Page 1

Enkele weetjes! 9 november 2011

Koning LeopoldIII-plein,69 8530 Harelbeke

056/71 94 92

devleugel@skynet.be

www.vbsdevleugel.be

Dag mama, dag papa, Graag willen we nog wat extra uitleg geven over:  Het spokenkasteel ! In onze elastiekmap kan u het spokenkasteel terugvinden met daarop 6 blauwe spookjes. Waarvoor kan uw zoon / dochter het spokenkasteel ter ondersteuning gebruiken ? - Splitsen: Vandaag leerden we splitsen tot 6. SPLITSEN = VERDELEN We verdelen in 2 groepjes, 6 is 4 en 2, 6 is 3 en 3, … Het nieuwe splitshuisje is ook meegegeven naar huis. - Optellen: Er zijn 2 soorten spookjes, blauwe en rode. Bv. 4 + 2 = Eerst vliegen er 4 spookjes in het kasteel, dan komen er nog 2 spookjes bij. 4 en 2 is samen 6 Ook hier is het héél belangrijk dat de spookjes als het getalbeeld gehangen worden. - Aftrekken: Bv. 6 – 3 =


Er hangen 6 blauwe spookjes in het kasteel, er vliegen 3 spookjes weg. De spookjes ondersteunen kindjes die de rekenoefeningen nog niet paraat (zonder ondersteuning) kennen.  Rekenkampioenen ! U zag deze week al dat we héél erg ons best doen om rekenkampioen te worden ! Het is de bedoeling dat het rekenen steeds vlotter gaat. U zal merken dat het steeds iets moeilijker wordt. Nu rekenen we tot 5, volgende week tot 6, … Ook het splitsen zal beoordeeld worden.  Voorleesweek Van 18 tot 27 november 2011 is het Voorleesweek. De kindjes uit het eerste leerjaar mogen dan (in groepjes) elke dag vol trots een verhaaltje voorlezen aan de derde kleutertjes.

 Theater in ‘de Schakel’ te Waregem op 22 november: De mama van Milan en oma van Robbe gaan al met ons mee. Heeft er nog iemand zin in ? Nog enkele belangrijke data: Op maandag 28 november is er pedagogische studiedag, dus geen school voor de kindjes ! Op dinsdag 29 november gaan we in de namiddag naar het rusthuis ‘ceder aan de Leie’. (meer info volgt nog)


brief 9 november 2011  

spokenkasteel, voorleesweek, ...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you