Page 1

Museum Waterland Het grote, net vernieuwde museum van ruim 1500m2 ligt in een prachtige omgeving in Dronten, Flevoland. Binnen vindt u ruim 50 interactieve presentaties waarbij je alles ontdekt over Nederland als Waterland. Regelmatig wisselt het museum van tentoonstelling, dus er zit altijd iets leuks bij! Zit je op de basisschool? Dan hebben we iets wat de dag nog leuker te maken, kun je dagelijks meedoen aan een speurtocht door het museum. Op zo’n dag leer je alles wat je wil weten over polders en het water in Nederland door zelf dingen te testen, te beleven en uit te proberen!

Informatiecentrum Ook beschikt het museum over een informatiecentrum waar je alle informatie kunt vinden over het water en polders in Nederland. Hier kun je informatie vinden om je speurtocht te voltooien.

Kom naar de Water-doe-dag! 11 november is de water-doe-dag. Deze doedag wordt speciaal georganiseerd voor deze scholieren om ze te laten zien hoe belangrijk water is voor Nederland. Leerlingen kunnen samen met hun klas het museum bezoeken, waterproeven doen en zelf beleven en testen hoe Nederland met water omgaat. De waterdoedag start om 10.00 uur en duurt tot 18.00 uur. Leerlingen kunnen de hele dag deelnemen aan de verschillende programmaonderdelen. Neem zelf de lunch mee, de koffie en thee staan klaar! Interesse om als klas naar onze Waterdoedag te komen? Meld je aan op onze website www.museumwaterland.nl. op vertoon van de schoolpas is de toegang gratis!

enten Arrangem Schoolbezoek of andere groepsarrangementen. Kom je met school ons museum bezoeken? Wil je je kinderfeestje geven? Of met een groep Waterland komen ontdekken? Dat kan! We hebben hier speciale arrangementen voor, zo kunt u bijvoorbeeld kiezen uit de Waterland-by-night-toer of een interactieve g roepsspeurtocht met onze museummascotte Druppel!

Kijk voor meer informatie op onze website: www.museumwaterland.nl


KOM NAAR ONS VERNIEUWDE MUSEUM!

Water is een eerste levensbehoefte, zonder water is er geen leven mogelijk. Dat en meer ontdek je in het Waterland Museum, een interactief doe-museum voor jong en oud! Weet jij al hoe Nederland heeft gevochten tegen het water en de strijd heeft gewonnen? En heb jij wel eens een polder gebouwd? En weet jij wat voor rol water vandaag de dag speelt in ons land? Maak kennis met al deze dingen door ze zelf te zien, beleven en te doen!

Openingstijden en jden en ingstien Openta riev . tarieven. Het museum is open van dinsdag t/m ven. Openingstijden en tarie

zondag is van 10.00u tot 18.00u. Hetmuseum museum open van t/m Het is open vandinsdag dinsdag t/m zondagzondag van 10.00u tot 18.00u. van 10.00u tot 18.00u. gratis Kinderen t/m 3 jaar Kinderen van 4 tot 12 jaar

€ 5,00 P.p.

13 jaar en ouder

€ 8,00 p.p.

CJP en 65 +

€ 7,00 p.p.

Groepen kinderen 4 t/ m 12 jaar

€ 3,50 p.p.

Groepen 13 jaar en ouder

€ 6,50 p.p

Museumkaart

gratis

Kinderfeestje

Zie website

Adres: Museum Waterland Wisentweg 12 8251 PC Dronten T 0321-859642

LEKKER EEN DAGJE WEG MET DE KINDEREN IN EIGEN LAND!

Folder schrijven  

folder voor museum (schoolopdracht)

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you