Page 1

#ica_branddesign

Naam: Sanne van Neerbos Klas: C1D Blog: sannevanneerbos.wordpress.com Twitter: @svnnn


10 antwoorden Wat is je motto? Go big or go home Wat is de moeilijkste periode uit je leven geweest en hoe ging je daar mee om? Toen mijn ouders uit elkaar gingen. Ik stopte al mijn pijn en verdriet weg waardoor alles later nog heftiger werd. Wat zijn volgens jou je sterkste punten? Ik ben erg resultaatgericht, wat met school en werk natuurlijk hartstikke prettig is. Ik neem geen genoegen met 50%. Dit gaat samen met het punt dat ik erg perfectionistisch ben, al weet ik niet goed of ik dat bij sterke of zwakke punten moet vermelden. Wat zijn volgens jou je zwakke punten? Ik ben erg ongeduldig. Als er iets gedaan moet worden wil ik het liever gister dan vandaag gedaan hebben. Wachten vind ik één van de ergste dingen die er zijn. Daarnaast wil ik ook altijd mijn zin hebben en ben ik op mijn teentjes getrapt als ik die niet krijg. Ik ben ook erg snel aangebrand, als iets mislukt bijvoorbeeld. Of, als iets dus niet gaat zoals ik dat wil. Vind je dat geld gelukkig maakt? Waarom wel/ niet? Ja, geld maakt gelukkig. Het klinkt misschien heel kapitalistisch, maar als je kritisch gaat nadenken is het wel zo. Dingen als liefde, geluk en gezondheid kan je natuurlijk niet kopen, maar de meeste dingen in het leven kosten geld. Denk bijvoorbeeld aan een dak boven je hoofd, naar school gaan, internet, een terrasje pakken en nieuwe schoenen. Zonder deze dingen ben ik niet gelukkig.

2

Wat zou je graag willen weten? Ik zou graag willen weten waar het heen gaat met Nederland. Hoe zie je jezelf over 10 jaar? Over 10 jaar werk ik als webdesigner of ontwerp ik reclame campagnes. Ik woon in een leuk huis wat niet overdreven groot hoeft te zijn, maar wel mooi ingericht. Ik ben getrouwd en heb een lief zoontje. Hoe zou je jezelf in een paar worden beschrijven? Ongeduldig, perfectionistisch, snel aangebrand, zindoordravend, creatief, resultaatgericht, Waar stoor je je het meeste aan bij anderen? Ik stoor me er enorm aan als mensen veel grammaticale fouten maken. Een foutje hier en daar wil ik best door de vingers zien, maar er zijn grenzen. Op een gegeven moment ga ik me er mateloos aan irriteren en kan ik mezelf er niet van weerhouden het te verbeteren. Als je één ding aan jezelf zou kunnen veranderen, wat zou dat dan zijn? Ik wil altijd mijn zin hebben en ik weet mensen vaak te overtuigen. Mensen die dicht bij me staan vertellen me dat ik me ook eens zou moeten aanpassen aan de rest. Wat ik natuurlijk ook wel eens doe, maar met alles behalve plezier. Dit laatste is vaak aan mij te merken, ik word dan erg chagrijnig. Als het zou kunnen, zou ik dit willen veranderen.


100 vragen Hoe heet je? Hoe oud ben je? Wat is je geboortedatum? Waar woon je? Wat is je geboorteplaats? Hoe zou je jezelf in een paar worden beschrijven? Wat is je haarkleur? Welke kleur ogen heb je? Wat voor studie doe je? Wat voor (bij)baan heb je? Wat doe je in je vrije tijd? Wat voor muziek luister je? Wat is je favoriete band? Wie is je favoriete zanger(es) of artiest? Wat is je favoriete film? Wie is je favoriete acteur/actrice? Hoe zie je jezelf over 10 jaar? Hoe beschrijf je je kledingstijl? Wat is je favoriete gerecht? Wat is je favoriete vakantieland? Wat is je favoriete auto? Wat is je favoriete auto? Wat is je favoriete parfum? Wat is je favoriete boek? Wat is je favoriete auteur? Wat is je favoriete tv-serie? Wat is je favoriete kleur? Hoe ziet je kamer/huis eruit? Wat vind je het mooist aan jezelf? Wat zijn volgens jou je sterkste punten? Wat zijn volgens jou je zwakke punten? Hoeveel paar schoenen heb je? Wat voor sport beoefen je? Wat is je droombaan? Hoe denk je over het leven? Hoe denk je over de dood? Wie of wat bewonder je? Wie is je held en waarom? Wat vind jij belangrijke eigenschappen voor een leider? Wat voor leider heb je liever, één die die je vriend wil zijn of één die de baas wil zijn? Wat zou je doen met €100.000? Wat is de moeilijkste periode uit je leven geweest en hoe ging je daar mee om? Waar stoor je je het meeste aan bij anderen? Wat is je grootste blunder? Wat is het belangrijkste dat je op school hebt geleerd? Wat zou je wensen als je een vallende ster zou zien? Vind je dat geld gelukkig maakt? Waarom wel/niet? Welke mobiele telefoon heb je? Als je één ding aan jezelf zou kunnen veranderen,

wat zou dat dan zijn? Hoe was je vroeger als kind? Hoe denk je over het hiernamaals? Hoe kijk je tegen het Christelijke geloof aan? Wat maakt je nou echt blij, en waarom? Wat zou je graag willen weten? Wat doe je in het weekend? Rook je? Drink je wel eens alcohol? Heb je huisdieren? Zo ja, wat voor huisdieren heb je? Wat staat er bovenaan je verlanglijstje? Wat ligt er onder je bed? Wat vind je van de evolutietheorie? Wat vind je belangrijk in een partner? Volg je je verstand of je emoties? Wat is het eerste wat je doet als je wakker wordt? Wat is het laatste wat je hebt gekocht? Van wie is je laatst onvangen berichtje? Wat zijn je politieke standpunten? Op welke politieke partij zou je stemmen? Hoe laat ga je s’ avonds gemiddeld slapen? Welke gebeurtenis zou je ongedaan willen maken? Hoe denk je dat je vrienden je zouden beschrijven? Wat is je motto? Wat zou je doen als je een dag onzichtbaar zou zijn? Wat vind je van social media? Wat staat er op de achtergrond van je mobiele telefoon/laptop? Wat voor schoenen draag je het liefst? Waar ben je bang voor? Welke situaties vermijd je het liefst? Wat vind je ervan als anderen een discussie van je winnen? Zou je dingen doen om anderen gelukkig te maken, als je er zelf niet mee eens zou zijn? Vind je jezelf betrouwbaar? Waarom? Wat vind je van samenwerken? Hoe ga je om met problemen? Hoe reageer je op een teleurstelling? Hoe functioneer je in een team? Wat is je meest waardevolle bezit? Wat staat er bovenaan je to do-list? Hoe reageer je op kritiek? Ben je altijd eerlijk tegen jezelf? Wat betekent vriendschap voor jou? Waar hecht je de meeste waarde aan? Hoe denken je ouders over je? Zou je jezelf zien als een rolemodel? Waar kom je het liefst? Welke plaatsen kom je liever niet? Hoe denk je over euthanasie? Waar irriteer je je het meest aan?

3


Google Personal Search 11.900 resultaten komen tevoorschijn als ik ‘Sanne van Neerbos’ intyp in de zoekbalk van Google. Helemaal bovenaan staat mijn profiel vanTwitter. Daar word je niet veel wijzer van, want mijn tweets zijn afgeschermd. Alleen mijn volgers kunnen lezen wat ik dagelijks tweet. Er valt behalve mijn naam dus niets te zien. Als tweede wordt mijn profiel van Facebook genoemd die, net als Twitter, afgeschermd is. Voor onbevoegden is het dus ook niet interessant om naar mijn Facebook-pagina te kijken. De derde in het rijtje is mijn profiel van LinkedIn. Dit profiel heb ik onder dwang moeten aanmaken voor mijn vorige studie, maar is nog vrij kaal.

4

aan het doen ben, wat niet eens meer relevant is. Voor de rest staan er nog wat verwaarloosde profielen in het rijtje, die ik gelukkig allemaal heb afgeschermd. Dus als je meer over mij wil weten moet je eerst bevriend met me worden. Social media is in de loop der jaren enorm populair geworden onder jongeren maar ook zeker onder ouderen. Hartstikke fijn om op die manier je sociale contacten te onderhouden en anderen up-to-date te houden van je dagelijkse leven. Sommige mensen nemen dit echter iets te serieus. Foto’s waarop iets te diep in het glaasje is gekeken, berichten met asociaal taalgebruik, overmatig ongepast taalgebruik en zo kan ik nog wel even doorgaan. De keuze is er om je profiel af te schermen voor buitenstaanders, wat voor mensen die social media vol zetten met privézaken zeker een aanrader is. Social Media is hartstikke leuk, maar je moet er wel mee oppassen. Denk goed na voordat je iets openbaar maakt en als je het perse wil delen, scherm je profiel dan goed af. Je wilt niet dat je honderden onbekende telefoontjes krijgt alleen omdat je je nieuwe nummer hebt gedeeld op Facebook. En als je je vrijdagochtend ziek naar je werk belt, wil je niet dat je baas de partypics van donderdagavond kan zien.


Personal DNA

Op de website personalDNA.com kan je door middel van enorm veel vragen je “ware” ik ontdekken. Er kwam uit dat ik een genuine designer ben, een echte ontwerper dus. De test vertelt je daarnaast ook welke eigenschappen bij je horen en geeft een beschrijving van jou als persoon.

You are a strongly principled person who believes in right and wrong. This helps you make decisions easily when it comes to moral issues – you don’t have to waste time hedging on important values.

De vragen waren erg persoonlijk. Af en toe had ik er wel moeite mee om de vragen te beantwoorden. Do you see yourself as a failure? Ik kom misschien zelfverzekerd over, maar ik heb toch op yes geklikt. Niet dat ik mezelf een enorme mislukking vind, maar van sommige beslissingen baal ik achteraf wel hard. Hier was het dus een geval van, eerlijkheid boven alles! De uitkomst zegt bijvoorbeeld dat ik erg down to earth en spontaan ben, maar wel weinig vertrouwen heb in mensen. Met deze uitkomsten ben ik het zelf ook helemaal eens. Of ik het helemaal eens ben met de uitkomst als genuine designer weet ik nog niet. Ik denk dat ik mij eerst nog een tijdje moet ontwikkelen voor ik mij als een echte ontwerper wil en kan zien.

5


Black Boxes

Eigenwijs

Doelgericht

Perfectionistisch 6


Eigenwijs

Doelgericht

Perfectionistisch 7


Magazine spreads

Deze spread is opvallend door zijn felroze accenten in het zwart-witte geheel, maar is toch vrij rustig gehouden door de beperkte hoeveelheid tekst.

Deze spread is leuk, vrolijk en niet 12 in een dozijn. De foto is erg apart. Jammer vind ik de witte letters op deze achtergrond, wat niet erg fijn leest.

Erg rustige maar zeer aantrekkelijke spread. Grote opvallende foto met voor de rest weinig poespas.

Deze spread is mijn favoriet.De linker pagina is erg mooi met een grote foto en een opvallende kop. Geheel in zwartwit met oranje accenten.

Deze spread vind ik erg mooi door de grote aparte foto die over beide pagina’s loopt. De spread is eenvoudig gehouden maar toch opvallend voor het geel en blauw en de grote foto. 8


Fonts Dit lettertype is modern maar oogt wat speels door de schuine e en de sierlijke s. Ik vind het een echt ‘vrouwen’ lettertype en zou het gebruiken als ik vrouwen zou moeten bereiken. Ik zou het niet gebruiken om hele artikelen mee te schrijven, maar als kop is het lettertype zeker geschikt.

Dit lettertype ziet er chique uit. Het zou goed gebruikt kunnen worden door een juwelier of een wat duurdere kledingzaak. Ikzelf zou het gebruiken voor een chique mode-artikel in een magazine.

Dit lettertype is simpel en strak, maar heeft toch iets aparts. Ik vind het een serieus lettertype, maar door de grote rondingen van de letters heeft het toch iets speels. Dit lettertype is vrij basic en kan daarom voor veel doeleinden worden gebruikt.

Dit lettertype heb ik gekozen omdat het heel erg lijkt op mijn handschrift. Voor professionele doeleinden zou ik het niet zo snel gebruiken. Maar als header voor een persoonlijke blog o.i.d kan het wel heel leuk zijn.

Dit lettertype heb ik gekozen om zijn eenvoud. Het is een basic, maar wel wat ronder lettertype. Het kan in mijn ogen voor verschillende dingen worden gebruikt. Een artikel in dit lettertype zou alles behalve hinderlijk zijn. Less is more 9


Logo's Dit logo vind ik echt heel gaaf. Het is een logo van een rock school genaamd High Voltage. Het logo heeft een echte badass rock-uitstraling. Het lijkt een beetje vintage, wat natuurlijk ook erg mooi is.

Dit logo vind ik erg leuk bedacht omdat het trema op de o tevens een strikje is. Het logo is simpel, maar mooi. Het laat door het strikje op de o zien dat het gaat om een winkel voor vrouwen.

Dit logo vind ik leuk omdat het ook weer simpel is. Het contrast is heel hoog waardoor het logo herkenbaar is. De S om de D heen creĂŤert het dollar-teken ($). Ik weet niet waar dit het logo van is, maar waarschijnlijk iets wat zich relateert met het dollar-teken. 10

Dit logo vind ik simpel maar mooi. Het straalt luxe uit, alsof het een luxe merk is. Het verschil van de dikheid van de letters is leuk, geeft wat variatie.

Dit logo vind ik heel mooi. Het lettertype is rustig maar vrouwelijk, het past perfect bij een bloemenwinkel. Het krulletje boven de naam moet een soort van bloem voorstellen. Het is mooi en sierlijk. Ook de achtergrond kleur vind ik erg mooi, al heeft dat natuurlijk niet erg veel te maken met het logo.


Covers

Deze cover vind ik erg leuk! Actrice Carice van Houten staat in zwart-wit op de voorkant. Het is geen erg charmante foto, maar juist omdat zij zo’n gekke bek trekt vind ik hem zo leuk! De cover is ook erg rustig in zwart-wit en met weinig tekst.

Er staan twee (mooie) mannen in pak afgebeeld op de cover. Opvallend is de pose. Het is niet bepaald een pose die geschikt is voor een cover, maar daarom juist leuk om hem daarvoor te gebruiken. Simpel maar leuk

Tinie Tempah geheel in pak op de cover, wie spreekt dat nou niet aan? Simpel en zwart. Erg elegant maar toch stoer.

In tegenstelling tot alle andere covers is deze juist vrij druk. De foto vind ik erg mooi door de ‘oude’ gloed die er overheen zit.

Deze cover bestaat uit slechts twee in een panty gehezen benen met pumps. Erg simpel maar toch erg opvallend. Het is niet een foto die je vaak op de cover ziet staan. Daarom is deze cover juist zo leuk!

11


Visitekaartjes

Dit visitekaartje heeft een mooie design achtergrond met opvallende witgrijze letters. Het geheel oogt heel rustig en mooi.

Dit visitekaartje is van metaal. Je ziet dat niet zo vaak. Hij is heel simpel gehouden met het logo en de grill.

Dit visitekaartje is van een scheidingsadvocaat. Het leuke is dat je het kaartje ook doormidden kunt scheuren.

Dit visitekaartje is niet erg speciaal, maar door zijn simplicity en mooie kleurgebruik spreekt hij me erg aan.

Dit is een heel apartvisitekaartje. Ik vind het heel grappig en leuk bedacht, maar niet erg praktisch. Je kunt hem niet in je portomonnee doen bijvoorbeeld. 12


Typografie in het wild

13


Merkanalyse Visie Andrélon wilt een lijn met diverse producten voor verschillende haartypes voor mannen en vrouwen. Andrélon wilt voor ieder wat wils en doet dit door zo veel mogelijk producten in hun lijn te plaatsen. Missie Andrélon moet onderzoek blijven doen naar verschillende haartypes om zo nieuwe producten op de markt te brengen en de huidige producten te verbeteren. Andrélon moet op de hoogte blijven van de trends op het haargebied en hier op inspelen met aansluitende producten. Zo heeft Andrélon recent de droogshampoo’s uitgebracht, voor vrouwen die geen tijd hebben om hun haar iedere ochtend te wassen maar toch fris haar willen hebben. Of Fantastische Fixatie, voor vrouwen die niet willen dat hun kapsel inzakt. Andrélon komt met goede reclames met, voor de meeste vrouwen, herkenbare situaties. Waarden Andrélon komt met goede en herkenbare reclames, vaak extra aantrekkelijk gemaakt met humor. In de reclames wordt vaak gebruik gemaakt van de gemiddelde Nederlandse vrouw die zich na het gebruiken van Andrélon-producten een stuk zekerder en mooier voelt. Ook komen er altijd mannen in voor. Dit doet Andrélon zodat mannen zich ook in de situatie herkennen en zich ook aangesproken voelen. Persoonlijkheid Andrélon staat voor de leuke Nederlandse vrouw van gemiddelde leeftijd. Ze heeft een druk leven, maar wil haar haar niet verwaarlozen. Ze zit niet helemaal lekker in haar vel en is een beetje achterhoudend. Zodra ze de Andrélon-producten gebruikt die bij haar haartype en voorkeur passen, kruipt ze uit haar schulp. Belofte Haal meer uit je haar Kernconcept Het beste voor je haar

14

Ruiken Iedere lijn heeft zijn eigen geur. Levendige Kleur ruikt bijvoorbeeld naar perzik en Veerkracht ruikt naar Bamboe. Toch heeft iedere lijn een echte ‘Andrélon-geur’. Het ruikt niet te sterk en te overheersend, maar wel lekker. Zien Bij Andrélon wordt vaak aan de kleur paars gedacht. Paars is de kleur van het logo en van de producten zelf. De shampooflessen zien er apart uit, ze hebben namelijk de vorm van haarschubben. De overige producten zien er, op de kleur na, niet erg opvallend uit. Ze zijn zo gemaakt dat ze fijn vast te houden en te gebruiken zijn. Proeven De producten van Andrélon zijn niet gemaakt om te proeven, maar ik raad dat het een chemische of bittere smaak heeft. Horen Andrélon wordt niet geassocieerd met een bepaald geluid. De slogan ‘Haal meer uit je haar’ is wel zo nu en dan te horen op televisie of op de radio. Taal Voor Andrélon is taal niet heel erg belangrijk. Op de producten staat de gebruiksaanwijzing, de ingrediënten en overige informatie vermeldt in het Nederlands. Daarnaast wordt de slogan ‘Haal meer uit je haar’ wel enigszins gerelateerd met taal. Personen Uit meer dan 22.000 deelnemers is Sarah Weldink door het Nederlandse publiek verkozen als winnares in de zoektocht van Andrélon naar het ‘Mooiste Haar van Nederland’.


Persoonsmerkanalyse Katherine von Drachenberg werd geboren op 8 maart 1982 in Monterrey. Iedereen kent haar inmiddels als de tattoo artiest Kat von D. De televisie shows Miami Ink en La Ink van discovery maakte haar wereld beroemd. Met haar portret tattoo’s brengt ze foto’s tot leven. Kats designs werden al snel gekoppeld aan veel producten. Kleding, skateboards en cosmetica.

Visie Kat von D wil iedereen laten zien dat vrouwen ook meetellen in de mannenwereld en dat zij ook stoer kunnen zijn zonder hun vrouwelijkheid te verliezen. Door middel van realityshows van haar leven als tatoeëerder wil Kat de wereld laten zien dat ze ondanks de roem toch met beide benen op de grond is gebleven. Missie Zo veel mogelijk blijven tekenen en tatoeëren. Waarden Stoer, vrouwelijk, nuchter, inked

Zien 1 woord: tatoeages

Voelen Het gevoel van een tattoogun op je lichaam. Proeven Niet van toepassing Taal Kat von D is geboren in Mexico, maar woont sinds haar vierde in de Verenigde Staten. Talen die bij Kat horen zijn dus Spaans en Engels/Amerikaans. Horen Het nummer High Voltage van Eagles of Death Metal. Het nummer is vernoemd naar de tattooshop van Kat von D en gaat ook over haar. Ruiken Kat von D heeft twee geuren uitgebracht, Sinner en Saint.

Belofte Does it look like I give a fuck? Persoonlijkheid Kat von D heeft veel meegemaakt in haar leven, vooruitgang maar ook tegenslagen. Doordat zij altijd voor zichzelf heeft gezorgd staat ze heel nuchter in het leven. “I am a canvas of my experiences, my story is etched in lines and shading, and you can read it on my arms, my legs, my shoulders, and my stomach.” Kernconcept Tattoos & rock

15


Moodboard

16


Moodboard

17


Brandstimeline Bewust: Samsung, AndrĂŠlon, Sanex, Vans, Rexona, Facebook, Zara, Apple, Bershka, JP Gaultier, Lucky Strike, Maybelline, RayBan, HAN, HP, Paperchase, Windows 7, Twitter, Sultana, Bakkerij Bart, HEMA, SPA, Honig, Comedy Central, Campina, Slam FM, Nike, Adidas, Feyenoord, AA, Smiths, LG Onbewust: Prodent, Syntus,Spits, Coca Cola, Breng, C1000, Gazelle

18


Moodboard

19


Museum of the Image

20


Lezingen Lezing Ruud Boer: Brand Design

Lezing Jildou van der Biijl: LINDA.

Ruud Boer is Register Marketeer en is de directeur van de Bataafsche Teeken Maatschappij. Met zijn 12 jarige ervaring als marketeer en 13 jarige ervaring als directeur heeft Ruud Boer in zijn vrije tijd een boek geschreven. Het boek heet Brand Design en gaat over Brand Design.

Wie is LINDA.? Beauty & brains; Lef & liefde; Open & optimistisch; Sexy & slim; Direct & gedurfd; Altijd met knipoog;

De lezing van Ruud Boer was een snelcursus Brand Design. Hij vertelt welke aspecten er nodig zijn om een sterk merk neer te zetten en hoe belangrijk het is dat al deze aspecten op elkaar zijn afgestemd. Alle puzzelstukjes moeten in elkaar passen, anders stort het hele merk in elkaar. Wat moet je wel en wat moet je juist helemaal niet doen bij het opzetten van een merk? Hoe houd je een merk up-to-date? Op al deze vragen geeft Ruud Boer uitgebreid antwoord met zijn lezing.

De wetten van LINDA 1. Hart & ziel, lef & liefde 2. De beste mensen in het vak 3. Geen concessie aan kwaliteit 4. Herken kwaliteit 5. Hou je aan je merkwaarden 6. Weet wie je bent en waar je naartoe gaat 7. Creëer een unieke beeldtaal Het verhaal ondersteund door beelden, 8. Kleine dingen, groot effect Ik vond de lezing, ondanks het feit dat hij mij 9. Denk vooruit iets te lang duurde, wel erg interessant. Het 10. Ken je eigen piramide was leerzaam en het werd erg duidelijk uitge- 11. Zonder wrijving geen glans legd. Het was een goede voorbereiding voor het 12. Alles wat je doet is marketing ‘merk- ik’ dat we moeten gaan ontwerpen. Ik 13. Vernieuwen, vernieuwen, vernieuwen vond het wel erg jammer dat Ruud Boer dit jaar 14. Denk groot geen lezing gaf op de HAN, omdat ik dan veel actiever kijk dan wanneer ik het op mijn laptop In ieder nummer van LINDA. moeten vijf WOWmoet kijken. momenten zitten. Dit zijn momenten waarbij je je buurman of buurvrouw móet aantikken om 6 september 2011: Lezing Ruud Boer over zijn te laten zien wat je zojuist in LINDA. gelezen of boek Brand Design gezien hebt, 21

Werkboek BrandDesign  

Werkboek van het vak BrandDesign van Sanne van Neerbos

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you