Page 1

Finalistes Jocs Florals 2016


CA L’ANTÒNIA Hi havia una Antònia, que mira un diari. I aquesta Antònia, va néixer a Polònia.

I aquest diari té dues imatges, una és un calendari i l’altre d’un abecedari.

L’Antònia té una casa que és mot estranya, i aquesta casa té per antena una espasa.

I aquesta Antònia és d’un petit poble de Polònia.

L’INFORMÀTIC IL·LUSTRAT (Gerard Martínez 3r A)


EL MARC Al Marc li agrada anar al mar, no li agrada ballar zumba ni la cançó rumba.

Vol ser soldat però no té prou edat. Té els pantalons de color marró i és del país El Salvador.

Li agraden les flors de color groc. L’altre dia estava sota un pi i casi li pica un escorpí. TOTI (Aarón Fernández 3r A)


EL MEU GOS El meu gos és molt rabiós. Com és el meu gosset serà sempre rosset.

És molt excavador com un treballador. Juga amb els seus amics perquè és molt divertit.

És un xiguagua que es diu Guagua. Té uns ullets que són molt boniquets. XIGUAGUA (Judith Sevil 3r B)


L’ARMARI Tu que ets tan gran Com un gegant Tens unes portetes Que s’obren soletes.

Tens uns prestatges Que són molt desastres Perquè sempre tremoles I se’t cauen les coses.

Tens ratolins Que fan rodolins, Tens carpetes Que semblen xinxetes.

Et desitjo molta sort Armari ben gros. CORRECAMINS (Cristian Domínguez 3r B)


EL VAMPIR Fa molts i molts anys, hi havia un vampir que vivia en una casa encantada. Una nit va sortir de la casa encantada i es va convertir en ratpenat. Va arribar a una casa d’un noi que estava dormir i el vampir el ca xuclar la sang. Al dia següent, el noi no es va poder despertar i va morir. Tota la família estava molt trista. Van trobar a un metge per a poder saber el motiu de la mort, el metge va dir que li faltava sang, que li havia xuclat la sang un vampir. La família no s’ho creia i va discutir, però va venir un príncep, aquest va dir que coneixia a un vampir. Una nit, el príncep va anar a la casa encantada, però, el vampir el va descobrir. Els dos van lluitar, i el príncep el va clavar una espasa. El vampir va morir. Vet aquí un gat, vet aquí un gos, aquest conte ja s’ha fos. YEIMS (Joel Chacón 3r B)


LA FORMIGUETA I LA VESPA Fa molts anys en un formiguer vivia una reina, ella era bona i ajuda a totes les formigues. A prop del formiguer vivia una vespa molt i molt gran. Un dia la reina es va morir i el poble de Cervelló estaven plorant perquè estaven tristos. Les formigues volien escollir una bona reina. Totes les formigues van votar però no es posaven d’acord es barallaven molt i no trobaven la solució. Però de sobte, la vespa que vivia al costat va anar al formiguer a presentarse i va dir: -Jo seré la vostra reina! Les formigues contentes perquè tenien una nova reina. I així va acabar el conte de la formigueta i la vespa. PEPE G (Arturo Márquez 3r A)


LA MUNTANYA ENCANTADA Hi havia un nen que estava en una muntanya, buscant als seus pares perquè un dia els va perdre. El dia següent estava encara a aquella muntanya i de sobte va aparèixer una serp verinosa, el nen es va anar corrents però aquella muntanya estava encantada... Finalment, va trobar als seus pares que estaven amb un zombie i ells també s’havien transformat en zombies. Quan els va veure, es va anar corrents, però van sortir més zombies. Ell es va pujar en una roca i els zombies no podies escalar. Va trobar també al seu germà i van sortir de la muntanya. Al dia següent van tornar a la muntanya i van veure un producte que posava “per zombies”. El van agafar i van anar al lloc dels zombies. Era com una pistola i van disparar i van veure que es transformaven en persones i els seus pares també. I per fi van poder tornar a casa amb els seus pares.

APLEE (Hugo Farcy 3r B)


L’ESCOLA MONSTRUOSA Vet aquí una vegada un nen que es deia Aleix tenia una germana que es diu Laura. Eren uns nens sense problemes. Ells estaven impacients perquè ja tenien 6 anys i podien anar al col·legi, però els seus pares es van equivocar de col·legi. Els van enviar a un col·legi de monstres!! - Hola Aleix i Laura són la Laia i sóc una vampira. De sobte el director Jordi va cridar a la Laura i l’Aleix per a parlar i en Jordi lis va preguntar: - Segur que sou monstres, eh? Perquè nosaltres odiem als humans i estan prohibits a l’escola. - És clar que som monstres! - Ja podeu marxar. Els tocava medi però només ensenyaven que haurien de fer quan es trobaven amb un humà. Un nen que es deia Gerard era molt llest i va descobrir que no eren monstres i li va dir el director... - Director he descobert una cosa, que la Laura i l’Aleix no són monstres. - Com que no són monstres!! A mi m’han dit que sí eren monstres.


- És molt senzill, no donen por, no tenen dents terrorífics i són molt amables. Tothom anava per ells. Però de sobte, va aparèixer en Sant Jordi i els va donar una vareta màgica i van convertir a tothom en humans i per últim d’un obrir i tancar d’ulls ja estaven a casa. ROSIT0 (Yasmen Berlanga 3r A)


SANT JORDI Una princesa d’amor plora a la vora d’una cova. La princesa s’enamora de Sant Jordi a l’aurora.

A la princesa li agradaven les roses i també les pedres precioses. Les roses ploraven d’alegria en veure la princesa llegar poesia.

El llibre de poesia es basava en històries reals, de valents i de dracs. La historia acaba amb el drac i Sant Jordi triomfant.

PINKY (Nerea Martínez 4t B)


L’UNIVERS MARVEL L’univers Marvel és molt divertit, com molts acudits. Iron Man, Deadpool i Hulk, tenen poc en comú.

L’univers Marvel és molt guai, tant com Hawaii. El Capità Amèrica és un fan, de tots els que van al gimnàs.

L’univers Marvel és molt “xulo”, més que un “pirulo”. Ser súper heroi dóna més treball, que fer-se un tall.

FLIPPY (Pol Fabra 4t A)


EL TREBALL El meu pare treballa de fuster, i ha de rumiar molt per saber què fer. La meva mare treballa de professora, i la seva escola està a Andorra.

El meu tiet és granger, i té molt a fer. La meva tieta és policia, i treballa de dia.

La meva àvia treballa a la llibreria, i la llibreria es diu Maria. El meu avi treballa arreglant casetes, i totes elles són molt petitetes.

ESTRELLA (Ana López 4t B)


Hi havia una vegada un nen que es deia Xavi que tenia molta por perquè la gent deia que venia un tsunami. Al dia següent, el Xavi estava cada cop més nerviós i es volia mudar a una altra ciutat o poble sense platja. Quan va passar un temps, encara no havia passar res, fins que un dia va anar a la platja i va veure allà lluny una onada molt gran. Va anar molt ràpid cap a casa seva per dir-li als seus pares que venia el tsunami. Van tornar a mirar a la platja i...sí que era el tsunami! Van anar molt ràpid a buscar una avioneta que tenien, van pujar-hi i quan estaven enlairats van veure des de dalt com tota la ciutat s’estava inundant.

Des d’aquell dia mai més van anar a una ciutat amb platja. Es van quedar a viure a una casa molt millor que la que tenien abans i ja no van tenir mai més un problema com el del tsunami. Mr. GALLETÓN (Isaac Torruella 4t B)


Hi havia una vegada un nan que es deia Robert. Tenia un elefant i el va disfressar de nan. Els seus amics: Marc, Andreu, Leo i Arnau pensaven que eren un d’ells. En Robert els va dir que l’altre nan, que era l’elefant, es deia Trompeta perquè tenia una gran trompa. A en Robert li agradava un nan que es deia Melinda. Inesperadament, se li va caure la roba a casa d’en Marc i en Robert el va vestir corrents. En Marc per pèls veu a l’elefant. Un dia en Robert es va trobar cacauets i va agafar un sac sencer. El Leo el va seguir fins a casa seva i va veure l’elefant sense la roba. Va entrar a casa i l’elefant i en Robert es van espantar. L’endemà era el dia de Sant Jordi i en Trompeta va anar a comprar una rosa per a en Robert perquè li donés a la Melinda. A les 17.30 en Robert va veure al Marc i la Melinda donant-se una abraçada i es va posar molt trist. A les 18.30 va trobar a la Melinda, li va donar la rosa i la Melinda li va donar una abraçada i un petó a la galta. Finalment en Robert els va explicar als seus amics Marc,Leo, Andreu, Arnau i Melinda, que en Trompeta era un elefant. VIOLETA (Mariona Carreras 4t A)


Hi havia una vegada dos castells completament diferents: un era de color vermell i l’altre verd. El castell vermell estava situat a Garmetí i el verd, a Fortí. Eren dos llocs molt diferents: a Garmetí vivia la malícia i la brutícia, tots contaminaven l’ambient, però Fortí era completament diferent; la gent no contaminava gens. En els castells hi havia un rei i una reina, un príncep i una princesa i els cavallers. Un dia Garmetí va plantejar-se un pla per a Fortí. Ells volien conquerir l’altre regne i va arribar el dia de la destrucció. Van agafar els seus cavallers i van atacar Fortí, el castell verd. Els van agafar per sorpresa, però ells eren molt llestos i ells ja feia temps que també s’havien plantejat un altre pla. Estaven preparats! Es van enfrontar en una gran batalla, que al principi anava perdent el castell vermell. Però a la meitat de la batalla Fortí va començar a ajudar a Garmetí. Ells no entenien res però al cap d’una setmana de lluita els dos castells van fer una pacte: anar a viure tots al castell de Fortí fent-lo més gran i, finalment, van viure tots junts i en tranquil·litat. FLASH (Priscila Nastasi 4t B)


FANTASMA (Marta Borràs 5è B)


IMAGINA M’agradaria imaginar que per les mates no cal pensar, que es pot volar, per un món sense problemes a l’hora d’actuar. Sense riquesa ni pobresa, sense desigualtat, un món amb equilibrat. Imaginar que no hi ha violència ni tampoc aquesta tendència què fa que facis aquestes coses? que després no saps com arreglar Imaginar que em regateixo a tothom al futbol Que fins i tot marco un gol I que la gent no pari de cridar: “Ihlara has de guanyar” El món no és com volem, ni tampoc com imaginem però ens tal com és ens adaptarem per així anar coneixent-lo més. SENSE NOM (Ihlara Fernández 6è A)


LA FOTOGRAFIA M’agrada la fotografia, em porta pau i alegria, fotografio paisatges i animals, m’agraden els més grossos i els més grans.

Fotografio països i ciutats, també em porta felicitat. No fa gaire vaig anar a França i les fotografies em van donar esperança.

També fotografio Barcelona, la meva càmera és molt bona. Les meves fotos son increïbles fent fotos sóc infalible.

ZOE (Ariadna Mansilla 6è A)


TOTS SOM UN Són molts anys amb vosaltres, companys, llegint moltes lectures i vivint incomptables aventures.

Gràcies mestres, per ensenyar-me diàriament i per aguantar-me en cada moment. Gràcies amigues, per fer-me tantes abraçades i per no enfadar-vos quan us dic pesades.

Ara, començarem a marxar i ens haurem de separar, ens trobarem a faltar i ens farem tips de plorar.

Per aquest motiu vull dir-vos que mai us deixaré d’estimar que us recordaré a tots i a cadascun, perquè tots junts som un.

CASPER (Sara Camps 6è A)


EL TIM Tim és molt divertit I molt eixerit sempre està sobre el llit i normalment es fa l’ adormit a ell no li agrada el menjar florit, salta,juga i ve al primer crit.

Ell té quatre potes però són molt remotes, les potes són per caminar però ell les utilitza per saltar, salta menys que un saltamartí però corre més que el Martí

Ell es menja de tot, bombolles i mitjons té els ulls blaus i no es un babau, és daurat i també platejat és fort com un tauró i no li grada la pudor. THE BEST (Nil Ferrer 6è B)


LA VIDA La vida és plena, és plena de sentiments! Ja siguis campió o campiona, tindràs molts pensaments.

Pots tenir bellesa, pots tenir perfecció, però amb una mica de saviesa aprendràs la teva lecció.

Ja siguis ric o pobre, o tinguis prou diners, a baix, al costat o a sobre, trobaràs molts amics juganers.

La felicitat t’omple d’alegria, amb una gran satisfacció, sobretot de bogeria i sentiment de claror. Tu tens compassió, i els meus sentiments afloren. Ja siguin alegres o tristos, no ens oblidem mai de ser feliços! TEDY (María García 6è B)


ESTAR ENAMORAT! Estar enamorat és un sentiment que no expliques a la gent, si estàs enamorat també pots estar angoixat. Al teu cor, sentiràs cremor això vol dir que l’amor, és de debò. És igual si és del Marroc o un mica rodanxó, cal amabilitat i sinceritat només cal naturalitat. Estar enamorat, No és tan sols donar-se de la mà, Estar enamorat és, No haver de preguntar mai: Podré confiar en tu?

CCH (Carla Castillo 6è B)

Finalistes Jocs Florals 2016  
Finalistes Jocs Florals 2016  

Fianlistes dels Jocs Florals 2016 Escola santa Maria de Cervelló

Advertisement