Page 1


LA PRINCESA I ELS SEUS AMICS Fa molts i molts anys, en un poble molt petitet que es deia Cervell, hi havia un castell i una princesa que era molt bonica i valenta. En aquell poble també hi viva un drac herbívor que es deia Herbi.

Un dia la princesa que es deia Marina, va sortir a passejar pel bosc i de sobte va sentir un soroll molt fort, es va espantar tant que es va posar a córrer i va perdre la corona. Ella es va despistar i no sabia tornar al seu castell.

Però aquella princesa no era gens “figa-flor” , era llesta i eixerida. Es va asseure en una pedra a pensar com s’ho faria per tornar al castell amb els seus pares.

Mentre pensava va passar la Sofia, una nena que vivia en una caseta al mig del bosc. Va veure a la Marina trista i pensativa i li va dir1 - Què et passa princesa? - He sentit un soroll molt fort i m’he espantat i a més a més he perdut la meva corona- va contestar. - No passa res és en Herbi, un drac molt bo.


- Anem a veure’l a la seva cova. Pel camí, la Marina i la Sofia van trobar un conillet blanc amb taques negres que portava la corona de la princesa al cap, es deia Taquetes i quan va veure que eren dues nenes bones i molt decidides les hi va tornar la corona i se’n va anar amb elles.

Quan van arribar a la cova d’en Herbi, li van explicar tot els que els passava. I ell que era molt amable les va fer pujar a sobre seu i com que era un drac amb ales les va portar volant fins al castell.

Des d’aquell dia en Herbi, la Marina, la Sofia i en Taquetes es van fer molt amics, tant i tant que cada tarda es trobaven una estona per jugar tots quatre junts. I conte contat aquest conte s’ha acabat i si no és mentida, serà veritat.

Conte col·lectiu 1rA 2013  

conte col·lectiu alumnes de 1r A

Advertisement