Page 1

PORTFOLIO 2010 Sarah de Man

NimetoSuchy Stefanie

TableNatale Talk Dario

TaniaAMFI Martins

De ManStigter Parts Peter

Magazines Frans AnkonĂŠ

Li


Naam: Diesel dreams Project: Beursstrand als onderdeel van nieuwe Diesel ‘dreams’ campagne, maquette was een van mijn taken. Datum: mei 2003 Doel: Met een groep van 4 pers. hebben wij een nieuwe Diesel campagne ontworpen om de nieuwe lijn ‘Diesel dreams’ te promoten. Deze maquette geeft de witte dromerige basis van het concept weer. Om het Diesel te maken hadden wij alle producten gepresenteerd op halve luxe witte meubelen die door heel de winkel werden opgehangen.


Naam: Een frisse zit Project: Shop plan voor gispen stoelen in de Bijenkorf Datum: Maart 2004 Beschrijving: Hierboven ziet u een etalage plan waarbij ik d.m.v. buizen (staat Gispen om bekend) de stoel heb gepresenteerd. Op de rechterpagina heb ik voor Gispen een 3D winkel plan in Vector Works ontworpen.


Restaurant binnen in The Conoon

Interieur/Exterieur The Cocoon

Snelweg met The Cocoon rail erboven

Buitenzijde van The Cocoon

Naam: The Cocoon Project: Eindopdracht Nimeto. Creeeren van een ‘experience’. Datum: mei 2007 Doel: Een probleem uit de maatschappij oplossen d.m.v. het creeeren van een beleving. De centrale waarde die in mijn beleving belangrijk is is persoonlijke tevredenheid. The Cocoon rijdt boven de snelweg de A4 omdat dit Nr.1 fileprobleem is. De ruimtes in The Cocoon zijn aangepast naar de wensen van de consument voor een betere tijdsbesteding tijdens het reizen.


Etalage Den Haag

Amsterdam

Delft

Reistijden

go your own way

go your own way

The Cocoon rijdt om de 15 min. van Amsterdam naar Delft met tussenstops in Leiden en Den Haag. De reis van Amsterdam naar Den Haag is 68 km en duurt met The Cocoon 60 min.

Leiden

HOME

THE COCOON REISTIJDEN

PRIJS LOCATIE

The Cocoon

HOME

The Cocoon planner

HOME

Van

Het openbaar vervoermiddel voor werkend Nederland.

Heeft U hem al gezien? De trein bedoeld voor zakenmensen die reizen tussen: Amsterdam - Leiden - Den Haag - Delft (A4).

THE COCOON REISTIJDEN

Waarom kiest U voor deze trein? 1. De reis is korter omdat u geen last heeft van files 2. U heeft meer tijd over omdat je bepaalde bezigheden in de trein al kunt doen 3. De reis is voor het gevoel korter omdat u bezig bent en niet de tijd om van A naar B te komen aan het uitzitten bent

PRIJS LOCATIE

Kom naar 1 van de 4 steden en probeer het gewoon

CONTACT

THE COCOON

CONTACT

go your own way. . . . . .

Wat is er allemaal te doen? • Boodschappen doen in de Ah on tour • Naar de kap- en beautysalon • Lunchen/dineren in het restaurant • Lekker wat drinken in de lounge bar • Rusten/ relaxen in hangende zitkussens • Werken aan werktafels met diverse aansluitingen voor laptop, mobiel, enz. Verder is in de gehele trein draadloos internet aanwezig en kan er dus overal gewerkt worden. Op ieder station staat aangegeven waar je in moet stappen voor de gekozen ruimte.

Plaatsnaam

THE COCOON REISTIJDEN

Amsterdam

Naar

Plaats Amsterdam

PRIJS

Datum LOCATIE

M Morgen (Do Do 18 mei) m me 09 09

05

Aankomst komst omst

CONTACT

Vertrek

go your own way

go your own way

THE COCOON

HOME

Prijs

HOME

Abonnementen

THE COCOON REISTIJDEN

PRIJS LOCATIE

Amsterdam - Delft Amsterdam - Den Haag Amsterdam - Leiden Leiden - Delft Leiden - Den Haag Den Haag - Delft

THE COCOON

E 1.500,E 1.362,E 1.140,E 660,E 522,E 378,-

REISTIJDEN

De bovenstaande bedragen zijn gebaseerd op kwartaalabonnementen. Dit zijn op het moment de enige abonnementen die verkocht worden. Wel kunt u op de stations een afspraak maken om een (proef)dagkaart kopen en The Cocoon te proberen.

PRIJS

Een keer in het kwartaal is The Cocoon op zondag toegankelijk voor dagkaarten zonder een afspraak te maken.

De locatie The Cocoon is geplaatst boven de A4 (snelweg) van Amsterdam naar Delft. Hier is voor gekozen omdat de A4 top 1 fileprobleem is. De plaatsen waar The Cocoon stopt zijn: Amsterdam - Leiden - Den Haag - Delft In al deze plaatsen zijn makkelijk bereikbare stations in de stad geplaatst waar veel bedrijven in de buurt zitten.

HOME

THE COCOON REISTIJDEN

PRIJS

LOCATIE

LOCATIE

CONTACT

CONTACT

Contact tact The Cocoon De entree 300 1101 EE Amsterdam Tel. +31 (0)20 20 30 400

A2

info@thecocoon.nl www.thecocoon.nl

Aktie

CONTACT

Nu bij de eerste 25 abonnementen een gratis USB-stick (4GB) t.w.v. E 49,99 Deze aktie geldt tot 23 april 2008 Dit is een abonnementenpas voor The Cocoon. Hier zit een barcode op om de deur van The Cocoon mee te openen en een chipknip om in The Cocoon mee af te rekenen.

Geldig: van . . - . . - . . . . tot . . - . . - . . . . Op de volgende dagen: . . . . . . . . . . . .

go your own way

Website


T Cash Ca aash sh & Carry

Table Talk Grotestraat 106 6711 AP Ede 06-34567876 sdeman@xs4all.nl www.tabletalk.nl

Geachte heer/mevrouw,

Cash & Carry

Met vriendelijke groet,

Table Talk

Ontwerpen Logo Table Talk

Proef briefpapier Table Talk

Uiteindelijk logo Table Talk

Uitnodiging Table Talk

Naam: Table Talk

Poster Table Talk

Website Table Talk

Project: Huisstijl voor onze meubelwinkel Datum: maart 2008 Doel: Een huisstijl ontwerpen voor Table Talk. Table Talk is een nieuw soort interieurwinkel op het gebied van tafelen. Onze naam staat dan ook voor de gezelligheid en de gesprekken aan de eettafel. Vooral voor Ede kunt u ons zien als een vernieuwend concept. Industrieel en creatief interieur en producten die vaak net even anders zijn dan bij andere meubelwinkels.


Cre8th

Dress for

Brandbook Sarah de Man - B1A

Z11 Conceptbook

Achterzijde met brandbook en brandmanual

Beursstand

Back to business

Bent u dat eeuwige zwarte of grijze zakenpak ook zat. Kom dan eens kijken bij Cre8th. Neem uw persoonlijke prints en kleuren mee om hier met een van onze medewerkers een persoonlijk zakenpak van te maken.

Cre8th

Dress

Cre8th Cre8th biedt een totaalconcept waar de zakenvrouw zich kan kleden volgens de kledingcodes op een eigentijdse, creatieve en persoonlijke manier. Cre8th geeft de vrouw een gevarieerd aanbod aan business suits waarbij de kokerrok een belangrijk item is. Ook houd Cre8th rekening met de zakenvrouwen die niet altijd zin en tijd hebben om uitgebreid te winkelen. Daarom is Cre8th gemakkelijk te bereiken en geeft de vrouw een compleet aanbod in onze ONE-STOP-SHOP.

Cre8th is uniek omdat zij inspeelt op de persoonlijke eigenschappen van de consument. Bij Cre8th is het merk minder belangrijk dan de producten op zich. Via jou personal brand kan jij exact bepalen welke print, kleur en stof het beste bij jou past en deze zullen wij laten maken in de juiste maat. Omdat de zakenvrouwen ook niet altijd tijd en zin hebben om uitgebreid te winkelen kan je bij Cre8th alle benodigdheden in een winkel verkrijgen. De consument kan van top to teen worden aangekleed.

Kom langs op Maanplein 55 in Den Haag T: 070-3657473 F: 070-3657453 Website: www.cre8th.nl

Naam: Cre8th

Folder

Project: Beursstrand voor een fashion concept Datum: mei/juni 2008 Doel: Mijjn fashion concept vertalen in een brandbook en een brandmanual. En het merk presenteren in de vorm van een beursstand met een ruimte van 1 m2. Op de achterzijde van de pilaar worden de concept boeken gepresenteerd en op de verhoging op de grond liggen folders over Cre8th die men mee kan nemen.


De Man Parts - T: 06-46627722 Van deCappellestraat 24 - 6717 PA - Ede Gld E: info@demanparts.nl - W: www.demanparts.nl KvK Nr: 09185987 BTW Nr: NL0851.54.374.B01 Rekening Nr: 1398.39.003 Datum: Debet nr:

Naam:

Ordernr. Klant:

Adres:

Naam koper:

Plaats:

Naam verkoper:

Afleveradres: Aantal

Piet Hein de Man T 06-46627722 F 0318-690106

Eenheid

omschrijving

Telefoon klant: Productcode

Prijs/eenheid

Totaal

I www.demanparts.nl E info@demanparts.nl

Visite kaartje

Totaal ex. BTW Kontant Pin (Creditcard)

BTW 19%

Totaal incl. BTW

Op rekening (betaling binnen 15 dagen)

Handtekening koper: Op al onze aanbiedingen en alle met ons gesloten overeenskomsten zijn van toepassing onze algemene voorwaarden, gedeponeerd onder Handelsregister nr. 09185987 bij de K.v.K voor Centraal Gelderland.

Klantenkaart De Man Parts - T: 06-46627722 Van deCappellestraat 24 - 6717 PA - Ede Gld E: info@demanparts.nl - W: www.demanparts.nl KvK Nr: 09185987 BTW Nr: NL0851.54.374.B01 Rekening Nr: 1398.39.003

Adres: van de Cappellestraat 24 Tel. nummer: 06-46627722 Email: info@demanparts.nl

Postcode/plaats: 6717 PA Ede Faxnummer 0318-690106 Website: www.demanparts.nl Notitie blokje als give away

Briefpapier

Naam: De Man Parts Project: Huisstijl ontwikkelen voor De Man Parts Datum: september 2008 Doel: De Man Parts is een nieuw eenmansbedrijf dat zich richt op de auto industrie. Vertegenwoordiger in auto onderdelen zoals: ruitenwissers, aandrijfassen, lijmsoorten, enz. De uitstraling moet qua vormgeving en kleur opvallen ten opzichte van de concurrenten. Daarom heb ik voor een frisse look gekozen op een jonge zakelijke manier.


2D en 3D presentatie van het Fashion Environment

Product ----------------Kleur ----------------Prijs -----------------

Voorkant

Achterkant

Label voor aan de kleding Transparant

Maquette van de winkel Aurora

Naam: Aurora

Logo Aurora

Project: Een fashion environment creeeren voor Kuyichi met een nieuwe doelgroep Datum: januari 2009 Doel: Wij bieden een ‘conscious lifestyle’ voor de vrouwelijke vroege genieter. Dit doen we door ze een sustainable kledinglijn iaan te bieden n een fashion environment waar de klant niet alleen op visueel gebied in aanraking komt met Aurora, maar waar ook de reuk, voel en gehoor organen worden geprikkeld.


Definitief logo en tagline T-shirt met logo erop gedrukt

NON stand in kauwgomballen fabriek

Naam: NON Project: Een event ontwikkelen met alle tweede jaars studenten op het AMFI. Datum: januari 2009 Doel: Vanuit de provincie Limburg hebben wij de tijdsgeest van dat moment in een concept verwerkt. Genaamd NON. Vanuit ons brandboek en brandmanual hebben wij een kledingcollectie gepresenteerd zowel op de catwalk als in onze stand. Ons merk en de collectie werd in de stand versterkt door ons brandbook, brandmanual, filmpjes en voorbeeld modellen op schaal.


00.01 15.32 23.59

TWENTY-

FOUR

Naam:TWENTY-FOUR Project: Brandbook maken aan de hand van een persoonlijk drieluik Datum: maart 2009 Doel: A twenty-four hours a day drive. Met een grote drang om te presteren - het leven leven tot de max. op reis gaan en niet weten waar je terecht gaat komen - ‘geen tijd’bestaat niet.


Naam:THE STING Project: Brands&Communications, Make a new communication plan for The Sting Datum: Januari 2010 Beschrijving: 3D tekeningen die het nieuwe etalageplan voor The Sting weergeven.


‘Ik word paranoia als al mijn ideeën in mijn hoofd blijven zitten’


//avec// Ashkan Honarvar

Helende Wonden Door Sarah de Man

De kunstwerken van Ashkan Honarvar (30) zijn collages waarin fantasie en werkelijkheid dicht bij elkaar liggen. Het is een kunstvorm die meerdere gedachten kan oproepen. De één vindt het luguber, de ander loopt ermee weg. Zijn werk roept vragen op. Waar komt zijn gedachtegang vandaan en wat is

zijn

relatie met mode?

‘We spreken af bij Ashkan thuis.

alsof ik in mijn kunst het leed

Typisch een huis voor een kunstenaar;

probeer te verzachten dat deze mensen

in ieder hoekje van de kamer ligt,

hebben moeten ondergaan. Ik gebruik

hangt of staat wel iets. We worden

veel oude beelden van personen die

aangestaard door de kat van de

tijdens de Eerste Wereldoorlog zijn

buren, die regelmatig bij Ashkan

verminkt en/of leed hebben ondergaan.

binnenloopt.

Dit fascineert mij. Ik wil weten

Ashkan vertelt dat hij ruim twin-

waar de haat achter de verwondingen

tig jaar geleden met zijn familie uit

vandaan komt.’

Iran is gevlucht. Als jongetje was hij altijd al bezig met het tekenen

‘Ik gebruik onderwerpen die zich in

van oorlogscènes. Ashkan is een

mijn hoofd afspelen. Ik heb behoefte

kunstenaar die op zoek is naar de

om daarmee aan de slag te gaan. Noem

identiteit van wonden op het

het een vlucht, misschien word ik

menselijk lichaam. Dit komt op een

wel paranoia als alle ideeën in mijn

eigenzinnige manier tot uiting in de

hoofd zouden blijven zitten.’

vorm van zijn collages. Ashkan;‘Kunst is voor mij een ontsnapping aan de

Hoe zijn de reacties op jouw werk?

realiteit.’

‘Mijn kunst levert veel commotie op. Ik krijg reacties van mensen die het fantastisch vinden,

Waarom trekt mensenleed jou zo aan?

maar ik ontvang ook haatbrieven van mensen die

‘Ik laat in mijn persoonlijke werk

walgen van mijn kunst. Toch wordt mijn werk door

zien hoe fragiel het mensenlichaam

veel instanties gewaardeerd. Dat geeft een goed

is. Door middel van streken en lijnen

gevoel.’

probeer ik de gruwelijke verwondingen van soldaten en burgerslachtoffers te helen. Er wordt weleens over mijn

Hoe komen de collages tot stand?

werk gezegd dat het lijkt

‘Ik ben gek op het werken met mijn handen. Nadat

‘Ik wil weten waar de haat achter de verwondingen vandaan komt’


zijn de catwalkshows waarbij de kleding vaak niet eens draagbaar is, maar meer een kunstuiting is die past bij de ontwerper. Neem Viktor & Rolf, de kleding van dit duo is eerder theatraal dan draagbaar. Ook het modeduo Bart & Lucy vind ik inspirerend. Zij maken, net als ik, creaties waarbij de manipulatie van het menselijk lichaam een belangrijke rol speelt.’

Je hebt stage gelopen bij G-Star. Hoe ben je bij zo’n commercieel merk terecht gekomen? ‘G-Star was op zoek naar een illustrator, omdat illustraties op dat moment erg in de mode waren. Ik heb mijn portfolio laten zien en uiteindelijk heb ik drie maanden stage gelopen bij het creatieve bureau van G-Star in Maastricht. Ik lages die ik maak, bevatten daarom

heb daar veel illustraties gemaakt,

ook vaak ‘modische’ invloeden. Ik

maar werd beperkt omdat mijn werk

denk erover na om een naaimachine te

vaak niet commercieel genoeg was.

kopen, zodat ik mijn ideeën misschien

Tijdens de stage heb ik een serie

in 3D zou kunnen uitwerken. Het werk

lages gemaakt van schroot. Van alle losse on-

van Malousebastiaan, een

derdelen die ik vond, maakte ik foto’s en deze

ontwerpersduo, vind ik erg

heb ik

inspirerend. Ik ontdekte hun werk

vervolgens op de computer met

tijdens een afstudeerproject.’

elkaar verbonden. Uiteindelijk is er door het

col-

merk weinig gebruik gemaakt van mijn collages.

‘Wat ik interessant vind aan mode

G-Star heeft één van de gemaakte beelden heel klein op een shirt gedrukt. Alle collages die ik tijdens mijn stage heb gemaakt zijn in bezit van G-Star en het bedrijf

‘Mijn vader had liever gehad dat ik geneeskunde was gaan studeren’


‘Ik werd beperkt omdat mijn werk niet commercieel genoeg was’


Undercover animals Fotograaf: Sander van der Veen Styling en Productie: Sarah de Man Visagiste: Mirjam de Groot

Sjaal: Individuals Legging Object Collectors Item

Model: Sanne Zeeman


Band: COS Rok: COS


Blouse: Designers Remix Collection Legging: Pieces Nagellak: Herome


Top: De Bijenkorf Schoenen: Mango Nagellak: Herome

Advertentie


Top: COS Broekje: Vintage

Portfolio 2010  

Sarah de Man

Advertisement