Page 1

belangrijke weetjes 30 augustus 2011

Koning LeopoldIII-plein,69 8530 Harelbeke

056/71 94 92

devleugel@skynet.be

www.vbsdevleugel.be

Dag mama’s en papa’s,

Het eerste officiële briefje uit het eerste leerjaar. Sommige mama’s en papa’s kennen me al wat beter en weten ook al hoe het er in onze klas aan toe gaat. Toch is elk schooljaar anders, dat maakt het net zo boeiend om met eersteklassertjes aan de slag te gaan ! Vandaag konden de kindjes al een kijkje komen nemen tijdens de open-klasavond ! Het is fijn te weten in welk klasje ze elke dag letters, woorden, cijfers, rekensommetjes, gedichtjes, liedjes, … gaan leren ! In het eerste leerjaar wordt veel gecommuniceerd. In onze elastiekmap (die u vandaag ook al meekreeg) zal u de brieven kunnen terugvinden. Op de nieuwe schoolsite: www.vbsdevleugel.be zal u alle brieven per klas ook kunnen terugvinden ! Zoals bij juf Sabine is er in het eerste leerjaar ook een klasblog om te curieuseneuzen: http://eersteleerjaarindevleugel.blogspot.com/ Hieronder enkele weetjes op een rijtje: Contactgegevens juf Sarah

  koekjes

Het agenda wordt gebruikt als heen-en weerschriftje, daarin kan u altijd een boodschap achterlaten. Uiteraard mag u me op school ook altijd aanspreken. Via mail: sarahdelaere@hotmail.com

We brengen zelf een koekje (zonder chocolade aan de buitenkant) mee naar de klas. We zijn een MOS-school en zetten ons beste beentje voor om de afvalberg te beperken. We houden dus meer van koekjes in koekjesdozen dan


van individueel verpakte koekjes. Fruitetertjes krijgen van juf een dikke duim ! Lekker en gezond ! Schoolbrochure (voor de oudsten)

In onze elastiekmap kan u de schoolbrochure terugvinden. Op ‘alle’ mogelijke vragen kan u daar een antwoord terugvinden !

boeken kaften

Gelieve de werkboeken die u meekreeg op de openklasavond te kaften en een etiket te kleven in de rechter bovenhoek. De leesboekjes hebben een plastieken hoesje. Kan u er ook op toezien dat de leesboekjes met veel zorg behandeld worden thuis ? Dank je wel !

turnen

Vrijdag gaan we al turnen met juf Leen. Gelieve een shortje, t-shirt, witte kousen en turnpantoffels mee te geven met uw zoon / dochter. Héél binnenkort kan u een t-shirt en short bestellen met het logo van de school.

Mee te brengen:

- Een plastieken bekertje: Om de dorst te lessen overdag ! Juf vult een kan met kraantjeswater en na de speeltijd/middagpauze mogen de kindjes die dorst hebben ‘bijtanken’. - Schildersschort: Op dinsdag gaan we knutselen ! Daarvoor trekken we een schort aan, dat mag gerust een grote t-shirt zijn of een oud hemd !

Info-avond

-

2 pakken zakdoeken

-

2 pennenzakken

-

een flesje water

Op donderdag 8 september vindt de info-avond plaats. Dan zal u meer horen over het reilen en zeilen in de klas ! Mocht u er niet bij kunnen zijn, laat het me weten, dan kan u gerust eens langskomen in de klas voor een woordje uitleg !


Ik laat u nog graag kennis maken met onze twee leesvriendjes: mol en beer ! Vanaf donderdag duiken we samen met hen in een letterbad ! Donderdagavond zal u al met twee letters kunnen kennis maken.

Groetjes, Juf Sarah mol en beer

brief open klasavond  

brief open klasavond

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you