Page 1

Genieten! bij Kruisselbrink Installaties

Zonnepanelen Sanitair Elektra Nul op de meter Warmtepompspecialist Verwarming Ventilatie

Brochure 3 - 2018 Aanbiedingen geldig t/m 31 oktober 2018

AANGESLOTEN BIJ:

De passie van ondernemer isselbrink. Jan Willem Kru

n 5!

Zie pagina 4 e

Kruisselbrink Installaties Leeghwaterweg 7 - Winterswijk - Tel. 0543-564478 www.kruisselbrinkinstallaties.nl - info@kruisselbrinkinstallaties.nl


De nieuwste trends

De diversiteit van de nieuwe Thebalux BEAT 2.0 serie

De badmeubelserie Beat 2.0 is een serie met inliggende en opliggende fronten, greeploze kasten en meubelen met opbouwgrepen in chroom en zwart. De badmeubelserie Beat 2.0  is leverbaar in de maten 80,100,120 en 140 cm breed.

De serie Beat 2.0 is leverbaar in dieptemaat 45 cm maar ook als ruimtewinner in 40 cm diepte!

Bij alle breedtes is er de keuze tussen een wastafel van beton, mineraalmarmer of keramiek, maar ook afdekbladen in combinatie met diverse opbouwkommen behoren tot de mogelijkheden. Als spiegeloplossing is er een keuze te maken uit een breed assortiment ledspiegels of is het meubel te combineren met een moderne en praktische spiegelkast met dubbelzijdige spiegeldeuren en ledverlichting.


De ene straal is de andere niet Douchewc’s zijn in opkomst. Steeds meer mensen raken vertrouwd met het reinigen met water op het toilet. En wie eenmaal de luxe van een douchewc heeft ervaren, wil niets anders meer; de geïntegreerde warm waterdouche zorgt voor een fris en schoon onderlichaam. Dat is duidelijk. Wat nog niet duidelijk is bij iedereen, is dat de ene straal de andere niet is.

Links een reguliere douchestraal, rechts de vederzachte AquaClean WhirlSpray

Alle AquaClean douchewc’s van Geberit zijn daarom uitgerust met de innovatieve WhirlSpray douchetechnologie. De WhirlSpray straal is niet zomaar een straal… de straal pulseert, waardoor er duizenden luchtbellen in het water ontstaan. Deze bellen garanderen een optimale reiniging, die bovendien vederzacht is. De WhirlSpray douchetechnologie is gepatenteerd en daarom alleen te vinden in douchewc’s van Geberit.


“Dat je je werk ziet en zegt: ja, dit klopt gewoon”


Etalage van eigen kunde In een landelijke oase van rust, die in de Achterhoekse bossen, prijkt een monumentaal boerderijtje met een aanbouw van zink en installatietechniek om van te likkebaarden. Installateur Jan-Willem Kruisselbrink vindt hier zijn kennis en kunde, zijn visie, maar ook zijn eigen zweet terug. “Je moet wel geloven in wat je verkoopt.” ‘Ga maar naar Kruisselbrink, die heeft dat vaker gedaan.’ De tamtam in de oostelijke Achterhoek doet zijn werk. Het vijfkoppige Kruisselbrink Installatietechniek heeft naast het klassieke installatiewerk vooral de warmtepomptechniek omarmd, en dat begint zijn vruchten af te werpen. Zelf ontwerpen, engineeren, daar wil de 45-jarige bedrijfseigenaar zich mee onderscheiden, het liefst nog met de bodem-BRL en ISSOcertificering op zak. Maar ook zelf ervaren. Zien, proeven, ruiken. Inmiddels heeft het bedrijf dik 20 warmtepompprojecten op het cv. En nu is zijn eigen trots aan de beurt. Levenswerkje Het boerderijtje uit circa 1890 en zijn omgeving hadden zo naar het Openlucht Museum gekund. Maar het bijgebouw van de naastgelegen 17e-eeuwse watermolen kwam via de familie drie jaar geleden in eigendom van Jan-Willem, zijn vrouw Ellen en hun kinderen Pieter (6) en Marjolein (3). Een woondroom, maar tegelijkertijd ook een bouwput die na 2 jaar eindelijk aanhikt tegen voltooiing. Het pand moest helemaal geïsoleerd worden, en kreeg met veel respect voor de historie een forse modernisering. Haaks op het voorhuis is een nieuw achterhuis opgetrokken met zwart zinken bekleding. Kom maar in de kast De trots van de installateur staat in een luxe inbouwkast geëtaleerd. Wanneer de deuren openen, pronken een buffervat en warmtepomp onder luxe spotjes in de omlijsting. Wanden, vloer en plafonds zijn zwart geverfd. “Dan komen de witte toestellen en het leidingwerk goed uit.” De sierlijsten maken er een kunstwerkje van, zeker in combinatie met de oude vloer, die bestaat uit ouder-

wetse steentjes die stuk voor stuk ingelegd zijn boven de nieuwe vloerverwarming én koeling. De convectoren op de slaapkamers boven kunnen ook zowel verwarmen en koelen; hét voordeel van de bodemwarmtepomp. “En dan alles strak aangelegd. Ik wil er echt mijn stempel op drukken. Dat je later het werk ziet en zegt: ja, dat klopt. Dat is af.” Technische pareltjes In de pronkkast prijkt de glimmende warmtepomp naast een buffervat van 800 liter. Rondom de woning zijn 4 gesloten boringen van 75 meter gemaakt. In de grote tuin bouwt Kruisselbrink nu een installatie voor 96 vacuümbuis-collectoren. Deze heatpipes bieden straks dusdanig veel solarondersteuning voor het gelaagde vat, dat op het aantal draaiuren voor het tapwater flink bespaard kan worden. Hiernaast ligt straks ook nog ‘eventjes’ 5000 kWh aan pv. “Ik knutselde vroeger al windmolens met een fietsdynamo”, zegt Kruisselbrink terloops. Buiten het koelseizoen om verdwijnt de warmte de grond in. Voor regeneratie van de bron wil Kruisselbrink nog een regeling gaan maken, met brontemperatuurverbetering. “Dat ga ik lekker zelf uitvogelen.” Aan de bronzijde is een 110 liter buffer aangebracht. Maar ook de regeling binnen, met meerdere groepen en de pompen, heeft hij zelf geëngineerd. En of dat nog niet alles is: de sfeerhaard in de woonkamer, krijgt ook nog eens een cvaftak. “Heel veel toeters en bellen dus”, maar daardoor wel het ultieme visitekaartje. “Een nul-op-de-meter monumentale boerderij. Met een beetje overcapaciteit”, zegt hij met gevoel voor understatement. Het schema rondkrijgen wordt een mooie puzzel, die met start stookseizoen wel af moet zijn.

Wonen in je showroom Hij ontvangt zijn duurzaamheidsklanten inmiddels net zo lief thuis als op de zaak. “Iemand die een fors bedrag investeert in techniek, moet het werkend zien. Ik wil ook graag dat hij straks ambassadeur van mijn werk wordt.” Maar dit zélf bouwen naast een bedrijf dat in de aantrekkende markt volop profiteert van de verduurzamingshype; het valt niet mee. De vloer moest er steentje voor steentje in, en alleen al met het zinkwerk, zwart gepatineerd, waren 2 mensen 2 weken zoet. “Er worden zoveel mooie boerderijtjes vernacheld. Onze uitbreiding moest een oorbel worden, in plaats van een puist. Oud ontmoet nieuw, met respect.” En dan ook nog even zo duurzaam en zelfvoorzienend mogelijk, niet alleen een economisch motief. “Ik vind dat we allen een verantwoordelijkheid hebben voor de volgende generatie. Dat draag ik ook altijd aan als we het over dat vreselijke woord ‘terugverdientijd’ hebben. Woningbezitters, maar ook zeker installateurs mogen hier wel wat vaker over nadenken.” Die passie probeert hij bij elk gesprek naar de voorgrond te krijgen. “Ik geloof er heilig in, dat enthousiasme en geloof in wat je verkoopt aan je klant, het áltijd wint.” Passie voor Lego En die toekomst banjert ook rond, rond de boerderij. Zoon Pieter (6) draagt het bedrijfskostuum met dezelfde trots als Jan-Willem en vader Wim, grondlegger van het bedrijf in 1985. “Ik heb geen idee wat mijn zoon wil gaan doen. Voorlopig opgroeien in deze schitterende omgeving.” Maar de passie voor Lego, verraadt misschien al wel wat van zijn genen.


Grohe Euphoria

SmartControl douchesystemen

GROHE heeft de doucheserie SmartControl uitgebreid met een aantal Euphoria SmartControl douchesystemen waarbij met name de nieuwe hoofddouches voor een optimaal douchecomfort zorgen.

Bekende bediening: Start/Stop & Volume, slechts drukken en draaien. Met de innovatieve GROHE SmartControl technologie selecteer je de straal, van hoofd- of handdouche, waar je voorkeur naar uitgaat en pas je naar wens de waterstroom aan. De bediening is eenvoudig en gemakkelijk voor het hele gezin, zelfs voor de kinderen. Dat is slim! Gewoon een knop indrukken voor de juiste straalkeuze en dan draaien voor het volume.


Primabad Exclusive XL De Exclusive XL van PRIMABAD is een design badkamermeubel waarmee de badkamer in individuele stijl ingericht kan worden. De greeploze afwerking of de combinatie met grepen zorgen voor een strakke en een eigentijdse vormgeving. NIEUW: Keramisch wastafelblad met krachtige hoeken gecombineerd met mooie rondingen. Nederlands fabrikaat!

De Exclusive XL is leverbaar in: • 70-90-105-120 en 140 cm breed • 4 cm dikke HPL afdekplaat in maar liefst 28 kleuren • 28 melamine corpuskleuren • 5 acryl corpuskleuren • 28 melamine, 15 folie en 5 acryl frontkleuren

De laden zijn voorzien van sluitdemping en uit te voeren met Tipmatic voor het openen zonder gebruik te maken van grepen of greepprofielen. Ook is er de optie de laden asymmetrisch uit te voeren.


Is uw woning geschikt v De installatie van een warmtepomp is een uitstekende manier om uw woning op een duurzame manier te verwarmen en te besparen op uw maandelijkse energiekosten. Kruisselbrink Installaties vertelt u graag meer over hoe een warmtepomp werkt, welke soorten er zijn en aan welke voorwaarden uw woning moet voldoen om van een optimaal rendement te kunnen profiteren.

Wat is een warmtepomp eigenlijk? Een warmtepomp is een innovatief en duurzaam systeem dat samen met of in plaats van uw CV-ketel functioneert. Bepaalde warmtepompen kunnen tegelijkertijd functioneren als mechanisch ventilatiesysteem, wat bevorderlijk is voor de luchtkwaliteit in uw woning. Een warmtepomp is een van de duurzame oplossingen om uw woning te verwarmen en flink te besparen op uw maandelijkse energiekosten.


voor een warmtepomp? Doe onze eck op h c p m o p warmte es.nl/ i t a l l a t s rinkin kruisselb p-check m o p e t m war

Checklist Om een warmtepomp te kunnen installeren (en daadwerkelijk te kunnen besparen op uw energiekosten) moet uw huis aan een aantal voorwaarden voldoen: ✔ De woning moet goed (na-)geïsoleerd zijn. Hoe beter uw woning geïsoleerd is, hoe hoger het rendement dat u kunt behalen. In veel gevallen wordt er dan ook geadviseerd om eerst te zorgen voor HR++ beglazing en dak-, vloer- en/of (spouw) muurisolatie, voordat u in een warmtepomp investeert. ✔ Uw warmteafgiftesysteem moet geschikt zijn voor verwarmen met een lage aanvoertemperatuur. Uw huidige warmteafgiftesysteem moet geschikt zijn voor verwarmen met een lage aanvoertemperatuur (LVT). Dat is belangrijk omdat de warmtepomp niet in staat is om water zo hoog te verwarmen als moderne HR-ketels. ✔ U moet ruimte hebben om een warmtepomp te plaatsen. Om een warmtepomp te kunnen installeren is er enige ruimte nodig naast uw CV-ketel op de plek waar uw ventilatiebox hangt.

Vraag Kruisselbrink Installaties naar de subsidie mogelijkheden van de diverse warmtepomp systemen!

Hoe werkt een warmtepomp? Een warmtepomp onttrekt warmte uit een bron; dat kan bijvoorbeeld de buitenlucht zijn, of het grondwater. Die warmte wordt vervolgens gebruikt om de woning te verwarmen. De meeste warmtepompen zorgen tevens voor warm water. Veel moderne warmtepompen zijn overigens in staat om zowel te verwarmen als te koelen. Dat betekent dat u ’s winters kunt verwarmen en ‘s zomers kunt koelen, gewoon met één apparaat.


Squaro Infinity douchevloer

Design van Villeroy & Boch

Inloopdouches zijn dé trend op badkamergebied. Het geeft een gevoel van ruimte en luxe in de badkamer. Doortegelen lijkt logisch, maar natte tegels worden glad en de voegen zijn niet altijd goed en eenvoudig schoon te maken. Villeroy & Boch biedt hiervoor de ideale douchevloer, de Squaro Infinity. Deze mooie douchevloer loopt drempelloos over in uw badkamervloer en is verkrijgbaar in vijf moderne kleuren die volledig aansluiten bij de huidige kleurtrends: Antraciet, Grijs, Bruin, Stone White en Crème.

Nu 50 eu met ro ko En m rting ! overn aak kans

op e ach NH B ting voor en luxe arbizo twee in n in Am Palace h het otel sterd am. Vraag naar d e voo rwaar den.

Squaro Infinity vloeren zijn gemaakt van Quaryl®: een innovatief materiaal, ontwikkeld door Villeroy & Boch. Makkelijk schoon te maken, het is stootvast, schok- en krasbestendig en het heeft de hoogste antislip-klasse. Mooi en veilig dus! Verkrijgbaar in 49 standaardmaten, maar ook eenvoudig op maat te maken en daardoor geschikt voor iedere badkamer.


De Sealskin duka Multi serie

Multi: de naam zegt het al

De serie duka Multi kenmerkt zich door een uitgebreide collectie douches: van inloop tot kwartrond, van volledige cabine tot alleen een deur voor een nis. Zo past er een Multi in elke badkamer. Schoonmaakgemak is een ultiem pluspunt van de Multi. Ook kan de Multi voorzien worden van een Sealglas of ProCare glasbescherming. Kortom; Bewezen Sealskin-kwaliteit voor jarenlang doucheplezier‌


Lage temperatuurverwarming? Dat kan met Jaga!

Jaga radiatoren: energiezuinig, comfortabel én uniek. Naast het feit dat de radiatoren van Jaga mooi zijn voor het oog, zijn  ze  ook nog eens super energiezuinig en zorgen ze voor  een gezond  binnenklimaat.  De  Vertiga  radiator is een innovatieve designradiator voor lage watertemperaturen die toepasbaar is bij warmtepompen en hr-ketels. De Vertiga is verkrijgbaar in diverse uitvoeringen en dit maakt dat de radiator in verschillende interieurstijlen past.

De natuurlijke, serene uitstraling van de universele handdoekhouder Mikado geeft een ruimte rust. Monteer Mikado voor een verticale radiator of boven een horizontale radiator en u heeft een comfortabel handdoekdroogrek. Of bevestig Mikado aan badkamer- of keukenmeubilair of gewoon aan de muur.


De duurzame vervanger van de CV-ketel Van gas los met de Alpha Innotec LWDV De energietransitie, waarbij fossiele brandstoffen worden vervangen door duurzame alternatieven, is in volle gang. In Nederland wordt nog 95 procent van de zeven miljoen huishoudens verwarmd met aardgas. De nieuwe Alpha Innotec LWDV is dé oplossing voor het een-op-een vervangen van de CV-ketel. De LWDV maakt het mogelijk dat een groot deel van de 7 miljoen woningen met een gasaansluiting sneller en zonder grote verbouwing van het gas afgehaald kunnen worden. DE VOORDELEN • Verwarmen en warmtapwaterbereiding in één systeem • Zeer sterke prijs-kwaliteitverhouding • Warmtapwaterbereiding zonder elektrische naverwarming • 70 graden cv-temperatuur, bestaande afgiftesystemen, zoals radiatoren, kunnen blijven hangen • Aantrekkelijk design • Standaard buffervat voor 185 liter tapwater • ISDE-subsidie: € 2100,-

Vraag warmtepompspecialist Kruisselbrink Installaties naar de mogelijkheden.

De LWDV is energiezuinig want hij gebruikt geen gas, maar werkt volledig op stroom. Met de huidige gas- en elektra prijzen bespaart u mogelijk honderden euro’s per jaar met de LWDV. Het gebruiksrendement ligt bij verwarming op 350% en bij tapwater op 250%. Het hoge rendement komt doordat de warmtepomp energie uit de buitenlucht haalt. Vervolgens wordt dit op een hoger temperatuurniveau gebracht om zodoende het huis en tapwater te verwarmen.


Easy Drain® Stijlvol en uniek

Oplossing voor iedere badkamer

Met Easy Drain® bieden wij een oplossing voor iedere badkamer, tegelvloeren, gietvloeren, vinylvloeren, beton of houten vloerconstructies en natuursteen vloeren. U heeft de keuze uit meerdere roostervarianten in smalle en brede uitvoeringen.

tegelvloeren

vinylvloeren

gietvloeren

natuursteenvloeren

• Kwaliteit van Nederlandse bodem • Hoogste rvs kwaliteit • Eenvoudig te reinigen sifon • Hoge kwaliteit met in het oog springende details

• Meest ondiepe douchegoot en doucheput ter wereld • Elke goot wordt op waterdichtheid getest • Hoge afvoercapaciteit


De Vasco elektrische radiator met blower Veel hedendaagse woningen zijn zo goed geĂŻsoleerd dat er nauwelijks nog verwarming nodig is. Behalve op sommige plaatsen, zoals de badkamer. Om dan snel in te spelen op de warmtevraag, bent u het beste af met een elektrische radiator met blower. Zeker als u ook uw eigen elektriciteit opwekt met PV-panelen.

zond

Vasc o

Nu b

er m

ij San

eerp

itiem

rijs in kleur ALLE en ve rkrijg (Uw voor baar deel ! 15% !!)

- Direct warmte waar en wanneer u dit wenst t.o.v. 15 minuten opwarmtijd van een traditionele elektrische of cv radiator. - Energieverbruik in eigen hand en altijd afleesbaar. - Geen onnodig stroomverbruik, door bewegingssensor (blijft niet aan staan). - Compleet voorgemonteerd. - Radiator verkrijgbaar in alle Vasco kleuren.

ECO DESIGN

2018


Genoeg van warme en hete zomers? Slapen in een drukkend warme slaapkamer? Thuis werken in een benauwde ruimte? Het hoeft niet meer. Want met de uisterstille en energiezuinige airconditioners van Daikin zet u het binnenklimaat geheel naar uw hand. Aangename verkoeling in de zomer, behaaglijke warmte in de winter. Dankzij het uitgebreide assortiment is er altijd wel een Daikin airconditioner die past bij uw wensen. Individuele bediening U kunt elke airconditioner individueel bedienen met de infrarode afstandsbediening die standaard wordt meegeleverd. Energiezuinig en kostenbesparend Daikin airconditioners behalen een zeer hoog rendement (energielabel A of hoger). Flexibele montage Daikin airconditioners zijn zeer compact en daardoor eenvoudig te installeren, zelfs in kleine(re) ruimtes. Zetfouten, drukfouten en prijswijzigingen voorbehouden.

Koelen ĂŠn verwarmen Daikin airconditioners zijn warmtepompen en kunnen niet alleen koelen maar ook verwarmen. Vraag Kruisselbrink Installaties naar de mogelijkheden.

AANGESLOTEN BIJ:

Kruisselbrink Installaties | Aardwarmte

Leeghwaterweg 7 Graag bellen voor een afspraak: 7102 JJ Winterswijk Tel. 0543 - 564 478 info@kruisselbrinkinstallaties.nl www.kruisselbrinkinstallaties.nl

Kruisselbrink Installaties Brochure 3 2018  
Kruisselbrink Installaties Brochure 3 2018