar i begudes que els protagonistes d'aquestes pel·lícules romàntiques van menjar i conèixer els llocs dels quals els directors es van inspirar per a realitzar el rodatge de les diferents pel·lícules.

DE COMPRES

VIDA NOCTURNA Gaudir dels espectacles o recrear les escenes dels personatges de les pel·lícules, ballar com feia Jo Stockton a Le Caveau de la Huchette o anar a veure pel·lícules com Amelie.

30

ON DORMIR Podrà ser com els protagonistes de les pel·lícules i dormir als llocs on van realitzar els rodatges o als barris on estaven els seus habitatges.

02


EL PARIS MÉS CAPTIVADOR Paris és coneguda com la ciutat de la llum, de la moda, de l'amor i del cinema, i aquesta guia neix entre la unió d'aquests conceptes. D'entre les més de 8.000 pel·lícules rodades a Paris, en podem destacar algunes que tots recordem com són "Amelie" la captivadora i vital història d'una noia francesa que va captivar a tots els espectadors amb la seva senzillesa i la seva imaginació. Amb un objectiu clar a la vida: solucionar la vida dels altres, a partir dels seus estratagemes, aconsegueix solucionar els problemes, sense que s'adonin de la seva presència. En aquesta guia realitzarem un recorregut pels principals llocs que van captivar a Jean-Pierre Jeunet a durant el rodatge de la pel·lícula, es podrà menjar, caminar, seure on la protagonista Audrey Tatou ho va fer. Un altre peça clau per aquesta guia és "Before Sunset" en què podem reviure un antic amor de l'adolecencia entre Jesse i la Celine, un noi americà que s'enamora d'una francesa en un tren, passat 9 anys. Es retroben i junts decideixen passejar pels carrers de París, en 9 anys els han passat moltes coses, parlen de les seves vides i a mesura que passa el temps podem anar descobrint les seves debilitats. Amb la guia, podràs gaudir en primera persona de la passejada que van realitzar en Jesse i la Celine pels carrers de París, prendre el cafè o la llimonada al bar Le Pure Café o agafar el Bateau Mouche per navegar pel riu Sena, vivint en primera persona aquesta història romàntica. I "Funny Face" la història d'una llibretera interpretada per l'Audrey Hepburn, que veu la seva vida capgirada quan un fotògraf d'una revista de moda, Dick Avery, està en recerca d'una model amb una aparença completament diferent de l'habitual i es troba amb ella, Jo Stockton, de la qual cau rendit a la seva bellesa. En aquell moment decideix convertir-la en la millor model de París. La Guia et portarà per tots els racons on l'Audrey Hepburn i en Fred Astaire, van gravar i enamorar al públic de la pel·lícula, podràs ballar i cantar com ho feia Jo Stockton al costat del riu Sena o gaudir d'un espectacle en el bar Le Caveau de la Huchette. Amb aquesta guia coneixeràs el París més romàntic a través d'aquests tres films.

03


FUNNY FACE

BEFORE SUNSET

AMELIE

04


05


QUÈ VISITAR


07


QUÈ VISITAR El París bohemi

08


FUNNY FACE

BEFORE SUNSET AMELIE

MONTMARTRE Barri dels artistes, està situat al nord de París, encapçalat per la basílica del Sacré Coeur, situada al cim del tossal, el qual és el seu gran atractiu. Aquest barri també és conegut per ser el lloc on es va realitzar els rodatges de les pel·lícules Amelie i Funny Face, Amelie trobaràs el famós carrusel on Amelie realitza la gymkana perquè Nino recuperes el seu àlbum de fotos, també trobaràs la fruiteria Maison Collignon o el famós bar des 2 Molins, on treballava la protagonista. Va ser també escenari en la pel·lícula Funny Face en la cançó de Bonjour Paris! on la Audrey canta sobre el barri de Montmartre i la seva part intelectual i filosofica.

METRO DES ABBESSES És l'estació de París més profunda de la ciutat, es troba a 30 metres sota terra. Disposa d'ascensor, però l'intrèpid turista prefereix pujar i baixar les escales, les quals estan decorades amb una frescor completament diferent de les altres estaciones de metro. En sortir del metro, pots gaudir i recuperar l'alè a la magnífica plaça, on es troba l'estació. Una dada curiosa és que just al costat es troba la plaça Jéhan-Rictus, on podràs gaudir del mur del Je t'aime, on es troba escrit en 311 idiomes la paraula t'estimo. També trobaràs l'església Saint-Jean l'Évangéliste, coneguda com a "Notre-Dame-des-Brique". L'estació de metro Place des Abbedesses, és coneguda, també, per ser l'estació on agafava el metro l'Amelie, és on es van rodar la pel·lícula, i els fans de la pel·lícula gaudeixen molt visitant-la i poder viure el que viu la protagonista quan coneix per primer cop a Nino.

09


FUNNY FACE

BEFORE SUNSET AMELIE

BASÍLICA SACRE-COEUR És una basílica d'estil romànic-bizantí consagrada el 1919. Situada en el punt més alt de Montmartre, podràs gaudir d'una vista de 360° de París. Als peus d'aquesta increïble basílica, trobem la plaça de Saint Pierre, la famosa plaça de la pel·lícula d'Amelie, que hi trobem els famosos cavallets i podràs recordar quan Amelie queda amb el Nino per tornar-li el seu àlbum, segur que trobareu a faltar la cabina de telèfon a través de la qual Amelie parla amb Nino, ja que va ser instal·lada únicament per al rodatge.

GARE DE L'EST És, com diu el seu nom, l'estació que es troba a l'est de la capital francesa, va ser oberta el 1849 i a dia d'avui hi trobem diversos comerços i serveis. Els trens que arriben a l'estació vénen de l'est de França i d'Europa. L'estació és coneguda, pels més cinèfils, com l'estació on es troba el famós fotomaton, on es troben varies vegades Amelie i Nino i la importància que té aquesta localització per la trama de la pel·lícula. Podràs sentir-te a la pell dels protagonistes i fer-te fotos en el famosíssim fotomaton.

CANAL SAINT MARTIN El lloc preferit de l’Amelie, aquest canal de Saint-Martin, és un canal de 4.55 km de longitud situat a París. Recorre els districtes X i XI. Va ser creat en els seus orígens per portar aigua potable a la capital. Va ser inaugurat el 1825, i està compost de nou recloses i dos punts giratoris, té un desnivell de 25 metres en total. Una d’aquestes recloses és on Amelie gaudeix fent una de les coses que més li agraden, fer rebotar les pedres a l’aigua del Canal de Saint-Martin. Podràs gaudir d’una de les passions d’Amelie i rebotar pedres contra l’aigua del canal.

10


QUÈ VISITAR El París icònic

12


FUNNY FACE

BEFORE SUNSET

LOUVRE

AMELIE

És un dels museus més importants i més visitats del món. També és dels museus més grans del món i el més gran de París. Està ubicat al cor de la capital francesa, entre el riu Sena i la Rue de Rivoli, en el primer districte. Està situat en l’antic palau reial, el Palau del Louvre. A part de ser un dels museus més mítics, el Louvre és característic per la imatge de l'Audrey Hepburn baixant les escales del museu amb aquell vestit vermell, on ella lluïa espectacular. Posat en la pell de l'Audrey Hepburn i recorre les escales del museu com ella ho feia a Funny Face.

ARC DEL TRIOMPHE És un monument situat a la plaça de l'Étoile, al capdamunt de l'avinguda dels Champs-Élysées, és l'arc de triomf més gran del món. Va ser encarregat per Napoleó el 1806, per a celebrar la victòria del emperador a Austerlitz. Una dada curiosa és que si us fixeu bé, sota l'arc trobareu la tomba d'un soldat desconegut, en la qual la seva flama s'encén totes les nits a les 18.30 h. Aquest monument va ser on la Jo Stockton va ser fotografiada pel Dick Avery amb els globus de colors, i tota la pluja que feia en aquell moment. Podràs posar com la protagonista de la pel·lícula davant el monument.

CHAMPS ÉLYSÉES Un dels icones més famosos i coneguts de la ciutat de París. Els Camps Elisis son reconeguts com l'avinguda més bonica de la ciutat parisenca, són 2 km que separen la plaça de la Concòrdia i l'Arc de Triomf. Podràs ser com el Dick Avery i caminar per aquesta espectacular avinguda de la capital francesa i contemplar la seva bellesa.

13


FUNNY FACE

BEFORE SUNSET AMELIE

TORRE EIFFEL És per excel·lència el gran símbol de la capital francesa. És una torre formada per una estructura de ferro colat, va ser construïda amb motiu de l'Exposició Universal que se celebrà a París el 1889. Va suposar una fita decisiva en la construcció amb ferro. La Torre Eiffel, la podem relacionar amb l'espectacular pel·lícula de l'Audrey Hepburn, Funny Face, on a una de les cançons més conegudes de la pel·lícula, Bonjour Paris!, on podem veure els tres protagonistes cantant la cançó a dalt de la Torre Eiffel.

RIU SENA És un riu que creua França, neix a la Côte d'Or, té 776 km de llargada, i creua la ciutat de París. És molt significatiu de la capital francesa, ja que pots caminar pel voral d'aquest riu, com feia l'Audrey Hepburn a la pel·lícula Funny Face, on els protagonistes pescaven des d'un vaixell o fer com els protagonistes de Before Sunset, els quals agafen un Bateau Mouche per gaudir del riu i contemplant les vistes de l'emblemàtica catedral de Notre Dame.

14


QUÈ VISITAR

El París seductor


FUNNY FACE

BEFORE SUNSET

RUE GALANDE

AMELIE

És el carrer molt particular de la ciutat de Paris, ja que s'hi han conservat un conjunt de cases medievals. En diverses cases d'aquest carrer s'han descobert antigues bodegues. És el carrer conjunt amb la llibreria Shakespeare & Co, el qual els nostres dos protagonistes inicien la seva romàntica i encantadora caminada.

RUE SAINT - JULIEN LE PAUVRE Aquest carrer podem contemplar la magnífica església de Saint-Julien le Pauvre, on la pel·lícula Before Sunset ens mostra mentre els dos protagonistes caminen parlant sobre la seva història, podràs gaudir de primera mà com els dos amants del passat es retroben amb el seu amor ocult.

RUE CHARLEMAGNE Aquest és el carrer en què Jesse i Celine agafen per anar a prendre un cafè, en aquest moment ells es posen a dia de les seves respectives feines, podràs gaudir de la sensació que és passejar pel Rue Charlemagne, sentinte com la Celine o el Jesse, passejant pel quart districte de Paris.

17


FUNNY FACE

BEFORE SUNSET AMELIE

NOTRE DAME La gran joia de la corona de la capital francesa, d'estil gòtic i el monument més visitat de París. Està situada al centre històric de la ciutat, a una punta de l'illa de la Cité. La seva construcció va ser molt llarga, va durar del segle XIII al XV. Els seus nombrosos visitants poden gaudir els vitralls, de les seves torres, i les seves gàrgoles, malauradament a causa de l'accident de principis del 2019, la catedral està en restauració i no s'hi pot accedir. La catedral apareix a Amelie només en un moment a la pel·lícula però determina la vida de la protagonista, ja que la mare de l'Amelie mor per culpa d'una turista que se suïcida saltant des del més alt d'aquesta emblemàtica catedral. També apareix a Before Sunset quan estan passejant amb el Bateau Mouche, que la Celine diu "Notre Dame desapareixerà algun dia" quelcom que amb l'incendi del 2019 s'ha fet famosa per ser una predicció que ningú va saber veure.

QUAI DE LA TOURNELLE És on es troba el moll de la Tournelle, en el riu Sena, entre el pont Sully i el pont l'Archevêché, aquest moll és característic perquè ofereix una magnífica vista de la capçalera de la catedral de Notre-Dame i del pont de la Tounelle. Visitant aquest moll, podràs agafar el Bateau Monche i ser com els protagonistes de Before Sunset, gaudint de les meravelloses vistes que ofereix aquesta situació.

PROMENADE PLANTÉE També conegut com a Couleé verte, va ser creat el 1988 per Philippe Mathieux i Jacques Vergely en l'antiga línia de ferrocarril que el 1859 unia la plaça de la Bastille amb Varenne-Saint-Maur, combina espais de vegetació salvatge que havien envaït els accessos de la línia de ferrocarril amb el paisatgisme més modern. Són 4.5 km, decorats amb una diversitat de tils, arbres, plantes trepadores, rosals i altres plantes. El recorregut t'ofereix d'unes vistes espectaculars i una vista variada dels llocs més típics del districte XII i podràs posar-te a la pell del Jesse i la Celine, quan caminaven rememorant el seu fugaç amor en un tren de Viena, una passejada que els portarà a recordar el seu amor.

18


FUNNY FACE

ON MENJAR

BEFORE SUNSET AMELIE

20


FUNNY FACE

BEFORE SUNSET AMELIE

LE VERRE À PIED Le Verre à pied, aquest bar és menys conegut que le Café des 2 Moulins, però tot i així és l'altre bar que surt a la pel·lícula de le Fabuleux destin d'Amélie Poulain. Aquesta localització és una de les parades més desitjades, ja que podràs seure i gaudir d'un conyac, on Amelie per fi localitza el senyor Bretodo i és allà on ell li explica la seva vida, un cop rep la seva caixa de quan era un infant. A partir d'aquell moment Amelie s'adona del seu objectiu: Solucionar els problemes de la gent.

BATEAUX PARISIENS Aquesta és una opció que recomanem molt a realitzar, perquè podràs gaudir de diferents zones de la capital parisenca navegant pel riu Sena, alhora que soparàs a dalt del vaixell. Podràs posar la cirereta al pastís a la ruta i realitzar aquest sopar tan romàntic dalt del vaixell, navegant el riu Sena. Podràs gaudir d'un sopar amb un vaixell amb un menjador de cristall, amb productes locals de primera mà i una gran atenció dels maîtres. Les vistes recordaràs les escenes de les pel·lícules Before Sunset i Funny Face, com Notre Dame.

ANGELINA CAFÉ Angelina’s Café, no ha sortit a la pel·lícula de Funny Face, però era el café preferit de l’Audrey Hepburn, ella gaudia molt anant en aquest café. Una de les especialitats d’aquest café és la xocolata calenta i l’indescriptible postre, anomenat Mont Blanc, que serveixen, a part de ser un dels cafés més ben decorat de París. No pots marxar de París, sense tastar la xocolata calenta que va enamorar a la grandissima Audrey Hepburn.

21


FUNNY FACE

BEFORE SUNSET

CAFÉ DES 2 MOULINS

AMELIE

El Cafe des 2 moulins, és el lloc ideal per a parar a prendre la crema catalana que tant agrada a l'Amelie, podràs provar les millors cremes catalanes que es fan a París. El bar en el qual treballava la protagonista de la pel·lícula, contemplaràs que gràcies a l'èxit de la pel·lícula, el bar va haver de treure el quiosc per a poder posar més taules, ja que els seus clients no hi cabien. L'anècdota d'aquesta localització és que el director de la pel·lícula Le fabuleux destin d'Amélie Poulain, va escriure tota la pel·lícula en aquest bar i quan va haver de decir les localitzacions on gravar-la va haver d'estar un any sencer per convèncer el propietari del bar, que el deixes gravar la pel·lícula allà.

LE PURE CAFÉ Le Pure Café, és un bar que es troba el Onzè districte de la capital francesa, és un bar que fa cantonada amb un estil d'allò més francès. Aquest establiment és el bar on Jesse i Celine van a prendre un cafè i una llimonada, després de 9 anys sense veure's. Ells parlen de tot el que ha passat durant aquests 9 anys i de la seva quedada que mai es va produir. Podràs gaudir en primera persona i seure on els dos protagonistes d'aquesta història romàntica, van realitzar el rodatge. Provar el cafè que la Celine demana o la llimonada que demana en Jesse.

22


23


DE COMPRES

24


FUNNY FACE

BEFORE SUNSET AMELIE

PALACE VIDEO Le Place Video és un sex Shop, que es troba al divuitè districte de Paris. Actualment ha canviat de nom, ara la botiga s'anomena Toys Palace, en aquesta botiga treballava el Nino. Podràs visitar aquesta peculiar botiga i veure com és el lloc i on Amelie va a retornar-li l'àlbum de fotografies a Nino.

RUE DE LA PAIX La Rue de la Paix, és el carrer comercial de moda al centre de la capital francesa. Està situat al segon districte de París, és més conegut pels seus joiers, com la botiga oberta per Cartier el 1898. Aquest carrer també surt a la pel·lícula Funny Face, quan la Maggie Prescot canta sobre aquest mateix carrer en la cançó de Bonjour Paris! Podràs ser com una de les protagonistes de la pel·lícula i caminar per aquest magnífic carrer i contemplar la quantitat de botigues que es concentren en ell. Per aquells, que són més amants de la moda, sense cap dubte han de passejar per la Rue de la Paix.

SHAKESPEARE & CO És una de les llibreries més famoses del món, destaca per la seva singularitat, pels aficionats de la lectura trobaran una gran varietat de llibres de literatura anglosaxona i perquè va arribar a convertir-se en un dels centres culturals més importants de París. Aquesta llibreria està ubicada en el cinquè districte de París, al costat de la famosa catedral de Notre Dame i la plaça de Saint Michel. La història curiosa d’aquesta llibreria és que va ser oberta el 1919 per Sylvia Beach, al carrer L’Odeon, i a causa de l’ocupació de França de la Segona Guerra Mundial, 1941 va ser tancada. Anys després es va obrir l’actual llibreria, millor situada i amb una gran popularitat. Aquesta fama, és deguda en part, a una de les pel·lícules més romàtiques rodades a París, Before Sunset, és la llibreria on Jesse, un dels protagonistes, presenta la seva nova novel·la, inspirada en el seu gran amor, Celine i 9 anys després es retroben en aquesta bellíssima llibreria.

25


FUNNY FACE

BEFORE SUNSET AMELIE

AU MARCHÉ DE LA BUTTE Una de les localitzacions més conegudes de la pel·lícula, aquesta botiga es troba al divuitè districte de la capital francesa, al famós barri de Montmartre. Aquesta botiga és on l'Amelie anava a comprar i es trobava amb el desagradable comerciant, el senyor Colligno, i el seu intrèpid ajudant, el Lucien. Una dada curiosa d'aquesta botiga, és que a causa de la pel·lícula i la gran popularitat que va guanyar, l'hi van canviar el nom, i van posar el mateix nom que tenia a la pel·lícula d'Amelie, encara es troba el mateix cartell orignal del film.

AU CLOWN DE LA REPUBLIQUE La botiga de les disfresses, que es troba al bulevard Saint-Martin al tercer districte de la capital parisenca. A la Location de costumes, Amelie lloga una disfressa del personatge el zorro, la qual utilitza per a fer-se unes fotos al fotomaton i es troba el desconegut que els fa ballar el cap a ella i a en Nino. Gaudiràs de les millors disfresses que es poden trobar a París, i podràs llogar la mateixa disfressa que l'Audrey Tatou porta a la pel·lícula le Fabuleux destin d'Amelie Poulin.

26


VIDA NOCTURNA

28


FUNNY FACE

BEFORE SUNSET

STUDIO 28

AMELIE

És un cinema únic a París per la seva història, el seu aspecte de cinema de barri i el seu ambient. Va obrir el 1928 i des de llavors ha tingut un èxit absolut. L'11 de juny del 2000 es va gravar l'escena d'Amelie en què la protagonista ens confessa que li agrada anar al cinema i girar-se a veure les cares dels espectadors. Podeu anar a veure-hi alguna pel·lícula i passar una nit de cine!

CREUER NOCTURN AL SENA Una altra proposta per realitzar per acabar el dia és fer un passeig en Bateux Mouche pel Sena i descobrir com es veu la ciutat de nit i entrendre perquè París és coneguda com la ciutat de les llums. Amb aquest passeig en vaixell podreu sentir-vos com en Jesse i la Celine confessant-vos vells secrets o eufòrics com la Jo cantant "Bon Jour, Paris!"

CAVEAU DE LA HUCHETTE Un imprescindible pel que fa a la vida nocturna és Le Caveau de la Huchette, un club de jazz en el barri llatí de París que té la peculiaritat que és una cova convertida en bar en què la gent va a ballar i a prendre-hi copes. A l'entrar entendreu la fascinació que hi tenia la Jo a Funny Face i si us agrada ballar jazz ja cal que us calceu bé i us prepareu per saltar a la pista.

MONTPARNASSE és conegut com el barri dels artistes i qualsevol que hi hagi estat pot confirmar la seva autenticitat. Hi ha una gran quantitat de clubs en que passar una nit fantàstica i com deia l'Audrey Hepburn al film de Funny Face "he de filosofar amb tots els nois de Montparnesse"

29


ON DORMIR

30


FUNNY FACE

BEFORE SUNSET

HOTEL RITZ

AMELIE

El luxós hotel de 5 estrelles del Ritz que va ser el protagonista a la cançó de Bonjour Paris a Funny Face en què els taxistes i la Maggie Prescott queden meravellats davant la ciutat de París i els seus encants. Podeu deixar-vos seduir vosaltres també i passar-hi una nit de luxe al bell mig de la capital francesa.

MONTMARTRE A Montmartre, al carrer de Trois Frères hi trobem l’exterior del pis d’Amelie, tot i que l’interior no correspon amb el de la pel·lícula, es poden trobar altres allotjaments en cases particulars o hotels molt moderns i que deixen entreveure l’esperit que té aquest barri tant romàntic i artístic.

COUR DE L'ÉTOLIE D'OR El mític apartament de la Celine està situat en un dels passatges a la Rue du Faubourg Saint-Antoine. Encara que l’apartament original està tancat als voltants n’hi ha d’identics que es poden llogar per passar-hi la nit. Si voleu una nit romàntica i reviure vells moments com van fer la Celine i en Jesse, aquest és el vostre lloc.

31


ET DEIXARÀS CAPTIVAR?

Profile for sara moreno pujol

El Paris més captivador  

El Paris més captivador  

Advertisement