Page 1

Всяка

ВРЕМЕТО

се

събужда

с

вестник

“Съперник”

КАЛЕНДАР Св. свщмчк Власий, еп. Севастийски. Св. царица Теодора. Св. мчк Георги Софийски, Нови

Y K

Перник

-3° - 40 Облачно, слаб снеговалеж

C M

сутрин

ВАЛУТИ

Цена: 0,60 лева

1 Евро = 1.955 лв. 1 Долар = 1.462 лв.

Понеделник, 11 февруари, 2013 г., бр. 28 /5144/ год. XX

Първият брой на вестник “Съперник” излиза на 21 септември 1992 година

гр. Перник, ул. “Св. Св. Кирил и Методий”, бл. 2 А, ап. 2, тел. 60 13 72

ÃÎËßÌ ÈÍÒÅÐÅÑ ÊÚÌ ÁÞÄÆÅÒ 2013 ÃÎÄÈÍÀ

СТР. 3

 ÏÅÐÍÈÊ ÎÒÊÐÈÕÀ ÐÅËÈÃÈÎÇÍÎ Ó×ÈËÈÙÅ

СТР. 11

Задигнал дневният оборот на магазина

Любомира ПЕЛОВА Маскиран мъж ограби оборота на магазин на улица «Рашко Димитров» в пернишкия квартал Мошино. Инцидентът е станал около 20.30 часа в бакалия, която според хората от квартала била собственост на Сашо Белия. Неизвестен, маскиран мъж нахлул в търговския обект, прескачил шубера и ударил продавачката, сваляйки я на земята. И продължил да прилага сила, прибирайки цялата сума, намираща се в касата на магазина до този момент. Докато же-

“×ÓÊÎÂÅÒÅ” ÏÀÊ ÑÏÐßÕÀ ÄÀ ÒÐÅÍÈÐÀÒ КОМЕНТАР

Размерът има значение Всяка уважаваща себе си жена много добре знае, че размерът има значение. Властта, понеже е институция от женски род, също е обладана от тази философия. Идеята да се вдигне минималната работна заплата чрез нова методика на изчисленията е най- ярката илюстрация на политиката, че за да получиш големи проценти на изборите трябва ако не да дадеш, поне да обещаеш нещо по-голямо. Така в момента набъбва новата минимална работна заплата, а до лятото с нея сигурно ще могат да се прекарат две седмици на море, стига предварително да си гласувал. Друг е въпросът, че размерът е относителна величина, а съпоставен с африканските страни ни поставя в неудобно положение. Все пак властта е длъжна да опита, па може и да се получи. По какъв начин това ще се отрази на тоя, дето ще дава, е второстепенен проблем. Важното е да се задоволи получателят, та дори виртуално и предизборно. Щото и всеки уважаващ себе си политически мъж знае - по размера / на обещанията/ ще го познаете. Изпълнението е подробност от пейзажа, за която е по-добре да се мълчи.

ставен ад купува

ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ в цяла България плащане веднага БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ ПОДГОТОВКА НА ДОКУМЕНТИ

ДИРЕКТЕН КУПУВАЧ

НАЙ-ВИСОКИ ЦЕНИ /с/у чешмите на централната баня до Халите/

тел.: 02/99 32 555; 0879 44 13 33

гр. Перник, ул. “Търговска”№ 34

тел.: 076/67 04 04; 0879 44 13 34

гр. Радомир, ул. “Кирил и Методий” №12

тел.: 0777/800 42; 0879 543 222

/до казиното на центъра/

ната се осъзнае, маскирания апаш изчезнал в неизвестна посока. Веднага след като маскираният напуснал бакалията, изплашената жена алармирала за обира в местното районно управление на полицията. На място незабавно пристигнали два патрулни екипа. По първоначални данни на магазинерката маскираният нападател е отмъкнал около 400 лева – дневният оборот на магазина. 25-годишната продавачка пък се отървала без посериозни наранява-

Зоя ИВАНОВА Грипна епидемия засега няма обявена в Перник, но за сметка на това регионът е ударен от чревен вирус. Според личните лекари има истинска епидемия в областта. „Симптомите са гадене, разстройство и дискомфорт в корема и червата. Обикновено преми-

нава за 2-3 дни, но при възрастните хора и децата е по-бавен процеса. Освен това болните се чувстват отпаднали и замаяни“, твърдят джипитата. Според медици обаче очаква се в близките дн Перник да бъде връхлетян и от грипа. Вече има повишена заболеваемост.

ЧЕЗ БЪЛГАРИЯ 0700 100 10 www.cez.bg Tел. 076/68 10 13, 076/68 12 30 Факс 076/68 19 51, 076/68 19 53

ул. „Владайско въстание” 1 2304 Перник local@stomana.bg;

www.stomana.bg export@stomana.bg

ния, но изпаднала в силен стрес от случилото се. По случая незабавно е сформиран разследващ екип от криминалисти на Второ РУП в Перник, образувано е досъдебно производство срещу неизвестен извършител, издирването на маскирания бандит продължава усилено. Според криминалисти, ударът в квартал Мошино е изява на бабаит – единак и едва ли има връзка с извършените други въоръжени обири, извършени от маскирани бандити в града.

Чревен вирус удари Пернишко

Валентин ВАРАДИНОВ

гр. София, ул. “Сердика” №22

www.sapernik.info

ÌÀÑÊÈÐÀÍ ÎÁÐÀ ÁÀÊÀËÈß Â ÌÎØÈÍÎ

ДНЕС ЧЕТЕТЕ: СТР. 2

e-mail: sapernik_n@yahoo.com; sapernik_92@abv.bg

ISSN 1312-7012

“ТОПЛОФИКАЦИЯ ПЕРНИК” АД Перник 2303, кв. Мошино тел. 076/588 009; факс: 076/588 008

До преди седмица болните от грип бяха 80 на 10 000 души, а сега коефициентът се е повишил вече на почти 90, сочи справката на Регионалната здравна инспекция. „Пак ще върлува така нареченият свински грип, но ще има и други щамове. Те често водят до усложнения. При първи симптоми хората да прилагат антигрипни препарати, но ако не се повлияват да потърсят незабавна лекарска помощ“, категорични ка личните лекари. Най-честите усложнения, които дава грипа са пневмония и бронхит.

Няма затворени пътища в Пернишко Любомира ПЕЛОВА Въпреки пдналия сняг през последните денонощия, пътищата на територията на област Перник са проходими при зимни условия. Няма затворени участъци и аварирали автомобили по шосетата от републиканската и общинската пътни мрежи, съобщиха от полицията. Служителите на снегопочистващите фирми и на ОД на МВР са реагирали своевременно за осигуряването на нормално движение на пътно-превозните средства и още през нощта са започнали почистване на шосетата. Движението по автомагистрала “Люлин”, пътят за Кулата и шосето за Кюстендил са нормални при зимни условия. Без проблеми е движението и към сръбската граница, пътят към Трън също е в много добро състояние. В района край границата и специално във високите части на общината снежната покривка е по-дебела, но шосетата към всички населени места са отворени. Фирмите работят непрекъснато по обработването на пътните артерии в Пернишки регион.

Заложна къща”ПИК” НАЙ-ИЗГОДНИ УСЛОВИЯ Убедете се в разликата! ул. Кракра бл. 30 до „Мал-Мук”

Застрахователна и презастрахователна компания

Вестник

застраховка „ГО” ул. „Кракра” 61 тел. 076/60 11 00

„КРАКРА СОФТ” НОВИ

Компютри, принтери, софтуер РЕМОНТ И ПОДДРЪЖКА ул. „Кракра” 68 Тел. 64 03 50

търси РЕКЛАМЕН АГЕНТ с опит Телефони:

0887 884 095 0888 503 237


2

11 февруари 2013 г.

Авария остави Перник временно без ток Силвия ГРИГОРОВА Авария по далекопровод 110 kW, който захранва подстанция „Перун“,собственост на ЕСО, е станала причина жителите на Перник и околните села да останат временно без електрозахранване на 8 февруари. Това информираха от ЧЕЗ. На клиентите на компанията е осигурено електрозахранване от друг електропровод до отстраняване на повредата.

Светлин Русев откри изложбата с творби на Димитър Делийски Виктория СТАНКОВА Столичната галерия „Райко Алексиев“ представи уникални творби на художника Димитър Делийски. Изложбата е юбилейна. Художникът така и не я дочака, тъй като почина малко преди своята 80 годишнина. Но благодарение на негови близки и на община Перник една негова мечта бе сбъдната. Събитието откри доайенът Светлин Русев, а мнозина приятели, художници, бизнесмени и управници уважиха събитието. „Димитър Делийски ни остави голямо наследство и спокойно можем да го наредим сред големите български художници.“, каза кметът на община Перник Росица Янакиева. Специално „скулптурно посвещение“ бе подготвил проф. Емил Попов. Димитър Делийски е роден през 1933г. в село Жабляно. Рисува предимно живопис – акварел, маслена живопис и пастел. Затова преживе приятелите му го наричат Димитър Акварелийски, Димитър Иделийски. От 1976 г. членува в групата на пернишките художници. Участва във всички окръжни и регионални изложби, както и в много самостоятелни изложби в София и Перник Картини на Димитър Делийски са притежание на Национална художествена галерия, Софийска градска художествена галерия, както и частни колекции в България, Полша, Гърция, Германия, Италия, Швейцария, Великобритания, Япония, Ирландия, Хърватска и други.

Още 47 деца с шанс за лечение в чужбина Зоя ИВАНОВА Нови 47 заявления за лечение одобри на последното си заседание Общественият съвет към Център “Фонд за лечение на деца”. В информацията от министерството на здравеопазването се пояснява, че Седем деца ще се лекуват в чужбина за първи път, а други десет деца ще заминат за продължаване на лечението и контролни прегледи в чужбина. 26 деца ще бъдат подпомогнати за лечението им в България, а четири деца ще бъдат подпомогнати за доплащане на лечението. Общият размер на утвърдените средства е 603 935.94 лв. Общественият съвет към Фонда взе решение да финансира и посещението на трима известни професори от Франция и Италия в България. Проф. Ригатели от Италия ще бъде поканен за извършване на съвместна операция с български медицински специалисти на 17-годишно момче със сърдечно заболяване. Интервенцията ще се осъществи в Национална кардиологична болница. Проф. Делем и проф. Пелерен от Университетската болница в гр. Лил, Франция, ще посетят УМБАЛ „Св. Георги” Пловдив за консултиране и извършване на оперативно лечение на 16 деца. От началото на годината Фондът финансира лечението на 86 деца, а общият размер на средствата надхвърля 1,1 млн. лв. През миналата година ЦФЛД финансира лечението на 715 деца, а отделените средства надхвърлиха 10 млн. лв.

Областта

Съперник

Ãîëÿì èíòåðåñ êúì îáùèíñêè áþäæåò 2013 Представени бяха всички сфери на обществения живот в Перник

Силвия ГРИГОРОВА Проектът за бюджет на община Перник за 2013г беше поставен на обществено обсъждане, което се проведе на 7 февруари в конферентната зала на Двореца на културата. Темата предизвика голям интерес, тъй като залата беше пълна. На обсъждането присъстваха: кметът на Перник- Росица Янакиева,четиримата заместник-кметове, председателят на Общинския съвет- Владислав Караилиев, кметове на населени места от общината, общински съветници, представители на културни институции, журналисти и др. Кметът на Перник запоз-

на присъстващите с рамката на проекта за бюджет за 2013г, която е 56 629 600 лева.  Представени бяха всички сфери на обществено-икономическия живот на общината. Кметът на Перник разясни разпределението на средствата, които са предназначени за второстепенните разпоредители, към които спадат и кметствата. 2 820 345 лв. се предоставят на кметствата в общината. Росица Янакиева подчерта, че близо 18 млн. лева е бюджетът на образователната система, от които 15 289 792 лв. са по единния държавен стандарт, а дофинансирането от общинския бюджет е в

размер на 546 042 лв. Инвестиционната програма на общината възлиза на 33 036 385 лв. В нея се включват нови инвестиционни разходи за2013г, инвестиционно проектиране, оборудване, което означава придобиване на дълготрайни материални активи и просрочени задължения от минало време. При представянето на проекта за бюджет по пера, кметът на Перник подчерта, че при изготвянето му финансистите на общината са спазвали стриктно разпоредбите на Закона за държавния бюджет на България, публикуван в Държавен вестник, бр.102от 21.12.2012г, Решение №850 от

Разработват Областна стратегия

Любомира ПЕЛОВА Екипи, в които са включени и експерти, ще работят по изготвянето на Областната стратегия за развития в Перник за периода 2014 – 2020 г. Те ще са от всичките шест общини, представители на Областна администрация, на браншовите организации, ведомства, неправителствени и граждански организации по посочените теми. Това бе решено на заседание на Облас-

тния съвет вчера, ръководено от областния управител Иво Петров.Членовете му се запознаха с първоначалните визии за Стратегическия документ и с графика за изпълнение на дейностите. На заседанието бе взето решение за сформиране на работни групи в шест области – „Икономика и пазар на труда”, „Образование, култура и спорт”, „Здравеопазване и околна среда”, „Устройство на тери-

торията и градска среда”, „Енергетика и инфраструктура” и „Регионални политики, управление и административен капацитет.” Гласуван бе и актуализирания правилник на Областния съвет за развитие. На форума присъстваха кметове и зам.- кметове на общините, председатели на общинските съвети в областта, експерти от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Започва прием на документи за лични асистенти в Брезник Зоя ИВАНОВА От днес в Брезник започва прием на документи за лични асистенти и домашни помощници. Назначенията са по проект „С наша помощ – достоен живот“ по Оперативна програма „Човешки ресурси“. Ще бъдат назначени 20 домашен помощник на 8 часа и 10 лични асистента на 6 часа. Стойността

на проекта е 178 295 лв. Личните асистенти и домашни помощници ще помагат на лица с трайни увреждания и възрастни хора, които не могат да се самообслужват. Проекта предвижда предоставяне на услуги за лична помощ и услуги за комунално-битова помощ по нов начин. Целта е повишаване на жизненото равнище и ефе-

ктивно социално включване на хората с увреждания. Подадените заявления от кандидатите за лични асистенти и помощници ще бъдат предоставени в дирекция „Социално подпомагане“ в Перник за издаване на оценка на потребностите и класиране. Ще бъдат осъществени срещи с желаещите да се включат в програмата.

12.10 2012г и Постановлението за изменение и допълнение на Постановление №1 от 9.01.2013 г на МС за изпълнението на държавния бюджет на България за 2013г. Росица Янакиева изрази надеждата си прогнозите на експертите на Министерството на финансите, че

тази година ще бъде по-добра от миналата, да се сбъднат. Изказвания по проекта за бюджет направиха: председателят на Общинския съвет, кметове на населени места, общински съветници. На всички тях аргументиран отговор даде кметът на Перник.

Прегледи за три вида рак по програма „Спри и се огледай” Зоя ИВАНОВА Прегледи за три вида рак – на гърдата, на шийката на матката и на дебелото черво и ректума, ще се извършат в Перник по програмата „Спри и се прегледай“.Не е ясно обаче от кога ще започнат те. Прегледите ще са по проект на Министерството на образованието и се финансира по програма „Човешки ресурси”, в рамките на който се предвижда изграждане на Национален скринингов регистър и система за известяване. Предвижда се поддържане на централизирани бази данни за целите на селекция на целеви групи, изпращане на покани за явяване на преглед, изготвяне на аналитични и статистически справки и взимане на рационални решения относно скрининговата и профилактична дейност с дългосрочна цел намаляване нивата на раковите заболявания. „Няма ограничения в заявяването на интерес. Условията, на които следва да отговарят лечебните заведения не надвишават изискванията на Националната здравноосигурителна каса за сключване на договор. Стойностите, по които ще бъдат разплащани скрининговите изследвания не надвишават стойностите, по които Националната здравноосигурителна каса разплаща съответните изследвания и прегледи“, са казва в писмо на министреството до здравнта инспекция в Перник. Едно от важните изисквания обаче с цел защита на личните данни е лечебното заведение, желаещо да бъде изпълнител на скринингови прегледи, да разполага с договор със структури по клинична патология, клинична лаборатория и образна диагностика за извършване на изследванията за рак на шийката на матката, рак на дебелото черво.


Панорама

Съперник

11 февруари 2013 г.

 Ïåðíèê îòêðèõà „Ó÷èëèùå ïî ïðàâîñëàâèå” То е първото от този род в страната

Зоя ИВАНОВА Първото в страната „Училище по православие“ бе открито в Перник. То е под патронажа на народния представител Ирена Соколова, жените от ГЕРБ – Перник и Българска православна църква. Една от целите, които си поставят Соколова и дамите от партията в Перник е да организират пореди-

ца от срещи със социално слаби семейства в рамките на „Училище по православие”. Милосърдието и доброто не са само за Коледа и Великден, а трябва да са част от ежедневието,каза народният представител от ГЕРБ-Ирена Соколова.Освен за телата, трябва да се погрижим и за душите. Важно е подрастващото поколение

отрано да се запознае с християнските традиции и защо ги почитаме като празници,допълни Соколова. Един от акцентите на „Училище по православие“ е семинарната и презентационна част. Лектори на пъвата сбирка бяха протодякон Любомир Братоев и отец Васил от най-старата църква в Перник „Св.Георги Победоносец“. “За нас е изключителна гордост да бъдем първата организация, която съвместно с представители на нашето духовенство, да положи началото на „Училище по православие”, заяви Милена Миланова-об-

ластен координатор на ЖГЕРБ-Перник. “Децата ни имат нужда от това да знаят смисъла и значението на християнските празници, които отбелязваме. Предстоят ни още две подобни инициативи, които се надявам да успеем да реализираме в рамките на следващия месец, със съдействието на Ирена Соколова” – допълни общинският координатор на ЖГЕРБ-Перник д-р Елза Драгомирова.”Живеем в един изключително материален свят и сякаш душите ни остават празни. Християнската религията е онова, което носи ценности

и ние, като дами и родители сме длъжни да обърнем поглед към истините, които тя ни дава, за човешката същност, взаимоотношенията между хората и символиката, която всяка дата в православния календар носи”,обединиха становището си двете първи дами на жени ГЕРБ – Милена Миланова и д-р Елза Драгомирова. Народният представител Ирена Соколова подари на малчуганите гривнички със символа на християнската вяра – кръст, а на присъстващите 50 семейства хранителни продукти,за децата лакомства и плодове.

1660 сигнала и жалби приети в ЧЕЗ през февруари Силвия ГРИГОРОВА От началото на февруари в ЧЕЗ са приети 1660 сигнала и жалби за високи декемврийски сметки за електроенергия, показват данните на дружеството, които бяха обработени до края на работния ден миналата седмица-8 февруари. Статистиката показва, че най-много сигнали са подадени след 6 февруари, когато ЧЕЗ обяви, че е готова да разгледа всяко съмнение за неправомерно зави-

шени сметки за декември и обеща да предлага възможности за разсрочване на плащането, в случай че не бъдат открити нарушения. От началото на годината са приети общо 2002 сигнала и жалби за високи фактури. Наймного са подадени през центровете за обслужване на клиенти – 1003 броя за периода        01-08 февруари и 288 за целия януари. През денонощния телефон 0700

Приемат се заявления по „Старт в кариерата” Зоя ИВАНОВА До 15 февруари в бюрата по труда в цялата страна ще се приемат заявления на младежи до 29-годишна възраст със завършено висше образование по проект „Старт в администрацията” по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”. Желаещите могат да преминат стаж по притежаваната от тях специалност в Министерството на труда и социалната политика (МТСП), Министерството на здравеопазването (МЗ) или второстепенните разпоредители с бюджетни кредити (ВРБК) към министъра на труда и социалната политика и министъра на здравеопазването.

10 010 и през имейла zaklienta@cez.bg са заявени съответно 657 броя през февруари и 54 броя през януари. „Благодарим на нашите клиенти за подадените сигнали и за доверието, което ни гласуват. Уверявам ги, че ще действаме бързо и професионално при разглеждане на всеки сигнал и жалба и във възможно най-

кратки срокове ще върнем писмен отговор на всеки. Досега проверките ни показват, че повечето жалби са неоснователни. В тези случаи нашите служители са готови да предложат разсрочено плащане на сметките. Стремим се да бъдем максимално гъвкави в намирането на решение за всеки казус”, заяви

Димчо Станев, директор „Обслужване на клиенти” в ЧЕЗ България. Той призова клиентите, които имат съмнения за размера на получената от тях месечна фактура за декември 2012 г., да подадат сигнал в центровете за обслужване на клиенти, на имейла или на денонощния телефонен център.

ОБЛАСТЕН ИНФРМАЦИОНЕН ЦЕНТЪР ГР-ПЕРНИК Перник 2300, ул „Кракра” № 15, тел. 076/600 777, e-mail: oic_pernik@abv.bg

ОИЦ – ПЕРНИК ЩЕ ПРОВЕДЕ ИНФОРМАЦИОНЕН ДЕН В ЗЕМЕН На 12.02.2013 г. (вторник) от 10:00 часа в заседателната зала на община Земен, Областният информационен център – Перник организира информационна среща на тема: „Представяне на Годишния план за работа на ОИЦ – Перник през 2013 г., Индикативните годишни програми за 2013 г. на отделните Оперативни програми, отворени процедури за подбор на проекти, споделяне на добри практики и научени уроци“. Поканени да вземат участие са представители на бизнеса, неправителствени организации, образователни и общински институции и граждани. Областният информационен център – Перник, като част от мрежата на 28-те информационни центрове, е създаден по Проект на Община Перник и финансиран по Договор BG161РО002-3.3.02-00026-С0001 от Оперативна програма „Техническа помощ”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. За допълнителна информация: Ваня Давидова Експерт „Комуникация, информация и логистика” тел./ факс: 076/ 600 777 и 0875/ 13 22 77 e-mail: oic_pernik@abv.bg www.eufunds.bg Проект „Изграждане и функциониране на Областен информационен център – Перник”, Договор №BG161РО002-3.3.02-00026-С0001., финансиран от Оперативна програма „Техническа помощ”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския

3

Ангел Найденов :От Консултативния съвет само тревожни изводи Зоя ИВАНОВА Народният представител Ангел Найденов, който е и зам.председател на ПГКБ изказа становището на левицата относно проведения консултативен съвет при президента и информациите които излязоха след него. В изявлението на Найденов пред народното събрание се казва: „Отговори ли проведеният Консултативен съвет на тези очаквания? И отговора е Не. Създаде международна новина, впрочем предсказана, очаквана и не особено изненадваща. Но и остави тягостно впечатление и поднесе тревожни изводи.Последвалите изявления на министри и представители на управляващата партия, говоренето на президента и мълчанието на премиера, мнението на главния прокурор, че заключението е политическо, засилиха безпокойството и изведоха на преден план въпросите:Какво точно се случва? Беше ли употребен Консултативният съвет и каква е целта на позицията, поднесена от вицепремиера и министър на вътрешните работи.Известно е, че Консултативният съвет стои на едно от най-високите места в системата за национална сигурност, а неговите становища, без да са нормативно обвързващи, очертават зони на съгласие с последващи решения на институции, министерства и ведомства. И тъкмо в значимостта на разглежданите проблеми и в съгласието се корени и репутацията на съвета. Непостигането на съгласие не е изненада, но тогава когато от едната страна остават само управляващите, а срещу тях са всички останали - очевидно има нещо силно смущаващо, за да не кажа сбъркано в представените на съвета доклади. Говоря, разбира се, само за доклади и информации за разследването на атентата на летище Сарафово, като не подценявам въпросите за осъждане на покушението срещу Ахмед Доган и доклада за ситуацията в Близкия Изток и рисковете за България. Всъщност не чухме нищо нито за рисковете, нито за мерките, които предприема България.Какви са оценките на участниците в заседанието: че докладите са непълни, незадоволителни, повърхностни. Разследването не е приключило, предстоят следствени експерименти, очаква се нова информация от наши партньори, а доказателствата са недостатъчни. Може ли това да бъде солидна и сериозна основа за общо становище, посочващо организация, свързана със и стояща зад атентата? Не. Или да кажем не би трябвало. И не предрешава ли това окончателните резултати от следствието?Впрочем да се представят мненията, различни от позицията на българското правителство, като подкрепа за „Хизбула” и за терористите е толкова смешно и нелепо, че не заслужава усилия да бъдат опровергавани. Да, информация за хода на разследването беше отдавна необходима. Парламентарните комисии и парламента като цяло бяха мълчаливо подминавани, догадките се множаха, а това което научавахме, идваше от чуждестранните медии след посещения на наши министри. Защо тогава именно КСНС беше мястото избрано, за да се представи така нареченото обосновано предположение за участие на „Хизбула”? Защо данни и предположения за нечие участие не бяха представени от разследващите органи и компетентни власти?Отговорите според нас са:Заради необходимостта да се компенсират липсващите категорични доказателства;Заради желанието да се сподели отговорността;Заради натиска да се представи политическо становище, приемано като аргумент за признаване на „Хизбула” за терористична организация и в рамките на ЕС.Интересно е защо иначе достойното поведение на българското правителство, нежелаещо да се обвърже със заключение, за което няма достатъчно убедителни доказателства, се промени. Каква е цената за тази промяна и отчита ли тя рисковете за сигурността на хората в България? Цената предстои да разберем, но че не отчита повишените рискове и увеличените опасности, е факт.


4

11 февруари 2013 г.

Общество

Съперник

ÅÒ ïëàùàò 15% äàíúê âúðõó äîõîäèòå ñè îò ñòîïàíñêà äåéíîñò Декларацията може да се изтегли от сайта на НАП

Силвия ГРИГОРОВА От началото на годината всички хора, които сами внасят вноските си здраве, доходите от стопанска дейност на едноличните търговци, получени през 2012 г., се облагат със ставка от 15%. В същото време за доходите,

подлежащи на облагане с данък върху общата годишна данъчна основа, всички физически лица заплащат 10% данък. Така например ЕТ, чиято дейност е производство на керамични изделия, ще заплати 15% върху доходите си от реализацията на продук-

цията си. В същото време ако собственикът на ЕТ получи хонорар по граждански договор, то този доход ще се обложи с данък от 10 на сто. Едноличните търговци, които през 2012 г. не са осъществявали стопанска дейност, не са задължени

да подават декларация през 2013 г. Декларацията за облагане на доходите на физическите лица може да бъде изтеглена от интернет сайта на Националната агенция за приходите. Формулярите се подават до 30 април 2013 г. като декларираният

ОБЩИНСКИ СЪВЕТ -ПЕРНИК ПРОТОКОЛ № 2 гр. Перник, 31.01.2013г. Общинският съвет Перник, на заседание, състояло се на 31.01.2013г., след като обсъди ДЗ вх.№ 22/ 11.01.2013 г. от Пл. Борисов – зам.председател на ОбС Перник и Становища на ПК”ИВСПИ”, ПК”ЗСД” и ПК”ОСКПСК”, относно: Обявяване на конкурс за управител на „СПЕЦИАЛИЗИРАНА БОЛНИЦА ЗА ДОЛЕКУВАНЕ, ПРОДЪЛЖИТЕЛНО ЛЕЧЕНИЕ И РЕХАБИЛИТАЦИЯ“ ЕООД, БЪЛГАРИЯ, област Перник, община Перник, гр. Перник 2300, ул. ПРОТОЖЕРИЦА No 102, тел.: 076/60 44 02, факс: 076/60 44 12, Електронна поща: MBDPLRPERNIK@ABV.BG. На основание чл. 21 ал. 1 т. 9 и ал.2 от ЗМСМА, чл. 147 във връзка с чл. 141 и чл. 137, ал. 1 т. 5 от ТЗ, чл. 63 ал. 1 от Закона за лечебните заведения, Наредба № 9 от 26 юни 2000 г. за условията и реда за провеждане на конкурси за възлагане на управлението на лечебни заведения по закона за лечебните заведения и съгласно чл. 25 от Наредбата за реда и условията за упражняване правата на Община Перник, върху общинската част от капитала на търговските дружества, както и съобразно Правилата за провеждане на конкурси за управители на едноличните общински търговски дружества с ограничена отговорност, Общинският съвет – Перник действащ като орган, който решава въпросите от компетентността на едноличния собственик на капитала на „СПЕЦИАЛИЗИРАНА БОЛНИЦА ЗА ДОЛЕКУВАНЕ, ПРОДЪЛЖИТЕЛНО ЛЕЧЕНИЕ И РЕХАБИЛИТАЦИЯ“ ЕООД , след поименно гласуване с 24 /двадесет и четири/ гласа „ЗА“ прие Р Е Ш Е Н И Е № 386 Обявява конкурс за избиране на Управител на общинско еднолично дружество с ограничена отговорност. I. Обект на конкурса: Избиране на управител на „СПЕЦИАЛИЗИРАНА БОЛНИЦА ЗА ДОЛЕКУВАНЕ, ПРОДЪЛЖИТЕЛНО ЛЕЧЕНИЕ И РЕХАБИЛИТАЦИЯ“ ЕООД . II. Изисквания към кандидатите: 1. да притежават образователно-квалификационна степен “магистър” по медицина, съответно дентална медицина, и квалификация по здравен мениджмънт или лица с образователно-квалификационна степен “магистър” по икономика и управление с призната специалност по медицинска информатика и здравен мениджмънт или по икономика на здравеопазването; 2. да имат най-малко пет години трудов стаж като лекар, съответно лекар по дентална медицина, или икономист; кандидатите, притежаващи образователно-квалификационна степен “магистър” по медицина, съответно дентална медицина, да имат придобита специалност; 3. да не са осъждани на лишаване от свобода за умишлени престъпления от общ характер, освен ако са реабилитирани. 4. Управленски опит – най-малко 3 години в областта на здравеопазването. 5. Да не са лишени от правото да упражняват търговска дейност. III. Необходими документи, място и срок, в който да бъдат подадени: 1. Заявление; 2. Декларация от кандидата за неговото гражданство, както и за обстоятелството, че не е лишен от право да упражнява търговска дейност; 3. Професионална автобиография; 4. Нотариално заверено копие на Диплом за завършено висше образование и професионална квалификация; 5. Свидетелство за съдимост; 6. Документ за трудов/служебен стаж; 7. Медицинско свидетелство; 8. Програма за управление на търговското дружество за целия срок на договора за управление, поставена в запечатан плик, върху който са изписани имената на заявителя и е положен подпис. IV. Информация относно темите - предмет на събеседването може да се получи при Председателя на ОбС Перник в срок до 04.03.2013 г.. V. Допълнителни умения и квалификация носещи предимство на кандидатите: 1. обосновано представяне на приоритетите и задачите на лечебното заведение в съответствие с националната здравна политика; 2. степен на познаване на нормативната уредба; 3. способност да се планират и взимат управленски решения; 4. административни умения, професионални и делови качества; 5. комуникативни способности и организационни способности; 6. способност за обективни преценки и представяне на адекватно разрешение на конкретен проблем. VI. Критерии за оценка на програмите за управление на кандидатите: 1. степен на реална приложимост на поставените цели и задачи на лечебното заведение; 2. съответствие на проекта с нормативната уредба; 3. съответствие на формулираните цели и задачи с вида на лечебното заведение и с предмета на дейност; 4. анализ на здравно-демографски и здравно-икономически показатели; 5. съответствие на разработения проект с обективното състояние на лечебното заведение; 6. логическа структура на разработката; 7. степен на практическо прилагане на придобитите теоретични познания VII. Начин на провеждане на конкурса: Конкурсът ще се проведе на три етапа: 1. проверка на съответствието на представените документи с предварително обявените изисквания; 2. представяне от кандидатите на програма за развитието и дейността на лечебното заведение за тригодишен период; 3. събеседване с кандидатите. Конкурсът ще се проведе на 28.03. 2013 г. от 10.00 часа в сградата на Община Перник ет. 1, Заседателна зала. VIII. Документите за участие в конкурса ще се приемат в деловодството на Общински съвет – Перник, пл. „Свети Иван Рилски“ № 1А от деня следващ деня на публикуването на Решението в един централен и един местен вестник до 04.03.2013 г. IX. Общодостъпно място, на което се обявяват списъците или други съобщения във връзка с конкурса: на таблото в Община Перник, пл. „Свети Иван Рилски“ № 1А и на електронните страници на Общински съвет и на Община Перник; X. Необходимата информация по провеждането на конкурса се предоставя от Общински съвет – Перник и дружеството от деня следващ публикацията на Решението до 04.03.2013 г. включително на телефон 076/60 26 12 XI. Утвърждава проект на договор за възлагане на управлението, (предоставен на кандидатите за участие в конкурса заедно с конкурсната документация). XII. Изпълнението на настоящето решение за организацията и провеждането на конкурса се възлага на Председателя на Общински съвет Перник. Текста на настоящето решение, с изключение на състава на комисията да се публикува в поне един централен и един местен вестник. ПРЕДСЕДАТЕЛ: /инж. ВЛ.КАРАИЛИЕВ/

данък за довнасяне по годишната декларация трябва да бъде внесен в същия срок. 5% отстъпка могат да ползват данъчно задължените лица, които изпратят декларацията си по електронен път, подписана с електронен подпис в срок до 30

април 2013 г. Както през миналата година клиентите на приходната агенция ще подават само онези приложения от декларацията, които са попълнили, тоест няма да се налага да разпечатват и подават цялата данъчна декларация.

Повече информация, както и помощ при попълване на преводните нареждания и пощенските записи, както и данъчните декларации, клиентите на НАП могат да получат на информационния телефон 0700 18 700 на цената на един разговор.

ОБЩИНСКИ СЪВЕТ -ПЕРНИК ПРОТОКОЛ № 2 гр. Перник, 31.01.2013г. Общинският съвет Перник, на заседание, състояло се на 31.01.2013г., след като обсъди ДЗ вх.№ 22/11.01.2013 г. от Пл. Борисов – зам.председател на ОбС Перник и Становища на ПК”ИВСПИ”, ПК”ЗСД” и ПК”ОСКПСК”, относно: Обявяване на конкурс за управител на „МЕДИКО - ДЕНТАЛЕН ЦЕНТЪР 1 - ПЕРНИК“ ЕООД , ЕИК 000385083, БЪЛГАРИЯ, област Перник, община Перник, гр. Перник 2300, ул. СВ.СВ.КИРИЛ И МЕТОДИЙ №55, тел.: 60 66 97 На основание чл. 21 ал. 1 т. 9 и ал.2 от ЗМСМА, чл. 147 във връзка с чл. 141 и чл. 137, ал. 1 т. 5 от ТЗ, чл. 63 ал. 1 от Закона за лечебните заведения, Наредба № 9 от 26 юни 2000 г. за условията и реда за провеждане на конкурси за възлагане на управлението на лечебни заведения по закона за лечебните заведения и съгласно чл. 25 от Наредбата за реда и условията за упражняване правата на Община Перник, върху общинската част от капитала на търговските дружества, както и съобразно Правилата за провеждане на конкурси за управители на едноличните общински търговски дружества с ограничена отговорност, Общинският съвет – Перник действащ като орган, който решава въпросите от компетентността на едноличния собственик на капитала на „МЕДИКО - ДЕНТАЛЕН ЦЕНТЪР 1 - ПЕРНИК“ ЕООД , след поименно гласуване с 23 /двадесет и три/ гласа „ЗА“ прие Р Е Ш Е Н И Е № 387 Обявява конкурс за избиране на Управител на общинско еднолично дружество с ограничена отговорност, при следните условия: I. Обект на конкурса: Избиране на управител на „МЕДИКО - ДЕНТАЛЕН ЦЕНТЪР 1 - ПЕРНИК“ ЕООД. II. Изисквания към кандидатите: 1. Да притежават образователно-квалификационна степен “магистър” по медицина, съответно дентална медицина, и квалификация по здравен мениджмънт или лица с образователно-квалификационна степен “магистър” по икономика и управление с призната специалност по медицинска информатика и здравен мениджмънт или по икономика на здравеопазването. 2. Да имат най-малко пет години трудов стаж като лекар, съответно лекар по дентална медицина, или икономист; кандидатите, притежаващи образователно-квалификационна степен “магистър” по медицина, съответно дентална медицина, да имат придобита специалност; 3. Да не са осъждани на лишаване от свобода за умишлени престъпления от общ характер, освен ако са реабилитирани. 4. Управленски опит – най-малко 3 години в областта на здравеопазването. 5. Да не са лишени от правото да упражняват търговска дейност. III. Необходими документи, място и срок, в който да бъдат подадени: 1. Заявление; 2. Декларация от кандидата за неговото гражданство, както и за обстоятелството, че не е лишен от право да упражнява търговска дейност; 3. Професионална автобиография; 4. Нотариално заверено копие на Диплом за завършено висше образование и професионална квалификация; 5. Свидетелство за съдимост; 6. Документ за трудов/служебен стаж; 7. Медицинско свидетелство; 8. Програма за управление на търговското дружество за целия срок на договора за управление, поставена в запечатан плик, върху който са изписани имената на заявителя и е положен подпис. IV. Информация относно темите - предмет на събеседването може да се получи при Председателя на ОбС Перник в срок до 04.03.2013 г.; V. Допълнителни умения и квалификация носещи предимство на кандидатите: 1. обосновано представяне на приоритетите и задачите на лечебното заведение в съответствие с националната здравна политика; 2. степен на познаване на нормативната уредба; 3. способност да се планират и взимат управленски решения; 4. административни умения, професионални и делови качества; 5. комуникативни способности и организационни способности; 6. способност за обективни преценки и представяне на адекватно разрешение на конкретен проблем. VI. Критерии за оценка на програмите за управление на кандидатите: 1. степен на реална приложимост на поставените цели и задачи на лечебното заведение; 2. съответствие на проекта с нормативната уредба; 3. съответствие на формулираните цели и задачи с вида на лечебното заведение и с предмета на дейност; 4. анализ на здравно-демографски и здравно-икономически показатели; 5. съответствие на разработения проект с обективното състояние на лечебното заведение; 6. логическа структура на разработката; 7. степен на практическо прилагане на придобитите теоретични познания. VII. Начин на провеждане на конкурса: Конкурсът ще се проведе на три етапа: 1. проверка на съответствието на представените документи с предварително обявените изисквания; 2. представяне от кандидатите на програма за развитието и дейността на лечебното заведение за тригодишен период; 3. събеседване с кандидатите. Конкурсът ще се проведе на 28.03. 2013 г. от 13.00 часа в сградата на Община Перник ет. 1, Заседателна зала. VIII. Документите за участие в конкурса ще се приемат в деловодството на Общински съвет – Перник, пл. „Свети Иван Рилски“ № 1А от деня следващ деня на публикуването на Решението в един централен и един местен вестник до 04.03.2013 г. IX. Общодостъпно място, на което се обявяват списъците или други съобщения във връзка с конкурса: на таблото в Община Перник, пл. „Свети Иван Рилски“ № 1А и на електронните страници на Общински съвет и на Община Перник; X. Необходимата информация по провеждането на конкурса се предоставя от Общински съвет – Перник и дружеството от деня следващ публикацията на Решението до 04.03.2013 г. включително на телефон 076/60 26 12 XI. Утвърждава проект на договор за възлагане на управлението, (предоставен на кандидатите за участие в конкурса заедно с конкурсната документация). XII. Изпълнението на настоящето решение за организацията и провеждането на конкурса се възлага на Председателя на Общински съвет Перник. Текста на настоящето решение, с изключение на състава на комисията да се публикува в поне един централен и един местен вестник. ПРЕДСЕДАТЕЛ: /инж. ВЛ.КАРАИЛИЕВ/


Моля заплащайте, рекламните си карета от 01. до 05.01.2013 г. От ръководството на вестника!!!

Рекламно приложение

®

Понеделник, 11 февруари 2013 г., брой 28 /5144 / година XХ

БРОКЕРСКА КАНТОРА

ÀËÄÈÍÀ УЛ. ТЪРГОВСКА 13, ЕТ. 2

ТЕЛ. 076/60 03 01 01;; 60 86 86; 0898/528 306; 0898/640 456; 0878/528 026; 0879/628 687 E-mail:aldina_imot@abv.bg БИЗНЕС ОФЕРТИ: 1. Нов магазин, Ид.ц., 24 кв.м - 19 800 евро 2. Търговски обект, Изток, топ-място, 200 кв.м, + градина 80 кв.м, работещ, напълно оборудван - 250 000 лв. ГАРСОНИЕРИ: 1. Пашов, ет. 3, започнат ремонт, юг - 25 000 лв. 2. Изток, ет. 6, ТЕЦ, юг, отлична - 27 500 лв. 3. Изток, ет. 5, ТЕЦ, тер. - 25 000 лв. 4. Мошино, ет. 7, ТЕЦ, преустроена - 26 500 лв. 5. Център, ет. 3, ТЕЦ, тх, юг, таван - 35 800 лв. 6. Проучване, ет. 6, ТЕЦ - 26 000 лв. 7. Пашов, ет. 5, ТЕЦ, 2 тер. - 25 000 лв. 8. Пашов, ет. 3, ТЕЦ, юг, ремонт - 27 500 лв. 9. Дараци, ет. 7, ТЕЦ, тер. - 27 000 лв. 10. Тева, ет. 4, ет. 2 южни, без ТЕЦ - 21 000 лв. 11. Изток, ул. Ю. Гагарин, ет. 5, след ремонт- 24 500 лв. ДВУСТАЙНИ: 1. Ид.ц., ет. 6, тх., ТЕЦ, тер., юг - 22 000 евро 2. ул. Кракра, ет. 4, тх., ТЕЦ, тер., таван- 28 000 евро ул. Кракра, ет. 2, тх., ТЕЦ, таван - 58 000 лв. 3. Проучване, ет. 1, ТЕЦ, 2 тер. - 36 000 лв. 4. Проучване, ет. 7, ТЕЦ, 2 тер. - по договаряне 5. Тв. ливади, ет. 2, тх., пл.,таван, ТЕЦ - 36 000 лв. 6. Тв. ливади, ЕПК, ТЕЦ, 2 тер., обзаведен- 43 000 лв. 7. Мошино, ет. 7/8/, ТЕЦ, 2 тер., преустр., отличен, с обзавеждане - 33 500 лв. 8. Мошино, ет. 5, изток/запад, преустр.- 34 800 лв. 9. Мошино, ет. 5, ТЕЦ, 2 тер. - 32 000 лв. 10. Тева, ет. 5, ТЕЦ, 2 тер. - 25 200 лв. 11. Тева, ТЕЦ, 2 тер. - 30 000 лв. 12. Тева, ет. 3, преустр., саниран - 32 500 лв. 13. Пашов, ТЕЦ, тер. - 28 200 лв. 14. Пашов, ет. 4, ТЕЦ, тер. - 26 500 лв. 15. Ю. Гагарин, ет. 4, 2 тер., ТЕЦ - 38 800 лв. 16. Ю. Гагарин, ет. 5, ТЕЦ, тер., вътр. - 23 000 лв. 17. Ю. Гагарин, ет. 6, 2 тер., луксозен, нов блок - 46 000 лв. 18. Ю. Гагарин, ет. 5, ТЕЦ, 2 тер., вътр. - 35 800 лв. 19. Изток, ет. 5, ТЕЦ, 2 тер. - 31 900 лв. 20. Изток, ет. 3, ТЕЦ, 2 тер. - 36 500 лв. 21. Могиличе, тх., без ТЕЦ, ет. 2, 3 тер.- 42 000 лв. ТРИСТАЙНИ: 1. Монте Карло, 80 кв.м, ТЕЦ, тер., отл. блок- 58 000 лв. 2. ул. Струма, ет. 5, ТЕЦ, тер., таван - 31 500 евро 3. Център, ет. 2, монолит. стр., ТЕЦ - 38 800 евро 4. СЦ, ет. 4, ТЕЦ, тер. - 78 800 лв. 5. Ид.ц., ет. 1, 96 кв.м, тх., таван - 34 600 евро 6. Пашов, ет.6, ТЕЦ, PVC, вътрешен - 41 000 ЛВ. 7. Пашов, ет. 3, тх., тец, 2 тер. - 55 000 лв. 8. Пашов, ет. 3, вътр., непреходен, лукс- 47 000 лв. 9. Мошино, ет. 3, непреходен, ТЕЦ - 43 000 лв. 10. Тева, ет. 2, ТЕЦ, непреходен - 33 600 лв. 11. Радомир, кв. Тракия, ет. 7/8/ - 20 500 лв. КЪЩИ ВИЛИ И ПАРЦЕЛИ: 1. Къща, над Автогарата, верт. близнак, 2 ет., РЗП: 120 кв.м, дв. 160 кв.м - 21 800 лв. 2. Къща, Драгичево, груб стр., 2 ет., по 3 стаи, дв. 540 кв.м - 36 000 евро 3. Къща, Рударци, 2 ет., таван, дв. 1 033 кв.м - 42 000 евро 4. Къща, Кладница сутер., етаж и таван, пл., дв. 400 кв.м - 36 200 евро 5. УПИ, с. Кладница, 500 кв.м - 18 800 евро 6. УПИ, Кладница, 374 кв.м, равен, слънчев, на асф. /с гараж и wc, 30 кв.м/ - 19 500 евро 7. УПИ, 635 кв.м, с. Садовик - 4 900 лв. 8. Парцел, кв.Калкас, 500 кв.м, с малка постройка 7 500 лв. 9. УПИ 223 кв.м, Драгановец - 11 000 лв. 10. УПИ, равно, над Автогарата, 440 кв.м, 474 кв.м; 490 кв.м 11. УПИ, 580 кв.м, с. Велковци - 6 500 лв. 12. УПИ, 1 200 кв.м, Бучино, ток, вода- 16 евро/кв.м 13. Парцел на Е-79 до път. възел Даскалово, 2 дка, за обслужващи дейности 14. УПИ, 590 кв.м, над Автогарата - 19 800 лв. 15. УПИ, четири парцела х 1 дка, един до друг, с. Арзан /брезнишко/ - х 10 лв. кв.м 16. ПИ, с. Рударци, 1 800 кв.м - 14 евро/кв.м 17. ПИ, с. Люлин, 360 кв.м, ток, вода - 3 800 лв. 18. Парцел, кв. Рудничар, 266 кв.м - 4 500 лв. ТЪРСИ ПОД НАЕМ: 1. Гарсониери, Двустайни, в Центъра и кв. Изток, веднага КУПУВА: 1. Гарсониера, с тераса, ТЕЦ, кв. Изток от 2 до 5 ет. 2. Гарсониера, Изток, Проучване, ет. 2, ет. 4 3. Гарсониера, с тераса, в Центъра 4. Двустаен, Тв. ливади, Пашов - до 37 000 лв. 5. Двустаен, в Изток /Мошино/, ремонтиран 6. Двустаен, тухлен в Центъра 7. Голям тристаен в Центъра 8. Двустайни и Тристайни, Тева, до ет. 4 9. Къща с двор, над 500 кв.м, в окол. села- 20 000 лв.

Агенцията е създадена през 1994 г.

ул. "Търговска" 42, ет. 1 стария съд тел. 076/60 28 94; 076/60 57 67/дом./ GSM: 0888/240 895; 0878/39 57 67

"Мила ЕМ" ЕООД

Агенцията работи и в събота от 9.00 ч. до 15.00 ч ГАРСОНИЕРИ: 1. Тв. ливади, лукс, ремонт - 33 000 лв. 2. Център, ет. 7, ТЕЦ, тер., таван - 34 000 лв. 3. Тева, ТЕЦ, тер., ет. 7/н/ - 20 000 лв. 4. Мошино, ет. 7 /н/, ТЕЦ - 24 000 лв. 5. Изток, Албените, ет. 2, ТЕЦ - 24 000 лв. ДВУСТАЙНИ: 1. Център, ет. 2, ТЕЦ, 2 тер. - 46 000 лв. 2. Център, ет. 5, ТЕЦ, 3 тер., юг, РVС, таван - 29 000 евро 3. Тв. ливади, ет. 1., ТЕЦ, тер - 30 000 лв. 4. Дараци, ет. 5, ТЕЦ, 2 тер. - 40 000 лв. 5. Пашов ет. 7, 1 тер. ТЕЦ - 30 000 лв. 6. Тева, ет. 5, ТЕЦ, 2 тер. - 30 000 лв. 7. Изток, Албените, ет. 7, ТЕЦ, 2 тер. - 35 000 лв. 8. Изток, ТЕЦ, 2 тер., тх., на пазара - 42 000 лв. 9. Изток, ет. 1, ТЕЦ - 28 000 лв. 10. Проучване, ет. 7, ТЕЦ, 2 тер. - 38 000 лв. ТРИСТАЙНИ: 1. Пашов, ТЕЦ, 3 тер., ет. 1 - 34 000 лв. 2. Пашов, ет. 4, ТЕЦ, 3 тер. - 40 000 лв. 3. Проучване, ет. 3, ТЕЦ, 2 тер., мн. добър, ремонт, РVС - 56 000 лв. 4. Изток, ет. 1, ТЕЦ, 3 тер., РVС - 40 000 лв. 5. Изток, ет. 5, ТЕЦ, 2 тер. - 38 000 лв. 6. Изток, 2 тер., ТЕЦ, лукс, ремонт - 50 000 лв. 7. Тева, ет. 1, без ТЕЦ - 28 000 лв. 8. Ид.ц., 2,98 кв.м, ТЕЦ, непреходен, с части от магазин - 63 000 евро ДАВА ПОД НАЕМ: 1. Център, ТЕЦ, 3 тер., обзаведен - 200 лв. 2. Тристаен, Център, ет. 5, обзаведен - 180 лв.

Рекламен офис: гр. Перник - 2300 х-л "Струма", ет. 2, ст. 208 телефон/факс: 076/60 31 29

КАЛИ-КОНСУЛТ ЕООД

Хотел “Струма”, ет. 1, стая 113 дом.: 076/60 51 27

0898/620 696; 0878/620 925

1. Гарсониера, ул. Струма, ет. 4 - 26 000 лв. 2. Гарсониера, Пашов, ет. 3, РVС, санирана - 25 000 лв. 3. Двустаен, Пашов, ет. 4, юг, 1 тер. - 35 000 лв. 4. Тристаен, ул.Вардар, ет.1 /непрех./, таван, мазе - 35 000 евро 5. Тристаен, Топ-център, таван, мазе - 55 000 евро 6. Тристаен, Център, ет. 3, в района на Пожарната - по договаряне 7. Тристаен, Център, 118 кв.м, + подземен гараж - 75 000 евро 8. Тристаен, ул. ‘’Епископ Киприян’’, ет. 8 - 56 000 лв. 9. Тристаен, Изток, ет. 1, непреходен - 35 000 лв. 10. Тристаен, Мошино, непрех., на спирка, ет. 3 - 37 500 лв. 11. Спешно Къща, с. Прибой, с лятна кухня, дв. 800 кв.м - 9 500 лв. 12. Къща, Габров дол, гараж, етаж, таван, дв. 470 кв.м - 29 000 лв. 13. Къща, с. Кошарево, сутерен, етаж и тавански етаж, гараж, пл., дв. 830 кв-.м - 33 000 лв. 14. Стара Къща, с. Извор, дв. 870 кв.м - 10 000 лв. 15. Къща, над Профилакториума, РЗП: 260 кв.м, дв. 400 кв.м - 63 000 евро 16. Вила, с. Ковачевци, РЗП: 150 кв.м, дв. 600 кв.м - 28 000 лв. 17. УПИ, 376 кв.м, център, за жил. строителство - 50 000 евро 18. Парцел, Център, 380 кв. м - по договаряне 19. Парцел, Калкас, 822 кв.м, ток, вода, на път - по договаряне 20. Парцел, с. Богданов дол, 1 100 кв.м - 12 000 лв. 21. Парцел, с. Конска, 1 000 кв.м, равен, ток, вода - 8 000 лв. 22. Парцел, Мещица, 600 кв.м, със стара къща - 16 000 лв. ДАВА ПОД НАЕМ: 1. Гарсониера, Изток, до ДСК, надпартер, юг, тер. - 160 лв. 2. Двустаен, Изток, ет. 6, юг, необзаведен - 180 лв. 3. Тристаен, Ид.ц., нап. обз., след ремонт - 400 лв. 4. Тристаен, Мошино, нап. обз. - 300 лв. / за работници 350 лв./ 5. Етаж от къща, Варош, полуобзаведен, след осн. ремонт - 250 лв. 6. 5 Офиса в масивна сграда, на Бучински път, удобни за детска градина, зъболекарски кабинет, хоспис 7. Офис, до Съда, без ТЕЦ - 150 лв.

АГЕНЦИЯ

ПЕРНИШКИ ИМОТИ-ЕЛИТ 18 - ГОДИШНА ТРАДИЦИЯ!

www.pernishkiimoti.imot.bg pernishkiimoti@abv.bg

ул. "Кракра"N:15вх. "Б", ет. 2, ап. 3 /над Ловното/

Член на НСНИ и РСНИ

076/60 04 15 0888/222 656 0879/460 763

ГАРСОНИЕРИ: 1. Гарсониера, Проучване, ет. 6, ТЕЦ - 26 000 лв. 2. Гарсониера, Тв. ливади, ет. 1, пл. 60 кв.м - 27 500 лв. 3. Гаросниера, Тв.ливади, ет.1, ч.гред., 59 кв.м, ТЕЦ - 25 500 лв. 4. Гараж, Н. Цанов, 20 кв.м, подземен - 8 000 евро ДВУСТАЙНИ: 1. Двустаен, Център, ет. 8 /от 10/, ТЕЦ, тер. - 24 000 евро 2. Двустаен, От. Паисий, ет. 2, 2 тер., ТЕЦ, южна - 24 000 евро 3. Двустайни, Ид.ц., ет. 2, ТЕЦ, тер, юг, 72 кв.м, 66 кв.м - 28 000 евро 4. Двустаен, Ид.ц., ул. Търговска, ет. 3, ТЕЦ, 2 тер., РVС и изолация - 70 000 лв. 5. Двустаен, Топ-център, ет. 3, ТЕЦ, тер. - 30 000 евро 6. Двустаен, около Печатницата, ет. 1, 2 тер., ТЕЦ - 48 000 лв. 7. Двустаен, на Пазара,, ет.3, 78 км.м, лукс, ТЕЦ, тер. 33 000 евро 8. Двустаен, Ид.ц., ет.7/10/, ТЕЦ, тер. 29 000 евро 9. Двустаен, Пашов, ет. 7/8/, ТЕЦ, 2 тер. - 28 500 лв. 10. Двустайни, Пашов, ет. 2, ет. 5, ТЕЦ, 2 тер. - 17 000 евро, по договаряне 11. Двустаен, Мошино, ет. 4/6 нов, 82 кв.м, 2 тер., гараж - 34 000 евро 12. Двустаен, Радомир, около Полицията, ет. 7, след ремонт - 32 000 лв. ТРИСТАЙНИ: 1. Тристаен, ул. Искър, ет. 1, 90 кв.м, ТЕЦ, тер. - 29 000 евро 2. Тристаен, Ид.ц., ет. 1, ТЕЦ, 2 тер., 9 ет. блокове - 37 000 евро 3. Тристаен, Ид.ц., ет. 2, лукс, с обзавеждане, 2 тер., ТЕЦ, 96 кв.м - 52 000 евро 4. Тристаен, Ид.ц., ет. 2, нов блок, ТЕЦ, 2 тер., 94 кв.м - 100 000 лв. 5. Тристаен, ул. Кракра, ет. 2, лукс, 2 тер. ТЕЦ - 60 000 евро 6. Спешно Тристаен, Тв. ливади, ет. 11, ТЕЦ, 3 тер. - 45 000 лв. 7. Тристаен, Пашов, ет. 8 2 тер., РVС, лукс - 47 000 лв. 8. Тристаен, Тева, ет. 4, ТЕЦ, 2 тер. - 37 000 лв. 9. Тристаен, Изток, ул. Р. Димитров, ет. 7/8, ТЕЦ, 2 тер. - 36 000 лв. 10. Тристаен, Изток, ул. Ю. Гагарин, ет. 7/8, ТЕЦ, 2 тер. - 42 000 лв. 11. Тристаен, Изток, НОЕ, ет. 1, 105 кв.м, подх. за живеене и офис, лукс, тер., камина- 31 000 евро 12. Тристаен, Изток, Бл.Гебрев, ет.3/4/, 83 кв.м, тец, тер., тх. 50 000 лв. 13. Тристаен, Изток, ет. 1, РVС, подобрения, 2 тер., ТЕЦ - 23 500 евро ЧЕТИРИСТАЙНИ: 1. Четиристаен, Топ-център, 210 кв.м, ет. 5, луксозна нова сграда - 850 евро/кв.м 2. Мезонет, Център, 140 кв.м, с гараж, лукс, обзаведен с 1/12 част от двор - 110 000 евро 3. Четиристаен, Ид.ц., ж.с.к. Колош, ТЕЦ, 2 тер., ет. 5, лукс обзавеждане - 70 000 евро 4. Мезонет, ИД.ц., 149 кв.м, с акт 16, ТЕЦ, 3 тер., лукс, ул. Н. Цанов - 89 400 евро КЪЩИ И ПАРЦЕЛИ: 1. Къща, при Гаров район, 2 ет., РЗП: 150 кв.м, дв. 160 кв.м - 72 000 лв. 2. Къща, 2 ет., Пригаров р-н, за: 56 кв.м, дв: 175 кв.м, ПВЦ, климатик - 60 000 лв. 3. Къща над Автогарата, 2 ет., с мазета, ЗП: 76 кв.м, дв. 500 кв.м, гараж - 48 000 евро 4. Къща, Драгановец, сут. + 2 ет., ЗП: 72 кв.м, дв. 220 кв.м - 39 000 евро 5. Къща, до Полицията, близнак, гредоред, 73 кв.м, дв. 318 кв.м, гараж - 35 000 лв. 6. Къща, при Гаров район, ЗП: 2 ет. х 86 кв.м, дв. 861 кв.м - 65 000 лв. 7. Два броя УПИ, Радина чешма, съседни с обща площ 1 285 кв.м - по 22 лв./кв.м 8. Парцел, над Автогарата, 1 171 кв.м, с къща, ЗП: 94 кв.м, 1 ет., делим - 40 000 евро БИЗНЕС ИМОТИ: 1. Заведение, Изток, 68 кв.м, нап. оборудвано, с лятна кухня, 150 кв.м - 75 000 евро 2. Магазини, Център, ул. Кракра, 90 кв.м, 100 кв.м - 105 000 лв./без ДДС/, 155 000 лв. 3. Магазин, Пашов, 46 кв.м, ТЕЦ, тх. - 30 000 евро 4. Магазин, за хр. стоки, 80 кв.м, с кафе, оборудвано, лукс, 120 кв.м, прил. терен 80 кв.м- 250 000 лв. 5. Магазин, Изток, РЗП: 70 кв.м, нова сграда - 600 евро/кв.м 6. Търговска сграда, на гл. път, РЗП: 390 кв.м, дв. 612 кв.м, 3 ет., РЦ, на гл. път - 125 000 евро 7. Пром. сграда, Караманица, ЗП: 391 кв.м, с прилежащ терен 1 342 кв.м - 255 000 лв./с ДДС 8. УПИ, Център, 500 кв.м, за жил. стр. /с възможност за закупуване на още 390 кв.м/ - 50 000 евро 9. УПИ, Винпром, с лице на ВГМ от 1 563 кв.м, с проект за автосервиз - х 50 евро/кв.м 10. УПИ, Изток, на ВГМ, с лице 30 м, 991 кв.м, за обс. дейности - 70 евро/кв.м 11. УПИ, Радомир, 3 802 кв.м, за фото-волт. центр., на гл. път Перник-Кюстендил - 20 евро/кв.м ДАВА ПОД НАЕМ: 1. Гарсониера, Тв. ливади, нап. обзаведена - 250 лв. 2. Двустаен, Тв. ливади, луксозен, обзаведен, ет. 13, /за студенти/ - 300 лв. 3. Двустаен, Изток, ет. 5, ТЕЦ, тер., необзаведен - 200 лв. 4. Тристаен, Пашов, ет. 4, напълно обзаведен, добър вид - 350 лв. 5. Тристаен, Изток, УТИНОР, лукс, обзаведен - 450 лв. 6. Магазин, Ид.ц., 44 кв.м - 660 лв. 7. Хале, Стомана, 700 кв.м с кран-12 т, телфер-9 т., за производство или склад - 3 000 лв.

0898/47 12 53; 0878/47 12 53; 076/59 07 07; 02/448 40 60

площад "Кракра Пернишки” Бл.14-Б, офис 9, партер/до сл. София/ Нова сграда Изток с акт 16 от 2008 г., ЛИЗИНГ до 15 г. Собственост върху земята. Апартамети от 72 кв.м до 100 кв.м Уникална цена от 390 евро/кв.м

1. Едностаен Център 55 м2, тухла, плоча, тераса - 23 700 евро 2. Едностаен, ЦГЧ, тх., тер., реновиран - 26 500 евро 3. Едностаен Пашов, ет. 7, РVС, преустр. в 2ст. - 13 700 евро 4. Едностаен Тева, ет. 4, тер, южен, за ремонт - 10 500 евро 5. Едностаен Тева, ет.5, ТЕЦ, преустр, лукс - 15 800 евро 6. Едностаен Мошино, ет. 7, преустр, ТЕЦ - 12 700 евро 7. Едностаен Мошино, ет. 7, РVС, реновиран - 12 800 евро 8. Едностаен Изток, ет. 3, преустр. в 2 ст., РVС - 17 100 евро 9. Едностаен Изток, ет. 2,тераса, ТЕЦ, по БДС - 13 300 евро 10. Едностаен Изток, ет. 5, ТЕЦ, реновиран - 12 700 евро 11. Едностаен Изток, ет. 5, тер., южен, реновиран - 14 300 евро 12. Двустаен ЦГЧ, ет. 1, тухла, тер, РVС -26 500 евро 13. Двустаен ЦГЧ, ет. 8/10/, тухла, югозапад - 26 600 евро 14. Двустаен ЦГЧ, ет. 3, тухла, 3 тер, изцяло юг - 29 000 евро 15. Двустаен ЦГЧ, ет. 2, ЕПК, ТЕЦ, двойна тераса - 28 999 евро 16. Двустаен, ЦГЧ, ет. 6, тх., за ремонт - 21 500 евро 17. Двустаен, Тв. ливади, ет. 1, 62 кв.м, тх., до магазини- 13 200 евро 18. Двустаен Тв. ливади, ЕПК, ет. 13/15/, лукс - 22 999 евро 19. Двустаен Пашов, ет. 5, ТЕЦ, тер, с обзавеждане - 13 500 евро 20. Двустаен Пашов, ет. 6, ТЕЦ, РVС, две тер - 20 999 евро 21. Двустаен Мошино, ет. 6, ново стр. до ключ - 21 500 евро 22. Двустаен, Ю. Гагарин, ет. 7, реновиран - 26 600 евро 23. Двустаен Юр. Гагарин, ет. 8, ТЕЦ, тераса - 11 999 евро 24. Двустаен Бл. Гебрев ,ет. 2, тухла, без ТЕЦ - 15 800 евро 25. Двустаен Бл. Гебрев, ет. 4, тераса, реновиран - 18 400 евро 26. Двустаен Бл. Гебрев, ет. 3, РVС, ЛО, тухла - 17 890 евро 27. Двустаен Юр. Гагарин -тип"Утинор", ет. 6, тераса - 23 000 евро 28. Двустаен Юр. Гагарин, 78 м2, ЕПК, ет.7, реновиран- 34 000 евро 29. Двустаен Юр. Гагарин, ет. 1, удобен за бизнес - 21 500 евро 30. Двустаен Юр. Гагарин, ет. 3, РVС, тер, ТЕЦ - 18 500 евро 31. Тристаен ЦГЧ, ет. 2, тухла, лукс - 62 000 евро 32. Тристаен ЦГЧ, ет. 5, тухла, ТЕЦ, тер - 35 000 евро 33. Тристаен ЦГЧ, ет. 3, реновиран, с обзавеждане - 43 500 евро 34. Тристаен Мошино, ет. 5, непрех, до СОУ - 20 500 евро 35. Тристаен, тип УТИНОР, ет. 3, подобрения - 35 000 евро 36. Тристаен -105 м2, ет. 6, тип УТИНОР, ТЕЦ, с екстри- 44 500 евро 37. Тристаен Изток, до ОДЗ, непреходен, реновиран - 22 999 евро 38. Четиристаен, ЦГЧ, ет. 4, тх., 100 кв.м, до площада - 62 000 евро А К Ц И Я: Само за два апартамента по избор в нова сграда, жк. Изток - Тристаен 96 м2 - 30 500 евро; Двустаен 73 м2 - 23 300 евро


6

11 февруари 2013 г.

РЕГИОНАЛНА БРОКЕРСКА ВЕРИГА

Имоти

Съперник

ДОМ ЗА ВАС

www.domzavas.hit.bg 0898/973 235 тел. 076/60 54 43 СОФИЯ - ПЕРНИК - РАДОМИР - КЮСТЕНДИЛ 076/60 26 26; 076/60 46 76; 0886/796 902; 0777/80448 www.simeond.imot.bg Ул. "Търговска" 42 eт. 2, ст. 5/стария съд/ ул. "Кирил и Методий" 4 /до сладкарница Виена/

ПРОДАВА: 1. Гарсониера, Проучаване, ет. 2, ТЕЦ, тер. - 26 000 лв. 2. Гарсониера, Ид.ц., ет. 7, тх., пл., ТЕЦ, 2 тер. - 27 000 лв. 3. Гарсониера, Тв. ливади, ет. 1, тх., пл., 57 кв.м - 25 000 лв. 4. Двустаен, ИЦ, ет. 7, тх., пл., ТЕЦ, 3 тер., юг - 42 000 лв. 5. Двустаен, ИЦ, тх., пл., ТЕЦ, ет. 1, ет. 2, тер. - 55 000 лв. 6. Двустаен, ИЦ, ет. 2, тх., пл., 2 тер., 64 кв.м, ТЕЦ - 45 000 лв. 7. Двустайни, ИЦ, ет. 1, РVС, тх., пл., тер., мазе, таван - 30 000 евро 8. Двустаен, ИЦ., 65 кв.м, ет. 6, ТЕЦ, тер. - 39 000 лв. 9. Двустаен, Дараци, ет. 6, ТЕЦ, 2 тер. - 38 000 лв. 10. Двустайни, Проучване, ет. 1, ет. 7, ТЕЦ, 2 тер. - 36 000 лв.; 39 000 лв. 11. Двустаен, Пашов, тх., пл., ТЕЦ, 3 тер., след ремонт - 52 000 лв. 12. Тристаен, Център, ет. 3, тх., ТЕЦ, 3 тер., таван, мазе - 36 000 евро 13. Тристаен, Ид.ц., ЕПК, ТЕЦ, тер. - 55 000 лв. 14. Тристаен, ул. Търговска, ет. 2 тер. - 52 000 евро 15. Къща, кв. Ралица, РЗП: 216 кв.м, л.о., гараж - 45 000 евро 16. Къща, Батановци, 2 ет., тх., гредоред, дв. 900 кв.м - 24 000 лв. 17. Къща, Батановци, тх., пл., РЗП: 140 кв.м. дв. 335 кв.м. - 50 000 лв. 18. Къща, кв. Клепало, тх., пл., РЗП: 128 кв.м, дв. 450 кв.м - 35 000 евро 19. Къща, кв. Клепало РЗП: 144 кв.м., 2 гаража, дв. 470 кв.м. - 64 000 лв. 20. Къща, кв. Ралица, РЗП: 432 кв.м, дв. 636 кв.м - 80 000 евро 21. Къща, кв. Ралица, 2 ет., РЗП: 164 кв.м, дв. 405 кв.м - 55 000 лв. 22. УПИ, Драгичево, 947 кв.м, ъглов, ток, вода - 27 000 евро 23. УПИ, Кладница, 932 кв.м, ток, вода, стара къща - 35 500 евро ДАВА ПОД НАЕМ: 1. Двустаен, Проучване, ч. обзаведен, без ТЕЦ - 170 лв. 2. Помещение, Ид.ц., ЗП: 240 кв.м - 2 400 лв.

“ИНТЕЛЕКТ” ЕООД ÊÂ. ÈÇÒÎÊ, ÓË. “ÁË. ÃÅÁÐÅ” áë. 66; âõ. À; åò.1 /ÁËÎÊÀ Ñ/Ó Ò-ìàðêåò/ www.intelekt2000.portalimoti.com Тел. 076/670 900; 076/607 707 0898/726 803 ; 0898/451 500; 0888/716 538/

АПАРТАМЕНТИ: 1. Гарсониера, Проучване, ет. 3, обзаведена - 16 000 евро 2. Гарсониера, Мошино, ет. 2, юг, тер. - 28 000 лв. 3. Гарсониера, Мошино, ет. 5, юг, обзаведена - 26 000 лв. 4. Гарсониера, Изток, ет. 4, тх., пл., 55 кв.м, лукс - 24 500 евро 5. Двустаен, Ид.ц., ет. 6, тх. - 39 000 лв. 6. Двустаен, Проучване, ет. 2, подобр. - 37 000 лв. 7. Двустаен, ул. От. Паисий, ет. 3, 2 тер., тх., пл. - 60 000 лв. 8. Двустаен, ул. Струма, ет. 5, тх., пл., юг - 32 000 евро 9. Двустаен, Пашов, ет. 5, преустр., лукс - 55 000 лв. 10. Двустаен, Пашов, ет. 2, юг, преустр., лукс, с гараж - 52 000 лв. 11. Двустаен, Тв. ливади, ет. 2, тх., пл. - 33 000 лв. 12. Двустаен, Мошино, ет. 1, нов, юг, 1 тер., лукс - 40 000 евро 13. Двустаен, Мошино, нов, с гараж, ет. 4 - 67 000 лв. 14. Двустаен, Изток, ет. 2, тх., РVС - 29 500 лв. 15. Двустаен, Изток, ет. 2, ремонт, обзаведен, юг - 40 000 лв. 16. Тристаен, ул. Кракра, 120 кв.м, ремонт - 65 000 евро 17. Тристаен, Пашов, ет. 8, мн. добър - 39 000 лв. 18. Тристаен, Изток, ет. 1, непрех. - 32 000 лв. 19. Тристаен, Изток, ет. 5 - 48 000 лв. 20. Тристаен, Изток, ет. 3, непрех., лукс, обз. - 55 000 лв. 21. Тристаен, Изток, ет. 3, тх., РVС, зад Кметството - 36 000 лв. 22. Тристаен, Изток, ет. 6, обзаведен - 52 000 лв. 23. Тристаен, Албените, ет. 3, непреходен - 38 500 лв. 24. Четиристаен, Изток, ет. 3, нов блок - 40 000 евро 25. Четиристаен, Изток, до Кметството, 135 кв.м, тх., пл. - 48 000 евро 26. Mногостаен, СЦ, ново стр., 138 кв.м, лукс - 66 000 евро 27. Магазин, ул. Търговска, 60 кв.м - 180 000 евро 28. Магазин, ул. Бл. Гебрев, 56 кв.м - 57 000 евро ДАВА ПОД НАЕМ: 1. Двустаен, Изток, ет. 4, обзаведен - 220 лв. 2. Магазин, Изток, 100 кв.м, лукс - 1 000 лв. 3. Магазин, Ид.ц., 20 кв.м - 400 лв. 4. Магазин, ул. Кракра, 80 кв.м - 400 евро 5. Магазин, Пашов, 53 кв.м - 350 лв. 6. Магазин, Бл. Гебрев, 30 кв.м, лукс - 450 лв. 7. Офис, Изток, ет. 2, лукс - 250 лв.

Ул. "П. Каравелов", бл. 2, вх.В, ет. 3, ап.28 /над Качамака/ ПРОДАВА: 1. Боксониера, Изток, ет. 1, удобна за офис - 16 000 лв. 2. Двустаен, Тв. ливади, без ТЕЦ, РVС, ет. 3 - 25 000 лв. 3. Двустаен, Тв. ливади, 58 кв.м, след ремонт - 32 000 лв. 4. Етаж от Къща, 110 кв., суерен 30 кв.м, над Полицията - 65 000 лв. 5. Къща, Варош, 2 ет. х 80 кв.м, дв. 300 кв.м - 65 000 лв. 6. Къща, с. Ярджиловци, дв. 700 кв.м - 17 000 лв. 7. Парцели, с. Борнарево, 1200 кв.м; Червена могила, 500 кв.м; с. Долни Раковец, 370 кв.м - изгодно 8. Гараж, Ид.ц., тх. - 6 000 лв.

ÀÃÅÍÖÈß

"ÅËÈÎÍ"

Тел. 076/60 19 23; GSM: 0887/938 108; 0894/416 188

ПРОДАВА: 1. Дворно място, Мошино, 450 кв.м, със стара къща - 26 500 лв. КУПУВА : 1. Къща в Изток, Мошино 2. Парцел, Мошино, Изток 3. Гарсониера, Изток, Мошино 4. Парцел, в Рударци Àãåíöèÿ “ÆÎÊÈ”

Ул.”Найчо Цанов” № 34, ет.4, www.joki.imot.bg офис:13

тел: 076/60 13 42

тел. 088/8548 867; 088/8227 490 Ново строителство: 1. Офис Гарсониера, Ид.ц., ет. 2, юг, 43 кв.м - 40 000 лв. 2. Тристаен, Ид.ц., тец, 173 кв.м, ет. 2, 2 бани, акт 16 - 72 500 евро 3. Тристаен, Мошино, 116 кв.м, ет. 2, акт 16 - 42 000 евро 4. Четиристаен, Изток, 155 кв.м, гараж, луксозно довършен 5. Изток, апартаменти, от 76 до 100 кв.м, с акт 16, лизинг - х 390 евро/кв.м 6. Изток, апартаменти и мезонети от 65 до 183 кв.м, акт 16 - от 290 евро до 360 евро/кв.м ПРОДАВА: 1. Боксониера, Изток, ет. 1, 24 кв.м, юг - 16 900 лв. 2. Едностаен, Проучване, 46 кв.м, ет. 2, тер. - 26 000 лв. 3. Едностаен, Изток, ет. 6, юг, РVС - 27 500 лв. 4. Гарсониери, Център, ет. 1, ет. 2, РVС, подобр. - 31 000 лв. 5. Гарсониери, Пашов, ет. 3, ет. 5, юг, РVС - 23 000 лв. 6. Гарсониери, Тева, ет. 2, ет. 3, РVС, тер., eт. 5 - 21 000 лв.; 21 500 лв. 7. Гарсониера, Мошино, ет. 5, РVС, юг, подобр. - 26 000 лв. 8. Гарсониера, Изток, юг, РVС, спешно - 18 000 лв. 9. Гарсониера, Изток, ТЕЦ, ет. 5, юг, тер. - 24 000 лв. 10. Двустайни, Ид.ц., 73 кв.м, 76 кв.м, ет. 1, ТЕЦ, юг - 44 000 лв. 11. Двустаен, Ид.ц., ТЕЦ, ет. 2, 64 кв.м, 2 тер. - 45 000 лв. 12. Двустаен, Център, тх., 64 кв.м, юг, тер., ТЕЦ, подобрения - 42 000 лв. 13. Двустаен, Тв. ливади, ет. 2, пл., ТЕЦ, тер., 60 кв.м - 34 000 лв. 14. Двустайни, Пашов, ТЕЦ, тер. - 25 000 лв.; 26 000 лв. 15 Двустаен, Мошино, ТЕЦ, ет. 1, 2 тер., РVС, преустроен - 30 000 лв. 16. Двустаен, Мошино, ТЕЦ, ет. 5, голяма кухня - 31 500 лв. 17. Двустаен, Изток, ТЕЦ, тер., РVС, подобрения - 26 000 лв. 18. Двустаен, Изток, 58 кв.м, среденю южен, тер - 31 000 лв. 19. Двустаен, Албени, лукс, РVС, ет. 7/8/ - 40 000 лв. 20. Тристаен, Ид.ц., тец, 90 кв.м, ул. Кракра - 32 500 евро 21. Тристаен, Ид.ц., ул. Търговска, ет. 2 - 52 000 евро 22. Тристаен, Ид.ц., ТЕЦ, тх., лукс - 37 200 евро 23. Тристаен, Тв. ливади, ет. 2, пл., 90 кв.м - 42 000 лв. 24. Тристаен, Монте Карло, ТЕЦ, 2 тер. - 56 000 лв. 25. Тристайни, Пашов, ТЕЦ, ет. 7/8/, асансьор - 40 000 лв. 26. Тристайни, Тева, ТЕЦ, ет. 2, ет. 4 - 37 000 лв.; 35 500 лв. 27. Тристаен, Тева, лукс, ет. 1, л.о., климатици - 46 000 лв. 28. Тристаен, Изток, ет. 2, тх., пл., до Пазара - 45 000 лв. 29. Тристайни, Албените, ТЕЦ, ет. 3, ет. 4 - 38 500 лв.; 36 500 лв. 30. Тристайни, Изток, ТЕЦ, непреходни - 32 000 лв.; 33 500 лв. 31. Къща, Църква, 2 ет., пл., дв. 900 кв.м - 65 000 лв. 32. Къща, Изток, дв. 700 кв.м, РЗП: 240 кв.м - 34 000 евро 33. Къща, Варош, 2 ет. х 140 кв.м, дв. 420 кв.м, гараж - 75 000 лв. Съдейства за жилищни и ипотечни кредити

Кантора за недвижими имоти

“ПРЕСТИЖ” ул. "Петко Каравелов", бл. 20, вх. Б, ап. 29 ; www. prestij_pk.imot.bg тел. 076/60 00 01 088/7215 084, 0889/552 004

Съдействие за жилищни кредити ПРОДАВА: Ново строителство кв. Изток, Център, ап. от 65 до 145 кв.м, магазини и офиси ДВУСТАЕН, СОФИЯ ЦЕНТЪР, БЛИЗО ДО “ОПЪЛЧЕНСКА”, НОВО СТРОИТЕЛСТВО, АКТ 16, ЕТ. 5 - 48 000 ЕВРО 1. Гарсониера, Мошино, ет. 4, 53 кв.м, тх., ТЕЦ - 27 000 лв. 2. Гарсониера, Изток, ул. Ю. Гагарин, ет. 5, преустр. сменена дограма отлична - 31 000 лв. 3. Гарсониера, Изток, ул. Лом, ет. 8, РVС, за ремонт - 22 000 лв. 4. Двустаен, Димова махала, ет. 4, южен, ТЕЦ, 3 тер., ПВЦ дограма - 32 000 лв. 5. Двустаен, Тева, ет. 6/8/, без ТЕЦ - 24 000 лв. 6. Двустаен, Изток, ТЕЦ, 1 тер., ет. 7/8, добър, раб. асансьор - 30 000 лв. 7. Двустаен, Изток, тх., пл., ет. 3, PVC, ламинат - 54 000 лв. 8. Двустаен, Изток, ет. 4, южно изложение, 1 тер., ТЕЦ, ПВЦ дограма- 32 000 лв. 9. Тристаен, Ид.ц., 79 кв.м, ет. 3, РVС дограма, ремонт, преустр., спешно - 26 000 евро 10. Тристаен, ул. Вардар, ет. 3, 2 тер., ТЕЦ, тх., пл., таван, мазе - 36 000 евро 11. Тристаен, Дараци, ет. 7 от 8, 3 тер. - 43 000 лв. 12. Четиристаен, Център, тх., ТЕЦ, ет. 4, 3 тер. - 40 000 евро 13. Тристаен, Изток, ет. 3, 93 кв., изток/запад - 43 000 лв. 14. Къща, широк център, 2 ет. дв. 200 кв.м., 2 гаража - 50 000 лв. 15. Къща, Мошино, сутерен + 2 ет., дв. 700 кв.м. - 75 000 лв. 16. Масивна къща, Църква, сут. + 2 ет., дв. 800 кв.м - 92 000 лв. 17. Масивна къща, кв. Ралица, сут. + 2 ет., дв. 380 кв.м, самост. - 39 000 евро 18. Стара къща, в района на болницата, масивен гараж, УПИ 400 кв.м, отлична локация - 48 000 лв. 19. Етаж от Къща кв. Ралица, 80 кв.м, 2 спални, дневна с кухненски бокс, баня, и тоалетна, малък двор - 30 000 евро 20. 2- ри етаж от Къща, над Соф. шосе, тх., пл., 97 кв.м, сутерен със стая, баня, тоалетна, мазе, гараж, дв. 250 кв.м, ремонт - 58 000 лв. 21. Вила, с. Селищен дол, дв. 550 кв.м, ЗП: 45 кв.м, 2 ет., и тавански стаи, масивна, ток, вода - 18 000 лв. 22. Вила, с. Селищан дол, двор 1 дка, 2 ет. - 20 000 евро 23. УПИ, 380 кв.м, в района на Болницата - 14 000 евро 24. УПИ, 400 кв.м, в района на Болницата, ток, вода - 10 000 евро 25. УПИ, 400 кв.м, над Болницата, ток, вода - 13 000 евро 26. УПИ, 716 кв.м, Рударци, отлична локация - 35 000 евро 27. УПИ, срещу ДЕМО, 1 300 кв.м - 39 евро/кв.м 28. УПИ, Мещица, 955 кв.м, равен, добра локация, близо до гл. път- 10 000 евро 29. УПИ, 763 кв.м, на ул. Р. Димитров, за жил. строителство и обществено обслужващи дейности - 30 евро/кв.м 30. УПИ, 300 кв.м, гр. Перник, кв. Клепало - 22 000 лв. 31. УПИ, 38 дка, за складове и промишлени дейности в района на Червена могила - 5 лв./кв.м 32. Парцел, Слишовци, 980 кв.м - 6 000 лв. 33. Действащо заведение, 200 кв.м, 85 места, Център, оборудвано, след ремонт - 160 000 евро 34. Пром. хале, Караманица 400 кв.м., дв. 1 200 кв.м., термоизолиран панел, л.о. - 250 000 лв. /с ДДС/ КУПУВА: 1. Двустаен или Тристаен, в ИЦ, 2,3,4 ет - до 30 000 евро 2. Помещение или апартамент в Монте Карло или в района на Болницата, на 1 ет. /за кабинет - 40 000 лв. 3. Луксозен, отремонтиран, Тристаен, непреходен, кв. Изток или Мошино - до 60 000 лв. ДАВА ПОД НАЕМ: 1. Пром. хале, РЗП: 1 800 кв.м, Н=4м, дв. 3 000 кв.м, рампа - 2 200 евро 2. Магазин, Изток, 59 кв.м, на Пазара - 800 лв. /с ДДС/

Кантора за недвижми имоти

СПЕКТЪР

GSM 0898/255 800 Ул. “Търговска” 42, ет. 3, стая 2 /стария съд/ 1. Гарсониери, Ид.ц., без ТЕЦ - 16 000 лв.; 30 000 лв. 2. Гарсониера, Ид.ц., ет. 2, тх., пл., ТЕЦ, за ч.л.- 35 000 лв. 3. Гарсониера, кв. Кристал, РVС, отлична - 25 000 лв. 4. Гарсониери, Пашов, ет. 7/8/- 19 000 лв.; 26 000 лв. 5. Гарсониера, Тева, ет. 3; ет. 4 - 19 000 лв. 6. Гарсониера, Тева, ет. 6, РVС, отлична - 22 800 лв. 7. Гарсониера, Мошино, ет. 5, РVС, юг, отл. - 25 000 лв. 8. Гарсониера, Изток, РVС - 18 000 лв. 9. Двустаен, ИЦ, ет. 6, ТЕЦ, тер. - 38 000 лв. 10. Двустаен, Ид.ц., зад х-л Струма- 45 000 лв. 11. Двустаен, до Болницата, отличен, ет.2 - 45 000 лв. 12. Двустаен, Тв. ливади, ЕПК, ет. 5 - 42 000 лв. 13. Двустаен, Тв. ливади, ет. 1, мазе, дв. - 25 000 лв. 14. Двустаен, Център, ет. 7/9/, ТЕЦ, тер. - 42 000 лв. 15. Двустаен, Дараците, ет.4, вгр.кухня - 49 000 лв. 16. Двустаен, Дараците, ет. 6, ТЕЦ, тер. - 37 000 лв. 17. Двустаен, Проучване, ет. 5, ТЕЦ, тер., отл.- 35 000 лв. 18. Двустаен, Пашов, ет. 1, ТЕЦ - 28 000 лв. 19. Двустаен, Тева, ет. 5, ТЕЦ, тер. - 24 000 лв. 20. Двустаен, Изток, ет. 3; ет. 5 - 30 000 лв. 21. Двустаен, Изток, ет. 8; ет. 4 - 28 000 лв.; 35 000 лв. 22. Тристаен, ИЦ, ТЕЦ, тер. - 56 000 лв. 23. Тристаен, ИЦ, ТЕЦ, тер., отл. - 62 000 евро 24. Тристаен, ИЦ, ТЕЦ, тер. за ч.л. - 60 000 лв. 25. Тристаен, Тева, ет. 2, ет. 4, ТЕЦ - 33 000 лв. 26. Тристаен, Изток, ет. 3; ет. 4 - 41 000 лв.; 57 000 лв. 27. Нова къща, до Соф. шосе - 52 000 евро 28. Къщи, до Соф.шосе 40 000 лв., 67 000 лв. ДАВАМ ПОД НАЕМ: 1. Гарсониера, Тв. ливади, обзаведена 2. Двустаен, Проучване, обзаведен

- 200 лв. - 200 лв.


Имоти

Моля заплащайте, рекламните си карета от 01. до 05.01.2013 г. От ръководството на вестника!!!

Съперник БРОКЕРСКА КАНТОРА "ПЕРНИК"

11 февруари 2013 г.

Кантора "Каза" ОБ Банка, пл. Кракра, ет. 5, стая 519

тел. 076/60 28 94 дом. тел. 076/60 57 67 GSM 088 /8240 895

ПРОДАВА: 1. ДВУСТАЕН, ЦЕНТЪР, ЕТ. 5, ТЕЦ, 3 ТЕР., НЕПРЕХ., ЮГ, РVС, ТАВАН, НЕПОСЛЕДЕН ЕТАЖ - 30 000 ЕВРО

21. 2-ст., Мошино, ет. 7, 2 тер., РVС, асансьор 22. 2-ст., Мошино, ТЕЦ, 2 тер., РVС 23. 2-ст., Изток, ет. 1, ТЕЦ, тер., до спирка 24. 2-ст., Изток, по-нов блок, РVС, асансьор 25. 2-ст., Изток, ет. 6, преустр., по-нов, до спирка 26. 3-ст., Център, нов блок, ет. 2 27. 3-ст., Център, тх., пл., ТЕЦ, 3 тер. 28. 3-ст., Мошино, ет. 3, непреходен 29. 3-ст., Тева, ет. 6, РVС, подобрения 30. 3-ст., Изток, ет. 3/4/, тх., пл., ТЕЦ, 72 кв.м, тер. 31. 3-ст., Изток, ет.8, раб.асансьор, непреходен 32. 3-ст. Изток, ет. 6, ет. 7, ТЕЦ, подобрения ДАВА ПОД НАЕМ: 1. Гарсониера, Изток, тер., ет. 3, ч. обзаведена, УТИНОР 2. Двустаен, Пашов, ет. 2, обзаведен 3. Магазин, Център, партер, витрина, 55 кв.м + 55 кв.м 4. Магазин, Изток, Бл. Гебрав, 60 кв.м 5. Офис, Център, партер, до Съда, нова сграда 6. Офис, Изток, лукс, 31 кв.м, нова сграда, обзаведен, тер.

Àãåíöèÿ çà íåäâèæèìè èìîòè ТОП ОФЕРТИ: 1. Гарсониера, Изток, ет. 6, за ремонт - 18 000 лв. 2. Двустаен, Изток, ул. Ю. Гагарин, 1 тер., ет. 4 - 25 000 лв. 3. Тристаен, Център, ет. 3, тх., пл., ТЕЦ, 2 тер. - 38 000 евро 4. Две къщи, до Детска градина, дв. 500 кв.м - 25 000 лв. 5. Вила, с. Рударци, дв. 530 кв.м, РЗП: 90 кв.м, I-ви ет., хол, кухня, вътр. стълби, II-ри ет., 3 спални + сан. възел, завършена обитаема, целогодишен достъп - 39 000 евро 6. Офис, нова бизнас сграда, до Съда, 40 кв.м- 550 евро/кв.м 7. Магазин, 25 кв.м, Р. Димитров, луксозен, витрини, гранитогрес, завършена баня, СОТ, в търговски комплекс, с 7 магазина - 16 000 евро 8. Парцел, Изток, 16 дка, възл. място - 1 400 000 евро 9. Парцел, Изток, 8 дка - 750 000 евро КУПУВА: 1. Гарсониера, Изток, Мошино 2. Двустаен, Изток, Мошино, Пашов 3. Тристаен , Изток

БРОКЕРСКА КАНТОРА

ул. "Търговска" 42, ет. 1 стария съд тел. 076/60 28 94; 076/60 57 67/дом./ GSM: 0888/240 895 0878/395 767

"Мила ЕМ" ЕООД

Агенцията е създадена през 1994 г.

ВИЛИ И КЪЩИ: 1. Вила, Рударци, дв. 752 кв.м, РЗП: 240 кв.м, 4 ет. - 125 000 евро 2. Къща, Кладница, РЗП: 280 кв.м, дв: 500 кв.м, санирана, PVC, + къща за гости с РЗП: 40 кв.м, басейн- 170 000 евро 3. Къща, Сладк. коопер., тх., пл., самост., 2 ет., дв. 300 кв.м- 50 000 лв. 4. Къща, с. Сопица, 3 ет., 700 кв.м, нова, завършена - 40 000 лв 5. С. Ярджиловци, 3 стаи, дв. 840 кв.м, равен - 22 000 лв. 6. Къща, Ковачевци, 3 ет., РЗП: 270 кв.м, дв. 1 050 кв.м - 60 000 лв. 7. Къща, Бобораци, дв. 1 дка, 2 ет. - 25 000 лв. 8. Къща, Прибой, нова, 2 ет., дв. 400 кв.м - 28 000 лв. 9. Вила, Рударци, дв. 595 кв.м, 2 ет., гараж - 58 000 евро СПЕШНО КУПУВА: 1. Двустаен, Ид.ц. - до 30 000 евро 2. Тристаен, Център - до 40 000 евро 3. Двустаен, Изток - до 34 000 лв. 4. Боксониера, Център - до 32 000 лв. 5. Двустаен, Проучване - до 34 000 лв.

1. Кв. Мошино, ул. "Юрий Гагарин" 7

- 33 000 лв. - 31 000 лв. - 32 500 лв. - 29 000 лв. - 35 500 лв. - 95 000 лв. - 51 000 лв. - 37 500 лв. - 38 000 лв. - 45 000 лв. 40 000 лв. - 43 000 лв. - 160 лв. - 190 лв. - 300 лв. - 500 лв. - 130 лв. - 250 лв.

Телефони:

076/67 34 03;

ул. "Благой Гебрев" 38 /срещу Казабланка/

0888/689 535

ДАВА ПОД НЕМ:

1. Помещение, 180 кв.м, Изток, “Бл. Гебрев”- 1 800 лв. 2. Разработен фризьорски салон, кв. Изток, ул. Благой Гебрев - 240 лв. 3. Офис, Изток, ул. Бл. Гебрев, ет. 1 климатик, СОТ - 200 лв. 4. Магазин, ул. Бл. Гебрев, ет. 1, СОТ, климатик, WC , 48 кв.м - 420 лв. 5. Магазин, ул. Бл. Гебрев, 48 кв.м - 400 лв. 0886/149 700 0886/149 701

новата сграда на ъгъла на ул. Кракра и ул. Райко Даскалов - ет. 1

НИКОЛ

сл. 076/59 28 66

ЕООД

0894/615 757; 0878/787 453

дом. 076/60 55 83 076/60 58 11

Нов блок в Изток, между Ю. Гагарин и Бл. Гебрев, апартаменти от 60 до 130 кв.м, без комисионна за купувача 1. Боксониера, Изток, ет. 1, юг - 16 700 лв. 2. Гарсониера, Мошино, ет. 2, хубав блок - 23 000 лв. 3. ГАРСОНИЕРА, МОНТЕ КАРЛО, ТХ., ПЛ., ТЕЦ, ТЕР. - 29 000 ЛВ. 4. Гарсониера, Изток, ет. 8, юг - 19 000 лв. 5. Двустаен, СЦ, ет. 6, ТЕЦ, тер., тх. - 41 000 лв. 6. Двустаен, около Пазара, ет. 4, без ТЕЦ - 40 000 лв. 7. Двустаен, Дараци, ет. 5, среден, южен - 37 000 лв. 8. Двустаен, Пашов, ет. 3, ТЕЦ, тер. - 28 000 лв. 9. Тристаен, Център, ет. 1, 101 кв.м, тав. стая - 16 кв.м, с гараж - 38 000 еврро 10. Тристайни, Тева, ет. 3, ет. 5 - 33 000 лв. 11. МАГАЗИН, УЛ. “СТРУМА”, 69 КВ. М, ДЕЛИМ НА ДВЕ ЧАСТИ - 49 000 ЛВ. 12. Новопострен, самостоятелен, търговски обект, кафе-закуска, 38 кв.м, на топ-място, в кв. Мошино - 50 000 лв ДАВА ПОД НАЕМ: 1. Гарсониера, Мошино, ет. 2, ч. обзаведена - 170 лв. 2. Двустаен, Център, лукс, обзаведен - 250 лв. 3. Двустаен, Тева, обзаведен, ет. 4 - 200 лв. 4. Двустаен, Изток, нап. обзаведен, ет. 5, РVС - 200 лв. 5. Двустаен, Изток, нап. обзаведен, отл. - 300 лв.

ÁÎÂÈÍÀ e-mail: imoti_bovina@abv.bg

РЕГИОНАЛНА БРОКЕРСКА ВЕРИГА СОФИЯ - ПЕРНИК - РАДОМИР - КЮСТЕНДИЛ

076/60 15 42, 088/8851 333; 089/6860 765 www.imotikaza.imot.bg 1. Магазин, Център, 55 кв.м - 50 000 лв. 2. Магазин, Изток, нов завършен, лукс, 25 кв.м - 19 000 евро 3. Магазин, Изток, 45 кв.м - 35 000 лв. 4. 1-ст, СЦ, тх., пл., ТЕЦ, ет. 3, РVС - 27 000 лв. 5. 1-ст., Център, тх., пл., ТЕЦ, ет. 2 - 35 000 лв. 6. 1-ст-ни., Тева, тер., ет. 4, ет. 2 - 21 000 лв.; 19 600 лв. 7. 1-ст-ни., Мошино, ет. 5, юг, отл. - 25 000 лв. 8. 1-ст., Изток, ет. 5, ТЕЦ, 2 тер., напр. баня, юг - 23 900 лв. 9. 1-ст-ни, Изток, Ю.Гагарин, ет. 8, ет. 6, ТЕЦ, РVС- 23 000 лв.; 18 000 лв.; 27 000 лв. 10. 2-ст., Площада, тх., пл., ТЕЦ, 2 тер. - 24 000 евро 11. 2-ст., СЦ, ет. 6, тх., пл., ТЕЦ, тер. - 39 000 лв. 12. 2-ст-ни, СЦ, тх., ет. 1; 2 и 3, ТЕЦ - 60 000 лв. 13. 2-ст., Център, тх., пл., ет. 8/9/, асансьор, тер. - 42 000 лв. 14. 2-ст., Център, ет. 1, ТЕЦ, 2 тер., РVС, саниран, преустр. - 42 000 лв. 15. 2-ст., Център, ет. 7, тх., пл., ТЕЦ, 2 тер. - 44 000 лв. 16. 2-ст, Център, до Пазара, ЕПК, ет. 5, юг, тер. - 40 000 лв. 17. 2-ст., Пашов, ет. 1, ТЕЦ - 25 000 лв. 18. 2-ст., Пашов, ет.2, 3 тер., мн.добър 27 500 лв. 19. 2-ст., Тева, eт.3, тип звезда, ТЕЦ, подобрения - 30 000 лв. 20. 2-ст., Тева, ет. 8, работещ асансьор, без ТЕЦ - 16 000 лв.

7

ул.”Кракра” 57/2Б тел. 076/60 03 54, 0899/95 60 15

1. Гарсониера, Топ-Център, ет. 6, 2 тер., тх., ТЕЦ, /за ч.л./ - 26 000 евро 2. Гарсониера, ул. От. Паисий, след ремонт, ет. 1 - 55 000 лв. 3. Гарсониера, Проучване, лукс, ет. 3 - 29 900 лв. 4. Двустаен, Топ-център, ет- 3, ТЕЦ, 72 кв.м - 29 500 евро 5. Двустаен, Център, ет. 2, юг, удобен и за офис - 30 000 евро 6. Двустаен, Пашов, ет. 4, ТЕЦ - 26 500 лв. 7. Къща, Дивотино, 2 ет., тх., пл., дв. 600 кв.м - 30 000 евро 8. Къща, Дивотино, РЗП: 150 кв.м, дв. 400 кв.м - 56 000 лв. 9. Къща, Кошарево, ЗП: 60 кв.м, 2 ет. + таван, нова, дв. 1 000 кв.м - 30 000 лв. 10. Къща, Рударци, ЗП: 60 кв.м, 2 ет., дв. 550 кв.м, лукс - 155 000 евро 11. Парцел, Калкас, 700 кв.м, изгодно 12. Парцел с. Люлин, 800 кв.м, с два масивни гаража - 20 000 евро 13. Парцел, Рудничар, 800 кв.м, със стара къща - 15 000 лв. 14. Парцели, Дивотино, 785 кв.м, 1 337 кв.м, 900 кв.м и 830 кв.м - изгодно 15. Парцел, с. Негованци, център, 620 кв.м - 7 000 лв. 16. Парцел, Драгановец, 380 кв.м, с масивен гараж - 33 000 лв. 17. Кафе- клуб, ИЦ, 76 кв.м, СОТ, ТЕЦ, клим., въздухопр. - 45 000 евро ДАВАМ ПОД НАЕМ: 1. Гарсониера, Център, ТЕЦ, обзаведена - 200 лв. 2. Двустаен, ул. Кракра, ч. обзаведен, ТЕЦ - 200 лв. 3. Двустаен, Пашов, ТЕЦ, обзаведен - 200 лв. 4. Магазин, офис, Топ-център, 30 кв.м - по договаряне

076/67 30 55; 0896/751 787

ГАРСОНИЕРИ: 1. Мошино, ет. 1, ТЕЦ 2. Мошино, ет. 2, ТЕЦ 3. Мошино, ЕПК, ТЕЦ, тер. 4. Изток, ет. 5, ТЕЦ, тер. 5. Изток, ет. 7, РVС, изолация, ремонт 6. Изток, ТЕЦ, алум. дограма ДВУСТАЙНИ: 1. Мошино, ет. 7/н/, ТЕЦ, 2 тер. 2. Изток, ТЕЦ, тер., комун. място 3. Изток, ТЕЦ, тер., PVC 4. Изток, ет. 5, ТЕЦ, тер. 5. Изток, ет. 1, ТЕЦ, тер., РVС, лукс 6. Изток, ет. 6, ТЕЦ, тер. 7. Изток, ет. 3, ТЕЦ, тер., РVС, ремонт, тх., пл. 8. Изток, ет. 2, тх., пл., ТЕЦ, тер., юг ТРИСТАЙНИ: 1. Изток, ет. 5, ТЕЦ, тер., непреходен, РVС 2. Изток, ЕПК, ет. 7, ТЕЦ, тер., 98 кв.м 3. Изток, ет. 1, ТЕЦ, тер. 4. Изток, ет. 1, ТЕЦ, 2 тер. 5. Мошино, ет. 3 ТЕЦ, тер., непреходен 6. Мошино, ет. 4, ЕПК, ТЕЦ, тер. 7. Мошино, ет. 1, ТЕЦ, 2 тер., РVС, след ремонт 8. Мошино, ет. 1, изолация, тер., ТЕЦ КЪЩИ И ПАРЦЕЛИ: 1. Къща, Изток, РЗП: 60 кв.м, дв.400 кв.м 2. Къща, Изток, тх., пл., 2 ет., дв. 500 кв.м 3. УПИ, Мошино, 830 кв.м, равен, на гл. път, подх. за бизнес 4. УПИ кв. Мошино, 400 кв.м, ток, вода 5. УПИ, Мошино, 1 дка 6. УПИ, Изток, 660 кв.м 7. Парцел, Мошино, 800 кв.м ДАВА ПОД НАЕМ: 1. Гарсониера, Мошино, ет. 2, ТЕЦ 2. Гарсониера, Изток, ет. 4, ТЕЦ, ч. обзаведена 3. Помещение, Изток, 20 кв.м, сан. възел 4. Помещение, Изток, 23 кв.м 5. Магазини, Изток, х 35 кв.м, санитарен възел

Кантора за недвижими имоти

- 25 000 лв. - 23 000 лв. - 21 000 лв. - 25 000 лв. - 23 000 лв. - 20 000 лв. - 31 500 лв. - 31 000 лв. - 29 800 лв. - 38 000 лв. - 48 000 лв. - 34 000 лв. - 55 000 лв. - 45 000 лв. - 47 000 лв. - 65 000 лв. - 39 000 лв. - 32 000 лв. - 41 000 лв. - 28 000 евро - 45 000 лв. - 39 000 лв. - 60 000 лв. - 80 000 евро - 20 000 евро - 20 000 лв. - 35 000 лв. - 25 евро/кв.м - 26 000 лв. - 200 лв. - 150 лв. - 250 лв. - 220 лв. - 300 лв.

ул.”Търговска” 42, ет.3 /стария съд/ Тел.: 0898/945 694; 0878/655 822

Орел “EООД” Съдействие за жилищни кредити

ПРОДАВА: 1. Гарсониера, Тв. ливади, ет. 3, ЕПК, тер., юг - 35 000 лв. 2. Гарсониери, Пашов, ет. 3, ет. 7 - 25 000 лв.; 21 000 лв. 3. Гарсониери, Тева, ет. 6; ет. 5; ет. 4, с тер.- 19 000 лв.; 20 000 лв.; 21 000 лв. 4. Гарсониера, Тева, преустр., в Двустаен, ет. 5, тер., юг - 23 000 лв. 5. Гарсониера, Мошино, ет. 4, средна, РVС - 25 000 лв. 6. Гарсониера, с. Филиповци, Трънско, ет. 2, след ремонт - 4 000 евро 7. Двустайни, Център, ет. 1; ет. 2; ет. 5, отлични - 33 000 лв.; 44 000 лв.; 38 000 лв. 8. Двустаен, до Пазара, тух. пл., ет. 2, две голями тер. - 52 000 лв. 9. Двустаен, ул. От. Паисий, ет. 4, след осн. рем., РVС, 2 тер. - 49 000 лв. 10. Двустаен, Проучване, ет. 5, обз., мн. добър - 40 000 лв. 11. Двустаен, Тв. ливади, ЕПК, 2 тер., РVС, лукс обз. и ремонтиран- 40 000 лв. 12. Двустайни, Пашов ет. 4, ет. 5, с 3 тер., юг, ЕПК - 37 000 лв.; 36 000 лв. 13. Двустаен, Пашов, след ремонт, ТЕЦ, ет. 1 - 28 000 лв. 14. Двустайни, Тева, 2 тер., ет. 8, ет. 6 - 15 000 лв.; 26 000 лв. 15. Двустаен, Изток, ет. 5, ет. 7, ет. 4 - 29 000 лв.; 28 000 лв.; 35 000 лв. 16. Двустайни, Бл. Гебрев, ет. 2; ет. 4, след ремонт - 31 000 лв.; 35 000 лв. 17. Тристаен, Център, панел, мн. добър - 40 000 лв. 18. Тристаен, Мошино, ЕПК, ет. 5, с екстри, ет. 3 - 40 000 лв. 19. Спешно Тристаен, Тева, без ТЕЦ - 28 000 лв. 20. Тристаен, Пашов, ет. 4, 3 тер. - 35 000 лв. 21. Тристаен, Изток, ет. 8, ет. 4 - 35 000 лв.; 38 000 лв. 22. Спешно, Петстаен, луксозен, Топ-център, ново стр., ет. 5, обз., с 3 тер. - 65 000 евро 23. Луксозен 2-ри ет., 74 кв.м, кв. Даскалово, сам. два вх. - 49 000 лв. 24. Къща, с. Кошарево, център, сутерен + ет., двор 400 кв.м - 6 000 лв. 25. Къща, с. Даскалово, сутерен + етаж, двор - 42 000 лв. 26. Къща, кв. Клепало, гараж + 2 ет., дв. 300 кв.м - 50 000 лв. 27. Къща, с. Извор, Радомирско, дв. 500 кв.м - 20 000 лв. 28. Офис, Ид.ц., 16 кв.м, нова админ. сграда, функциониращ офис- 16 000 лв. 29. Спешно луксозно оборудван Автосервиз, Мошино и едно етажна къща от 60 кв.м, след ремонт, с дв. 400 кв.м - 85 000 лв. 30. УПИ над Болницата, 400 кв.м - 20 000 лв. 31. УПИ, кв. Даскалово, 800 кв.м - 30 000 лв. ДАВА ПОД НАЕМ: 1. Гарсониера, РЦ, след осн. ремонт, обзаведена - 200 лв. 2. Гарсониера, Пашов, ет. 2, обзаведена - 150 лв. 3. Двустаен, Тв. ливади, нап. обз., луксозен - 330 лв. 4. Двустаен, Мошино, ет. 2, нов блок, обз. - 200 лв. 5. Двустайни , Изток, ет. 2, ет. 4, ет. 5, ет. 8, нап. обз.- 200 лв.; 220 лв., 200 лв. КУПУВА: 1. Къщи, над Автогарата, Изток и Даскалово - до 70 000 лв. 2. Гарсониери, Изток - до 28 000 лв. 3. Двустайни Център и Изток на по-нисък етаж


8

Имоти

11 февруари 2013 г.

Ул. "Черешово топче" № 2, ет. 2, офис 10 /срещу Пожарната до ЕОДент/ GSM: 088/7938 108; Тел. 076/ 60 19 23; 0894/416 188

“ЕЛИОН”ЕООД eliyon@abv.bg

ПРОДАВА: 1. Гарсониери, Дараците, ет. 7, ТЕЦ, тер., лукс - 30 000 лв. 2. Гарсониера, Пашов, ет. 5, ТЕЦ - 25 800 лв. 3. Гарсониера, Мошино, ет. 3, ТЕЦ, РVС, преустр. - 24 800 лв. 4. Гарсониера, Изток, ет. 7, лукс, преустроена - по договаряне 5. Двустаен, Ид.ц., ет. 3, тх., ТЕЦ - 39 800 лв. 6. Двустайни, Тв. ливади, тх., ТЕЦ, тер. - 35 000 лв.; 27 000 лв. 7. Двустаен, Могиличе, ет. 1, 73 кв.м, тх. - 32 000 лв. 8. Двустайни, Изток, УТИНОР, ТЕЦ, тер., ет. 7, ет. 4 - 49 000 лв.; 42 000 лв. 9. Двустайни, Изток, ет. 2; ет. 3, 2 тер., ТЕЦ, преустр. - 36 000 лв. 10. Тристайни, Ид.ц., тх., пл., ТЕЦ, ет. 6, тер, таван; ет. 2 - 29 000 евро 11. Тристаен, Център, ет. 2, ТЕЦ, тер., подобр. - 36 000 евро 12. Тристаен, Център, непрех., ет. 1, ТЕЦ, тер. - 41 000 лв. 13. Тристаен, ул. Търговска, ет. 1, 104 кв.м, тх., ТЕЦ - 47 500 евро 14. Тристаен, Мошино, ет. 1, ТЕЦ, тер., отличен - 45 000 лв. 15. Тристаен, Мошино, ет. 5, РVС, подобрения - 44 800 лв. 16. Тристаен, Изток, ет. 3, ЕПК, ТЕЦ, тер. - 35 000 евро 17. Тристаен, Изток, ет. 1, ТЕЦ, тер., непрех. - 38 000 лв. 18. Тристаен, Изток, ет. 3, ТЕЦ - 47 000 лв. 19. Къща, кв. Църква, ЗП: 70 кв.м, дв. 450 кв.м, 2 ет. - 35 000 евро

АГЕНЦИЯ “АРГО” ул. “Кракра” 15, ет.1 тел./факс: 0877/698 384;

0898/56 97 84; 0888/820 327 ПРОДАВА: 1. Гарсониера, Ид.ц., добра, след рем. - 27 000 лв. 2. 1-ст., Тв. ливади, ЕПК, тер. - 32 000 лв. 3. 1-ст., Тева, ТЕЦ, тер., след ремонт - 22 000 лв. 4. 1-ст., Тева, ТЕЦ, тер. - 19 800 лв. 5. 2-ст., Ид.ц., ТЕЦ, тер. - 43 000 лв. 6. 2-ст., Тв. ливади, ЕПК, добър, 2 тер. - 42 000 лв. 7. 2-ст., Тева, ТЕЦ, тер. - 28 000 лв. 8. 2-ст., Тева, ет. 2, ТЕЦ, тер., добър - 32 000 лв. 9. 2-ст., Изток, ТЕЦ, тер., добър - 28 000 лв. 10. 2-ст., Изток, след ремонт, ТЕЦ, тер. - 28 000 лв. 11. 2-ст., Ид.ц., ТЕЦ, юг - 32 000 евро 12. 2-ст., Тв.ливади, тх., ТЕЦ, пл., отличен - 40 000 лв. 13. 3-ст., Ид.ц., ТЕЦ, тер. 30 000 евро 14. 3-ст., Ид.ц., ТЕЦ, тер. 62 000 евро КЪЩИ: 1. Къща Протожерица, РЗП: 130 кв.м, гараж, дв. 350 кв.м - 40 000 лв. 2. Къща, над Автогарата, РЗП: 60 кв.м, дв. 180 кв.м - 35 00 лв. 3. Къща, Драгичево, РЗП: 200 кв.м, дв. 450 кв.м - 50 000 евро 4. Къща, Център, ЗП: 70 кв.м, дв. 220 кв.м, след ремонт - 35 000 лв. ДАВА ПОД НАЕМ: 1. Двустаен, ул. Търговска, обз. - 300 лв. 2. Двустаен, Ид.ц., обзаведен - 300 лв. 3. Тристаен, Пашов - 300 лв.

20. Къща, Мошино, 1 ет., дв. 440 кв.м - 26 500 лв. 21. Къща, над Автогарата, сут. + ет., 2 гаража, РЗП: 140 кв.м, дв. 230 кв.м - 38 000 евро 22. Къща, Драгановец, ЗП: 65 кв.м, дв. 300 кв.м - 45 000 лв. 23. Къща, кв. Ралица, 2 ет., пл., дв. 560 кв.м - 38 000 евро 24. Къща, Кладница, 2 ет., ЗП: 72 кв.м, дв. 800 кв.м - 60 000 евро 25. Къща, Соф. шосе, 45 кв.м, дв. 140 кв.м - 26 000 лв. 26. Къща над Автогарата, РЗП: 120 кв.м. дв. 280 кв.м. - 41 000 лв. 27. ПИ, Мошино, 2 700 кв.м, пром. зона - 30 евро/кв.м 28. Парцел, Кладница, 610 кв.м, асф., цел. достъп - 24 000 евро 29. Парцели, Рударци, 500 кв.м; 1 330 кв.м; 716 кв.м- 40 евро/кв.м; 35 евро/кв.м 30. Парцел, Даскалово, Център, 630 кв.м, ток, вода - по договаряне 31. ПИ, Изток, външна магистрала, 2 180 кв.м - по договаряне 32. УПИ, ВГМ, 1 200 кв.м; 800 кв.м - 45 евро/кв.м; 35 евро:кв.м 33. УПИ, Изток, 2 060 кв.м; 1 700 кв.м - 30 евро/кв.м; 35 евро/кв.м 34. УПИ, 600 кв.м; 1 200 кв.м, Мошино, гараж - 30 евро/кв.м ДАВАМ ПОД НАЕМ: 1. Гарсониера, Мошино, ет. 5, частично обзаведена - 110 лв. 2. Двустайни, Ид.ц., обзаведен, ет. 7, ет. 1, тх., ТЕЦ - 200 лв.; 230 лв. 3. Двустаен, Изток, ет. 7, обзаведен, ТЕЦ - 200 лв. 4. Тристаен, Изток, обзаведен, ет. 2 - 300 лв.

076/60 57 12 “КРЕДО” ЕООД сл.тел.: GSM: 0878/66 38 68; ул. Търговска, бл. 33 ет. 2

КУПУВА АПАРТАМЕНТИ В ЦЕНТЪРА И КВАРТАЛИТЕ ПРОДАВА: 1. ГАРСОНИЕРА, МОНТЕ КАРЛО, ТХ., ПЛ., ТЕЦ, ТЕР. - 38 000 ЛВ. 2. Гарсониера, Изток, ет. 6, южна, отлична, след ремонт, РVС, паркет - 26 300 лв. 3. Гарсониера, Тева, ет. 4, ТЕЦ, тер., ламинат, мн. добра - 25 800 лв. 4. Едностаен, Изток, 55 кв.м, тераса ЕПК, ТЕЦ, луксозен - 39 600 лв. 5. ДВУСТАЕН, СЦ, ТХ., ПЛ., ТЕЦ, ТЕР. - 34 000 ЛВ 6. ДВУСТАЕН, МОШИНО, ЕТ. 2, ТХ, ТЕЦ, 74 КВ.М, ЛУКС, ОТРЕМОНТ. - 52 000 ЛВ. 7. Тристаен, Изток, ет. 2, осн. ремонт, с хубаво обзавеждане - 53 000 лв. 8. ЗАВЕДЕНИЕ /КАФЕ-ЗАКУСКА/, МОШИНО, ТОП-МЯСТО, 60 КВ.М, СОТ, КЛИМАТИК - 48 500 ЕВРО ДАВА ПОД НАЕМ: 1. Хале, в Индустр. зона, на кв. Мошино, 180 кв.м Н= 7 м - 580 лв.

ПРОДАВАМ ТЪРГОВСКИ ОБЕКТ, САМОСТОЯТЕЛНА ПОСТРОЙКА, 132 КВ.М, ПОДХОДЯЩА, ЗА ВСЯКАКЪВ ВИД ДЕЙНОСТ, КОМУНИКАТИВНО МЯСТО, /БЕЗ ПОСРЕДНИК/

GSM: 0888/53 39 88

Тел: 0894/066 921; 076/591 967 ул. Търговска № 33, вх. В, ет. 1

ПРОДАВА: 1. Гарсониера, Тева, ет. 7/н/, ТЕЦ, преустр. в Двустаен - 21 500 лв. 2. Гарсониера, Тева, ет. 6/н/ - 24 000 лв. 3. Двустаен, Ид.ц., ет. 2, 76 кв.м - 60 000 лв. 4. Двустаен, Ид.ц., ет. 3, 74 кв.м - 55 000 лв. 5. Двустаен, Проучване, ет. 7/н/, 2 тер., ТЕЦ - 39 000 лв. 6. Двустаен, Мошино, ет. 1, тх., пл., 76 кв.м, РVС - 36 000 лв. 7. Тристаен, Изток, ет. 1, става за офис, дет. градина - 49 500 лв. 8. Къща, ул. Търговска, 80 кв.м, дв. 150 кв.м - 66 000 евро 9. Парцел, 700 кв.м, с лице на 2 ул., Калкас - 17 евро/кв.м 10. УПИ, Център, 2 400 кв.м + ЗП: 1 300 кв.м - 250 000 лв. ДАВА ПОД НАЕМ: 1. Офис, ул. Търговска, 16 кв.м, първи надпартерен ет. - 100 лв. 2. Офиси, ЦГЧ, от 30 до 80 кв.м, комун. място - 6 лв./кв.м 3. Гарсониера, Ид.ц., ул. Търговска, нап. обзаведена - 230 лв. 4. Гарсониера, Център, нап. обзаведена, ет. 2 - 180 лв. 5. Гарсониера, Пашов, лукс, нап. обзаведен, нов блок - 290 лв. 6. Гарсониера, Проучване, ч. обзаведен - 150 лв. 7. Помещение, Ид. ц. 180 кв.м. партер, става за магазин, игрална зала, банков офис и др. - 1 000 евро

ТУК Е МЯСТОТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА!

Съперник КАНТОРА

ЗА НЕДВИЖИМИ ИМОТИ

Тел ефони: 60 13 15 елефони: ефони:60 15;; 0898/680 417; Офис: ул. "Търговска" 42, ет. 2, офис 1 /стария съд/ вечер: 076/60 52 68

"ГАБИ-М" ЕООД

Съдейства, за жилищни кредити и купува, Апартаменти, Къщи и Парцели ГАРСОНИЕРИ: 1. Боксониера, Изток, без ТЕЦ, топла вода - 16 500 лв. 2. Пашов, ТЕЦ, ет. 4, 2 тер. - 25 000 лв. 3. Красно село, ет. 2 - 23 000 евро 4. Център, ет. 2, пл., без ТЕЦ - 30 000 лв. 5. Тева, ет. 2, 3, 4 - по договаряне 6. Мошино, ет. 1, ТЕЦ,; ет. 7, ТЕЦ, преустр.-23 000лв.; 24 000лв. 7. Изток, ет. 5, ТЕЦ, 2 тер., - 25 000 лв.; 8. Радомир, ет. 2 - по договаряне; ет. 7, ет. 8 - 13 200 лв. 9. Помещение за бизнес, Център, 13 кв.м - 8 000 лв. ДВУСТАЙНИ: 1. Център, на Пазара, тх., 2 тер., ет. 5, ТЕЦ - 45 000 лв. 2. Центъра, ет. 1, тх., ТЕЦ, 2 тер., подходящ за кабинет - 27 500 евро 3. Центъра, 50 кв.м, ет. 8/9/, тх., ТЕЦ, 2 тер. - 21 000 евро 4. Пашов, ет. 8, ТЕЦ, тер., мет. врата, РVС, теракот, ламинат - 29 000 лв. 5. Изток, ет. 8, ТЕЦ, по БДС, раб. асансьор - 28 000 лв. 6. Радомир, кв. Гърляница, ет. 1, 2 тер., РVС, теракот- 28 000 лв. 7. Радомир, кв. Тракия ет. 2 - 18 000 лв. ТРИСТАЙНИ: 1. Център, ул. Вардар, ет. 1, тх., тер., ТЕЦ - 33 000 евро 2. Тева, ет. 5, 2 тер., ТЕЦ, много добър - 40 000 лв. 3. Изток, ул. Ю. Гагарин, ет. 1, ТЕЦ, 2 тер. - 40 000 лв. 4. Ид.Ц., 80 кв.м., тх., ТЕЦ, тер. - 56 000 лв. КЪЩИ, ВИЛИ, ПАРЦЕЛИ: 1. Къща, Център, кв. Ралица, долепен близнак, пл- 33 000 евро 2. Къща, кв. Клепало, ЗП: 100 кв.м, сутерен, етаж, л.о., гараж, п: 500 кв.м - 95 000 евро 3. Къща, Рудничар, ЗП: 82 кв.м, мазе, гараж - 25 000 лв. 4. Къща Дивотино, нова ЗП: 55 кв.м, сут. + 2 ет., парцел 800 кв.м - 50 000 лв. 5. Къща, с. Глоговица, /Трънско/,

ЗП: 66 кв.м, дв. 1 дка, нова - 25 000 лв. 6. Къща, с. Рударци, ЗП: 77 кв.м, сут. + 2 ет., гараж, парцел 450 кв.м - 120 000 лв. 7. Къща, Даскалово, ЗП: 64 кв.м, гредоред, п: 800 кв.м - 35 000 лв. 8. Къща, с. Вискяр, сут. + ет., тавански етаж, дв. 700 кв.м, л.о. - 50 000 евро 9. Къща, кв. Ралица, 2 ет., 2 пл., баня, тоалетна, ЗП: 90 кв.м, парцел 800 кв. м - 50 000 лв. 10. Парцел, с. Дивотино, хубав, 780 кв.м, със стара къща - 18 000 лв. 11. Парцел, с. Бобораци, 1 дка - 10 000 лв. 12. Байкушева махала, парцел 380 кв.м - 10 000 евро 13. Парцели, кв. Клепало, 393 кв.м; - 19 650 лв . 14. Парцел, с. Прибой, 650 кв.м, едноетажна къща- 10 000 лв. 15. Парцел, Варош, 520 кв.м - 15 000 евро 16. Парцел, Г. Драгичево, 600 кв.м - 15 000 евро 17. УПИ, с. Кладница, 670 кв.м, равен - х 50 евро/кв.м 18. УПИ, Брезник център, 700 кв.м, стара къща, започнат нов стр - 80 кв.м - 26 000 лв. 19. с. Люлин 2,5 дка, дворно място - х 10 лв./кв.м ДАВА ПОД НАЕМ: 1. Гарсониера, Дараци, ч. обзаведена - 140 лв. 2. Тристаен, София бул. България, кв. Г. Делчев, обз.- 400 лв. 3. Соф. шосе, магазин 80 кв.м, със склад и WC - 230 лв. 4. Гараж, масивен, към печатницата - 50 лв. 5. Двустаен, Изток срещу Шел, ч. обзаведен - 200 лв. 6. Двустаен, Изток, среден, юг, дългосрочно, ч. обз. - 190 лв. 7. II-ри етаж от къща, над Болницата, обзаведен - 140 лв. 8. Помещение, 34 кв.м. за склад, при Музея - 130 лв. 9. Помещение, Център, 143 кв.м, партер, за медиц. център или офиси, с 6 помещения, тх, ТЕЦ - по договаряне

ул. “Н. Цанов” 34, /над Êàíòîðà ÈÌÎÒÈ р-т “Елит”/, ет.2, офис: 7 Тел.: 0895/718 709 „ÈÂÀ” ÅÎÎÄ 088/8215 130, 076/60 13 38 ПРОДАВА: 1. Гарсониера, Изток, Албените, ет. 6, ТЕЦ - 28 000 лв. 2. Гарсониера, Изток, УТИНОР, ет. 5, ТЕЦ, тер., юг - 38 000 лв. 3. ДВУСТАЕН, ЦЕНТЪР, УЛ. ОТ. ПАИСИЙ, ТХ., ЕТ. 7, 3 ТЕР., ТЕЦ, ЮГ - 24 000 ЕВРО 4. Двустаен, Ид.ц., на супер място, ет. 3, двойна тер., РVС изолация - по договаряне 5. Голям Двустаен, Ид.ц., до Общината, 73 кв.м, ет. 2, тх., пл., ТЕЦ, добър блок - 49 000 лв. 6. Двустаен, Пашов, ет. 3, ТЕЦ, тер. - 35 000 лв. 7. Двустаен, Изток, УТИНОР, ет. 6, преустр., обособен в мезонет - по споразумение 8. ДВУСТАЕН, ИЗТОК, ЕТ. 6, ТЕЦ, ЮГ, ЛУКС, РЕМОНТ - 30 000 ЛВ. 9. Двустаен, Изток, в района на Кметството, тх. ТЕЦ, мазе, таван - 32 500 лв. 10. Тристаен, Мошино, ет. 5, ТЕЦ, 2 тер., лукс ремонт - 53 500 лв. 11. ТРИСТАЕН, МОШИНО, ЕТ. 2, НЕПРЕХ., РЕМОНТ И ПРЕУСТРОЕН, РVС ИЗОЛАЦИЯ - 45 000 ЛВ. 12. Тристаен, Изток, ет. 1, ремонтиран, подходящ и за бизнес, обзаведен - 59 000 лв. 13. Четиристаен, Изток, тх.., ТЕЦ, тер., 110 кв.м, лукс ремонт - 45 000 евро 14. Петстаен, СЦ,, нов блок, ет. 4, ТЕЦ, мн. подобрения, обзаведен - 70 000 евро 15. Къща, Стара Тева, 2 ет., тавански ет., съвременно преустр., ремонт, дв. 380кв.м, барбекю - 50 000 евро 16. Къща, с. Забел общ Трън, 2 ет., РЗП: 160 кв.м, нова, раздвижена, дв. 848 кв.м - 50 000 лв. 17. Къща, Църква, над Кметството, 1 ет., пл., ток, вода, дв. 470 кв.м - 50 000 лв. 18. Вила, Дебели лак, нова, ЗП: 90 кв.м, комуникации, дв. 900 кв.м, масивна сграда - 30 000 евро 19. Парцел, Варош, 525 кв.м, комуник., готов проект за къща - 39 500 лв. 20. Парцели, с. Люлин, от 500 до 1 500 кв.м, добър достъп, равен, комуникации - от 10 до 19 евро/кв.м 21. Парцел, Мошино, на 2 ул., 1 000 кв.м, комуникации - 21 евро/кв.м 22. Парцел, Тева, 576 кв.м, със започнат нов строеж, съвр. архитектура, РЗП: 150 кв.м - 30 000 лв. 23. Земя в местността Войниковец, 1 500 кв.м - 15 000 лв. 24. УПИ, Студена, 609 кв.м, ограден, равен, в близост ток и вода - 15 000 евро ДАВА ПОД НАЕМ: 1. Помещение, Център, 20 кв.м - 150 лв. 2. Помещение, ул. Кракра, в бизнес-сграда - 280 лв. 3. Офис, Център, ул. Кракра, 35 кв.м, ремонт - 250 лв. СПЕШНО КУПУВА: 1. ГАРСОНИЕРА, ТВ. ЛИВАДИ, МОНТЕ КАРЛО, БЕЗИСТЕНА 2. ГАРСОНИЕРА, ИЗТОК, МОШИНО - ДО 26 000 ЛВ. 3. ДВУСТАЕН, ИЗТОК, МОШИНО - ДО 35 000 ЛВ. 4. ТРИСТАЕН, Ю. ГАГАРИН, УТИНОР ИЛИ БЛОКОВЕТЕ СРЕЩУ ТЯХ 5. ДВУСТАЕН, ЦЕНТЪР, /ОТ УЛ. ОТ. ПАИСИЙ ДО УЛ. СТРУМА/ - ДО 30 000 ЕВРО


Може да видите, вашите рекламни карета и на електроното издание, на вестника www.sapernik.info

Имоти

Съперник

МАЛКИ

СЕ А ЕМ: В ДА НА сто/ Д я О п-м П

; 0 95 4 8 /8 37 0887 тел. 88/50 32 08

ПРОЕКТИРАНЕ, ДОСТАВКА И ИЗГРАЖДАНЕ НА СИГНАЛНО-ОХРАНИТЕЛНИ, ПОЖАРОИЗВЕСТИТЕЛНИ И ТЕЛЕВИЗИОННИ СИСТЕМИ. КОНТРОЛ НА ДОСТЪПА. ОХРАНА СЪС СОТ И ФИЗИЧЕСКА ОХРАНА Тел.: 076/60 48 40; 0888/29 29 62

Сервиз за гуми v Продажба и смяна v Вулканизация v Изправяне на джанти тел. 0888/85 50 94; 0888/33 08 96 2-ст., Център, 60 кв.м, ет.1, тх. подходящ за офис, дет. забавачка и др. - 28 600 евро Тел. 0896/760 900; 0898/221 126

Изграждане на ниско-енергийни сглобяеми къщи от основи до ключ - тел. 0899/054 389

ОБЯВИ

автомобили

НАЦИОНАЛНИЯТ СОТ

/то е ф ка

ПРОДАВА:

9

11 февруари 2013 г.

СЕРВИЗ И ОБСЛУЖВАНЕ НА АКУМУЛАТОРНИ БАТЕРИИ С 24 МЕСЕЦА ГАРАНЦИЯ

Д-р Джунков

SOS Детски селища България Нашата банкова сметка: Райфайзенбанк (България) ЕАД: BG76RZBB91551060353913

акушер-гинеколог приема от 14 00 до 18 00 ч прегледи, консултации, цитонамазка, ехография

Представителство за Перник и Oбластта ул.”Отец Паисий”№35 GSM 0888/21 85 08 бул. Юрий Гагарин 100А (до винпром) 076/60 85 85

Кв. Изток, ул. “Минск” 13 Б, ап. 8 GSM: 088/8700 258, тел. 7 49 05

Разсад

ГИПСОКАРТОН

домати, пипер, пауловния, овошки гр. Радомир – тел.0888/548 493

- Окачени тавани - Преградни стени - Прахово боядисване, на латекс

тел.0878/32 14 34

Новооткрит автокозметичен комплекс и денонощно охраняем паркинг до стария Икономически техникум набира персонал тел.0893/37 20 73;

Aвтокомплекс “Запад” ул.”От.Паисий” (до бившия икономически техникум) v автомивка външно и вътрешно v пране на килими v денонощно охраняем паркинг тел.0893/37 20 40

ДАЙДЖЕСТ

В 15 града протестират срещу високи сметки на ток и парно В 15 града страната днес протестират срещу високите сметки за ток и парно от началото на годината. Акцията стартира в социалната мрежа Facebook, а митингите са под мотото „Да запалим монополите”. Протести започнаха от 11.00 ч. има в София, Пловдив, Варна, Русе, Благоевград, Сандански, Силистра, Гоце Делчев, Белене, Шумен, Ямбол, Велико Търново, Бургас, Монтана, Добрич и Кърджали. Над 5000 софиянци напълниха пространството пред Министерството на икономиката, енергетиката и туризма в София. Наред с многото национални трибагреници, протестиращите издигнаха и транспаранти с надписи като: "Всички ЕРП-та на народа" и "Няма да плащам рекет". Напрежението ескалира, когато енергийният министър слезе при гражданите. Те започнаха да скандират: "Оставка" и да обстрелват него и журналистите със снежни топки. После Делян Добрев изрази съжалението си, че до диалог не се е стигнало. „Никога не съм бягал от диалог и тежки теми, но за съжаление подобен диалог не можа да се получи. Явно хората са много превъзбудени от всичко, което се случва”, коментира Добрев и добави, че се надява в следващите няколко дни диалогът с протестиращите да бъде осъществен. Над 1000 пловдивчани излязоха на протест и се подписаха под искането за граждански договор между EVN и абонатите, който да се спазва и от двете страни. Те скандират „Вън на крадеца ЕVN” и „Всеки ден ще е така до победата”. Оказа се, че 2 автомобила на компанията са горели тази нощ в Пловдив. Стотици варненци излязоха на протест, недоволни от високите сметки за ток. За кратко време те блокираха кръстовището пред общината в морската столица и запалиха сметките си в знак на протест. Сблъсъци между протестиращи варненци и полицията възникнаха пред сградата на централата на енергоразпределителната компания за Североизточна България. След като за кратко блокираха Аспарухов мост, протестиращите се насочиха към сградата на централата на ул. „Девня”. Там започнаха да хвърлят камъни и яйца, вследствие на което няколко прозореца бяха счупени. Полицията се намеси, за да арестува нарушителите. По думите на директора на Областната дирекция на МВРВарна комисар Тодор Иванов, който също е на място на инцидента, са арестувани няколко души. Той не можа да уточни точния брой, съобщи "Фокус". Около три хиляди благоевградчани се включиха днес в протеста срещу големите сметки за ток и настояха за изгонване на електроразпределителните дружества от България. С плакати и скандирания "Вън ЧЕЗ от България", "Мафия", "Всеки ден ще е така до победата" протестиращите настояха за проверка на всички договори на

електроразпределителните дружества, за които считат, че ощетяват и ограбват гражданите. Те заявиха, че очакват и подкрепа от държавата. Инициаторите на протеста обявиха, че ще започнат събирането на подписка за референдум за изгонването на електроразпределителните дружества от страната. Без силови действия полицията се намеси днес, когато протестиращи заради големите сметки за електричество силистренци, попречиха на автомобили на ЕНЕРГО-ПРО да напуснат двора на фирмата в Силистра. Нямаше прояви на агресия и от страна на протестиращите граждани, но автомобилите не бяха пропуснати, въпреки че пристигнаха няколко полицейски екипа като превантивна мярка, ако обстановката се усложи, съобщи БТА. В Монтана разгневени граждани замериха с яйца сградата и охраната на ЧЕЗ – Електроразределение. Около стотина души се събраха днес по обяд пред офиса на монополната фирма, за да изразят протеста си срещу необяснимо високите, по общо мнение, сметки за ток. Множеството хора бе добре охранявано от полицията и жандармерията, но представители на монополното дружество така и не се появиха. Недоволството си протестиращите изразиха първо като показно изгориха изпратените им фактури със сметки си за ток и след това замериха с яйца сградата на фирмата. В Лом около 400 души се подписаха в подписка за разтрогване на договора, с които е продадена електроразпределителната мрежа на чешкия инвеститор. В събота срещу високите сметки за ток протестираха във Видин и Пловдив. Протестът в "Столипиново" пък бе поведен от Азис. Митингът започна с изпълнение на скандално известния изпълнител от ромски произход "Ти за мен си само секс", съобщи Булфото. Националният протест срещу своеволията на ЧЕЗ, Енерго-Про, ЕВН и държавната политика в областта на енергетиката и „Да запалим монополите” са част от призивите във Faceboook. Исканията са свързани с национализация на енергоразпределителните дружества; премахване на всички посредници, а НЕК да поеме тяхната функция; разсекретяване на всички договори в сектора Енергетика; търсене на отговорност на подписалите ги лица; електроенергията произведена от АЕЦ Козлодуй да се разпределя само на вътрешния пазар за нуждите на гражданите и обществото; да се премахне задължителното изкупуване на ел. енергията от НЕК. Исканията, свързани с Топлофикация, са за индивидуални договори с топлофикационните дружества с право на прекратяване с едномесечно предизвестие от страна на клиентите; уредите да отчитат в МВт/ч и реално отчитане на изразходваната топлоенергия. През последната седмица имаше много оплаквания срещу сметките за ток, изпратени от ЧЕЗ, в Благоевград, Гоце Делчев, Шумен, Сандански и Петрич. Недоволните клиенти на компанията гориха на публични места сметките и обявиха, че няма да ги платят. В столицата някои от абонатите на „Топлофикация” получиха фактурите си за декември със значително увеличение на разхода, като при някои увеличението беше със 100% спрямо декември 2011-а.

Продавам, Рено-Клио, 92 год., в отлично състояние, 1 200 лв. - тел. 0898/704 250 имоти

Продавам, къща, кв. Рудничар, 57 кв.м, - 13 000 лв. - тел. 0896/620 327 Продавам къща в с. Студена, РЗП: 140 кв.м, двор: 1 000 кв.м, цена по договаряне – тел. 0879/88 20 55 УПИ, Димова махала, 1 100 кв.м, разрешително за строеж, с Н=15 м и РЗП:2 200 кв., продажба или обезщетение – тел. 0899/19 42 00; 0899/19 42 02 наем

Давам под наем, търговски обект, ул. Търговска, 60 кв.м, цена по договаряне - тел. 0885/510 063 Давам под наем, офис 30 кв.м, нов блок, ИЦ, ет. 1, южен, отделен вход - тел. 0988/873 882 Давам под наем магазин /помещение, офис и др./, кв. Изток, ул. Бл. Гебрев, бл. 18 и бл. 26, на оживено място - тел. 0888/874 595 Давам под наем, помещение, от 32 кв.м, на ъгъла на ул. Отец Паисий и ул. Ал. Батемберг за офис или магазин - тел. 0878/85 74 88 Давам под наем, партерно помещение, 90 кв.м, ул. Ю. Гагарин 6, ул. Св. св. Кирил и Методий 61, 120 кв.м - тел 60 35 74 Давам под наем заведение, Изток, топмясто, РЗП:132 кв.м - тел. 0887/88 40 95; 0888/ 50 32 37 работа

Вестник „Съперник” търси РЕКЛАМЕН АГЕНТ с опит – тел.0887/88 40 95; 0888/50 32 37 разни

Диплома серия ПУ-98 № БЕ5-8726-85 изд. на 24.09.1998 г. от ПУ “Паисий Хилендарски на Антоанета Иванова Димитрова - изгубена Изкупувам, стари автомобили от място, плащане веднага - тел. 0895/821 433 Продавам холна гарнитура /диван, 2 фотьойла, 2 табуретки, изгодно - тел. 0896/788 784 Продавам пиролизно котле за отопление, 60KW – тел.0887/88 40 95

17 000 м2 площ! Над 25 000 артикула! За вашият ремонт! САМО В ТЪРГОВСКИ ЦЕНТЪР ЗА МОДЕРНО СТРОИТЕЛСТВО “МАЛ-МУК” гр. Перник, ул. “Владайско въстание” тел: 076/67 22 23;67 22 24 e-mail: malmuk@abv.bg


Може да видите, вашите рекламни карета и на електроното издание, на вестника www.sapernik.info

10

ОВЕН Измъчват ви съмнения и ще ги преодолеете, ако ги обсъдите с хора, имащи вашиятначиннамислене.Отразговора стяхщеразберетенакогоможетедаразчитате. ТЕЛЕЦ Използвайте деня за почивка и уединение, излезте сред природата. Обстановката сама по себе си ще е достатъчна, за да ви подскаже правилно решение на трудни въпроси или за да си обясните факти, които ви изглеждат нелогични. БЛИЗНАЦИ Ще установите, че натрупаният опит, даже да е малко ви е много полезен. Днес сте в състояние да формулирате ясно дори абстрактни понятия и да използвате знанията си . РАК Трябват ви стимули, за да продължите напред. Потърсете ги в няколко посоки. Приложението на нови методи в съчетание с творческия ви потенциал и умението да създавате ред и запаси, на този етап ще са достатъчни. ЛЪВ Неувереност и вдъхновение – две диаметрално противоположни усещания ви обхващат днес. Споделете съмненията с близките си. Може да не ви успокоят, но поне ще ви помогнат . ДЕВА Умението ви да съчетавате традиции и иновации днес ще ви помогне много. Ще получите висока оценка за заслугите си и е много вероятно да се запознаете с влиятелна личност.

ВЕЗНИ Настроението ви е пряко свързано с обкръжението. Ако работата ви потръгне денят ще е усмихнат, обаче незначителни затруднения са в състояние да ви докарат до отчаяние. СКОРПИОН Неприятен разговор с човек, на когото държите може да ви подтикне към уединение. Съвсем изненадващо дори за самите вас ще се получи неочаквано добър резултат. СТРЕЛЕЦ Желанието на близките или на любимия човек да направите нещо заедно ще ви подейства стимулиращо и окуражаващо. Ще се справите, благодарение на идеи . КОЗИРОГ Сериозното ви отношение и практичен подход към някакъв проблем е предпоставка за успех. В конкретния случай трябва да реагирате гъвкаво. ВОДОЛЕЙ Мъдростта е фактор, който ви позволява да живеете по-добре. Денят е белязан с успехи както в личните, така и във финансите отношения. Разчитайте на опита си! РИБИ Творческият ви потенциал е висок, в момента сте в състояние да мислите прагматично и да обясните идеите си убедително. Контролирайте емоциите си!

ЕДНОКРАТЕН ТАЛОН ЗА БЕЗПЛАТНА ОБЯВА ДО 10 ДУМИ

Съперник

Обяви

11 февруари 2013 г.................................................................................................................................... ................................................................................................................................... ...................................................................................................................................

Граждански обяви с безплатен талон изчакват реда си. В СВЕТА НА ЗВЕЗДИТЕ

Топ 10 най-секси жени звезди в света 2013 Американската поп певица Кейти Пери е найсексапилната жена на Новата 2013 година според класацията Топ 100 най-горещи жени 2013 на Men’s Health, видя екипът на Sin.bg Новата година започна едва преди седмица, а ето, че вече има най-сексапилна знаменитост. Това стана ясно, след като мъжкото издание публикува ежегодната си класация на 100-те найкрасиви жени в шоубизнеса – актриси, телевизионни водещи и фотомодели. На първо място с най-много гласове бе обявена 28годишната Пери, която ти припомняме, че стана и Жена на годината 2012 на Billboard. “Тя е нашата най-сексапилна жена на 2013. Носителка е на редица музикални награди, освен това е номинирана и за „Грами” 2013. Има страхотно чувство за хумор, вдъхновява с чара си и наистина е много гореща”, се казва в статията на първия брой на изданието за 2013 г. В топ 10 влизат още Най-секси жена 2012 Мила Кунис, актрисата Кристина Хендрикс, Дженифър Лорънс, Дженифър Анистън, Скарлет Йохансон, Анджелина Джоли, Бионсе, Жизел Бюндхен и новото гадже на Джони Деп Амбър Хърт. Бар Рафаели и Тейлър Суифт пък за малко да се класират, но остават на почетните 11-о и 12-о място. Точно по средата – на 50-а позиция е младата актриса Малин Акерман. В топ-100 намират място още Чарлийз Терон – 36то място, певицата Дженифър Лопес – 72-а, непосредствено след нея на 73-то място е Кейт Мидълтън. Певицата Лейди Гага прочула се със своя екстравагантен вид е класирана едва 92-ра.

БНТ1

НОВА ТВ

бТВ

05:00Нощни птици/п/ 06:00Днес и утре/п/ 06:30Денят започва 09:00По света и у нас 09:10Денят започва с Култура 10:00По света и у нас 10:10Денят отблизо с Мария 12:00По света и у нас 12:30Малки истории 12:55Апартаментът с Марта Вачкова 13:55Сен Тропе - тв филм /231 епизод/ 15:05Младият Дракула - тв филм 15:50Частен случай 16:00По света и у нас 16:10Новини на турски език 16:20Ретро следобед: Клуб "НЛО" 17:05Дързост и красота - /3122 епизод/ 17:30Бързо, лесно, вкусно 18:00По света и у нас 18:40Зелена светлина 18:45Перла в короната - тв филм 19:40Лека нощ, деца!: Кученце в джобче 20:00По света и у нас 20:45Спортни новини 21:00Момчетата от "Медисън" авеню 22:00В кадър и 22:30Икономически новини 22:55Зелена светлина 23:00Денис и приятели 00:00Срещу новините/п/ 00:45Апартаментът с Марта Вачкова 01:30Перла в короната - тв филм 02:25По света и у нас /п от 20:00/ 03:00Момчетата от "Медисън" авеню 03:45Икономически новини/п/ 04:10Малки истории/п/ 04:20Денис и приятели -

06:00"Господари на ефира" 06:30"Здравей, България" 09:30"На кафе" - предаване на НТВ 11:30"Бон Апети" - предаване на НТВ 12:00"Малки жени" - сериен филм 13:00Новините на Нова 13:30"Млечният път" - сериен филм 15:00"Доктор Куин Лечителката" 16:00"Часът на Милен Цветков" 17:00"Черешката на тортата" - тв шоу 18:00"Сделка или не" - телевизионна игра 19:00Новините на Нова 20:00"Стани богат" - световно тв шоу 22:00"Господари на ефира" 22:30"От местопрестъплението: Маями" 23:30Новините на Нова 23:45"Щети" - сериен филм, 4 сезон 00:45"Магнитико" - тв игра 02:00"Черешката на тортата" - тв шоу 02:45"Долината на слънцето" - сериен филм 03:45Новините на Нова /п/ 04:00"Доктор Куин Лечителката" сериен филм /п/

05:50"Духът на здравето" /п./ 06:45"Тази сутрин" 09:30"Преди обед" - дневно токшоу 11:30"Кухнята на Звездев" 12:00bTV Новините - обедна емисия 12:30"Шоуто на Слави" /п./ 13:30"Женско царство" - сериал, еп. 88 15:00"Призракът на Елена"- сериал, еп. 13 16:00"Американска наследница" - сериал 17:00bTV Новините 17:30"Лице в лице" 19:00bTV Новините - централна емисия 20:00"Огледален свят " - сериал, еп. 25 21:00" Гласът на България" 22:00bTV Новините -късна емисия 22:30"Шоуто на Слави" - вечерно токшоу 23:30"Дневниците на вампира" - сериал, 03:10bTV Новините /п./ 03:40"Призракът на Елена"/п./ - сериал, 04:40"Модерно" /п/

КАБЕЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ “КРАКРА” 0.00 Отчуждение - Игрален филм 1.35 Казанова 70 - Игрален филм 3.30 Огнена сила - Игрален филм 5.10 Цветето на нашата тайна - Игр. филм 6.50 Художникът умира сам - Док. филм 7.30 Суини - Игрален филм 9.15 Штрак 9.30 Полицейски войни , 10-ти епизод – Сериал 10.15 Магията Латинска Америка, 1-ва част 10.50 Нещата от живота 11.20 Да срещнеш приказния принц, 67-ми епизод 12.05 Алиса в страната на чудесата - анимация 13.00 Пернишки вести 13.15 Последна целувка - Игрален филм 14.50 Маша и Мечокът, 32-ти епизод - Сериен

15.00 Пернишки вести 15.15 Летен час - Игрален филм 17.00 Супермаркет 17.05 Любовни тайни, 5-ти епизод 18.00 Нещата от живота … и здравето с Марияна Маринова 19.00 Вечерен обзор 19.30 Бакуган, 12-ти епизод 19.50 Полицейски войни, 11-ти епизод 20.35 Пространства за живеене, 19-ти епизод 21.00 Да срещнеш приказния принц, 68-ми епизод 21.45 Вечерен обзор 22.10 Штрак 22.25 Супермаркет 22.30 Смяна на местата - Игрален филм


Спорт

Съперник

11 февруари 2013 г.

„×óêîâåòå“ ïàê ñïðÿõà äà òðåíèðàò Футболистите ще чакат яснота около клуба За пореден път тази зима отборът на Миньор (Пк) спря да тренира. Футболистите ще изчакат няколко дни развитие около финансовите проблеми в клуба, за да видят дали да си търсят нови отбори. Очаква се възпитаниците на Николай Тодоров-Кайзера да възобновят занимания едва когато има повече яснота около бъдещето на тима. Големият проблем пред старши треньора на перничани е, че до старта на пролетния дял на първенството остава много малко, време, за

да може да изгради боеспособен отбор. Както е известно, почти всички футболисти от есента разтрогнаха договорите си с клуба заради забавени заплати. Проблемът за Миньор е свързан със собственика „Минна компания”, която все още държи мажоритарния пакет акции от клуба, а не обявява публично намеренията си, свързани с бъдещето му. Феновете на „Миньор“ се надяваха, че ще могат да се срещнат с мажоритарният собственик Христо Ковачки, когото да

убедят да продължи да издържа отбора. Оказа се, че той дори не пожела да говори с тях и чрез секретарката си ги уведоми, че няма да си говорят изобщо. Николай Тодоров продължава да се надява на успешен край, който да позволи на Миньор поне да завърши първенството. Той изглежда остана единственият оптимист, който продължава да вярва с чудеса, които май в последно време въобще не се случват, поне що се отнася до финансовия аспект, в пернишкия спорт.

Дали ще разследват мач на „Миньор“? В Българския футболен съюз бил получен сигнал от УЕФА за 10 съмнителни срещи, които са се изиграли в “А” група и в турнира за купата през 2012 г. Списъкът е бил изпратен в родната централа след последния съвместен семинар на УЕФА и Интерпол в Рим в края на януари. Сред тях има и мач на „Миньор“. 10-те мача, за които сигнализира УЕФА, все още не са част от мащабното разследване на Европол. В началото на седмицата оттам обявиха, че проучват 380 срещи в Европа и още 300 в целия свят. За всички тях се смята, че са манипулирани в периода 2008-2011 г., докато въпросните български срещи са се провели през втората половина на 2012-а. Ето кои са десетте съмнителни срещи: БОТЕВ (ПД) - МОНТАНА 3:1 01.09.2012 г., IV кръг на “А” група Гостите успяват да поведат в средата на първото полувреме с гол на Мирослав Антонов. До почивката “Ботев” изравнява чрез Вандер Виейра, а през втората част попадения на Иван Цветков и Мариян Огнянов носят успеха на “канарчетата”. МОНТАНА - ПИРИН (ГД) 3:0 06.10.2012 г., VIII кръг на “А” група Новакът от Гоце Делчев пристига на “Огоста”, заемайки с две места по-предно класиране от домакините. Те обаче бързо убиват интригата с голове на Димитър Воденичаров и Мирослав Антонов. След почивката Деян Христов оформя крайния резултат. ПИРИН (ГД) - МОНТАНА 3:231.10.2012 Г, Първи 1/16-финал за Купата на България По-малко от месец след шампионатния сблъсък помежду си двата отбора се срещат отново. Домакините повеждат с 2:0 до почивката, като и двете попадения падат в последните 5 минути на първата част. На реванша се получава нулево равенство и Гоце Делчев триумфира. СПАРТАК (ПЛ) - ЧЕРНОМОРЕЦ 0:4 01.11.2012 г., първи 1/16-финал за Купата на БългарияНаглед лесната победа на гостите не изглежда толкова сигурна до 41-вата минута, когато резултатът е 0:0. Тогава обаче Преслав Йорданов разпечатва вратата на домакините, а веднага след него това прави и Терзиев. През втората част се разписват Дани Младенов и Уатара. ЛУДОГОРЕЦ - ЕТЪР 4:0 04.11.2012 г., XI кръг на “А” групаДомакините нямат никакви проблеми и още в 12-ата минута Мирослав Иванов открива резултата. Впоследствие бележат Мо-

ци, Кишада и Димо Бакалов, а десетина дни по-рано феновете във Велико Търново обвиняват ръководството на “болярите”, че върти черно тото. БОТЕВ (ПД) - МИНЬОР (ПК) 2:0 10.11.2012 г., XII кръг на “А” група След нулево първо полувреме домакините стигат до трите точки с два гола на Иван Цветков. Между тях гостите от Перник остават в намален състав, след като нигерийският нападател Салас Окечукво е изгонен за два жълти картона. ЛИТЕКС - ПИРИН (ГД) 5:0 18.11.2012 г., XIII кръг на “А” групаОтборът на Христо Стоичков не оставя никакви шансове на своя съперник и головете на Иса (2), Ваюши, Галин Иванов и Герасим Заков са най-малкото, с което се отървават гостите от Гоце Делчев. Георги Миланов изпуска дузпа, а на два пъти “оранжевите” нацелват гредите. ЧЕРНОМОРЕЦ - СПАРТАК (ПЛ) 5:0 23.11.2012 г., втори 1/16-финал за Купата на България”Акулите” на Димитър Димитров-Херо са още побезпощадни от първия мач и се класират за следващата фаза на турнира с общ резултат 9:0. Домакините от Бургас вкарват три безответни гола още до почивката, а техни автори са Милчо Ангелов, Яник Боли и Румен Трифонов. ПИРИН (ГД) - ЦСКА 0:5 28.11.2012 г., XIV кръг на “А” групаВ герой за “червения” успех се превръща Мишел Платини, който реализира хеттрик. Останалите две попадения във вратата на домакините са дело на Тасио и Анисе. Въпреки тежката загуба Пирин остава на осмо място в класирането, на 6 т. от опасната зона. ЛИТЕКС - СПАРТАК (ВН) 7:1 12.12.2012 г., втори 1/8-финал за Купата на България. Макар че излиза с голяма част от резервите, ловешкият тим е безмилостен и след първите 45 минути води с 4:0. Хеттрик в този мач вкарва Герасим Заков, а други две попадения са на сметката на Исмаил Иса. За Литекс бележат още Томи Костадинов и Армандо Ваюши. Такъв е списъкът, публликуван и в някои наши ежедневници. В събота обаче о т УЕФА обаче категорично отрекоха и обясниха, че в момента все още събират информация. Ако действително обаче се появят подозрителни двубои с участието на български отбори, техните имена веднага ще бъдат пратени във Футболния съюз, за да бъдат взети мерки.

РЕДАКЦИОНЕН СЪВЕТ

ИЗДАТЕЛ: "ПЕТРО-МАКС" ООД УПРАВИТЕЛ: инж. ИВАН ПЕТРОВ ISSN 1312-7012

Главен редактор: Любомира ПЕЛОВА Зам. главен редактор: Зоя ИВАНОВА Коментари и анализи: Валентин ВАРАДИНОВ

Дежурен редактор: Виктория СТАНКОВА

РЕПОРТЕРСКИ ЕКИП

ЧЕЗ РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ БЪЛГАРИЯ Уважаеми колеги, ЧЕЗ осъществява амбициозна инвестиционна програма за подобряване на услугите за своите клиенти. Компанията всекидневно извършва дейности, свързани с изнасяне или рециклиране на eлектрически табла, ремонт на съоръжения по електрическите мрежи средно и ниско напрежение, присъединяване на клиенти, кастрене, профилактика на трафопостове и други. Успешната реализация на тези мерки налага кратковременни прекъсвания на електрозахранването, както следва: Пернишка област Община Брезник На 11.02.2013 г. /09.00-16.00 ч/ - с. Банище Община Земен На 13.02.2013 г. /08.45 – 09.30 ч и 11.45 – 12.30 ч/ - с. Падине, с. Елов дол, с. Горна Врабча, с. Мурено, с. Смиров дол, с. Калотинци, с. Габров дол На 13.02.2013 г. /09.00-12.00 ч/ - с. Долна Врабча Община Ковачевци На 13.02.2013 г. /08.45 – 09.30 ч и 11.45 – 12.30 ч/ - с. Калище - мах. Джалева, с. Ковачевци; обекти язовир Лобош, с. Ракиловци, с. Косача, с. Сирищник, с. Слатино, с. Светля, с. Чепино Община Перник На 11.02.2013 г. /09.00-16.00 ч/ - с. Планиница, с. Драгичево - центъра, гр. Перник - кв. “Бела вода” На 12.02.2013 г. /09.00-16.00 ч/ - с. Планиница, с. Драгичево - центъра, гр. Перник - кв. “Мошино” - магазин “Lidl” и всички стопански обекти в района На 13.02.2013 г. /09.00-16.00 ч/ - с. Планиница, с. Драгичево - центъра, гр. Перник - кв. “Бела вода” На 14.02.2013 г. /09.00-16.00 ч/ - гр. Перник - кв. “Бела вода” На 14.02.2013 г. /12.00-14.00 ч/ - гр. Перник - кв. “Димова махала” - бл. 17, Т-маркет, бензиностанция OMV и всички стопански обекти в района На 15.02.2013 г. /09.00-16.00 ч/ - гр. Перник - кв. “Бела вода”, с. Драгичево - центъра Община Радомир За периода 11.02.-15.02.2013 г. /09.30 – 16.30 ч/ - с. Горна Диканя - вилна зона, махала „Гълъбова”, махала „Шипочка”, махала „Чупетловска”, махала „Йоргова”, махала „Парталина”, махала „Клисурата”, махала „Джоргова” На 12.02.2013 г. /09.00-12.00 ч/ - с. Долни Раковец На 13.02.2013 г. /08.45 – 09.30 ч и 11.45 – 12.30 ч/ - с. Радибош Община Трън На 11.02.2013 г. /09.00-16.00 ч/ - с. Реяновци На 12.02.2013 г. /09.00-16.00 ч/ - с. Лева река На 14.02.2013 г. /09.00-16.00 ч/ - с. Стайчовци, с. Туроковци На 15.02.2013 г. /09.00-16.00 ч/ - с. Пенкьовци - Ваклинова махала Ръководството на дружеството поднася извинения на своите клиенти за създадените неудобства от планираните прекъсвания на електрозахранването. За повече информация, позвънете на денонощната телефонна линия 0700 10 010, на цената на един градски разговор, от всяка точка на България или на сайт: www.cezrp.bg. Страницата подготви Яне Анестиев

ОТДЕЛ РЕКЛАМА инж. Ани Петрова

Силвия Григорова, Яне Анестиев, Виктория Станкова

Х-л “Струма”, ет. 2, ст. 208, телефон/факс: 60 31 29

ПРЕДПЕЧАТНА ПОДГОТОВКА

1. Редакция в-к “Съперник” ул.”Св.Св.Кирил и Методий” бл.2 А тел.60 13 72 2. Кафе-клуб “Антония” нон-стоп кв.Изток ул.”Карл Маркс” 2 А тел. 67 30 83 3. Агенция “СИМЕОН -Д” ул.”Търговска” 42, ет.2, 60 26 26

Иванка Василева, Станислава Лазарова, Цветелина Чавдарова,

СЧЕТОВОДСТВО Радка Лазова

11

РЕКЛАМНИ БЮРА:

Адрес на редакцията: гр. Перник "Св. св. Кирил и Методий" бл. 2 А, ап. 2; тел. 60-13-72 Всеки автор носи отговорност за материала си Печат: Печатница “Аргус” Разпространение: Лъчезар Лазаров


11 февруари 2013 г.

Áåðîíöè ïîäðåäèõà èçëîæáà â Àðò ñàëîíà

Изложени са 68 работи на 60 деца

Виктория СТАНКОВА Ученици от СОУ „Др Петър Берон“ в Перник показаха линогравюри. Атрактивната и сложна техника се изучава в програмата по изобразително изкуство в 5 и 6 клас. В процеса на овладяване на линогравюрата децата изработили великолепни неща, които тяхната преподавателка Мариела Ивайлова решила да покаже в изложба. Уникалните произведения са показани в галерия „Арт салон“ в Двореца

Учат педагози да работят с деца със специални потребности Виктория СТАНКОВА Обучение на педагози за деца със специални образователни потребности започна в 12 Основно училище „Васил Левски“. След курса, се очаква учителите да са наясно как да включват специалните деца в групите с нормалните подрастващи и как да създават и в училище подкрепяща среда. Освен това им предстои и нелеката задача да участват в промяната на нагласите в обществото, което все повече да приема като равнопоставени на останалите децата със специални образователни потребности. Лектори от Югозападния университет ще обучат 115 учители от Перник, които ще работят с деца, страдащи предимно от говорни и езикови нарушения, както и с други увреждания. Част от преподавателите се включиха в лекция за деца със слухови проблеми. Някои от тези деца са обхванати в интегрираното обучение. Лектор бе доц. Д-р Катя Дионисиева, преподавател в НБУ. Предстои създаването на клубове, в които ще участват 52 деца със специални потребности от 5 детски градини и 4 училища. Интегрираното и включващото обучение за тях ще се реализират с разнообразни извънкласни дейности. За родителите пък има виртуално училище, в което те ще могат да се запознаят подробно с различни гъвкави форми за обучение на техните деца, с добрите практики у нас и в чужбина и да четат специализирана литература за семействата с проблемни деца.

ПРОДАВАМ:

Êàôå-êëóá, êâ. Èçòîê

Тел.: 0888/533 988

на културата в Перник. Изложени са 68 работи на 60 деца. Пейзажи, натюрморти и абстрактни мотиви са отпечатали децата върху белите листи. Показани са както черно-бели, така и цветни гравюри. Творбите се правят върху линолеум, където се очертават контурите на бъдещата картина. После с резци се издълбават фигури. Нанася се първия слой боя и се отпечатва върху листа. Продължава издълбаването и отно-

во се нанася втори цвят, който се отпечатва. Това продължава, докато върху листа се оформи цялостната картина. В процеса на работа някои не издържали и се отказвали. Изложбата е част от проявите, с които СОУ „Д-р Петър Берон“ ще отбележи 30 годишния си юбилей. Тя се провежда в рамките на национална програма „Участвай и променяй“ под патронажа на обмудсмана на Република България.

Ченгета обжалват дисциплинарни уволнения пред Административния съд Любомира ПЕЛОВА Двамата полицаи, които бяха уволнени заради контакти с криминално проявени, обжалват решението на ръководство на МВР. Иван Иванов и Валери Стефанов са завели дела срещу дисциплинарното им отстраняване от длъжност. Те бяха уволне-

ни през декември миналата година. Иванов и Стефанов са служители на специалното звено за задържания на полицията. Двамата обаче изнасяли информация за за предстоящи действия на МВР и са се срещали с лица, занимаващи се с кражби. Така осуетявали акции на полицията. За-

това срещу тях бе образувано дисциплинарно производство. След което служителите на полицията бяха уволнени за уронване престижа на системата. Според Иванов и Стефанов отстраняването им е неправомерно и затова те обжалват това пред Административния съд.

Междусъюзническата война в рисунки Виктория СТАНКОВА Талантливи перничани ще участват в конкурса за рисунка „Трагедия и слава – 100 г. от Междусъюзническата война”. Художествената надпревара има за цел да покаже съвременния поглед на творците спрямо събитията, случили се преди сто години по време на втората балканска война – 1913 г. Според регламента на конкурса участниците не са ограничени от условия и могат да бъдат ученици, студенти и хора от всяка професия или позиция. Конкурсът стартира на 1 февруари и ще продължи до 18 април 2013 г. Всеки участник в конкурса трябва да се съгласи със следните условия: получените творби да послужат безвъзмездно в художественото оформление на документален филм за Втората Балканска войн, да бъдат използвани за изложба по време на Фестивала на българското образование - на 25, 26 и 27 април 2013 г., както - и на следващи изложби в София и

извън нея. Най-добрите творби ще бъдат наградени. Класиралият се на първо място ще получи награда от 200 лв., а за подгласниците му пък на второ и трето място е определена сумата от 100 лв. и книгата „Фундаментална теория на цветовете”. Всички автори ще получи грамота за участие. Поощрителни награди ще има и за отличени участници в конкурса, осигурени от организаторите на Фестивала на българското образование. Голяма част от получените творби ще участват безвъзмездно в художественото оформление на документален филм за Втората Балканска война. Всички получени ски-

ци, рисунки, картини ще участват в изложба по време на Фестивала на българското образование - на 25, 26 и 27 април 2013. Оценяването на получените творби ще се осъществи от специално жури в състав от сп. „Българска Наука”.Обявяването на наградите ще се извърши по време на Фестивала на българското образование 2013 г. Всички свои творби изпращайте на адрес: ул. “Г. С. Раковски” 127, офис 301, София 1000 - за конкурса “Трагедия и слава – 100 г. от Междусъюзническата война”, заедно с попълнена декларация за участие, която може да изтеглите от http://nauka.bg/ f o r u m / i n d e x . php?showtopic=14739

12

Кметът Росица Янакиева няма имот в Делта Хил ! Любомира ПЕЛОВА Кметът на Община Перник няма имот в луксозното селище „Делта Хил”, както неточно писа „Съперник” в бр.22 от 1-ви февруари т.г. Публикацията бе свързана с кражба, извършена в района от 38-годишен криминално проявен жител на Кладница, която не е първата в тузарското селище. Закопчаният прибрал от строежите кабели и медни тръби. Последният му удар се оказал фатален, защото частните гардове го усетили и алармирали служителите на реда, които му щракнали белезниците. Напомняйки, че в частното селище, в което къщи имат имат видни столични управници, пернишки депутати и управници, актрисата Яна Маринова и сценаристът на Слави Иво Сиромахов, невярно включихме сред тях и пернишкия кмет. Справка показа категорично, че градоначалникът Росица Янакиева няма имот в луксозното селище. Надяваме се, че тя ще ни извини за грубата грешка, която в никакъв случай не е направен умишлено и с лошо чувство.

АПРОПО ПОЛОВИН БЪЛГАРИЯ СЕ Е НАДРЪВЧИЛА НА ЕНЕРГОТО, ЦЯЛА СОФИЯ СЕ Е РАЗБУНТУВАЛА СРЕЩУ ТОПЛОФИКАЦИЯТА, а в Перник цари мир и любов. Явно живеем някакъв оазис на блаженството, неподвластни сме на енергостихиите, които заливат белия свят. Хайде, с токовите сметки как и да е, обаче с парното направо потопихме рибата във вряла вода. Навсякъде цените летят нагоре, а при нас промоция върху промоция. Последният хит за сезона е 10- процентовото намаление върху сметките за изрядните платци. Ако и ония от електроразпределението направят същия жест да вдигнем митинг на благодарността и да им изпеем Одата на радостта. При тоя излишък на пари ще трябва да напълним банките с депозити. Сега обаче думата е за парното. Обещаната евтиния е своеобразно преброяване на отличниците по топлоплащане. Резултатите ще бъдат много любопитни. Като прибавим и лотарията, чрез която един отличник на отличниците се грее хептен без пари, ще излезе, че Перник е с най- евтиното парно на Балканския полуостров. Тогава къде сме тръгнали боси през тръните да протестираме за неща, които другаде са мечта невъзможна. Да се прегърнем с Топлофикация и да се обичаме. Колкото по- силно се притискаме, толкова по-топло ще ни става. И по-евтино. ДИВОТИНЦИ СИ НАПРАВИХА СДРУЖЕНИЕ С НЕСТОПАНСКА ЦЕЛ, КОЕТО ДА ГИ БРАНИ ОТ БЕЗПАРИЧИЕТО. Кръстиха го “Дивотин” и това емблематично име скоро ще се прочуе. Не защото е оригинално, а защото в него е заложена идеята за народовластието и автономията. Някак не се връзва само, че сдружение с нестопанска цел ще събира пари за стопански нужди, ама дивотинци са оправни хора и ще го измислят. По-важното е друго - “Дивотин” е форма на административна самостоятелност от общинската власт, алтернативен общински, пардон, селски съвет, който може да опонира на официалния и да води собствена политика. И един ден да поиска политическа автономия като Косово. Иди после не казвай, че това не е дивотинска работа.

20130210sapernik28  

Вестник Съперник броеве от 2013 година

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you