Page 1

Parròquia de Sant Esteve v Vila-seca Número 7 Juliol - Setembre 2013

INAUGURACIÓ DEL RAVAL DE LA MAR El president de la Generalitat, Artur Mas, ha inaugurat el nou Raval de la Mar, acompanyat del conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, i de l’alcalde de Vila-seca i president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet. L’acte, celebrat al Santuari de la Mare de Déu de la Pineda, ha aplegat centenars de veïns del municipi de Vila-seca i ha comptat amb l’assistència de nombroses autoritats del territori i del país, entre les quals destacaven el delegat del Govern, Joaquim Nin; el diputat al Congrés dels Diputats, Jordi Jané; diversos diputats al Parlament de Catalunya i senadors a Madrid; el president del Consell Comarcal del Tarragonès, Frederic Adan; el president de l’Autoritat Portuària de Tarragona, Josep Andreu; el rector de la Universitat Rovira i Virgili, Francesc X. Grau; membres de la Corporació de la Diputació de Tarragona; regidors de l’Ajuntament de Vila-seca, així com representants dels sectors econòmics més importants de la zona: el sector turístic i el sector químic. Durant els parlaments, que s’han iniciat amb el “Cant dels Ocells” i un minut de silenci en homenatge a les víctimes de l’accident ferroviari succeït a Santiago de Compostel·la, l’alcalde de Vila-seca, Josep Poblet, ha recordat que “els somnis es poden fer realitat”, en referència a l’obra inaugurada, ja que des de l’any 1993 l’Ajuntament de Vila-seca hi ha estat treballant amb fermesa i convicció, i també ha expressat que “el país necessita infraestructures com aquesta ja que vincula i harmonitza tots els sectors econòmics de l’entorn i defineix futurs creixements i inversions al seu voltant”. Per la seva part, el president de la Generalitat, Artur Mas, ha volgut felicitar a tots els que han fet possible aquesta obra, però sobretot als vila-secans, que amb la seva constància són un exemple per tal de convertir projectes en realitats. Ha puntualitzat que “el Raval de la Mar combina perfectament la comoditat de les persones amb l’activitat econòmica i que fa un gran servei al país”. Aquesta important actuació urbanística ha tingut un impacte molt positiu sobre l’entorn del santuari. L’antiga carretera, que passava a tocar de la porta de l’església, ha deixat lloc a una gran plaça pavimentada. La nova via de circulació, més allunyada dels edificis del santuari, té dues calçades amb doble carril cadascuna d’elles, i un ample voral amb carril-bici que convida al passeig. Una rotonda dóna accés a una nova zona d’aparcament per als vehicles.


EL PILÓ - Número 7

Juliol - Setembre 2013

JOSEP MARIA CALDERÓ, ITINERARI CAP AL PRESBITERAT INSTITUCIÓ DE LECTOR I ACÒLIT

ADMISSIÓ A ORDES

El Sr. Arquebisbe, Mons. Jaume Pujol, va presidir la celebració de l'eucaristia, el dijous 4 de juliol a la capella del Palau arquebisbal, durant la qual el candidat Josep Maria Calderó, que forma part de la Fraternitat de Natzaret, va rebre els ministeris de lectorat i acolitat, el pas previ per a l'admissió al diaconat i posteriorment al presbiterat. Aquesta celebració va tenir lloc el dia en què es complien 682 anys de la dedicació de la Catedral de Tarragona. A la celebració hi van ser presents el vicari general de l'arxidiòcesi, Mn. Joaquim Fortuny; el rector del Seminari de Tarragona, Mn. Norbert Miracle; Mn. Jordi Vila i Mn. Santiago Soro, de la Fraternitat de Natzaret, i altres companys. Mn. Norbert Miracle, rector del Seminari de Tarragona, va presentar el candidat, el qual va rebre la benedicció del Sr. Arquebisbe així com també el llibre de les Sagrades Escriptures com a símbol de la paraula que ha d'anunciar (lectorat) i l'ofrena del pa i el vi com a servidor de la taula de l'Eucaristia que ha de ser (acolitat).

El divendres 12 de juliol, a la missa habitual de les vuit del vespre, el Sr. Arquebisbe Jaume Pujol va admetre als ordes sagrats a Josep Maria Calderó, membre de la Fraternitat de Natzaret. Aquesta és la cerimònia per mitjà de la qual els qui han rebut els ministeris laïcals de lector i acòlit són admesos com a candidats als ministeris ordenats de diaca i prevere. Van concelebrar a l’eucaristia els mossens Jordi Vila i Santi Soro, germans seus de fraternitat, rector i vicari respectivament de la parròquia de Sant Esteve. Van assistir-hi també els diaques Josep Manuel González, Miquel Marimon i Javier Álvarez.

ORDENACIÓ DIACONAL El Sr. Arquebisbe, Mons. Jaume Pujol, va ordenar a Mn. Josep Maria Calderó Villanueva, el diumenge dia 28 de juliol a l’església parroquial de Santa Maria del Mar de Salou en una celebració que va comptar amb la presència del vicari general de l’arxidiòcesi, Mn. Joaquim Fortuny i el rector de la parròquia, Mn. Santiago Soro, entre una desena de preveres, diaques de l’arxidiòcesi, a més de tres pares claretians, membres de la família espiritual del beat Carles de Foucauld i membres de les comunitats parroquials de Vila-seca, Salou, Tarrés i Falset on hi ha desenvolupat alguna tasca pastoral. «Avui ets un motiu d’alegria per a mi i per a tota l’arxidiòcesi» –va dir el Sr. Arquebisbe en l’homilia–. «Ets motiu de la nostra acció de gràcies al Crist, que no vol deixar òrfena la seva Església de pastors que li assegurin el pa de la Paraula. És així com contribuiràs també que tota l’Església sigui llum del món i sal de la terra.» Mons. Jaume Pujol, dirigint-se al nou diaca, va remarcar: «Déu mai no ens abandona, que som administradors dels seus béns i ens demana posar el que puguem de la nostra part.» Mn. Josep M. Calderó va agrair a tots els presents el fet d’haver-lo acompanyat en una celebració que «dóna el tret de sortida a una nova etapa de la seva vida.» En

el seu parlament va fer un repàs a les diferents etapes de la seva vida des de la infantesa a Lleida i les temporades d’estiueig a Salou. «En la meva vida, Déu hi ha estat sempre present i ha estat la raó fonamental del que feia, des de petit fins la meva joventut amb el compromís en la Comunitat de Jesús i després amb la meva consagració a Déu en la Fraternitat de Natzaret, aviat farà trenta anys.» De la vessant professional, es va recordar de l’època de professor de religió al Maresme i a les Borges Blanques, i va fer un esment especial als companys de Claret i a la seva col·laboració més enllà del camp professional amb els Missioners Claretians de Catalunya. Durant la celebració el nou diaca va ser revestit amb l’estola en forma diaconal i la dalmàtica per Mn. Miquel Marimon i Mn. Josep Manuel González, diaques permanents de l’arxidiòcesi. Ara, Mn. Josep M. Calderó exercirà la seva tasca pastoral com a diaca a les parròquies de Santa Maria de Salou i de Sant Esteve de Vila-seca. En acabar la celebració els assistents van compartir un piscolabis plegats al pati de la parròquia, lloc que va acollir la darrera ordenació diaconal de Mn. Joan Antoni Cedó el 29 de juliol de 1979.


EL PILÓ - Número 7

Juliol - Setembre 2013

EL PAPA PARLA DELS IMMIGRANTS MORTS A LES PASTERES 'On és el teu germà? La veu de la seva sang clama fins a mi' diu Déu. Aquesta no és una pregunta adreçada als altres, és una pregunta adreçada a mi, a tu, a cadascun de nosaltres. Aquests germans i germanes nostres miraven de sortir de situacions difícils per trobar una mica de serenor i de pau; buscaven un lloc millor per a ells i per a les seves famílies, però van trobar la mort. Quants cops els qui busquen això no troben comprensió, no troben acollida, no troben solidaritat! I les seves veus clamen fins a Déu! I un cop més us agraeixo a vosaltres, habitants de Lampedusa, la vostra solidaritat. Recentment he parlat amb un d’aquests germans. Abans d’arribar aquí van passar per les mans dels traficants, dels qui exploten la pobresa dels altres, aquestes persones per les quals la pobresa dels altres és una font de benefici. Com han arribat a patir! I alguns no han aconseguit arribar... Però Déu ens demana a cadascun de nosaltres: «On és la sang del teu germà que clama fins a mi?». Al món, avui ningú se sent responsable d’això, hem perdut el sentit de la responsabilitat fraterna; hem caigut en l’actitud hipòcrita del sacerdot i del servidor de l’altar, dels quals parla Jesús a la paràbola del Bon Samarità: mirem el germà mig mort a peu del carrer, potser pensem “pobret”, i continuem el nostre camí, no és la nostra tasca; i amb això ens tranquilitzem, sense problemes de consciència. (Lampedusa, 8 de juliol de 2013)

MISSA INTERNACIONAL DE LA MARE DE DÉU D’AGOST El vespre del dia 14 d’agost, vigília de la solemnitat de l’Assumpció de la Mare de Déu, va tenir lloc com cada any la missa internacional sota els pins del santuari de la Mare de Déu de la Pineda. Va ser presidida per Mn. Jordi Vila, rector, i concelebrada per Mn. Joaquim Salvador, vicari. Mn. Josep Maria Calderó, diaca, va proclamar l’evangeli i va predicar l’homilia. Un temps esplèndid va acompanyar la celebració i va ajudar a crear un ambient molt agradable, joiós i fraternal, entre els veïns de Vila-seca i els estiuejants de la Pineda.

PRIMERES COMUNIONS 20 de juliol Maria Calero Puig-gros Xavier Carrasco Castro Francisco Fabregat Barrieras Joaquin Gea Corbalán Lilian Roser Iberri Álvarez Yeray Iglesias López Celyne Jiménez Camarero Nerea Prieto Martínez Joel Rivera González Oriol Segura López Iker Utrera Martínez Nadia Villalba Torres 8 de setembre Belén Toro Miquel


EL PILÓ - Número 7

Juliol - Setembre 2013

BAPTISMES

DEFUNCIONS

7 de juliol:

Thalia González Alarcón Joel Fibla Martí Valentina Leal Orihuela Aroa Lara Borràs

14 de juliol:

Helena Abad Escolar Enzo Giusto López

21 de juliol:

Hugo García Díaz

10 d’agost:

Emma Victoria Azziani Cepeda

11 d’agost:

Naia García León Tony Ortiz Bousoño Unai Gea Corbalán Diego Canela Rodríguez

17 d’agost:

Aran Pujol García Raúl Romero Mira Claudia Isabel Utrera Málaga

24 d’agost:

Álex Espinosa Galera

Vicente Saiz Sancho, l’1 de juliol als 80 anys. Emília Bach Coll, el 5 de juliol als 84 anys. Juana Hervás Ramírez, el 5 de juliol als 69 anys. José María Trenchs Vallverdú, el 8 de juliol als 88 anys. Ana Garrido Losas, el 14 de juliol als 74 anys. Eduardo Serra Casanovas, el 15 de juliol als 61 anys. Antonio Roigé Granell, el 15 de juliol als 89 anys. José Rovira Casas, el 21 de juliol als 85 anys. Mercedes Martí Bardina, el 22 de juliol als 95 anys. Juan Manuel Navarrete Garrido, el 24 de juliol als 84 anys. José María Arranz Alonso, el 25 de juliol als 63 anys. Luis Bachiller Sánchez, el 26 de juliol als 47 anys. Antonio Sendra Magriñà, el 26 de juliol als 95 anys. Mercedes Pérez Hernández, el 31 de juliol als 55 anys. Manuela León Olmo, el 2 d’agost als 67 anys. Antonio Jiménez Olmo, el 2 d’agost als 76 anys. Antonio Nieto García, el 10 de setembre als 78 anys. Juana Arias Nula, el 16 de setembre als 86 anys. Maria Pilar Guinjoan Casellas, el 18 de setembre als 74 anys. Adriano Martínez Sanjuán, el 19 de setembre als 92 anys. Alfonso Martínez Díaz, el 22 de setembre als 76 anys. Esteve Mèdico Boquera, el 23 de setembre als 69 anys. Pedro José Martínez Arroyo, el 28 de setembre als 66 anys. Maria Teresa Morell Cardona, el 29 de setembre als 91 anys. Sofia Pujals Fontrodona, el 29 de setembre als 92 anys.

1 de setembre:

Iria Fernández Gesto Júlia Fort Stanovykhyn

15 de setembre:

Iker Cerro Silvano Gabriela Rodríguez Jiménez Martina Barrera Ràfols Andrea Cerro Díez

21 de setembre:

Noa Rodero Cerro Emma Gurrea Mayor Martina Sánchez Martínez

29 de setembre:

Alejandro Curto Karaseva Sofia Curto Karaseva Marc Blanco Añón Albert Gargallo Pardo Rubén Serrano Bausán

CASAMENTS Juan Cabello Bonal amb Georgina Príncep Pallarès, el 6 de juliol. Iván Claudio Azziani amb Patricia Andrea Cepeda Sánchez, el 10 d’agost. David Benéitez Vega amb Gianina Maria Casalegno Mirabal, el 6 de setembre.

Al Santuari de la Pineda A l’Esperit Sant de la Pineda 21 de juliol:

Marta Laín Talavera

25 d’agost:

Biel García Rodríguez

1 de setembre:

José Emilio Encarnación González amb Amaia Tiscar González, el 7 de setembre. Gheorghe Ciuperca amb Eva Maria Heredia Reyes, el 7 de setembre.

Noa Pérez Bonilla

Visiteu-nos a: http://parroquiadevilaseca.wordpress.com i seguiu-nos al facebook

Full

inFormatiu

El Piló

Parròquia de Sant Esteve v de Vila-seca Plaça de l’Església 17 · 43480 Vila-seca Tel. 977 390 368

Profile for Parròquia de Sant Esteve de Vila-seca

El pilo 7  

El pilo 7  

Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded