Page 1

Parròquia de Sant Esteve Vila-seca Número 16 Octubre - Desembre 2015

V I S I TA D E L B I S B E O R T O D OX R U S El diumenge 22 de novembre la comunitat ortodoxa russa que celebra habitualment els seus oficis al santuari de la Mare de Déu de la Pineda va rebre la visita de monsenyor Nestor Sirotenko, bisbe de Quersonès, la diòcesi del Patriarcat de Moscou que aplega les parròquies russes de França, Suïssa, Andorra, Espanya i Portugal. Després de celebrar la divina litúrgia i de rebre la salutació de l’alcalde de Vila-seca, els assistents van fer un dinar de germanor als locals del santuari. A la tarda, el bisbe Nestor va visitar l’arquebisbe Jaume Pujol a Tarragona. D’esquerra a dreta:  Pare Georgiy Pinkó  Enric Bru Prats, dels Amics del Santuari.  Mn. Jordi Vila Borràs.

 Bisbe Nestor Sirotenko.  Hegumen Serafím Pávlov, rector de la parròquia ortodoxa russa de l’Anunciació (Barcelona).

L’aspecte del santuari es transforma de manera sorprenent, amb l'iconòstasi davant del presbiteri i tota la nau lliure de bancs.

Celebració de la Divina Litúrgia al santuari


EL PILÓ - Número 16

Octubre - Desembre 2015

A P L E C D E S A N T B E R N AT C A LV Ó El diumenge 25 d’octubre, amb un temps esplèndid, l’aplec de sant Bernat Calvó va tornar al seu lloc habitual, el Mas Calvó, després que l’any passat féssim el desplaçament fins al monestir de Santes Creus en ocasió del vuitè centenari de la professió monàstica del sant. Com cada any va concelebrar l’eucaristia mossèn Ignasi Olivé, rector de la parròquia de Sant Bernat Calvó de Reus. Van assistir a la celebració els alcaldes de Vila-seca i Reus i l’alcaldessa d’Aiguamúrcia, municipi al qual pertany el monestir de Santes Creus.

R O M E R I A A R X I P R E S TA L A M O N T S E R R AT Un parell d’autobusos plens ens van portar el dissabte 17 d’octubre al santuari de la Mare de Déu de Montserrat, en el romiatge arxiprestal que serveix per presentar davant la patrona de Catalunya les activitats pastorals del curs que comença, i sens dubte totes les intencions de pregària que cadascú de nosaltres porta en el cor. Després d’esmorzar, participem en la missa conventual a la basílica. El nostre grup llegeix una breu presentació a l’inici de la celebració i fa una ofrena de productes de la terra. Tot seguit, una profunda i amena meditació d’un monjo a la sala de la façana va començar a endinsar-nos en el contingut de l’Any de la Misericòrdia convocat pel papa Francesc. Davant del claustre gòtic vam fer la foto de grup, en la qual malauradament sempre hi manquen alguns despistats. Després de dinar plegats al Restaurant de Montserrat, tornem a la basílica per a la pregària final (no anem d’excursió sinó que fem un pelegrinatge), i ja no queda més temps que per a alguna darrera compra i el retorn a casa amb el cor ben ple.


EL PILÓ - Número 16

Octubre - Desembre 2015

EL PESSEBRE DE L’ESGLÉSIA Agraïm als amics Jordi Barceló, Josep Maria Bru Vendrell i Francesc Herrera, els nostres pessebristes parroquials, la dedicació esmerçada en la confecció del pessebre. I els felicitem efusivament per la seva traça. Cada any millor!

M N . D E L F Í PA L A U , A L A C A S A D E L PA R E Mn. Delfí Palau Arbós va morir el dissabte, dia 10 d’octubre, a l’edat de 93 anys. Les seves exèquies es van celebrar l’endemà, dia 11, a l'església parroquial de Sant Joan Baptista de Tarragona. Nascut a Tarrés (Les Garrigues) va ser ordenat de prevere l’any 1946 a Barcelona. Mn. Delfí va iniciar el seu ministeri com a sacerdot auxiliar a la parròquia de Santa Maria de Montblanc i vicari a la parròquia de Sant Miquel de l’Espluga de Francolí. L’any 1951 va ser nomenat ecònom de l’església de Santa Jaume d’Esblada, a Querol; de la parròquia de Santa Maria de Querol, encarregat de la parròquia de Santa Maria de Valldossera i, dos anys més tard, ecònom de la parròquia de Sant Miquel de Ciutadilla. El mes de gener de 1958, mossèn Miró va deixar la parròquia de Sant Esteve de Vila-seca per motius de salut, i mossèn Delfí se’n va encarregar fins a l’arribada de mossèn Lluís Batlle, el mes d’abril. Tot seguit mossèn Delfí va marxar com a missioner a Amèrica del Sud, on va exercir el ministeri presbiteral a diferents parròquies de Santiago de Xile, on també va ser assessor de la Joventut Obrera Cristiana (JOC), i de Veneçuela, a les ciutats de Caripe, Caracas, Los Teques i Boruta. De retorn a l’arxidiòcesi el 1997, durant un any va ser capellà de la Clínica MATT de Tarragona. Reposi en la pau de Crist.


EL PILÓ - Número 16

Octubre - Desembre 2015

BAPTISMES

DEFUNCIONS

4 octubre: Aina Rossell Peña Tiago Amat García Lucas Rodríguez Corral

Manuel Pozo Martínez, el 3 d’octubre als 62 anys.

10 octubre: Josep Francesc Sánchez García 11 octubre: Òscar Anglès Tellería Alejandro Fernández Miguel Ian Delgado Lozano Blanca March García Dylan Pozo Sidorov

Dorotea Rodríguez Gómez, el 9 d’octubre als 84 anys. Gerardo Ruiz Vega, el 22 d’octubre als 85 anys. José Amat Torres, el 24 d’octubre als 78 anys. Angelina Borràs Llavoré, el 27 d’octubre als 79 anys. Arnau Sans Solé, el 30 d’octubre als 86 anys. Catalina Mora Hervas, el 5 de novembre als 91 anys.

18 octubre: Janira Arenas Clavé David Jiménez Veres Pablo Cózar Buiza Lucas Cózar Buiza

Maria Teresa Nogués Muixí, el 5 de novembre als 91 anys.

1 novembre: Ariadna Paz Martín Herrera Lucía Peña Espinar

María Encarnación Peinado Rubio, el 19 de novembre als 55 anys.

7 novembre: Alan José Cortezón Francou Mia Valentina Cortezón Francou

Eustaquio Fernández Fernández, el 22 de novembre als 87 anys.

21 novembre: Izan Lechuga Reche

Amelia Quiles Gelde, el 23 de novembre als 91 anys.

5 desembre: Adán Sánchez Pérez Oliver Huertas Rodríguez Óscar Martínez Poblet Víctor Moya Nieto

Maria Dolors Solé Tarrida, el 26 de novembre als 93 anys.

Anton Ribera Martí, el 8 de novembre als 99 anys. Elisa Obiol Arilla, el 13 de novembre als 83 anys.

Lorenzo Alonso Antón, el 2 de desembre als 89 anys.

Josefa Montero Gala, el 4 de desembre als 86 anys. Francisco Villarán Báñez, el 5 de desembre als 87 anys. Francisco Rox Jiménez, el 5 de desembre als 76 anys. Concepció Vallvé Castellà, el 17 de desembre als 76 anys.

MATRIMONIS

Roberto Giral Miquel, el 18 de desembre als 64 anys.

Francisco José Sánchez Tena i Margarita García Vidal, el 10 d’octubre.

Ana María Escoda Espinach, el 21 de desembre als 71 anys.

Raúl Cuadrado Gómez i Yolanda Marín Rey, el 12 d’octubre.

Antonio Amat Torres, el 21 de desembre als 70 anys.

Alberto Lara Fernández i Elena Lucía Soto Mayol, el 10 de novembre.

Juana Mayenco Navarro, el 22 de desembre als 65 anys.

Maria Encarnació Capdevila Axet, el 24 de desembre als 74 anys. Remigi Poblet Graset, el 25 de desembre als 94 anys. Antonio Morales Luna, el 28 de desembre als 82 anys. Josep Alcové Morell, el 30 de desembre als 99 anys. Domingo García García, el 30 de desembre als 79 anys.

Visiteu-nos a :

http://sesteve.vila-seca.arqtgn.cat i segueix-nos al facebook

FULL INFORMATIU EL PILÓ Parròquia de Sant Esteve de Vila-seca Plaça de l’Església 17 - 43480 Vila-seca Tel. 977 390 368

Profile for Parròquia de Sant Esteve de Vila-seca

El pìlo 16  

El pìlo 16  

Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded