Page 1

= ILTA-KALEVALA = Kalevalan tarinoita iltapäivälehden lööpeiksi ja pikku-uutisiksi 9B


= ILTA-KALEVALA = SOTKA LOI MAAILMAN SOTKA MUNI SEITSEMÄN MUNAA, JOISTA YKSI OLI HARMAA JA MUUT KULTAISIA.

MUNISTA TULIKIN MAAILMA.


SOTKA LOI MAAILMAN Sotka muni 7 munaa joista 6 oli kultaista ja yksi oli vastakohta näille munille. Munat vierivät veteen ja menivät kaikki rikki, palaset kelluivat veden seassa. Palasista muuttui taivas, maa, tähdet pilvet, kuu ja aurinko. Sotka loi myös luonnon, jokaisen puun, järven ja kukkaisen. Vaikka Väinämöisen metsät kaadettiin, yksi puu jätettiin. Väinämöinen mietiskeli, miksi hänelle jätettiin pihaan yksi puu pystyyn. Syynä tähän oli se, että puu oli jätetty käelle pesäksi, sillä käellä ei ollut muuta pesä paikkaa. Sotka ajatteli eläimiä, ihmisiä ja luontoa. Hän teki kaiken voitavansa, että maailmastamme tulisi kaunis ja kaikilla olisi hyvä olla.


= ILTA-KALEVALA =

PAKKOAVIOLIITTO EDESSÄ, TYTTÖ HUKUTTAUTUI Perhe suree nuoren Ainon kohtaloa.


AINON KOHTALO Nuoren Ainon kohtalo on puhuttanut koko Kalevalaa. Joukahainen, Ainon veli oli lähdössä kalaan aamuvarhain, mutta huomasi rannassa ruumiin. Kauhukseen hän tunnisti vainajan sisarekseen. Tapaukseen ei uskota liittyvän henkirikosta. Aino on todennäköisesti itse hypännyt kuolemaan. Näin surun murtama perhe kertoo asiasta: ’’Ei suostunut meidän kaunis Aino vaimoksi vanhalle Väinämöiselle. Ei uskonut meidän sanoja vaan mieluummin meni ja hyppäsi mereen. Rauha hänen muistolleen.’’ Tapaukseen liittynyt Väinämöinen ei halunnut kommentoida asiaa.


= ILTA-KALEVALA = NUORI NEITO TEKI ITSEMURHAN Ainon kohtalo, pakkoavioliitto vanhan Väinämöisen kanssa ei houkuttanut, joten Aino päätyi itsemurhaan hukuttautumalla mereen.

Äidin suuri suru


Väinämöinen lauloi Ainon veljen, Joukahaisen suohon. Pelastaakseen itsensä Joukahainen lupasi siskonsa Ainon Väinämöiselle vaimoksi. Ainon kohtalo, pakkoavioliitto vanhan Väinämöisen kanssa ei houkuttanut, joten Aino päätyi itsemurhaan ja hukuttautui mereen.


= ILTA-KALEVALA = VÄINÄMÖINEN TILASI SAMMON SAADAKSEEN POHJOLAN NEIDON ITSELLEEN! Pohjolan neito kommentoi: En halua

Väinämöistä!! Haluan ilmarisen!!


ILMARINEN

TAKOI

SAMMON

SAADAKSEEN POHJOLAN NEIDON ITSELLEEN! Ilmarinen aamulla

oli

lähtenyt

Pohjolaan,

Pohjolan

neitoa.

pahamaineinen kommentoi:

suuri

”En

anna

varhain kosimaan Pohjalan johtajatar tytärtäni

oikeasti Ilmariselle”. Ilmarinen pyysi Väinämöistä

takomaan

sammon

joka antaisi maailman rikkaudet ja näin

tapahtui

lukittuna

ja

nyt

Pohjolassa

sampo

on

lukkojen

takana. Ilmarinen ei saanut Pohjolan neitoa.


= ILTA-KALEVALA = NUORI NAINEN KAAPATTIIN KESKELLÄ PÄIVÄÄ


Nuori nainen kaapattu Saaren neiti Kyllikki kaapattiin keskellä päivää väkivaltaisin ottein. Kaappaajan kerrotaan olleen muuan Lemminkäinen, mutta tarkempaa tietoa ei ole saatu. Huhutaan myös että he ovat avioituneet, mutta tästäkään ei ole pätevää todistetta.


= ILTA-KALEVALA =

ILMARINEN NAISIIN! Ilmarinen meni naimisiin Pohjan Akan tytt채ren kanssa!


Ilmarinen männöö pohjollaa Väinämöinen palasi Kalevalaan ja suostutteli kylän taitavimman takojan Ilmarisen takomaan sammon Pohjan akalle. Ilmarinen ei suostunut lähtemään, mutta Väinämöinen takoi ja Ilmarinen nousi ilmaan eikä pystynyt vastustamaan Väinämöisen taikoja vaan Väinämöinen lennätti hänet Pohjolaan. Ilmarinen saapui Pohjolaan jossa Pohjan akka jo odotti häntä. He sopivat että jos hän takoo sammon niin hän saa hänen kauniimman tyttärensä! Ilmarinen ryhtyi saman tien työntouhuun! Sampo on sellainen esine jolla saa kaiken maailman rikkauden. Ilmarinen sai sammon valmiiksi ja palkkioksi työstä Pohjan neidon! Ilmarinen lähti neidon kanssa takaisin Kalevalaan.


= ILTA-KALEVALA = RAAKA PALOITTELUMURHA Nuorukainen joutui kosintariitojen päätteeksi paloittelumurhan uhriksi

Viime tiistaina Tuonelan joesta löytyi paloittelumurhan uhriksi joutuneen nuorukaisen jäänteet.


Raaka paloittelumurha Kalevalassa Viime tiistaina Tuonelan joesta löytyi Lemminkäiseksi tunnistetun miehen ruumis paloiteltuna. Lemminkäisen oma äiti naarasi palat järvestä ja kokosi poikansa kasaan. Mehiläinen toi voidetta, jolla saatiin Lemminkäinen taas kasaan. Lemminkäinen oli ollut kateissa jo jonkin aikaa, kunnes hänen äitinsä sai selville poikansa kuolleen ja selvitti olinpaikan. Lemminkäinen saatiin henkiin ja jatkaa eloaan normaalisti.


= ILTA-KALEVALA =

MIES LÖYTYI PALOITELTUNA JOESTA ÄIDIN SUURI SURU, KERÄSI PALAT OMIN KÄSIN JA KOKOSI YHTEEN.

KYLÄN KOMMENTIT: ”MYÖ EI OLLA NÄHTYNNÄ MIESTÄ VIIKKOHIN.”

Mies löytyi paloiteltuna joesta


Mies löytyi paloiteltuna Tuonelan joesta varhain tiistaiaamuna. Hätäkeskukseen tuli puhelu, jossa nainen kertoi löytäneensä ruumiin osia joesta. Nainen on uhrin äiti ja hän oli etsimässä kadonnutta poikaansa. Hän sai kylältä kuulla, että poika on Tuonelan joessa. Nainen meni shokissa joelle, ja alkoi keräämään poikansa ruumiin osia. Pian tapahtuneen jälkeen hän soitti hätäkeskukseen. Rikostutkijaryhmä lähetettiin paikalle tutkimaan tapausta. Tekijää eikä tekijän motiivia vielä tiedetä.


= ILTA-KALEVALA =

MIES LÖYTYI PALOITELTUNA JOESTA. ÄIDIN SUURI SURU: ”MIS MIUN POIKAIN ON OLLUNNA?”


MIES KATOSI TUONELASSA Nuori mies on kadonnut Tuonelan alueella. Kukaan ei ole nähnyt miestä viikkoihin hänen lähdettyään matkoillensa. Tietojen perusteella mies on suhteellisen keskikokoinen ja hänellä on keskiruskeat hiukset ja viikset. Koko kylä on huolissaan miehen kohtalosta ja he toivovat, että viimeiset näköhavainnot ilmoitettaisiin heti poliisille.


= ILTA-KALEVALA =

POHJOLAN ISÄNTÄ ON KUOLLUT! Pohjolan isännän ja Lemminkäisen taistelu päättyi pohjolan isännän kuolemaan!


Lemminkäisen raivo

Lemminkäinen raivoissaan ”Miksi minua ei kutsuttu? Tämä on valtava loukkaus!”, Lemminkäinen matkusti suutuspäissään Pohjolan taloon. Päästyään talolle hän huusi heti että tahtoo ruokaa ja olutta. Lopulta hän sai olutta mutta olut oli pahaa, siinä vaiheessa Lemminkäinen menetti malttinsa lopullisesti ja haastoi pohjolan isännän kaksintaisteluun. Taistelu oli verinen mutta lopulta Lemminkäinen katkaisi Pohjolan isännän kaulan.


= ILTA-KALEVALA =

Lemminkäinen pakosalla olkaa valppaina lentoyhtiöissä! Lemminkäisen äiti kertoo; ”Se pentu on aina ollut vilkas ja tyhmä, mutta tätä en olisi arvannut.”


Lemminkäisen pakomatka Lemminkäinen lähti karkuun Saareen, kun tappoi Pohjolan isännän. Alkoi Saaressa rakentamaan uutta venettä, mutta jäi kiinni.


= ILTA-KALEVALA = Kalervon sukua kohtasi traaginen hävitys, vain yksi selvisi!

Miksi piika säästettiin yllättävä paljastus!


KALEVALAN SUKUA KOHDANNUT TRAAGINEN HÄVITYS Kalervon suvulle tapahtui kamalia. Verilöylyn takana on itse Kalervon oma veli Untamo, joka oli veljelleen katkera. Hän murhasi miehet sekä naiset ja poltti tilan, mutta jätti talon piian henkiin. Ilta-Kalevala sai tilaisuuden haastatella henkiinjäänyttä Piikaa, joka kommentoi lehdistölle tapahtunutta: ”En juuri talon rengistä pitänyt, hän hyväksikäytti minua ja oli minulle ilkeä!” Untamo on kuitenkin vielä vapaalla jalalla, ja hänelle todennäköisesti rapsahtaa kova tuomio. ”Köyden jatkoksi vaan!” kiroaa tallipiika. ”Hän jätti minut henkiin vain, koska olen paksuna. kamala mies!” Piika odottaa parhaillaan pikkuista vauvaa. Hän ei suostunut kertomaan lehdistölle tämän enempää. Ilta-Kalevala ei valitettavasti saanut sen aikaisilla välineillä tallennettua soveliasta kuvamateriaalia tapahtuneesta.


= ILTA-KALEVALA =

UNTAMO TAPPOI KALERVON SUVUN Kalervo ja h채nen vaimonsa j채iv채t henkiin Kullervo surmasi Ilmarisen vaimon


Karu kohtalo Kalervon suvulle Untamo Kalervon veli oli riidoissa Kalervon kanssa ja tappoi hänen suvun. Kalervo itse pääsi karkuun ja kukaan ei tiedä missä Kalervo on tällä hetkellä. Untamo säästi Kalervon vaimon ja otti sen itselleen orjaksi. Jonkin aikaa Kalervon vaimon ollessa orjana hän huomasi olevansa raskaana ja teki lapsen jonka nimeksi tuli Kullervo. Kullervo oli liian vahva lapsi ja Untamo pelkäsi lapsesta tulevan isänsä kaltainen. Siksi Kullervo koitettiin tappaa monella tavalla mutta ei kuollut mihinkään, joten hänet myytiin.


= ILTA-KALEVALA =

POHJOLAN NEIDON KOSTO KOITUI OMAKSI KOHTALOKSI. Löytyi pihastaan kuolleena. Kyläläiset kauhuissaan: ”Kuka on syypää?”


Talon emäntä löydetty kuolleena

Poliisit löysivät naisen kuolleena hänen oman maatilansa pihalta. Nainen oli raadeltu pahasti. Kuoleman tavasta ei ole vielä tarkkoja tietoja. Kyläläiset ovat järkyttyneitä tapahtuneesta.


= ILTA-KALEVALA =

Kullervon armas paljastui kauan kadoksissa olleeksi siskoksi! Kullervo kommentoi: ”Hyvä että löytyi.”

Sisko

kertoo: ”Eihä meilä ees ollu mittee”


KULLERVON BAARI-ILTA PÄÄTTYI KATASTROFIIN! Eräs ilta, kun Kullervo Kalervon poika oli lähtenyt viettämään iltaa, hän viimeinkin löysi rinnalleen naisen ja päätyi sitten tämän neidon luokse jatkoille. Loppujen lopuksi paljastuikin, että tämä neito olikin Kullervon sisko! ”Mitään ei tapahtunut, mutta nyt hävettää. Haluaisin tappaa itseni”, kommentoi Kullervo tilannetta. Kullervon siskoa emme tavoittaneet, jotta olisimme hänen mielipidettään kysyneet tilanteesta. Traaginen koko perheen kuolema Kalevalassa Kalervon suku on kuollut kokonaan Kalevalassa. Viimeisenälöydetty kuollut suvun edustaja on Kullervo, joka taisteli sodassa Untamon sukua vastaan muiden perheenjäsenten kuollessa. Kullervo luultavasti ajatteli olevansa syyllinen oman perheensä kuolemaan. Uskomme myös, että äidin kuolema laukaisi syyllisyyden tunteen, jonka takia Kullervo tappoi itsensä pihamaan nurmelle.


= ILTA-KALEVALA =

POJAT LÄHTEVÄT POHJOLAAN! Väinämöinen kommentoi: ”Lähdemme sammon hakuun!”

Hevonen löytyi kuusikosta!


POJAT LÄHTIVÄT POHJOLAAN PÄIN SAMMON HAKUUN Takoivat uudet miekat, sitten he lähtivät etsimään hevosta ja semmoisen löysivät kuusikosta. Ratsastivat sitten hevosella rantaan ja sieltä ottivat veneen ja kutsuivat väkeä kyytiin, ja lähti vedelle. Miehet meni airoihin mutta ei vene liikkunut. Naiset souti, ei liikkunut, mutta Ilmarinen istui soutamaan ja siitä oli poikien matka alkanut kohti Pohjolaa!


= ILTA-KALEVALA =

NAINEN MUUTTI ITSENSÄ KOTKAKSI TAISTELU SAMMOSTA, SAMPO MEREN POHJAAN

Louhi: ” Sampo oli MEIDÄN.”


Taistelu Sammosta Sammon taistelu sai kaikki kuuliaiksi Kalevalassa. Taistelu sammosta lähti käyntiin Väinämöisen ystävineen varastettua Sammon takaisin Pohjolasta. Pohjolan emäntä suuttui herättyään, kun huomasi Sammon olevan kadoksissa. Siitä lähti käyntiin taistelu Sammosta. Pohjolan emäntä lähetti kirouksia järvelle Väinämöisen matkaa estämään, mutta Väinämöinen onnistui loihtimaan kiroukset hallintaansa. Loppujen lopuksi Pohjolan vene hajosi ja Pohjolan emäntä loihti itsensä kotkaksi ja lensi Väinämöisen veneeseen. Taistelun päätteeksi kuitenkin Sampo hajosi ja palasia lenteli eri puolelle järveä.

Sampo tuhoutui Kalevalan miehet lähtivät ryöstöretkelle Pohjolaan saadakseen Sammon takaisin. Sampo laivassaan miehet olivat lähdössä takaisin kotiin, mutta Louhi muutti itsensä kotkaksi ja hyökkäsi. Kalevalan miehiä johtanut Väinämöinen löi Louhelta kynnet irti, minkä takia Sampo putosi mereen ja pirstoutui palasiksi, kun Louhi sitä vielä yhdellä jäljellä olevalla kynnellään yritti tavoitella. Louhi murtuneena menetyksestä: ” Sampo olisi kuulunut meille, nyt Kalevala saa tuntea minun vihani.”


= ILTA-KALEVALA = VÄINÄMÖISEN UROTEKO, PÄIHITTI SUUREN KARHUN JA TALTUTTI KULKUTAUDIT.

Louhi kirosi Kalevalan pimeään kadotukseen! Väinämöinen ei mahda mitään.


Väinämöinen pelasti kalevalan louhen kahdelta edelliseltä kostolta, mutta Louhi ei aio luovuttaa helpolla. Louhen kuultua karhunsa kaatuneen hän raivostui ja alkoi riehumaan pohjolassa loitsuamalla omia kansalaisiaan männyn kävyiksi ja lopuksi loitsusi laulaen kuun auringon ja tulen pois Kalevalasta ja kätki ne pohjolan vuoren uumeniin. Pimeässä Kalevalassa ihmiset ovat nälissään ja vihaisia Väinämöiselle, joka ei surkeilla velhon taidoillaan pysty tekemään mitään asialle. Todennäköisesti suurin osa kalevalalaisista paleltuu kuoliaaksi lähipäivinä tai lähtee sotaretkelle Pohjolaan.


= ILTA-KALEVALA =

LOUHI KIROSI KALEVALAISET Kalevalan väki kärsii Louhen lähettämistä vitsauksista. Väinämöinen yrittää suojella loitsuillaan Kalevalan väkeä.


Louhi kostaa Kalevalalle Louhi raivostui, kun kuuli Väinämöisen elävän ja Sampokin oli viety. Louhi kirosi Kalevalan väen erilaisilla vitsauksilla kostoksi Sammon ryöstöstä. Väinämöinen hoiti taudit ja herätetyn ison karhun. Louhi ryösti päivän, kuun ja tulen. Väinämöinen tappoi Pohjolan sotilaat hakiessaan niitä. Väinämöinen palasi Kalevalaan ilman päivää, kuuta tai tulta. Louhi kuitenkin myöhemmin luovutti ne Kalevalaan.


= ILTA-KALEVALA =

MARJATTA RASKAAKSI PUOLUKASTA Väinämöinen risti pojan uudeksi Karjalan kuninkaaksi.

”Poikani on komea ja ihmeellinen.”


Marjatta meni metsässä, joku huusi häntä ja hän menee ääntä kohti suoralle. Hänestä jotain tapahtui, viimeisessä hän tuli raskaaksi puolukasta. Marjatta alkoi odottaa oma lasta, vaikka hänellä ei ollut miestä. Marjatta meni synnyttämään metsään. Hän synnytti pojan. Pojalle ei voi antaa nimeä, koska ei tiedetä kuka on isä. Marjatta poika oli komea ja kaunis. Väinämöinen haluaa, että poika pitää tappaa. Kaksi viikkoa vanha poika osaa puhua. Sitä Väinämöinen ihmettelee ja ymmärtää, että poika oli ihmeellinen ja hän risti pojan Karjalan kuninkaaksi.

Ilta-Kalevala  
Ilta-Kalevala  

Kalevalan tarinoita lööpeiksi ja uutisiksi

Advertisement