Page 1

nĂşm 8 / any 2016 Revista anual


EDITORIAL TREBALL COOPERATIU

L’aprenentatge d’estratègies en grups cooperatius és un mètode d’ensenyament que busca una millora de l’aprenentatge personal i del grup tenint el compte els coneixements previs de tots els components. Un treball en grup és cooperatiu quan hi ha una interdependència positiva entre els membres; a més el professor ha de retroalimentar el grup conjuntament i cada membre individualment sobre aquest procés d’aprenentatge, i cada component ha de portar a terme el treball segons el rol assignat i ha de col·laborar amb els companys; i finalment cal que els grups discuteixin sobre com va el treball cooperatiu. Amb aquest tipus d’aprenentatge els nostres alumnes treballen com un equip d’escaladors que vol arribar al

cim. No n’hi ha prou que hi arribin alguns, hi han d’arribar TOTS. Així doncs, se cerca l’èxit de tots els membres i se celebra una victòria compartida, ja que els objectius són compartits.

Quins guanys s’obtenen amb el treball cooperatiu? Els components del grup es complementen perquè són diferents. Assumeixen un rol que els suposa tenir iniciativa i implicar-se en la tasca, en el seu procés d’ensenyança-aprenentatge. D’altra banda, els alumnes estan més motivats perquè en tot moment saben quina és la finalitat de la tasca i també saben que són una peça important en el procés. Per tant, la responsabilitat i l’esforç individual es veuen incrementats i es comprometen amb els companys (interdependència positiva): “NEDAM JUNTS O ENS ENFONSAM” o “UN PER A TOTS I TOTS PER A UN”. A més a més, promou la relació social i la interacció cara a cara. Aquest aprenentatge promou moltes situacions comunicatives a l’aula. Aquí podem


connectar amb l’enfocament comunicatiu perquè es treballa l’aspecte oral del llenguatge i les habilitats productives. Els alumnes desenvolupen les competències lingüístiques comunicatives i escriuen i s’expressen per a una audiència que són els seus companys.

D’aquesta manera, es poden acostumar a explicar, debatre, donar l’opinió, etc. Es desenvolupen habilitats grupals i les relacions interpersonals perquè els components han de prendre decisions, liderar, resoldre conflictes, dialogar, jutjar de manera col·lectiva, etc. Per tant,

aquest aprenentatge respon a una pedagogia democràtica i dóna eines als nostres estudiants per ser ciutadans i per tenir èxit en el seu futur món laboral. En definitiva, el treball cooperatiu fomenta alumnes competents.


ÍNDEX EDUCACIÓ INFANTIL

Pàg 4..................................... EASTER Pàg 7............................... La

Pàg 11............................... El

bicicleta Burotell

EDUCACIÓ PRIMÀRIA

EDUCACIÓ SECUNDÀRIA

1r - 2n Pàg 15........................... La botigueta 3r Pàg 20.............. Excursió a la Quely

1r Pàg 64........................................ Còmic Pàg 74................................. Plàstica en

anglès

4t Pàg 25.................. Excursió al ranxo Grande Pàg 26.................. Treball cooperatiu anglès

2n Pàg 45........................................... Hort

5è Pàg 32.....................Les Olimpíades 6è Pàg 56..........Viatge a Barcelona !!

4t Pàg 91....................... Viatge a Paris

Pàg 84................................

3r Body Art


EDUCACIÓ INFANTIL

EASTER Els alumnes d’infantil hem estat treballant EASTER a Anglès. Hem pintat Easter Eggs (ous de pasqua), hem après vocabulari com EASTER BASKET, EAS-

TER BUNNY, CHOCOLATE EGG or BUNNY, CANDIES, JELLY BEANS, ... I treballat amb ell. També hem elaborat una titella (a puppet) i ens hem disfressat de conillets per fer el tradicional joc “Easter Egg Hunt”.

4


5


6


4 anys La bicicleta Ja que aquest any som la classe dels ciclistes, hem estudiat aquest esport. Hem fet el projecte de la bicicleta, amb el que hem après moltes coses sobre aquesta.

EDUCACIĂ“ INFANTIL


Hem fet un racó dins l’aula on tenim la bicicleta i tota la informació sobre aquesta. També hi tenim la roba de ciclista.


En Gaspar va venir un dia amb la seva bicicleta i vam veure quines diferències tÊ amb les nostres.

9


També hem après la cançó de «la bicicleta clinc clinc» https://www.youtube.com/watch?v=j7O4jtTiiU0

10

I finalment hem anat per la via verda amb les nostres bicicletes. Ens ho hem passat molt bé !!!!!!


5 anys

EDUCACIÓ INFANTIL

Burotell Vam anar al Burotell, va ser una experiència inoblidable. Vam poder conèixer alguns animals de pèl.

11


MMM... Feim pa i galletes salades. En el Burotell tot ĂŠs bonĂ­ssim !!!

12


12 13


1r i 2n

15

EDUCACIÓ PRIMÀRIA


16


17


18


19


Excursió a la Quely i vidres Gordiola

20

3r

EDUCACIÓ PRIMÀRIA


21


23


23


24


Excursió al ranxo Grande

25

4t

EDUCACIÓ PRIMÀRIA


Treball cooperatiu anglès

26

Mirau quines cartolines mĂŠs interessants!


Hem après sobre diferents animals en anglès, amb grup cooperatiu!

27


31


32


33


5è Les olimpíades REPORTATGE DELS ALUMNES DE 5è DE PRIMÀRIA SOBRE EL PROJECTE DE CENTRE:

INFANTIL: 3 ANYS - Quin esport heu fet? - Gimnàstica. - Quins treballs heu fet? - Cada nin va fer dibuixos de gimnastes. - Quines activitats heu fet relacionades amb l’esport? - Hem anat al gimnàs de n’ELENA GÓMEZ i hem mirat vídeos de gimnàstica. - Heu fet algunes fotos? - Si, amb n’ELENA GÓMEZ - Aquest esport és adequat per a vosaltres?

32

EDUCACIÓ PRIMÀRIA


- Sí.

34


37


38


INFANTIL: 4 ANYS - Quin esport feis? - El ciclisme. - Quina bandera teniu? - És una tela grossa de color blanc i enmig hi ha una bicicleta. - Què heu fet durant el curs per treballar l’esport que heu triat? - Hem fet carreres. Tenim un racó on hem posat una bici, un casc i la roba de ciclista. També hem anat a la Via Verda i en Gaspar ens ha mostrat la seva bicicleta tan gran.

37


41


40


INFANTIL: 5 ANYS - Quin esport heu treballat durant el curs? - L´atletisme. - Quines activitats heu fet per treballar-lo? - Curses, obstacles, córrer pel pati de l´escola. - Vos ha agradat? - Sí. - Heu fet alguna sortida per practicar el vostre esport? - No.

41


42


43


PRIMER DE PRIMÀRIA Quin esport heu triat per aquest any? - Tir amb arc. - Teniu fotos del que heu fet? - No - Què heu fet per treballar aquest esport? - Hem duit un arc a l’escola i als patis hem jugat amb la diana. - Com es juga en aquest esport? - Necessitam un arc i una fletxa i hem de tirar al centre de la diana. - Quines activitats heu fet per practicar aquest esport? - Dilluns al pati hem fet tir amb una pilota de tennis.

44


SEGON DE PRIMÀRIA - Quin esport heu practicat aquest any? - Hem practicat l’esport dels espadatxins. - Què heu fet per treballar aquest esport? - Hem fet un treball final sobre la informació que hem anat recollint durant tot el curs. - Quant temps fa que el treballau? - Des de setembre. Hem anat recollint la informació per fer el treball final. - Com valorau aquest esport? - Ens ha agradat molt, sobretot perquè hem vist molts partits de les olimpíades a l’ordinador.

46


TERCER DE PRIMÀRIA Els alumnes de 3r han triat l’esport de volei. Ho varen triar votant, van quedar tennis i volei i no es decidien, va passar el director, li varen demanar i va triar volei. Na Marina, na Sandra i na Isabel juguen a volei a l’estiu. Ells ens han dit que l’esport que juguen es juga amb les mans, no es poden pegar cosses i si la pilota cau al camp de l’equip contrari és punt. Han fet un mural que està a l’entrada de l’escola.

47


48


QUART DE PRIMÀRIA

CINQUÈ DE PRIMÀRIA

Per triar l’esport, varen fer votacions i varen triar el que la majoria volia. Al final, l’esport que vam elegir va ser el bàsquet, però no li agrada a tota la classe, només a una tercera part. Per representar l’esport de bàsquet varen fer dibuixos, i varen decidir penjar-los a l’entrada de 1r i 2n de primària. A 3 alumnes de quart els agrada datchball; a 3, futbol; a 18, hoquei; a 9, volei; i a 8, rem.

- Quin és el nostre esport ? - El nostre esport és l’equitació. - Aquest esport va ser triat en grup o individual ? - Ho vàrem fer en grup. - Creim que és indicat per al nostre grup? - Sí, és indicat. - Per què ho vàrem fer ? - Perquè ho vàrem votar per majoria. - Què vareu fer per treballar-lo ? - Vàrem fer un mural i una companya va proposar anar a fer una muntada a cavall. Si tot va bé, hi anirem el mes de juny, quan faltin pocs dies per acabar l’escola. Serà massa!!!

49


51


SISÈ (A) DE PRIMÀRIA - Quin esport heu treballat? - La vela. - Què heu fet per treballar-lo? - Hem fet un mural i dia 17 de maig anam a fer vela a Porto Colom. Hi anirem cinquè i els dos sisès. Ens fa moltes ganes. - Com valoreu aquest esport? - Molt interessant, divertit...

52


SISÈ (B) DE PRIMÀRIA - Quin esport heu triat? - Judo. - Com l’heu triat? - Per votació. - Què heu fet sobre el vostre esport? - Un logo i un treball olímpic. - Què sabeu sobre aquest esport? - Que és una art marcial japonesa i que és un esport olímpic. - Què us agradaria aprendre més? - Algunes tècniques i poder-les practicar.


57


EDUCACIÓ PRIMÀRIA

Viatge a Barcelona


57


59


63


1r

ESO

Còmic

Els alumnes de 1r d’ESO vam pensar que fer un còmic sobre el nostre dia a dia a l’escola podria ser molt bona idea. Aquí en teniu els resultats!


70


72


73


Plàstica en anglès Durant aquest curs hem realitzat algunes activitats en anglès. Amb el següent treball hem après nous estils artístics i descobert nous autors.

74


Durant el curs 2015 – 2016 els alumnes de segon d’ESO A i B han construït i mantingut un hort vertical a l’assignatura de “ Taller de comunicació i experimentació». La implicació dels estu-

diants en el projecte ha estat exemplar i els resultats han estat molt bons. Enhorabona als alumnes implicats en els projecte que sense ells hauria estat impossible la construcció d’aquest hort.

2n

ESO

Hort


83


3r

ESO

Body art

A l’assignatura d’educació plàstica i visual hem volgut representar diferents animals a través del cos. Per això ens hem pintat les mans i ens hem fet algunes fotos que ara vos presentam. Esperam que vos agradin, nosaltres ens ho hem passat d’allò més bé fent-ho.

84


85

Guacamai


Ă€nec Cavall, i cavall menjant herba


Ca

Zebra


88


Gall

Girafa Peix, Nemo

89


Pop

Paรณ

Serp

Papallona


4t

ESO

Viatge a Paris El viatge més esperat durant tot el curs, a la fi va arribar! Havíem quedat a les 11h del matí per partir cap a l’aeroport de Palma. Estàvem molt emocionats pel viatge que ens esperava. Varen ser dues hores i mitja de vol i en arribar a l’aeroport d’Orly vam agafar un bus cap a l’hotel. Tot d’una van assignar les habitacions i vàrem deixar les nostres pertinències. Per aprofitar el dia vàrem anar a potejar la ciutat i vàrem arribar fins a la Tor re Eiffel per veure l’espectacle que es feia al vespre, en què aquesta s’il·luminava. A les 11 del vespre tornàrem cap a l’hotel i sopàrem. A la nit, quan estàvem tots junts ens vàrem trobar estudiants que venien de Galícia. Al dia següent, vàrem caminar moltíssim i va ser un dia ple de visites per París. El millor moment va ser quan pujàrem a la Torre Eiffel. Les vistes eren impressionants i es podia observar tot París. Un dels companys va llançar un


avió de paper que va travessar, fins i tot, el riu Sena. Llavors, anàrem cap a l’hotel: estàvem ben cansats, ja que aquell dia vam caminar molt i anàrem d’un lloc a un altre amb molta pressa. Però, encara així, vam estar fins les 2 de la nit amb els nostres nous amics de Galícia. Al dia següent, només vam passar mig dia per París: visitàrem Notre Dame i vam comprar un parell de regals per als nostres familiars. Cap a la 1 del migdia vam agafar bus cap a Disney. En aquest moment, tots estàvem tan emocionats i amb tantes ganes que no podíem esperar a arribar. El tema de l’hotel era l’oest i les habitacions ens van agradar molt. Tot d’una agafàrem un bus que ens deixava a l’entrada del parc. El primer que vàrem fer va ser anar a dinar i, ràpidament, anar a pujar a un atracció que ens feia moltes ganes. Després, pujàrem a la de Buzz Lightyear on vam riure moltíssim. Al vespre,


el director ens va dir que podíem anar a veure l’espectacle que fan a les deu i mitja del vespre, però no vam arribar a temps per veure-ho i decidírem anar a veure-ho al dia següent. A l’ hora del dinar o sopar era un desgavell perquè no ens enteníem amb els cambrers. Una vegada a l’hotel anàrem al hall per agafar Wi-fi. Però, tot va canviar en un moment. Va començar a sonar una alarma. Tots quedàrem petrificats. Un moment de por ple d’inseguretat. Van arribar camions de bombers i aquí ens adonàrem que hi havia un incendi. Ens vam posar molt nerviosos. Ens van fer desallotjar l’hotel i vam haver d’anar a un altre per passar la nit. L’endemà, al matí, vam poder tornar a l’hotel perquè ens digueren que no havia passat res sinó que l’alarma havia sonat però no perquè hi hagués un incendi, sinó perquè a lo millor algú va pitjar el botó. El moment més graciós va ser quan en Guillem, el nostre company, ens va dir que ell havia pitjat el botó. Tanta sort que

el director i la nostra professora no ho van arribar a saber perquè sinó el càstig hagués estat gran. Després de tornar al nostre hotel, anàrem cap al parc i vam pujar a totes les atraccions que vam poder. Vam aprofitar al màxim el dia però el millor moment va ser al vespre quan vam veure l’espectacle. Va ser un moment molt emocionant i bonic, tant que la majoria acabàrem plorant per l’espectacle i perquè recordàrem la nostra infància, però també perquè vam pensar que aquell era un dels darrers moment que ens quedaven junts. Un moment preciós, la veritat. El darrer dia que vam ser al parc, vam pujar a algunes atraccions i en vam repetir unes altres. Al capvespre ja vàrem haver d’agafar les maletes i partir cap a l’aeroport. Aquest va ser un des nostres millors viatges i el que més hem gaudit. Un viatge inoblidable.


94


AIXÍ QUE, JA HEM ACABAT QUE PASSEU TOTS UN BON ESTIU!

Amalgama 2016  
Amalgama 2016  
Advertisement