__MAIN_TEXT__

Page 1

programa-festamajor-2018.indd 1

8/5/18 17:03


programa-festamajor-2018.indd 2

8/5/18 17:03


LA FESTA MAJOR UN MOMENT PER

GAUDIR INTENSAMENT LA CIUTAT

De divendres a dilluns, la Festa Major s’escamparà pels carrers i les

places de la nostra vila i ens convidarà un cop més a gaudir d’una gran oferta d’espectacles i activitats per a tots els públics.

La satisfacció de presenciar aquests espectacles o participar en

les activitats programades se suma a la de compartir aquestes vivències amb els nostres familiars i amics, amb els nostres veïns i veïnes. Reivindicar per mitjà de la cultura i l’esbarjo aquest sentit de comunitat i fer palesos els lligams que ens uneixen com a ciutadania és sempre una experiència memorable.

En el cas de Sant Boi, aquesta satisfacció es veu redoblada en

descobrir que la nostra Festa Major és en bona mida resultat de l’esforç i el compromís del teixit associatiu i els operadors i operadores culturals locals. Moltes de les activitats que composen la programació que trobareu en aquest llibret estan protagonitzades o gestionades per entitats i operadors culturals de la ciutat.

A

quest treball col·lectiu, aquest esperit de col·laboració que cada any es reafirma constitueixen l’ànima del model de festa major que volem a casa nostra, juntament amb el ferm propòsit de donar forma en cada edició a una programació de qualitat i que s’adreci a tothom.

G

ràcies per tant a tots i a totes els que feu possible aquest gran esdeveniment festiu, gràcies per la vostra implicació i entusiasme.

Bona Festa Major 2018! Lluïsa Moret Sabidó - Alcaldessa de Sant Boi

programa-festamajor-2018.indd 3

8/5/18 17:03


PROTOCOL D’ACTUACIÓ DAVANT LES AGRESSIONS SEXISTES A LES FESTES MAJORS I ALTRES ESDEVENIMENTS DE LA CIUTAT

programa-festamajor-2018.indd 4

Enguany, durant la Festa Major, en el marc de la campanya Això no és Amor, també tindrem en marxa el Protocol d’actuació davant les agressions sexistes a les festes majors i altres esdeveniments de la ciutat, una eina que ens permet visibilitzar les agressions sexistes i LGTBIfòbiques que hi ha a l’espai públic. Els espais d’informació i suport seran en horari nocturn a la plaça de l’Ajuntament i a la plaça de l’Agricultura. El protocol, ja va estar funcionant durant la Festa Major i les festes majors de barri de l’any passat, després d’elaborar-lo arran de la moció aprovada per unanimitat al Ple municipal a l’octubre de 2016 en la qual l’Ajuntament assumia el compromís i la responsabilitat social i política d’eradicar tot tipus de violència masclista a la ciutat.

LA CIUTAT DE SANT BOI NO POT TOLERAR CAP CONDUCTA NI AGRESSIÓ PER MOTIU DE GÈNERE I/O ORIENTACIÓ AFECTIVOSEXUAL. El protocol ens serveix per donar una resposta col·lectiva a qualsevol tipus d’agressió sexista, construir espais de seguretat, visibilitzar la condemna davant les actituds i conductes masclistes per evitar que aquestes quedin sense resposta i gaudir d’una Festa Major lliure d’agressions sexistes i LGTBIfòbiques.

8/5/18 17:03


DIVENDRES

Ð

18

FESTA MAJOR 2018

MAIG

17:30 H.

PLAÇA CATALUNYA

Activitat Infantil

BALLS DE SALÓ PER A NENS I NENES Amb berenar i sorpreses

Ð

Organitza Sant Boi Ball

20 H.

CAL NINYO - ENTRADA GRATUÏTA

JOSEFINA LA CANTANTE Inspirat en el conte Josefina la cantant o el poble dels ratolins, de Kafka, Carme Doorá dirigeix i protagonitza un espectacle musical singular en què s’endinsa en el personatge de Josefina, diva del poble dels ratolins, a través d’un repertori farcit de clàssics de Nina Simone, Edith Piaff o La Niña de los Peines. Una lúcida reflexió sobre els prejudicis socials però sobretot una experiència emocional de la mà de la literatura, la poesia i la música.

Ð

Organitza Carmen Doorá

21 H.

PLAÇA DE L’AJUNTAMENT

Concert amb

ORQUESTRA SELVATANA

Ð

Organitza Ajuntament de Sant Boi

22 H.

PLAÇA DE L’AJUNTAMENT

PREGÓ DE FESTA MAJOR AMB ALBERT MENDIOLA Cuiner de l’any 2017

Organitza Ajuntament de Sant Boi

programa-festamajor-2018.indd 5

8/5/18 17:03


DIVENDRES

Ð

18

FESTA MAJOR 2018

MAIG

22:30 H.

PLAÇA DE L’AJUNTAMENT

BALL DE FESTA MAJOR AMB

ORQUESTRA SELVATANA

La centenària Orquestra Internacional Selvatana tornarà a vestir de gala la plaça de l’Ajuntament per embaladir-nos amb la seva impactant posada en escena i un ampli repertori renovat que va dels estàndards americans a la sarsuela, la música de cinema i els clàssics de sempre del cançoner català. Organitza Ajuntament de Sant Boi

programa-festamajor-2018.indd 6

8/5/18 17:03


programa-festamajor-2018.indd 7

8/5/18 17:03


programa-festamajor-2018.indd 8

8/5/18 17:03


DIVENDRES

Ð

18

FESTA MAJOR 2018

MAIG

20:30 H.

ITINERANT

TABALADA Recorregut: plaça Catalunya, Francesc Macià, Jaume I i Joan Bardina.

Ð

Organitza Percussió de Diables de Casablanca i Diabòlics Músics

22,15 H.

ITINERANT

CORREFOC Recorregut: plaça Ajuntament, Joan Bardina, Jaume I, Francesc Macià, Marià Fortuny i Baldiri Aleu (cantonada amb Pau Claris) Organitza Diables de Casablanca, Diables de Sant Boi i Ajuntament de Sant Boi

Mesures de seguretat per al Correfoc:

COLLES CONVIDADES:

Diables de la Sagrada Família Diables de Sant Quirze del Vallès Diables de Viladecans Diables de Malgrat Diables d’Olesa de Montserrat Diables de Cerdanyola

programa-festamajor-2018.indd 9

Per participar en el Correfoc, cal portar roba de cotó, coll tancat, màniga llarga, mocador de coll, barret, calçat flexible, lleuger i tapat i taps a les orelles. No emprenyeu als diables i deixeuvos portar. No porteu material pirotècnic propi. No s’ha de llençar aigua al pas del Correfoc. La pólvora mullada és perillosa i imprevisible. Seguir les indicacions del servei d’ordre. Respecteu les zones acotades per l’organització. Els infants no han d’estar sols a les primeres files. Cobriu els vidres dels aparadors i de casa vostra si el Correfoc ha de passar per davant. No s’han d’aparcar vehicles al llarg de tot el recorregut senyalitzat per la policia municipal. L’organització aconsella no participar en el Correfoc a les persones que no puguin complir aquestes normes de seguretat. Tot el públic participant és responsable en primer i únic terme dels accidents que puguin patir al Correfoc.

8/5/18 17:03


programa-festamajor-2018.indd 10

8/5/18 17:03


DIVENDRES

Ð

18

FESTA MAJOR 2018

MAIG

22 H.

BALDIRI ALEU

CONCERT AMB

CARLOS BAUTE Cantant, compositor i arranjador, Carlos Baute s’ha convertit en els darrers anys en una de les grans estrelles de la música llatina. Concerts a tota Amèrica del Sud i Europa, nombrosos premis i discs d’or i platí parlen a les clares de l’èxit d’un artista que ha sabut guanyar-se el favor de públics de totes les edats gràcies a una gran sensibilitat musical, el seu carisma irresistible i un directe aclaparador i colorista que contagia i reivindica el plaer de viure.

Organitza Ajuntament de Sant Boi

programa-festamajor-2018.indd 11

8/5/18 17:03


18 EXTREMBAND MAIG

FESTA MAJOR 2018

Ð

DIVENDRES

22:30 H.

PLAÇA DE L’AGRICULTURA - L’ENVELAT DE FESTA MAJOR

CONCERT AMB

Organitza Ajuntament de Sant Boi

Ð

Són de Sant Boi i porten 10 anys fent versions de bandes mítiques del panorama rop i rock internacional dels anys 70 i 80, com ara Tina Turner, Queen, Scorpions, Deep Purple, Europe, Bon Jovi, Pink Floyd, The Rolling Stones, Supertramp o Kiss, entre d’altres. El seu directe és senzillament demolidor...

24 H.

CONCERT AMB

PLAÇA DE L’AGRICULTURA - L’ENVELAT DE FESTA MAJOR

ROBA ESTESA

Organitza Ajuntament de Sant Boi Sis dones que ho tenen molt clar: festa i reivindicació. Creadores d’un gènere musical propi, el folkcalentó, Roba Estesa parteixen de les músiques d’arrel per lliurar-se tot seguit a un còctel d’estils d’allò més festius. Amb diversos premis sota el braç i després d’haver voltat per tota Catalunya, arriba a Sant Boi una de les formacions revelació de l’escena musical del país.

programa-festamajor-2018.indd 12

8/5/18 17:03


DIVENDRES

Ð

18

FESTA MAJOR 2018

MAIG

01:45 H.

PLAÇA DE L’AGRICULTURA - L’ENVELAT DE FESTA MAJOR

CONCERT AMB

SABOR DE GRÀCIA SABOR A PERET Organitza Ajuntament de Sant Boi

Han pujat a escenaris de mig món i han col·laborat amb artistes com Oscar d’León, Gipsy Kings, Estrella Morente, La Pegatina, Els Pets, Kiko Veneno, etc. Però no calen més presentacions: Sabor de Gràcia són els grans dipositaris de la més genuïna rumba catalana. A Sant Boi presentaran amb una formació d’autèntic luxe el seu darrer treball, Sabor a Peret, un homenatge al rei de la rumba. A ballar!

programa-festamajor-2018.indd 13

8/5/18 17:03


DISSABTE

Ð

19

FESTA MAJOR 2018

MAIG

08:30 H.

ITINERANT

MATINADA DE GRALLES

Recorregut: plaça de l’Església, Alou, plaça de l’Ajuntament, rambla Rafael Casanova, Vermell, Nou, O’Donnell, Cap de la Vila, Eres, passatge Ponent, Rutlla, Jaume I, Francesc Macià, 11 de setembre, plaça Catalunya i Mallorca.

Ð

Organitza Colla de Geganters i Grallers de Sant Boi

11 H.

PLAÇA PRESAS, RAMBLA RAFAEL CASANOVA, CCCA (CAN CASTELLS-CENTRE D’ART) I ALTRES ESPAIS DEL NUCLI ANTIC

DALTABAIX

Una nova edició de la trobada de grups instrumentals i corals integrats per l’alumnat de la Blai Net, altres escoles de música de municipis veïns i diverses agrupacions musicals!

PARTICIPANTS

• Associació Cultural Girona Banda Band • Els Músics de Gràcia • Escola Municipal de Música de Sant Andreu- Mestre Pich Santasusana • Escola Municipal de Música de Sant Feliu de Llobregat • Escola Municipal de Música Aulos de Cerdanyola • Coral Pedres Blanques • Agrupament Musical Sant Josep Obrer • Escola Municipal de Música Blai Net Organitza Escola de Música Municipal Blai Net i Ajuntament de Sant Boi

programa-festamajor-2018.indd 14

8/5/18 17:03


D’11 a 14 H. i de 17 a 20 H.

PARC DE LA MUNTANYETA

FIRA FAMILIAR DEL JOC I DE L’AVENTURA LA CARPA DE TATA INTI (Matí i tarda) DE L’HORT A LA CASSOLA (Matí)

Espai de joc per a infants de 0 a 4 anys i les seves famílies - http://www.tatainti.org/

Espai de manipulació i aprenentatge on la canalla s’aproparà al món del planter, del consum de temporada i de la cuina sostenible. Amb la col·laboració de la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer

ESCACS GEGANTS (Matí) TALLERS AMB MATERIAL DE REBUIG (Matí) De la mà del Club d’Escacs de Sant Boi

La brossa de casa pot tenir un segon ús! De la mà dels esplais santboians Cargol, Arrels i Grup de Joves Xivarri.

BÉISBOL AL CARRER (Matí) 12 H. CADIRA COMPANYIA LA GÀL·LIA

Inicia’t al béisbol de la mà del Club de Béisbol i Sófbol de Sant Boi

ESPECTACLE

Ð

I,

DISSABTE

Ð

19

FESTA MAJOR 2018

MAIG

PARC DE LA MUNTANYETA

Les possibilitats artístiques d’una simple cadira poden ser infinites... És només un moble vell o segons com ens el mirem i manipulem pot esdevenir un objecte d’art? La companyia La Gàl·lia ens acompanyarà en aquesta experiència artística on podrem descobrir l’artista que tothom portem a dins! https://lagalliacreativitat.wordpress.com

GARGOT D’AIGUA COMPANYIA GUIXOT DE 8 (Matí i tarda)

El joc convertit en espectacle de carrer! Podreu gaudir del joc amb andròmines i estructures creades amb material en desús i alhora prendre consciència sobre el consum responsable de l’aigua. http://www.guixotde8.com/es/guixot-de-8/

ECOXOCS COMPANYIA ACTIVA LA CULTURA & LA RESIDUAL (Matí i tarda) GUARNIM EL PARC! DID ASSOCIACIÓ (Tarda)

Uns “autochoques” molt singulars, ecològics i divertits, aptes per a tota la família.

Porta el teu residu i el convertirem en un preciós element decoratiu per guarnir el parc.

I TAMBÉ: crispetes a pedals i moltes sorpreses! Organitza Karxofetes amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Boi

programa-festamajor-2018.indd 15

8/5/18 17:03


programa-festamajor-2018.indd 16

8/5/18 17:03


programa-festamajor-2018.indd 17

8/5/18 17:03


programa-festamajor-2018.indd 18

8/5/18 17:03


DISSABTE

Ð

19

FESTA MAJOR 2018

MAIG

12 H.

PLAÇA DE L’AGRICULTURA - L’ENVELAT DE FESTA MAJOR

MATINÉE BALL DE LA GENT GRAN Entrada gratuïta. Aforament limitat.

Ð

Organitza Ajuntament de Sant Boi amb la col·laboració de la Coordinadora d’Associacions de la Gent Gran

12 H.

JARDINS DE CAN CASTELLS - CENTRE D’ART (LLUÍS CASTELLS, 16)

Begudes, tapes, música, tallers infantils, country...

VERMUT SOLIDARI

5 € (aportació per als projectes solidaris de la Fundació)

Ð

Organitza Fundació Kassumay

17 H.

POLIESPORTIU LA PARELLADA

FESTA GRAN DE LA GENT GRAN La Festa Gran de la Gent Gran és l’homenatge als ciutadans i ciutadanes de Sant Boi que han fet 80 anys. Entrada gratuïta. Aforament limitat. Organitza Ajuntament de Sant Boi

programa-festamajor-2018.indd 19

8/5/18 17:03


Ð

Ð

DISSABTE

Ð

19

FESTA MAJOR 2018

MAIG

17 H. – PLANTADA DE GEGANTS 17:15 H. – BAIXADA DELS GEGANTS DE SANT BOI PER ALOU A TOC DE MATINADES 17:30 H. – INICI CERCAVILA PLAÇA DE L’AJUNTAMENT

XIX TROBADA GEGANTERA DE FESTA MAJOR I CERCAVILA Recorregut: Rambla Rafael Casanova, Francesc Pi i Margall, Compte Borrell, plaça Presas, Jaume I, Francesc Macià, Cerdanya, Pau Claris, Baldiri Aleu i amfiteatre de la Muntanyeta. Organitza Colla de Geganters i Grallers de Sant Boi

Celebrem el 15è aniversari de la

COLLES PARTICIPANTS:

GEGANTONA LAIETA!

Malgrat de Mar, Moja, Sant Quirze del Vallès, Piera, Sant Antoni de Vilamajor,r, Corbera, Martorell, Sant Feliu de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Sant Andreu de la Barca, Sant Boi (Casablanca) i els amfitrions, Gegants de Sant Boi.

programa-festamajor-2018.indd 20

8/5/18 17:04


DISSABTE

Ð

19

FESTA MAJOR 2018

MAIG

22:30 H.

PLAÇA DE L’AJUNTAMENT

BALLADA SWING AMB

SWINGIN’ FOUR Juli Aymí al clarinet, saxo alt i veu, tot un clàssic del swing i les ballades de lindy hop; Marc Martín, un dels grans pianistes de l’escena jazz; Artur Regada al contrabaix, amb una dilatada trajectòria formant part de bandes com La Vella Dixieland; i Oriol González a la bateria, músic habitual a moltes de les millors bandes de jazz del país. Tots quatre reunits ara en una explosiva formació de música swing: Swingin’ Four. Tant si sou balladors o balladores de swing o lindy hoppers com si no, deixeu-vos seduir per la màgia del swing!.

Ah, i Dj Swingular amenitzarà el concert abans del seu inici i durant la mitja part. Organitza Swing Boi amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Boi

programa-festamajor-2018.indd 21

8/5/18 17:04


programa-festamajor-2018.indd 22

8/5/18 17:04


DISSABTE

Ð

19

FESTA MAJOR 2018

MAIG

22 H.

BALDIRI ALEU

CONCERT AMB

LA RAÍZ

Des de Gandia al món! Poques vegades una banda ha suscitat tanta unanimitat entre crítica i públic. La Raíz porta dotze anys traslladant el seu missatge musical i reivindicatiu pels escenaris d’Europa i Amèrica del Sud, i des d’aleshores els seus seguidors i seguidores no han parat de créixer. Rock, ska, reggae i rap servit amb una energia vibrant i aclaparadora per onze músics de diverses procedències. I és que el seu lema és guerra al silenci... Organitza Ajuntament de Sant Boi

programa-festamajor-2018.indd 23

8/5/18 17:04


programa-festamajor-2018.indd 24

8/5/18 17:04


DISSABTE

Ð

19

FESTA MAJOR 2018

MAIG

22:30 H.

PLAÇA DE L’AGRICULTURA - L’ENVELAT DE FESTA MAJOR

CONCERT AMB

A CONTRA BLUES Guanyadors de l’European Blues Challenge 2014, deu anys de carrera musical, més de 700 concerts i sis treballs discogràfics són les credencials d’A d A Contra Blues,, sens dubte una de les millors bandes de rock’n’roll rock n roll i rythm ry y thm blues panorama & bl blue u s del ue de el pa p nora no rama ma europeu. eur urop opeu op eu. u. Atenció Aten At e ci en ció ó al a seu eu directe dir irec ecte te inapel·lable, ina nape pel· pe l la labl b e, e, tota tot o a una un experiència expe ex pe eri r ènci ènci èn cia ia musical musi sica ica al plena plen pl len ena a de de força força orça a i connexió con nne nexi xió ió amb amb el públic. púb úblli lic. lic. Organitza O Or rga rga ganiitz tza Ajuntament Aju junt ntam am amen men entt de e Sant San ant nt Boi Bo oi

programa-festamajor-2018.indd 25

8/5/18 17:04


FESTA MAJOR 2018

DISSABTE

Ð

19

MAIG

24 H.

PLAÇA DE L’AGRICULTURA - L’ENVELAT DE FESTA MAJOR

CONCERT AMB

MANEL FUENTES & THE SPRING’S TEAM TRIBUT A BRUCE SPRINGSTEEN

El carismàtic presentador Manel Fuentes, acompanyat d’una banda de primera fila, ens ofereix el seu personal homenatge a Bruce Springsteen. Un recorregut ple d’energia i emoció pels grans èxits del cantant i compositor de New Jersey.

Organitza Ajuntament de Sant Boi

programa-festamajor-2018.indd 26

8/5/18 17:04


DISSABTE

Ð

19

FESTA MAJOR 2018

MAIG

01:45 H.

PLAÇA DE L’AGRICULTURA - L’ENVELAT DE FESTA MAJOR

HOTEL COCHAMBRE CONCERT AMB

Novament a Sant Boi, la banda que ha revolucionat el panorama dels grups de versions. Un fenomen musical que compta amb fans de totes les edats, amb una espectacular posada en escena i un directe sense cap concessió, directe a l’estómac.

Organitza Ajuntament de Sant Boi

programa-festamajor-2018.indd 27

8/5/18 17:04


FESTA MAJOR 2018

DIUMENGE

Ð

20

MAIG

10:30 H.

RAMBLA RAFAEL CASANOVA

XXIV TROBADA DE PUNTAIRES

Ð

Organitza Puntaires de l’Associació de Veïns La Unió i Ajuntament de Sant Boi

De 10 a 15 H.

PARC DE LA MUNTANYETA

FIRA D’ENTITATS ANIMALISTES Ð

11 H. TALLER FAMILIAR Vols aprendre quines són les necessitats bàsiques dels gossos des d’una edat primerenca? Higiene, alimentació, temps de joc, etc. Amb la col·laboració del Centro de Educación nutricional e intervenciones asistidas con canes.

Ð

12 H. TALLER FAMILIAR Normes bàsiques d’educació canina: la crida, el passeig, el control de gossos joves, els que són reactius amb altres gossos, etc. Amb la col·laboració d’Ethogrup.

Ð

13 H. CONTACONTES AMICS PELUTS, CONTES DE GATS I GOSSOS Viuen a la protectora d’animals i s’han fet amics inseparables. La petita Poma és una gosseta petanera de ciutat, la Pruna és una gateta espavilada d’una colònia de gats i el Gerd és un gos simpàtic i vellet. Els vos conèixer?

Ð

D’11 A 14 H. JUGATECAMBIENTAL Una activitat per descobrir qui viu a la Muntanyeta! Al llarg de l’itinerari guiat registrarem i coneixerem els éssers vius que habiten en aquest espai. Organitza Ajuntament de Sant Boi

programa-festamajor-2018.indd 28

8/5/18 17:04


DIUMENGE

Ð

20

FESTA MAJOR 2018

MAIG

D’11 a 14 H.

PARC DE LA MUNTANYETA

FIRA FAMILIAR DEL JOC I DE L’AVENTURA ESPAI D’EXPERIMENTACIÓ I JOC LLIURE COMPANYIA PÁJARO CARPINTERO

Un espai de joc i experimentació per a infants de 0 a 8 anys. http://www.lamaleta.cat/espectacles/espai-dexperimentacio-i-joc-lliure

ECOXOCS COMPANYIA ACTIVA LA CULTURA & LA RESIDUAL

Uns “autochoques” molt singulars, ecològics i divertits, aptes per a tota la família. http://www.activalacultura.com/ecoxoc/?lang=es

XICS DE XURRAC COMPANYIA TOMBS CREATIUS

La primera colla castellera que neix en una fusteria! T’animes a jugar a castellers? Seny, equilibri, força i... ens veiem a la plaça! http://www.tombscreatius.com/propostes/xics-del-xurrac/

RECICLOPERATS COMPANYIA KATAKRAK

Taps, bicicletes, cadires, tubs, espirals, ventiladors... tot pot esdevenir un joc! http://www.katakrak.com/ca/inici

12 H. PARC DE LA MUNTANYETA PESCAPLÀSTICK COMPANYIA TOMBS CREATIUS Ð

ESPECTACLE

Espectacle participatiu de clown que ens convida a prendre consciència de la importància de reciclar i no malmetre el medi ambient a través de la història de Vador, un pescador que cada dia surt a feinejar a la mar.

DE L’HORT A LA CASSOLA

Espai de manipulació i aprenentatge on la canalla s’aproparà al món del planter, del consum de temporada i de la cuina sostenible. Amb la col·laboració de la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer.

GUARNIM EL PARC! DID ASSOCIACIÓ

Porta el teu residu i el convertirem en un preciós element decoratiu per guarnir el parc.

Organitza Karxofetes amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Boi

programa-festamajor-2018.indd 29

8/5/18 17:04


programa-festamajor-2018.indd 30

8/5/18 17:04


FESTA MAJOR 2018

DIUMENGE

Ð

20

MAIG

12:00 H.

PLAÇA DE L’AJUNTAMENT

DIADA CASTELLERA Una diada excepcional amb la participació dels Minyons de Terrassa, Castellers de la Sagrada Família i els Castellers de Cornellà. Organitza Colla Castellera de Cornellà i Ajuntament de Sant Boi

programa-festamajor-2018.indd 31

8/5/18 17:04


FESTA MAJOR 2018

Ð

DIUMENGE

12:00 H.

ESGLÉSIA DE SANT BALDIRI

OFICI DE FESTA MAJOR Ð

20

MAIG

12 ,30 H.

PLAÇA GAIETÀ MESTRES

SARDANES DE FESTA MAJOR Amb la participació de la

COBLA LLUÏSOS DE TARADELL

Ð

Organitza Ajuntament de Sant Boi

12:00 H.

PLAÇA DE L’AGRICULTURA

CUINA UNA PAELLA PER FESTA MAJOR

A partir de les 12h, agafeu els estris, l’arròs, convideu la vostra colla i familiars i veniu a la plaça de l’Agricultura a cuinar la vostra paella en germanor! Inscripcions obertes per a entitats, col·lectius i famílies: Oficina Municipal d’Atenció al Públic (OMAP) fins al 15 de maig Preu per persona participant: 1 € Organitza Ajuntament de Sant Boi

programa-festamajor-2018.indd 32

8/5/18 17:04


DIUMENGE

Ð

20

FESTA MAJOR 2018

MAIG

19 H.

CAN MASSALLERA

CORAL RENAIXENÇA I ENSEMBLE DIVINA MISTERIA

DIDO & AENEAS

de HENRY PURCELL / Direcció: LAIA SANTANACH

Aquesta òpera barroca en tres actes està considerada la primera creació operística de la història segons els patrons actuals. Purcell la va composar el 1689 a partir d’un episodi del poema èpic L’Eneida, de Virgili, i narra els amors de la llegendària Dido, reina de Cartago i el príncep troià Aeneas. Amb l’acompanyament de l’orquestra de cambra Ensemble Divina Misteria, la Coral Renaixença de Sant Boi porta a l’escenari de Can Massallera una de les grans òperes de la història, en una producció que sap transmetre tota la força teatral del llibret i l’insuperable bellesa musical de la partitura.

programa-festamajor-2018.indd 33

Entrada anticipada: 8 euros; taquilla de Can Massallera: 10 euros. Punts de venda: ticketea.com i Can Massallera Organitza Coral Renaixença amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Boi

8/5/18 17:04


programa-festamajor-2018.indd 34

8/5/18 17:04


Ð

FESTA MAJOR 2018

DIUMENGE

Ð

20

MAIG

A partir de les 18:00 H. AMFITEATRE DEL PARC DE LA MUNTANYETA

18:00 H.

FESTIVAL FLAMENC Ð

Amb la participació dels quadres flamencs de les cases andaluses de Sant Boi.

20:30 H.

MARÍA TERREMOTO

Neta del mític Terremoto de Jerez, Maria Terremoto va ser l’artista més jove en guanyar el prestigiós premi Giraldillo Revelación, que va aconseguir en la Bienal de Flamenco de 2016, on la seva actuació va provocar una autèntica commoció entre públic i crítica. Amb una sòlida formació jonda que combina amb un domini perfecte de tots els pals flamencos, la intèrpret ja és una de les grans noves figures del flamenc actual. Organitza Coordinadora de Entidades Andaluzas i Ajuntamet de Sant Boi

programa-festamajor-2018.indd 35

8/5/18 17:04


programa-festamajor-2018.indd 36

8/5/18 17:04


FESTA MAJOR 2018

DIUMENGE

Ð

20

MAIG

19:30 H.

PLAÇA DE L’AGRICULTURA - L’ENVELAT DE FESTA MAJOR

Vine a gaudir de la FESTA,... en majúscules! La millor música del LOS40. La màgia dels èxits del moment amb un gran espectacle audiovisual i les actuacions de dos dels Dj’s més importants de l’emissora: Víctor de la Torre i Sergi Sánchez.

És clar que no t’ho pots perdre!

Organitza Ajuntament de Sant Boi

programa-festamajor-2018.indd 37

8/5/18 17:04


DILLUNS

Ð

21

FESTA MAJOR 2018

MAIG

D’11 a 13:30 H.

PARC DE LA MUNTANYETA

FIRA FAMILIAR DEL JOC I DE L’AVENTURA Vols construir i fer navegar un vaixell? Jugar amb tauletes interactives i passar-te tots els nivells del cicle de l’aigua? O transportar aigua sense perdre’n ni una gota?b Aigües de Barcelona et porta un munt de jocs a la festa d’Aigües. Si tens entre 3 i 12 anys, vine a jugar!

T’HI ESPEREM! Ð

Organitza Amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Boi

12:00 H.

PARC DE LA MUNTANYETA

EL LLOP FEROTGE COMPANYIA PRÍNCEP TOTILAU

Un espectacle d’actors i actrius, titelles i màscares adreçat a infants a partir de tres anys. El llop ferotge e ha estat caçat. Després d’haver-se cruspit la caputxeta, l’àvia, sis cabres i gairebé tres porquets, ha d’enfrontar-se a un judici popular. Quin serà el veredicte? És realment culpable o potser senzillament tenia molta gana? Organitza Ajuntament de Sant Boi

programa-festamajor-2018.indd 38

8/5/18 17:04


21S.B.E.M. SANT BOI BALLA! MAIG

FESTA MAJOR 2018

Ð

DILLUNS

BARRI MARIANAO - PLAÇA TERESA VALLS I DIVÍ

Activitat per a tots els públics

Ð

Ð

S.B.E.M. és un espai dedicat a la dansa i les arts de carrer en general que celebra la seva segona edició durant la festa major de Sant Boi. El programa inclou actuacions professionals de dansa, hip-hop, circ, trampolí, etc., així com l’espectacle El cos. Sorra de tots els deserts, una creació comunitària amb direcció del coreògraf Bebeto Cidra que ha comptat amb la participació de més de 30 santboians i santboianes. Us proposem un dilluns festiu envoltats de dansa i moviment a la plaça Teresa Valls i Diví.

11 H. Exhibició de les escoles de dansa del barri de Marianao 11:30 H. Jove Companyia de Dansa de Sant Boi - AGAIN

Ð

Ð

Ð

Ð

Ð

Exhibició a càrrec de Rubén Moreno (Sant Boi), Sandra Ramón (Sant Boi) i Gemma Avilés, un ballarí i dues ballarines que han passat per aquesta companyia i que actualment es dediquen a la dansa de manera professional.

12 H. Companyia Planeta Trampolí - BACK2CLASSICS 19 H. Companyia Cobosmika - PRAISE 19:30 H. Sant Boi Balla - EL COS. SORRA DE TOTS ELS DESERTS 20 H. Companyia Nouvas - MOVO 20:20 H. Companyia La Taimada - CRASH

Ð

Organitza Jove Companyia de Dansa de Sant Boi i Ajuntament de Sant Boi

13:00 H.

PLAÇA DE L’AGRICULTURA L’ENVELAT DE FESTA MAJOR

TALKING RABBITS

En actiu des de l’any 2000, Talking Rabbits és una de les bandes de versions més sol·licitades de Catalunya. El seu repertori inclou clàssics del pop, el funky, el rock i el soul dels anys 70 fins a l’actualitat: Tina Turner, Donna Summer, Phil Collins, George Michael, Michael Jackson, U2, Simple Red, Santana, Queen , Kate Perry, Killy Minogue, Lady Gaga i molts altres... Set músics sobre l’escenari que despleguen un directe impecable, ple de força i sentit de l’espectacle.

programa-festamajor-2018.indd 39

Organitza Ajuntament de Sant Boi

8/5/18 17:05


DILLUNS

Ð

21

FESTA MAJOR 2018

MAIG

18:30 H.

BARRI COOPERATIVA-MOLÍ NOU / CARRER PAU CASALS

Activitat per a tots els públics

THE INCREDIBLE BOX COOPE ARTS DE CARRER

Fa 150 anys, les arts viatjaven en barraques de fèria aplegant al seu interior les set meravelles del món! La millor cantant d’òpera, el millor mag del planeta, el millor i més audaç acròbata; i tot plegat acompanyat de decorats extraordinaris... The Incredible Box recupera la fantasia, la màgia i l’humor d’aquells espectacles a través d’una sèrie de números entranyables.

Ð

Organitza Ajuntament de Sant Boi

18:30 H.

PLAÇA DE L’AGRICULTURA - L’ENVELAT DE FESTA MAJOR

EXHIBICIÓ DE DANSA I BALLS DE SALÓ

Algunes de les millors parelles de ball professional participaran en aquesta exhibició, que també comptarà amb el protagonisme dels alumnes de l’Estudi, que interpretaran diverses coreografies (contemporània, espanyol, jazz, etc.). I, com cada any, l’exhibició inclourà una demostració de ball adaptat en cadira de rodes a càrrec de Fip Ball. Organitza L’Estudi – Escola de Dansa i Balls de Saló i Ajuntament de Sant Boi amb la col·laboració de Fip Ball

programa-festamajor-2018.indd 40

8/5/18 17:06


FESTA MAJOR 2018

DILLUNS

Ð

21

MAIG

22:30 H.

PLAÇA DE LA MUNTANYETA

EL PIROMUSICAL El comiat de Festa Major! Un espectacle enlluernador a càrrec de Pirotècnia Igual en què els trons, els rodolins, els cometes, les cascades i els volcans d’espurnes ballen al compàs de la música.

Per gaudir amb tota la família! . Organitza Ajuntament de Sant Boi

programa-festamajor-2018.indd 41

8/5/18 17:06


programa-festamajor-2018.indd 42

8/5/18 17:06


capvuitada-2018.indd 1

8/5/18 16:52


capvuitada-2018.indd 2

8/5/18 16:52


DIVENDRES

MAIG 2018

18:30 H.

Plaça Catalunya

EXHIBICIÓ ESPORTIVA

Exhibició d’acrobàcia amb infants del Club Gimnàstic Sant Boi

Ð

25

Ð

FESTES DE BARRI CAPVUITADA 2018

19:30 H.

Plaça Catalunya

HRD TAEKWON-DO YONG-GI SANT BOI Ð

Amb alumnes de taekwon-do del Poliesportiu Can Massallera

21:45 H.

Plaça Mercat Vell

CRIDA DE CAPVUITADA Ð

A càrrec de l’Associació Spai Carioca

22 H.

Plaça Mercat Vell

Havaneres i rom cremat amb Ð

ELS PESCADORS DE L‘ESCALA 22 H.

Plaça Catalunya

Ð

Nit de Salsa amb SAZONANDO 22 H.

Cal Ninyo

Concert dels

‘THE LAZY LIES’ capvuitada-2018.indd 3

8/5/18 16:52


capvuitada-2018.indd 4

8/5/18 16:52


DISSABTE

26

Ð

FESTES DE BARRI CAPVUITADA 2018

MAIG 2018

11 H.

Itinerant

CERCAVILA GEGANTS DE SANT BOI A càrrec de la colla de Geganters de Sant Boi i els Diables de Sant Boi

Ð

Arribada a la Plaça de l’Ajuntament a les 12 h. Recorregut: sortida de Can Massallera, plaça Catalunya, Francesc Macià, Jaume I, plaça Llorenç Presas, carrer Major i plaça de l’Ajuntament.

12:30 H.

Xamfrà Francesc Macià amb Jaume I

BALL DE SAMBA GAFIEIRA Ð

A càrrec de l’Associació Spai Carioca

15:30 H.

Plaça Catalunya

GIMCANA ESPLAIS DEL DISTRICTE EST Ð

A càrrec de l’Agrupament Escolta i Guia Sant Ramon Nonat, l’Esplai Cargol, l’Esplai Xivarri i l’Esplai La Barretina.

18 H.

Cal Ninyo

Obra teatral ‘KRÀMPACK’de Jordi Sànchez Ð

A càrrec de l’Associació de Teatre Always

18:30 H.

Plaça de l’Ajuntament

CAUSOUND BOI

Activitats Infantils. Quan acabin els concerts es farà una botifarrada popular.

Ð

A càrrec de l’Agrupament Escolta i Guia Sant Ramon Nonat.

19 H.

Plaça Catalunya

Concert de l’Orquestra

LA CHATTA capvuitada-2018.indd 5

8/5/18 16:52


capvuitada-2018.indd 6

8/5/18 16:53


DISSABTE

MAIG 2018

20:30 H.

Itinerant

TABALADA

A càrrec dels Diables de Sant Boi. Recorregut: plaça Estatut, Indústria, Dídac Priu, Mossèn Jacint Verdaguer, plaça Catalunya, Francesc Macià, xamfrà de Francesc Macià amb Jaume I. Tot seguit es prosseguirà amb el correfoc a partir d’aquesta ubicació.

Ð

26

Ð

FESTES DE BARRI CAPVUITADA 2018

21 H.

Jardins de l’Ateneu Santboià

CAUSOUND BOI Ð

Concerts Musicals A càrrec de l’Agrupament Escolta i Guia Sant Ramon Nonat

21:30 H.

Itinerant

Correfoc DIABLES SANT BOI A càrrec dels Diables de Sant Boi i amb la participació dels Diables de Vallirana. Per participar al correfoc cal portar roba de cotó i el cap protegit amb barret o mocador. No llenceu aigua als diables i seguiu les seves indicacions.

Ð

Recorregut: xamfrà Francesc Macià amb Jaume I, Jaume I, plaça Llorenç Presas, Comte Borrell, Francesc Pi i Margall, rambla Rafael Casanova i plaça de l’Ajuntament.

21:30 H.

Plaça Catalunya

SOPAR POPULAR

Tu poses el menjar i nosaltres la beguda.

Ð

Preu: 2 euros (reserva a Can Massallera).

23 H.

Plaça Catalunya

Ball amb l’Orquestra LA CHATTA capvuitada-2018.indd 7

8/5/18 16:53


capvuitada-2018.indd 8

8/5/18 16:53


DIUMENGE

9 H.

MAIG 2018

Rambla Rafael Casanova

CATIFES FLORALS

Amb la participació d’entitats, escoles, AMPA’s, AFA’s i associacions del Districte.

Ð

27

Ð

FESTES DE BARRI CAPVUITADA 2018

10 H.

Rambla Rafael Casanova

MOSTRA D’ART Ð

A càrrec de Retalls d’Art.

10:30 H.

Plaça Catalunya

BÀSQUET A LA PLAÇA Ð

A càrrec del Club de Bàsquet Sant Boi.

11 H.

Plaça Ajuntament - rambla Rafael Casanova

III Trobada de Grallers del Baix Llobregat Ð

A càrrec dels Geganters i Grallers de Casablanca.

12 H.

Plaça Catalunya

XIX Aplec de Trabucaires del Baix Llobregat

A càrrec dels Fadrins Trabucaires de Sant Boi. Amb la participació dels Trabucaires de Cornellà, de Sant Feliu, de l’Hospitalet i de Torrelles Arribada a la plaça Ajuntament a les 13 h

capvuitada-2018.indd 9

8/5/18 16:53


capvuitada-2018.indd 10

8/5/18 16:53


DIUMENGE

14 H.

MAIG 2018 Plaça Catalunya

Dinar de Germanor de Cloenda de temporada del Club de Bàsquet Sant Boi Ð

27

Ð

FESTES DE BARRI CAPVUITADA 2018

16 H.

Rambla Rafael Casanova

Ð

Actuació de PEP VENTURA 18 H.

Rambla Rafael Casanova

DANSA RITUAL DE LES FLORS Ð

Amb els Gegants de Sant Boi.

18 H.

Cal Ninyo

Obra teatral ‘KRÀMPACK’de Jordi Sànchez Ð

A càrrec de l’Associació de Teatre Always.

18 H.

Plaça Catalunya

VINYETS BALLA Ð

Actuacions de ball a càrrec d’escoles i entitats de dansa i de ball.

18:30 H.

Plaça de l’Ajuntament

Ð

Ballada de Sardanes amb la COBLA RESSÒ 21 H.

Plaça Catalunya

ESPECTACLE DE FOC

A càrrec dels Diables de Sant Boi i Diabòlics Músics.

capvuitada-2018.indd 11

8/5/18 16:53


capvuitada-2018.indd 12

8/5/18 16:53


MAIG 2018

De 17 a 20 H.

Can Castells-Centre d’Art (CCCA)

DIVENDRES

11

Ð

ALTRES ACTIVITATS

DIA INTERNACIONAL DE LES FAMÍLIES Ð

Tallers de pintura rupestre i de papiroflèxia Circ de la Berta Exposició Colors. Art i diversió per als + menuts! Espectacle d’animació Vola imaginació, amb música en directe, balls i danses

DISSABTE

12 14 15 16 17

DILLUNS

DIMARTS

DIMECRES

DIJOUS

Ludoteca L’Olivera (Plaça Montserrat Roig, 1)

TOCA JUGAR

Portes obertes Pequeteca Sessió de joc

Taller “De l’emoció al cos”

Explorem a través dels sentits amb música, danses, jocs, textures...

Descobrim Mary Shelley

Explicació de la vida de l’escriptora i activitats i tallers plàstics.

Portes obertes Ludoteca Sessió de joc

Jo també jugo?

Sessió de joc entre mares, pares i fills/es.

Més informació a www.santboi.cat

capvuitada-2018.indd 13

Organitza Ajuntament de Sant Boi

8/5/18 16:53


Ð

ALTRES ACTIVITATS

Ð Ð

Ð

Ð

12

Ð

Ð

DIUMENGE

13

Plaça de l’Agricultura

34ena CRUZ DE MAYO Ð

DISSABTE

MAIG 2018

12 H.

Masterclass de Zumba i butifarrada

13 H.

Mañaneo de Pescaíto

18 H.

Actuació dels Quadres de Dansa de la Casa de Sevilla i la seva acadèmia Actuació de Piratas Rumberos Collective Verbena con disco mòbil

21 H. 22 H.

(masterclass + entrepà de butifarra + beguda: 5 €)

amb actuacions dels quadres de dansa de la Casa de Sevilla de Sant Boi

11:30 H. Ofrena floral 12 H. Missa Rociera

Ð

14 H.

Ð

13 H.

Ð

(“Raices” d’A.C.A.Casa de Sevilla)

Actuació dels Quadres de Dansa de la Casa de Sevilla Dinar popular

Fideuà (5 €). Venda de tiquets en la seu de l’entitat o a la mateixa carpa durant els dos dies.

18:30 H. Actuació dels Quadres de Dansa de l’A.C.A de la Casa de Sevilla i dels grups de ball de la Casa d’Andalusia de Cerdanyola del Vallès.

Organitza A.C.A. Casa de Sevilla de Sant Boi

capvuitada-2018.indd 14

8/5/18 17:30


DIUMENGE

20

Ð

ALTRES ACTIVITATS 13,30 H.

MAIG 2018 Saló Rosa (Ateneu Familiar)

Vermut de Festa Major

Ð

Organitza Ateneu Familiar

18,00 H.

Saló Rosa (Ateneu Familiar)

Ball de Festa Major amb el grup LA FAMÍLIA DIUMENGE

20 21

DILLUNS

Ð

Organitza Ateneu Familiar

De 10 a 13 i de 17 a 19 H.

Cal Silio (C/ Major 71)

EXPOSICIÓ DE

PUNTES DE COIXÍ

Organitza Puntaires de l’Associació de Veïns La Unió i Ajuntament de Sant Boi.

capvuitada-2018.indd 15

8/5/18 16:53


capvuitada-2018.indd 16

8/5/18 16:53


DIVENDRES

11

Ð

ACTIVITATS ESPORTIVES De 10,00 a 12,15 H.

MAIG 2018 Parc de la Muntanyeta

CROS ESCOLAR - EL REPTE

DIUMENGE

13

Ð

Organitza Grup de Treball de Professorat d’Educació Física i Ajuntament de Sant Boi. Amb la col·laboració del Club Atletisme Sant Boi

D’11,00 a 13,30 H. Passejada en bicicleta

XXXVII PASSEJADA AMB BICICLETA A SANT BOI

Sortida al parc ciclista Can Dubler i arribada al carrer Pau Claris Inscripcions a www.ccsantboi.com i info@ccsantboi.com

DIUMENGE

27

Ð

Organitza Club Ciclista Sant Boi i Ajuntament de Sant Boi Amb la col·laboració de Decathlon Sant Boi, complex Baldiri Aleu i Som Bici

De 9,00 a 13 H. Cursa ciclista en carretera

XXXVII Cursa Ciclista del Llobregat

NAVAS - SANT BOI

Sortida a Navas - arribada a Sant Boi (carrer Pau Claris) Organitza Club Ciclista Sant Boi Amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Boi i Ajuntament de Navas

capvuitada-2018.indd 17

8/5/18 16:53


Edita: Ajuntament de Sant Boi de Llobregat Disseny i maquetaciรณ: circularsquare.eu Impressiรณ: Rotocayfo, S. L. Distribuciรณ: Igualssom

Comercialitza publicitat: Komunica (Grupo Oto Media, SL) Carrer Lola Anglada, 21 08840 Viladecans (Barcelona) Telf.: 93.015.33.61

capvuitada-2018.indd 18

8/5/18 16:53


capvuitada-2018.indd 19

8/5/18 16:53


capvuitada-2018.indd 20

8/5/18 16:53


capvuitada-2018.indd 21

8/5/18 16:54


capvuitada-2018.indd 22

8/5/18 16:54

Programa FESTA MAJOR'18 (per a visualitzar)  

PROGRAMA Festa Major 2018 Programa dels actes de Festa Major 2018 de Sant Boi de Llobregat (18 al 21 de maig). Utilitza l'etiqueta #‎Fe...

Programa FESTA MAJOR'18 (per a visualitzar)  

PROGRAMA Festa Major 2018 Programa dels actes de Festa Major 2018 de Sant Boi de Llobregat (18 al 21 de maig). Utilitza l'etiqueta #‎Fe...

Advertisement